Hoe mijn IP-adres te verbergen

Een IP-adres verbergen is vrij eenvoudig als u weet welke tools u moet gebruiken.


Als je net als ik bent, iemand die mijn ip wil verbergen om toegang te krijgen tot geo-geblokkeerde sites, IP-bans opheft en gewoon anoniem blijft, blijf lezen.

Hieronder heb ik zes fool-proof manieren opgesomd om uw IP-adres te verbergen, inclusief het gecodeerd en volledig anoniem houden van uw internetverbinding.

Wat is een IP-adres??

Laten we eerst wat basiszaken uit de weg ruimen.

De internet, niets meer zijn dan een grote groep onderverbonden nettowerkt, vereist een systeem om communicatie tussen deze netwerken tot stand te brengen. De internet Protocol, meestal aangeduid als IK P, is de belangrijkste technologie die verantwoordelijk is voor deze verbinding. IP is belast met het definiëren, structureren en leveren van informatiepakketten van punt A tot punt B.

IP-adressen zijn niets meer dan systeem-ID's. In versie vier van het internetprotocol (IPv4) worden IP-adressen gedefinieerd als een 32-bits getal; x.x.x.x waar X is een waarde tussen 0 en 255.

Hier zijn enkele geldige IP-adressen:

 • 123.45.67.89
 • 8.8.8.8 - een IP-adres toegewezen aan Google
 • 140.247.224.81 - een IP-adres toegewezen aan Harvard University

Elk systeem, verbonden met internet, heeft zijn eigen adres; net als het adres van uw huis of het kenteken van uw auto. Elk systeem moet een uniek IP-adres hebben, toegewezen aan die machine, en alleen die machine. Dit betekent dat uw telefoon, uw laptop, werkcomputer en uw printer allemaal verschillende IP-adressen hebben.

Elke deelnemer van internet heeft om een ​​IP-adres te hebben om er verbinding mee te maken.

De manier waarop IP werkt, IP-adressen zijn een gevoelig stuk informatie omdat ze de locatie bepalen van de systemen waaraan ze zijn toegewezen. Dit is niet te omzeilen, omdat de fysieke locatie van de aangesloten machine precies de informatie is die nodig is voor het internetprotocol om de meest efficiënte verbinding tot stand te brengen.

Dit is hoe ik weet dat elk IP-adres dat begint met 140.247 wordt toegewezen aan Harvard University en hoe ik weet waar u zijn gebaseerd, gewoon door naar uw IP-adres te kijken.

6 manieren om uw IP-adres te verbergen

Bekijk deze zes manieren om uw IP-adres te wijzigen.

1. Download een VPN-software

Waarschijnlijk is de beste en handigste manier om uw IP te wijzigen, een goede VPN-service te kiezen.

Dit is wat VPN doet:

 • Verberg je IP-adres
 • Codeert uw internetverkeer
 • Hiermee kun je veilig torrent
 • Hiermee krijgt u toegang tot geo-geblokkeerde sites zoals Netflix en Hulu.

Zoals u ziet, zijn de voordelen van een Virtual Private Network precies hetzelfde als de voordelen van het wijzigen van uw IP-adres.

Geen verrassing hier; VPN's wijzen een nieuw IP-adres toe aan systemen die ermee verbonden zijn. Terwijl u verbinding maakt met een virtueel netwerk, krijgt u een tweede IP-adres toegewezen, waarmee uw echte wordt vervalst.

Hoe werken virtuele privénetwerken

Het opzetten van uw VPN-client duurt enkele minuten, en als u eenmaal klaar bent, kunt u er met een klik op uw knop verbinding mee maken en daarmee uw IP wijzigen..

"Dat is allemaal geweldig, Andrey, maar hoe verandert een VPN mijn IP-adres?"

Grote vraag - ik ben verheugd het je te vertellen.

Terwijl u verbonden bent met een VPN, zal de VPN-provider u een virtueel IP-adres toewijzen. Hoewel uw echte IP-adres nog steeds zal worden gebruikt om verbinding te maken met genoemde VPN, wordt al het andere verkeer getunneld via uw privé-netwerk en als zodanig zal dit externe verkeer alleen verbinding maken met uw tweede, virtuele IP-adres.

Ik beveel NordVPN aan ($ 3,49 / mnd) omdat dit verreweg de meest anonieme en betrouwbare VPN-software is die we tot nu toe hebben getest. Het is veilig en houdt niet van uw IP-adres. U kunt kiezen uit hun 1500+ servers (verschillende IP's). Je kunt onze NordVPN-recensie hier lezen.

Een andere goede VPN-serviceoptie (tegen lagere kosten) is Surfshark ($ 1,99 / maand) en ExpressVPN.

2. Gebruik een proxy - langzamer dan VPN

Hoe werken volmachten

Proxyservers zijn geweldige kleine hulpmiddelen die fungeren als een brug in de stroom van uw internetverkeer. Deze man-in-the-middle-servers verbinden uw informatiepakketten met hun gewenste bestemming terwijl ze hun uiterlijk veranderen terwijl ze door de proxy gaan.

Simpel gezegd, de Proxy-server onderschept uw ​​verkeer en neemt de controle over uw verbinding. Vanaf hier, alles wat je doet, herhaalt de proxyserver; het weerspiegelt je gedrag. De doelservers (websites waartoe u toegang wilt) denken aan de proxy is uw verkeer.

Het mooie van dit systeem is dat u verbinding kunt maken met elke proxyserver ter wereld.

Stel dat u toegang wilt tot de Britse BBC. Je zult snel merken dat de meeste inhoud is geblokkeerd en niet toegankelijk is voor mensen buiten het Verenigd Koninkrijk. De proxy-server komt binnen. U maakt verbinding met een Britse proxy en voila - voor alle doeleinden, u bent voortaan zo Brits als fish and chips.

Proxyservers zijn zeer efficiënt bij lage profielbehoeften zoals het omzeilen van geo-geblokkeerde inhoud of IP-beperkingen.

Het kunnen maskeren van uw echte IP-adres is waar de overeenkomsten tussen VPN's en proxy's eindigen.

Hoewel proxies meer dan bedreven zijn in het omgaan met Netflix geo-beperkte inhoud, kunnen ze niet concurreren met de vele beveiligingslagen van een VPN. Buiten het vervalsen van uw IP-adres, coderen proxyservers uw gegevens niet en verwijderen ze geen identificeerbare markeringen. Volmachten zullen niets doen om u te beschermen tegen nieuwsgierige blikken van uw ISP, de overheid of iedereen die toegang heeft tot uw gegevens.

Het laatste grote verschil tussen proxy's en VPN's is het ontbreken van alomvattende spoofing. Terwijl een VPN alle gegevens die in en uit uw systeem komen, codeert, onderschept een proxy verkeer per applicatie.

Stel dat u uw webbrowser verbindt met een proxyserver. Super goed! Je kunt alle Netflix bekijken die je wilt, maar ga geen bestanden torrenten. Je torrenting-verkeer wordt niet onderschept door je proxy en je ISP kan gemakkelijk zien wat je van plan bent.

Verder lezen: Verschil tussen VPN en proxy

3. Gebruik TOR - GRATIS

TOR, genoemd naar het oorspronkelijke project "The Onion Router" is een gratis client die u anoniem verbindt met een door vrijwilligers beheerd netwerk van servers. Hiermee kunt u een nieuw IP-adres krijgen, op dezelfde basis als een VPN-client.

TOR-netwerkstructuur

Tor staat ook bekend als het "dark / deep" -web en biedt u het voordeel dat u toegang hebt tot websites die anders niet toegankelijk zijn met normale browsers. Dergelijke "ui" -websites hebben zeer verschillende domeinnamen omdat ze meestal willekeurig worden gegenereerd.

Bekijk de domeinnaam van de zoekmachine voor anonimiteit DuckDuckGo:

 http://3g2upl4pq6kufc4m.onion

Omdat TOR een breed toegankelijk, gratis en anoniem netwerk is, is het een hub voor criminele activiteiten geworden. Ook een van de redenen waarom je op een 'lijst' kunt worden gezet als je toegang hebt tot TOR, een groot deel van de gebruikers van het netwerk maakt er verbinding mee om illegale transacties uit te voeren. Van valse identiteiten tot zware drugs en zelfs wapens.

Een ander groot nadeel van TOR zijn de extreem trage laadtijden. Deze lange laadtijden zijn gebaseerd op de inefficiënte en langdradige routes waarnaar uw datapakketten worden verzonden, doorgestuurd van server naar server, totdat ze uiteindelijk hun bestemming bereiken. Dit gebeurt natuurlijk allemaal in naam van de veiligheid.

Vergis je niet, TOR is niet helemaal waterdicht. Bepaalde softwarekwetsbaarheden en websitefouten kunnen en worden geëxploiteerd door overheidsinstanties.

Verder lezen: Tor versus VPN (wat is het verschil)

4. Gebruik mobiel netwerk - langzaam en niet gecodeerd

Een snelle manier om uw IP-adres te wijzigen, als u bang bent dat het uwe is aangetast, is door de gegevens van uw mobiele telefoon te gebruiken. Omdat het een ander systeem is, heeft het een ander IP-adres.

Dit is natuurlijk geen vervanging voor een laptop / pc-werkstation. Het kan u helpen in zeldzame noodsituaties, wanneer uw IP duidelijk wordt aangevallen, maar buiten dat, is vertrouwen op mobiele gegevens zowel ineffectief als kortzichtig.

5. Maak verbinding met openbare wifi - niet beveiligd

Omdat IP-adressen niet met u reizen, is het gebruik van uw laptop om verbinding te maken met het open wifi-netwerk van een coffeeshop een gemakkelijke manier om uw IP-adres te wijzigen. Net als bij mobiele gegevens is dit noch een effectieve methode voor IP-verandering, noch een duurzame manier van anoniem surfen & vast.

Helaas zijn er veel risico's bij het gebruik van dergelijke open hotspots-netwerken.

6. Bel uw internetprovider

De bittere waarheid is dat we geen enkele invloed hebben op het IP-adres waaraan onze systemen worden toegewezen. We kunnen ons alleen vragen of dwingen iknternet Service Providers om onze IP's voor ons te wijzigen.

Er zijn twee soorten IP-adressen die uw ISP aan u toewijst. Statisch en dynamisch. Een statisch IP-adres is moeilijk te wijzigen omdat u een langdurig proces met uw ISP moet doorlopen. De meeste internetproviders zullen gelukkig dynamische IP's toewijzen.

Mooi vragen, dacht mama, is altijd stap één. Roep je op ISP en eenvoudigweg vragen om een ​​IP-wijziging is vaak voldoende, hoewel u misschien te maken krijgt met enkele onverwachte en voorwaartse vragen over uw motivatie achter een dergelijk verzoek. Hen vertellen dat je zoon of jongere broer de basisprincipes van netwerken leert, lijkt het te doen.

Forceer een IP-wijziging door uw modem los te koppelen

Als aardig zijn mislukt, is een eenvoudige manier om te proberen een IP-wijziging door uw ISP te forceren, uw modem los te haken en na een tijdje opnieuw te verbinden. Door uw verbinding met uw ISP te verbreken, krijgt u zeer waarschijnlijk een nieuw IP-bereik toegewezen. Dit werkt alleen als u op dynamische IP-adressen werkt. U moet ook vele uren geen verbinding met internet hebben om een ​​wijziging van het IP-adres te vragen.

Hier zijn enkele aanvullende stappen die u kunt nemen ramen voordat u uw modem loskoppelt:

Hoe het IP-adres op Windows vrij te gevenWindows-systeem verbonden via kabel

 1. Open Opdrachtprompt als beheerder
 2. Typ 'ipconfig / release“, Zonder de aanhalingstekens en hit invoeren
 3. Typ 'ipconfig / vernieuwen“, Zonder de aanhalingstekens en hit invoeren
 4. Afsluiten jouw systeem.
 5. Schakel alle ethernet hubs / switches uit.
 6. Koppel kabel / DSL-modem.
 7. Laat weg zolang je kunt blote ('s nachts)
 8. Schakel alles weer in.

Windows-systeem verbonden via router

 1. Inloggen de beheerconsole van de router.
 2. Geef het IP-adres vrij (elke router is anders, Google de uwe)
 3. Afsluiten jouw systeem.
 4. Schakel alle ethernet hubs / switches uit.
 5. Koppel kabel / DSL-modem.
 6. Laat weg zolang je kunt blote ('s nachts)
 7. Schakel alles weer in.

Ben je al aan het grinniken? Dat ben ik zeker ��

Ik zeg niet dat het bovenstaande niet werkt - het werkt prima. Ik zeg dat ik niet op het punt sta mijn telefoon te bellen en een half uur in de wacht te blijven staan ​​of mezelf los te koppelen van internet telkens als ik mijn IP-adres wil wijzigen.

Omdat ISP mijn browsegeschiedenis aan de hoogste bieder verkoopt, zou ik ze zeker niet vertrouwen om mij te helpen.

Effectief? Ja! Praktisch? Echt niet!

Helaas voor u en mij is dit een samenvatting van de manieren waarop we ons IP-adres kunnen wijzigen. Natuurlijk zijn er anderen, meer technische. Als u een expert bent in netwerken, kunt u uw router aanpassen en op die manier een dynamische IP-wijziging afdwingen - maar dat is niet eenvoudig, niet snel, noch gegarandeerd.

Het veranderen van IP-adressen is simpelweg niet de beste manier, ze verbergen is echter een heel ander verhaal ��

Waarom IP verbergen?

Hoe mijn IP-adres te verbergen

Het is zeer in ons belang om ervoor te zorgen dat geen kwaaddoeners ooit zo'n belangrijke identificatie als ons IP-adres in handen krijgen. Laten we de belangrijkste redenen bekijken waarom u uw IP-adres wilt verbergen.

1. Verberg uw locatie

Zoals hierboven vermeld, werkt uw IP-adres net als het straatadres van uw huis; het vertelt het internetprotocol waar het de gevraagde informatiepakketten naartoe moet sturen. Dit is gebaseerd op het vermogen van het IP om uw exacte locatie te bepalen, zodat het u kan verbinden met uw dichtstbijzijnde netwerk en van daar naar de wereld.

Hier is een lijst met geolocatie-informatie die uw IP-adres herbergt:

 • land
 • Regio
 • stad
 • postcode
 • Lengte-en breedtegraad

Best eng om te denken dat een crimineel toegang heeft tot je GPS-coördinaten door simpelweg je IP-adres te achterhalen, nietwaar??

2. Omzeiling IP-beperkingen

Omdat het een zeer nauwkeurige locatie-ID is, wordt uw IP-adres vaak gebruikt om u te verhinderen toegang te krijgen tot bepaalde informatie die iemand als ontoegankelijk voor u heeft beschouwd.

Wanneer overheden zoals die in China, Rusland en, ja, de Verenigde Staten de toegang tot bepaalde websites en diensten beperken door de IP-adressen van hun land te blokkeren, "komt spoofing, het maskeren van uw IP-adres, van pas.

Van journalisten tot activisten en uw gewone persoon, niemand mag worden onderdrukt en beperkt om hun mening te delen in het informatietijdperk.

Hogescholen en universiteiten bemoeien zich ook graag met de internettoegang van hun studenten. Veel scholen hebben de toegang tot online videogameservers verboden. Dit betekent geen League of Legends, World of Warcraft, CS: GO enzovoort.

Ik denk dat deze studenten volwassen genoeg zijn om $ 200K aan schulden te verdienen voor een vierjarige opleiding, maar ze toegang geven tot online games? Dat is te veel.

Het omzeilen van dergelijke IP-beperkingen is belangrijk om ervoor te zorgen dat u, en alleen u, kunt beslissen tot welke inhoud u toegang wilt.

3. Negeer IP-verboden

Het verbieden van uw IP-adres is een gemakkelijke manier voor websites en diensten om uw toegang tot deze onmiddellijk te blokkeren. Dit wordt snel een probleem als je probeert verbinding te maken met je betaalde Netflix-account, een service die alle IP's buiten de VS verhindert toegang te krijgen tot hun Amerikaanse bibliotheek met zetten en tv-shows, wanneer je in het buitenland in je hotelkamer zit.

Spoofing of uw IP-adres wijzigen is een snelle en gemakkelijke manier om terug te keren naar services waarvan u ten onrechte of ten onrechte bent uitgesloten.

4. Blokkeer gerichte aanvallen

Het verbergen van uw IP-adres wordt snel een must-do beveiligingsstap nadat u bent aangevallen door een cybercrimineel, die achter uw persoonlijke gegevens staat.

Door uw kwetsbare IP-adres te wijzigen, kunt u dit specifieke type cyberaanval op uw systeem afwerpen en blokkeren.

5. Blijf anoniem op internet

Anonimiteit is te verwachten, niet gevraagd. Nou, niet meer.

Wanneer ons congres rekeningen doorgeeft, waardoor internetproviders uw privé-surfgegevens kunnen verkopen & browsegeschiedenis voor de hoogste bieder, anonimiteit behouden in een steeds kleiner wordende wereld lijkt des te kostbaarder en belangrijker.

Conclusie

Het wijzigen van uw IP-adres is een van de vele beveiligingsstappen terwijl u op weg gaat om uzelf en uw gegevens te beveiligen. Hoewel er uitgebreidere manieren van bescherming zijn, zoals het gebruik van een VPN, beveel ik u aan uw wens en voorzichtigheid te zoeken naar manieren om uw IP-adres te beschermen tegen hackers en niet-goeden.

Ik hoop van harte dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van uw voorkeursmethode om uw IP-adres op internet veilig te houden. Deel het met je vrienden en collega's en laat me weten wat je ervaringen zijn met IP-adressen.

Gids voltooienTijd om de microfoon te laten vallen, je hebt het gehaald!

Surf veilig,

Andrey van TheBestVPN.com team

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me