Kajian IPVanish

Ulasan IPVanish

Penyedia VPN berasaskan AS IPVanish mendakwa "Perkhidmatan VPN Terbaik di Dunia".

Walaupun mereka mempunyai banyak sokongan dan penajaan dan menawarkan produk yang kaya dengan ciri yang diakui, persoalannya masih lagi, "Bolehkah mereka hidup dengan gembar-gembur mereka sendiri?"

Dalam kajian ini, saya akan memberi anda jawapan terperinci untuk soalan itu.

Saya akan mengambil pandangan yang tidak berat sebelah di IPVanish, menganalisis segala-galanya dari latar belakang syarikat, perkhidmatan, ciri, harga, dan banyak lagi.

Mari kita mulakan.

Gambaran Keseluruhan VPN IPVanish

RANGKA KESELURUHAN: # 5 daripada 78 VPN
USABILITY: Sangat Mudah, Menyokong Semua Peranti
LOG FILES: Tiada Dasar Pembalakan
LOKASI: 60+ negara, 1200+ pelayan
SOKONGAN: Tiada Siaran Langsung, tindak balas mengambil masa beberapa hari
TORRENTING: P2P & Torrenting Allowed, Encouraged
NETFLIX: Ya 1/4
ENKRIPSI / PROTOCOL: AES 256-bit, OpenVPN, SOCKS5
KOS: $ 4.87 / $ 6.75 / $ 7.50 / mo
LAMAN WEB RASMI: www.ipvanish.com

Ditubuhkan pada tahun 1999 di bawah payung Pemasaran Mudhook (terletak di AS, Florida), IP Vanish telah mendapat reputasi sebagai salah satu penyedia VPN teratas di pasaran.

1,300+ pelayan (dan mengira) di lebih daripada 75 negara yang berbeza (terutamanya terletak di Eropah dan Amerika Utara).

Perkhidmatan VPN mereka serasi dengan hampir setiap peranti dan OS yang dibayangkan dan mereka mempunyai apl khusus untuk Windows, Mac OS, Android, TV Kebakaran dan IOS. Bagi pengguna yang lebih berteknologi, mereka juga membenarkan pelanggan membuat konfigurasi IPVanish secara manual pada telefon Window, Ubuntu, ChromeBook, dan router anda..

IPVanish juga menyokong semua protokol VPN utama dan bahkan membolehkan pengguna mengakses proksi web SOCKS5 yang tidak boleh memuat turun (yang akan saya sentuh kemudian).

IPVanish Pros (+)

1. Kelajuan Cepat (hanya 18% lebih perlahan daripada tanpa VPN)

Saya menjalankan ujian kelajuan beberapa pada pelayan IPVanish dan inilah yang saya datang dengan (Saya menggunakan sambungan Internet 100 Mbps dalam EU).

Kelajuan VPN IPVanish

US Server (New York)

 • Ping: 133ms
 • Muat turun: 34.71 Mbps
 • Muat naik: 24.72 Mbps

Pelayan EU (Amsterdam)

 • Ping: 38ms
 • Muat turun: 82.67 Mbps
 • Muat naik: 43.19 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 341ms
 • Muat turun: 7.61 Mbps
 • Muat naik: 5.88 Mbps

Pelayan UK (London)

 • Ping: 56ms
 • Muat turun: 80.25 Mbps
 • Muat naik: 42.09 Mbps

IPVanish menawarkan kelajuan muat turun dan muat naik yang dihormati. Apabila disambung dari EU ke EU mereka hanya mempercepatkan kelajuan saya sebanyak 18%.

Walau bagaimanapun, sukar untuk menjustifikasikan kos perkhidmatan mereka apabila anda membandingkan kelajuan AS yang mereka tawarkan dengan kelajuan perkhidmatan lain yang kurang mahal.

Sebagai contoh, kelajuan muat turun IPVanish (di pelayan A.S.) lebih lambat daripada NordVPN dan SaferVPN (membaca ulasan), yang kosnya kurang daripada $ 4 / bulan.

2. App Kerja yang Layak

Memasang aplikasi mereka adalah proses lancar yang lancar (walaupun, menjengkelkan, saya terpaksa memulakan semula komputer saya selepas itu).

Setelah melancarkan perisian itu, secara langsung jelas bahawa IPVanish menawarkan antara muka yang intuitif dan mudah digunakan. Mereka kini juga menawarkan suis bunuh untuk pengguna Windows dan Mac.

Mereka memudahkan anda untuk mencari semua yang anda perlukan dan memberikan anda pelbagai tetapan dan pilihan untuk mainan bersama.

IPVanish kebolehgunaan

Satu-satunya aduan yang saya ada dengan antara muka mereka adalah bahawa mereka tidak menawarkan arahan untuk membuat dan menggunakan proksi SOCKS5 dari portal akaun.

IPVanish SOCKS5 Proxy

Walaupun ini bukan masalah besar dan mudah diselesaikan dengan carian Google yang cepat (atau dengan mengkaji artikel IPVanish mengenai topik itu), dengan proksi SOCKS5 menjadi titik jualan yang besar, anda akan berfikir bahawa mereka akan menyelaraskan proses persediaan sebanyak yang mungkin.

3. Log masuk Zero 

Jika anda membaca melalui cetakan bagus dalam dasar privasi banyak perkhidmatan VPN, anda mungkin terkejut menyedari bahawa "Pengimbasan Pelayaran Anonymous" yang diiklankan mereka tidak begitu dikenali selepas semua.

Malah, jika anda memilih pembekal yang salah, data dan maklumat peribadi anda boleh disimpan di salah satu pelayan dalaman syarikat dan dasar privasi (yang anda bersetuju) memberi mereka hak untuk menggunakan data tersebut untuk tujuan apa pun yang mereka lihat patut.

Malangnya, kami mempunyai perasaan bercampur-campur mengenai dasar "tiada log" IPVanish. Mereka telah berada di berita pada masa lalu untuk pembalakan dan menyerahkan data untuk pengguna ke Keselamatan Dalam Negara, walaupun mendakwa bahawa mereka tidak menyimpan log. Itu tidak memberikan pengguna yang menggunakan amanah penuh perkhidmatan mereka. Ini berlaku pada tahun 2016, walaupun. Sejak itu mereka telah diambil alih oleh sebuah syarikat baru, yang dipanggil StackPath, yang menjanjikan jaminan penuh privasi dan keselamatan.

Dalam kata-kata mereka sendiri,

Kami mempunyai dasar yang ketat terhadap pengumpulan log sambungan dan aktiviti. Kami tidak akan menyimpan metadata mengenai sesi VPN atau maklumat tentang cara menggunakan perkhidmatan ini.

Jadi semasa anda tidak pernah benar-benar tanpa nama dalam talian, IPVanish adalah salah satu daripada beberapa VPN yang membuat anda kira hampir sama sekali tidak dikenali.

4. Penyulitan Kukuh (AES-256)

IPVanish bergantung pada protokol penyulitan yang sama, AES-256, yang digunakan oleh banyak agensi keselamatan dan organisasi kerajaan yang terkemuka di dunia.

Dengan serangan cyber kuasa brutal yang semakin meningkat, ini adalah satu tambahan besar.

Pada bulan Disember 2016, WordFence, plugin keselamatan WordPress, menyaksikan peningkatan dramatik dalam jumlah serangan kekerasan yang dilaksanakan di laman web WordPress (yang menguasai lebih daripada 25% daripada internet).

Sebenarnya, perkara-perkara yang menjadi sangat buruk ialah, pada satu ketika, terdapat lebih daripada 30,000 IP menyerang unik setiap hari!

graf tapak diserang

Walaupun statistik ini harus berfungsi sebagai panggilan bangun untuk pemilik laman web banyak, ia juga tidak seharusnya menjadi sebab penggera.

Dengan melayari web dengan VPN yang disulitkan AES-256 (seperti IPVanish) alamat IP anda dan semua data peribadi akan dilindungi daripada penggodam sehingga data anda hampir "Bukti Kekuatan Brute"

Itu juga bermakna bahawa anda boleh mendapatkan penapisan khusus IP yang dimanfaatkan oleh sekolah, majikan, dan kerajaan.

5. Muat turun Proksi Web SOCKS5 Percuma 

Seperti kebanyakan penyedia VPN, IPVanish membolehkan pengguna mengakses beberapa protokol yang berbeza termasuk OpenVPN lalai serta PPTP, dan L2TP.

Walaupun OpenVPN biasanya protokol yang disyorkan kerana mereka menawarkan kelajuan pantas yang tidak mengorbankan privasi atau keselamatan, mereka datang dengan kelemahan.

Kelemahan itu adalah bahawa anda perlu memuat turun klien terus ke peranti anda untuk mengakses sijil unik yang diperlukan untuk membuat sambungan yang selamat.

Nasib baik, ada alternatif.

IPVanish memberikan pelanggan mereka akses kepada protokol pelayan proksi khas yang dikenali sebagai SOCKS atau Socket Security. Protokol ini membolehkan anda menikmati faedah yang sama dengan VPN standard tanpa perlu memuat turun sebarang perisian ke mana-mana peranti anda.

Ini bermakna anda boleh menyembunyikan alamat IP anda, menyembunyikan maklumat peribadi, dan menikmati prestasi yang lebih pantas tanpa memuat turun alat pihak ketiga yang mengganggu.

Walaupun ini menyediakan perkhidmatan yang besar kepada pelanggan tertentu (terutamanya individu yang ingin mengelakkan undang-undang penapisan atau sekatan lain yang berkaitan dengan IP), harus diperhatikan bahawa kelajuan dan muat turun bebas muat datang pada kos.

Itulah keselamatan anda.

Sebab proksi SOCKS dapat mencapai kelajuan lebih cepat daripada VPN tradisional adalah bahawa ia tidak menggunakan standard penyulitan yang sama.

Dengan kata lain, ia tidak menawarkan protokol privasi dan privasi yang sama yang menghalang penggodam, penjenayah siber, dan kerajaan daripada mengakses maklumat peribadi anda.

Walaupun proksi melakukan tugas admiral untuk menghalang lokasi anda, ia tidak banyak berguna ketika melindungi privasi dan keselamatan anda..

Walaupun ini adalah "Pro" untuk IPVanish dan tentunya satu protokol yang unik untuk menawarkan, berhati-hati dan mendidik diri anda tentang proksi SOCKS sebelum memanfaatkan ciri ini.

6. Torrenting adalah Dibenarkan

Dengan IPVanish, bukan sahaja merosot (P2P) dibenarkan ... Ia secara terang-terangan digalakkan.

Tidak seperti penyedia VPN yang banyak, IPVanish tidak mempunyai keraguan tentang pelanggan menggunakan perkhidmatan mereka untuk "Torrent secara bebas dan secara peribadi."

IPVanish membolehkan P2P

Sikap ragu-ragu terhadap torrenting mungkin marah beberapa penyokong anti-lanun, bagaimanapun, untuk pengguna VPN purata, ciri ini adalah bonus utama.

7. Sepuluh Had Sambungan Peranti

Salah satu ciri "kegemaran saya" IPVanish adalah bahawa mereka membolehkan anda bersambung secara serentak sehingga 10 peranti.

Kebanyakan perkhidmatan VPN, termasuk syarikat premium seperti ExpressVPN, hadkan sambungan serentak anda kepada 3 peranti. Ini mungkin tidak kelihatan seperti masalah besar kepada sebahagian daripada anda, bagaimanapun, bagi anda dengan ahli keluarga atau pasangan, membeli lesen kedua boleh menjadi kekecewaan besar dan perbelanjaan yang tidak diingini.

Walau bagaimanapun, dengan had 10-peranti IPVanish, anda, pasangan anda, dan juga anak-anak anda boleh menyemak imbas dengan selamat dan selamat ... Semua pada masa yang sama.

8. Sesetengah Pelayan Unblock Netflix

IPVanish tidak menyatakan secara spesifik di laman web mereka jika mereka akan bekerja dengan Netflix atau tidak.

Kebanyakan penyedia VPN telah mula menyembunyikan kenyataan rasmi sejak beberapa tahun yang lalu, kerana gergasi video-streaming kini menggunakan salah satu sistem pengesanan VPN yang paling canggih sehingga kini.

Tetapi tanpa mengira pendirian rasmi mereka, kami masih menguji mereka.

Kami menyambung ke pelayan negara yang berbeza, api Netflix, dan cuba untuk aliran sesuatu. Apa sahaja!

Keputusan tidak bermula dengan baik dengan IPVanish:

Kesilapan sambungan IPVanish

Tiga pelayan pertama yang kami cuba tidak berfungsi:

 • Kanada
 • United Kingdom
 • Belanda

Walau bagaimanapun, kali keempat adalah pesona!

Kami berhubung dengan pelayan A.S. di Chicago dan dapat mengesan pengesanan.

 • Amerika Syarikat: Chicago

Satu-satunya masalah adalah bahawa pelayan tertinggal sedikit. Jadi jika anda memerlukan VPN yang berfungsi dengan Netflix, bacalah ini.

9. Keserasian TOR

TOR atau Rangkaian Orion adalah rangkaian yang menyulitkan dan menyampaikan maklumat trafik anda ke beberapa pelayan yang memastikan bahawa ia sukar (baca: mustahil) untuk menjejaki lokasi masa nyata anda.

Bagi anda yang memerlukan langkah-langkah keselamatan yang serius untuk memerangi pengawasan atau undang-undang pengawasan kerajaan, TOR membolehkan anda membuat lapisan kedua keselamatan dengan VPN sedia ada untuk memaksimumkan privasi anda dan memastikan lokasi dan identiti anda tetap peribadi.

Bagi kebanyakan pengguna, ini tidak akan menjadi pemecah perjanjian. Walau bagaimanapun, bagi pelanggan yang tinggal di negara-negara yang lebih gemuruh seperti China atau Korea Utara, lapisan keselamatan tambahan ini secara harfiah boleh menjadi perbezaan antara kehidupan dan kematian. Walau bagaimanapun, apabila kami terbang ke China untuk menguji VPN, kami mendapati bahawa IPVanish tidak benar-benar berfungsi di sana. IPVanish mendarat di tempat ke-20 daripada 28 penyedia yang kami uji di China.

IPVanish juga menawarkan keserasian TOR.

10. Tiada kebocoran IP atau Malware yang dijumpai

Kami menguji IPVanish dengan pelbagai ujian DNS dan IPLeak dan mereka diluluskan dengan warna terbang.

Kami menjalankan ujian pada 4 tapak yang berbeza:

 • IPLeak.net
 • Perfect-Privacy.com DNS & Ujian kebocoran IP
 • Browserleaks.com untuk kebocoran WebRTC
 • IPX.ac

ip smoa ip bocor ujianbocoran webrtc ipvanish

Saya juga menjalankan ujian Virustotal pada pemasang mereka dan ia bersih seperti yang dijangkakan.

Tahap harga untuk VPN IPVanish

IPVanish Cons (-)

1. Ulasan Pihak Ketiga adalah Beg Campuran

Seperti yang telah saya nyatakan di seluruh artikel ini, pengalaman saya dengan IPVanish adalah lebih memuaskan.

Di luar masalah keserasian TOR dan Netflix, saya tidak mempunyai sebarang masalah dengan perkhidmatan mereka atau sokongan pelanggan mereka.

Walau bagaimanapun, apabila saya pergi menggali ulasan pihak ketiga ... Saya terkejut apabila mendapati bahawa IPVanish sebenarnya menarik banyak haba dalam komuniti dalam talian.

Pada laman web Biro Better Business, IPVanish telah menerima lebih daripada 17 aduan pelanggan dan mereka gagal menyelesaikan atau menjawab sekurang-kurangnya 4 aduan tersebut.

Kedudukan BBB

Setelah menggali melalui Reddit, saya mendapati bahawa banyak pengguna lain mencatatkan pengalaman negatif dengan IPVanish, walaupun sukar untuk mencari tema yang konsisten di antara aduan.

Ulasan Reddit IPVanish

Dalam pengalaman saya sendiri, IPVanish adalah jauh dari sempurna, tetapi ia adalah VPN berkualiti tinggi dengan perkhidmatan pelanggan yang kukuh.

Walau bagaimanapun, dalam semangat ketelusan dan pendedahan penuh, penting bagi pembeli berpotensi untuk menyedari bahawa tidak setiap pelanggan IPV telah berkongsi pengalaman positif saya.

2. Falsely Diiklankan 24/7/365 Sokongan

Salah satu gangguan terbesar ketika menggunakan VPN adalah bahawa perkhidmatan pelanggan industri sangat terkenal tidak dapat dipercayai.

Malangnya, IPVanish menyebarkan stereotaip ini ... dan kemudian beberapa.

Walaupun iklan dan pemasaran mereka berjanji bahawa pengguna akan mempunyai akses kepada sokongan 24/7/365 - itu tidak benar.

Sebagai permulaan, mereka tidak mempunyai pilihan sembang langsung (yang membuat saya tertanya-tanya bagaimana di dunia yang mereka fikir mereka boleh mengiklankan 24/7 sokongan langsung?)

Ini bermakna bahawa jika anda memang memerlukan bantuan segera, anda tidak akan dapat.

Dan apabila anda menghantar tiket sokongan, anda tidak akan menerima respons segera (atau jauh dari sini).

Untuk memahami sepenuhnya bagaimana sokongan mereka saya menyerahkan satu soalan mudah dan di sini (auto) respon mereka:

Sokongan IPVanish

1-2 hari untuk membalas?

Wow.

Begitu banyak untuk sokongan 24/7/365 ...

Malah, selepas menghantar tiket sokongan saya pada petang Jumaat, saya tidak menerima jawapan penuh dari pasukan sokongan sehingga Isnin.

Itulah lebih dari 60 jam waktu di mana saya tidak mendapat sokongan. Sudah tentu tidak ditambah dalam buku saya.

Walaupun mereka mempunyai pusat sokongan dan pangkalan pengetahuan yang sangat membantu, ia tidak mengampuni hakikat bahawa mereka secara terang-terangan berbaring dalam iklan mereka dan memberi anda perkhidmatan pelanggan yang jauh dari apa yang anda harapkan akan.

Seksyen sokongan IPvanish

Adakah anda berfikir bahawa anda mungkin memerlukan sokongan segera untuk perkhidmatan VPN anda?

Kemudian jangan risau dengan IPVanish ... kecuali definisi anda "segera" adalah 48 jam+.

Harga IPVanish & Pelan: (Terjangkau tetapi Tidak "Murah")

Salah satu perkara hebat mengenai IPVanish adalah bahawa mereka tidak mencairkan perkhidmatan mereka dengan menawarkan "Pakej Bertingkat".

Tidak ada "IPVanish Bronze" atau "IPVanish Platinum". Sebaliknya, setiap pelanggan menerima perkhidmatan yang sama dengan satu-satunya perbezaan iaitu tempoh masa yang mereka dapat mengakses perkhidmatan tersebut.

Tahap harga untuk VPN IPVanish

Bulanan: $ 7.50

Oleh kerana saya tidak pernah melihat mereka menawarkan perkhidmatan mereka untuk $ 11,99 sebulan, saya hanya akan menapis "17% / month savings" yang diiklankan sehingga pemasaran pintar dan mengatakan bahawa pelan ini bersamaan dengan:

 • $ 7.50 sebulan
 • $ 90 setahun
 • 0% Penjimatan

Tetapi, saya telah melihat mereka menawarkan perkhidmatan bulanan ini untuk $ 10 sebulan. Adalah baik untuk melihat bahawa mereka menawarkan diskaun 25% daripada harga bekas mereka. Kami berharap bahawa ia dapat dilekatkan

3 Bulan: $ 20.24

Tidak seperti pembekal VPN yang paling banyak (dan banyak kejutan kami), IPVanish tidak menawarkan pilihan harga 6 bulan tradisional.

Di tempatnya, mereka menawarkan pelan harga tiga bulan setiap bulan yang dibilkan empat kali setahun pada $ 20.24. 

Ini beralih ke:

 • $ 6.75 sebulan
 • $ 81 setahun
 • 44% penjimatan

12 Bulan: $ 58.49

Kebanyakan penyedia VPN menanggung kos mereka, bermakna lebih banyak masa yang anda lakukan untuk menurunkan harga bulanan. Sesiapa yang mencari tawaran terbaik yang mungkin di IPVanish akan mahu memilih satu tahun komitmen mereka.

Pada hanya $ 58.49, pelan sama dengan:

 • $ 4.87 sebulan
 • $ 58.49 setahun
 • 60% penjimatan

IPVanish juga menawarkan a Jaminan wang balik 7 hari pada setiap pelan dan membolehkan anda membayar dengan apa sahaja kaedah yang anda inginkan (termasuk kad kredit, PayPal dan bitcoin untuk pembayaran tanpa nama).

Kaedah pembayaran IPVanish

Walaupun harga-harga ini tidak seberapa mahal seperti beberapa pesaing premium mereka (saya melihat anda ExpressVPN), mereka masih jauh dari "Bajet Mesra".

Fakta ini sangat digambarkan apabila anda melihat pelan harga yang ditawarkan oleh PIA dan banyak VPN lain yang lebih murah; anda dengan cepat akan menyedari bahawa anda boleh mencari penyedia VPN berkualiti tinggi lain kurang dari separuh harga IPVanish.

Saya menghargai harga semua-termasuk dan suka kesederhanaan tawaran mereka, tapi terus terang, saya fikir IPVanish sedang melakukan syarikat mereka dan pelanggan mereka merugikan dengan tidak menawarkan diskaun yang curam pada rancangan tahunan mereka.

Walau bagaimanapun, untuk anda benar-benar menentukan sama ada IPVanish atau tidak bernilai pelaburan, anda perlu tahu apa yang anda dapatkan sebagai balasan untuk pelaburan anda.

Adakah saya Mengesyorkan IPVanish?

Jawapannya adalah ... Ia bergantung pada apa yang anda cari.

IPVanish menyediakan perkhidmatan yang boleh dipercayai pada harga yang berpatutan dan walaupun ia tidak menawarkan sesuatu yang pecah atau benar-benar luar biasa, ia menawarkan beberapa ciri (seperti protokol SOCKS5) yang menjadikannya menarik kepada demografi tertentu pengguna VPN.

Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan pembeli VPN, saya akan tertekan untuk mengesyorkan IPVanish (jika tidak kerana sebab lain) kerana kualiti persaingan mereka.

Sebagai contoh, dalam kajian ExpressVPN kami & Kajian NordVPN, kami mendapati kelajuan muat turun yang lebih pantas dengan keserasian Netflix pada kos yang sama.

Oleh itu, teruskan membeli NordVPN ($ 3.49 sebulan) sebaliknya.

IPVanish bukan VPN yang buruk, tetapi perkhidmatan pelanggan yang tidak baik, isu keserasian, dan fakta mudah yang anda dapati tawaran yang lebih baik untuk lebih murah menjadikannya sukar untuk saya mengesyorkannya kepada kebanyakan pembaca.

Cari VPN TOP kami di sini.

Pernahkah anda menggunakan IPVanish sebelum ini? Jika ya, apakah pengalaman anda? Saya sentiasa tertarik untuk mendengar apa yang dikatakan peminat lain mengenai VPN yang saya semak! Izinkan saya tahu di bawah.

Tambah Ulasan IPVanish anda sendiri:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me