Mitä Google tietää sinusta: täydellinen opas

Google saattaa tuntea sinut paremmin kuin kukaan muu.

Tietojen avulla, joita tekninen jättiläinen kerää mainosten myymiseksi, Googlella on runsaasti tietoja sinusta - miltä näytät, mistä asut ja missä olet matkustanut. Yhtiö voi jopa pystyä arvaamaan suosikkiruokaasi.

Kuinka Google tietää tämän kaiken? Hyppää infografiaan, niin saat nopean yleiskuvan kaikesta, mitä Google tietää sinusta, tai tutustu täydelliseen oppaaseemme napsauttamalla alla olevia kuvakkeita.

 • kuinka google seuraa sinua
  Kuinka Google seuraa
 • Kuinka hyvin Google tuntee sinut
  Mitä Google tietää
 • Estää Googlea seuraamasta sinua
  Kuinka lopettaa Google

Kuinka Google seuraa sinua?

Vaikka ”Google it” on tullut virallisesti kulttuurikirjakseen, megayritys on paljon enemmän kuin hakukone. Teknologiayritys kerää tietoja sinusta sovellustensa, Internet-palveluiden, ostettujen yritysten ja muun kautta. Seuraavassa eritelimme yleisin sovellus, tuote tai palvelu, jota Google käyttää tietojen seuraamiseen, sekä katsaus kerättyihin tietoihin.


Google-sovellus, tuote tai palvelu Tiedot kerätty
Google Chrome Selainhistoria, vieraillut verkkosivustot
Google haku Haetut kyselyt
gmail Yhteystiedot, lähetetyt sähköpostit, vastaanotetut sähköpostit, sähköpostisisältö / keskustelut
mainoksia Mainoksia napsautettu, aiheista kiinnostunut
Google-kuvat Ihmiset ja paikat koodattu
Google Fit Kuntoilutaso ja tavoitteet
Google Kartat Käytetyt paikat, etsityt paikat, kuljetusmenetelmät, kartan päivämäärät
Google-kalenteri Tulevat suunnitelmat ja tapaamiset
Google Hangouts Yhteystiedot, keskustelut
YouTube Videot katsottiin, pidettiin ja ladattiin
Google Uutiset Uutisivustoilla vieraili, tarinoita napsautettiin
Google-kirjat Kirjat luettu ja etsitty
Google Shopping Tuotteet haettiin ja napsautettiin
Waze Haetut reittiohjeet ja paikat, käyneet paikat

Google tuntee sinusta paljon sen perusteella, mitä olet etsinyt verkosta, ja käyteiltäsi verkkosivustoilta, kenelle yhteystietosi ovat ja mistä puhut. Sitten yritys pystyy ottamaan nämä tiedot ja tekemään tietoisia päätöksiä siitä, mitä saatat kiinnostaa, mitä yritykset näyttävät sinulle mainosten muodossa..

mitä google tietää sinusta

Googlen sovellukset tarjoavat yritykselle runsaasti tietoa sinusta, henkilökohtaisista tiedoista, jotka muodostavat kiinnostuksen kohteidesi, aiemmat matkasi ja tulevaisuuden tavoitteesi.

Kuka sinä olet

Kasvojentunnistuksesta äänitallenteisiin ja intuitiiviseen hakuun Google pystyy luomaan kattavan ja äärettömän oikean profiilin siitä, mikä tekee sinusta, sinusta.

Sinun ulkonäkösi
Google Kuvien kasvojentunnistuksen ansiosta hakukoneella on todennäköisesti melko hyvä idea siitä, miltä näytät. Itse asiassa voit luoda Google-kuviin ”etiketin”, joka on pohjimmiltaan tunniste jokaiselle kuvasi henkilölle, ja Google pystyy erottamaan kyseisen henkilön jokaisesta lähettämästäsi valosta - vaikka valokuvassa olisi vain osittainen kuva tai hämärtyy.

Äänesi
Jos olet koskaan käyttänyt äänikomentoja Google Home -sovelluksen, Android-laitteen tai muun Google-tuotteen tai laitteen kanssa, sivustolla on loki siitä. Itse asiassa voit paitsi tarkastella aiempia äänikomentojasi Googlen Oma toiminta -osiossa Ääni ja ääni -osiossa myös kuulla ne. Sivusto ylläpitää koko äänikomentojen historiaa, mukaan lukien äänitallenteet.

Uskonnolliset / poliittiset vakaumuksesi
Oletko etsinyt Googlelta lahjoittamista poliittiselle kampanjalle? Vieraillut ehdokkaan verkkosivuilla? Katsoitko saarnaa YouTubessa? Google käyttää kaikkia näitä tietoja rakentaakseen kattavan profiilin, joka kattaa kaiken uskonnollisemmasta tai hengellisemmästä aina siihen, kenen puolesta todennäköisesti äänestät seuraavissa vaaleissa.

Sinun terveydentila
Jos käytät Google Fit -sovellusta, yrityksellä on todennäköisesti melko hyvä yleiskatsaus terveyteesi aktiivisuudesta aina päivässä poltettaviin kaloreihin ja kunto-tavoitteisiisi. Mutta vaikka et käytä tätä Google-sovellusta, sivustolla on todennäköisesti melko hyvä käsitys immuunijärjestelmäsi tilasta - tai ainakin kuinka näet sitä - Google-hakujesi perusteella. Itse asiassa hakukoneiden tietojen kerääminen ja niiden vertaaminen malleihin saattaa jopa antaa Googlelle mahdollisuuden kertoa, jos sairastat tai käsittelet lääketieteellistä kysymystä.

Henkilökohtaiset tietosi
Etsitkö Googlelta parasta laktoositonta maitoa? Mitä voit odottaa odottaessasi? Kuinka oppia espanjaa nopeasti? Google seuraa kaikkia hakujasi, ja niiden avulla voidaan paremmin ymmärtää elämäsi henkilökohtaisia ​​tietoja, olipa sinulla ruokavaliorajoitukset mitä kieliä puhut.

Kaikkialla, missä olet koskaan ollut

Sijainninseuranta on yksi niistä alueista, josta Google huippuosaa - edistyneen sijaintintunnistustekniikan ansiosta yritys tietää kaiken mistä menit lomalle kaksi kesää sitten siihen ravintolaan, jonka syöt yleensä.

Kotisi ja toimistosi
Android-puhelimet, joiden palveluista loppuu Google, ja Pixel, Googlen oma puhelin, seuraavat ja tallentavat sijaintiasi useilla tavoilla, kuten Wi-Fi, GPS ja matkapuhelinverkot. Tämä tarkoittaa, että puhelin tietää missä tahansa olet, joka päivä ja kuinka kauan olet siellä.

Google pystyy tulkitsemaan näitä tietoja ja tekemään niistä johtopäätöksiä - esimerkiksi missä asut, luultavasti missä puhelimesi on suurimman osan öistä ja viikonloppuista. Itse asiassa voi kestää vain kolme päivää Google Now -palvelun määrittämiseksi, missä asut. Apple Maps -laitteiden tai muiden käyttöjärjestelmien käyttäjille Google Maps toimii samalla tavalla.

Käyntikohteet
Sen lisäksi, että Google kerää tietoja asumis- ja työskentelymaastasi, Google pystyy seuraamaan muita paikkoja, joissa vierailet useimmin. Onko sinulla suosikki kahvila? Juokseva reitti? Päiväkoti, jota käytät joka arkipäivä? Google todennäköisesti tietää siitä.

Paikat, joissa olet matkustanut
Google ei tiedä vain jokapäiväisen elämäsi hyviä puolia. Teknologiayritys tietää missä oletkin matkustanut, olipa kyse sitten viikonloppumatkalla tai kuukauden mittaisella matkalla toiseen maahan.

Google voi paitsi seurata paikkoja, joihin olet matkustanut, myös nähdä, mitä teit siellä ollessasi. Jos vierailet museossa Pariisissa tai kävit linjatanssissa Texasissa, Google tietää - tarkalleen saapumisaikasi, kuinka kauan oleskelet ja kuinka kauan kului sinun päästäksesi määräpaikasta toiseen. Sijainnin seuranta voi jopa kertoa käyttämäsi kuljetusmenetelmän, esimerkiksi jos kävelit tai käytit junaa.

Lisäksi Googlen hankkima Waze tarkoittaa, että sivusto voi kerätä tietoja siitä, missä olet ollut, vaikka et ole yhteydessä Mapsiin tai Google-laitteeseen.

Kuka ystäväsi ovat

Gmailissa ja Hangoutsissa olevien yhteystietojesi, keskustelujesi ja Google-kalenterissa tekemäsi tapaamisten välillä yritys tietää kaiken siitä, kenen kanssa puhut, milloin ja missä näet heidät.

Kenen kanssa puhut
Jos käytät Gmailia henkilökohtaiseen tai työhön liittyvään sähköpostiin, Googlella on luettelo kaikista yhteystiedoistasi, mukaan lukien keitä puhut eniten: siirry Googlen "Usein otettuihin osioon" nähdäksesi, millä Gmail-yhteystiedoilla vietät eniten aikaa keskusteluihin (ja tarkistaa, vastaako Googlen arvio siitä, kuka pidät eniten) omaasi. Android- ja Pixel-käyttäjät antavat myös Googlelle pääsyn puhelinyhteystietoihin ja tekstiviesteihin.

Missä tapaat
Tapaatko ystävän kahvia myöhemmin? Jos se on Google-kalenterissasi, yritys tietää siitä - ja sijainnin seurannan ansiosta hän voi kartoittaa matkasi talostasi kahvilaan ja takaisin. Jos otat kuvan ystäväsi kanssa kaupassa ja lataat sen Google-kuviin, Google voi käyttää kasvojentunnistusta lisätäksesi heidät omaan valokuvaalbumiin. Voit myös merkitä valokuvan ottamispaikan.

Jos vuosia myöhemmin yrität muistaa kuka kahvisit sinä päivänä, Google voi auttaa sinua muistamaan.

Mitä puhut
Pitääkö Google kirjaa siitä, mistä puhut Gmailissa? Kyse on keskustelun aiheesta - yritys ilmoitti vuonna 2017 lopettavansa sähköpostien lukemisen kohdistettujen mainosten luomista varten. Se, ovatko he lopettaneet heidän lukemisensa kokonaan, on toinen kysymys.

Mitä pidät ja et pidä

Google tietää, mitä olet tekemässä - näin hakukone luo ja myy tällaisen henkilökohtaisen mainoskokemuksen. Google tietää suosikkielokuvasi genrestä suosikki tyyppiin ruokaanne, Google tietää mieltymyksesi.

Ruoka, kirjat ja elokuvat
Google voi käyttää hakukoneiden tietoja, kuten tutkimasi reseptejä tai etsimäsi kirjojen otsikoita, ideaa varten siitä, mistä pidät ja et pidä. Tietyt sovellukset, kuten Google Books, jotka seuraavat etsimäsi ja lukemiasi kirjoja, syventävät tätä tietoa. Lisäksi Google omistaa YouTubeen, mikä tarkoittaa, että he tietävät, mitä elokuvan trailereita olet etsinyt.

Google käyttää näitä tietoja samoin kuin vierailemasi verkkosivustot ja napsauttamasi mainokset luomaan profiilin aiheista, joista he ajattelevat kiinnostuneesi. Voit nähdä täydellisen luettelon heistä, joiden mielestä olet - alas siihen, mitä näytät ja mitä harrastuksia harrastat vapaa-ajallasi - heidän mainosten kojelaudassa.

Missä ostat ja mitä ostat
Jos olet joskus käyttänyt Google Shopping -sovellusta vertaillaksesi online-myyjien hintoja, Google tietää siitä. He tietävät myös, mitä tuotteita olet etsinyt ja napsauttaneet Google-haun kautta, ja voivat seurata verkkosivustosi käyntejä ja mitä tuotteita olet katsellut jälleenmyyjäsivustoilla Google Chromen kautta.

Tulevaisuussuunnitelmasi

Googlen tietämys ei ole rajoitettu siihen, mitä olet tehnyt aiemmin tai aiot tehdä nykyisessä vaiheessa. Yhtiö voi myös käyttää sovellustensa ja hakukoneidensa tietoja ennakoidakseen, mitä aiot tehdä tulevaisuudessa.

Mitä haluat ostaa, nähdä tai syödä
Haluatko nähdä uuden elokuvan? Tarkasteletko uutta ravintolaa tai viikonloppumatkaa uuteen kaupunkiin? Jos olet käyttänyt Google-hakua elokuvien aikojen etsimiseen, online-varauksen tekemiseen tai parhaan turistitoiminnan etsimiseen, Google tietää.

Tulevat matkat ja varaukset
Oletko etsinyt ravintoloita ja näyttelyitä käydäksesi käymässä kaupungissa? Oletko luonut reittisuunnitelman Google-kalenteriin? Google voi kerätä tietoja arvioidaksesi tulevia matkasi. Google tarkistaa myös sähköpostisi nähdäksesi tulevat lennot ja voi lisätä ravintolavarauksia automaattisesti aikatauluusi Gmailiin lähetettyjen vahvistusten perusteella.

Tulevaisuuden elämänsuunnitelmat
Oletko etsinyt asunnonomistamisesta? Entä milloin paras ikä saada lapsia? Tietoja vinkkejä Kiinaan matkustamiseen? Google käyttää näitä tietoja ymmärtääksesi enemmän sinusta ja siitä, mitä haluat tulevaisuudessa, räätälöidäksesi online-mainoksia paremmin tarpeisiisi.

Online-elämäsi

Alkeisimmillaan Google on hakukone- ja Internet-palveluita tarjoava yritys. Joten ei ole yllättävää, että sen lisäksi, että sivusto tietää paljon henkilökohtaisia ​​tietojasi, se tietää myös kaiken, mitä on tiedettävä, mitä teet verkossa.

Verkkosivustot, joissa olet käynyt
Google pitää kattava luettelo jokaisesta sivustosta, jossa olet käynyt Chromessa, mistä tahansa laitteesta. Sivusto ylläpitää myös käynnissä olevaa välilehteä jokaisesta suorittamasi hausta, jokaisesta napsauttamassasi mainoksesta ja jokaisesta katsomastasi YouTube-videosta.

Selaustottumuksesi
Googleista on kattava käsitys selaimen tottumuksista siitä, kuinka monta sivustoa olet lisännyt kirjanmerkkeihin, kuinka monta salasanaa Chrome täyttää automaattisesti:

 • Sovelluksesi Chrome Web Storesta ja Google Play Kaupasta
 • Laajennuksesi Chrome Web Storesta
 • Selaimen asetukset, joita olet muuttanut Chromessa
 • Sähköpostiosoitteet, osoitteet ja puhelinnumerot, jotka olet asettanut automaattiseen täyttämiseen Chromessa
 • Kaikki verkkosivustojen osoitteet, jotka olet koskaan kirjoittanut osoitepalkkiin
 • Chromessa kirjanmerkkeihisi lisätyt sivut
 • Kaikki salasanat, joita olet pyytänyt Chromen tallentamaan sinulle
 • Luettelo sivustoista, joille Chromelle on kehotettu olemaan tallentamatta salasanoja
 • Kaikki Chrome-välilehdet, jotka ovat avoinna kaikissa laitteissasi
 • Gmail-keskustelujen lukumäärä
 • Kuinka monta Google-hakua olet tehnyt tässä kuussa

kuinka voit estää Googlea seuraamasta sinua

Jos et ole tietoinen siitä, kuinka paljon tietoa Googlesta on sinulle, voit suorittaa useita vaiheita kiertääksesi yrityksen jatkuvaa seurantaa..

 1. Käytä VPN: tä
 2. Virtuaalinen yksityinen verkko (VPN) on turvallinen vaihtoehto estää Googlea jäljittämästä sinua online-tilassa. Vaikka virtuaaliset yksityiset verkot eivät voi kokonaan estää yritystä pääsemästä tietoihisi, ne piilottavat IP-osoitteesi, salaa Internet-liikenteen ja tekevät selaushistoriastasi yksityisen, pitäen online-toiminnot paljon turvallisempina.

 3. Käytä yksityistä selaamista
 4. Käytä Googlen inkognito-tilaa varmistaaksesi, että käyttämäsi sivut eivät näy selaus- tai hakuhistoriassasi. Huomaa kuitenkin, että muut sivustot voivat silti kerätä ja jakaa tietoja sinusta, vaikka käytät yksityistä selaamista.

 5. Säädä yksityisyysasetuksiasi
 6. Tutustu Googlen aktiviteetin hallintalaitteisiin muuttaaksesi sinulle tallennettavia tietoja ja käy aktiivisuussivulla poistaaksesi tallennetun historian ja aktiviteetit.

 7. Poista sijaintiraportointi käytöstä
 8. Jos käytät näitä tuotteita, Google Mapsissa - sekä Android- ja Pixel-laiteasetuksissa - poista sijaintiraportointi käytöstä, jotta Google ei voi seurata missä olet ja minne olet. Jos kuitenkin käytät Google Maps- tai Waze-ohjeita, yritys voi silti kerätä sijaintitietojasi sinusta, kun käytät näitä sovelluksia.

 9. Käytä toista selainta ja hakukonetta
 10. Voit estää Googlea seuraamasta hakujasi ja verkkosivustovierailujasi käyttämällä toista selainta ja hakukonetta, kuten Microsoftin Internet Explorer ja Bing. Tämä estää kuitenkin Googlea jäljittämästä sinua - Microsoft (tai mikä tahansa yritys, jonka omistaa selain, johon vaihdat) saa tietosi sijaan.

 11. Poista Google-tilisi
 12. Jotta todella estää tekniikan jättilästä jäljittämästä sinua, sinun on ryhdyttävä rajuihin toimenpiteisiin - nimittäin kieltäydyttävä käyttämästä minkään yrityksen tuotetta. Tämä tarkoittaa, että poistetaan kaikki yritykseen linkitetyt sovellukset, kuten Gmail, Google Drive ja kaikki Android-laitteet, ja siirretään toiseen selaimeen ja hakukoneeseen.

Google on tehnyt elämästä monin tavoin paljon yksinkertaisempaa. Google-haku on vastannut vain napsautuksen päässä. Google Maps on tehnyt ohjeista helpon löytää ja ymmärtää. Google Drive on tehnyt työskentelystä useilla alustoilla saumattomana.

Tämän mukavuuden mukana on hinta: yksityisyys. Jos olet huolissasi siitä, kuinka Google seuraa sinua - ja mitä he tekevät tietojen kanssa - noudata yllä olevia vaiheita pitääksesi itsesi turvassa ja käy Googlen tietosuoja-sivustolla saadaksesi kattavamman kuvan siitä, mitä tietoja Google seuraa ja miten he seuraavat Käytä sitä.

mitä-ei-google-know
Jaa infografinen koodiMitä Google tietää sinusta

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me