IPVanish Review

IPVanish granskning


USA-baserade VPN-leverantör IPVanish påstår sig vara "Världens bästa VPN-tjänst".

Medan de har ett överflöd av rekommendationer och sponsring och erbjuder en visserligen funktionsrik produkt, kvarstår frågan: "Kan de leva upp till sin egen hype?"

I den här recensionen kommer jag att ge dig ett detaljerat svar på den frågan.

Jag kommer att titta på en objektiv titt på IPVanish, analysera allt från företagets bakgrund, tjänster, funktioner, prissättning och mer.

Låt oss börja.

IPVanish VPN-översikt

ALLMÄN RANK: # 5 av 78 VPN: er
användbarhet: Mycket enkelt, stöder alla enheter
LOGGFILER: Ingen loggningspolicy
PLATSER: 60+ länder, 1200+ servrar
STÖD: Ingen Live Chat, svaret tar dagar
torrenta: P2P & Spännande tillåtet, uppmuntrat
Netflix: Ja 1/4
Kryptering / PROTOKOLL: AES 256-bit, OpenVPN, SOCKS5
KOSTA: $ 4,87 / $ 6,75 / $ 7,50 / mo
OFFICIELL HEMSIDA: www.ipvanish.com

IP Vanish grundades 1999 under paraplyet av Mudhook Marketing (beläget i USA, Florida) och har snabbt fått ett rykte som en av de bästa VPN-leverantörerna på marknaden.

1 300+ servrar (och räknar) i mer än 75 olika länder (främst beläget i Europa och Nordamerika).

Deras VPN-tjänster är kompatibla med nästan alla enheter och operativsystem som kan tänkas och de har dedikerade appar för Windows, Mac OS, Android, Fire TV och IOS. För de mer tekniska kunniga användarna tillåter de också kunder att manuellt ställa in en IPVanish-konfiguration på Fönsters telefoner, Ubuntu, ChromeBook och dina routrar..

IPVanish stöder också alla större VPN-protokoll och tillåter till och med användare åtkomst till den nedladdningsfria SOCKS5 webbproxy (som jag kommer att vidta senare).

IPVanish-fördelar (+)

1. Snabb hastighet (endast 18% långsammare än utan VPN)

Jag körde några hastighetstest på IPVanish-servrarna och här är vad jag kom på (jag använder 100 Mbps Internet-anslutning inom EU).

IPVanish VPN-hastighet

US-server (New York)

 • Ping: 133ms
 • Nedladdning: 34,71 Mbps
 • Uppladdning: 24,72 Mbps

EU-server (Amsterdam)

 • Ping: 38ms
 • Nedladdning: 82,67 Mbps
 • Uppladdning: 43,19 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 341ms
 • Nedladdning: 7,61 Mbps
 • Ladda upp: 5,88 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 56ms
 • Nedladdning: 80,25 Mbps
 • Ladda upp: 42,09 Mbps

IPVanish erbjuder respektabla nedladdningshastigheter. När de är anslutna från EU till EU stängde de bara min hastighet med 18%.

Det är dock svårt att motivera kostnaden för deras tjänst när du jämför de amerikanska hastigheterna som de erbjuder med hastigheterna för andra, billigare tjänster.

Exempelvis var nedladdningshastigheterna för IPVanish (på de amerikanska baserade servrarna) långsammare än NordVPN och SaferVPN (läs recension), som båda kostar mindre än $ 4 / månad.

2. Anständig arbetsapp

Att installera deras app var en ganska smidig och enkel process (även om jag irriterande måste göra om min dator efteråt).

Vid lanseringen av programvaran framgick det direkt att IPVanish erbjuder ett intuitivt och lättanvänt gränssnitt. De erbjuder nu också en kill switch för Windows- och Mac-användare.

De gör det enkelt för dig att hitta allt du behöver och ger dig en mängd inställningar och alternativ att leka med.

IPVanish användbarhet

Det enda klagomålet jag har med deras gränssnitt är att de inte erbjuder några instruktioner för att ställa in och använda SOCKS5-proxy från kontoportalen.

IPVanish SOCKS5 Proxy

Även om detta inte är en enorm affär och lätt kan lösas med en snabb Google-sökning (eller genom att granska IPVanishs artikel om ämnet), med SOCKS5-proxy som en så stor försäljningsplats, skulle du tro att de skulle effektivisera installationsprocessen så mycket som möjligt.

3. Noll trafikloggar 

Om du läser igenom det finstilta i sekretesspolicyn för många VPN-tjänster, kan du bli chockad över att inse att deras annonserade "Anonyma surfupplevelse" trots allt inte är så anonym.

I själva verket, om du väljer fel leverantör, kan dina personuppgifter och information lagras på en av företagets interna servrar och sekretesspolicyn (som du gick med på) ger dem rättigheterna att använda den informationen för vilket ändamål de anser vara lämpligt..

Tyvärr har vi blandade känslor kring IPVanish: s "inga loggar" -policy. De har varit i nyheterna tidigare för att logga in och överlämna data för en användare till Homeland Security, trots att de hävdar att de inte har några loggar. Det ger inte användare som använder sin tjänst fullt förtroende för dem. Men detta hände 2016. De har sedan dess tagits över av ett nytt företag, som heter StackPath, som lovar full garanti för integritet och säkerhet.

Med sina egna ord,

Vi har en strikt policy mot insamling av både anslutnings- och aktivitetsloggar. Vi lagrar aldrig metadata om din VPN-session eller information om hur du använde tjänsten.

Så även om du aldrig är riktigt anonym online, är IPVanish en av de få VPN som får dig ungefär så nära total anonymitet som möjligt.

4. Stark kryptering (AES-256)

IPVanish förlitar sig på samma krypteringsprotokoll, AES-256, som används av många av världens ledande säkerhetsbyråer och myndigheter.

Med det snabbt ökande antalet cyberattacker för brute force är detta ett stort plus.

I december 2016 märkte WordFence, ett WordPress-säkerhetsplugin, en dramatisk ökning av antalet brute force-attacker som genomförs mot WordPress-webbplatser (som driver mer än 25% av internet).

Faktum blev att saker blev så dåliga att det vid en tidpunkt fanns mer än 30 000 unika attackerande IP: er per dag!

attackerade webbplatsgrafik

Även om denna statistik bör fungera som ett väckningssamtal för många webbplatsägare, bör det inte heller vara en orsak till larm.

Genom att surfa på webben med en AES-256-krypterad VPN (som IPVanish) kommer din IP-adress och all personlig information att skyddas från hackare till den punkten att dina data praktiskt taget är "Brute Force Proof"

Det betyder också att du kan komma runt IP-specifik censur som utnyttjas av skolor, arbetsgivare och regeringar.

5. Ladda ner gratis SOCKS5 webbproxy 

Liksom de flesta VPN-leverantörer tillåter IPVanish användare tillgång till flera olika protokoll inklusive standard OpenVPN samt PPTP och L2TP.

Även om OpenVPN: s generellt är det rekommenderade protokollet eftersom de erbjuder snabba hastigheter som inte offrar sekretess eller säkerhet, kommer de dock med en nackdel.

Denna nackdel är att du måste ladda ner en klient direkt till din enhet för att få åtkomst till det unika certifikatet som krävs för att upprätta en säker anslutning.

Lyckligtvis finns det ett alternativ.

IPVanish ger sina kunder tillgång till ett speciellt proxyserverprotokoll som kallas SOCKS eller Socket Security. Med detta protokoll kan du njuta av samma fördelar med ett standard VPN utan att behöva ladda ner någon programvara till någon av dina enheter.

Detta innebär att du kan dölja din IP-adress, dölja personlig information och njuta av snabbare prestanda utan att ladda ner ett påträngande tredjepartsverktyg.

Även om detta ger en enorm tjänst till vissa kunder (särskilt personer som vill kringgå censurlagar eller andra IP-relaterade begränsningar), bör det noteras att hastigheten och nedladdningsfri surfing kostar en kostnad.

Nämligen din säkerhet.

Anledningen till att en SOCKS-proxy kan uppnå snabbare hastigheter än en traditionell VPN är att den inte använder samma krypteringsstandarder.

Med andra ord, det erbjuder inte samma sekretess- och säkerhetsprotokoll som hindrar hackare, cyberbrottslingar och regeringar från att få åtkomst till din personliga information.

Medan proxy gör ett beundrande jobb med att dölja din plats, gör det lite till inget bra när det gäller att skydda din integritet och säkerhet.

Även om detta är en "Pro" för IPVanish och verkligen ett unikt protokoll att erbjuda, var försiktig och utbilda dig själv om SOCKS-proxy innan du utnyttjar denna funktion.

6. Torrering är tillåtet

Med IPVanish är inte bara torrenting (P2P) tillåtet ... Det uppmuntras blatant.

Till skillnad från många VPN-leverantörer har IPVanish inga beteenden om kunder som använder sin tjänst för att "Torrent fritt och privat."

IPVanish tillåter P2P

Deras sorglösa inställning till torrenting kan irritera vissa förespråkare mot piratkopiering, men för den genomsnittliga VPN-användaren är denna funktion en stor bonus.

7. Tio enhetsanslutningsgräns

En av mina favoritfunktioner för IPVanish är att de låter dig samtidigt ansluta upp till 10 enheter.

De flesta VPN-tjänster, inklusive premiumföretag som ExpressVPN, begränsar dina samtidiga anslutningar till tre enheter. Det här kanske inte verkar som en stor sak för några av er, men för er av er med familjemedlemmar eller makar, att köpa en andra licens kan vara en enorm frustration och oönskad kostnad.

Men med IPVanishs generösa 10-enhetsgräns kan du, din make och även dina barn bläddra säkert och säkert ... Allt samtidigt.

8. Vissa servrar avblockerar Netflix

IPVanish anger inte specifikt på sin webbplats om de kommer att fungera med Netflix eller inte.

De flesta VPN-leverantörer har börjat undanröja officiella uttalanden under de senaste åren, eftersom videoströmningsgiganten nu använder ett av de mest sofistikerade VPN-detekteringssystemen hittills.

Men oavsett deras officiella ståndpunkt testar vi dem fortfarande.

Vi ansluter till olika landservrar, startar Netflix och försöker strömma något. Något!

Resultaten började inte bra med IPVanish:

IPVanish-anslutningsfel

De tre första servrarna som vi försökte fungerade inte:

 • kanada
 • Storbritannien
 • nederländerna

Men fjärde gången var charmen!

Vi anslöt till en amerikansk server i Chicago och kunde kringgå upptäckt.

 • USA: Chicago

Det enda problemet var att servern halde lite. Så om du behöver ett VPN som fungerar med Netflix, läs detta.

9. TOR-kompatibilitet

TOR eller Orion Network är ett nätverk som krypterar och vidarebefordrar din trafikinformation över flera servrar som säkerställer att det är svårt (läs: omöjligt) att spåra din realtidsplats.

För dig som behöver allvarliga säkerhetsåtgärder för att bekämpa lagstiftningsövervakning eller censurslagar, TOR låter dig skapa ett andra lager av säkerhet med en befintlig VPN för att maximera din integritet och se till att din plats och identitet förblir privat.

För de flesta användare kommer detta inte att bli ett avtal. Men för kunder som bor i mer drakoniska länder som Kina eller Nordkorea kan detta extra säkerhetsskikt bokstavligen vara skillnaden mellan liv och död. Men när vi flög ut till Kina för att testa VPN, fann vi att IPVanish egentligen inte fungerar där. IPVanish landade på 20: e plats av 28 leverantörer som vi testade i Kina.

IPVanish erbjuder också TOR-kompatibilitet.

10. Inga IP-läckor eller skadlig programvara hittades

Vi testade IPVanish med flera DNS- och IPLeak-test och de passerade med flygande färger.

Vi körde tester på fyra olika webbplatser:

 • IPLeak.net
 • Perfect-Privacy.com DNS & IP-läckagetest
 • Browserleaks.com för WebRTC-läckor
 • IPX.ac

ipvanish ip läcktestipvanish webrtc läcka

Jag körde också ett Virustotal-test på deras installationsprogram och det är lika rent som det blir.

Prissättningar för IPVanish VPN

IPVanish Cons (-)

1. Granskningar från tredje part är en blandad påse

Som jag har sagt i denna artikel var min erfarenhet av IPVanish mer än tillfredsställande.

Utanför TOR- och Netflix-kompatibilitetsproblemen hade jag egentligen inga problem med deras tjänst eller deras kundsupport.

Men när jag började gräva efter recensioner från tredje part ... Jag blev chockad över att upptäcka att IPVanish faktiskt drog mycket värme i onlinesamhället.

På webbplatsen Better Business Bureau har IPVanish fått mer än 17 klagomål från kunderna och de har misslyckats med att lösa eller svara på minst 4 av dessa klagomål.

BBB-betyg

Efter att ha grävt igenom Reddit fann jag att många andra användare registrerade negativa upplevelser med IPVanish, även om det var svårt att hitta ett konsekvent tema bland klagomålen.

IPVanish Reddit recensioner

Enligt min egen erfarenhet är IPVanish långt ifrån perfekt, men det är en högkvalitativ VPN med gedigen kundservice.

Men i en anda av öppenhet och fullständig avslöjande är det viktigt för potentiella köpare att inse att inte alla IPVanish-kunder har delat min positiva upplevelse.

2. Falskt annonserat 24/7/365 Support

En av de största irritationerna när man använder ett VPN är att branschens kundservice är notoriskt opålitlig.

Tyvärr sprider IPVanish denna stereotyp ... och sedan några.

Medan deras annonser och marknadsföring lovar att användare kommer att ha tillgång till support 24/7/365 - är det bara inte sant.

Till att börja med har de inte ens ett livechat-alternativ (vilket får mig att undra hur i världen de trodde att de skulle kunna marknadsföra live support dygnet runt?)

Detta innebär att om du någonsin behövde få omedelbar hjälp, skulle du inte kunna.

Och när du skickar in en supportbiljett får du inte ett omedelbart (eller till och med avlägset snabbt) svar.

För att fullt ut förstå hur deras support fungerar skickade jag in en enkel fråga och här är (auto) deras svar:

IPVanish-stöd

1-2 dagar för att svara?

Wow.

Så mycket för support 24/7/365 ...

Faktum är att efter att ha skickat in min supportbiljett fredag ​​eftermiddag fick jag inget svar från supportteamet förrän på måndag.

Det är mer än 60 timmar då jag inte fick något stöd. Visst inte ett plus i min bok.

Även om de har supportcenter och kunskapsbas som är ganska bra, förlåter det inte det faktum att de blatant ligger i sin reklam och ger dig kundservice som är långt ifrån vad du förväntar dig att gå in.

IPvanish supportavsnitt

Tror du att du kan behöva direkt support för din VPN-tjänst?

Bry dig inte med IPVanish ... såvida inte din definition av "omedelbar" är 48 timmar+.

IPVanish-prissättning & Planer: (Prisvärd men inte "billig")

En av de fantastiska sakerna med IPVanish är att de inte utspädd sina tjänster genom att erbjuda de traditionella "Tiered Packages".

Det finns ingen "IPVanish Bronze" eller "IPVanish Platinum". Istället får varje kund exakt samma tjänst, och den enda skillnaden är hur lång tid de har tillgång till den tjänsten för.

Prissättningar för IPVanish VPN

Månadsvis: 7,50 $

Eftersom jag faktiskt aldrig har sett dem erbjuda sina tjänster för $ 11,99 per månad kommer jag bara att krita det annonserade 17% / månadsparandet till smart marknadsföring och säga att den här planen motsvarar:

 • 7,50 $ per månad
 • $ 90 per år
 • 0% sparar

Jag har dock sett dem erbjuda den här månatliga tjänsten för $ 10 per månad. Det är bra att se att de erbjuder denna 25% rabatt på sina tidigare priser. Vi hoppas att det fastnar

3 månader: 20,24 dollar

Till skillnad från de flesta VPN-leverantörer (och mycket till vår överraskning) erbjuder IPVanish inte det traditionella prissättningsalternativet för 6 månader.

I stället erbjuder de en kvartalsvis 3-månaders prisplan som faktureras fyra gånger per år till 20,24 dollar. 

Det här kommer till:

 • 6,75 dollar per månad
 • 81 $ per år
 • 44% besparingar

12 månader: 58,49 dollar

De flesta VPN-leverantörer lägger upp sina kostnader, vilket betyder att ju mer tid du åtar dig för desto lägre månadspriset kommer ut. Den som letar efter det bästa erbjudandet på IPVanish vill välja ett års åtagande.

På endast 58,49 dollar motsvarar planen:

 • 4,87 $ per månad
 • 58,49 dollar per år
 • 60% besparing

IPVanish erbjuder också en 7-dagars pengarna tillbaka-garanti på varje plan och låter dig betala med nästan alla metoder du önskar (inklusive kreditkort, PayPal och till och med bitcoin för anonyma betalningar).

IPVanish betalningsmetoder

Även om dessa priser inte är så dyra som några av deras mer premiumkonkurrenter (jag tittar på dig ExpressVPN), är de fortfarande långt ifrån “Budget Friendly”.

Detta faktum illustreras smärtsamt när du tittar på de prissättningsplaner som erbjuds av PIA och många andra billigare VPN; kommer du snabbt att inse att du kan hitta andra högkvalitativa VPN-leverantörer för mindre än halva priset på IPVanish.

Jag uppskattar allomfattande priser och älskar enkelheten i deras erbjudande, men ärligt talat tror jag att IPVanish gör deras företag och sina kunder en otjänst genom att inte erbjuda en brantare rabatt på deras årliga plan.

Men för att du verkligen ska avgöra om IPVanish är värt investeringen eller inte, måste du först veta vad du får i gengäld för din investering.

Rekommenderar jag IPVanish?

Svaret är ... Det beror på vad du letar efter.

IPVanish tillhandahåller en tillförlitlig tjänst till ett rimligt pris och även om det inte erbjuder något banbrytande eller verkligen exceptionellt, erbjuder det flera funktioner (som SOCKS5-protokollet) som gör det tilltalande för en viss demografisk VPN-användare.

För de flesta VPN-köpare skulle jag dock vara hårt pressad att rekommendera IPVanish (om inget annat skäl) på grund av kvaliteten på deras konkurrens.

Till exempel i vår ExpressVPN-granskning & NordVPN Review, vi hittade dem mycket snabbare nedladdningshastigheter med Netflix-kompatibilitet till en liknande kostnad.

Så fortsätt och köp i stället NordVPN ($ 3,49 per månad).

IPVanish är inte en dålig VPN, men den smutsiga kundservice, kompatibilitetsproblem och det enkla faktumet att du kan hitta bättre erbjudanden för billigare gör det svårt för mig att rekommendera dem till de flesta läsare.

Hitta våra TOP VPN: er här.

Har du någonsin använt IPVanish tidigare? I så fall, hur var din upplevelse? Jag är alltid intresserad av att höra vad andra entusiaster har att säga om VPN: n som jag granskar! Låt mig veta nedan.

Lägg till din egen IPVanish-recension:

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me