Kajian VPN Ivacy

Sepanjang kajian ini, saya akan mengatasi segala-galanya, termasuk harga, ciri, kelajuan, keburukan, dan pro.

Apa itu Ivacy? Apa yang mereka tawarkan?

Beribu pejabat di negara pulau Singapura yang pelik dan indah, Ivacy VPN telah melindungi pengalaman dalam talian pelanggan mereka sejak awal tahun 2007.

Walaupun terdapat tempoh dekad-plus yang mengagumkan di pasaran VPN, Ivacy masih merupakan jenama yang agak tidak diketahui. Dioperasikan di bawah payung PMG Private Limited, Ivacy adalah sebuah syarikat rahsia yang difahami.

Kajian VPN IvacyLaman utama Ivacy

Dan ini kejutan saya ...

Sebenarnya, pada tahun 2010, pasukan teknologi Ivacy yang bertanggungjawab membentangkan konsep revolusi dalam terowong perpecahan, teknologi yang membolehkan pengguna memutuskan apakah lalu lintas dihantar melalui ISP dan lalu lintas apa yang dilindungi oleh VPN mereka.

Oleh itu dengan semua ini, saya memutuskan untuk mengkaji Ivacy untuk diri saya sendiri untuk melihat sama ada VPN yang tidak dikenali ini boleh dimainkan dalam "Big Leagues".

Gambaran Keseluruhan VPN Ivacy

RANGKA KESELURUHAN: # 66 daripada 78 VPN
USABILITY: Mudah dipasang dan digunakan
LOG FILES: Tiada Dasar Pembalakan
LOKASI: 50+ negara, 1000+ pelayan
SOKONGAN: Pasukan yang berpengetahuan, respons cepat
TORRENTING: Torrenting Limited
NETFLIX: Tidak bekerja
ENKRIPSI / PROTOCOL: 256-bit, OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP, dan IKEv2
KOS: $ 9.95 / mo
LAMAN WEB RASMI: www.ivacy.com

Ivacy menawarkan perkhidmatan VPN yang serasi dengan hampir setiap peranti di pasaran termasuk Windows, Mac, iOS, Android, Linux, penghala, TV pintar dan juga Xbox anda.

Keserasian Ivacy VPN

Sedangkan Ivacy menawarkan rangkaian yang diakui sebagai jarang hanya 450+ pelayan di 100 lokasi+, pelayan yang dimaksudkan sangat dioptimumkan untuk harga yang anda bayar (seperti yang akan anda lihat dalam satu minit).

Mereka membuat angin mengenyit dengan pelayan dioptimumkan P2P di Amerika Syarikat dan Kanada dan juga membolehkan pelanggan mereka menyambung ke perkhidmatan VPN mereka menggunakan semua protokol utama termasuk OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP, IKEv2.

Tambah itu, Ivacy menawarkan 5 sambungan serentak dan suis membunuh internet.

Dan, bernasib baik mereka menawarkan semua ciri-ciri ini (ditambah lagi banyak yang akan kita bahas seketika) untuk harga yang sama seperti secangkir kopi.

Berapa Banyak Kos VPN Ivacy??

Salah satu titik jualan terbesar Ivacy ialah pakej harga 24-bulan mereka yang berpatutan.

harga ivacy

Inilah cara semua itu rosak.

Bulanan: $ 9.95

 • $ 8.95 sebulan
 • $ 119.4 setahun
 • 0% Simpanan

1 Tahun: $ 40.00

 • $ 3.33 sebulan
 • $ 40 setahun
 • Penjimatan 66%

2 tahun: $ 54

 • $ 2.25 sebulan
 • $ 27 setahun
 • 77% Simpanan

Dengan pengecualian pakej harga bulanan mereka, Ivacy menawarkan salah satu perkhidmatan VPN yang paling kompetitif yang pernah saya lihat. Saya juga gembira apabila saya melihat berapa banyak kaedah pembayaran yang berbeza Ivacy membolehkan pelanggan yang berpotensi untuk digunakan.

Sama ada anda mahu menggunakan MasterCard, akaun PayPal, Bitcoin, atau Paywall, mereka telah dilindungi.

Pilihan bayaran untuk Ivacy VPN

Seperti beberapa pesaing mereka, Ivacy secara teknikal menawarkan jaminan pulangan wang selama 30 hari, bagaimanapun, seperti yang akan anda lihat kemudian dalam kajian ini, tidak seperti apa yang kelihatan. Walau bagaimanapun, pada masa ini, saya menggeletar.

Dengan pelan harga yang berpatutan, ramai daripada anda mungkin tertanya-tanya bagaimana perkhidmatan Ivacy sesuai dengan pesaing mereka yang lebih murah.

Banyak kejutan saya sendiri, jawapannya ... Cukup baik.

Gambaran Keseluruhan VPN Ivacy

RANGKA KESELURUHAN: 66
USABILITY: Mudah dipasang dan digunakan
LOG FILES: Tiada Dasar Pembalakan
LOKASI: 50+ negara, 1000+ pelayan
SOKONGAN: Sokongan pelanggan yang baik
TORRENTING: Terhad
NETFLIX: Tidak bekerja
ENKRIPSI / PROTOCOL: Penyulitan 256-bit; OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP, IKEv2
KOS: $ 2.25 / mo selama 2 tahun
LAMAN WEB RASMI: www.Ivacy.com

Ivacy Pros

1. Kelajuan Baik (untuk harga) 

Untuk memastikan ketepatan kajian ini, saya menjalankan beberapa ujian kelajuan sederhana di speedtest.net untuk menentukan betapa cepat Ivacy. Berikut adalah hasilnya.

Ujian kelajuan muat turun dan muat turun Ivacy

US Server (New York)

 • Ping: 115ms
 • Muat turun: 45.86mbps
 • Muat naik: 43.92mbps

Pelayan EU (Amsterdam)

 • Ping: 42ms
 • Muat turun: 53.04mbps
 • Muat naik: 25.39mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 261ms
 • Muat Turun: Ujian Gagal
 • Muat naik: Uji Gagal

Pelayan UK (London)

 • Ping: 50ms
 • Muat turun: 53.24mbps
 • Muat naik: 33.36mbps

* Seperti biasa mengambil ujian kelajuan ini dengan sebatian garam kerana mereka bergantung kepada banyak pembolehubah yang berbeza dan boleh berubah dari orang ke orang. Walau bagaimanapun, kami telah menguji lebih daripada 70 + VPN untuk tapak ini supaya kami mempunyai garis dasar yang dapat kami bandingkan setiap VPN. 

Segala-galanya, kelajuan Ivacy berada di tengah-tengah jalan.

Walaupun saya kecewa untuk mengetahui bahawa pelayan Asia mereka tidak dapat digunakan sepenuhnya, pada 53.0 Mbps untuk pelayan EU, kelajuan Ivacy adalah setanding dengan pesaing seperti TorGuard (review) dan Buffered (review).

Sekiranya anda pengguna VPN yang berpengalaman, kelajuan Ivacy tidak akan teruja, dan jika anda memerlukan VPN yang lebih cepat, anda harus menyemak ulasan kami Surfshark (ulasan) dan ExpressVPN (ulasan).

Walau bagaimanapun, pada hanya $ 2.04 sebulan, kelajuan mereka jauh melebihi jangkaan yang ditetapkan oleh tag harga nominal mereka.

2. Dasar Tiada Pembalakan Benar (Itu Sebenarnya Ditahan) 

Salah satu peeves haiwan kesayangan terbesar saya ketika meninjau penyedia VPN adalah palsu "Zero Logging" yang diiklankan dengan palsu, dan sayangnya, trend ini nampaknya menjadi semakin meluas pada hari itu.

Malah, isu ini telah menjadi begitu ketara dalam industri VPN, bahawa saya tidak lagi mempercayai sebarang tuntutan penyedia VPN "Memastikan tiada log" sehingga saya membaca setiap perkataan dalam dasar privasi mereka.

Semasa saya sedang mengkaji semula VPN Ivacy, saya memang mencuba melalui cetakan halus dengan terperinci dan terus terang ... Saya terkejut. Ivacy sebenarnya menegaskan ia telah diiklankan dasar pembalakan sifar, dan mereka melakukannya dengan lebih baik daripada sekadar VPN lain yang telah saya semak.

Berikut adalah dasar pembalakan mereka.

Ini bermakna bahawa satu-satunya data yang Ivacy menyimpan mengenai pelanggan adalah alamat e-mel yang dikaitkan dengan setiap akaun.

Itu sahaja. Tiada log trafik, tiada log jalur lebar, dan tiada log tempoh. Hanya rahsia yang tidak murni.

3. Perkhidmatan Pelanggan yang Baik 

Saya akan menjadi orang pertama yang mengakui ...

Saya tidak mempunyai harapan yang tinggi tentang perkhidmatan pelanggan Ivacy. Maafkan rasa sinis saya, tetapi setelah mengkaji lebih daripada 70 VPN, saya telah belajar untuk mempunyai jangkaan yang sangat rendah apabila mengkaji perkhidmatan pelanggan yang ditawarkan oleh penyedia mesra bajet.

Lagipun, syarikat mempunyai jumlah sumber yang terhad. Jika mereka menawarkan perkhidmatan berkualiti tinggi dengan harga yang mesra bajet (seperti yang dilakukan oleh Ivacy), ia biasanya selamat untuk mengandaikan bahawa mereka terpaksa memotong bahagian lain dari perniagaan mereka untuk melakukannya.

Dan pasukan sokongan pelanggan biasanya merupakan mangsa pertama ...

Walau bagaimanapun, dengan Ivacy, saya terkejut mendapati ejen perkhidmatan pelanggan mereka cepat bertindak balas dan sangat membantu. Walaupun saya ingin melihat respon yang lebih terperinci dan teliti dari ejennya, saya sangat tertekan untuk mengadu memandangkan masa respons yang cepat dan sokongan yang cekap yang saya terima.

Berikut adalah beberapa tangkapan skrin dari salah satu perbualan saya dengan sokongan Ivacy (semua soalan telah dijawab dalam masa beberapa minit dihantar).

Kualiti Chat Ivacy Live # 1 Kualiti Chat Ivacy Live # 2

Saya mengemukakan beberapa pertanyaan lain yang direka untuk mengukur pengetahuan dan keberkesanan pasukan (semuanya diserahkan pada masa yang sama) dan semua pertanyaan tersebut dijawab dengan cara yang sama tepat waktu (dan ringkas). Untuk memastikan bahawa pengalaman saya adalah perwakilan yang tepat dari pasukan sokongan pelanggan mereka, saya juga menyemak akaun media sosial mereka untuk melihat seberapa baik mereka menangani aduan dan pertanyaan pelanggan yang lain.

Sekali lagi, saya kagum melihat pasukan mereka sangat berkesan dan berpengetahuan dan hampir setiap isu yang timbul adalah kesalahan pelanggan dan bukannya Ivacy.

Profil Twitter Ivacy

Walaupun NordVPN masih menawarkan perkhidmatan pelanggan terbaik yang pernah saya alami, Ivacy adalah pesaing yang rapat dalam perlumbaan dan saya terkejut dan terkesan dengan kualiti sokongan mereka.

4. Protokol yang tersedia: OpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP dan IKev2

Protokol Ivacy VPN yang tersedia

"Apa yang boleh berlaku?", Anda fikir.

"Ia hanya akan mengambil masa yang kedua", anda mendakwa.

Jadi anda cambuk bimbit anda sambil menunggu latte vanila itu. Masalahnya ialah bahawa rangkaian yang hendak anda sambungkan mungkin menjadi 'kembar jahat'.

Inilah cara ia berfungsi.

Seseorang menyalakan komputer mereka ke dalam titik akses rangkaian, dan memberi nama berbunyi yang cukup nyata (sering meniru popular, yang terkenal seperti "T-Mobile" misalnya). Apabila anda menyambung, anda sebenarnya menyambung melalui komputer mereka. Dan kini mereka akan mendapat akses kepada semua maklumat yang anda gunakan untuk log masuk, serta aktiviti penyemakan imbas anda.

Ini bermakna apabila anda mengeluarkan kad kredit atau menjalankan beberapa transaksi pantas, semua data itu akan dilog kerana sambungan tidak disulitkan. Malangnya, contohnya 'WiFi' adalah penyambungan yang paling umum (dan tertua) di dalam buku main serangan 'lelaki-di-tengah'.

Kini membandingkannya dengan sesi web biasa pada rangkaian yang sah. Anda menarik laman web bank dan semua aktiviti sepanjang sesi anda akan disulitkan oleh sijil SSL. Ini membuat kunci istimewa pada setiap titik akses supaya tidak ada orang lain yang dapat memantau atau memperoleh akses kepada apa yang terjadi setelah anda masuk ke laman web ini.

Teknologi SSL yang mendasari digunakan untuk menguasai OpenVPN, iaitu protokol masuk untuk semua pembekal VPN utama (dan sah). Ivacy tidak berbeza, menunaikan OpenVPN apabila mungkin.

Jika anda tidak dapat menggunakan OpenVPN atas sebab tertentu (seperti sekatan peranti), Ivacy juga mempunyai pilihan protokol umum yang tersedia, termasuk PPTP, SSTP, L2TP, dan IKEv2.

Sesetengah protokol lain, seperti IPv6 misalnya, telah mengetahui kelemahan keselamatan. Dalam kes ini, bagaimanapun, cubaan Ivacy untuk menyelesaikan masalah ini dengan menghantar data dan lalu lintas melalui VPN pula.

5. Penyulitan 256-Bit

Rangkaian WiFi awam adalah sebahagian daripada tempat yang paling biasa yang orang dapat memperoleh akses kepada aktiviti dalam talian anda.

Malah hotel dan lapangan terbang WiFi, yang anda fikir adalah batu-pepejal, sering terdedah kepada serangan. (Dalam sesetengah kes, institusi ini adalah pesalah terburuk - menjejaki setiap tindakan yang anda buat di rangkaian mereka dan sering menjual maklumat anda kepada pihak ketiga.)

Banyak rangkaian awam walaupun terdedah kepada kelakuan buruk. Peretas boleh menjalankan sistem automatik pada rangkaian ini untuk memantau dan cuba 'memaksakan kekerasan' ke dalam akaun anda.

Serangan kekerasan serangan akan menargetkan laman masuk laman web tertentu dan cuba memecahkan kombinasi nama pengguna dan kata laluan dengan berjalan melalui variasi yang tidak berkesudahan sehingga mereka akhirnya mendarat di sebelah kanan. Mereka menguji satu huruf atau nombor pada satu masa dan terus berbasikal melalui, menambah lebih banyak digit sehingga akhirnya mereka mengetahui cara mendapatkan akses.

Serangan ini adalah penyebab di antara yang paling biasa anda dengar tentang setiap hari mengenai berita. Sebagai contoh, serangan kekerasan adalah salah satu cara utama orang mendapat akses ke laman web WordPress (yang merupakan platform terbesar di internet). Mereka juga merupakan kaedah yang biasa digunakan untuk menggodam akaun iCloud selebriti dan kebocoran ... dengan baik, peribadi, gambar dan video.

Serangan gaya brute berfungsi dengan baik apabila penyulitan lemah.

Dalam erti kata lain, apabila hanya ada banyak kemungkinan kombinasi huruf dan nombor, itu hanya masalah waktu yang dibutuhkan untuk memecahkan. Secara umumnya, penyulitan lebih lemah, semakin cepat ia dapat retak.

Semua penyulitan akhirnya boleh retak. Tetapi jika mereka cukup kuat, ia mungkin mengambil masa beberapa dekad (atau abad) untuk melakukannya. Itulah sebabnya penyulitan 256-bit dianggap paling kuat yang mungkin terdapat di pasaran hari ini. Ia begitu kuat, ia digunakan oleh agensi-agensi kerajaan dan krim syarikat-syarikat keselamatan tanaman.

Ivacy membanggakan diri mereka menggunakan penyulitan 256-bit, yang bermaksud sambungan anda melalui mereka sepatutnya hampir tidak boleh digodam.

Ivacy Cons

1. Singapura Telah Dikenal sebagai Rakan Kongsi "Lima Mata" 

Sekiranya tajuk di atas membuat anda menggaruk kepala anda dengan kekeliruan dan dengan lembut merungut "Apa yang dia tentang?" Di bawah nafas anda, ok.

Istilah "Five Eyes" bukan sesuatu yang biasa difahami atau dibincangkan dalam masyarakat umum ... Dan dengan alasan yang baik. Apabila Edward Snowden melaksanakan pelanggaran keselamatannya yang terkenal, beliau menerbitkan lebih daripada 1.5 juta dokumen NSA yang diklasifikasikan.

Antara maklumat yang terdapat dalam kebocoran ini ialah dokumen yang mendedahkan butiran operasi keselamatan yang dikenali sebagai "The Five Eyes", perkongsian maklumat dan perkongsian sumber antara Amerika Syarikat, Inggeris, Kanada, Australia, dan New Zealand yang membolehkan setiap kerajaan mencari dan mata-mata pada "siapa saja, di mana sahaja, bila-bila masa."

Dengan kata lain, perkongsian Five Eyes adalah mimpi ngeri yang paling buruk.

Dengan mengetuk kabel optik gentian di lebih daripada 20 lokasi di seluruh dunia, kerajaan yang berkenaan boleh mengakses data peribadi dan lokasi masa nyata bagi mana-mana orang yang mereka pilih.

Malangnya untuk Ivacy, dokumen lain yang bocor telah menunjukkan bahawa Korea Selatan dan Singapura (lokasi ibu pejabat mereka) adalah rakan kongsi dalam "Perjanjian Lima Mata" dan sentiasa menyediakan kerajaan-kerajaan lain dengan akses kepada maklumat dan sumber yang sensitif.

Walaupun ini tidak sepatutnya memberi kesan langsung terhadap keselamatan Ivacy kerana mereka menyimpan 0 log, anda masih perlu memahami landskap politik yang mengelilingi ibu pejabat syarikat.

2. Tiada TOR atau Keserasian Proksi 

Walaupun ini adalah gangguan kecil bagi kebanyakan pengguna VPN, saya kecewa melihat bahawa Ivacy tidak serasi dengan rangkaian TOR atau mana-mana proksi pihak ketiga yang lain.

Walaupun ini tidak akan menjejaskan pengalaman VPN untuk kebanyakan pengguna, lapisan tambahan keselamatan yang disediakan oleh TOR dan proksi lain dapat benar-benar menyelamatkan nyawa anda di beberapa negara yang lebih keras.

Sebagai contoh, keserasian TOR disertakan dalam NordVPN (ulasan ini).

3. Jaminan Pulangan Wang 30-Hari Memiliki Tangkap Besar 

Satu daripada satu-satunya masalah yang saya hadapi dengan pakej harga Ivacy adalah bahawa mereka tidak mendahului mengenai ketetapan untuk jaminan wang balik 30 hari mereka.

Ia merupakan satu amalan biasa bagi pembekal VPN untuk menetapkan batasan mengenai berapa gigabait perkhidmatan yang boleh anda gunakan sebelum anda kehilangan jaminan wang balik anda. Bagaimanapun, dalam kebanyakan keadaan, ini sangat diiklankan dan pelanggan memahami batasan jaminan.

Dengan Ivacy ... Ini tidak semestinya berlaku.

Selepas melakukan beberapa penggali melalui pelbagai dasar dan penafian undang-undang, inilah caranya jaminan wang balik sebenarnya berfungsi.

 • Anda menuntut bayaran balik dalam tempoh 30 hari (atau 7 hari untuk pelan 1 bulan) tarikh langganan anda
 • Akaun anda belum digantung oleh Ivacy kerana melanggar mana-mana fasal yang disebutkan dalam terma perkhidmatan
 • Anda tidak menggunakan lebih daripada 500MB lebar jalur, yang merangkumi aktiviti muat naik dan muat turun menggunakan Ivacy; atau anda ada tidak melebihi 30 sesi iaitu bilangan kali anda bersambung dengan perkhidmatan Ivacy, yang mana lebih dahulu terjadi
 • Anda sebelum ini belum menuntut pengembalian dana di bawah dasar ini
 • Anda belum menggunakan BitCoin, BitPay, Pembayaran Koin atau Paymentwall sebagai kaedah pembayaran anda

Secara peribadi, saya fikir ini adalah persetujuan yang cukup adil.

Walau bagaimanapun, saya juga fikir bahawa klausa dalam dasar pembayaran balik mereka harus dinyatakan dengan lebih jelas. Maksud saya benar-benar ... Berapa kerapkah pelanggan mengambil masa untuk mengkaji ToS sebelum membuat pembelian? Anda, saya, dan orang-orang di Ivacy semua tahu bahawa jawapan kepada soalan itu adalah "Tidak pernah!"

Walaupun saya tidak akan menyalahkan Ivacy dengan sengaja berbohong kepada asas pengguna mereka, saya akan mengatakan bahawa syarat-syarat yang mengelilingi jaminan wang mereka harus dinyatakan di halaman jualan mereka, tidak dikebumikan dalam penafian undang-undang mereka.

4. Sifar Daripada Empat Pelayan Netflix Bekerja

Hanya meletakkan:

Ivacy tidak berfungsi dengan Netflix. Dan mereka tidak mempunyai niat untuk membalikkan pendirian itu secepat mungkin.

Untuk mengesahkan, kami menguji pelayan berikut. Setiap orang membiarkan kami turun:

 • Amerika Syarikat
 • Kanada
 • United Kingdom
 • Belanda

Ivacy telah pun mengesahkan di laman web mereka, bahawa "seiring dengan keadaan yang ada, pengguna internet perlu menghadapi dasar larangan Netflix melalui VPN."

Kesalahan streaming Netflix VPNKesalahan streaming Netflix VPN

Jadi nampaknya ini tidak akan berubah dalam masa terdekat.

Nasib baik, kami telah mengesahkan segelintir VPN masih berusaha gigih. Lihat senarai teratas kami dari Netflix VPN yang terbaik.

Adakah saya Mengesyorkan Ivacy?

Pada penghujung hari, Ivacy adalah VPN berkualiti dengan kelajuan yang boleh diterima, harga yang tiada tandingan, dan perkhidmatan pelanggan berkualiti tinggi.

Mereka menawarkan platform yang mudah digunakan dengan banyak tetapan dan ciri untuk dimainkan dan sementara mereka jauh dari sempurna, "Kelebihan" dalam kes ini, jauh melebihi "Kontra".

Apa yang baik tentang Ivacy?

 • Murah ($ 2.25 / mo)
 • Selamat dan selamat
 • Dasar tiada pembalakan
 • Mudah dipasang dan digunakan
 • Perkhidmatan pelanggan yang baik

Apa yang buruk tentang Ivacy?

 • Tiada keserasian TOR
 • Sketchy "jaminan wang balik"
 • "Lima Mata" bidang kuasa
 • Keserasian Netflix tidak

Saya jangan mengesyorkan Ivacy. Ia adalah perkhidmatan yang baik, tetapi ada yang lebih baik untuk harga yang sama: NordVPN ($ 3.49 / mo) atau Surfshark ($ 1.99 / mo). Kedua-dua tanah ini di atas 3 kami, periksa VPN terbaik di sini.

Tambah Ulasan Ivacy VPN Anda:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me