Kajian TorGuard

Walaupun nama itu, TorGuard sebenarnya tidak mempunyai kaitan dengan TOR atau mana-mana perkhidmatan proksi lain yang digunakan orang untuk mengakses web yang mendalam.


TorGuard VPN pada asasnya dibuat untuk mengurai, tetapi kini berkembang menjadi perkhidmatan VPN global yang lebih besar yang banyak digunakan.

Sekarang bahawa kita mempunyai jalan keluar, saya boleh mula bercakap mengenai sama ada VPN yang baik atau tidak.

Adakah TorGuard bernilai? Mari kita cari ...

Gambaran Keseluruhan VPG TorGuard

RANGKA KESELURUHAN: # 15 daripada 78 VPN
USABILITY: 3/5
LOG FILES: Tiada Dasar Pembalakan
LOKASI: 55 negara, 3000 + pelayan
SOKONGAN: 24/7 Sokongan. Sembang langsung, tiket, dan pusat panggilan
TORRENTING:  Torrenting Allowed
NETFLIX: Ya 1/5
ENKRIPSI / PROTOCOL: 256-bit AES, OpenVPN dan banyak lagi
KOS: $ 4.17 / mo
LAMAN WEB RASMI: www.torguard.net

Laman web TorGuard

TorGuard Pros +

1. Makan dengan Ciri-ciri Penting dan Penting

TorGuard dilengkapi dengan banyak ciri penting dan faedah, seperti:

 • IP tanpa nama
 • Torrenting dibenarkan
 • 5 sambungan serentak
 • Protokol OpenVPN / PPTP / L2TP / IPsec / SSTP / iKEV2
 • 3000+ pelayan
 • 55 negara (terakhir disahkan pada 16 Mac 2019)

Sudah tentu, semua ciri mudah di dunia tidak akan membantu anda jika VPN anda tidak selamat. Untungnya, TorGuard menggunakan beberapa teknologi moden yang terbaik untuk memastikan data anda selamat.

Pertama, ia menyokong pelbagai protokol VPN: OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec, SSTP, dan iKEV2. Jadi jika anda perlu menukar kepada protokol lain, atau anda hanya memilih untuk tidak menggunakan OpenVPN standard industri, anda mempunyai banyak pilihan. (Sudah tentu, saya umum mengesyorkan OpenVPN jika anda boleh menggunakannya.)

Anda juga boleh menggunakan penyulitan AES-256, yang merupakan piawaian industri untuk perlindungan yang kuat. Terdapat pilihan lain jika anda menginginkannya, tetapi menggunakan penyulitan 256-bit adalah taruhan terbaik untuk tetap terjamin.

Server DNS TorGuard yang selamat dan perlindungan kebocoran DNS dan IPv6 yang terbina dalam menambah lagi tahap keselamatan. Walaupun sesetengah VPN memberitahu anda untuk mematikan IPv6, TorGuard mempunyai pilihan terbina dalam untuk mencegah kebocoran, menjimatkan kerumitan untuk mengetahui cara menggali ke dalam tetapan komputer anda untuk membuat tweak. Itu sesuatu yang saya suka melihat.

Anda juga mempunyai pilihan untuk mematikan sepenuhnya sambungan internet anda apabila TorGuard tidak berjalan untuk memastikan bahawa anda sentiasa dilindungi apabila anda berada di internet. Jangan lupa untuk menghidupkan VPN anda!

Dan akhirnya, anda boleh menggunakan TorGuard Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Ubuntu, Chrome, Firefox, dan kedua-dua router DD-WRT dan Tomato. Tidak kira di mana trafik anda datang, anda boleh melindunginya dengan TorGuard.

2. Prestasi Pantas Pepejal

Dalam ujian kami pada sambungan 100 Mbps, TorGuard berjaya menarik kelajuan muat turun 54 Mbps yang dihormati. Itu bukan yang terpantas di luar sana, tetapi ia cukup pantas untuk apa sahaja yang anda perlukan. Inilah hasil ujian kami di pelbagai pelayan di seluruh dunia:

Ujian Kelajuan TorGuard

US Server (New York)

 • Ping: 120ms
 • Muat turun: 31.66 Mbps
 • Muat naik: 31.16 Mbps

Pelayan EU (Amsterdam)

 • Ping: 40ms
 • Muat turun: 53.83 Mbps
 • Muat naik: 49.31 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 296ms
 • Muat turun: 9.59 Mbps
 • Muat naik: 12.62 Mbps

Pelayan UK (London)

 • Ping: 46ms
 • Muat turun: 38.56 Mbps
 • Muat naik: 47.78 Mbps

Server berasaskan Hong Kong menderita banyak dalam kelajuan muat turun, jadi jika anda merancang untuk mengalihkan laluan melalui pelayan Asia, anda mungkin mahu mengambil kira akaun tersebut. Jika tidak, nombor-nombor itu cukup baik di sekelilingnya.

3. Komitmen terhadap Torrenting

Banyak orang menggunakan VPN untuk menganggu, tetapi sukar untuk mengetahui sama ada anda boleh dihukum atau tidak. Tidak ada pembekal VPN yang sengaja akan melindungi kegiatan haram, tetapi ada yang lebih torrent-positif daripada yang lain. TorGuard adalah salah seorang daripada mereka-betul dalam nama itu.

Hakikat bahawa anda boleh mendapatkan satu bundle dengan proksi yang bermaksud semata-mata untuk mencemarkan kelajuan lebih tinggi daripada yang mungkin anda dapatkan pada VPN adalah menunjukkan dedikasi syarikat.

TorGuard juga menyatakan bahawa pelayan mereka "dioptimumkan untuk prestasi yang terbaik apabila memuat turun torrent." Mereka tidak mengatakan apa itu, dan ada peluang yang baik bahawa ia hanya bercakap pemasaran, tetapi ia masih merupakan pertanda baik.

Dan walaupun sukar untuk memberitahu berapa banyak pelayan dan berapa banyak negara yang mewakili TorGuard (kerana terdapat nombor yang berbeza di seluruh laman web mereka), mereka mempunyai pemilihan antarabangsa yang luas, yang akan membantu anda mengoptimumkan kelajuan torrent anda.

4. Alamat IP Dedicated untuk Streaming

Jika anda bercadang untuk menggunakan TorGuard untuk mendapatkan akses kepada Netflix atau perkhidmatan penstriman lain, anda boleh memanfaatkan alamat IP khusus mereka. Ini membolehkan anda mengakses perkhidmatan penstriman dari alamat IP yang tidak dikaitkan dengan TorGuard ... yang bermaksud anda harus mendapatkan akses yang konsisten tanpa kesilapan proksi.

Itu hebat, betul?

Ya, tetapi ia akan membebankan anda. Apabila anda membayar VPN anda, anda boleh memilih alamat IP berdedikasi sebagai add-on untuk tambahan $ 16.

Harga Penuh TorGuard pada 2018

Ia tidak banyak, tetapi ia menambah kepada rang undang-undang. Yang boleh dianggap sebagai perkara yang positif, kerana alamat IP berdedikasi sangat berguna; tetapi VPN lain menawarkan streaming Netflix yang berjaya tanpa kos tambahan. Jadi, anda perlu menimbang kos untuk diri sendiri.

5. Keselamatan Pepejal dan Kekurangan

Pelbagai protokol VPN, termasuk OpenVPN, penyulitan pepejal, dan keupayaan untuk menyembunyikan lalu lintas VPN sebagai trafik biasa untuk mengelilingi penyekat VPN semuanya membuat pilihan yang baik untuk sesiapa yang bimbang tentang pengawasan atau penapisan. Menyembunyikan lalu lintas VPN anda tidak selalu 100% berkesan, tetapi saya suka melihat VPN memberikannya tembakan.

Ia juga membantu membantu perkara seperti streaming Netflix di negara lain.

6. Tiada Kebocoran Dikesan

TorGuard adalah satu lagi VPN bebas kebocoran mengikut ujian kami.

Kami memasukkannya melalui siri pemeriksaan yang sama bahawa semua VPN kami menghadapi. Dan TorGuard diluluskan dengan warna terbang.

Ini jelas sebuah syarikat yang peduli tentang kebocoran. Mereka telah keluar dari cara mereka untuk mencipta produk yang selamat, dan menyokongnya dengan suis bunuh terbina dalam. Fikirkan sejenis pembunuh seperti pod pelarian pada bintang. (Di mana anda Trekkies di?)

Sekiranya kapal itu dibakar, kru ditembusi dengan selamat menggunakan pod keluar. Switch-switch adalah konsep yang sama. Jika kebocoran dikesan, switch-kill mengaktifkan, menamatkan sesi anda dan memelihara integriti penyemakan imbas anda.

Ujian Leak IP TorGuard

Plus, fail pemasangan juga bersih seperti yang mereka datang!

torguard virustotal test

7. Tiada Pembalakan

Dasar Pembalakan TorGuardDiambil dari halaman FAQ mereka

TorGuard sangat jelas mengenai dasar pembalakannya:

TorGuard.net tidak menyimpan atau log sebarang lalu lintas atau penggunaan dari Rangkaian Persendirian Maya (VPN) atau Proksi.

Perkhidmatan ini mengumpulkan maklumat daripada anda apabila anda membeli produk mereka, tetapi itu sahaja. Ini bermakna mereka tidak akan menjual maklumat anda kepada pengiklan atau menyerahkannya, walaupun penguatkuasaan undang-undang muncul dengan waran.

Dan sementara itu tidak mudah untuk mengetahui di mana TorGuard beribu pejabat (dan sebenarnya tidak boleh disahkan), saya mendapati bahawa mereka terletak di Amerika Syarikat, Florida yang membuatkan saya menggar ...

8. Sokongan Pelanggan 24/7 

Terdapat beberapa perkara yang saya benci daripada perkhidmatan pelanggan sucky.

Saya mempunyai jenama yang dibuli dengan produk berkualiti tinggi semata-mata kerana saya mendapati perkhidmatan pelanggan mereka tidak berkesan dan benar-benar tidak sopan.

Untungnya, perkhidmatan pelanggan yang ditawarkan oleh TorGuard adalah beberapa yang terbaik yang saya lihat dalam industri. Mereka menawarkan sokongan 24/7 melalui pusat panggilan, live chat, dan tiket sokongan.

Dan tidak seperti beberapa syarikat dalam industri (PIA) TorGuard sebenarnya menawarkan sokongan 24/7, bukan hanya sistem tiket sokongan yang dimuliakan.

Saya memutuskan untuk menguji sistem sembang 24/7 TorGuard untuk diri saya sendiri untuk melihat apakah mereka dapat memenuhi janji mereka dan saya terkejut.

Pada pukul 7:37 pagi. masa saya, saya mengemukakan pertanyaan sokongan generik untuk mengukur masa tindak balas syarikat. Dan hanya 5 minit kemudian, saya terkejut untuk menerima respons berikut.

Chat Live TorGuard

Walaupun pasukan sokongan mereka mungkin tidak secepat Buffered atau ExpressVPN, jika anda boleh perut masa menunggu 5 minit, TorGuard menyediakan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik dan cekap yang menetapkan penanda aras bagi seluruh industri.

9. Netflix Akan Kos Tambahan, Tetapi Satu Daripada Empat Bekerja

VPN asas mereka tidak berfungsi dengan Netflix (tidak juga perkhidmatan proksi mereka).

Ini memalukan kerana ketika saya menggunakan VPN mereka, saya tidak dapat mengakses Netflix sama ada. Saya mendapat ralat berikut:

torguard dan netflix

Apabila saya menghubungi sokongan pelanggan mereka, mereka memberitahu saya bahawa saya perlu membeli "Dedicated IP" yang berharga $ 7.99 / mo tambahan sebagai tambahan kepada VPN yang mahal.

Serius?

Hampir $ 30 / mo hanya untuk mengakses Netflix yang boleh anda lakukan dengan NordVPN dan ia hanya berharga $ 3.49.

Berikut adalah apa yang ditulis oleh ejen sokongan saya:

Sokongan Torguard

Okey. Tetapi inilah masalahnya.

Ia masih tidak berfungsi pada pelayan berikut:

 • Amerika Syarikat: Dallas
 • Kanada
 • Belanda
 • United Kingdom

Untuk mengakhiri positif, kami mendapat pelayan New York berfungsi dengan baik. Itulah sebabnya ini masih disenaraikan di bawah Pro, walaupun hanya mendapat 1/4 bekerja.

Anda harapkan nisbah yang lebih baik untuk up-sell, walaupun. Jadi saya akan mengesyorkan untuk memeriksa VPN Netflix terbaik yang kami dapati jika itu adalah titik jualan anda.

TorGuard Cons -

1. Kod berpotensi dicuri

Kembali pada tahun 2015, VPN.ac menyiarkan blog terperinci tentang persamaan antara sambungan penyemak imbas mereka sendiri dan sambungan TorGuard. Kod hampir hampir sama, menunjukkan bahawa TorGuard mungkin telah menyalinnya.

Walau bagaimanapun, VPN.ac juga menunjukkan bahawa versi lanjutan TorGuard mempunyai beberapa kelemahan keselamatan penting yang tidak hadir dalam lanjutan mereka sendiri. Kelemahan ini mungkin membawa kepada data pengguna yang dibocorkan. Nasib baik, itu tidak berlaku (sejauh mana yang diketahui oleh sesiapa).

TorGuard dengan cepat membuat beberapa perubahan pada lanjutan mereka, tetapi tidak pernah membuat komen umum yang memuaskan untuk menjelaskan tindakan mereka atau meminta maaf.

Walaupun kelewatan khusus dalam penghakiman ini tidak menjejaskan keselamatan atau privasi anda semasa menggunakan TorGuard, ia masih membimbangkan. Jika mereka salah menyalin kod tersebut dari satu syarikat, mereka boleh melakukannya sekali lagi. Nampaknya tidak mungkin mereka melakukan kesilapan yang sama dua kali, tetapi ia tidak akan menjadi kali pertama.

Anda hanya perlu memutuskan sendiri betapa besar kesepakatan ini.

2. Aplikasi Pihak Ketiga yang Diperlukan pada iOS dan Android

Untuk menggunakan perkhidmatan VPN TorGuard pada peranti mudah alih anda, anda perlu sama ada aplikasi iOS atau Android. Tetapi anda juga perlu aplikasi OpenVPN Connect.

Adakah itu masalah besar? Tidak, mungkin tidak. Tetapi hakikat bahawa anda memerlukan aplikasi yang sama sekali berbeza untuk mendapatkan VPN berfungsi adalah menjengkelkan, dan ia menambah satu lagi langkah untuk apa yang kita lebih suka menjadi proses yang sangat mudah. VPN lain yang menawarkan aplikasi mudah alih biasanya mencari cara untuk menjadikannya berfungsi tanpa memerlukan aplikasi pihak ketiga.

3. Jurisdiksi Di dalam 14-Mata

Sebagaimana yang saya sebutkan tadi, TorGuard adalah penyedia VPN dan tidak mempunyai apa-apa dengan TOR, penyemak imbas web yang mendalam. TorGuard menyatakan bahawa "Tor" dalam nama mereka adalah rujukan kepada torrents, dan melindungi komputer anda semasa anda menggunakan BitTorrent.

Walau bagaimanapun, TorGuard nampaknya dimiliki oleh sebuah syarikat yang dipanggil VPNetworks LLC:

Vpnetworks, LLC
618 E South St
Orlando, FL 32801

Malangnya, ini bermakna mereka berada di AS yang boleh meminta syarikat VPN untuk mengendalikan maklumat yang mereka ada mengenai pelanggan mereka (petunjuk: HideMyAss).

Lebih selamat menggunakan VPN yang terletak di BVI, Panama atau Switzerland.

Baca lebih lanjut mengenai kepentingan 14 Aliansi mata di sini.

Harga, Rancangan TorGuard & Fakta

Tidak mudah untuk mencari semua harga di laman web TorGuard, dan jika anda ingin membeli pelan bungkusan selama lebih dari sebulan, anda mungkin merasa sukar. Tetapi jika anda berhubung dengan sokongan pelanggan TorGuard, mereka sepatutnya dapat menghubungkan anda dengan rancangan yang anda cari.

Berikut ialah pilihan anda (yang tidak jelas di laman TorGuard) untuk harga VPN:

Opsyen Harga TorGuard

 • Pelan VPN bulanan: $ 9,99
 • Pelan VPN suku tahunan: $ 19,99
 • Pelan VPN separa tahunan: $ 29,99
 • Pelan VPN Tahunan: $ 59,99
 • Rancangan VPN dua tahun: $ 99,99

Seperti yang anda harapkan, pelan dwitahunan adalah yang paling menjimatkan, bekerja lebih dari $ 4 sebulan. Kaedah pembayaran dilakukan melalui PayPal, Kad Kredit, Cryptocurrency, dan banyak lagi.

Semuanya, TorGuard mempunyai harga yang kukuh. Mereka bukan yang paling murah, tetapi mereka bukan yang paling mahal, sama ada. Jika anda mahu proksi sebagai tambahan kepada VPN anda, ini adalah perkhidmatan yang sukar untuk ditewaskan.

Semua rancangan mereka datang dengan jaminan wang balik 7 hari. Berikut adalah rekod ringkas mengenai apa yang boleh anda harapkan dari TorGuard:

 • Tiada pembalakan: Ya.
 • Kemudahan perisian VPN: Bukan kebolehgunaan terbaik, sedikit sekolah lama 3/5.
 • Yuran tersembunyi & klausa: Tiada.
 • Upsells: Email upsells proksi dan Anonymous.
 • Akses segera selepas pembayaran: Ambil ~ 20 minit untuk mengesahkan pembayaran PayPal.
 • Kebocoran DNS: Tiada.
 • Bidang kuasa: Florida, AS.
 • Protokol: OpenVPN, IPSec, PPTP & L2TP.
 • Hidupkan suis: Ya.

Adakah saya Mengesyorkan TorGuard?

Walaupun terdapat beberapa kekuatan yang ketara, saya tidak mengesyorkan menggunakan TorGuard.

Sebaliknya, saya tidak memberi amaran kepada anda untuk tidak menggunakannya. Ia bukannya TorGuard yang buruk; hanya saja terdapat banyak VPN di luar sana yang lebih baik.

TorGuard mempunyai keselamatan yang hebat, tetapi begitu juga kebanyakan VPN utama yang lain. Ia mempunyai kelajuan yang baik, sedangkan anda boleh mendapatkan kelajuan pantas jika anda mendapatkan pembekal yang betul. Harganya bagus, tetapi tidak bagus. Ia menyokong torrenting, yang bagus, tetapi akan dikenakan bayaran tambahan jika anda mahu alamat IP berdedikasi untuk streaming Netflix (dan masih hanya 1/4 bekerja). Kemudian terdapat ketidaknyamanan (dan potensi maksiat) di lajur kontra.

VPN alternatif

Kami pasti pasukan TorGuard berusaha keras untuk mengeluarkan produk terbaik yang mungkin mereka dapat. Dan saya memuji mereka untuk itu. Tetapi ia tidak cukup di sana, terutama pada harga yang dikenakan. Ada kemungkinan bahawa memberi tumpuan kepada proksi, VPN, dan perkhidmatan e-mel yang selamat menjadikannya lebih sukar untuk menyempurnakan mana-mana sistem tersebut.

Tetapi pada akhirnya, TorGuard tidak cukup menawarkan harga.

Walau bagaimanapun, jika anda mencari sesuatu yang lebih baik, pertimbangkan untuk membaca ulasan NordVPN, Surfshark atau ExpressVPN. Kedua-dua mereka berada di peringkat tinggi dalam ulasan VPN kami.

Tambah ulasan anda sendiri

Pernahkah anda menggunakan TorGuard sebelum ini? Jika ya, apakah pengalaman anda? Saya sentiasa tertarik untuk mendengar apa yang dikatakan peminat lain mengenai VPN yang saya semak! Izinkan saya tahu di bawah.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me