Mikä on VPN?

Mikä on VPNVPN: t voivat aluksi vaikuttaa monimutkaisilta, mutta ovat käytännössä helppokäyttöisiä.

Aiomme demystifioida ne, mitä he voivat tehdä sinulle, miksi sinun pitäisi todella käyttää niitä ja kuinka he kaikki toimivat konepellin alla.

Lisäksi annamme sinulle joitain suosituksia matkalla, joiden avulla voit valita parhaan VPN: n tarpeitasi varten.

 • Tässä on luettelo parhaista VPN-palveluista.

Aloittajan opas VPN: ien ymmärtämiseen

 1. Mikä on VPN
 2. Kuinka VPN toimii
 3. Kuinka turvallinen on VPN
 4. Onko VPN: n käyttö laillista?
 5. Saako VPN: stä minut täysin tuntemattomaksi verkossa
 6. VPN-kirjauskäytännöt
 7. Ilmainen VPN vs. maksettu VPN
 8. Voinko käyttää VPN-torrenttia
 9. Voinko käyttää VPN: tä Netflixin ja Hulun katsomiseen
 10. Toimiiko VPN Android- ja iOS-käyttöjärjestelmissä
 11. Toimiiko VPN Kodi / SmartTV: ssä
 12. Kuinka voin asentaa VPN-reitittimeen
 13. VPN & Tor - Kuinka käyttää niitä yhdessä
 14. IP-vuodot ja tappavat kytkimet
 15. Milloin käyttää VPN: tä
 16. Milloin et käytä VPN: tä

Mikä on VPN?

Aloittelijan opas Mikä on VPN

VPN (Virtual Private Network) on palvelu, jonka avulla pääset Internetiin turvallisesti ja yksityisesti reitittämällä yhteyden palvelimen kautta ja piilottamalla online-toiminnot.

Mutta miten se tarkalleen toimii??

Kuinka VPN toimii?

Näin VPN toimii sinulle, käyttäjälle. Käynnistä VPN-asiakas (ohjelmisto) VPN-palvelustasi. Tämä ohjelmisto salaa tietosi, jopa ennen kuin Internet-palveluntarjoaja tai kahvilan WiFi-palveluntarjoaja näkee sen. Tiedot siirretään sitten VPN: ään ja VPN-palvelimelta online-määränpäähän - kaikkea pankkisi verkkosivustolta videon jakamiseen tarkoitetulle verkkosivustolle hakukoneelle. Verkkokohde näkee tietosi tulevan VPN-palvelimelta ja sen sijainnista, ei tietokoneeltasi ja sijainnistasi.

Kun muodostat yhteyden verkkoon ilman VPN: tä, yhteys näyttää seuraavalla tavalla:

Ei VPN-yhteyttä

Vaikka tällainen yhteys onkin standardi, siinä on joitain puutteita. Kaikki tietosi ovat ulkona ulkona, ja kuka tahansa kiinnostunut voi kurkistaa lähettämääsi.

Internet on kokoelma palvelimia, jotka vastaavat verkkosivustojen tallentamisesta ja palvelemisesta kaikille, jotka haluavat katsella niitä. Nämä palvelimet puhuvat keskenään koko ajan, mukaan lukien tietojen jakamisen keskenään, jotta lopulta voit selata sivua. Hienoa, että voit surffata, mutta ei loistavaa yksityisyydelle.

Verkkoon siirtyminen on kuin kaupallisen lentolennon ottaminen. Lippumyyjä, matkatavarankäsittelijät, turvahenkilökunta ja lentoemäntä tarvitsevat kaikki tietoja, jotta sinut ohjataan kaupunkien välillä. Samanlainen tietojenvaihto tapahtuu verkossa.

Jos kyseessä on vain hauska verkkosivusto, jota sinun on tarkasteltava, sinun ei tarvitse huolehtia. Ei ole väliä, näkeekö joku tietosi. Mutta jos kyseessä on verkkopankki, yrityssähköposti tai jokin muu, joka on hieman herkempi - se on eri juttu.

Nyt tässä on, miten sama yhteys näyttää VPN: n ollessa käytössä:

VPN: n kanssa

Kun käytät VPN-palvelua, tietosi salataan (koska käytät heidän sovellustaan), kulkevat salatussa muodossa Internet-palveluntarjoajallesi ja sitten VPN-palvelimelle. VPN-palvelin on kolmas osapuoli, joka muodostaa yhteyden verkkoon puolestasi. Tämä ratkaisee yksityisyyden ja turvallisuuden ongelmat meillä muutamalla tavalla:

 • Kohdesivusto näkee liikenteen lähteenä VPN-palvelimen, ei sinä.
 • Kukaan ei voi (helposti) tunnistaa sinua tai tietokonetta tietolähteeksi eikä tekemästäsi toiminnasta (millä verkkosivustoilla vierailet, mitä tietoja siirrät jne.).
 • Tietosi ovat salattuja, joten vaikka joku tarkastelee lähettämääsi, he näkevät vain salatut tiedot, eivät raakatiedot.

Kuten voitte kuvitella, sellainen skenaario on paljon turvallisempi kuin yhdistäminen verkkoon perinteisellä tavalla. Mutta kuinka turvallinen se on tarkalleen? Otetaan selvää:

Kuinka turvallinen on VPN?

Aloittelijoille-opas Kuinka turvallinen VPN onVPN-tietoturva herättää keskustelua IT-ammattilaisten ja muiden alan ammattilaisten keskuudessa. Mikään palvelu ei ole identtinen tarjouksessaan tai tietoturvassaan. On olemassa kaksi päätekijää:

 • Palveluntarjoajan käyttämän VPN-tekniikan tyypin rajoitukset.
 • Lakisääteiset ja poliittiset rajoitukset, jotka vaikuttavat siihen, mitä tällä tekniikalla voidaan tehdä. Sen maan lait, jossa palvelin ja VPN: ää tarjoava yritys sijaitsevat, ja yrityksen omat käytännöt vaikuttavat siihen, miten yritys ottaa tämän tekniikan käyttöön palvelussaan.

Katsotaanpa tarkemmin näitä tekijöitä.

VPN-protokollat

VPN-protokollat ​​määrittelevät, kuinka palvelu käsittelee tiedonsiirtoa VPN: n kautta. Yleisimmät protokollat ​​ovat PPTP, L2TP, SSTP, IKEV2 ja OpenVPN. Tässä on lyhyt kuvaus:

 • PPTP (point-to-point tunnelointiprotokolla). Tämä on yksi vanhimmista käytetyistä protokollista, alun perin Microsoftin suunnittelema. Plussat: toimii vanhoilla tietokoneilla, on osa Windows-käyttöjärjestelmää, ja se on helppo asentaa. Miinukset: nykypäivän standardien mukaan se on tuskin turvallinen. Vältä palveluntarjoajaa, jos tämä on ainoa tarjottu protokolla.
 • L2TP / IPsec (kerroksen 2 tunnelointiprotokolla). Tämä on yhdistelmä PPTP: tä ja Ciscon L2F-protokollaa. Tämän protokollan käsite on vakaa - se käyttää avaimia turvallisen yhteyden luomiseen tietotunnelin kumpaankin päähän - mutta suorittaminen ei ole kovin turvallista. IPsec-protokollan lisääminen parantaa tietoturvaa hiukan, mutta on olemassa raportteja NSA: n väitetystä kyvystä rikkoa tämä protokolla ja nähdä mitä lähetetään. Riippumatta siitä, ovatko ne totta, se, että käydään keskustelua, riittää ehkä välttä myös tätä.
 • SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol). Tämä on toinen Microsoftin rakentama protokolla. Yhteys muodostetaan jollakin SSL / TLS-salauksella (nykypäivän verkkosuojauksen tosiasiallinen standardi). SSL: n ja TLS: n vahvuus perustuu symmetrisen avaimen kryptografiaan; asennus, jossa vain kaksi siirtoon osallistuvaa osapuolta voi dekoodata sisäisen datan. Kaiken kaikkiaan SSTP on erittäin turvallinen ratkaisu.
 • IKEv2 (Internet Key Exchange, versio 2). Tämä on jälleen yksi Microsoftin rakentama protokolla. Se on Microsoftin aikaisempien protokollien toisto ja siinä paljon turvallisempi. Se tarjoaa sinulle parhaan mahdollisen tietoturvan.
 • OpenVPN. Tämä vie parhaiten yllä olevissa protokolloissa ja poistaa suurimman osan virheistä. Se perustuu SSL / TLS: ään ja se on avoimen lähdekoodin projekti, mikä tarkoittaa, että sadat kehittäjät parantavat sitä jatkuvasti. Se varmistaa yhteyden käyttämällä avaimia, jotka vain kaksi osallistujaa tuntevat lähetyksen kummassakin päässä. Yleensä ottaen, se on monipuolisin ja turvallisin protokolla siellä.

Yleisesti ottaen useimpien VPN-verkkojen avulla voit valita käyttämäsi protokollan. Mitä turvallisempi yhteysprotokolla yhdistetään (OpenVPN, IKEv2), sitä turvallisempi koko istunto on.

Valitettavasti kaikki laitteet eivät anna sinun käyttää kaikkia näitä protokollia. Koska suurimman osan niistä on Microsoftin rakentama, voit käyttää niitä kaikissa Windows-tietokoneissa. Apple-laitteissa on joitain rajoituksia. Esimerkiksi L2TP / IPsec on iPhonen oletusprotokolla. Ja Android ... No, Androidilla on joitain omia ongelmia, joista päästämme myöhemmin eteen.

Salauksen perusteet

Lyhyesti sanottuna salaus toimii:

 1. Alkaen tavallisista tiedoista
 2. Avaimen (salainen koodi) käyttäminen tietojen muuntamiseksi
 3. Loppu salatulla tiedolla

Salattua tietoa voi lukea vain joku, jolla on alkuperäinen salaus, jota käytetään tietojen salaamiseen.

Nykyaikaiset salausalgoritmit toimivat tällä periaatteella, ja toinen vaihe on erittäin monimutkainen ja kannattaa tohtoritason tutkimusta. Tarvitset vain, että tietosi on salattu vähintään 128 bitin AES-algoritmilla. Monet siellä olevista parhaista VPN-palveluista menevät askeleen edellä ja tarjoavat AES-256-salauksen, mukaan lukien NordVPN (arvostelu), Surfshark (arvostelu) ja ExpressVPN (arvostelu).

VPN-verkko voi olla erittäin turvallinen, mutta kaikki johtuu yhteysprotokollasta, salausmekanismista, jota käytetään tietojen käsittelemiseen.

Lakisääteiset rajoitukset ja yrityksen visio

(Huomaa: Mikään näistä ei ole juridista neuvoa. Lue vain viihdetarkoituksiin.)

Kaikki hyvät VPN-yritykset tekevät kaikkensa suojataksesi tietojasi, yksityisyyttäsi ja yleistä tietoturvasi verkossa. Muista, että heihin sovelletaan edelleen lainkäyttövaltaansa kuuluvaa lakia, mikä voi vaikuttaa heidän palvelukseensa.

Riippuen sen maan paikallisesta lainsäädännöstä, johon VPN perustettiin, yritystä voidaan tuomioistuimen päätöksellä pakottaa jakamaan kaikki toimintasi koskevat tiedot - ja maiden välillä voi olla kansainvälisiä sopimuksia tietojen jakamiseksi näissä tapauksissa. Jos teet tarpeeksi tutkimusta, saatat löytää VPN: n, joka on perustettu maahan, jolla ei ole sellaisia ​​sopimuksia maasi kanssa.

Joten lopulta, olet turvassa VPN: llä vain, jos se ei vain halua ja teknisesti kykene pitämään tietosi turvallisina ja yksityisinä, mutta myös jos se on laillisesti sallittua tehdä niin. Lkäsittelee tätä aihetta hieman laajemmin ja keskittyy vastaamaan yleiseen kysymykseen:

Onko VPN: n käyttö laillista??

Aloittelijoiden opas on VPN LegalSanassa, Joo. Mutta ei aina.

Ensinnäkin VPN: n konsepti on hiukan uusi "laillisina vuosina", joten kaikki lainkäyttöalueet eivät ole onnistuneet pysymään mukana. Tämä tarkoittaa, että säännöt ovat hämärät ja niitä voidaan tulkita monin tavoin.

Kaiken kaikkiaan VPN-verkkoja näyttää olevan hyvä käyttää useimmissa maissa, etenkin Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa ja muualla Länsi-Euroopassa. (Tärkeää! Tässä on merkitystä teidän fyysinen sijainti VPN: ää käytettäessä.)

Yleensä VPN: t ovat usein ei kunnossa Kiina, Turkki, Irak, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Valkovenäjä, Oman, Venäjä, Iran, Pohjois-Korea ja Turkmenistan.

Saadaksesi lisätietoja VPN: n laillisuudesta maassasi, löydä paikallishallinnon lakeja ja tutustu tähän perusteelliseen resurssimme, jonka mukaan vastaamme, onko VPN laillinen maassasi - käymme läpi yli 190 maata ja kerromme sinulle mitä tapahtuu.

Saako VPN: stä minut täysin tuntemattomaksi verkossa?

Aloittelija-opas Tekeekö VPN sinusta nimettömänSanassa, ei. Mutta missä määrin se toimii, on silti vaikuttava.

Ilman VPN-yhteyttä yhteys on täysin auki, ja Internet-palveluntarjoajasi, kahvilan WiFi-reititin, mikä tahansa matkan varrella oleva palvelin tai henkilö, jolla on oikeat työkalut, voivat tarkastella tietojasi. VPN: n käyttö ratkaisee monet näistä ongelmista salaamalla lähetyksen ja saaden sen näyttämään siltä, ​​että yhteyden muodostaa itse palvelin, ei sinä.

Tutki seuraavaa auttaaksesi selvittämään nimettömäsi aste.

 • Pitääkö palvelu lokit?
 • Lainkäyttöalue, johon VPN on perustettu. Joissakin tapauksissa heidät saatetaan laillisesti pakottaa pitämään kirjaa. Mitä tapahtuu, kun hallitus tulee esittämään kysymyksiä?
 • Pitääkö palvelu maksutietoja? Sisältävätkö nämä tietueet tunnistetiedot?
 • Onko riittävä salaus ja turvallinen yhteysprotokolla??

Kaikki VPN eivät suojaa sinua samalla tavalla. Jos teet valintasi viisaasti, voit puuttua yllä kuvatuihin huolenaiheisiin. Tässä on vertailu markkinoiden parhaimmista VPN-verkoista auttaaksesi sinua.

VPN-kirjauskäytännöt

Aloittelijat opastavat VPN-kirjauskäytäntöäVPN: n pitämät lokit vaikuttavat merkittävästi heidän palveluidensa nimettömyys- ja yksityisyyden tasoon. Lokit, joita palveluntarjoaja voi pitää, sisältävät:

 • käyttäjän toiminta
 • IP-osoitteet
 • kytkentä / katkaisun aikaleimat
 • käytetyt laitteet
 • maksulokit

Tällaiset lokit tekevät sinusta vähän vähemmän nimettömiä, koska IP-osoitteesi voidaan kytkeä tiettyyn selausistuntoon, joka sinulla oli. Tietenkin, sitoa tämä sinulle henkilökohtaisesti on erittäin vaikeaa, mutta silti sellainen toteutettavissa, jos jokin toimisto on tarpeeksi tahallinen.

Kaiken kaikkiaan mitä vähemmän lokit palveluntarjoajasi pitää, sitä parempi, kun “ei lokit” on ihanteellinen.

Ole varovainen. Monissa palveluissa todetaan, että sinulla on yksityisyyttä heidän myyntimateriaalissaan, mutta sinun on tutkittava heidän tietosuojakäytäntönsä nähdäkseen heidän hienon painonsa ja mitä tietoja he tosiasiallisesti säilyttävät. oma tietojen säilyttämiskäytäntö.

Olemme tehneet tutkimuksen sinulle. Tässä on yli 100 VPN: n suuri kierros ja niiden kirjauskäytäntömme. Tarkista se palveluasi valittaessa.

Ilmainen VPN vs. maksettu VPN

Aloittelijat opastavat ilmaisen VPN: n ja maksetun VPN: nHyvän VPN-palvelun suorittaminen maksaa paljon rahaa - vankat palvelimet, tiedonsiirto, infrastruktuuri, työntekijät ja niin edelleen. Jos palvelua tarjotaan ilmaiseksi, harkitse mahdollisia kompromisseja. Ovatko he hakkuutoimintaa omista syistä? Näyttävätkö he omia mainoksia? Myydäänkö tietosi kolmannelle osapuolelle?

VPN-maksaminen ei ole suuri investointi. Olemme testanneet hienoja ratkaisuja niinkin vähän kuin 3–5 dollaria kuukaudessa, mikä ei näytä paljoalta vastineeksi mielenrauhaa ja parannettua online-tietosuojaa.

Kuinka paljon VPN maksaa?

Keskimäärin 70 suositusta VPN: stä on 4,99 dollaria kuukaudessa, mikä kertoo sinulle paljon siitä, millaisia ​​kuluja tämä yleensä on. Yli 10 dollaria maksavat VPN: t ovat harvinaisia, eikä niiden ostamiseen ole paljon syytä, koska siellä on edullisempia ratkaisuja.

Useimmat palvelut antavat suuria alennuksia, jos haluat tilata kaksi tai kolme vuotta etukäteen tilauksen uusimisen sijasta kuukausittain. Esimerkiksi NordVPN - VPN, josta nautimme erittäin paljon - maksaa 11,95 dollaria, jos maksetaan kuukausittain, mutta voit napata heidän 3-vuoden suunnitelmansa vain 3,49 dollaria / kuukausi (eli 70%: n alennus)..

Meillä on tarkempi hinnoittelutaulukko täällä. Jos sinulla on käteistä rahaa, voit myös tarkistaa halvimpien ja nopeimpien VPN-verkkojemme..

Voinko käyttää VPN-torrenttia?

Aloittelijoiden opas Voitko käyttää VPN: ää torrenttiinYleisesti, Joo, mutta se riippuu käyttämästäsi palvelusta ja myös sellaisista asioista, joita vietät.

Torrenting on tietyn protokollan yleinen nimi, jota käytetään tietojen ja tiedostojen siirtämiseen verkossa, mutta ei varsinaisia ​​tiedostotyyppejä. Vaikka se saa kaiken kaikkiaan paljon huonoa lehdistöä, se on täysin hyvä ja laillinen, jos siirrät tiedostoja, joihin sinulla on oikeudet. Piratismi puolestaan ​​on täysin laitonta riippumatta työkaluista, joita käytät siihen.

Sitten on olemassa VPN: n oma käytäntö torrentia ja sen käsittelyä varten. Suurin osa markkinoiden laadukkaista VPN-ratkaisuista sallii torrentin. Tutkimuksemme mukaan voit torrent kaikkien suosittujen VPN: ien kanssa - NordVPN, ExpressVPN, Surfshark, VyprVPN ja PIA.

Torrentin turvallisuuden näkökulmasta kaikki tulee VPN: n käytäntöihin, jotka liittyvät esimerkiksi käyttäjän tietojen kirjaamiseen tai jakamiseen. Yleensä, jos VPN ei pidä lokit kokonaisuudessaan, he eivät myöskään pidä niitä torrentitoimintasi varten.

Toinen näkökohta, jota kannattaa harkita valittaessa VPN torrentia varten, on palvelun tarjoamat nopeudet. Tietysti tällaista tietoa voi olla vaikea saada; suurimman osan ajasta saat selville vasta, kun olet ostanut VPN: n. Teimme joitain omia testauksiamme, ja niiden perusteella voimme suositella näitä VPN: itä niiden hyvältä latausnopeudella: NordVPN, ExpressVPN, VyprVPN ja PIA.

Voinko käyttää VPN: tä Netflixin ja Hulun katsomiseen?

Aloittelijoiden opas Voitko käyttää VPN: tä NetflixissäJoo. Mutta kuten useimpien tämän luettelon asioiden kanssa, kaikki johtuu käyttämästäsi VPN: stä.

Netflixin ongelma on yleensä se, että vaikka se on nyt saatavana yli 130 maassa, kaikki näyttelyt eivät ole jaettu tasapuolisesti.

Ennen Netflixin suurta kansainvälistä käyttöönottoa solmittujen monimutkaisten lisenssisopimusten vuoksi eri televisioasemat pidättävät oikeuden jopa joihinkin Netflixin omiin ohjelmiin, mikä estää Netflixiä laillistamasta näiden ohjelmien laillista saatavuutta omalla alustallaan.

Monimutkainen juridinen asia, mutta VPN: t voivat auttaa tässä.

Tapa, jolla Netflix ja Hulu estävät osan sisällöstään maapallon osissa, perustuu paikkasuodattimet. Tarkoittaen, että jos olet kielletyssä maassa, sinut kielletään.

VPN-verkkojen avulla tämä on helppo korjata. Koska voit valita palvelimen, johon haluat muodostaa yhteyden, sinun täytyy tehdä tiettyjen Netflix-ohjelmien lukitukset vain muodostaa yhteys palvelimeen maassa, jossa kyseinen ohjelma on käytettävissä. Siinä kaikki. Meillä on kattava viesti kuinka seurata Netflixiä VPN: n kautta + parhaat VPN: t, jotka sallivat sinun tehdä sen.

Toimiiko VPN Android- ja iOS-käyttöjärjestelmissä?

Jälleen se on Joo.

Monien siellä olevien parhaiden VPN-palveluiden avulla voit myös ladata mobiilisovelluksia joko Android- tai iOS-laitteille.

Tässä ovat Androidin parhaat VPN: t: NordVPN, ExpressVPN ja Surfshark.

Molemmat alustat antavat VPN-yhteyden muodostaa melko helposti. Esimerkiksi iPhonessa voit tehdä sen valitsemalla Asetukset → Yleinen → VPN.

Kaikesta huolimatta, ole varovainen, jos joku houkuttelee jotain ilmaisista VPN-sovelluksista joko Androidille tai iOS: lle. Asiantuntijaryhmä (CSIRO: n Data61: stä, New South Walesin yliopistosta, Kansainvälisestä tietojenkäsittelytieteen instituutista ja Kalifornian Berkeleyn yliopistosta) tutkii yli 280 ilmaista Android-sovellusta, joka käyttää Android VPN -oikeuksia. Tutkimus paljastaa, että 38% näistä sovelluksista sisältää haittaohjelmia, 84% vuotaa käyttäjien liikennettä ja 75% käyttää seurantakirjastoja. Joten siinä on. Teimme täällä myös oman VPN-lupatestin.

Toimiiko VPN Kodi / SmartTV: ssä?

Älytelevisiosi ja Kodi-laatikkosi ovat vielä enemmän asioita, jotka vaativat live-internetyhteyden tarjoamaan sinulle herkkujaan. Ja tällä avulla VPN voi auttaa pitämään nuo streamit yksityisinä, jotta vain sinä ja itse palvelu tiedät mitä katsot.

Voit käyttää VPN-yhteyttä älytelevisiossasi kahdella tavalla:

 • määritä se itse laitteessa,
 • määritä se oikealle reitittimellesi - suojaa tehokkaasti koko kotiverkkoasi ja kaikkea siihen liitettyä (käsittelemme tätä seuraavassa osiossa).

Keskitytään tässä entiseen. Kaiken kaikkiaan monissa laadukkaista VPN-palveluissa on mahdollisuus määrittää ne suoraan älytelevisiollesi. Esimerkiksi NordVPN - joka on yksi suositelluista VPN-osoitteista - toimitetaan Android TV -sovelluksen kanssa, ja siinä on myös yksityiskohtaiset ohjeet Kodi / OpenELEC- ja Apple TV -sovelluksille. Muut markkinoilla olevat VPN-verkot tarjoavat sinulle samanlaisia ​​vaihtoehtoja.

Jotkut älytelevisiolaitteita ja -laatikoita tukevista verkoista: NordVPN, Surfshark, ExpressVPN.

NordVPN: llä on loistava blogiviesti siitä, kuinka katsella elokuvia Kodilla.

Kuinka voin asentaa VPN-reitittimeen?

Aloittelijaopas VPN: n asentaminen reitittimeen on paras tapa varmistaa, että kaikki reitittimeen kytketty tapahtuu turvallisen VPN-yhteyden kautta. Tässä tilanteessa sinun ei enää tarvitse asentaa yksittäisiä sovelluksia mobiililaitteisiin, kannettaviin tietokoneisiin, älytelevisioihin tai mihinkään muuhun, jolla on Web-yhteys.

Varmista ensin, että reitittimesi on yhteensopiva VPN-verkkojen kanssa. Tämä voidaan tehdä reitittimen valmistajan verkkosivustolla. Usein suurin osa DD-WRT- ja tomaatti-tehostetuista FlashRoutereista ovat yhteensopivia VPN-verkkojen kanssa.

Esimerkiksi tässä on, miten tämä tehdään, jos olet NordVPN: n kanssa, tässä on ExpressVPN ja PIA. Meillä on myös esimerkki siitä, kuinka se on tehty useimmilla DD-WRT-reitittimillä tällä sivulla (lähellä alaosaa).

Asennus on helppoa, ja sinun on kirjauduttava sisään reitittimeen ja täyttämällä sitten pari vakiolomaketta - mitään et voi käsitellä.

VPN & Tor - Kuinka käyttää niitä yhdessä

Vaikka Tor ja VPN ovat pohjimmiltaan erilaisia, niitä voidaan silti käyttää yhdessä maksimaalisen turvallisuuden ja online-yksityisyyden takaamiseksi.

 • Tor antaa sinulle mahdollisuuden käyttää verkkoa reitittämällä yhteyden useiden satunnaisten solmujen läpi ja salaa samalla yhteyden joka vaiheessa.
 • VPN antaa sinulle pääsyn yhteen palvelimeen kerrallaan.

Sen luonne on periaatteessa hiukan erilainen, joten emme voi sanoa esimerkiksi "Tor tai VPN on parempi kuin toinen." Puhuimme jo Torin ja VPN: n eroista yksityiskohtaisesti tällä sivustolla. vieraile kyseisessä viestissä saadaksesi täydellisen kuvan.

Yksi hyvistä asioista Torissa on, että voit käyttää sitä 100% ilmaiseksi eikä ilmaiselle versiolle ole sisäänrakennettuja rajoituksia. Sinun tarvitsee vain tarttua viralliseen Tor-selaimeen. Kun sinulla on se, sinun täytyy vain käynnistää se kuten tavallisella Chrome- tai Firefox-selaimellasi, napsauttaa Yhdistä-painiketta ja olet käynnissä ja käynnissä.

Kuinka yhdistää VPN ja Tor:

 1. Ota VPN-yhteys normaalisti käyttöön. Tästä eteenpäin kaikki verkkoon kommunikointiin liittyvä tapahtuu VPN: n kautta.
 2. Avaa Tor-selain ja muodosta yhteys Toriin.

Tässä vaiheessa VPN-yhteys ja Tor-selain ovat käynnissä samanaikaisesti. Suurin haittapuoli tällaisessa asennuksessa on, että se tulee olemaan paljon hitaampi kuin tavallinen, vain VPN-yhteys. Tor yksin hidastaa kokemustasi huomattavasti, ja yhdistettynä VPN: ään tulokset voivat olla vielä dramaattisempia. Plussapuolella se antaa sinulle erittäin yksityisyyttä, mikä on valtava plus.

IP-vuodot ja tappavat kytkimet

Tapa kytkin

Aloittelijat opastavat IP-vuotoja ja KILL-kytkintä

Tappikytkin on ominaisuus, joka tappaa Internet-yhteytesi automaattisesti, jos salattu, turvallinen yhteys katkeaa koskaan. Jos mitään liitettävyysongelmaa esiintyy, tappikytkin laukaisee ja estää kaiken toiminnan, kunnes turvallinen yhteys palaa.

Jos VPN: lläsi ei ole tappikytkintä ja muodostuu yhteysongelma, on todennäköistä, että laitteesi yrittää palauttaa vakio, suojaamaton yhteys, paljastaen siten mitä olet tehnyt siihen saakka.

Tutkimuksemme mukaan seuraavilla VPN: issä on tappava kytkin: NordVPN, Surfshark, ExpressVPN, PIA.

IP-vuotoja

IP-vuodot ovat tunnettu haavoittuvuus, jota jotkut asetukset käyttävät verkkoon pääsyyn. Se ei ole kokonaan VPN-ongelma ytimessä.

IP-vuotoja voi tapahtua, kun VPN-verkko ei piilota todellista IP: täsi selatessasi verkkoa. Esimerkiksi haluat käyttää maantieteellisesti rajoitettua ohjelmaa Netflixissä, joten vaihdat palvelimen hyväksyttyyn maahan ja lataat sivun uudelleen. Sitten huomaat, että sisältö on edelleen estetty. Tämä tarkoittaa, että todellinen IP on saattanut juuri vuotanut.

Kaikilla parhaimmilla VPN-verkkoilla on älykkäitä skriptejä, jotka on ohjelmoitu sovelluksiinsa tämän riskin minimoimiseksi. Kuten mainitsin, IP-vuotosi ei ole aina VPN: n virhe. Joskus tietokoneesi kokoonpano ja monet sen sisällä olevat sovellukset ovat syyllisiä. Jopa käyttämäsi selain ja siihen asennetut lisäosat voivat aiheuttaa IP-vuotoja.

Milloin käyttää VPN: tä

VPN: n käyttöön on useita hyviä syitä:

 • Se salaa toimintasi verkossa.
 • Se piilottaa aktiviteettisi kaikilta, jotka saattavat olla kiinnostuneita siitä.
 • Se piilottaa sijaintisi ja mahdollistaa pääsyn maantieteellisesti estettyyn sisältöön (esimerkiksi Netflixissä ja muissa sivustoissa).
 • Tekee sinusta enemmän nimettömänä verkossa.
 • Auttaa pitämään yhteyden suojassa käytettäessä julkista WiFi-yhteyspistettä.

Käytä yleisesti VPN: ää, jos verkkosi yksityisyys, turvallisuus ja nimettömyys ovat sinulle tärkeitä. Noin 3–5 dollaria kuukaudessa on pieni hinta maksaa kaikesta.

Milloin et käytä VPN: tä

Kuten ennakoitavissakin se saattaa kuulostaa, emme todellakaan näe mitään hyvää syytä olla käyttämättä VPN: ää, jos otat online-tietoturvasi ja yksityisyytesi vakavasti (tässä on 7 tärkeintä syytä käyttää VPN: ää).

VPN-verkot ovat uskomattoman hyödyllisiä uutena tietoturvakerroksena verkkosivustojen SSL-protokollien päällä. Niillä on hyvä virustorjuntaohjelma, ei ladata varjoisia ohjelmistoja, jaeta liian paljon yksityistä tietoa sosiaalisessa mediassa ja niin edelleen. Kaiken kaikkiaan he ovat seuraava askel kohti verkon tietoisempaa käyttöä ja riittävien varotoimenpiteiden avulla.

Heille ei ole paljon haittapuolia. Ehkä ainoa asia, että yhteytesi voi joskus hidastua. Loppujen lopuksi reitit tietosi ylimääräisen palvelimen kautta.

Mitä mieltä sinä olet? Oletko vakuuttunut VPN-ideasta ja ajattelet sen hankkimista? Tutustu runsaisiin arvosteluihin, joissa vertaamme yli 70 suosittua VPN-verkkoa.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me