Privát internet-hozzáférés áttekintés

Privát internet-hozzáférés áttekintésA magán-Internet hozzáférés (PIA) valószínűleg a legnépszerűbb VPN a piacon.


A London Trust Media, Inc. indította vissza 2010 augusztusában.

Annak ellenére, hogy az egyik legolcsóbb VPN, és több ezer felhasználója van, elég jó a komoly felhasználáshoz?

Ebben az áttekintésben teszteltük a PIA szerver hálózati teljesítményét, VPN alkalmazásuk alkalmazhatóságát, valamint a VPN szolgáltatás mögött álló technológiát (OpenVPN + 128 bites titkosítás)..

Összességében itt van, hogyan történt.

PIAVPN áttekintés

ÁLTALÁNOS RANK: # 78 a VPN közül
Használhatóság: 4/5
NAPLÓFÁJLOK: Nincs naplózási politika
HELYSZÍNE: 33 ország, 3335 szerver
TÁMOGATÁS: Korlátozott „Élő csevegés”
torrentezés-:  Torrenting megengedett
NETFLIX: Igen 1/5
Titkosítás / JEGYZŐKÖNYV: 128 bites AES (alapértelmezett), OpenVPN és így tovább
KÖLTSÉG: 3,49 USD / hónap és annál tovább 
HIVATALOS HONLAPJÁN: www.privateinternetaccess.com

PIA Pros +

1. Gyors letöltési sebesség (81 Mbps 100-ból)

A VPN egyik legfontosabb tényezője a letöltési sebesség. Ha lassan regisztrál (olvasd el: rossz VPN), akkor nevetségesen lassú lesz.

Többször is szembesültünk ezzel, különösen amikor a sebességet teszteltem a StrongVPN-ben és a Mullvad-ban (mindkettő 20 Mbps alatt volt a 100-ból).

A privát internet-hozzáféréssel kapcsolatos dolgok azonban valójában nagyon jól néznek ki. Mint mindig, hogy a PIA-értékelés pontos legyen, felkerestem a speedtest.net webhelyet, és teszteltem a következő helyszíneket: USA, EU, Ázsia és az Egyesült Királyság.

PIA sebesség-teszt

Ui Az a hely, amellyel a sebességet követtem, Európa közepén volt: Észtország.

US Server (New York)

 • Ping: 118ms
 • Letöltés: 77,56 Mbps
 • Feltöltés: 36.75 Mbps

EU szerver (Amszterdam)

 • Ping: 41 ms
 • Letöltés: 81,46 Mbps
 • Feltöltés: 40.30 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 283ms
 • Letöltés: 69,98 Mbps
 • Feltöltés: 13.04 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 48 ms
 • Letöltés: 75,67 Mbps
 • Feltöltés: 23.00 Mbps

Összegzésképpen: a PIA elég gyors VPN. Nem olyan gyorsan, mint a NordVPN vagy az ExpressVPN, de biztosan egy „OK” alternatíva, mivel olcsóbb.

Ne feledje, hogy a sebesség fontos tényező, és nagymértékben kapcsolódik a használt VPN-szoftverhez. Természetesen van néhány módszer a VPN-kapcsolat felgyorsítására, de a fő erőssége a tényleges VPN-kiszolgálóknak köszönhető.

2. A PIA követelések naplózása nélkül

A „naplózás” a VPN-tevékenység adatainak nyomon követésére és rögzítésére szolgáló gyakorlat.

Például az internetszolgáltató (ISP) naplózza, hogy mely webhelyekhez fér hozzá, valamint a kapcsolathoz használt személyes adatait (például e-mail vagy ISP). És valóban eladhatják ezeket az adatokat.

Egyes VPN-szolgáltatók bizonyos részleteket naplóznak, például bejelentkezéskor vagy kijelentkezéskor, hogy figyelemmel kísérjék azok használatát a szolgáltatás javítása érdekében.

A PIA nem rendelkezik naplózási politikával, amely nem követi és nem követi nyomon a forgalomnaplókat vagy a kommunikációs naplókat.

Néhány információt azonban nyomon követ, például:

 • az email címed
 • Fizetési adatok
 • Azok az ügyfelek, akik az opcionális kezelőpanelt használják, átmenetileg sütiket kapnak

3. Nincs észlelve szivárgás

A magán-Internet hozzáférés az Egyesült Államokban található, amely az Five Eyes Felügyeleti Szövetség alapító tagja.

Nem ideális a denevérhez.

Ha bonyolult kezét kényszerítik az adatokra, az az egész világ kormányzati adatbázisaiba kerülne.

Szerencsére azonban ez egy szivárgásmentes rendszer, amely nagyban akadályozza a kormány azon képességét, hogy kémkedjen az Ön böngészési tevékenységében.

Amint az alábbi eredményekből kitűnik, a PIA minden tesztet letett, mind a szivárgások észlelésére, mind pedig annak biztosítására, hogy telepítőszoftverük 100% -ban tiszta.

PIA IP szivárgásteszt
PIA VirusTotal teszt

4. Folyamatos titkosítás & Nagyszerű szolgáltatások

Fontos funkciókon, például:

 • Névtelen IP
 • Torrent képesség
 • Kill-Switch (de az emberek panaszkodtak)
 • 10 egyidejű csatlakozás
 • Összes szerver: 3300+
 • Összes ország: 32 (utoljára hitelesítve: 2019. május 28-án)

A PIA többféle titkosítási szinttel rendelkezik:

A privát Internet hozzáférés javasolt titkosítási szinteket

Az alapértelmezett beállítások 128 bites titkosítást használnak az adatokra, ami jó, de nem a legjobb. Azonban megnövelheti az adattitkosítást 256 bitesre, ami az iparági szabvány, és nagyon biztonságos kapcsolatot fog biztosítani (mindazonáltal egy kicsit lelassít mindent).

Megadhatja a titkosítás szintjét az adatok hitelesítésén és a kézfogáson egyaránt. Mindkettő segíti a számítógépet és a szervert a kapcsolat hitelességének és az átvitt adatoknak a hitelesítésében. Az alapértelmezett beállítások az SHA1 és az RSA-2048, egy 2048 bites titkosítási kulcs. Nagyon nehéz megtörni.

De egészen az RSA-4096-ig is mehet, és megduplázhatja az adathitelesítési kulcs méretét az SHA256 segítségével..

Újra javaslom a maximális beállítások használatát, hogy a lehető legjobb biztonságot nyújtsa. De ha valóban extra sebességre van szüksége, megfontolhatja az alapértelmezett javaslat alkalmazását. És bár a kockázatos üzleti beállítás jó ötletnek tűnik, ha extra sebességre van szüksége a torrenthoz vagy a streaminghez, igazán javasoljuk.

Valószínűleg senki sem próbálja megtörni a VPN-titkosítást ... de miért kockáztatja?

5. A torrenting szakterülete

Ha olyan VPN-t keres, amely nem korlátozza a torrent, akkor a PIA szilárd választás. Nem korlátozzák vagy figyelik a kapcsolatokat, és ez magában foglalja a peer-to-peer fájlmegosztást is.

Bármelyik fájdalmas ügyfélt használhat, amelyet letölthet, amit csak akarsz, biztonságban tudva, hogy fiókját nem blokkolják, vagy a kapcsolatot lefojtják.

Privát Internet hozzáférés torrent támogatása

Noha a magán-Internet hozzáférés webhelyén nem szerepel kifejezetten, hogy a vállalat támogatja a torrentingot, azt mondják, hogy a P2P támogatott. Szóval ez valami. A VPN azonban a torrent-barát hírnevét fejlesztette ki, így az emberek elismerik, hogy szilárd választás a fájlok megosztására.

6. Az egyik legrégebbi és legismertebb VPN-szolgáltató

A VPN-világban sokat jelent a jó hírneve. És a magán-internethozzáférés az üzleti élet egyik legjobb hírneve. 2010 óta működnek, és azóta megbízható szolgáltatást nyújtanak. 2017 végén elnyerték a Legstabilabb VPN-díjat, ami sokat jelent.

Szponzorálták vagy sem? Nehéz megmondani ...

Számos szerkesztő választási díjat is kaptak, de soha nem tudhatjuk, vajon PIA kompenzálta-e őket vagy sem.

A VPN sok „legjobb” listában jelenik meg, és még nem merültek fel komoly kérdések a magánélet iránti elkötelezettségükkel kapcsolatban (bár az Egyesült Államokban vannak székhellyel, ami problematikus lehet; olvassuk tovább, és megbeszéljük ez egy pillanatra).

A közel 20 éve üzleti élet határozottan jele van a VPN-világ presztízsének. A PIA hírneve és hosszú élettartama miatt ez egy nagyon biztonságos választás.

A vállalat számos olyan szervezetet támogat, amely az internetet jobbá teszi, például az Electronic Frontier Foundation, a Creative Commons, a Blender, az Inkscape, a Gnome és a Software Freedom Conservancy..

7. A tisztességes eszköz kompatibilitás

A PIA támogatja a legnépszerűbb platformokat.

Ide tartozik a Windows, a MacOS, a Linux, az Android és a Firefox. Böngészőbővítéssel is rendelkeznek a Chrome, a Firefox és az Opera számára.

Technikailag támogatják az útválasztókat. De ehhez bizonyos kézi beállításra van szükség az OpenVPN segítségével.

Nem óriási rajongója a többletmunkának. Ez azonban azt jelenti, hogy kompatibilisek a DD-WRT, a Lede, a Merlin, a PFSense, a Tomato és az ASUSWRT útválasztókkal..

Ezen felül az intelligens TV-ket és a játékkonzolokat csatlakoztathatja ezekhez az útválasztókhoz. Tehát ott van a fényed az alagút végén.

8. A Netflixnél dolgozó öt szerver közül egy

A PIA támogatási fórumai megerősítik, hogy évek óta szorgalmasan dolgoznak annak érdekében, hogy megoldásokat találjanak a Netflix észlelésére.

Hogyan teljesítettek??

Is-is.

Kipróbáltuk négy szerverüket és ugyanazt a rettegett fekete képernyőt láttuk:

A netflix nem sikerült

A négy veszteget magában foglalta:

 • Egyesült Államok: New York
 • Kanada
 • Egyesült Királyság
 • Hollandia

A Sunny California-ban azonban sikerrel jártunk.

Hidd el vagy sem, manapság a négy közül egy nagyon jó. Különösen akkor, ha a VPN-k többsége már nem is próbál dolgozni streaming szolgáltatásokkal.

De ha következetesebb Netflix előadót szeretne, nézd meg ezt az összehasonlítást.

PIA Cons -

1. Korlátozott Live Chat támogatás

Bár a PIA „24/7 észak-amerikai” támogatást kínál.

Csak élő csevegési lehetőséget kínálnak fizető ügyfelek számára, ami elég rossz, ha érdeklődik az ügyfeleik szolgáltatásaival kapcsolatban.

én gondol ez azt jelenti, hogy támogató személyzetük Észak-Amerikában található. Az egész „24/7” dolog látása azt jelenti, hogy mindig rendelkezésre kell állniuk (nem számít, hol) te vagy található).

Amikor éjszaka közepén felvettem a kapcsolatot velük, másnap reggel kaptam választ. Nem így 24/7, huh?

Pozitív szempontból különálló Twitter fiókot kínálnak az ügyfélszolgálatnak. Vettem egy pillantást arra a hálózatra, hogy megtudjam, hogyan működnek együtt az ügyfelekkel. A jó hír az, hogy továbbra is megpróbálnak hosszú és részletes válaszokat adni (a Twitter tömörített adathordozója ellenére)..

Ezen kívül van egy GYIK-oldaluk, amely segíthet néhányan közületek:

PIA GYIK oldal

2. Az Egyesült Államokban található

A privát internet-hozzáférés az Egyesült Államokban található, és ez sok ember számára problémás. Az Egyesült Államokban vannak a legszigorúbb, a magánéletbe sértő felügyeleti törvények a fejlett világban, és ez vonatkozik a VPN-szolgáltatókra. A kormányról ismert, hogy nyomást gyakorol a VPN-kre, hogy titkos parancsokkal feladják a felhasználói adatokat, és ez aggasztja a magánélet védelmét.

Természetesen az a tény, hogy a PIA nem vezet naplókat, azt jelenti, hogy nagyon kevés van a hatóságokkal megosztani, ha kopogtatnak. De az a tény, hogy lehet, hogy nincs választásuk; ha van valamilyen adata rólad (például hogy Ön ügyfél vagy, hány éve vagy), akkor arra kényszeríthető, hogy átadja.

Aggódnia kellene? Talán, és talán nem. A pletykák szerint az NSA képes volt megszakítani néhány VPN titkosítását, ami azt jelenti, hogy a kormány szimatolhat a kapcsolatán. Ha a maximális biztonsági ajánlásokat használja, akkor ez kevésbé valószínű.

Az Egyesült Államokban a felügyeleti törvények és az intelligencia-megosztási megállapodások kombinációja miatt inkább kerüljük az ott alapuló VPN-ket. De ez nem jelenti azt, hogy mindenki számára teljesen szükséges.

PIA árképzés, tervek & tények

A PIA egyetlen tervvel rendelkezik, többszintű árképzéssel, az elkötelezett és előre fizetett összeg alapján. Ez tartja a dolgokat szép és egyszerű. És akkor is nagyon sok bevételt szerezhet, ha készen áll arra, hogy egy évet előre megmutatjon.

PIA árképzés

1. terv:

 • Havi
 • $ 9.95 / hó

Második terv:

 • Évi
 • 5,99 USD / hó (71,88 USD / év)

Harmadik terv:

 • 2 év
 • 3,49 USD / hó (83,87 USD / 2 év)

Ők kínálnak egy 7 napos pénz-visszafizetési garanciát. Így néhány nap alatt spinget adhat a szolgáltatásnak. Ha egyáltalán nem elégedett a hét nap alatt, egyszerűen visszatérítheti pénzét.

Érdekes módon a PIA mindenféle fizetési módot elfogad a hitelkártyáktól a PayPalig & ők elfogadják a Bitcoint is (ami szintén segíthet egy új adatvédelmi réteg hozzáadásához a tranzakcióhoz).

De - és ezt nem teszem ki - elfogadnak olyan ajándékkártyákat is olyan népszerű kiskereskedők számára, mint a Starbucks, a Costco, a Best Buy, a Target és még sok más. Tehát ismeri azokat a véletlenszerű ajándékokat, amelyeket szülei éppen vásároltak neked az ünnepek alatt? Most csak talált neki egy felhasználást.

Még jobb módszer a személyazonosság mögötti maszkoláshoz?

 • Nincs naplózás: Nincs tevékenységi napló, csak fizetési és e-mail információ.
 • A VPN szoftver könnyűsége: Az egyszerű és sima telepítési fájl meghaladta a 60 MB-ot.
 • Rejtett díjak & kikötések: Egyik sem. Valójában adatvédelmi politikájuk rendkívül egyszerű.
 • upsells: Nincs eladás.
 • Azonnali hozzáférés fizetés után: Igen.
 • A DNS szivárog: A védelem be van építve (bármit mindig ki kell próbálnia).
 • igazságszolgáltatás: Egyesült Államok
 • jegyzőkönyvek: OpenVPN, IPSec / L2TP, PPTP, Socks5 proxy.
 • Kill-switch: Vegyes vélemény. A felhasználók engedélyezhetik vagy letilthatják azt, és néhányan úgy találták, hogy az nem olyan következetesen működik, mint szeretnék (azt ajánlom, hogy tesztelje saját maga).

Ajánlom a privát internet-hozzáférést?

Igen és nem.

A PIA kiváló lefedettséget kínál Észak-Amerikában és Európában, rengeteg kiszolgálóval, amelyek központi elhelyezkedésűek. Ez a lefedettség a világ többi részén nem olyan nagy, csak a Közép-Kelet, Ázsia, Óceánia környékén csak néhány szerver és Brazíliában egyetlen, magányos szerver található a dél-amerikai felhasználók számára..

A PIA-nak minden fő protokollja elérhető, a legkorszerűbb titkosítási módszerekkel együtt. Éves áraik az iparág egyik legalacsonyabb ára. És hét napos pénz-visszatérítési garanciát kapnak, ha szeretné kipróbálni őket.

Nincs általános élő csevegési támogatás és cég található az Egyesült Államokban. Sokkal kevesebb adatvédelem egy öt szemű országban.

alternatívák

Ha nem akarja elmenni a PIA VPN-hez, itt talál további VPN-véleményeket.

Javaslom a NordVPN, a Surfshark vagy az ExpressVPN használatát. Mindegyik biztonságos, biztonságos és gyors.

Adja hozzá saját véleményét

Ui Használt / használt privát internet-hozzáférési VPN-t? Ha igen, kérjük, fontolja meg az alábbi vélemény meghagyását. Jó vagy rossz, nem számít - elfogadjuk mindet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me