Kajian VPNArea

Kajian VPNAreaVPNArea adalah syarikat VPN yang berpusat di Bulgaria yang ditubuhkan pada tahun 2012. Ia dimiliki oleh syarikat luar pesisir yang dipanggil Keselamatan Luar Pesisir EOOD.

Menurut laman web mereka, mereka mempunyai 212 lokasi pelayan di 70 negara. Laman LinkedIn mereka memperlihatkan 11-50 pekerja, jadi ia sepertinya sah pertama.

Mereka mendakwa diri mereka sebagai "Perkhidmatan VPN Berkelajuan Tinggi yang dinilai # 1."

Bunyi baik di permukaan, tetapi mari lihat apa yang akan kita cari dalam kajian VPNArea ini.

Pertama, asas-asasnya.

Gambaran Keseluruhan VPNArea

RANGKA KESELURUHAN: # 24 daripada 78 VPN
USABILITY: Mudah untuk digunakan
LOG FILES: Tiada Dasar Pembalakan
LOKASI: 70 negara, 230 pelayan
SOKONGAN:  Live Chat, Masa tindak balas yang baik
TORRENTING: Torrenting Allowed
NETFLIX: Ya 3/5
ENKRIPSI / PROTOCOL: AES 256-bit, OpenVPN
KOS: $ 4.92 / mo (setiap tahun)
LAMAN WEB RASMI: www.VPNarea.com

Apakah Tawaran VPNArea??

VPNArea berbangga dengan kelajuan.

Ini termasuk 200+ rangkaian pelayan mereka, yang merentasi 70 negara yang berbeza. Kebanyakannya terletak di A.S. dan Eropah (dengan beberapa ditaburkan di sekitar di Asia, Amerika Selatan, bersama dengan pasangan di Timur Tengah dan Afrika).

Apabila anda membandingkan nombor itu ke beberapa rangkaian lain seperti ExpressVPN (2000+) atau PIA (3000+), ia tidak begitu besar. Itu boleh menjadi perkara yang baik atau perkara yang buruk bergantung pada bagaimana anda melihatnya.

VPNArea cepat menunjukkan bahawa nisbah pelanggan-ke-pelayan mereka adalah antara yang terbaik dalam industri, yang sepatutnya diterjemahkan kepada prestasi dan kelajuan yang lebih baik untuk semua orang.

Khususnya, mereka mempunyai satu pelayan yang didedikasikan untuk 250 pelanggan, yang menghasilkan ahli "13 kali lebih baik: nisbah pelayan" daripada pesaing mereka. Apa maksudnya?

Dengan kata lain, mereka tidak 'membuang' pelayan mereka yang akhirnya hanya menjejaskan prestasi untuk orang lain. Mereka terus berjaga-jaga terhadap bilangan pelanggan yang mereka mempunyai relatif kepada pelayan yang tersedia. Bukan sekadar menjejaskan seberapa banyak orang di pelayan mereka dan membahayakan prestasi untuk orang lain, mereka sengaja memantau setiap sehingga anda hanya akan mempunyai pengalaman prestasi yang hebat.

Mereka juga mempunyai ciri yang akan menunjukkan kepada anda berapa banyak pengguna berada pada pelayan pada masa ini. Ini bermakna anda boleh mencari dan memilih pelayan dengan pengguna sifar untuk memastikan hasil terbaik mungkin. (Di samping itu, anda juga boleh mencari dengan cepat jika itu kebimbangan utama pada masa itu.)

Pelayan negara VPNarea

VPNArea mempunyai aplikasi yang tersedia untuk setiap peranti utama tunggal, termasuk Windows, Mac, Android, dan iOS. Anda boleh menyambung sehingga lima sambungan peranti yang berbeza pada satu masa.

Anda sepatutnya mempunyai akses tanpa had ketika menggunakan peranti ini, kerana sama sekali tidak ada throttling, download, atau sekatan lain.

Dan anda mungkin boleh mendapatkan peranti tanpa had dengan akses tanpa had anda dengan menyambungkan salah satu penyediaan rakan kongsi FlashRouters mereka. Peranti pra-konfigurasi ini menjadikannya sangat mudah untuk menyediakan firmware DD-WRT dan mengunci sambungan internet anda secara keseluruhan.

Anda juga boleh menggunakan penyelesaian ini untuk menyulitkan kedua-dua TV pintar dan konsol permainan juga.

Sekiranya sambungan VPN anda tiba-tiba jatuh dan terputus, ada ciri suis bunuh yang akan melindungi terhadap alamat IP anda yang muncul secara tiba-tiba.

Terdapat juga ciri "Penukar IP Auto" yang secara automatik akan menukar alamat IP anda dengan seberapa sering yang anda suka (selalunya hingga beberapa minit).

Dan di atas ciri berguna itu, ialah "Leak Anti-DNS" untuk melindungi alamat IP sebenar anda. Inilah cara ia berfungsi.

Sama ada anda suka atau tidak, penyedia internet masih boleh mendapatkan akses untuk melihat nama domain yang anda lawati (walaupun sambungan VPN anda sedang berjalan). Alasannya ialah bagaimana peranti anda akan menggunakan pelayan DNS pembekal perkhidmatan internet anda untuk menukar nama host ke alamat IP (ketika mengakses).

Jadi ciri Leak Anti-DNS ini akan membolehkan anda masuk ke pelayan DNS anda dan memilih yang berbeza berdasarkan negara-negara yang ada.

Jika anda sudah membaca cukup untuk menyukai apa yang anda lihat, VPNArea menawarkan jaminan wang balik 7 hari.

VPNArea Pros +

1. Mereka menggunakan OpenVPN dan ia datang dengan banyak faedah

Klien VPN utama VPNArea dipanggil Chameleon, yang merupakan program berasaskan OpenVPN.

Walaupun mereka menyokong beberapa pilihan protokol lain, mereka tidak mencadangkannya. Inilah sebabnya.

OpenVPN adalah protokol 'standard' industri, bergantung kepada penyulitan SSL rock-solid yang digunakan oleh sijil SSL untuk mengunci semua laman web utama yang anda gunakan setiap hari. Pada masa ini tiada kelemahan keselamatan diketahui dan algoritma penyulitan standard (lebih banyak pada bahagian seterusnya di bawah) adalah antara yang terbaik dalam perniagaan.

Kini, bandingkan dengan protokol lain, seperti PPTP, yang hanya menampilkan penyulitan keselamatan yang paling primitif (jika ada). Oleh itu, walaupun mereka mungkin melakukan trik untuk memintas atau mengalihkan semula alamat IP untuk menukar lokasi yang 'kelihatan', mereka masih menimbulkan risiko yang sangat besar bagi sesiapa yang bimbang tentang data sesi mereka yang dirampas.

Itu meliputi perkhidmatan pengurusan fail berasaskan awan yang popular seperti Dropbox atau Google Drive. Ini tidak memerlukan anda untuk log masuk setiap kali anda mahu menyelaraskan apa yang ada pada peranti anda dan apa yang ada di awan. Sebaliknya, anda mempunyai "token penyegerakan" yang akan menyimpan sambungan terbuka antara keduanya.

Masalahnya ialah, jika seseorang mendapat tangan mereka di token sinkron ini, mereka secara automatik dapat memintas setiap benda yang dilalui melalui sambungan. Serta menyuntik perisian hasad dan menyebabkan semua bentuk malapetaka.

Terdapat juga isu yang diketahui dengan pilihan seperti WebRTC dan IPv6, yang secara tidak sengaja boleh membuka alamat IP sebenar anda (walaupun disambungkan ke VPN).

Ciri protokol VPNarea

2. VPNArea mempunyai penyulitan 256-bit padat secara lalai

Setiap VPN yang boleh dipercayai menggunakan penyulitan 256-bit secara lalai. Akses Internet peribadi juga menawarkan penyulitan 126-bit (opsyenal).

Ringkasnya, penyulitan 256-bit digunakan oleh kerajaan-kerajaan terkemuka di seluruh dunia. Dan ia akan memastikan sambungan VPN anda selamat dan terjamin.

Nombor itu (256) merujuk kepada tahap kekuatan dan kombinasi yang diperlukan untuk akhirnya membuka kunci enkripsi.

Ringkasnya, ia pada dasarnya adalah bukti kekerasan.

3. Dasar Tiada Pembalakan

VPNArea tidak dapat menyimpan log jika mereka mahu (yang mereka tidak).

Lokasi mereka yang berpangkalan di Bulgaria bermaksud undang-undang "Tiada Log" yang ketat. Dan pelayan dan e-mel sehari-hari mereka beribu pejabat di Swiss yang cantik dan terkenal.

Sesetengah penyedia VPN akan menyimpan log aktiviti asas untuk jumlah masa yang sementara untuk meningkatkan perkhidmatan yang lebih baik. Sebagai contoh, mereka akan menjejaki berapa ramai orang yang menggunakan perkhidmatan selama tiga puluh hari dan memantau apabila orang sedang masuk atau keluar.

Tetapi VPNArea mengambil langkah berjaga-jaga yang melampau di sini.

Di samping itu, beberapa rancangan mereka akan menawarkan alamat IP khusus yang dikongsi yang digunakan untuk semua ahli, supaya tindakan individu anda tidak dapat dibezakan dari semua pengguna lain.

4. Sangat murah ($ 2.99 / mo)

Pelan harga VPNArea kebanyakannya sama.

Perbezaan utama datang untuk merancang panjang; jadi anda boleh mendapatkan diskaun apabila memilih untuk komitmen lebih lama enam bulan hingga satu tahun.

Tetapi terdapat juga satu kelemahan bahawa pelan 'bulanan' mereka benar: tiada pilihan IP berdedikasi.

Ini bermakna jika anda tidak mahu prabayar selama beberapa bulan, anda tidak akan mendapat akses kepada IP berkongsi yang tersebar di semua pengguna untuk menyembunyikan atau menutup tindakan anda..

Berikut adalah pecahan lengkap jadual harga:

Harga VPNArea

Rancangan Satu:

 • 1 bulan = $ 9.90 / mo
 • Semua ciri kecuali pilihan IP Dedicated

Rancangan Dua:

 • 1 tahun = $ 4.92 / mo
 • $ 59.00 / tahun
 • Semua ciri disertakan

Rancangan Tiga:

 • 36 bulan = $ 2.99 / mo
 • $ 107.64 / 36 bulan
 • Semua ciri disertakan

Kaedah pembayaran termasuk semua kad debit dan kredit utama, PayPal, Bitcoin, WebMoney dan Alipay.

5. Aplikasi mereka berfungsi dengan Netflix (dan mereka membenarkan torrenting)

Salah satu kriteria peringkat saya ialah kemungkinan untuk menstrim kandungan pada Netflix dan menggunakan perisian VPN untuk mengutuk. Selepas percubaan kedua saya, saya berjaya masuk ke Netflix dan mereka juga membenarkan torrenting, tetapi mereka menasihati anda untuk menggunakan pelayan P2P untuk itu.

Berikut adalah senarai pelayan untuk menganggu dengan VPNArea (https://vpnarea.com/forum/thread/which-servers-allow-torrents-and-which-dont/)

6. Aplikasi mereka ramping dan mudah digunakan

Salah satu perkara yang paling saya sayang mengenai VPNArea ialah mereka mempunyai perisian yang tersedia pada banyak peranti yang berbeza, termasuk:

 • Windows 7 atau lebih baru
 • Mac OS (Yosemite atau lebih baru)
 • Android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Linux
 • Pelbagai rangkaian

Anda boleh menggunakan aplikasi sehingga enam peranti pada masa yang sama. Perkongsian akaun juga dibenarkan.

Pilihan aplikasi VPNArea

Antara muka pengguna aplikasi desktop adalah anggun, mudah masuk ke dalam, dan sangat mudah untuk dilayari. Anda boleh menggunakan bar carian untuk mencari pelayan tertentu atau hanya pilih salah satu server mereka dari senarai dan tekan "Sambungkan."

VPNarea VPN client

Untuk setiap pelayan, anda boleh melihat beban semasa, jarak dari pelayan ke lokasi anda, dan kelajuan semasa pelayan.

Pelayan klien VPNArea yang menyambungkan

Aplikasi mudah alih VPNArea adalah lebih mesra pengguna.

Saya menguji apl iOS dan terkejut betapa mudahnya untuk memilih pelayan dan kelajuan, menilai aplikasi, melaporkan masalah, dan banyak lagi (semua dari menu utama).

Pilihan klien VPNarea

Senarai pelayan mudah untuk tamat dan juga termasuk kelajuan semasa untuk setiap lokasi.

Kelajuan pelayan VPNarea

Sebaik sahaja anda memilih pelayan, anda boleh bertukar antara "Bersambung" dan "Terputus" dengan menekan butang.

Pelayan VPNarea diputuskan

7. Sokongan pelanggan

VPNArea menawarkan live chat.

Ini bermakna sokongan sekatan, 24/7 sokongan sembang. Seseorang, di suatu tempat, harus ada pada bila-bila masa untuk membantu anda.

Sekurang-kurangnya, itulah teori itu.

Halaman FAQ mereka berbunyi: "Masa tindak balas biasanya tidak lebih dari 4 jam dan kebanyakan masa anda akan sampai kepada kami di Live Chat segera."

Mari letakkan teori ini pada ujian dan lihat bagaimana sebenarnya mereka lakukan.

Apa yang perlu anda lakukan ialah memasukkan nama pengguna atau nama samaran dan alamat e-mel anda dan klik "Mula Chat" untuk memulakan.

VPNArea live chat start box

Apabila saya menguji sokongan mereka pada 2017, ia mengambil masa 16 jam untuk mendapatkan jawapan. Hari ini, saya mendapat jawapan dalam masa 15 saat. Bercakap tentang peningkatan, ya?

Jadi, saya mula menggali maklumat untuk segera.

Perbualan sokongan VPNArea 1

Jawapan Zack adalah cepat dan ringkas, ia agak terasa terlalu baik untuk menjadi kenyataan, tetapi apabila siasatan lanjut, dia adalah manusia yang sebenarnya, bukannya AI berkod super.

Saya terus mengajukan soalan dan dia menyampaikan jawapan hampir seketika.

Perbualan sokongan VPNArea 2

Saya mendapat balasan saya dan saya sangat gembira dengan pengalaman itu. Saya tidak tahu pasti bagaimana mereka menghadapi masalah teknikal, tetapi mendapat jawapan kepada soalan pastinya bukan masalah. Sokongan yang sangat baik.

Mendapat jawapan saya, mengucapkan terima kasih kepadanya dan kami kata perpisahan kami.

Perbualan sokongan pelanggan VPNArea 3

Secara keseluruhannya, saya kagum bagaimana kualiti sokongan pelanggan mereka bertambah baik sejak 2017. Dari masa 16 jam menjawab kurang dari satu minit.

Pengalaman hebat.

VPNArea Cons -

1. kelajuan VPNArea: 39% lebih perlahan daripada pesaing

Untuk membuat ulasan ini tepat, saya pergi ke hadapan, dihubungkan ke salah satu pelayan mereka dan membuka speedtest.net

Semasa melakukan ujian, saya menggunakan sambungan Internet 100 Mbps.

Selepas menyambung ke EU, AS dan ASIA, saya mendapati VPNArea agak perlahan.

Ujian kelajuan VPNarea

US Server (New York)

 • Ping: 114ms
 • Muat turun: 10.05 Mbps
 • Muat naik: 7.18 Mbps

EU Server (Amsterdam)

 • Ping: 42ms
 • Muat turun: 47.36 Mbps
 • Muat naik: 23.81 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 366ms
 • Muat turun: 6.99 Mbps
 • Muat naik: 2.63 Mbps

Walaupun kelajuan EU mereka OK, muat turun dan kelajuan muat naik AS terlalu lambat. Perisian ini menyekat kelajuan Internet saya dengan lebih daripada 80%.

Pendek kata, ia perlahan berbanding dengan VPN teratas yang lain.

Adakah saya Mengesyorkan VPNArea?

Jawapan ringkasnya ialah ya.

Ada banyak yang suka tentang VPNArea. Mereka menawarkan semua protokol utama, bersama-sama dengan kaedah penyulitan terbaik yang boleh dibeli. Permulaan yang bagus!

Nisbah keseluruhan 'pelayan-ke-pelanggan' bukanlah sekumpulan udara panas, sama ada. Terlalu banyak pelanggan menjadi masalah apabila anda semua bersaing untuk kumpulan sumber yang sama. Server yang dibungkus jam bermakna prestasi perlahan.

Penentuan harga yang lebih rendah daripada purata itu menggoda.

Dan antara muka klien VPN mereka pepejal. Selain itu, aplikasi VPNArea boleh didapati pada hampir setiap jenis peranti di luar sana.

Ciri-ciri yang dibungkus punch juga: ada ujian kelajuan terbina dalam, suis bunuh, kebocoran anti-DNS, dan penukar auto-IP.

Pengalaman sokongan pelanggan adalah sangat baik, mereka membenarkan torrential pada semua pelayan mereka, apa yang tidak suka?

Walau bagaimanapun, hanya ada satu perkara yang saya tidak dapat melihat:

 1. Mereka agak perlahan untuk kegunaan serius. Walaupun dengan 'nisbah member-to-server' yang rendah. Jika anda merancang untuk menggunakan VPN ini untuk merosakkan atau Netflix - prestasi mereka tidak akan memotongnya.

Tidak pasti jika VPNArea sesuai untuk anda? Lihatlah VPN terbaik pada tahun 2019.

P.S. Saya selalu tertarik dengan ulasan pengguna jadi jika anda telah menggunakan VPNArea sebelum ini, jangan teragak-agak untuk meninggalkan ulasan anda di bawah. Jika pengalaman anda sepadan dengan saya, sejuk. Sekiranya tidak, ianya juga baik!

Tambah ulasan anda sendiri:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me