Private Internet Access Review

Private Internet Access ReviewPrivate Internet Access (PIA) is waarschijnlijk de meest populaire VPN op de markt vandaag.

Het werd gestart door London Trust Media, INC. In augustus 2010.

Ondanks dat het een van de goedkoopste VPN's is en duizenden gebruikers heeft, is het goed genoeg voor serieus gebruik?

In deze review hebben we de prestaties van het PIA-servernetwerk, de bruikbaarheid van hun VPN-app en de technologie achter hun VPN-service getest (OpenVPN + 128-bit encryptie).

Over het algemeen is dit zo.

PIAVPN Overzicht

ALGEMENE RANG: # 10 van 78 VPN's
Bruikbaarheid: 4/5
LOGBOEK BESTANDEN: Geen logboekbeleid
LOCATIES: 33 landen, 3335 servers
ONDERSTEUNING: Beperkte 'Live Chat'
torrenting:  Torrenting toegestaan
NETFLIX: Ja 1/5
Encryptie / protocol: 128-bit AES (standaard), OpenVPN en meer
KOSTEN: $ 3,49 / mnd en hoger 
OFFICIËLE WEBSITE: www.privateinternetaccess.com

PIA Voordelen +

1. Snelle downloadsnelheid (81 Mbps van 100)

Een van de belangrijkste factoren van een VPN is hun downloadsnelheid. Als je je aanmeldt met een langzame (lees: slechte VPN), krijg je een belachelijk lage snelheid.

We hebben dat meerdere keren geconfronteerd, vooral toen ik de snelheid testte in StrongVPN en Mullvad (beide waren minder dan 20 Mbps van de 100).

Dingen met Private Internet Access zien er echter eigenlijk heel goed uit. Zoals altijd ging ik, om onze PIA-beoordeling nauwkeurig te maken, naar speedtest.net en testte de volgende locaties: VS, EU, Azië en het VK.

PIA snelheidstest

Postscriptum De locatie die ik gebruikte om de snelheid te volgen was in het midden van Europa: Estland.

Amerikaanse server (New York)

 • Ping: 118ms
 • Downloaden: 77,56 Mbps
 • Uploaden: 36,75 Mbps

EU-server (Amsterdam)

 • Ping: 41ms
 • Downloaden: 81,46 Mbps
 • Uploaden: 40,30 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 283ms
 • Downloaden: 69,98 Mbps
 • Uploaden: 13,04 Mbps

Britse server (Londen)

 • Ping: 48ms
 • Downloaden: 75,67 Mbps
 • Uploaden: 23,00 Mbps

Tot slot - PIA is een vrij snelle VPN. Niet zo snel als NordVPN of ExpressVPN, maar zeker een "OK" alternatief omdat het goedkoper is.

Houd er rekening mee dat snelheid een belangrijke factor is en sterk verbonden is met de VPN-software die u gebruikt. Natuurlijk zijn er enkele manieren om een ​​VPN-verbinding te versnellen, maar de belangrijkste kracht komt van de werkelijke VPN-servers.

2. PIA claimt geen logboekregistratie

‘Logging’ is een praktijk die wordt gebruikt om datapunten van uw VPN-activiteit te controleren en op te nemen.

Uw internetprovider registreert bijvoorbeeld welke websites u bezoekt, samen met uw persoonlijke gegevens die worden gebruikt om verbinding te maken (zoals e-mail of ISP). En ze kunnen die gegevens daadwerkelijk verkopen.

Sommige VPN-providers loggen bepaalde details, zoals wanneer u inlogt of uitlogt, om hun gebruik te volgen om de service te verbeteren.

PIA heeft geen logboekregistratie die geen verkeerslogboeken of communicatielogboeken bijhoudt of bewaakt.

Het houdt echter wel enige informatie bij, zoals:

 • jouw e-mailadres
 • Betalingsgegevens
 • Klanten die ervoor kiezen om het optionele bedieningspaneel te gebruiken, ontvangen een tijdelijke cookie

3. Geen lekken gedetecteerd

Private Internet Access bevindt zich in de Verenigde Staten, een van de oprichters van de Five Eyes Surveillance Alliance.

Niet ideaal meteen.

Als ze uw gegevens vies zouden krijgen, zouden ze in overheidsdatabases over de hele wereld terechtkomen.

Gelukkig is dit echter een systeem zonder lekken, dat de mogelijkheid van de overheid om uw browseactiviteit te bespioneren enorm belemmert.

Zoals u kunt zien in de onderstaande resultaten, heeft PIA al onze tests doorstaan, zowel om de aanwezigheid van lekken op te sporen als om ervoor te zorgen dat hun installatiesoftware 100% schoon was.

PIA IP-lektest
PIA VirusTotale test

4. Solide codering & Geweldige functies

Naast belangrijke functies, zoals:

 • Anoniem IP
 • Mogelijkheid tot torrent
 • Kill-Switch (maar mensen hebben erover geklaagd)
 • 10 gelijktijdige verbinding
 • Totaal servers: 3300+
 • Totaal landen: 32 (laatst gecontroleerd op 28 mei 2019)

PIA heeft ook verschillende coderingsniveaus:

Private Internet Access stelde coderingsniveaus voor

De standaardinstellingen gebruiken 128-bits codering voor uw gegevens, wat goed is, maar niet de beste. U kunt echter uw gegevenscodering opvoeren naar 256-bit, wat de industriestandaard is, en u een zeer veilige verbinding geven (het zal echter alles een beetje vertragen).

U kunt ook het coderingsniveau kiezen voor zowel uw gegevensauthenticatie als uw handdruk. Beide helpen uw computer en de server om de authenticiteit van de verbinding en de gegevens die worden verzonden te verifiëren. De standaardinstellingen zijn voor SHA1 en RSA-2048, een 2.048-bits coderingssleutel. Dat is heel moeilijk te doorbreken.

U kunt echter helemaal naar RSA-4096 gaan en de grootte van de gegevensauthenticatiesleutel verdubbelen met SHA256.

Nogmaals, ik raad aan om de maximale instellingen te gebruiken, zodat u de best mogelijke beveiliging krijgt. Maar als u echt extra snelheid nodig hebt, kunt u overwegen de standaardaanbeveling te gebruiken. En hoewel de instelling Risky Business misschien een goed idee lijkt als je extra snelheid nodig hebt voor torrenting of streaming, raden we het af.

Er is waarschijnlijk niemand die uw VPN-codering probeert te verbreken ... maar waarom zou u deze riskeren??

5. Gespecialiseerd in Torrenting

Als u op zoek bent naar een VPN die uw torrenting niet beperkt, is PIA een solide keuze. Ze beperken of bewaken geen verbindingen, en dat geldt ook voor peer-to-peer bestandsuitwisseling.

Je kunt elke torrent-client gebruiken die je wilt downloaden, wat je maar wilt, in de wetenschap dat je account niet wordt geblokkeerd of je verbinding wordt vertraagd.

Ondersteuning voor privé-internet torrenting

Hoewel de website van Private Internet Access niet specifiek zegt dat het bedrijf torrenting ondersteunt, zeggen ze wel dat P2P wordt ondersteund. Dus dat is iets. Maar de VPN heeft een reputatie ontwikkeld als torrent-vriendelijk, zodat mensen ze herkennen als een solide keuze voor het delen van bestanden.

6. Een van de oudste en bekendste VPN-providers

In de VPN-wereld betekent het veel om een ​​reputatie te hebben. En Private Internet Access heeft een van de beste reputaties in de branche. Ze bestaan ​​al sinds 2010 en bieden sindsdien betrouwbare service. Eind 2017 wonnen ze de prijs voor Most Stable VPN, wat veel betekent.

Was het gesponsord of niet? Moeilijk te zeggen…

Ze hebben ook de keuze van meerdere redacteurs ontvangen, maar we kunnen nooit weten of ze door PIA werden gecompenseerd of niet.

De VPN verschijnt in veel "best of" -lijsten en er zijn geen serieuze vragen geweest over hun toewijding aan privacy (hoewel ze in de VS zijn gevestigd, wat problematisch kan zijn; blijf lezen en we zullen bespreken dat tijdelijk).

Bijna 20 jaar bestaan ​​is absoluut een teken van prestige in de VPN-wereld. De reputatie en levensduur van PIA maken het een zeer veilige keuze.

Het bedrijf ondersteunt ook veel organisaties die van internet een betere plek maken, waaronder de Electronic Frontier Foundation, Creative Commons, Blender, Inkscape, Gnome en de Software Freedom Conservancy.

7. Fatsoenlijke apparaatcompatibiliteit

PIA ondersteunt de meeste populaire platforms.

Dat omvat Windows, macOS, Linux, Android en Firefox. Ze hebben ook browserextensies voor Chrome, Firefox en Opera.

Ze ondersteunen ook technisch gezien routers. Maar dat vereist enige handmatige installatie via OpenVPN.

Geen grote fan van de extra arbeid. Het betekent echter wel dat ze compatibel zijn met DD-WRT-, Lede-, Merlin-, PFSense-, Tomato- en ASUSWRT-routers.

Bovendien kunt u vervolgens zowel smart-tv's als gameconsoles verbinden met die routers. Dus daar is je licht aan het einde van de tunnel.

8. Eén van de vijf servers werkte voor Netflix

PIA's ondersteuningsforums bevestigen dat ze al jaren ijverig werken aan manieren om de detectie van Netflix te vinden.

Hoe is het met hen gegaan??

Middelmatig.

We testten vier van hun servers en zagen hetzelfde gevreesde zwarte scherm:

netflix mislukt

Die vier verliezers waren:

 • Verenigde Staten: New York
 • Canada
 • Verenigd Koninkrijk
 • Nederland

We hebben echter een succesvolle in Sunny California gekregen.

Geloof het of niet, een op de vier is tegenwoordig behoorlijk goed. Vooral wanneer de meeste VPN's niet eens meer proberen te werken met streamingdiensten.

Maar als je een consistentere Netflix-performer wilt, bekijk deze vergelijking dan eens.

PIA Nadelen -

1. Beperkte livechat-ondersteuning

Hoewel PIA '24/7 Noord-Amerikaanse' ondersteuning biedt.

Ze bieden alleen een live-chatoptie voor betalende klanten, wat nogal slecht is als je naar hun diensten wilt informeren.

ik denken dat betekent dat hun ondersteunend personeel zich in Noord-Amerika bevindt. Aangezien het hele "24/7" ding betekent, moeten ze altijd beschikbaar zijn (ongeacht waar je bent gelegen).

Toen ik midden in de nacht contact met hen opnam, kreeg ik de volgende ochtend een reactie. Niet zo 24/7 meer, he?

Positief is dat ze ook een apart Twitter-account bieden voor klantenservice. Ik heb dat netwerk bekeken om te zien hoe ze omgaan met klanten. Het goede nieuws is dat ze nog steeds zullen proberen lange, gedetailleerde antwoorden te geven (ondanks het gecondenseerde medium van Twitter).

Bovendien hebben ze een pagina met veelgestelde vragen die sommigen van u kunnen helpen:

PIA-pagina met veelgestelde vragen

2. Gevestigd in de VS.

Private Internet Access is gevestigd in de Verenigde Staten en dat is voor veel mensen problematisch. De VS heeft een aantal van de strengste, meest privacy-inbreukmakende surveillancewetten in de ontwikkelde wereld, en dat geldt voor VPN-providers. Het is bekend dat de overheid VPN's onder druk zet om gebruikersgegevens op te geven met geheime bevelen, en dat baart privacyverdedigers zorgen.

Het feit dat PIA geen logboeken bijhoudt, betekent natuurlijk dat ze heel weinig te delen hebben met de autoriteiten als ze komen kloppen. Maar het feit is dat ze misschien geen keuze hebben; als ze überhaupt gegevens over u hebben (bijvoorbeeld of u klant bent of hoe lang u dat al bent), kunnen ze worden gedwongen deze over te dragen.

Moet dat je zorgen maken? Misschien, en misschien ook niet. Er gaan geruchten dat de NSA de codering op sommige VPN's heeft kunnen verbreken, wat betekent dat de overheid je verbinding kan snuffelen. Als u de maximale beveiligingsaanbevelingen gebruikt, is dat minder waarschijnlijk.

Vanwege de combinatie van bewakingswetten en overeenkomsten voor het delen van inlichtingen in de VS, heb ik de neiging om daar gebaseerde VPN's te vermijden. Maar dat betekent niet dat het absoluut noodzakelijk is voor iedereen.

PIA-prijzen, plannen & feiten

PIA heeft één abonnement met gedifferentieerde prijzen op basis van de lengte die u wilt vastleggen en vooraf betalen. Dat houdt het leuk en eenvoudig. En u kunt ook veel krijgen als u klaar bent om een ​​jaar van tevoren te schillen.

PIA-prijzen

Plan een:

 • Maandelijks
 • $ 9,95 / maand

Plan twee:

 • jaar-
 • $ 5,99 / mnd ($ 71,88 per jaar)

Plan drie:

 • 2 jaar
 • $ 3,49 / mnd ($ 83,87 per 2 jaar)

Ze bieden een geld-terug-garantie van 7 dagen. U kunt de service dus binnen enkele dagen een draai geven. Als u gedurende die zeven dagen helemaal niet tevreden bent, kunt u uw geld gewoon terugkrijgen.

Interessant is dat PIA allerlei verschillende betaalmethoden accepteert, van creditcards tot PayPal & ze accepteren ook Bitcoin (wat u ook kan helpen om nog een laag privacy toe te voegen aan de transactie).

Maar - en ik verzin dit niet - accepteren ze ook cadeaubonnen voor populaire retailers zoals Starbucks, Costco, Best Buy, Target en meer. Dus je kent die willekeurige geschenken die je ouders je net tijdens de vakantie hebben gekocht? Nu heb je er net een gebruik voor gevonden.

Nog betere manier om achter je identiteit te maskeren?

 • Geen logboekregistratie: Geen activiteitenlogboeken, alleen betalings- en e-mailinformatie.
 • Gemak van de VPN-software: Eenvoudig en soepel, installatiebestand was echter meer dan 60 MB.
 • Verborgen kosten & clausules: Geen. Hun privacybeleid is zelfs opmerkelijk eenvoudig.
 • upsells: Geen upsells.
 • Directe toegang na betaling: Ja.
 • DNS-lekken: Bescherming is ingebouwd (hoewel je het altijd zelf moet testen).
 • Jurisdictie: Verenigde Staten
 • protocollen: OpenVPN, IPSec / L2TP, PPTP, Socks5 proxy.
 • Dodemansknop: Gemengde beoordelingen. Gebruikers kunnen het in- of uitschakelen, en sommigen hebben geconstateerd dat het niet zo consistent werkt als ze willen (ik raad aan het zelf te testen).

Beveel ik privé-internettoegang aan?

Ja en nee.

PIA biedt uitstekende dekking in Noord-Amerika en Europa, met tonnen servers centraal gelegen. Die dekking is echter niet zo groot in andere delen van de wereld, met slechts enkele servers verspreid over het Midden-Oosten, Azië, Oceanië, en een enkele, eenzame in Brazilië voor Zuid-Amerikaanse gebruikers.

PIA heeft alle belangrijke protocollen beschikbaar, samen met de allernieuwste coderingsmethoden. Hun jaarlijkse prijzen behoren tot de laagste in de branche. En ze hebben een geld-terug-garantie van zeven dagen als je ze wilt uitproberen.

Geen algemene live chat-ondersteuning en bedrijf gevestigd in de VS. Veel minder privacy in een Five Eyes-land.

alternatieven

Als je niet met PIA VPN wilt werken, kun je hier ook meer VPN-recensies vinden.

Ik beveel het gebruik van NordVPN, Surfshark of ExpressVPN aan. Ze zijn allemaal veilig, beveiligd en snel.

Voeg je eigen review toe

Postscriptum Heb je Private Internet Access VPN gebruikt / gebruikt? Als dit het geval is, kunt u hieronder een beoordeling achterlaten. Goed of slecht, maakt niet uit - we accepteren ze allemaal.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me