Kajian Perisai Hotspot

Perisai Hotspot

Dengan lebih 650 juta pengguna, HotSpot Shield VPN (dilancarkan oleh AnchorFree) dibahagikan kepada dua produk: perkhidmatan VPN percuma yang lebih mirip dengan proksi dengan topi bandwidth dan VPN berbayar premium bernama "HotSpot Shield Elite".

Dalam ulasan ini, kami akan membandingkan penyulitan rangkaian HotSpot Shield Elite, ciri keselamatan dan kelajuan terhadap perkhidmatan VPN yang lain.

Mereka telah berniaga sejak 2005 dan telah mengembangkan pangkalan pengguna mereka pada kadar yang tinggi.

Walau bagaimanapun, seperti halnya dengan banyak syarikat VPN yang popular, yang memiliki kebanyakan pelanggan tidak semestinya bermaksud anda mempunyai produk terbaik.


Jadi persoalannya tetap ada, "Adakah pengguna besar-besaran Hotspot Shield berdasarkan hasil VPN atau pemasaran cemerlang?"

Dan selama kajian ini, itulah persoalan yang saya harap jawab.

Tinjauan VPN Hotspot Shield

Perisai Hotspot berfungsi pada Windows, MacOS, Android dan iOS.

RANGKA KESELURUHAN: # 32 daripada 78 VPN
USABILITY:  Mudah untuk digunakan
LOG FILES: Beberapa Pembalakan
LOKASI:  24 negara, 500 pelayan
SOKONGAN: Tiada sembang langsung, tiket sokongan dengan respons yang perlahan
TORRENTING: Torrenting Allowed
NETFLIX: Ya 1/4
ENKRIPSI / PROTOCOL: AES 256-bit 
KOS: $ 3.49 / mo & pelan percuma terhad - wang kembali 45 hari
LAMAN WEB RASMI: www.hotspotshield.com

1. Kelajuan terpantas (Kecuali di A.S.) Kelebihan Menggunakan Perisai Hotspot

Di pelayan kanan, Hotspot Shield adalah pantas.

Sebenarnya, ketika saya menguji Hotspot Shield pada pelayan EU di Estonia, mereka melakukan lebih cepat daripada VPN lain yang pernah saya uji.

Muat turun dan muat naik ujian kelajuan

Saya berhubung dengan beberapa pelayan lain dan menjalankan beberapa ujian menggunakan laman web pihak ketiga, speedtest.net untuk memastikan ketepatan ulasan ini.

Inilah tanda aras prestasi yang saya catat semasa menggunakan VPN Hotspot Shield di sambungan Internet 100 Mbps.

US Server (New York)

 • Ping: 183ms
 • Muat turun: 28.66 Mbps
 • Muat naik: 13.74 Mbps

Pelayan EU (Amsterdam)

 • Ping: 54ms
 • Muat turun: 92.28 Mbps
 • Muat naik: 45.09 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 141ms
 • Muat turun: 80.00 Mbps
 • Muat naik: 19.60 Mbps

Pelayan UK (London)

 • Ping: 53ms
 • Muat turun: 95.55 Mbps
 • Muat naik: 46.45 Mbps

Sekiranya anda membaca mana-mana ulasan VPN lain yang telah saya lakukan di laman web ini, maka anda tahu bahawa hasil ini mengesankan, benar-benar hebat.

Hotspot Shield kerap dilakukan sekitar 10 Mbps lebih cepat daripada mana-mana pesaing mereka di semua pelayan Eropah dan Asia.

Secara luar biasa, pelayan Amerika Syarikat mereka dengan mudah berlari dengan kecepatan yang hampir dua kali perlahan sebagai pesaing mereka walaupun syarikat itu berpangkalan di San Francisco!

Jika anda merancang untuk menggunakan pelayan yang terletak di Kesatuan Eropah atau Asia, maka Hotspot Shield adalah VPN terpantas yang kini tersedia.

Walau bagaimanapun, jika anda secara khusus memerlukan akses ke pelayan berasaskan A.S., maka anda mungkin harus memilih sesuatu seperti ExpressVPN, PIA atau NordVPN.

2. Pengalaman Pengguna yang luar biasa 

Hotspot Shield mungkin VPN yang paling indah yang pernah saya gunakan.

Aplikasi HotSpot Shield

Selepas proses pemasangan selama 2 minit, anda akan dibawa ke antara muka yang kelihatan seperti sesuatu daripada filem James Bond yang baru di mana anda boleh menyesuaikan tetapan dan lokasi VPN dengan hanya beberapa klik.

Tetapan VPN HotspotShield

Walaupun mereka tidak menawarkan banyak dari segi tetapan lanjutan atau penyesuaian (yang saya akan bincangkan di bahagian 'kontra'), apa yang mereka ada adalah perisian VPN yang sangat mudah, intuitif, dan mudah digunakan.

3. Torrenting adalah Sokongan Sepenuhnya

Salah satu perkara yang menarik mengenai Hotspot Shield ialah, tidak seperti sesetengah pesaing mereka, mereka sepenuhnya dan sepenuh hati menyokong pelencongan tanpa nama.

Rangkaian mereka menggunakan Penyulitan AES-256 yang selamat untuk memastikan semua data yang dihantar ke dan dari peranti anda benar-benar selamat ... Dari semua orang (kecuali AnchorFree).

Kerajaan, ISP, jiran yang baik, selagi Hotspot Shield menegakkan dasar pembalakan mereka, tiada seorangpun boleh mengakses mana-mana sejarah penyemakan imbas atau aktiviti rangkaian.

Memandangkan AnchorFree secara terbuka menyokong dan bahkan memberi arahan mengenai penghinaan tanpa nama, selamat untuk mengatakan bahawa Hotspot Shield Elite adalah pilihan yang sangat baik untuk lebih ramai pengguna yang sukar untuk pengalaman P2P selamat.

4. Netflix yang Serasi (1/4)

Streaming Netflix dengan Hotspot Shield sedikit lebih rumit daripada dengan ExpressVPN atau StrongVPN. Walau bagaimanapun, jika anda mengikuti arahan di laman web mereka, anda masih boleh mencari pelayan yang akan berfungsi.

Perkhidmatan penstriman Kanada bekerja dengan sempurna untuk kami. Tetapi kami menyerang tiga yang kami uji.

Itu sebenarnya bukan keputusan yang buruk pada hari ini, kerana Netflix telah menjadi sangat baik dalam mengesan (dan mematikan) kebanyakan pengguna VPN yang cuba mengakses kandungan yang dihadkan oleh geo.

Perisai HotSpot pembasmian pelayan Netflix:

 • Kanada

Perisai HotSpot pelayan disekat oleh Netflix:

 • Amerika Syarikat
 • United Kingdom
 • Belanda

Kekurangan Menggunakan Perisai Hotspot

1. Tuduhan Privasi CDT & Siasatan FTC

Hotspot Shield selalu menjadi syarikat yang mencurigakan.

Memandangkan mereka adalah penyedia VPN yang berpangkalan di AS yang dilancarkan menggunakan $ 52 juta daripada pembiayaan Siri C dari gergasi pelaburan Goldman Sachs, dan syarikat induknya bekerjasama dengan beberapa syarikat pengiklanan dan pemasaran ... Saya tidak akan menggambarkan syarikat itu sebagai "Di atas Mencemuh ".

Walau bagaimanapun, selepas pemfailan baru-baru ini dari CDT dan penyiasatan FTC yang berterusan, saya mula menyedari bahawa istilah "Etika Genting" mungkin penerangan yang lebih sesuai.

Berikut adalah coretan daripada siaran akhbar yang dikeluarkan dari Pusat Demokrasi & Teknologi mengenai aduan rasmi yang difailkan terhadap Hotspot Shield.

hotspot shield state ...

Memandangkan pengguna 650 juta + yang bergantung kepada Hotspot Shield untuk keselamatan dalam talian mereka, pemfailan 14 halaman CDT mempunyai implikasi yang serius.

Walaupun David Gorodyansky telah memanggil tuntutan-tuntutan ini "Tidak Diketahui" dan menyatakan bahawa dia "Tidak setuju" dengan pemfailan, fakta-fakta itu nampaknya tidak memihak kepadanya.

Sehingga FTC menyimpulkan siasatan formalnya, saya tidak boleh mengesahkan atau menafikan tuduhan-tuduhan ini, bagaimanapun, saya akan mengatakan bahawa saya akan hairan jika Hotspot Shield meninggalkan pertempuran ini tanpa beberapa bekas luka.

2. Dasar Privasi dan Pembalakan yang boleh dipersoalkan

AnchorFree secara terbuka dikaitkan dengan beberapa syarikat pengiklanan pihak ketiga yang menjadikan Hotspot Shield percuma.

Walaupun ini adalah amalan yang biasa untuk perkhidmatan VPN percuma, apabila anda mula menggali ke dalam dasar privasi, perkara menjadi lebih menyusahkan.

Berikut adalah petikan dari dasar privasi mereka untuk menggambarkan maksud saya.

pembalakan perisai panasImej diambil dari: https://www.hotspotshield.com/privacy-faq/

Walaupun anda mengabaikannya, hakikat bahawa istilah "maklumat peribadi" sengaja samar-samar sepanjang polisi mereka dan nampaknya tidak termasuk alamat IP peribadi anda, ini adalah pernyataan yang agak membimbangkan.

Kajian CSIRO menyimpulkan bahawa Hotspot Shield menggunakan kod pengesanan untuk mengumpulkan maklumat tentang pengguna mereka dan kemudian menjual maklumat ini kepada pengiklan.

Mereka juga mendapati bahawa Hotspot Shield akan sentiasa mengalihkan trafik pengguna melalui salah satu rangkaian afiliasi mereka untuk mendapatkan keuntungan daripada pembelian yang dibuat oleh pelanggan mereka semasa menggunakan VPN.

Walaupun dasar pembalakan mereka menawarkan beberapa jaminan dengan menyatakan bahawa:

"... semua menyemak imbas maklumat atau maklumat lain yang berkaitan dengan aktiviti dalam talian anda yang dihantar oleh anda ke pelayan kami apabila menggunakan Hotspot Shield akan dibersihkan setelah sesi" VPN "anda ditutup."

Saya sangat tertekan untuk mengatakan bahawa saya mempercayai Hotspot Shield dengan data peribadi saya.

3. Sokongan Pelanggan yang Ticketed 

Sudah jelas kepada saya bahawa semua sumber Hotspot Shield telah disalurkan ke dalam tiga perkara.

 1. Mewujudkan senarai pelayan yang berfungsi pada kelajuan cepat kilat
 2. Merancang antara muka pengguna yang cantik
 3. Mencari cara untuk undang-undang (atau sebaliknya) mengeksploitasi dasar privasi yang samar-samar untuk keuntungan sebanyak mungkin.

Seperti yang anda perhatikan, perkhidmatan pelanggan yang hebat tidak ada pada senarai itu.

Walaupun Hotspot Shield menawarkan senarai lengkap sumber dan panduan pemecahan masalah, pasukan sokongan pelanggan mereka adalah semua tetapi tidak ada.

Sekiranya anda menghadapi masalah, satu-satunya cara untuk menghubungi pasukan sokongan adalah melalui tiket sokongan yang ditakuti.

Sokongan pengguna

Dan sekali tiket anda telah dihantar?

Anda sepatutnya pergi dan tuangkan lagi cawan kopi dan duduk dengan buku yang baik kerana anda akan menunggu lama, lama, lama.

Saya cuba mengemukakan pertanyaan sokongan teknikal untuk semakan ini tiga hari sebelum saya mula menulis jawatan ini.

Banyak kesakitan saya ... Saya masih belum menerima balasan! 

Selepas meneliti beberapa ulasan lain, saya mendapati bahawa pengalaman ini cukup di mana-mana.

Malah, saya membaca beberapa aduan pelanggan yang mendakwa bahawa ia mengambil Hotspot Shield lebih daripada satu minggu untuk bertindak balas terhadap ralat penyelesaian masalah yang mudah.

Memandangkan teg harga yang tinggi yang dikaitkan dengan perkhidmatan VPN Elite mereka, ini adalah kesalahan yang sangat besar.

4. Catapult Hydra dan Tiada Keserasian TOR 

Dengan asas pengguna yang besar dan pelbagai seperti yang dibanggakan oleh Hotspot Shield, anda akan membayangkan bahawa mereka akan mencipta produk yang sama-sama berbeza dan boleh disesuaikan dengan keperluan atau keadaan.

Malangnya, ini tidak berlaku.

Bukan sahaja Hotspot Shield tidak menawarkan keserasian dengan The Orion Router atau mana-mana proksi pihak ketiga lain (ciri yang sangat berguna di negara-negara yang gemuk seperti China dan Korea Utara) - Hotspot Shield juga berfungsi dengan baik di China, mereka mendarat di 7 VPN kami yang terbaik untuk China. Mereka mengehadkan semua pengguna ke protokol Catapult Hydra proprietinya. Walaupun mereka digunakan untuk menyokong protokol OpenVPN, ini berubah selepas pengenalan protokol Catapult Hydra mereka.

Memandangkan mereka mempunyai lebih daripada 650 juta pengguna, anda akan menganggap Hotspot Shield akan menawarkan sekurang-kurangnya beberapa protokol tunneling VPN yang lain untuk kejadian yang jarang (tetapi tidak dapat dielakkan) di mana protokol mereka sendiri tidak akan memotongnya.

Malangnya, ini tidak semestinya berlaku.

5. Kecurian DNS Melalui Sambungan Chrome

Untuk membuat keadaan menjadi lebih teruk, sambungan Chrome mereka melonggarkan DNS anda.

Kami melakukan ujian yang menyeluruh pada beberapa VPN dan Hotspot Shield adalah salah satu daripada banyak penyedia VPN yang melonggarkan DNS anda melalui sambungan mereka.

Tidak ada yang besar, dan mungkin akan dibetulkan tidak lama lagi, tetapi buat masa ini mereka bocor ... Berikut adalah beberapa maklumat tentang bagaimana untuk membetulkan kebocoran itu, namun.

Harga Perisai Hotspot, Rancangan & Fakta

Setakat penyedia VPN berbayar pergi, harga Hotspot Shield digunakan pada bahagian spektrum yang lebih mahal.

Malah, pada $ 5.99 sebulan untuk pakej 12 bulan mereka, mereka adalah beberapa dolar lebih mahal daripada VPN kegemaran kami sendiri, NordVPN. Dan hanya $ 1 dolar lebih murah daripada ExpressVPN.

Satu-satunya perbezaan di antara setiap pelan adalah tempoh masa yang mana anda boleh menggunakan perkhidmatan VPN Hotspot Shield. Begini bagaimana rancangan harga mereka berbeza.

Harga Hotspot Shield

 • Bulanan: $ 12,99 
 • 6 Bulan: $ 53.94 ($ 8.99 / mo)
 • 12 Bulan: $ 71.88 ($ 5.99 / mo)
 • 3 Tahun: $ 125.6 ($ 3.49 / mo)

Selain itu, jika anda berada di EU, anda akan menghadapi harga yang lebih berat (6.99 euro / mo untuk pelan 1 tahun, contohnya). Saya tertanya-tanya mengapa mereka melakukannya ...

Walaupun rancangan mereka agak mahal, mereka semua disokong oleh jaminan wang kembali 45 hari yang murah, yang merupakan jaminan terbaik yang pernah saya lihat dalam industri VPN.

Dari apa yang saya baca di web, bayaran balik ini agak tidak menyakitkan untuk mengumpul makna bahawa jika anda mencuba perkhidmatan VPN Hotspot Sheld dan memutuskan bahawa mereka bukan untuk anda, anda boleh dengan cepat menerima wang anda dan meneruskan pencarian anda untuk pembekal VPN yang sempurna.

Setakat pembayaran, anda boleh menggunakan semua kad kredit utama, PayPal dan juga pemindahan kawat. Walau bagaimanapun, mereka tidak memberikan sebarang kaedah pembayaran tanpa nama, seperti Bitcoin.

 • Kemudahan perisian VPN: Mudah digunakan aplikasi VPN
 • Yuran tersembunyi & klausa: Tidak dijumpai.
 • Upsells: Tiada upsells.
 • Akses segera selepas pembayaran: Ambil ~ 5min untuk mendapatkan akses untuk memuat turun fail (selepas membeli perisian)

Adakah Kami Mengesyorkan Perisai Hotspot?

Jawapan kepada soalan ini adalah rumit.

Sebagai perkhidmatan, Hotspot Shield sangat hebat.

Mereka menawarkan kelajuan pencahayaan yang cepat, pengalaman pengguna yang luar biasa, dan banyak ciri hebat untuk memastikan peminat VPN gembira.

Walau bagaimanapun ...

Syarikat di sebalik perkhidmatan itu telah terlibat dalam banyak urusan rendang dan aktiviti kelabu etnik yang sukar bagi saya untuk memberikan kelulusan saya, terutama dengan mempertimbangkan tuduhan CDT semasa.

Mereka juga tidak berfungsi dengan gabungan TOR. Saya rasa terdapat VPN yang lebih baik pada harga yang sama atau lebih murah, seperti NordVPN atau ExpressVPN.

Sehingga kini, Hotspot boleh digunakan untuk menyembunyikan alamat IP anda tetapi bukan pilihan terbaik untuk privasi lengkap. Baca semua ulasan VPN saya di sini.

Pernahkah anda menggunakan Hotspot Shield sebelum ini? Jika ya, apakah pengalaman anda? Saya sentiasa tertarik untuk mendengar apa yang dikatakan peminat lain mengenai VPN yang saya semak! Izinkan saya tahu di bawah.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me