Kajian StrongVPN

StrongVPN

Walaupun mereka telah berada dalam perniagaan dua kali lebih lama berbanding kebanyakan pesaing mereka, StrongVPN masih sebuah syarikat yang agak tidak dikenali.

Fakta ini, dalam dan dari dirinya sendiri, perlu cukup untuk membuat kebanyakan pelanggan berpotensi berhenti sejenak.

Lagipun, jika syarikat telah mempraktikkan kraf mereka dan mengoptimumkan produk mereka lebih lama daripada persaingan mereka, anda akan mengharapkan produk itu dua kali lebih baik, betul?

Nah, seperti yang anda ketahui, ini tidak selalu berlaku.

Walaupun StrongVPN telah meningkatkan perkhidmatan mereka sejak terakhir kali saya mengkaji semula mereka, masih terdapat beberapa isu tertunggak yang mungkin atau mungkin tidak menghalang anda daripada menyertai asas pelanggan mereka.

Untuk membantu anda membuat keputusan yang berasaskan maklumat dan data, saya akan mengkaji StrongVPN secara terperinci, meneruskan segala-galanya dari kelajuan mereka ke perkhidmatan pelanggan kepada ciri-ciri unik dan keserasian dalam usaha untuk menjawab soalan -

"Adakah StrongVPN benar-benar kuat?".

Gambaran Keseluruhan StrongVPN

RANGKA KESELURUHAN: # 28 daripada 78 VPN
USABILITY:  Mudah untuk digunakan
LOG FILES: Tiada Dasar Pembalakan
LOKASI: 26 negara, 650 pelayan
SOKONGAN: Perkhidmatan Pantas, Membantu
TORRENTING: P2P & Torrenting Allowed
NETFLIX: Ya 5/5
ENKRIPSI / PROTOCOL: 256-bit AES, OpenVPN dan lain-lain
KOS: $ 10 / mo atau $ 5.83 / mo (setiap tahun)
LAMAN WEB RASMI: www.strongVPN.com

Latar Belakang & ciri-ciri

Ditubuhkan pada tahun 2005 di bawah payung Strong Technology LLC., VPN yang kuat beribu pejabat di salah satu lokasi tertua (dan paling keren) untuk syarikat berteknologi A.S., Lake Tahoe.

Pekan kecil yang tenang dan menarik di sempadan Nevada dan California mungkin tempat terakhir yang anda harapkan untuk mencari permulaan VPN yang sibuk.

Walau bagaimanapun, pasukan di StrongVPN. telah mengusung PC, internet dail, dan pelayan VPN dari ibu pejabat mereka yang indah selama lebih daripada 20 tahun.

Dengan 688 pelayan tersebar di 26 negara Pangkalan pelayan StrongVPN bukanlah yang terbesar yang pernah saya lihat tetapi ia harus memberi anda banyak pilihan (walaupun, seperti yang akan anda lihat kemudian, ini tidak benar-benar berlaku).

Perkhidmatan mereka serasi dengan kebanyakan peranti utama termasuk Windows, Mac, iOS, Android, dan Google Chrome. Mereka juga menyediakan pelanggan mereka dengan pusat bantuan yang luas di mana mereka boleh mendapatkan arahan terperinci untuk menubuhkan StrongVPN dengan penghala rumah. VPN juga serasi dengan TOR jika anda mahu perlindungan tambahan itu.

StrongVPN membolehkan pelanggan mereka menyambung menggunakan semua protokol utama termasuk OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2, dan SSTP.

Mereka juga telah membina aplikasi pembunuh suis.

Akhirnya, VPN membolehkan 12 sambungan serentak.

Setakat ini, perkara-perkara kelihatan cukup bagus.

Tetapi mari kita menyelam lebih mendalam ke dalam kebaikan dan keburukan StrongVPN untuk melihat apakah perkhidmatan mereka hidup sehingga namanya.

Kelebihan Menggunakan StrongVPN

1. Bekerja dengan Netflix (Untuk Sekarang)

Netflix telah merosot pada VPN, proksi, dan pembekal kunci dengan intensiti yang mengejutkan dan marah komuniti antarabangsa mereka.

Walaupun rintangan dan aduan orang ramai, Netflix tetap tegas mengenai larangan itu dan mereka bahkan telah mengambil langkah-langkah untuk mengukuhkan keselamatan perisian mereka dengan harapan mereka dapat menghapuskan semua lubang gelung penyekat yang mungkin.

Sejak 2016, jabatan IT mereka telah mengalahkan usaha beberapa syarikat VPN terkuat dan paling terkenal di pasaran.

Mengambil fakta-fakta ini dengan pertimbangan, saya dengan bodohnya mengandaikan bahawa usaha saya untuk aliran Netflix menggunakan perkhidmatan StrongVPN akan menghasilkan ...

Netflix menyekat VPN

Lagipun, kali terakhir saya mengkaji StrongVPN, mereka adalah salah satu VPN yang paling buruk yang pernah saya semak.

Jadi, ia datang sebagai kejutan apabila saya bukan sahaja dapat menyalurkan Netflix dari pelayan berasaskan A.S., tetapi saya dapat berbuat demikian tanpa apa-apa masa atau kelewatan penampan sebenar.

Memandangkan berapa banyak VPN yang lain tidak dapat memulihkan keserasian Netflix, ini adalah titik jualan yang besar untuk StrongVPN.

2. Perkhidmatan Pelanggan Cepat, Membantu  

Tidak selalunya saya dapat menyertakan khidmat pelanggan di bawah bahagian "Kelebihan" peninjauan VPN.

Terutama apabila saya menyemak penyedia VPN yang tidak menawarkan sokongan langsung kepada pelanggan mereka.

Walau bagaimanapun, saya gembira untuk mengatakan bahawa StrongVPN memukul kuku di kepala dengan sokongan pelanggan mereka.

Semasa menyemak perkhidmatan mereka, saya memutuskan untuk mengemukakan tiket sokongan (diakui) pada jam 4:25 pagi.

Saya kembali ke pelayaran saya yang kerap dijadwalkan dan mengandaikan bahawa saya tidak akan menerima respons sehingga saya menyemak e-mel saya keesokan harinya.

Saya terkejut apabila saya membuka peti masuk saya kira-kira setengah jam kemudian dan mendapati mesej berikut.

Kualiti sokongan pelanggan StrongVPN

Walaupun saya tidak mengalami masalah "khidmat pelanggan yang layak" semasa mengkaji StrongVPN, saya kagum dengan masa tindak balas pantas dan profesionalisme yang dipaparkan oleh pasukan sokongan mereka.

Untuk memastikan ketepatan ulasan ini, saya menjelajahi web untuk ulasan pihak ketiga dan aduan pelanggan yang lain di sekeliling pasukan sokongan mereka dan, dengan mengejutkan, muncul kering.

Baik dilakukan StrongVPN ... memang dilakukan dengan baik.

3. Penyulitan AES-256 yang kuat dan StrongDNS 

143 juta ...

Itulah jumlah warga Amerika Syarikat yang terkena pelanggaran Equifax, salah satu pelanggaran keselamatan terbesar dalam sejarah keganasan siber.

Pada masa ini, nombor keselamatan sosial anda, nombor lesen pemandu, nama, alamat rumah, nombor telefon dan banyak lagi mungkin berada di tangan penggodam Equifax, menjadikan anda terdedah kepada kecurian identiti dan penipuan. (Jika anda prihatin bahawa data peribadi anda mungkin terjejas, anda boleh klik di sini untuk mengetahui apa yang perlu dilakukan.)

Walaupun masih belum jelas bagaimana penggodam melanggar sistem, kita tahu bahawa mereka mengeksploitasikan kekurangan dalam alat yang dipanggil Apache Strut yang digunakan oleh pelbagai organisasi kerajaan dan syarikat besar, termasuk Equifax.

Di luar jumlah orang yang terpengaruh, apa yang menjadikan peretasan ini begitu penting adalah bahawa lengan keselamatan siber dari Jabatan Keselamatan Dalam Negeri A.S., US-CERT, "Dikenal dan Diketahui" cacat pada bulan Mac, 2017.

Ini bermakna bahawa pasukan keselamatan di belakang Apache Struts mempunyai hampir empat bulan untuk menyelesaikan masalah itu dan ketika mereka mendakwa mengambil tindakan untuk membetulkan kecacatan dan mengurangkan risiko keselamatan, usaha mereka tidak mencukupi.

Kejatuhan dari hacks ini masih belum dapat dilihat, namun, individu di seluruh dunia mula memahami betapa nyata ancaman cyberterrorism dan oleh itu, mereka mula mengambil langkah untuk mengoptimumkan keselamatan dalam talian mereka dan "Hacker Proof" kehidupan mereka.

Salah satu langkah paling penting yang boleh diambil oleh seseorang untuk meningkatkan privasi dalam talian mereka adalah (jelas) untuk membeli dan menggunakan VPN.

Walau bagaimanapun, tidak semua VPN dibuat sama dan kebanyakannya mempunyai kecacatan keselamatan yang serius yang semuanya merosakkan perkhidmatan.

Untungnya, StrongVPN menggunakan salah satu standard penyulitan yang paling maju (walaupun lazim) dalam kewujudan yang diketahui.

Dikenali sebagai Standard Penyulitan Lanjutan atau AES, StrongVPN menggunakan enkripsi yang sama yang digunakan oleh CIA, FBI, dan NSA.

Ini bermakna anda boleh tidur dengan mudah mengetahui bahawa data peribadi anda dilindungi. Walaupun anda pergi ke rangkaian Wi-Fi awam, anda selamat dan alamat IP anda tersembunyi sepenuhnya.

4. Tiada Dasar Log 

Sesuatu yang saya selalu nampak ironis mengenai industri VPN adalah bahawa sesetengah syarikat VPN benar-benar membuat penjelajahan dalam talian anda kurang terjamin. 

Walaupun mereka mempromosikan dasar "Tidak Log" di laman web mereka, jika anda membaca cetakan halus, anda dengan cepat akan menyadari bahawa banyak VPN (terutama VPN percuma) tidak hanya log maklumat dan aktiviti anda, tetapi mereka kemudian berbalik dan menjualnya kepada pihak ketiga dan ahli gabungan.

Malah, HotSpot Shield, VPN yang pernah menjadi kegemaran peribadi, baru-baru ini melanggar dasar privasi mereka dan marah komuniti VPN dengan menjual data sensitif pelanggan mereka kepada rakan kongsi mereka.

Dengan isu-isu seperti ini menjadi semakin umum, lebih penting daripada sebelum ini bahawa anda memahami sepenuhnya dasar pembalakan VPN sebelum membuat pembelian.

Untungnya untuk StrongVPN, dasar pembalakan mereka berlalu dengan warna terbang.

Dasar privasi StrongVPN

Walaupun dasar privasi mereka, keserasian Netflix, perkhidmatan pelanggan dan dasar pembalakan semua hebat, StrongVPN datang dengan beberapa kontra yang sangat, sangat, sangat besar.

Dan malangnya, sudah tiba masanya untuk bercakap tentang gajah di sudut.

Kekurangan Menggunakan StrongVPN

1. Sangat Perlahan pada Kebanyakan Pelayan

Sejak saya terakhir mengkaji StrongVPN, syarikat itu telah hampir empat kali ganda kelajuan yang disediakan oleh banyak pelayan mereka.

Jadi hakikat bahawa saya masih termasuk kelajuan pelayan mereka di bahagian "Kontra" ulasan ini harus memberitahu anda sesuatu tentang bagaimana perlahan-lahan perlahan mereka dulu.

Kepada kredit StrongVPN, mereka telah meningkatkan kelajuan mereka dengan hebat.

Hampir ke titik di mana VPN mereka sebenarnya boleh digunakan untuk aktiviti harian.

Walau bagaimanapun, memandangkan harga yang curam (yang akan kita sentuh dalam satu minit) dan pemilihan ciri-ciri yang jarang berlaku, perkara-perkara terlalu lambat untuk saya.

Muat naik miskin StrongVPN (dalam Mbps)

US Server (New York)

 • Ping: 57ms
 • Muat turun: 38.96 Mbps
 • Muat naik: 5.00 Mbps

Pelayan EU (Amsterdam)

 • Ping: 132ms
 • Muat turun: 9.78 Mbps
 • Muat naik: 3.18 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 245 ms
 • Muat turun: 20.10 Mbps
 • Muat naik: 2.35 Mbps

Pelayan UK (London)

 • Ping: 122ms
 • Muat turun: 35.47 Mbps
 • Muat naik: 4.63 Mbps

Seperti biasa mengambil ujian kelajuan dengan sebatian garam kerana mereka hanya mengandalkan terlalu banyak pembolehubah. Walau bagaimanapun, sejak kami telah menguji perkhidmatan 78+ VPN setakat ini, kami mempunyai purata yang boleh dibandingkan dengan VPN yang lain.

Mereka menawarkan lebar jalur yang tidak terhad yang bermakna mereka tidak akan melambatkan anda apabila anda torrent, tetapi itu tidak banyak membantu apabila StrongVPN kadang-kadang lebih perlahan daripada proksi.

2. User-Interface Sangat Usang

Saya penis untuk nostalgia.

Tidak ada yang akan membuat saya lebih cepat daripada lagu pembunuh 90 atau model kerja era Windows 98 Window.

Walau bagaimanapun, terdapat banyak masa dalam hidup saya di mana saya tidak mahu mengalami nostalgia dengan apa-apa cara, bentuk, atau bentuk, dan salah satu daripada masa-masa yang berlaku apabila saya cuba melindungi data peribadi saya.

Malangnya, antara muka pengguna StrongVPN kelihatan dan melakukan seperti sesuatu dari awal 2000-an.

Antara muka Pengguna StrongVPN

Susun atur dan reka bentuk tidak betul-betul intuitif, dan perkara-perkara tidak menjadi lebih baik apabila anda menatal ke tetapan lanjutan (sukar untuk mencari).

Tetapan Lanjutan StrongVPN

Saya dapati UI StrongVPN menjadi sangat mengecewakan dan, walaupun sebagai pengguna VPN berpengalaman, saya berjuang untuk mencari dan mengubah tetapan yang saya mahu.

Walaupun ia bukan antara muka paling teruk yang pernah saya temui, pasukan di StrongVPN pasti akan mendapat manfaat daripada membawa reka bentuk perisian mereka ke abad ke 21.

3. Terlalu mahal untuk Perkhidmatan yang Diberikan 

Ini adalah bahagian semakan dimana StrongVPN boleh menyelamatkan diri.

Tentunya, kelajuan mereka cukup kekurangan dan antara muka pengguna mereka kelihatan seperti sesuatu dari Windows '98, namun, apabila anda menganggap fakta bahawa mereka menyediakan perkhidmatan pelanggan yang berkualiti tinggi, keserasian Netflix, dan dasar kosong sifar, semua kelemahan mereka mungkin diabaikan untuk harga yang betul.

Malangnya, untuk StrongVPN, harganya tidak betul.

Inilah cara semua itu rosak.

Harga StrongVPN

Bulanan: $ 10 atau $ 120 setahun

Tahunan: $ 69.99

Pada penghujung hari, StrongVPN adalah VPN bajet yang cuba melarikan diri dengan mengecaj harga VPN premium

Walaupun anda memilih pakej termurah di StrongVPN, mereka masih lebih mahal daripada Surfshark, PIA, NordVPN, dan SaferVPN ...

Kesemuanya adalah antara 5 VPN paling tinggi kami!

Malah, StrongVPN hanya $ 1 sebulan lebih murah daripada perkhidmatan tertinggi kami pada tahun 2018, ExpressVPN, yang menawarkan kelajuan yang lebih cepat 3X daripada StrongVPN dan berpuluh-puluh ciri tambahan.

Jadi, seperti Happy Gilmore pernah berkata, "Harga itu salah". 

Untungnya anda boleh menggunakan pelbagai kaedah pembayaran untuk membeli StrongVPN, seperti PayPal, Kad Kredit dan Bitcoin untuk pembayaran tanpa nama.

4. Bidang kuasa A.S. Mungkin Membubarkan Beberapa Pelanggan

Sejak Edward Snowden membocorkan dokumen yang tidak terkira banyaknya mendedahkan betapa banyak maklumat yang dikesan dan disimpan oleh kerajaan A.S., banyak penyokong privasi telah menjadi berhati-hati menggunakan perkhidmatan VPN yang terletak di mana-mana negara "Lima Mata".

Walaupun ini adalah keprihatinan yang sah yang perlu dipertimbangkan ketika memutuskan klien VPN yang akan digunakan, dasar pembalakan yang kuat StrongVPN akan membantu anda berehat pada waktu malam ....

Kami hanya akan mematuhi semua permintaan sepina yang sah yang mematuhi surat undang-undang. Kita tidak boleh memberikan maklumat yang kita tidak ada. StrongVPN tidak akan menyertai mana-mana permintaan yang tidak mengikut perlembagaan.

Walau bagaimanapun, seperti yang kita lihat dengan HotSpot Shield dan VPN lain sepanjang tahun, tidak ada jaminan, dan apabila ia berkaitan dengan keselamatan peribadi, saya selalu memilih untuk melindung nilai pertaruhan saya.

5. Anda Perlu Main "Server Roulette" 

Salah satu masalah terbesar yang saya dapati dengan perkhidmatan StrongVPN ialah menggunakan VPN mereka sama seperti bermain Roulette Rusia.

Apa yang saya maksudkan dengan ini? 

Nah, tidak seperti setiap VPN lain di pasaran, mereka menugaskan pelayan secara rawak (saya mengandaikan ini dilakukan untuk mengekalkan bajet mereka) yang bermakna pelanggan mereka pada dasarnya bermain loteri setiap kali mereka menyambungkan peranti.

Satu bulan anda mungkin mempunyai perkhidmatan cemerlang yang setanding dengan persaingan StrongVPN.

Bulan berikutnya, pelayan yang telah anda tetapkan mungkin sangat mengecewakan, anda tidak boleh memuat turun Dokumen Word mudah (tidak, saya tidak melebih-lebihkan).

Tidak ada konsistensi dengan servis mereka atau pelayan yang mana anda dapat menugaskan membuat StrongVPN sebuah craps literal (hampir).

Adakah saya Mengesyorkan StrongVPN?

Saya perlu memuji pasukan di StrongVPN.

Sejak terakhir kali saya mengkaji perkhidmatan mereka, mereka telah meningkatkan kelajuan mereka, mengukuhkan perkhidmatan pelanggan mereka, dan meningkatkan jaminan wang mereka dari 7 hingga 30 hari.

Ini adalah beberapa peningkatan besar.

Walau bagaimanapun ... Ia masih tidak mencukupi untuk mendapat sokongan saya.

StrongVPN mempunyai banyak keserasian dengan keserasian Netflix, pasukan sokongan pelanggan yang cepat, dan tiada dasar pembalakan.

Tetapi mengingat tag harga yang keterlaluan, kelajuan perlahan, dan antara muka yang mengecewakan, saya tidak boleh memberikan StrongVPN meterai kelulusan saya.

Jika anda mencari VPN peringkat tinggi dalam julat harga yang sama, maka saya cadangkan anda menyemak ulasan kami ExpressVPN dan PIA.

Tinggalkan kajian anda sendiri

Pernahkah anda menggunakan StrongVPN sebelum ini? Jika ya, apakah pengalaman anda? Saya sentiasa tertarik untuk mendengar apa yang dikatakan peminat lain mengenai VPN yang saya semak! Izinkan saya tahu di bawah.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me