Kajian VyprVPN

Kajian VyprVPNDalam kajian VyprVPN ini, saya akan melakukan yang terbaik untuk menyenaraikan semua kelebihan dan kekurangan perkhidmatan VPN ini.

Syarikat yang berpusat di Switzerland Golden Frog (syarikat induk VyprVPN) telah menjadi pemain penting dalam perjuangan untuk privasi dalam talian sejak penubuhan internet.

Mengikut laman web mereka, syarikat itu diasaskan sebagai tindak balas kepada insiden Room 641a di mana NSA secara tidak sah mengamati rakyat dengan mengetuk AT&Kabel rangkaian T.

Dikatakan, Golden Frog memfailkan aduan rasmi dengan FCC untuk mencuba dan mendedahkan isu itu kepada orang ramai, tetapi tidak diendahkan.

Jadi mereka memutuskan untuk mengambil perkara ke tangan mereka sendiri ...


Dipimpin oleh Ron dan Carolyn Yokubaitis (saudara mara), Golden Frog dan 20+ pekerja mereka telah berada di garis depan pertempuran untuk privasi internet dalam beberapa tahun terakhir dan telah membina reputasi yang kuat sebagai salah satu penyedia VPN terkemuka di web.

Oleh itu, saya mempunyai jangkaan yang sangat tinggi dalam kajian ini.

Tetapi persoalannya masih ada,

Adakah VyprVPN Golden Frog hidup sehingga gembar-gembur?

Mari kita menyelam dan cari!

Gambaran Keseluruhan VyprVPN

RANGKA KESELURUHAN: # 37 daripada 78 VPN
USABILITY:  Mudah untuk digunakan
LOG FILES: Beberapa Pembalakan
LOKASI: 64 negara, 700+ pelayan
SOKONGAN:  Live Chat & Sistem Tiket
TORRENTING:  Mengecewakan
NETFLIX: Ya 2/5
ENKRIPSI / PROTOCOL: 256-bit AES, PPTP, OpenVPN, IPSec & L2TP
KOS: $ 5.00 / mo (setiap tahun)
LAMAN WEB RASMI: www.vyprvpn.com

Apa yang dilakukan oleh VyprVPN?

Misi utama VyprVPN, seperti yang dinyatakan di laman web mereka, adalah mudah.

...melindungi privasi anda dalam talian, memastikan sambungan Internet anda dan memulihkan kebebasan anda.

Untuk mencapai matlamat ini, mereka menyediakan pengguna dengan akses kepada protokol OpenVPN (lalai) serta PPTP, IPSec, dan L2TP dan mereka menyulitkan semua data anda menggunakan kekunci penyulitan AES-256 ultra-selamat (standard yang sama digunakan oleh FBI, CIA, dan NSA).

Tetapi mereka tidak berhenti melindungi data anda di sana ...

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, negara-negara gemuruh seperti Korea Utara dan China telah merosakkan pengguna VPN menggunakan sesuatu yang dikenali sebagai 'Deep Packet Inspection atau DPI yang mengimbas metadata dan mencari tanda-tanda ceritanya yang menunjukkan seseorang sedang menggunakan VPN.

Sebaik sahaja mereka telah menangkap jejak anda, kerajaan-kerajaan ini akan mula menyekat atau mendekatkan penggunaan anda untuk memastikan bahawa anda tidak dapat menggunakan VPN dengan baik untuk sebarang tujuan (undang-undang atau sebaliknya).

... Yang merupakan masalah besar bagi ramai pengguna.

Sebagai tindak balas terhadap tindakan keras baru-baru ini, VyprVPN mengembangkan teknologi proprietari yang dikenali sebagai Chameleon ™ yang meranapkan metadata anda supaya anda dapat terus menggunakan VPN anda tanpa mendapat imbasan DPI.

Jika anda menggunakan VPN anda dari negara seperti China, Rusia, atau Turki, ini boleh, secara harfiah, menjadi penyelamat.

Malangnya, disebabkan oleh sekatan VPN oleh iOS, teknologi ini hanya tersedia untuk pengguna Android, Windows, dan Mac (pengguna iPhone maaf).

Setakat ini, perkara kelihatan hebat untuk VyprVPN ...

Tetapi bagaimana dengan dasar pembalakan mereka?

Dengan sejarah yang panjang dan kaya berjuang untuk keselamatan internet dan hak privasi individu, anda akan membayangkan bahawa VyprVPN akan menyediakan dasar "Zero Log" yang ketat.

Pada mulanya, ini tidak begitu.

Dasar Pembalakan VyprVPN

VyprVPN digunakan untuk menyimpan maklumat berikut selama 30 hari selepas sesi terakhir ...

 • Alamat IP VyprVPN yang digunakan oleh pengguna
 • Sambungan bermula dan berhenti masa
 • Jumlah bilangan bait yang digunakan

Walau bagaimanapun, apabila kami menyemak semula dasar mereka pada Mac 2019, kami mendapati bahawa mereka telah mengubah pendekatan mereka - dan kami sekarang boleh mengesahkan bahawa mereka benar-benar tidak menyimpan log:

Dasar pembalakan VyprVPN

Ia juga penting untuk dipertimbangkan, walaupun Switzerland berada di luar negara lima, sembilan, dan empat belas mata, undang-undang pengekalan data dan privasi internet mereka tidak begitu baik kerana ramai yang menuntut dan mereka boleh menimbulkan isu yang berpotensi untuk beberapa pengguna.

Adakah VyprVPN Cepat?

Dalam satu perkataan?

... Ya!

Ujian penanda aras ujian kami (tanpa VPN) mencatatkan kelajuan muat turun 98 Mbps dan kelajuan muat naik 53 Mbps:

Ujian kelajuan tanpa pembekal VPN

Begini bagaimana ia dilakukan apabila kita menyambung VyprVPN ke pelayan EU.

Ujian kelajuan VyprVPN

Boleh tahan!

Dengan kelajuan muat turun 74.48 Mbps VyprVPN perlahan sambungan saya dengan sedikit kurang daripada 24% yang lebih daripada diterima.

Walau bagaimanapun, beberapa pelayan mereka yang lain tidak ...

US Server (New York)

 • Ping: 131ms
 • Muat turun: 51.09 Mbps
 • Muat naik: 3.17 Mbps

Pelayan EU (Amsterdam)

 • Ping: 42ms
 • Muat turun: 74.48 Mbps
 • Muat naik: 35.88 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 355ms
 • Muat turun: 54.29 Mbps
 • Muat naik: 8.22 Mbps

Pelayan UK (London)

 • Ping: 53ms
 • Muat turun: 70.46 Mbps
 • Muat naik: 37.47 Mbps

Seperti yang anda dapat lihat, pelayan EU VyprVPN sangat dioptimumkan dan memberikan pengguna mereka dengan cepat memuat turun dan memuat naik kelajuan.

... Pelayan A.S. mereka, sebaliknya, meninggalkan sesuatu yang dikehendaki.

Apabila saya terakhir mengkaji VyprVPN itu adalah VPN terpantas keempat daripada 70+ yang telah disemak di sini di thebestvpn.com

Walau bagaimanapun ...

Masa telah berubah.

Walaupun VyprVPN melakukan seperti yang selalu ada, terdapat beberapa penambahan baru ke pasaran VPN yang telah mengetuk VyprVPN daripada ranking untuk VPN terpantas.

Kelajuan yang kurang lentur dari pelayan A.S. mereka telah menyebabkan VyprVPN turun dari VPN terpantas ke-4 hingga ke-18 (yang merupakan kejatuhan yang jauh).

Dengan syarikat-syarikat seperti Private Tunnel dan ExpressVPN yang lebih pantas daripada VyprVPN, Golden Frog akan memotong kerja mereka untuk mereka dalam beberapa bulan akan datang untuk membawa pelayan A.S. mereka kembali setanding dan bersaing dengan pemain utama lain dalam pasaran VPN.

Adakah VyprVPN selamat?

Untuk menyemak semula privasi dan keselamatan VyprVPN, saya menjalankan beberapa imbasan menggunakan perisian pengesanan IP dan DNS Leak untuk memastikan semua maklumat saya disimpan.

Berikut adalah hasil yang saya dapati ...

Ujian Leak VyprVPN 1 Ujian Leak VyprVPN 2 Ujian Leak VyprVPN 3

Selepas menjalankan lebih daripada empat ujian, saya dengan selamat boleh mengatakan bahawa saya tidak mempunyai kebocoran IP atau DNS semasa menggunakan VyprVPN.

... Yang merupakan kemenangan besar.

Saya juga memutuskan untuk menjalankan imbasan menggunakan VirusTotal untuk memastikan bahawa GoldeFrog tidak menyuntik sebarang malware atau adware ke peranti saya.

tiada virus dijumpai

Sekali lagi, segala-galanya diperiksa dan saya dengan senang hati melaporkan bahawa VyprVPN muncul, untuk semua maksud dan tujuan, menjadi penyedia VPN yang selamat.

Adakah VyprVPN berfungsi dengan Netflix?

Sejak Netflix memulakan geo-blocking pada pelanggan menggunakan VPN untuk mengakses filem dan acara TV yang disekat lokasi, semakin sulit untuk mencari penyedia VPN yang membolehkan anda menstrim kandungan dari Netflix.

Saya menguji keserasian Netflix VyprVPN menggunakan pelbagai pelayan yang berbeza di seluruh Amerika Syarikat dan EU.

... Berikut adalah hasil yang saya dapat.

 • New York Server: Bekerja seperti pesona! Video memuatkan dengan cepat dan saya dapat aliran tanpa sebarang masalah.
 • Pelayan Chicago: Sama seperti pelayan New York, saya tidak mempunyai masalah menyambung ke Netflix menggunakan pelayan VyprVPN Chicago.
 • United Kingdom: Dikeluarkan
 • Kanada: Dikeluarkan
 • Belanda: Dikeluarkan

Walaupun saya sedikit kecewa bahawa saya tidak boleh mengalir atau menyahsekat Netflix dari mana-mana lokasi pelayan EU mereka, ini masih "Menang" untuk Golden Frog memandangkan betapa jarangnya adalah untuk mencari pembekal VPN yang masih berfungsi dengan Netflix.

Pintasan Netflix

Saya terkejut apabila saya berhubung dengan pelayan New York mereka dan mampu memuatkan Kid Comeback John Mulaney tanpa sekadar penampan 3 saat.

Adakah Torrenting Dibenarkan?

Walaupun VyprVPN dan Golden Frog tetap tenang mengenai pendapat mereka mengenai perkongsian fail P2P dan mengerikan, saya dapat mencari kenyataan berikut di pusat bantuan mereka.

Adakah penyusutan dikira dengan VyprVPN

Dan ini nampak hebat.

Heck, VyprVPN bahkan membolehkan pelanggan mereka menggunakan klien BitTorrent dan mendakwa bahawa mereka tidak aktif memantau mana-mana aktiviti rangkaian anda.

Tetapi ada tangkapan ...

Apabila saya menggali sedikit lebih mendalam saya mendapati bahawa ramai pelanggan GoldenFrog yang mempunyai akaun mereka digantung kerana notis pelanggaran hak cipta dan pasukan sokongan bertindak balas kepada penggantungan ini dengan pernyataan berikut.

jawapan sokongan pelanggan

Jadi walaupun anda secara teknikal boleh torrent fail dengan VyprVPN, penting untuk diperhatikan bahawa jika anda mematahkan sebarang undang-undang hak cipta, anda mungkin akan membatalkan atau menggantung akaun anda (dan sayangnya, tidak ada pengembalian dana).

Apa Peranti Yang Disokong?

VyprVPN serasi dengan semua peranti utama termasuk Android, iOS, Windows, Mac, dan Linux.

Sebagai tambahan kepada peranti asas ini, VyprVPN juga membolehkan anda untuk menyamaratakan penghala anda, Apple TV, dan Android TV.

Keserasian VyprVPN

Pada masa ini, tidak kelihatan bahawa VyprVPN menawarkan sambungan penyemak imbas untuk Google Chrome, Safari, atau Internet Explorer (tetapi tidak ada yang menggunakannya ... Betul?)

Di samping itu, VyprVPN tidak serasi dengan TOR (Orion Router) atau mana-mana proksi pihak ketiga yang lain jadi jika anda ingin menambah lapisan tambahan tanpa nama dan keselamatan kepada pengalaman VPN anda, anda mungkin perlu melihat beberapa pembekal lain.

Adakah VyprVPN Mudah Digunakan (Kegunaan)

Salah satu bidang di mana VyprVPN benar-benar bersinar adalah ...

Saya telah menguji berpuluh-puluh VPN dan 70+ aplikasi yang saya gunakan, VyprVPN adalah salah satu yang paling mudah dan paling halus untuk digunakan.

Selepas mengklik beberapa butang dan bersetuju dengan Syarat Perkhidmatan, VyprVPN dimuat turun serta-merta ke peranti anda dan anda dibawa ke antara muka rumah yang mudah digunakan.

kebolehgunaan yang baikDari sini, mudah mengakses menu tetapan dan menukar sambungan anda dengan cepat, protokol terowong, atau tetapan DNS.

Tetapan aplikasi VyprVPN

Secara keseluruhannya, VyprVPN menyediakan pelanggan mereka dengan aplikasi mudah dan mudah untuk digunakan untuk memudahkan navigasi dan kecekapan.

Pelayan & Ciri-ciri tambahan

Dengan lebih daripada 700+ pelayan tersebar di 70+ negara, VyprVPN menawarkan akses pelanggan mereka ke salah satu rangkaian terbesar dan taman pelayan yang pernah ditinjau di laman web ini.

Di samping angka yang mengagumkan ini, mereka juga salah satu daripada beberapa syarikat VPN yang menulis dan menjadi tuan rumah pelayan dan DNS mereka sendiri.

... Yang hebat untuk privasi pengguna.

Ini bermakna bahawa mereka memiliki rangkaian SELESAI yang anda gunakan semasa disambungkan kepada klien VPN mereka dan mereka adalah satu-satunya pihak yang mempunyai akses kepada maklumat peribadi anda.

Tambahan pula, mereka menawarkan ciri killswitch yang hebat yang membolehkan anda berehat mudah mengetahui bahawa walaupun anda terputus dari salah satu pelayan mereka (masalah yang saya tidak pernah temui), semua aktiviti anda akan segera ditutup, menghalang anda atau maklumat anda daripada dikompromikan.

Akhir sekali, tetapi tidak kurang

Bagaimana Sokongan Pelanggan VyprVPN?

Salah satu penambahbaikan terbesar yang dibuat oleh VyprVPN sejak kali terakhir saya mengkaji mereka adalah sokongan pelanggan mereka.

Sebelum ini, saya terpaksa bertahan lebih daripada masa respons 14 jam (yang jauh dari sokongan 24/7 yang diiklankan).

Walau bagaimanapun, kali ini, GoldenFrog nampaknya betul.

Untuk tujuan kajian ini, saya mengemukakan tiga pertanyaan sokongan yang berbeza dan menerima jawapan dalam masa sepuluh minit untuk setiap satu.

Berikut ialah tangkapan skrin tiket sokongan kedua saya yang bertanya tentang mana pelayan UK mungkin bersesuaian dengan Netflix.

tangkapan skrin sokongan kedua

Oleh kerana ini tidak menjawab soalan saya, saya mengikuti lagi dan menerima respons berikut. screenshot tiket sokongan ketiga

Walaupun ini tidak betul-betul jawapan yang saya harap dapat melihat, adalah baik untuk melihat bahawa VyprVPN telah meningkatkan masa tindak balas mereka secara dramatik walaupun pasukan sokongan tidak mempunyai pengetahuan yang diperlukan untuk membantu saya dalam pertanyaan saya.

Lebih penting lagi, VyprVPN kini menawarkan sokongan sembang secara langsung untuk orang yang tidak mampu menunggu dan mahu akses lebih cepat kepada sokongan pelanggan.

Kos, Rancangan VyprVPN & cara bayaran

Tidak seperti kebanyakan VPN nama besar di pasaran, VyprVPN tidak menawarkan pelan "Satu Saiz Sesuai Semua".

Sebaliknya, mereka menawarkan dua langganan berlainan, asas dan premium, untuk membeli VyprVPN:

Harga VyprVPN

Pelan Asas

 • $ 60.00 / tahun apabila anda memilih pelan tahunan ($ 5.00 / mo)
 • $ 9.95 / mo untuk langganan bulanan
 • 3 sambungan serentak
 • Penggunaan data yang tidak terhad

Pelan Premium

 • $ 80.00 / tahun apabila dibilkan setiap tahun ($ 6.67 / mo)
 • $ 12.95 / mo untuk langganan bulanan
 • 5 sambungan serentak
 • VyprVPN Awan Termasuk
 • Bunglon Termasuk

Saya bukan peminat VPN yang menawarkan pelan harga asas dan premium tetapi, untuk semua maksud dan tujuan, VyprVPN mengenakan harga yang adil untuk taman pelayan besar mereka, kelajuan muat turun cepat, dan keserasian Netflix.

Oleh kerana semua pelan datang dengan percubaan percuma selama 3 hari (tanpa had jalur lebar), VyprVPN tidak menawarkan bayaran balik dalam keadaan apa pun jadi pastikan untuk menguji perkhidmatan mereka secepat mungkin sebelum melakukan pelan tahunan.

Nasib baik, membatalkan percubaan atau langganan VyprVPN anda sebenarnya agak mudah, hanya ikuti langkah-langkah berikut:

 1. Masuk ke panel kawalan anda (URL)
 2. Klik "Akaun" dan kemudian "Batalkan Perkhidmatan"
 3. Jawab mengapa anda ingin membatalkannya

Pembatalan akaun VyprVPN

Dan itu sahaja!

Memandangkan berapa banyak penyedia VPN menawarkan syarat bayaran balik dan caj tersembunyi yang mengalir, ia menyegarkan untuk melihat bahawa VyprVPN adalah jelas dan telus mengenai keseluruhan proses pembayaran.

Satu nota akhir untuk dipertimbangkan adalah bahawa VyprVPN tidak menawarkan sebarang pilihan pembayaran tanpa nama.

... Anda hanya boleh membayar dengan debit atau kad kredit, PayPal, atau AliPay.

Maaf peminat Bitcoin, jika anda mahu membayar tanpa nama, VyprVPN bukanlah perkhidmatan untuk anda.

Adakah Kami Mengesyorkan VyprVPN?

Ya dan tidak…

VyprVPN adalah pembekal VPN yang hebat yang menawarkan akses pelanggan mereka ke bahagian atas ciri keselamatan talian, taman pelayan yang luas, keserasian Netflix dan perkhidmatan pelanggan yang baik.

Walau bagaimanapun, kekurangan pilihan pembayaran anonim dan kebimbangan undang-undang di sekitar fail yang mengotorkan boleh menyebabkan masalah serius bagi sesetengah pengguna.

Apabila anda menganggap betapa banyak VPN yang sangat baik dalam julat harga yang sama, sukar untuk membenarkan pembelian langganan VyprVPN ke atas salah satu pesaing mereka yang lebih cepat atau lebih banyak ciri.

Pada penghujung hari, jika perhatian utama anda adalah keselamatan dan tidak dikenali, VyprVPN adalah salah satu perkhidmatan terbaik di pasaran.

Walau bagaimanapun, jika anda mencari VPN yang terbaik yang akan memberikan anda bang terbesar untuk wang anda maka saya akan mengesyorkan menyemak ulasan VPN kami NordVPN & ExpressVPN.

Tambah kajian VyprVPN anda sendiri:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me