Problemen met VPN oplossen

21 manieren om VPN te versnellenVirtuele privé-netwerken (VPN's) hebben een breed scala aan voordelen, maar ze kunnen ook last hebben van een aantal zeer vervelende problemen. Een niet-functionele VPN is woedend en een semi-functionele VPN is niet veel beter.


Wanneer uw VPN traag is, geen verbinding maakt, blijft verbreken of crasht, zijn er enkele dingen die u kunt doen om het probleem op te lossen. Laten we kijken.

Jump links / Inhoudsopgave:

  • oplossingen voor een langzame VPN-verbinding
  • oplossingen voor een VPN die maakt geen verbinding
  • oplossingen voor een VPN die blijft ontkoppelen
  • oplossingen voor een VPN die Blijft crashen

Een VPN repareren die uw internetsnelheid vertraagt

VPN's zullen uw verbinding altijd langzamer maken, maar ze mogen geen enorme snelheidsdaling veroorzaken. Als uw verbinding zo traag is dat het moeilijk is om te bladeren, is het tijd om actie te ondernemen.

1. Gebruik een snelle, premium VPN

Als u een gratis VPN gebruikt, weet u vrijwel zeker dat u vrij lage snelheden krijgt voor uw verbinding. Het is begrijpelijk dat VPN-providers hun betalende klanten prioriteren. Zelfs als ze zeggen dat hun gratis VPN net zo snel is als hun betaalde optie, kan het zijn dat je het daar niet mee eens bent.

Er zijn tal van betaalbare VPN's met respectievelijk hoge snelheden, en als je nog geen upgrade naar een hebt gedaan, raden we het ten zeerste aan. U kunt uw snelheden onmiddellijk zien toenemen.

We hebben ontdekt dat een van de meest betrouwbare VPN-providers (van de 78 die we hebben getest) NordVPN is. Je kunt onze volledige recensie hier lezen.

2. Servers wijzigen

Overweeg van server te veranderenDe server die u gebruikt voor uw VPN-verbinding kan een groot verschil maken voor de verbindingssnelheden die u krijgt. Hoe dichter u bij de server bent waarmee u verbinding maakt, hoe hoger de snelheid (in bijna alle gevallen). U kunt ook hogere snelheden krijgen van servers die niet zoveel worden gebruikt.

De meeste VPN-clients maken het gemakkelijk om van server te veranderen. Open gewoon de client, selecteer een nieuwe server en bevestig uw selectie. U kunt vervolgens een snelheidstest uitvoeren of doorgaan met browsen om te zien of de nieuwe server sneller werkt.

Als u een VPN via uw router uitvoert, kan het proces ingewikkelder zijn en kan dit verschillen, afhankelijk van uw specifieke VPN-provider. Als u zich het proces herinnert dat u hebt doorlopen om uw router-VPN in te stellen, hebt u waarschijnlijk toegang tot uw routerinstellingen om de server te wijzigen waartoe u toegang hebt. Als u het proces niet meer weet, of als er iets is veranderd, raadpleeg dan de gebruikershandleidingen voor uw routerfirmware en uw VPN.

3. Wijzig poorten

De verbinding tussen uw computer en de VPN-server maakt gebruik van een netwerkpoort op uw computer. Je kunt aan deze poort denken alsof je een fysieke poort zou zijn; uw computer routeert verkeer van de VPN-server naar een specifieke poort en verkeer van andere plaatsen naar andere poorten. Het helpt verkeer van verschillende bronnen gescheiden te houden.

Hoewel je misschien denkt dat elke poort net zo snel is als elke andere, is het misschien een verrassing dat het soms helpt om de poort te wijzigen waarmee je VPN is verbonden. Sommige ISP's vertragen het verkeer op specifieke poorten, en soms zul je merken dat sommige poorten zonder aanwijsbare reden sneller zijn dan andere. Probeer uw VPN-verbinding te schakelen via verschillende poorten om te zien of deze sneller zijn.

4. Wijzig IP-protocollen

Met de meeste VPN's kunt u verbinding maken via Transmission Control Protocol (TCP) of User Datagram Protocol (UDP). TCP wordt vaker op internet gebruikt, omdat het foutcorrectie omvat, dus als er een verbindingsprobleem is of als een deel van de gegevens beschadigd is, is de overdracht nog steeds succesvol en weet de verzendende computer alles wat niet correct aankomt opnieuw te verzenden.

UDP, hoewel niet zo gebruikelijk, is opmerkelijk sneller dan TCP. Het biedt geen foutcorrectie, dus als er iets verloren gaat tijdens het verzenden, wordt de informatie niet opnieuw verzonden. Dit verkort de tijd die nodig is om informatie over te dragen, maar kan ook een minder betrouwbare verbinding creëren.

Wisselen tussen deze twee protocollen kan u helpen hogere snelheden te bereiken, vooral als u van TCP naar UDP gaat. Let echter wel op de slechte verbindingskwaliteit.

5. Wijzig VPN-tunnelingprotocollen

VPN-protocollen wijzigenHoewel OpenVPN algemeen wordt beschouwd als het beste protocol voor VPN-verkeer, zijn er soms momenten waarop u L2TP / IPSec wilt gebruiken. Hoewel het niet zoveel beveiliging biedt en niet zoveel functies heeft, is het ook mogelijk dat het door filters glijdt die OpenVPN-verkeer vertragen.

Als u de VPN gebruikt voor beveiliging of privacy, raden we u af L2TP / IPSec te gebruiken als u hem kunt helpen. Als u alleen voorbij regiobeperkingen probeert te komen, werkt het. Maar het zal niet zo veilig zijn.

6. Schakel lokale beveiligingssoftware uit

Nogmaals, dit is niet iets dat we licht aanbevelen, en als je het kunt vermijden, zou je het moeten doen. Maar als uw antivirusprogramma alle uitgaande pakketten scant die u verzendt, kan dit uw verbinding vertragen. Schakel het tijdelijk uit om te zien of het uw verbinding versnelt.

Een VPN repareren die geen verbinding maakt

Wanneer u alleen maar op internet wilt gaan zonder kwetsbaar te zijn voor bewaking, censuur of het blokkeren van regio's, is een VPN die geen verbinding maakt erg lastig. Dit is wat u kunt doen om het probleem op te lossen.

1. Zorg ervoor dat u (en de server) online zijn

De eenvoudigste dingen zijn het gemakkelijkst over het hoofd te zien. Als uw VPN-client geen verbinding maakt, probeer dan een website te openen zonder verbinding te maken via een VPN om te zien of uw internetverbinding werkt. Als dit niet het geval is, start u uw router opnieuw op door hem 30 seconden los te koppelen en weer aan te sluiten. Als uw internet nog steeds niet werkt, kan dit een probleem zijn aan het einde van uw ISP.

Controleer ook de website van uw VPN-provider om er zeker van te zijn dat de server waarmee u verbinding probeert te maken niet is uitgeschakeld. Om de zoveel tijd gaat een VPN-server offline voor onderhoud - of gewoon omdat servers niet 100% betrouwbaar zijn - en moet u verbinding maken met een andere of een tijdje wachten.

2. Zorg ervoor dat uw gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn

In veel gevallen is uw onvermogen om verbinding te maken een heel eenvoudig probleem: u hebt uw wachtwoord verkeerd ingevoerd. Of je hebt je e-mailadres ingevoerd in plaats van je gebruikersnaam. Als u een authenticatiefout krijgt, houdt dit waarschijnlijk verband met een van deze twee problemen.

Typ uw gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw. Als dit niet werkt, probeer dan uw wachtwoord opnieuw in te stellen en probeer opnieuw verbinding te maken.

3. Wijzig poorten

Probeer opnieuw verbinding te maken met de VPN via een andere poort. Sommige ISP's en netwerken blokkeren het verkeer op specifieke poorten en dat kan uw VPN-verbindingsverzoek weigeren.

Raadpleeg de documentatie van uw VPN om te zien of deze suggereert of vereist verbindingen op specifieke poorten.

4. Probeer verbinding te maken op een ander netwerk

Soms ligt het probleem niet bij jou, maar bij de VPN. Een van de beste manieren om dit te controleren, is lid worden van een ander netwerk. Je kunt een openbare wifi-plek in de buurt proberen, zoals een coffeeshop of een supermarkt, het draadloze netwerk van een vriend of een openbare hotspot.

Als je merkt dat je verbinding kunt maken met het andere netwerk, weet je dat het iets van jezelf is dat het probleem veroorzaakt. Controleer uw wifi- en internetinstellingen om te zien of u kunt vinden wat u weerhoudt om in te loggen.

Een VPN repareren die de verbinding verbreekt

Mogelijk nog irriterender dan niet in staat zijn om verbinding te maken met uw VPN is succesvol verbinden en vervolgens afhaken. Vooral als het steeds weer gebeurt. Hier is wat te doen.

1. Schakel uw firewall tijdelijk uit

Firewall inschakelen in Windows 10Hoewel firewalls belangrijke beveiligingsmaatregelen zijn, kunnen ze ook een probleem met VPN's veroorzaken. Ze zullen uw verbinding waarschijnlijk vertragen, en als deze langzaam genoeg wordt, kan de VPN-verbinding gewoon worden verbroken.

Firewalls, kortom, scannen de gegevens die uw privénetwerk binnenkomen en verlaten waar het verbinding maakt met het bredere internet. En als het iets ziet dat er niet zou moeten zijn, zal het de overdracht voorkomen. Sommige firewalls hebben moeite het VPN-verkeer bij te houden.

2. Maak verbinding met een nabijgelegen server

Soms ligt het probleem waardoor u de verbinding verbreekt niet bij u, maar bij uw VPN-provider. Als een server zich niet normaal gedraagt, is de verbinding mogelijk verbroken. Probeer verbinding te maken met een andere server, bij voorkeur een server in de buurt, om te zien of u een betere verbinding krijgt.

3. Wijzig protocollen

Soms hebben bepaalde VPN-protocollen moeite om een ​​sterke verbinding te behouden. Als u OpenVPN gebruikt (wat we over het algemeen aanbevelen), probeer dan verbinding te maken via L2TP / IPSec; als je al op L2TP bent, probeer dan OpenVPN. Je kunt ook PPTP proberen, hoewel dat minder ideaal is.

Nogmaals, we raden aan om altijd bij OpenVPN te blijven, omdat dit de veiligste van deze drie algemene verbindingsprotocollen is. Als u uw VPN alleen op L2TP kunt gebruiken, is dat geen groot probleem, maar gebruik indien mogelijk OpenVPN.

Veranderen van UDP naar TCP (of vice versa), zoals hierboven besproken, kan ook helpen.

4. Maak verbinding via Ethernet

Hoewel het niet gebruikelijk is, is het mogelijk dat iets op het routerniveau van uw netwerk verbindingsproblemen kan veroorzaken die u van de VPN zullen aftrappen. Het rechtstreeks oplossen van de kabelaansluiting met een ethernetkabel kan het probleem oplossen.

De problemen liggen vaak in een situatie die 'dubbele NAT' wordt genoemd, wat kan gebeuren wanneer je de ene router achter de andere hebt staan. Dit kan gebeuren als u verschillende routers voor verschillende apparaten hebt of een andere router die is verbonden met uw ISP.

Kortom, u moet de bridge-modus inschakelen om twee routers te laten samenwerken. Hoe u dit mogelijk maakt, hangt af van uw router, dus u moet de documentatie doornemen. Bekijk deze introductie van Lifewire voor een snelle uitleg over wifi-bridging.

5. Wijzig DNS-servers

Wijzig DNSAf en toe kan het gebruik van een andere DNS-server dan de standaard die door uw VPN wordt geleverd, u helpen verbonden te blijven. Veel VPN's bieden hun eigen DNS-services voor extra privacy, maar dat kan soms knoeien met uw verbinding.

Elke VPN heeft verschillende stappen nodig voor het wijzigen van DNS-servers. Velen van hen bevatten opties die iets zeggen als "Gebruik alleen VPN DNS-servers terwijl u verbonden bent." U moet deze optie uitschakelen.

Het gebruik van andere DNS-servers kan u iets kwetsbaarder maken voor DNS-lekken, maar als u niet lang genoeg verbonden kunt blijven om iets gedaan te krijgen, is dat waarschijnlijk een afweging die u bereid bent te maken.

VPN-softwarecrashes oplossen

Net als andere software kan uw VPN-client crashen. Als dit zo nu en dan gebeurt, is er waarschijnlijk niets aan de hand. Maar als u vaak crasht en uw surfervaring wordt verstoord, wilt u actie ondernemen.

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste softwareversie hebt

VPN-providers werken samen met ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat hun software zo stabiel en effectief mogelijk is. Als u niet de meest recente versie gebruikt, heeft u mogelijk stabiliteitsproblemen.

Sta indien mogelijk automatische updates van uw VPN-software toe. Bekijk de instellingen van uw VPN-client om te zien of dit mogelijk is. Als dit niet het geval is, moet u regelmatig controleren op updates.

2. Sluit andere apps

Als u veel andere apps open heeft, kunnen deze problemen veroorzaken met uw VPN-client, vooral als u een oudere computer gebruikt. Sluit alles wat u niet nodig heeft.

3. Start uw computer opnieuw op

Soms lost het probleem eigenlijk wel op en uit. Start uw computer opnieuw op om ervoor te zorgen dat alle updates zijn toegepast en dat foutieve processen zijn gedood.

4. Installeer de VPN-client opnieuw

Als het ergste het ergste is, verwijdert u de VPN-client en installeert u deze opnieuw.

Los problemen met uw VPN snel op

Als uw VPN niet werkt, is het in uw belang om het probleem snel op te lossen. Het is gemakkelijk om de gewoonte te om uw VPN op te starten elke keer dat u op internet wilt komen.

Maar dat stelt u bloot aan meer bewakings- en beveiligingsproblemen. Als uw VPN niet werkt, lost u dit onmiddellijk op - u zult blij zijn dat u het hebt gedaan.

Als je je VPN-verbinding nog steeds niet kunt herstellen, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten en we zullen proberen je te helpen!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me