Proses Kajian 13 Langkah Kami

Tidak seperti banyak laman tinjauan VPN yang lain, kami mengambil banyak perkara dengan serius.

Apabila kami mengkaji semula perkhidmatan VPN, kami sebenarnya membuka dompet kami dan menjadi pelanggan berbayar. Kami tidak pernah meminta akaun percuma. Inilah yang kita lakukan:

 1. Beli langganan VPN dari setiap perkhidmatan VPN.
 2. Pasang aplikasi VPN pada komputer riba kami (Windows 10 atau Mac OS 10.13+).
 3. Jalankan ujian kelajuan berganda dari lokasi yang berbeza menggunakan speedtest.net.
 4. Semak kebocoran DNS, IP dan WebRTC dari aplikasi dan pelanjutan penyemak imbas.
 5. Uji kebolehgunaan aplikasi VPN dan keramahan pengguna.
 6. Fakta-cek dasar pembalakan mereka dan bidang kuasa.
 7. Semak sama ada mereka buang / bekerjasama dengan Netflix.
 8. Semak sama ada mereka membenarkan torrenting dan P2P.
 9. Ujilah kami sokongan pengguna.
 10. Senaraikan mereka ciri keselamatan dan privasi utama.
 11. Semak keserasian (TOR, konsol permainan, Penghala dsb.).
 12. Bandingkan kos vs nilai.
 13. Kedudukan mereka dengan sewajarnya di laman web kami.

Begini bagaimana kita menilai dan menguji tekanan setiap elemen perkhidmatan VPN:

1. Komputer yang sama & rangkaian untuk setiap VPN

Apa yang ada di dalam kotak?

PC ujian kami

Bertemu dengan Lenovo IdeaPad 120S-141AP, atau "Lenny" untuk jangka pendek!

vpn ujian komputer riba

Kami menjalankan setiap VPN tunggal yang kami uji pada Lenny untuk memastikan teknologi tetap konsisten. Malah, kami membeli Lenny hanya untuk tujuan itu!

Ia tidak masuk akal untuk menguji VPN ini pada sekumpulan rangkaian yang berbeza, jadi kami menggunakan sambungan kabel berwayar pada rangkaian yang sama di Ibu Pejabat kami di Estonia. Kami mempercepatkan ujian rangkaian kami beberapa kali merentasi beberapa minggu untuk mengukur purata kami: Muat naik 98 Mbps, 53 Mbps Muat turun:

penanda aras ujian kelajuan vpn

2. Dibeli dan dipasang 78 aplikasi VPN (berterusan ...)

Lihatlah desktop Lenny sejak beberapa minggu yang lalu untuk perspektif:

Lenovo Desktop

Ini adalah bahagian di mana kita berhenti seketika dan menggunakan jenis tebal untuk memastikan ini tidak boleh diterima:

 Kami tidak menerima apa-apa wang, rasuah, nikmat, derma semacam, haiwan peliharaan eksotik, mata wang kripto, makanan homecooked, atau apa-apa pampasan sebagai pertukaran untuk menulis atau mengedit ulasan. EVER.

Sebenarnya, kami membayar untuk setiap perkhidmatan VPN yang kami cuba dari poket kami sendiri untuk membolehkan kejujuran sepenuhnya sebagai pengguna sebenar.

bayaran untuk vpn

Semua data kami dikumpulkan secara langsung: tidak seperti pengulas lain, kami tidak merobek nombor dari laman web lain atau hanya membuatnya. (Yang sedih sekali pun biasa.)

3. Baca melalui dasar pembalakan mereka

Pernahkah anda membaca dasar pembalakan atau privasi secara terperinci? Kami ada. Lebih daripada 40 kali. Sehingga mata kita disiram dan kepala kita terluka.

dasar pembalakan yang tidak lengkap

Ini adalah bahagian paling tidak menyenangkan dalam ulasan kami, tetapi yang paling penting: syarikat-syarikat rendang menggunakan bahasa yang rumit untuk menyembunyikan fakta bahawa mereka menjejaki dan berkongsi aktiviti anda.

Kami membaca cetakan yang baik untuk memastikan anda tidak dimanfaatkan.

4. Memeriksa bidang kuasa dan sejarah mereka

Latar belakang dan nama syarikat: Siapa yang mengendalikan syarikat itu? Dari mana mereka datang? Adakah mereka mempunyai sejarah yang melanggar privasi pengguna, atau kebocoran? Kami mengumpulkan sebanyak mungkin maklumat dan membawanya kepada anda.

Bidang kuasa: Bidang kuasa VPN yang berpusat di dalamnya mungkin memainkan peranan utama dalam sama ada atau tidak VPN boleh dipaksa menyerahkan data anda kepada pihak berkuasa jika ditolak. Lebih banyak lagi di sini.

Bidang kuasa

5. Jalankan ujian kelajuan berganda

Tidak kira betapa selamatnya VPN anda jika ia mengambil masa tiga jam untuk memuat turun episod "Perkara yang Tidak dikenali." Kami menggunakan speedtest.net untuk menguji Upload dan Muat turun kelajuan beberapa kali untuk menjelaskan turun naik dalam perkhidmatan.

Kami juga mengkaji semula ujian kelajuan kira-kira sekali setahun untuk melihat apakah ada yang berubah.

Malangnya, sesetengah VPN adalah sangat perlahan ...

perlahan VPN

6. Menguji streaming Netflix merentasi 3 hingga 6 pelayan

Netflix n 'chill? Hanya jika ia berfungsi. Itulah sebabnya kami tidak melakukan ujian satu-dan-dilakukan: kami mengetahui pelayan mana (jika ada) sebenarnya bekerja dengan Netflix dan memberitahu anda, menjimatkan masa dan sakit kepala.

Kesalahan streaming Netflix VPNKesalahan streaming Netflix VPN

Cari VPN terbaik untuk Netflix di sini.

7. Baca melalui dasar torrenting / P2P mereka

Sesetengah VPN merosakkan P2P dan merosakkan. Ada yang menyokongnya secara langsung. Lain-lain yang licik mengenainya. Kami mendapat kebenaran perkara ini untuk memastikan anda boleh melakukan apa yang anda suka dengan VPN yang anda pilih.

merosakkan dasar

8. Ujian untuk kebocoran DNS, IPv4, IPv6, dan WebRTC

TL; DR: Kebocoran IP berlaku apabila VPN anda gagal menyembunyikan IP sebenar anda semasa anda menyemak imbas. Sebagai contoh: jika anda pergi untuk memuatkan pameran geo-terhad pada Netflix, dan kandungannya masih disekat, IP sebenar anda mungkin telah dibocorkan.

Kami secara strategik menguji titik kegagalan biasa untuk melihat bagaimana VPN berdiri.

PersonalVPN membocorkan DNS anda

9. Menggredkan kebolehgunaan dan keramahan pengguna mereka

VPN yang paling selamat di dunia tidak akan banyak membantu jika ia mengambil ijazah dalam Sains Komputer untuk digunakan dengan betul. Kami mencari perkara-perkara seperti masa persediaan, antara muka yang mesra pengguna dan kemudahan konfigurasi untuk mendapatkan gambaran bagaimana mudah diakses VPN kepada pengguna purata.

10. Menilai setiap ciri keselamatan dan privasi VPN

Perkhidmatan VPN yang berbeza lebih sesuai untuk kes-kes penggunaan yang berbeza (cth. Perniagaan vs peribadi), sementara beberapa ciri "premium" benar-benar sepatutnya menjadi standard pada setiap VPN. Kami menilai ...

 • Protokol keselamatan yang ada
 • Jenis enkripsi
 • Kill-switch (putuskan segera jika keselamatan hilang)
 • # sambungan maks (Berapa banyak peranti sekaligus)
 • Pelanjutan penyemak imbas
 • Nombor dan lokasi pelayan

Dan apa-apa ciri unik yang membawa Perkhidmatan VPN ke meja, menonjolkan kebaikan, yang buruk, dan yang hodoh.

protokol dan penyulitan

11. Beri sokongan pelanggan mereka (real!) Menjalankan ujian

JANGAN mempercayai syarikat yang menjanjikan perkhidmatan pelanggan terbaik di kelas. Kami menghantar tiket sokongan, membuat panggilan telefon, mendapatkan sembang dan banyak lagi untuk menguji kelajuan tindak balas dan kecekapan pasukan sokongan di hujung yang lain apabila berurusan dengan isu VPN biasa.

Sokongan Pelanggan VPN Celo

12. Ujian keserasian dengan penghala, TV, TOR, dan konsol

Jika Perkhidmatan VPN anda tidak sesuai dengan alat anda, apakah maksudnya? Kami menguji pelbagai tetapan untuk keserasian untuk membantu anda mengelakkan membeli penyelesaian yang tidak akan berfungsi pada peranti anda.

Kami juga menguji sama ada atau tidak TOR boleh digunakan bersama dengan Perkhidmatan VPN untuk lapisan tambahan keselamatan - penting kepada beberapa pengguna kuasa dan mereka yang berada di persekitaran / lokasi perbalahan.

peranti VPN yang tersedia

13. Bandingkan dengan nilai vs kos

Ya, harga adalah penting. Jadi mengapa mengevaluasi terakhir? Kerana tidak masuk akal dalam produk percuma yang menjejaskan privasi anda, atau produk mahal yang menawarkan apa-apa yang lebih baik kepada yang lebih murah.

harga vpn ac

Anda boleh mengambilnya dari sini ...

Cukup prosesnya, betul?

Antara mengkaji semula 13 mata untuk penyedia VPN 70+ dan menyemak semula tinjauan masa lalu untuk memastikannya semasa, mudah untuk melihat mengapa kami mengambil sedikit masa untuk mengeluarkan ulasan baru.

Kami berharap anda menghargai kedalaman dan ketelusan yang masuk ke dalam kerja yang kami lakukan di sini - dan maklumat itu akan membantu keputusan anda.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me