Mit tud rólad a Google: Teljes útmutató

Lehet, hogy a Google jobban ismer téged, mint bárki más.

Azon adatoknak köszönhetően, amelyeket a technológiai óriás a hirdetések eladása érdekében összegyűjt, a Google rengeteg információval rendelkezik rólad - attól kezdve, amire néz ki, hol laksz, és hova utaztál. Lehet, hogy a vállalat kitalálni tudja a kedvenc ételeit.

Hogy tudja a Google mindezt? Ugrás az infographic oldalra, hogy gyorsan áttekinthesse mindazt, amit a Google tud rólad, vagy olvassa el a teljes útmutatónkat az alábbi ikonokra kattintva.

 • hogyan nyomon követi a Google
  Hogyan követi a Google
 • Mennyire ismeri a Google téged
  Amit a Google tud
 • A Google nem követheti nyomon
  Hogyan állítsuk le a Google-t?

Hogyan nyomon követi a Google?

Noha a „Google it” hivatalosan belépett a kulturális lexikonba, a megavállalat sokkal több, mint keresőmotor. Az alkalmazások, az internettel kapcsolatos szolgáltatások, a megvásárolt cégek és más eszközök révén a technológiai vállalat adatokat gyűjt rólad. Az alábbiakban lebontottuk a leggyakoribb alkalmazást, terméket vagy szolgáltatást, amelyet a Google az adatok nyomon követésére használ, valamint az összegyűjtött adatok áttekintését..


Google alkalmazás, termék vagy szolgáltatás Az adatok összegyűjtésre kerültek
Google Chrome Böngésző előzményei, meglátogatott webhelyek
Google kereső Lekérdezések keresve
Gmail Névjegyek, elküldött e-mailek, fogadott e-mailek, e-mail tartalom / beszélgetések
A hirdetések Kattintott hirdetések, érdeklődő témák
Google Fotók Címkékkel ellátott emberek és helyek
Google Fit Fitnesz szint és célok
Google térkép A meglátogatott helyek, a keresett helyek, a szállítási módok, a szelvény dátumai
Google Naptár Közelgő tervek és találkozók
Google Hangouts Kapcsolatok, beszélgetések
Youtube Videókat nézett, tetszett és feltöltött
Google Hírek Meglátogatott híroldalak, történetek kattintva
Google Könyvek Olvasott és keresett könyvek
Google Shopping Termékek kerestek és rákattintottak
Waze Útmutatások és keresett helyek, meglátogatott helyek

Amit az interneten keresett, és a meglátogatott webhelyeket, hogy kik vannak a kapcsolatok és mit beszél, a Google sokat tud rólad. A társaság ezután el tudja fogadni ezeket az információkat, és megalapozott döntéseket hozhat arról, hogy mi érdekli Önt, és amelyeket hirdetések formájában mutatnak meg Önnek..

mit tud a Google a rólad

A Google alkalmazásai rengeteg információt szolgáltatnak a társaságnak rólad, a személyes adatoktól kezdve, amelyek meghatározzák, ki vagy, az érdeklődésedig, a múltbeli utazásaidig és a jövőbeli céljaidhoz.

Ki vagy

Az arcfelismeréstől a hangfelvételekig és az intuitív keresésig a Google képes átfogó és magával ragadóan helyes profilt létrehozni arról, hogy mi teszi Önt.

A megjelenésed
A Google Fotókban alkalmazott arcfelismerésnek köszönhetően a keresőmotornak valószínűleg nagyon jó elképzelése van arról, hogy néz ki. Valójában létrehozhat egy „címkét” a Google Fotókban, amely alapvetően címke minden egyes személy számára a képeken, és a Google képes elválasztani ezt a személyt minden feltöltött fotótól - még akkor is, ha a fénykép csak részleges képet tartalmaz, vagy kitakart.

A hangod
Ha valaha is hangos parancsokat használt a Google Kezdőlapon, Android-eszközön vagy bármely más Google-terméknél vagy -eszköznél, akkor a webhelynek naplója van arról. Valójában nemcsak a korábbi hangutasításokat tekintheti meg a Google „Tevékenységem” szakasz „Hang és hang” szakaszában, hanem azokat is meghallhatja. A webhely az audioparancsok teljes előzményeit tárolja, beleértve a hangfelvételeket is.

Az Ön vallási / politikai meggyőződése
Kereste a Google-on, hogyan adományozhat egy politikai kampányhoz? Látogatta meg a jelölt weboldalát? Nézett prédikációt a YouTube-on? A Google ezen információk felhasználásával átfogó profilt készít, amely lefedi mindent, attól függően, hogy vallásosabb vagy lelkibb vagy-e, és kiért valószínűleg a következő választásokon szavazsz.

Egészségügyi állapota
Ha a Google Fit-et használja, akkor a vállalatnak valószínűleg elég jó áttekintése van az egészségéről, attól függően, hogy aktív vagy-e a napi elégetött kalóriákig, egészen a fitnesz céljainak eléréséig. De még ha nem is használja ezt a Google alkalmazást, akkor a webhely valószínűleg meglehetősen jól megérti immunrendszerének állapotát - vagy legalábbis azt, hogy miként látja - a Google-keresésekből. Valójában a keresőmotor adatainak összeállítása és azok összehasonlítása a minták alapján azt is lehetővé teheti, hogy a Google megmondja, ha beteg vagy orvosi problémával foglalkozik.

A te személyes adataid
Kereste a Google-t a legjobb laktózmentes tejért? Mire számíthat, amikor számít? Hogyan lehet gyorsan megtanulni spanyolul? Mindent, amit keres, a Google nyomon követi, amely felhasználható az életed személyes adatainak jobb megértésére, kezdve attól, hogy van-e étkezési korlátozása, és milyen nyelveken beszél.

Bárhol, ahol valaha is voltál

A helymeghatározás az egyik olyan terület, amelyben a Google kiemelkedik - a fejlett helyfelismerő technológiának köszönhetően a vállalat mindent tud, kezdve ahonnan két nyár ezelőtt nyaraltál, és egészen azt az éttermet, amelyet leggyakrabban eszel..

Otthona és irodája
Az Android telefonok, amelyek nem használják a Google szolgáltatásait, és a Pixel, a Google saját telefonja, többféle módon, például a Wi-Fi, a GPS és a mobilhálózatok segítségével nyomon követi és rögzíti az Ön tartózkodási helyét. Ez azt jelenti, hogy a telefon minden nap tudja, hol tartózkodik, és mennyi ideig tartózkodik itt.

A Google képes értelmezni ezeket az adatokat, és következtetéseket levonni ezekből - például ahol valószínűleg ott van, ahol a telefon a legtöbb éjszaka és hétvégén található. Valójában csak három napot vehet igénybe a Google Asszisztens annak meghatározása, hogy hol él. Az Apple készülékeken vagy más operációs rendszereken a Google Maps hasonló módon működik.

Látogatott helyek
Amellett, hogy információt gyűjt arról, hogy hol lakik és dolgoznak, a Google képes nyomon követni a leggyakrabban látogatott helyeket is. Van kedvenc kávézója? Futó út? Nappali központ, amelyet minden hétköznap használ? A Google valószínűleg tud róla.

Helyek, ahol utaztál
A Google nemcsak ismeri a mindennapi élet plusz és hátrányait. A tech társaság tudja, hová utazott is, legyen az hétvégi kiruccanás vagy egy hónapos utazás egy másik országba.

A Google nemcsak nyomon tudja követni az utazott helyeket, hanem azt is láthatja, mit tettél ott tartózkodása közben. Ha meglátogatta Párizs múzeumát vagy line-táncot folytatott Texasban, a Google tudja - a pontos érkezési időig, mennyi ideig maradt és mennyi időbe telt, hogy egyik rendeltetési helyről a másikra eljuthasson. A helymeghatározás megmutathatja a használt szállítási módot is, például ha sétáltál vagy vonattal haladtál.

Ezenkívül, ha a Google megvásárolta a Waze-t, az azt jelenti, hogy a webhely adatokat gyűjthet arról, hogy hol volt, még akkor is, ha nem kapcsolódik a Térképhez vagy egy Google-eszközhöz.

Ki a barátaid?

A Gmailben és a Hangoutsban szereplő névjegyei és beszélgetései, valamint a Google Naptárban elvégzett találkozói között a cég mindent tud, kezdve azzal, akivel beszél, mikor és hol látja őket.

Kivel beszélsz?
Ha személyes vagy munkahelyi e-mailjeként használja a Gmailt, akkor a Google tartalmazza az összes névjegyet, beleértve azt is, hogy kivel beszél a legjobban: keresse meg a Google „Gyakran kapcsolatba lépő” szakaszt annak megtekintéséhez, hogy melyik Gmail-névjegyével tölt a legtöbb időt beszélgetéshez (és annak ellenőrzéséhez, hogy a Google értékelése, hogy ki a legjobban tetszik - igazodik-e a sajáthoz). Az Android és a Pixel felhasználók hozzáférést biztosítanak a Google-nak telefonos névjegyeihez és szöveges üzeneteikhez is.

Ahol találkozol
Találkozik egy barátommal később kávét? Ha szerepel a Google Naptárban, akkor a vállalat tud róla - és a helymeghatározásnak köszönhetően megtervezheti az utat házadtól a kávézóig és vissza. Ha képet készít barátjával a boltban, és feltölti a Google Fotókba, a Google az arcfelismerés használatával hozzáadhatja őket saját saját fotóalbumához. Megcímkézheti a fénykép készítésének helyét is.

Ha évekkel később megpróbál emlékezni arra, hogy kivel ragadtál kávét aznap, a Google segíthet az emlékezetében.

Miről beszélsz
Nyomon követi-e a Google a Gmailről? Ez a vita tárgya - a társaság 2017-ben bejelentette, hogy célzott hirdetések létrehozása céljából abbahagyja az e-mailek olvasását. Más kérdés, hogy valóban abbahagyták-e az olvasást.

Amit tetszik és mit nem szeret

A Google célja, hogy megtudja, mire gondol - így készíti és értékesíti a keresőmotor egy ilyen személyre szabott hirdetési élményt. A kedvenc film műfajától kezdve a kedvenc ételfajtáig a Google ismeri preferenciáit.

Ételek, könyvek és filmek
A Google felhasználhatja a keresőmotor adatait, például a kutatott recepteket vagy a keresett címeket, hogy elképzelést készítsen arról, hogy mi tetszik és mit nem szeret. Egyes alkalmazások, például a Google Könyvek, amelyek nyomon követik a keresett és elolvasott könyveket, elmélyítik ezt a tudást. Ezenkívül a Google a YouTube tulajdonosa, vagyis tudják, hogy mely filmelőzetesekkel keresett.

A Google ezeket az információkat, valamint a meglátogatott webhelyeket és a hirdetéseket, amelyekre kattintott, profil készítéséhez készíti azokról a témákról, amelyekről azt gondolja, hogy érdekli. Láthatja a teljes listát azokról, akik véleménye szerint ön vagy - egészen annak a műsornak, ahová néz, és milyen hobbijait szabadidejében folytatja - a hirdetési irányítópulton.

Hol vásárol és mit vásárol
Ha valaha a Google Shopping szolgáltatást használta az online szolgáltatók árainak összehasonlítására, a Google tud róla. Tudják azt is, hogy milyen termékeket kerestek és kattintottak a Google Keresőn keresztül, és nyomon követhetik webhelylátogatásaikat, és milyen termékeket néztek meg a kiskereskedők webhelyein a Google Chrome segítségével.

Az Ön jövőbeli tervei

A Google tudása nem korlátozódik arra, amit a múltban vagy a jelenben csináltál. A vállalat felhasználhatja az alkalmazásukból és a keresőmotorból származó adatokat arra, hogy előrejelzéseket készítsen arról, hogy mit fog tenni a jövőben.

Mit érdekel vásárolni, látni vagy enni?
Szeretne új filmet látni? Új éttermet keres, vagy egy hétvégi kirándulást indít új városba? Ha a Google Keresést a filmadatok keresésére, online foglalások lebonyolítására vagy a legjobb turisztikai tevékenységek felkutatására használta, a Google tudja.

Közelgő utazások és foglalások
Keresett éttermeket, ahol enni lehet, és meglátogatja a meglátogatott városban való látogatókat? Létrehozott egy útvonalat a Google Naptárban? A Google összegyűjti ezeket az adatokat a közelgő utazásainak felmérése érdekében. A Google ellenőrzi az e-maileit is, hogy megnézze, milyen járatokkal érkezett, és automatikusan hozzáadhatja éttermi foglalásait az ütemtervéhez a Gmailbe küldött megerősítések alapján..

Jövőbeli tervek
Keresett már a háztulajdonról? Körülbelül mikor van a legjobb kor a gyermekek számára? Tudnivalók Kínába utazásról? A Google ezeket az információkat arra használja, hogy jobban megismerje magát és azt, amit a jövőben kíván, és jobban igazítsa az online hirdetéseket az Ön igényeihez.

Online életed

A legegyszerűbb, hogy a Google egy keresőmotor és internetes szolgáltató cég. Tehát nem meglepő, hogy amellett, hogy rengeteg személyes adatait ismeri, a webhely mindent tud, amit tudni kell az online tevékenységekről..

A meglátogatott webhelyek
A Google átfogó listát készít minden olyan webhelyről, amelyet Ön a Chrome-ban meglátogatott, bármilyen eszközről. A webhely minden futtatott lapot tartalmaz minden futtatott keresésén, minden hirdetésre, amelyre kattintott, és minden megtekintett YouTube-videón..

Az Ön böngészési szokásai
A Google-nak a könyvjelzővel megjelölt webhelyek hány jelszavától a hiteles automatikusan kitöltött jelszavakig átfogó ismerete van a böngésző szokásairól, ideértve a következőket:

 • Az Ön alkalmazásai a Chrome Internetes áruházból és a Google Play Áruházból
 • A bővítmények a Chrome Internetes áruházból
 • A böngésző beállításai, amelyeket megváltoztatott a Chrome-ban
 • E-mail címek, címek és telefonszámok, amelyeket automatikusan kitöltött a Chrome-ban
 • Az összes webhelycím, amelyet valaha is megadott a címsorba
 • Azok az oldalak, amelyeket könyvjelzővel jelölt meg a Chrome-ban
 • Az összes olyan jelszó, amelyet a Chrome-tól kért, hogy mentsen neked
 • Azoknak a webhelyeknek a listája, amelyekben a Chrome-nak azt mondta, hogy ne mentsen el jelszavakat
 • Az összes eszköz, amely nyitva van az eszközökön
 • A Gmail-beszélgetések száma
 • Hány Google-keresést hajtott végre ebben a hónapban

hogyan lehet megakadályozni, hogy a Google nyomon kövessen téged

Ha nem zavarja a Google-val kapcsolatos információmennyiség, akkor több lépést megtehetsz a vállalat könyörtelen nyomon követésének megkerülésére..

 1. Használjon VPN-t
 2. A virtuális magánhálózat (VPN) egy biztonságos lehetőség, amellyel megakadályozhatja a Google, hogy online nyomon kövesse Önt. Noha a virtuális magánhálózatok nem tudják teljesen megakadályozni, hogy a vállalat hozzáférjen az Ön adataihoz, elrejtik az Ön IP-címét, titkosítják az internetes forgalmat és titkosítják az Ön böngészési előzményeit, így sokkal biztonságosabbá teszik az online műveleteket..

 3. Használjon privát böngészést
 4. Használja a Google inkognitómódját annak biztosítására, hogy a meglátogatott oldalak ne jelenjenek meg a böngészési vagy keresési előzmények között. Ne feledje azonban, hogy más webhelyek továbbra is gyűjthetnek és megoszthatnak rólad információkat, még akkor is, ha privát böngészést használ.

 5. Állítsa be az adatvédelmi beállításait
 6. Nézze meg a Google tevékenységi vezérlőit, hogy módosítsa a rólad tárolt adatokat, és keresse fel a Tevékenység oldalt a tárolt előzmények és tevékenységek törléséhez.

 7. Kapcsolja ki a helyjelentést
 8. A Google Maps alkalmazásban, valamint az Android és a Pixel eszközbeállításaiban, ha ezeket a termékeket használja, tiltsa le a helyjelentést, hogy megakadályozza a Google-t, hogy kövesse nyomon hol és hol tart. Ha útmutatásokhoz használja a Google Maps vagy a Waze szolgáltatást, akkor a vállalat továbbra is gyűjthet helyadatokat rólad, amikor ezeket az alkalmazásokat használja.

 9. Használjon másik böngészőt és keresőt
 10. Ahhoz, hogy a Google ne kövesse nyomon a kereséseket és a webhelylátogatásokat, használhat másik böngészőt és keresőmotort, mint például a Microsoft Internet Explorer és a Bing. Ez azonban csak megakadályozza a Google-t abban, hogy nyomon kövessen - a Microsoft (vagy bármi más vállalkozás tulajdonosa az Ön által használt böngészőnek) az Ön adatait fogja megszerezni.

 11. Törölje Google-fiókjait
 12. A technológiai óriás valódi megakadályozása érdekében, hogy nyomon kövesse Önt, drasztikus intézkedéseket kell hoznia - nevezetesen el kell utasítania a cég bármelyik termékének használatát. Ez azt jelenti, hogy törölni kell a társasághoz kapcsolódó alkalmazásokat, beleértve a Gmailt, a Google Drive-ot és az összes Android-eszközt, és át kell helyezni egy másik böngészőt és keresőmotort..

A Google sok szempontból sokkal egyszerűbbé tette az életet. A Google Search csak egy kattintással elérhető válaszokat adott meg. A Google Maps segítségével az útmutatások könnyen megtalálhatók és megérthetők. A Google Drive több platformon történő működést zökkenőmentesvé tette.

Ez a kényelem árral jár: magánélet. Ha aggódik amiatt, hogy a Google nyomon követi Önt - és mit csinál az adatokkal -, kövesse a fenti lépéseket, hogy biztonságban maradjon, és látogasson el a Google Adatvédelmi oldalára, ahol átfogóbb áttekintést nyújt arról, hogy milyen adatokat követ a Google és hogyan használd.

mi-e-google-know
Infographic kód megosztásaMit tud a Google rólad?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me