Mi a VPN?

Mi a VPN?A VPN-k eleinte bonyolultnak tűnhetnek, de valójában könnyen használhatóak.

Demisztinálni fogjuk őket, hogy mit tudnak tenni érted, miért kellene valójában használni őket, és hogyan működnek mind a motorháztető alatt.

Ezen felül néhány ajánlást adunk nektek, amelyek segítenek kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelő VPN-t.

 • Itt található a legjobb VPN szolgáltatások listája.

A kezdő útmutató a VPN-ek megértéséhez

 1. Mi a VPN?
 2. Hogyan működik a VPN?
 3. Mennyire biztonságos a VPN
 4. Jogos-e a VPN használata?
 5. A VPN teljesen névtelenné tesz online-e
 6. VPN naplózási házirendek
 7. Ingyenes VPN és fizetett VPN
 8. Használhatok egy VPN-t torrentinghez
 9. Használhatok egy VPN-t a Netflix és a Hulu megfigyeléséhez
 10. Működik egy VPN Android és iOS rendszeren
 11. Működik egy VPN a Kodi / SmartTV-n
 12. Hogyan telepíthetek egy VPN-t a routerre
 13. VPN & Tor - Hogyan lehet őket együtt használni
 14. IP szivárgások és gyilkos kapcsolók
 15. Mikor kell használni a VPN-t?
 16. Mikor nem használ VPN-t

Mi a VPN??

Kezdő útmutató Mi a VPN?

A A VPN (virtuális magánhálózat) egy szolgáltatás, amely lehetővé teszi az internet biztonságos és privát elérését úgy, hogy a kapcsolatot kiszolgálón keresztül irányítja és elrejti az online műveleteket.


De hogy pontosan hogyan működik??

Hogyan működik a VPN??

Így működik a VPN az Ön számára, a felhasználó számára. A VPN-klienst (szoftvert) a VPN-szolgáltatástól indítja el. Ez a szoftver titkosítja az Ön adatait, még mielőtt az Internet Szolgáltató vagy a kávézó WiFi szolgáltatója látja. Az adatok ezután eljutnak a VPN-hez, és a VPN-kiszolgálótól az online rendeltetési helyig - bármi, a bank webhelyétől a videomegosztó webhelyig, a keresőmotorig. Az online rendeltetési hely úgy látja, hogy az Ön adatai a VPN szerverről és annak helyéről származnak, nem pedig a számítógépről és a tartózkodási helyéről.

Ha VPN nélkül csatlakozik az internethez, a következőképpen néz ki a kapcsolat:

Nincs VPN-kapcsolat

Bár ez a szabvány, ez a fajta kapcsolat néhány hibával rendelkezik. Minden adat szabadban van odakint, és minden érdekelt fél megnézheti, mit küld.

Az Internet egy szervergyűjtemény, amely felelős a weboldalak tárolásáért és kiszolgálásáért azok számára, akik meg akarják nézni őket. Ezek a szerverek folyamatosan beszélnek egymással, beleértve az adatok megosztását egymással, hogy végül lehetővé tegyék az oldal böngészését. Nagyszerű, ha szörfözhet, de a magánélet szempontjából nem nagyszerű.

Az online csatlakozás olyan, mint egy kereskedelmi légitársaság repülése. A jegyjegy-ügynököknek, a poggyászkezelőknek, a biztonsági személyzetnek és a légiutas-kísérőknek mind-két adatra van szükségük a városok közötti útvonalakhoz. Hasonló információcsere történik az interneten.

Ha ez csak egy szórakoztató webhely, amelyet megnéz, akkor nem kell aggódnia. Nem számít, ha valaki látja az Ön adatait. De ha online bank, üzleti e-mail vagy bármi más is kissé érzékenyebb - ez más történet.

Itt van, hogyan néz ki ugyanaz a kapcsolat egy engedélyezett VPN-sel:

VPN-vel

Amikor VPN szolgáltatást használ, az adatok titkosítva vannak (mert az alkalmazásukat használja), titkosított formában kerülnek az internetszolgáltatóra, majd a VPN szerverre. A VPN szerver az a harmadik fél, amely az Ön nevében kapcsolódik az internethez. Ez néhány módon oldja meg számunkra az adatvédelmi és biztonsági problémákat:

 • A célhely a VPN szervert látja a forgalom forrásának, nem te.
 • Senki sem tudja (könnyen) azonosítani ön vagy számítógépe adatforrását, sem azt, amit éppen végez (milyen webhelyeket látogat meg, milyen adatokat továbbít stb.).
 • Az Ön adatai titkosítva vannak, tehát akkor is, ha valaki megnézi, amit küld, csak titkosított információkat lát, nem pedig nyers adatokat..

Mint gondolnád, egy ilyen forgatókönyv sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos módon történő internetkapcsolat. De mennyire biztonságos? Találjuk ki:

Mennyire biztonságos a VPN?

Kezdők útmutató - Mennyire biztonságos a VPNA VPN-biztonság vitát vált ki az informatikai szakemberek és az iparág többi szereplője között, és kínálatukban vagy biztonságukban egyik szolgáltatás sem azonos. Két fő tényező van:

 • A szolgáltató által használt VPN-technológia korlátozásai.
 • Jogi és politikai korlátozások, amelyek befolyásolják, hogy mit lehet ezzel a technológiával megtenni. Az ország törvényei, ahol a szerver és a VPN-t nyújtó cég található, valamint a vállalat saját irányelvei befolyásolják, hogy a vállalat hogyan alkalmazza ezt a technológiát a szolgáltatásukban..

Vessünk közelebbről ezeket a tényezőket.

VPN protokollok

A VPN-protokollok határozzák meg, hogy a szolgáltatás hogyan kezeli az adatátvitelt a VPN-en keresztül. A leggyakoribb protokollok a PPTP, L2TP, SSTP, IKEV2 és OpenVPN. Íme egy rövid áttekintés:

 • PPTP (pont-pont alagút protokoll). Ez az egyik legrégebbi használt protokoll, amelyet eredetileg a Microsoft fejlesztett ki. Előnyök: régi számítógépeken működik, a Windows operációs rendszer része, és könnyen beállítható. Hátrányok: a mai szabványok szerint alig biztonságos. Kerülje a szolgáltatót, ha ez az egyetlen felajánlott protokoll.
 • L2TP / IPsec (2. réteg alagút protokoll). Ez a PPTP és a Cisco L2F protokolljának kombinációja. Ennek a protokollnak a koncepciója megalapozott - kulcsok segítségével biztonságos kapcsolatot létesít az adatcsatornák mindkét végén -, de a végrehajtás nem túl biztonságos. Az IPsec protokoll hozzáadása egy kicsit javítja a biztonságot, de vannak jelentések az NSA állítólagos képességéről, hogy megtörje ezt a protokollt, és megnézze, mit továbbítanak. Nem számít, ha ezek valóban igazak-e, valószínűleg elegendő az a tény, hogy egyáltalán van vita ezt is el kell kerülni.
 • SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol). Ez egy másik Microsoft által beépített protokoll. Néhány SSL / TLS titkosítással létrejön a kapcsolat (a webes titkosítás de facto szabványa manapság). Az SSL és a TLS erőssége a szimmetrikus kulcsú kriptográfián épül; olyan beállítás, amelyben csak az átvitelben részt vevő két fél dekódolja az adatokat. Összességében az SSTP egy nagyon biztonságos megoldás.
 • IKEv2 (Internet Key Exchange, 2. verzió). Ez egy újabb Microsoft által beépített protokoll. Ez a Microsoft korábbi protokolljainak ismétlése, és ennél sokkal biztonságosabb. Biztosítja a legjobb biztonságot.
 • OpenVPN. Ez a legjobbakat veszi igénybe a fenti protokollokban, és megszünteti a legtöbb hibát. Az SSL / TLS-en alapszik, és egy nyílt forráskódú projekt, ami azt jelenti, hogy fejlesztők százai folyamatosan fejlesztik. Biztosítja a kapcsolatot olyan kulcsok segítségével, amelyeket csak a két részt vevő fél ismert az átvitel mindkét végén. Átfogó, ez a legsokoldalúbb és legbiztonságosabb protokoll odakint.

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb VPN lehetővé teszi a használt protokoll kiválasztását. Minél biztonságosabb protokollt csatlakoztat (OpenVPN, IKEv2), annál biztonságosabb lesz az egész munkamenet.

Sajnos nem minden eszköz teszi lehetővé ezen protokollok használatát. Mivel ezek többségét a Microsoft építette, akkor az összes Windows PC-n felhasználhatja őket. Az Apple eszközökkel néhány korlátozással szembesül. Például az L2TP / IPsec az alapértelmezett protokoll az iPhone számára. És az Android… nos, az Androidnak vannak bizonyos saját problémái, amelyekkel később megismerjük.

A titkosítás alapjai

Röviden: a titkosítás működik:

 1. A sima adatokkal kezdve
 2. Kulcs (titkos kód) alkalmazása az adatok átalakításához
 3. Titkosított adatokkal véget vetve

A titkosított adatokat csak valaki olvashatja el, az adatok titkosításához használt eredeti kulccsal.

A modern titkosítási algoritmusok ezen az elven működnek, a második lépés nagyon összetett és doktori szintű kutatásra méltó. Azt kell keresnie, hogy az adatait legalább 128 bit AES algoritmussal titkosították. Az ottani legfontosabb VPN-k egy lépéssel meghaladják az AES-256 titkosítást, beleértve a NordVPN (áttekintés), Surfshark (áttekintés) és ExpressVPN (áttekintés) szolgáltatást..

A VPN rendkívül biztonságos lehet, de mindez a csatlakozási protokollon, azaz az adatok kezelésére használt titkosítási mechanizmuson nyugszik.

Jogi korlátozások és a vállalati látás

(Megjegyzés: Ezek egyike sem jogi tanácsadás. Csak szórakozás céljából olvassa el.)

Minden jó VPN-társaság mindent megtesz az adatok, magánéletének és általános biztonságának védelme érdekében az interneten. Ne feledje, hogy továbbra is a joghatóságuk hatálya alá tartozó törvények vonatkoznak rájuk, amelyek befolyásolhatják szolgálatukat.

Azon ország helyi törvényeitől függően, ahol a VPN-t alapították, a társaságot bírósági végzés útján kényszerítheti arra, hogy megosszák az ön tevékenységével kapcsolatos nyilvántartásaikat - és ezekben az esetekben az országok között nemzetközi megállapodások köthetők az információk megosztására. Ha elegendő kutatást végez, előfordulhat, hogy egy olyan országban létrehozott VPN-t talál, amelynek nincs ilyen megállapodása az Ön országával.

Tehát a végén, akkor csak akkor biztonságban vagy a VPN-sel, ha ez nem csak hajlandó és technikailag képes az Ön adatainak biztonságát és magántulajdonát megőrizni, hanem abban az esetben is, ha törvényesen engedélyezi. Let ez a téma egy kicsit tágabban foglalkozik, és az általános kérdés megválaszolására összpontosít:

Jogos-e a VPN használata??

A kezdők útmutatója a VPN legálisEgy szóban, Igen. De nem mindig.

Először is, a VPN mint fogalom kissé új a „legális években”, tehát nem minden joghatósággal sikerült lépést tartani. Ez azt jelenti, hogy a szabályok homályosak és sokféleképpen értelmezhetők.

Összességében úgy tűnik, hogy a VPN-ket a legtöbb országban rendben lehet használni, különösen az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és Nyugat-Európa többi részén. (Fontos! Itt számít a ti fizikai hely a VPN használatakor.)

Általában a VPN-ek vannak nem rendben Kína, Törökország, Irak, Egyesült Arab Emírségek, Fehéroroszország, Omán, Oroszország, Irán, Észak-Korea és Türkmenisztán.

Ha többet szeretne megtudni az országában a VPN jogszerűségéről, megtudja az önkormányzat törvényeit, és vizsgálja felül ezt a mélyreható erőforrást, amely megválaszolja, hogy a VPN törvényes-e az Ön országában - több mint 190 országon megyünk keresztül, és elmondjuk Önnek, mi a helyzet.

A VPN teljesen névtelenné tesz online-e?

Kezdő útmutató Úgy teszi a VPN névtelennéEgy szóban, nem. De annak mértéke továbbra is lenyűgöző.

VPN nélkül a kapcsolat teljesen nyitva van, és az internetszolgáltató, a kávézó WiFi útválasztója, az út mentén lévő bármely kiszolgáló vagy a megfelelő eszközökkel rendelkező személy megnézheti az Ön adatait. A VPN használata sok ilyen problémát megold, ha titkosítja az átvitelt, és úgy tűnik, hogy úgy tűnik, mintha maga a kiszolgáló hozza létre a kapcsolatot, és nem te.

Vizsgálja meg az alábbiakat anonimitásának mértékének meghatározásához.

 • A szolgáltatás naplót vezet?
 • A VPN létrehozásának joghatósága. Bizonyos esetekben jogilag kénytelenek lehetnek nyilvántartást vezetni. Mi történik, amikor egy kormány kérdéseket tesz fel?
 • A szolgáltatás vezet-e fizetési nyilvántartást? Ezek a nyilvántartások tartalmaznak-e azonosító információkat?
 • Van-e elegendő titkosítás és biztonságos csatlakozási protokoll??

Nem minden VPN védi meg ugyanolyan. Ha okosan dönt, akkor a fent ismertetett aggályokkal foglalkozhat. Az alábbiakban összehasonlítottuk a piac legfontosabb VPN-jeit, hogy segítsünk.

VPN naplózási házirendek

Kezdőknek útmutató a VPN naplózási politikájáhozA VPN által tárolt naplók jelentősen befolyásolják az anonimitás és a magánélet szintjét, amely a szolgáltatással függ. A szolgáltató által tárolt naplók tartalmazzák:

 • felhasználói tevékenység
 • IP-címek
 • csatlakozási / leválasztási időbélyegek
 • használt eszközök
 • fizetési naplók

Az ilyen naplók egy kicsit kevésbé anonimává teszik, mivel az IP-cím hozzákapcsolható egy adott böngészési munkamenethez. Természetesen ezt nagyon nehéz személyhez kötni, ám ez mégis megtehető, ha valamely ügynökség elég szándékos.

Összességében minél kevesebb naplót tart a szolgáltatója, annál jobb, a “nincs naplózás” ideális.

Légy óvatos. Számos szolgáltatás azt állítja, hogy az Ön értékesítési anyagai adatvédelemmel rendelkeznek, de meg kell nézni az adatvédelmi politikájukat, hogy megnézhesse az apró nyomtatást és az általuk ténylegesen megőrzött adatokat, vagy pedig azt állítják, hogy országuk nem igényel adatmegőrzést, mégis nem adja meg saját adatmegőrzési politika.

Az Ön számára készítettük a kutatást. Itt van a több mint 100 VPN-t tartalmazó nagy körünk és naplózási politikájuk. Nézze meg, amikor kiválasztja a szolgáltatást.

Ingyenes VPN és fizetett VPN

Kezdők útmutató ingyenes VPN vs fizetett VPNEgy jó VPN szolgáltatás futtatása komoly pénzbe kerül - robusztus kiszolgálók, adatátvitel, infrastruktúra, alkalmazottak és így tovább. Ha a szolgáltatást ingyenesen kínálják, fontolja meg, hogy milyen kompromisszumokat tettek. A fakitermelés saját okokból történik? Saját hirdetéseket jelenítenek meg? Az Ön adatait harmadik félnek adják el?

A VPN-hez való fizetés nem óriási befektetés. Nagyszerű megoldásokat kipróbáltunk kevesebb, mint havonta 3–5 dollárért, ami nem tűnik soknak a nyugalomért és a jobb online adatvédelemért cserébe..

Mennyibe kerül egy VPN??

A 70 népszerű VPN átlaga havonta 4,99 USD, ami sokat mond arról, hogy milyen típusú kiadás ez általában. A 10 dollárt meghaladó VPN-k nem ritkák, és nincs sok okuk a vásárlásukra, mivel odafigyelhetőek olcsóbb megoldások is..

A legtöbb szolgáltatás nagy árengedményeket ad, ha hajlandó előfizetni két-három évre előre, ahelyett, hogy előfizetését havonta megújítaná. Például a NordVPN - egy nagyon kedvelt VPN - 11,95 dollárba kerül, ha havonta fizetik, de a 3 éves tervét csak 3,49 dollárért (ha 70% kedvezmény) megragadhatja..

Itt található egy részletesebb árazási összehasonlító táblázat. Ha készpénzre szorul, akkor ellenőrizze a legolcsóbb és leggyorsabb VPN-ek körét is..

Használhatok egy VPN-t torrentinghez?

Kezdő útmutató Használhatja a VPN-t a torrentinghezÁltalában, Igen, de ez attól függ, hogy milyen szolgáltatást használ, és milyen dolgokat is szenved.

A torrentálás az adatok és fájlok weben történő továbbításához használt speciális protokoll általános neve, de nem a tényleges fájltípusok. Noha nagyon sok rossz sajtó érkezik, tökéletesen rendben és jogszerű, ha olyan fájlokat továbbít, amelyekre Önnek joga van. A kalózkodás viszont teljesen illegális, függetlenül attól, milyen eszközöket használ erre.

Aztán ott van a VPN saját politikája a torrentingről és annak kezeléséről. A piacon található legtöbb minőségi VPN-megoldás lehetővé teszi a torzítást. Kutatásaink szerint torrent lehet az összes népszerű VPN-vel - NordVPN, ExpressVPN, Surfshark, VyprVPN és PIA.

A torrenting biztonsági aspektusa vonatkozásában mindez a VPN politikájára vonatkozik, például a felhasználói adatok naplózására vagy megosztására. Általánosságban elmondható, hogy ha egy VPN általában nem vezet naplókat, akkor azt sem a torrent tevékenysége érdekében tartja meg.

Egy másik szempont, amelyet érdemes figyelembe venni a torrenting VPN kiválasztásakor, a szolgáltatás által kínált letöltési sebesség. Természetesen nehéz ilyen információt elérni; legtöbbször csak a VPN megvásárlása után tud rájuk. Saját tesztelést végeztünk, és ennek alapján ajánlhatjuk ezeket a VPN-eket a jó letöltési sebességükhöz: NordVPN, ExpressVPN, VyprVPN és PIA.

Használhatok egy VPN-t a Netflix és a Hulu megfigyeléséhez?

Kezdő útmutató Használhatja a VPN-t a NetflixhezIgen. De hasonlóan a listán szereplő legtöbb dologhoz, az egész a használt VPN-hez vezet.

A Netflix általános problémája az, hogy bár már elérhető több mint 130 országban, nem minden műsor van elosztva egyenlően.

A Netflix nagy nemzetközi bevezetése előtt megkötött bonyolult licencszerződések miatt a különféle televíziós állomások megtartják a Netflix saját műsoraihoz való jogot, amely ténylegesen megakadályozza, hogy a Netflix ezeket a műsorokat jogszerűen elérhetővé tegyék a platformon..

Bonyolult jogi dolgok, de a VPN-k itt segíthetnek.

Az alapja az, ahogyan a Netflix és a Hulu blokkolja tartalmának egy részét a világ egyes részein helyszűrők. Ez azt jelenti, hogy ha tiltott országban tartózkodik, akkor tiltják.

A VPN-ek megkönnyítik a javítást. Mivel kiválaszthatja a kiszolgálót, amelyhez csatlakozni kíván, bizonyos Netflix műsorok feloldásához csak annyit kell tennie, hogy csatlakozik egy szerverhez egy országban, ahol a műsor elérhető. Ez minden. Van egy átfogó bejegyzésünk arról, hogyan lehet a Netflixet egy VPN-en keresztül megnézni + a legjobb VPN-ekkel, amelyek ezt lehetővé teszik..

Működik egy VPN Android és iOS rendszeren?

Ismét, ez egy a Igen.

A legfontosabb VPN-szolgáltatások szintén lehetővé teszik mobilalkalmazások letöltését Android vagy iOS rendszerre.

Itt vannak a legjobb VPN-ek az Android számára: NordVPN, ExpressVPN és Surfshark.

Mindkét platform megkönnyíti a VPN-kapcsolat beállítását. Például az iPhone készüléken ezt megteheti a Beállítások → Általános → VPN menüben.

Mindezen körülmények között légy óvatos, ha valamelyik ingyenes VPN-alkalmazás kísérti az Androidot vagy az iOS-ot. Szakemberekből álló csoport (a CSIRO Data61, a New South Wales Egyetem, a Nemzetközi Számítástechnikai Intézet és a Kaliforniai Berkeley Egyetem) kutatásait végzi több mint 280 ingyenes Android-alkalmazáson, amely az Android VPN engedélyeket használja. A kutatás azt mutatja, hogy ezen alkalmazások 38% -a tartalmaz rosszindulatú programokat, 84% -uk kiszivárogtatja a felhasználók forgalmát, 75% -uk pedig nyomkövető könyvtárakat használ. Szóval ott van. Itt is elvégeztük a saját VPN engedélyek tesztelését.

Működik egy VPN a Kodi / SmartTV-n?

Az intelligens TV-k és a Kodi-dobozok még mindig olyan dolgok, amelyekhez élő internetes csatlakozásra van szükség, hogy megkapja a finomságokat. Ezzel a VPN segítségével megőrizheti ezeket az adatfolyamokat a magántulajdonban, így csak te és maga a szolgáltatás tudja, mit néz..

Kétféle módon engedélyezheti a VPN-kapcsolatot az intelligens TV-jén:

 • konfigurálja magán az eszközön,
 • konfigurálja közvetlenül az útválasztón - hatékonyan védi az egész otthoni hálózatot és mindazt, ami hozzá csatlakozik (erről az alábbiakban olvashatunk).

Koncentráljunk az előbbire. Összességében véve sok minőségi VPN rendelkezik azzal a képességgel, hogy közvetlenül az intelligens TV-jén konfigurálja őket. Például a NordVPN - amely egyike az általunk ajánlott VPN-knek - Android TV-hez tartozó alkalmazás, valamint a Kodi / OpenELEC és az Apple TV részletes útmutatóival érkezik. A piacon lévő más VPN-k hasonló lehetőségeket kínálnak.

Az intelligens TV-készülékeket és dobozokat támogató hálózatok egyike: NordVPN, Surfshark, ExpressVPN.

A NordVPN nagyszerű blogbejegyzést tartalmaz arról, hogyan lehet filmeket nézni a Kodi-n.

Hogyan telepíthetek egy VPN-t a routerre?

Bevezető útmutató Hogyan telepítsük a VPN-t a routerre a legjobb módja annak, hogy minden, ami csatlakozik az útválasztóhoz, biztonságos VPN-kapcsolaton keresztül történjen. Ebben a forgatókönyvben már nem kell különálló alkalmazásokat telepítenie a mobileszközökbe, laptopokba, intelligens TV-kbe vagy bármi másra, webes hozzáféréssel.

Először ellenőrizze, hogy az útválasztója kompatibilis-e a VPN-ekkel. Ezt meg lehet tenni az útválasztót gyártó gyártó webhelyén. Gyakran a legtöbb DD-WRT és a paradicsomnövelő FlashRouter kompatibilis a VPN-ekkel.

Például, hogyan lehet ezt megtenni, ha NordVPN-mel van, és itt van az ExpressVPN és a PIA. Ezen kívül egy példa is bemutatjuk, hogy ez hogyan történik a legtöbb DD-WRT útválasztón (az alján).

A telepítés egyszerű, magában foglalja a bejelentkezést az útválasztóra, majd néhány szabványos űrlap kitöltését - semmi, amit nem fogsz tudni kezelni.

VPN & Tor - Hogyan lehet őket együtt használni

Annak ellenére, hogy a Tor és a VPN alapvetően különböznek egymástól, továbbra is együtt használhatók a maximális biztonság és az online adatvédelem érdekében.

 • A Tor lehetővé teszi az internet elérését azáltal, hogy kapcsolatát számos véletlenszerű csomóponton keresztül irányítja, miközben a kapcsolatot minden szakaszban titkosítja..
 • A VPN hozzáférést biztosít egyszerre egy szerverhez.

Ennek jellege elvben kissé eltér, ezért nem mondhatunk olyan dolgokat, mint például a „Tor vagy a VPN jobb, mint a másik.” A Tor és a VPN közötti különbségről már ezen a webhelyen részletesen beszéltünk, nyugodtan látogassa meg azt a posztot, hogy megkapja a teljes képet.

Az egyik jó dolog a Tor-nál, hogy 100% -ban ingyenesen használható, és erre az ingyenes verzióra nincs beépített korlátozás. Csak annyit kell tennie, hogy megragadja a hivatalos Tor böngészőt. Miután megszerezte, csak ki kell aktiválnia, mint például a szokásos Chrome vagy Firefox böngészőjét, kattintson a csatlakozás gombra, és máris működik és fut.

A VPN és a Tor kombinálása:

 1. Normál módon engedélyezze a VPN-kapcsolatot. Ettől a ponttól kezdve minden, ami magában foglalja az internetes kommunikációt, a VPN-en keresztül történik.
 2. Nyissa meg Tor-böngészőjét, és csatlakozzon a Tor-hoz.

Ebben a szakaszban a VPN-kapcsolat és a Tor böngésző egyidejűleg fut. Az ilyen beállítás fő hátránya, hogy ez sokkal lassabb lesz, mint a szokásos, csak VPN-kapcsolata. A Tor önmagában észrevehetően lelassítja az élményt, és ha VPN-vel kombinálják, az eredmények még drámaibbak lehetnek. A plusz oldalon szuper adatvédelmet nyújt, ami hatalmas plusz.

IP szivárgások és gyilkos kapcsolók

Öld meg a kapcsolót

Kezdők vezetik az IP szivárgásokat és a KILL kapcsolót

A kikapcsolás funkció olyan szolgáltatás, amely automatikusan megsemmisíti az internet-hozzáférést, ha a titkosított, biztonságos kapcsolat elveszik. Ha bármilyen csatlakozási probléma merül fel, a megszakító kapcsoló mindaddig elindítja és blokkolja az összes tevékenységet, amíg a biztonságos kapcsolat visszatér.

Ha a VPN-n nincs megszakító kapcsoló, és kapcsolódási probléma merül fel, akkor valószínű, hogy eszköze megpróbálja visszaállítani a szokásos, nem védett kapcsolatot, és így felfedi, amit addig csináltál..

Kutatásunk szerint a következő VPN-knek van egy kill kapcsolója: NordVPN, Surfshark, ExpressVPN, PIA.

Az IP szivárog

Az IP-szivárgások ismert sebezhetőséget okoznak egyes beállításoknál, amelyeket az emberek használnak az internethez. Nem teljes magában a VPN-probléma.

Az IP-szivárgás akkor fordulhat elő, ha a VPN nem képes elrejteni a tényleges IP-t, amikor az internetet böngészi. Például szeretne hozzáférni a földrajzilag korlátozott show-hoz a Netflix-en, így a kiszolgálót jóváhagyott országgá változtatja, és újból betölti az oldalt. Akkor rájössz, hogy a tartalom még mindig blokkolva van. Ez azt jelenti, hogy valódi IP-je csak kiszivárgott.

A legjobb VPN-ek mindegyike rendelkezik okos szkriptekkel az alkalmazásukba beprogramozva a kockázat minimalizálása érdekében. Mint említettem, az IP szivárgása nem mindig a VPN hibája. Előfordulhat, hogy a számítógép konfigurációja és a sok alkalmazás belül hibás. Még az Ön által használt böngésző és a benne telepített kiegészítők is okozhatnak IP-szivárgást.

Mikor kell használni a VPN-t?

Számos jó oka van a VPN használatának:

 • Titkosítja az interneten végzett tevékenységeit.
 • Elrejti tevékenységét mindenkitől, akit érdekelhet.
 • Elrejti a tartózkodási helyét, lehetővé téve a geo-blokkolt tartalmak elérését (például a Netflix-en és más webhelyeknél).
 • Névtelenné teszi az interneten.
 • Segít megóvni a kapcsolatot a nyilvános WiFi hotspot használatakor.

Összességében használjon VPN-t, ha az internetes adatvédelem, biztonság és névtelenség fontos az Ön számára. Havonta hozzávetőlegesen 3–5 dollár egy kis ár, amelyet azért kell fizetni.

Mikor nem használ VPN-t

Bármi kiszámítható is lehet, valójában nem látunk jó okot a VPN használatának elmulasztására, ha az online biztonságot és magánéletét komolyan veszi (a VPN használatának 7 fő oka van).

A VPN hihetetlenül hasznos, mivel újabb biztonsági rétegként szolgál a webhelyek SSL-protokolljain, jó vírusvédelmi programmal rendelkezik, nem tölt be árnyékos szoftvert, nem oszt meg túl sok személyes információt a közösségi médiában stb. Összességében ők a következő lépés az internet tudatosabb felhasználása és megfelelő óvintézkedések bevezetése felé.

Nincs sok hátránya nekik. Talán az egyetlen, hogy a kapcsolat néha lelassulhat. Végül is az adatokat egy extra kiszolgálón továbbítja.

Mit gondolsz? Meg van-e győződve egy VPN-ötletről, és gondolkodik-e annak megszerzéséről? Vessen egy pillantást bőséges áttekintésünkre, amelyben több mint 70 népszerű VPN-t hasonlítanak össze.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me