Monet VPN-verkot vuotavat DNS: n Chrome-laajennuksen kautta

Päivittää: Huomaa, että tämä ei ole WebRTC-vuoto. Tähän sisältyy DNS-esihaku, joka on oletuksena aktivoitu kaikissa Chromen selaimissa. Olemme jo ilmoittaneet joillekin VPN-palveluntarjoajille tästä ongelmasta, ja he ovat parhaillaan korjaamassa tätä.

Jos VPN-palveluntarjoajasi on luettelossa tai se vuotaa DNS: n selainlaajennusten kautta (koe täällä), muista ilmoittaa meille tai heille, jotta he voisivat korjata tämän.

Vaikuttavat VPN: t: Viimeinen testi 12. heinäkuuta

 1. Opera VPN
 2. Asenna VPN
 3. Hola VPN – Haavoittuvat käyttäjät: 8,7 miljoonaa
 4. Betternet – Haavoittuvat käyttäjät: ~ 1,4 miljoonaa
 5. Ivacy VPN – Haavoittuvat käyttäjät: ~ 4000
 6. TouchVPN – Haavoittuvat käyttäjät: ~ 2 miljoonaa

luvaton vuotoEsimerkki sopimattomasta DNS-vuodosta

VPN: t, jotka eivät vuoda

 1. NordVPN
 2. WindScribe
 3. CyberGhost
 4. Yksityinen Internet-yhteys
 5. Avira Phantom VPN
 6. HotSpot-suoja (kiinteä)
 7. TunnelBear (kiinteä)
 8. PureVPN (kiinteä)
 9. VPN rajoittamaton (kiinteä)
 10. ZenmateVPN – (kiinteä)
 11. DotVPN – (kiinteä)

VPN Rajoittamaton kiinteäEi vuotoesimerkkiä (VPN rajoittamaton)

intro

Google Chromessa on ominaisuus nimeltään DNS-esihaku (https://www.chromium.org/developers/design-documents/dns-prefetching), joka on yritys ratkaista verkkotunnukset ennen kuin käyttäjä yrittää seurata linkkiä.

Se on ratkaisu vähentää DNS-ratkaisuviiveiden viiveviiveitä ennustamalla, mitä verkkosivustoja käyttäjä todennäköisesti seuraa seuraavaksi, ennalta ratkaisemalla kyseisten verkkosivustojen verkkotunnukset.

Ongelma

Kun käytetään VPN-selainlaajennuksia, Chrome tarjoaa kaksi tilaa välityspalvelimen, kiinteiden_palvelimien ja pac_scriptin määrittämiseen..

Kiinteän_palvelimen tilassa laajennus määrittää HTTPS / SOCKS välityspalvelimen isäntä ja myöhemmin kaikki yhteydet kulkevat sitten välityspalvelimen kautta.

Toisaalta pac_script-tilassa laajennus tarjoaa PAC-komentosarjan, jonka avulla HTTPS / SOCKS-välityspalvelimen isäntä voidaan muuttaa dynaamisesti erilaisin ehdoin. Esimerkiksi VPN-laajennus voi käyttää PAC-skriptiä, joka määrittelee vieraileuko käyttäjä Netflixissä käyttämällä sääntöä, joka vertaa URL-osoitetta ja määrittää välityspalvelimen, joka on optimoitu suoratoistoa varten. PAC-skriptien erittäin dynaaminen luonne tarkoittaa, että suurin osa VPN-laajennuksista käyttää mode pac_scriptiä kiinteiden_palvelimien yli.

Nyt ongelma on, että DNS-esihaku toimii edelleen, kun pac_script-tilaa käytetään. Koska HTTPS-välityspalvelin ei tue DNS-pyyntöjen välityspalvelinta ja Chrome ei tue DNS-protokollaa SOCKS-protokollan kautta, kaikki esiasennetut DNS-pyynnöt käyvät järjestelmän DNS: n kautta. Tämä johtaa käytännössä DNS-vuotoon.

On 3 skenaariota, jotka laukaisevat DNS-esihaun:

 • Manuaalinen etuhaku
 • DNS-esihaun hallinta
 • omniboxin

Kahden ensimmäisen avulla pahantahtoinen vastustaja voi käyttää erityistä muotoiltua verkkosivua pakottaakseen vierailijat vuotamaan DNS-pyynnöt. Viimeinen tarkoittaa, että kun käyttäjä kirjoittaa jotain URL-osoitepalkkiin (ts. Omniboxiin), Chromen tekemät ehdotetut URL-osoitteet esikatsellaan DNS. Tämän ansiosta Internet-palveluntarjoajat voivat käyttää ”Läpinäkyvä DNS-välityspalvelin” -nimistä tekniikkaa kerätäkseen verkkosivustoja, joissa käyttäjä käy usein, vaikka selaimen VPN-laajennusta käytettäisiin..

Testaa VPN: ääsi DNS-vuotojen varalta

Voit testata, onko VPN-verkko haavoittuvainen, suorittamalla seuraava testi:

 1. Aktivoi VPN: n Chrome-laajennus
 2. Mene chrome: // net-sisäosat / # dns
 3. Napsauta ”tyhjennä isäntävälimuisti”
 4. Mene mille tahansa verkkosivustolle vahvistaaksesi tämä haavoittuvuus

Jos löydät VPN: n, jota ei ole luettelossa, mutta vuotaa – lähetä meille kuvakaappaus ([sähköposti suojattu]) ja päivitämme luettelon.

Ratkaisu / Fix

Käyttäjien, jotka haluavat suojella itseään, tulisi seurata korjausta:

 • 1. Siirry osoitepalkkiin kohtaan chrome: // settings /
 • 2. Kirjoita ”ennusta” kohtaan ”Hakuasetukset”
 • 3. Poista käytöstä vaihtoehdot “Käytä ennakointipalvelua täydentääksesi osoiteriville kirjoitettuja hakuja ja URL-osoitteita” ja “Käytä ennakointipalvelua sivujen lataamiseen nopeammin”.

DNS-vuodon korjaus Google Chromessa

Tämä tutkimus on koottu Cure53: n eettisten hakkereiden File Descriptor avulla.

P.S. Huomaa, että verkkotunnuksen DNS-vuototestipalvelut, kuten dnsleaktest.com, eivät pysty havaitsemaan tällaista DNS-vuotoa, koska DNS-pyynnöt annetaan vain tietyissä olosuhteissa.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me