NordVPN áttekintés

nordvpn felülvizsgálatA NordVPN a 78 VPN közül az első a TheBestVPN.com oldalon

Összefoglalva: A NordVPN biztonságos, gyors és hihetetlenül könnyen használható VPN-vel.

VPN alkalmazásuk az ipari szabvány 256 bites AES titkosítást és az OpenVPN alagút protokollt használja (alapértelmezés szerint).

Szerverparkjuk nagy, 5300+ szerverrel 59 országban. Ezáltal a videókat streaming és a blokkolt tartalmakhoz való hozzáférést sétálhatja a parkban. Teszteinkben a Netflix streaming a tesztelt szerverek több mint 90% -ával működött. Ez a legmagasabb, amit láttunk.

Mivel oly sok szerverük van, könnyű megtalálni a gyorsan teljesítő szervert - ez különösen fontos a torrenting számára. A NordVPN a P2P-t is támogatja & torrenting minden kiszolgálón, és rendelkezik egy Onion over VPN funkcióval a maximális magánélet és névtelenség érdekében.

A NordVPN nem gyűjt naplókat, és az adatok megőrzési törvény nélküli országból működnek (Panama).

Árképzésük 3,49 dollártól kezdve havi 11,95 dollárig terjed, az előfizetés hosszától függően.

Contents

NordVPN áttekintés

ÁLTALÁNOS RANK: # 1 a 78 VPN közül
Használhatóság: Nagyon könnyű használni
NAPLÓFÁJLOK: Szigorú naplózási politika
HELYSZÍNE: 59 ország, 5200+ szerver
TÁMOGATÁS: Élő csevegés (24/7)
torrentezés-: P2P & Torrenting megengedett
NETFLIX: Feloldja a Netflix USA-t
Titkosítás / JEGYZŐKÖNYV: 256 bites AES / OpenVPN, IPSec & IKEv2
KÖLTSÉG: $ 3.49 / mo
HIVATALOS HONLAPJÁN: www.NordVPN.com

NordVPN profik

1. A legnagyobb szerverpark, amelyet láttunk

59 országban több mint 5200 szerverrel, a NordVPN automatikusan kiválasztja a legjobb szervert a hely, a terhelés vagy az Ön egyedi igényei alapján.

NordVPN áttekintés

Válasszon sok szerverről, szinte a világ minden tájáról.

2. Gyors sebesség mind a három tesztnél

A VPN-k összehasonlításakor a sebességre, valamint a sebesség stabilitására és konzisztenciájára is szükség van, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a sebesség vesztesége nem jelentős, és hogy biztosítsuk a pozitív online élményt..

Az összehasonlító ISP kapcsolat sebessége: 250Mbps lefelé és 25Mbps fel amint az alább látható.

ISP kapcsolat referencia sebessége

Három helyen teszteltem a letöltési sebességet a NordVPN segítségével: kettő az Egyesült Államokban és egy az Egyesült Királyságban. Az alábbi eredményekben láthatja, hogy a letöltési sebesség meghaladta a sebességet 110 Mbps mindhárom tesztnél, amely a legjobb VPN-sebesség között van a jelenlegi VPN-ekkel. Ez a sebesség és stabilitás lehetővé teszi a torrent és a streaming folyamatát.

New Jersey (Gyors csatlakozás: Leggyorsabb / legközelebbi hely)

 • Ping: 18ms
 • Letöltés: 131,44 Mbps
 • Feltöltés: 9.10 Mbps

New York

 • Ping: 18ms
 • Letöltés: 140,52 Mbps
 • Feltöltés: 11,28 Mbps

nordvpn sebesség

Európa (Egyesült Királyság)

 • Ping: 154 ms
 • Letöltés: 110.82 Mbps
 • Feltöltés: 11.47 Mbps

3. 95% + Netflix-szel dolgozó szerverek

Mivel a Netflixnél gyakran találhatók földrajzi helyek és korlátozások, az NordVPN lehetővé teszi ezen korlátozások megkerülését. A Netflix blokkolásának feloldásakor a NordVPN segítségével megállapítottuk, hogy bár nem minden szerver működött együtt a Netflix-szel, mert a Netflix a VPN-ekhez tartozó egyes IP-ket megsemmisítette., 15-ből 14 Az amerikai szerverek működnek, 3-ból 3-ból A CA-kiszolgálók működnek, az Egyesült Királyság-kiszolgálók működnek. A konkrét eredményeket az alábbiakban tekintheti meg. 

nordvpn netflix tesztelés

 • 14/15 USA a szerverek működnek
 • 3/3 CA a szerverek működnek
 • UK a szerver működik

nordvpn netflix tesztelés

Kiválasztottam a régiót, és csatlakoztam a leggyorsabb szerverhez.

MINKET

 • Manassas (USA) - Igen
 • San Francisco (USA) - Igen
 • Dallas (USA) - Igen
 • Chicago (USA) - Igen
 • Seattle (USA) - Igen
 • St. Louis (USA) - Igen
 • Phoenix (USA) - Igen
 • Los Angeles (USA) - Igen
 • Miami (USA) - Igen
 • Buffalo (USA) - Igen
 • Atlanta (USA) - Igen
 • New York (USA) - Csatlakozási problémák / proxy észlelve
 • Charlotte (USA) - Igen
 • Salt Lake City (USA) - Igen
 • Denver (USA) - Igen

CA

 • Vancouver (Kalifornia) - Igen
 • Toronto (CA) - Igen
 • Montreal (Kalifornia) - Igen

4. Használhatóság: Rendkívül sima & A felhasználói élmény kielégítése + a szolgáltatások széles köre

A háromlépéses eljárás a NordVPN feliratkozásához és telepítéséhez rendkívül egyszerű. Először lépjen a NordVPN.com oldalra, és válassza ki a fizetési tervet. Választhat 1 hónapos, 1 éves, 2 éves és 3 éves terv között. Miután kiválasztotta és létrehozott egy számlát a számlázási adataival, megkeresi Önt az alább látható telepítési folyamatba.

1. lépés:

Győződjön meg arról, hogy van legalább 19 MB szabad hely a helyi meghajtón. Válassza ki, mely meghajtót telepítené a NordVPN-hez.

NordVPN áttekintés

2. lépés:

Válassza ki, hol szeretne parancsikonokat létrehozni a NordVPN-hez. A telepítővarázsló lehetőséget ad választani az asztal és a Start menü / kereső mappa, vagy mindkettő között.

NordVPN áttekintés

3. lépés:

És ez olyan egyszerű! A NordVPN telepítve van. Innentől kezdve automatikusan elindíthatja és elkezdi használni a VPN-t a biztonságos böngészéshez, streaminghez és torrenthez.

NordVPN áttekintés

A telepítés után a NordVPN automatikusan frissíti a szoftvert, ha rendelkezésre áll. Vagy dönthet úgy, hogy ezt megteszi, vagy később emlékezteti Önt a frissítésre.

NordVPN áttekintés

Funkció: CyberSec

A NordVPN egyik jellemzője a CyberSec, amelyet a telepítés befejezése után fel kell kérni. Ez további védelmet nyújthat a behatoló hirdetések, a rosszindulatú programok, az adathalász-kísérletek és más fenyegetések ellen.

Noha választható, három fő előnye van a CyberSec engedélyezésének:

 • Először is, a CyberSec fő jellemzője az adathalász csalásokkal és a nagyobb számítógépes fenyegetésekkel szembeni integrált védelem. Azonnal összehasonlítja a böngészett webhelyeket az ismert feketelistákkal, és blokkolja a hozzáférést, ha rosszindulatú programok, kémprogramok vagy bármilyen rosszindulatú szoftver ismertek.
 • Másodszor, a CyberSec megóv minden DDoS támadástól, még akkor is, ha a rosszindulatú programok már megkezdték a készülék megfertőzését. A CyberSec azonnal kiküszöböli az eszköz és a botnet vezérlőszervere közötti kapcsolatot és kommunikációt.
 • Harmadszor, a CyberSec elrejti a bosszantó előugró ablakokat, az automatikus lejátszási hirdetéseket hanggal vagy anélkül, és más zavaró hirdetéseket. Ez lehetővé teszi a gyorsabb betöltési sebességet és mindent körülvevő, jobb böngészési élményt.

nordvpn cybersec

Speciális szerverek

A NordVPN többféle speciális kiszolgálót kínál, lehetővé téve, hogy kiválassza az Ön igényeinek leginkább megfelelőt:

 • A dedikált szerverek segítségével kiválaszthat egy olyan IP-címet, amely egyedülálló az Ön számára, és amelyet nem lehet megosztani más NordVPN felhasználóval, így még biztonságosabb böngészési élményt teremtve.
 • Kell extra biztonság? A NordVPN dupla titkosítást kínál, miközben az adatokat két biztonságos VPN-kiszolgálón keresztül továbbítja.
 • Próbál információt külföldre tölteni egy korlátozott internet-hozzáféréssel rendelkező helyen? A NordVPN segítségével böngészhet vagy streamálhat az egyik eltakarított szerverükkel, amely teljes hozzáférést biztosít a szükséges információkhoz azonnal.
 • Ha még jobb biztonságra törekszik az adatok és viselkedés online védelmében, akkor a NordVPN párosítható az Onion Routerrel vagy a Tor-tal, amely lehetővé teszi a névtelen kommunikációt és védi a forgalom elemzését.
 • Nincs korlátozás a peer-to-peer fájlok megosztásában a NordVPN-vel, sávszélesség-küszöbérték vagy tevékenységkövetés nélkül.

NordVPN áttekintés

A NordVPN funkciói biztonságos online élményt nyújtanak számodra, függetlenül attól, hogy nyilvános Wi-Fi hálózaton védelmet nyújtanak-e, vagy bármilyen tartalomhoz hozzáférést biztosítanak utazás közben. Noha a NordVPN telepítése és használata rendkívül egyszerű, a 24 órás támogatása az egyik legerősebb szolgáltatás, amely segít az út mentén.

Katonai osztályú titkosítás és adatvédelem

A NordVPN katonai titkosítása védi az internettel való kapcsolatot és biztosítja az Ön személyes adatait, de nem csak a hackerek ellen. Tudta, hogy az internetszolgáltatók gyakran követik az Ön internethasználatát, hogy ezeket az adatokat eladják a hirdetőknek? Ugyancsak bármilyen internethasználatát és forgalmát a kormány meghívhatja a tevékenységi naplókra. Bármikor, amikor csatlakozik az internethez, ezeket a naplókat és tevékenységeket nyomon követi, kivéve, ha VPN-t használ. Ezzel a katonai szintű titkosítással az adatok, az IP-cím és a hely teljesen privát.

Sokan azt gondolják, hogy nincs mit rejteni, de adatainak annyira felhasználhatják Önöket anélkül, hogy tudnák. Kórtörténetében, banki adataiban, munkahelyi e-maileiben stb. Mindannyian fennáll a veszélye, hogy hozzáférést kapjanak, ha nem használ VPN-t. A NordVPN fejlett titkosítási szabványt (AES) használ 256 bites kulcsokkal, amelyet az NSA ajánl minden olyan titkosított és legszigorúbb titokú információ biztosítására..

A Nord VPN két különféle VPN protokollt is használ. Nem szükséges azonban meghatároznia, melyik a legmegfelelőbb, mivel a NordVPN célja, hogy megkönnyítse VPN-jük használatát. Az IKEv2 / IPsec protokoll alapértelmezés szerint iOS és macOS alkalmazások esetén, míg az OpenVPN alapértelmezett Windows, macOS és Android alkalmazások esetén. Ez azt jelenti, hogy a macOS felhasználók választhatnak a kettő közül, de mindkettő megbízható és az NordVPN által ajánlott.

nordvpn titkosítás

Dupla VPN

Az egyik elég jó, de a kettő még jobb! A NordVPN használatával engedélyezheti a Kettős VPN-t, vagyis ha a forgalom áthalad az első távoli VPN-kiszolgálón, hogy titkosítva legyen, akkor áthalad egy második VPN-kiszolgálón, hogy másodszor is titkosítva legyen, mielőtt biztonságosan eléri az online rendeltetési helyet. Ez lehetővé teszi a dupla titkosítást, a fokozott biztonságot, valamint az IP-cím adatvédelmét és védelmét.

Bár nem mindenkinek szüksége van dupla VPN-re, lehetősége van arra, hogy ezzel a funkcióval biztonságosan megvédje kommunikációját és információit. A NordVPN azt javasolja, hogy tiltsa le a magánéletben történő mindennapos böngészéshez, ha nagy sebességű internetre van szüksége, és a Tor-hálózat böngészéséhez. A dupla VPN szerepel a NordVPN előfizetési csomagban (és engedélyezhető bármikor, amikor erre szükség van) Android, macOS (OpenVPN) és Windows alkalmazásokban..

nordvpn dupla vpn

Nincs naplózási politika

A VPN használata megtartja az online tevékenységeket és a naplókat teljesen privátként. A NordVPN-kel Nincs naplózási politika, ígérik, hogy nem tartanak nyilvántartást a kapcsolatokról vagy a felhasználásról, ami azt jelenti, hogy nincs kapcsolat időbélyeggel, nincs IP-cím és nincs forgalmi adat. Egy lépéssel tovább mennek, hogy több kriptovalutát fogadjanak el fizetés céljából, így biztosítva, hogy ne hagyja nyomon, hogy ki vagy.

nordvpn nincs naplózási politika

Figyelemmel kísérik azonban néhány kevésbé fontos adatot, például:

 • Szolgáltatási teljesítmény adatok (a legmegfelelőbb szerverek ajánlására)
 • Email cím
 • Fizetési adatok (de bitcoineket is használhat)

Ez a szokásos cucc, amelyet a legtöbb (ha nem az összes) VPN-szolgáltató naplózza, és ez nem olyan, ami miatt aggódnia kell. Különösen akkor, ha a NordVPN fizetési processzora nincs kapcsolatban a fő társasággal. Ha szeretné, elolvashatja a naplózási politikájukat.

Öld meg a kapcsolót

A NordVPN a Kill Switch funkcióval biztosítja a legnagyobb védelmet. Ez egy speciális biztonsági intézkedés, amely azonnal megakadályozza, hogy eszköze hozzáférjen az internethez, ha a VPN-kiszolgálóval való kapcsolat megszakad. Az NordVPN meg fogja tenni továbbra is blokkolva van amíg a VPN-alagút helyre nem áll, vagy manuálisan nem engedélyezi a gyilkos kapcsolót.

NordVPN áttekintés

Internet Kill kapcsoló

NordVPN áttekintés

App Kill Switch

NordVPN áttekintés

DNS szivárgásteszt

Ha Windows rendszert futtat, vagy manuálisan állított be VPN-t, akkor a rendszer visszatérhet az alapértelmezett DNS-kiszolgálókhoz (Domain Name System), így az internetszolgáltató láthatja, hogy milyen webhelyeket látogat meg. Gyakran előfordulhat, hogy nem is ismeri a szivárgást, amint ez történt, hacsak nem választ olyan VPN szolgáltatást, amely garantálja a DNS szivárgás elleni védelmet.

A NordVPN használatával az Ön készülékei csak a NordVPN által üzemeltetett DNS szervereket használják, így nem kell aggódnia, hogy információi kiszivárognak, és harmadik félnek adják el őket. Ugyancsak a NordVPN megígéri, hogy ha tesztel, és mégis lát egy DNS-szivárgást a NordVPN-rel, akkor ezek azonnal segítenek rendezni a problémákat..

Az nordvpn védi az adatok szivárgását

Több eszköz

A NordVPN támogatja az egyidejű csatlakozásokat, és lehetővé teszi, hogy akár hat eszközt egy fiókkal biztonságosítson, függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert használ. Ami a NordVPN-nél is remek, hogy csatlakozhat az útválasztóhoz, amely lehetővé teszi az adott hálózathoz csatlakoztatott összes eszköz biztonságát, miközben csak a rendelkezésre álló hat terület egyikét használja. 

nordvpn több eszköz

5. Torrenting / P2P támogatott + Onion over VPN speciális szolgáltatás a Tor felhasználók számára

Az NordVPN bizonyos szervereknél lehetővé teszi a peer-to-peer (P2P) forgalmat, de meg kell találnia, hogy melyik szerverhez csatlakozzon a szerver ajánlás funkcióval. Ezzel az opcióval azonnal javaslatot kap az Ön számára legmegfelelőbb szerverre. A további biztonság érdekében, ha a P2P használatával csatlakozik más NordVPN kiszolgálókhoz, az alkalmazás automatikusan átirányítja Önt a kanadai vagy holland szerverekre..

NordVPN áttekintés

Tor hálózat

A NordVPN-kel Hagyma VPN felett funkcióval megszerezheti a Tor előnyeit, a VPN-alagút biztonságával kombinálva. Az Onion Router (Tor) lehetővé teszi a böngészést, miközben elrejti személyazonosságát, de a belépési csomópont továbbra is láthatja a valódi IP-címét. Az Onion over VPN szolgáltatás használatával még a belépési csomópont sem látja az Ön IP-címét.

NordVPN áttekintés

Teljes névtelenséggel élhet a Tor használata közben, mivel a NordVPN megakadályozza a harmadik feleket, hogy észrevegyék, hogy Ön hagymát használ, és nem követi nyomon az online tevékenységeit. A hagyma szerverek gyakran önkéntesen működnek, ami azt jelenti, hogy bárki futtathatja őket, ami lehetővé teszi a támadásra való nyitottságot. Onion over VPN biztosítja, hogy teljes mértékben védve van e támadásokkal szemben, miközben továbbra is megóvja névtelenségét.

6. Öt vizsgálat során semmi szivárgást nem találtak

A VPN felülvizsgálatához elvégeztem az IP és a DNS szivárgáspróbákat annak biztosítása érdekében, hogy a NordVPN állításai pontosak legyenek. Használtam:

 • IPLeak.net
 • Perfect-Privacy.com
 • BrowserLeaks
 • IPX.ac
 • VirtualTotal.com

A teljes eredményeket az alábbiakban láthatja. Minden teszt biztosította a bizalmat és a NordVPN állításait a szivárgásvizsgálat és a védelem iránt.

IPLeak.net teszt - nincs szivárgás

nordvpn nincs szivárgáspróba

IPX.ac

nordvpn nincs szivárgáspróba

VirtualTotal.com jelentés - Beolvasás a telepítőn

A telepítőcsomagban nem volt vírus.

nordvpn nincs szivárgáspróba

7. Joghatóság & Helyszín - Panama (nagyszerű adatvédelem, nincs adatmegőrzési törvény)

A NordVPN székhelye és üzemeltetése a Panama joghatósága. Mivel a „nem kötelező az adatok megőrzése” törvényük, a NordVPN-nek nem kell naplókat tárolni.

nordvpn panama helyét

Nincs olyan kötelezettség, amelyben az NordVPN-nek kötelezőnek kell lennie a felhasználói tevékenységi vagy kommunikációs naplók vezetésére.

nordvpn nem naplók házirendje

8. Tudatos ügyfélszolgálat élő csevegésen keresztül

A NordVPN-vel [e-mail védett] vagy élő csevegőn keresztül lehet kapcsolatba lépni.

Még több mint három tucat különféle VPN-szolgáltató, több száz órás tesztelés, vizsgálat és felülvizsgálat áttekintése után is felmerülnek kérdéseink vagy technikai segítségre van szükségünk. Függetlenül attól, hogy kétszer ellenőrzi az útválasztó számára biztosított titkosítást, vagy egyszerűen elhárítja az újonnan épített berendezést, akkor kénytelen lesz a választott VPN ügyfélszolgálatával foglalkozni..

Ha új felhasználó vagy, vagy technikailag nem hajlandó? Van néhány technikai kérdése. Minden sóra érdemes VPN-en az élő csevegés mellett bőséges oktatóanyagok, útmutatók és információs cikkek adatbázisa lesz. & gyors e-mail támogatás.

Élő chat & Email

NordVPN támogatásNem különbözik a legjobbak közül, a NordVPN 24/7 élő chat-et kínál, amely segít bármilyen kérdésében. Kétszer használtam az élő csevegésüket, egy titkosítási kérdésre és egy nyílt végű kérdésre.

Mindkét alkalommal az ügyfélszolgálat képviselője gyorsan segített, de másolatot kapott & beillesztés válasz. Ha úgy dönt, hogy technikai kérdéseikhez az e-mail támogatást használja, vagy ha az élő csevegő ügynök nem oldotta meg teljesen a problémát, akkor kap egy másik asszisztenst, aki segít a VPN-ben.

Tudásbázis

Ugyanolyan fontos, mint a kisebb kérdésekre vonatkozó élő segítség, a támogatási cikkek hatalmas könyvtára, amelyekhez hozzáférni fog. Olyan technikai témakörben, mint a hálózatépítés, a mindennapi laikus munkatársa számára elérhetővé tétele nem kis feladat.

NordVPN Tudásbázis

Miután áttekintettem a könyvtárat, és gyorsan felkerestem minden támogatással kapcsolatos oldalt, amelyet találok, úgy gondolom, hogy a NordVPN-nek jóval több mint 500 útmutatója és oktatóanyaga van..

NordVPN Cons

1. Az Apple iTunes / App Store vásárlások nem kerülnek visszatérítésre

Sajnos a NordVPN megjegyzi, hogy ha az Apple iTunes / App Store-on keresztül vásárolja meg a NordVPN-t, akkor a visszatérítést az iTunes / App Store támogatással kell igényelni, és az nem közvetlenül feldolgozható a NordVPN-rel. Ezenkívül az előre fizetett vagy ajándék kártyákkal teljesített kifizetések nem téríthetők vissza. Az NordVPN nem tudja feldolgozni a viszonteladók, például az Amazon, a BestBuy, a StackSocial stb.

NordVPN áttekintés

Árképzés: előfizetési tervek, fizetési lehetőségek és pénz-visszafizetési garancia

A NordVPN többszintű árazást kínál, a terv hosszától függően, amelyre vállalhatja. Az egy hónapos tervvel kezdve, havonta 11,95 dollárt, és egészen 3,49 dollárig havonta, ha évente három évre számolunk el, a NordVPN nagyon világos árazási politikával rendelkezik, rejtett díjak nélkül. Ezenkívül 30 napos pénz-visszatérítési garanciát kínálnak az összes árazási csomaghoz.

nordvpn árképzés

 • Havi: 11,95 USD / hónap (Évente 143,4 USD)
 • 1 év: 6,99 USD / hónap (Évi 83,88 USD)
 • 2 év: 4,99 / hónap (Évi 59,88 USD)
 • 3 év: 3,49 USD / hó (Évi 41,88 USD)

Egy tervvel akár hat eszközt is biztosíthat, beleértve az intelligens TV-t és az útválasztót.

Az összes előfizetés mindenki számára egységes tervvel érkezik. Beleértve:

 • Nincs naplózás: Igen.
 • A VPN szoftver könnyűsége: A feliratkozás és az alkalmazás használata nagyon felhasználóbarát volt.
 • Rejtett díjak & kikötések: Nem adhatnak visszatérítést, ha egy alkalmazást közvetlenül az iTunes / App Store-on vásároltak meg. Az előre fizetett kártyákkal vagy ajándékkártyákkal történő fizetések nem kerülnek visszatérítésre.
 • upsells: Nincs eladás.
 • A DNS szivárog: Egyik sem.
 • igazságszolgáltatás: Panama
 • jegyzőkönyvek: OpenVPN, IPSec, PPTP & L2TP.
 • Kill-switch: Igen.

Személy szerint én az egyszerűséget és a méltányosságot támogatom az árképzés vonatkozásában. Adj nekem egy teljes all-inclusive tervet és néhány fizetési lehetőséget, és örülök. Ráadásul nem állítanak fel sávszélességet, mint sok ingyenes VPN-hez hasonlóan.

Fizetési lehetőségek

Az összes fő hitelkártya és fizetési szolgáltatás mellett a NordVPN több kriptovaluta fizetést is elfogad. A PayPal jelenleg nem támogatott.
nordvpn fizetési lehetőségek

Pénzvisszafizetési garancia

A NordVPN 30 napos pénz-visszatérítési garanciát nyújt minden jó állapotú számla számára. Egyszerűen lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, amely a nap 24 órájában rendelkezésre áll, és kérjen visszatérítést.

NordVPN áttekintés

Következtetés: Ajánlom a NordVPN-t?

igen, az expressvpn-t ajánljuk

A NordVPN az egyik vezető VPN-szolgáltató volt a legjobb biztonságban. Amint az a NordVPN áttekintéséből kitűnik, népszerűségük okai érvényesek. Ez biztonságos, gyors és egyszerűen használható, néhány fantasztikus funkcióval, amelyekkel az adatok és információk mindig védettek. Ez az oka annak, hogy a VPN-ek listáján az első helyet foglalják el.

A NordVPN-hez hasonló ügyfél-támogatási csoporttal soha nem kell egyedül éreznie magát a biztonságos böngészés biztosításában..

Teljesen ajánlom a NordVPN-t, ha nagyszerű megoldást keres még jobb áron!

Itt kaphat egy 3,49 dolláros NordVPN-ajánlatot.

Adja hozzá saját NordVPN véleményét

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me