Hoe geld te besparen met een VPN: de ultieme gids

Het gebruik van een VPN is een must voor diegenen die hun privacy willen beschermen en anoniem op internet willen surfen. De voordelen van het gebruik van een virtueel particulier netwerk reiken veel verder dan privacy en beveiliging. Wist u bijvoorbeeld dat het gebruik van een VPN u tussen honderden en duizenden dollars zou kunnen besparen bij online aankopen?


Verschillende online aankoopsites veranderen hun tarieven afhankelijk van het land waar u zich bevindt of op basis van uw vorige online activiteit. Met behulp van een VPN kunt u locatiemonitoring en webtracking omzeilen en de beschikbare prijzen in andere landen bekijken.

Hoeveel kost uw locatie u?

Om te zien hoe u kunt besparen door uw locatie te wijzigen, hebben we ExpressVPN, NordVPN en CyberGhost getest op populaire online aankopen. In totaal hebben we kunnen besparen tussen $ 50 en $ 1.000, afhankelijk van de aankoop.

Ga naar onze infographic om te zien hoe we het hebben gedaan, of bekijk onze volledige bevindingen bij elke aankoop door op de onderstaande pictogrammen te klikken.

 • Vliegen
  Vliegen
 • Huurauto's
  Huurauto's
 • hotels
  hotels
 • streaming
  streaming
 • Software
  Software

hoe u geld kunt besparen op vliegtickets

De prijs van vliegtickets fluctueert meestal afhankelijk van de locatie. Vliegticketsites gebruiken uw browsegeschiedenis (verzameld door tracking cookies) om te bepalen of u eerder een bepaalde vlucht op hun site hebt bekeken. Als dat zo is, verhogen ze de prijzen. Met behulp van een VPN kunt u dit omzeilen door uw browsegeschiedenis te verbergen, zodat vliegticketsites geen prijzen kunnen verhogen op basis van terugkerende bezoeken.

Bovendien kan de locatie waar u het ticket koopt een groot verschil maken. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat retailers vaak dynamische prijzen gebruiken om te beslissen hoeveel ze u in rekening brengen.

Dynamische prijzen stellen online retailers in staat om verschillende prijzen in rekening te brengen op basis van hoeveel ze denken dat een gebruiker zal uitgeven, rekening houdend met factoren zoals apparaattype en postcode. Gebruikers die zich in postcode bevinden of landen met hogere inkomensgemiddelden, zien bijvoorbeeld duurdere prijzen van online retailers.

Om te zien hoe de locatie onze vliegtarieven beïnvloedde, hebben we een VPN gebruikt om de prijzen te vergelijken voor het boeken van een retourvlucht United van de Kuala Lumpur International Airport in Maleisië naar de Los Angeles International Airport in Californië vanuit 20 verschillende landen. Ons maximale bespaarde bedrag (tussen de laagste prijs gevonden via een server in Polen en de hoogste prijs in de Verenigde Staten) was $ 1,121.29.

Een vlucht boeken van KUL naar LAX

hoe u geld kunt besparen op huurauto's

Huurauto's zijn een andere populaire uitgave die in prijs varieert afhankelijk van de locatie waar u zich bevindt. De fluctuatie in prijzen voor huurauto's wordt grotendeels veroorzaakt door locatietoeslagen, lokale belastingen en verzekeringskosten die variëren afhankelijk van het land waarin u zich bevindt.

Om dit aan te tonen, hebben we gekeken naar de prijs van het huren van een Mitsubishi Mirage bij Enterprise Rent-a-Car voor een week in Philadelphia vanaf een server in de Verenigde Staten en een server in Spanje. De kosten per week voor de Verenigde Staten waren $ 265,76 zonder belasting; het kwam tot $ 400,74 met belasting.

Toen we naar de prijs van de auto keken vanaf een server in Spanje, was de prijs € 206,29 (of $ 238,17) - voor de hele week. Dit komt omdat de belasting- en toeslagengegevens zijn opgenomen in de wekelijkse huurprijs vanuit Europa, maar niet wanneer u in de Verenigde Staten huurt.

Kosten wanneer het IP-adres is ingesteld op de Verenigde Staten:

Huurauto kosten met Amerikaanse server
Huurauto belastingen met Amerikaanse server

Kosten wanneer het IP-adres is ingesteld op Spanje:

Huurauto kosten in Spanje
Huurauto belastingen in Spanje

Omdat niet elk land een Enterprise Rent-a-Car-website heeft, hebben we ook Kayak gebruikt om een ​​betere weergave te krijgen van hoe de huurprijs van een auto per land varieert.

Toen we verbonden waren met een server in de Verenigde Staten, zagen we de vastgestelde prijs $ 492,00. Deze prijs veranderde echter drastisch toen we onze locatie in andere landen veranderden.

Kosten wanneer het IP-adres is ingesteld op de Verenigde Staten:

Huurauto kosten in de VS.

Kosten wanneer het IP-adres is ingesteld op Azerbeidzjan ($ 290,47 USD):

Huurauto kosten Azerbeidzjan

Kosten wanneer het IP-adres is ingesteld op China ($ 301,65 USD):

Huurauto kosten in China

Kosten wanneer IP-adres is ingesteld op Japan ($ 342,71 USD):

Huurauto kosten in Japan

We hebben gekeken naar de kosten van het huren van een Chrysler 200 in Philadelphia, de duurste markt voor huurauto's in de Verenigde Staten. In totaal vonden we dat de duurste plek om de auto te huren de Verenigde Staten was, met $ 492 per dag, terwijl de goedkoopste locatie, met $ 221,72 per dag, India was.

Een auto huren in Philadelphia

hoe u geld kunt besparen op hotelkamers

Hotelreserveringssites werken op dezelfde manier als vliegtickets en andere reissites - ze gebruiken dynamische prijzen en traceren cookies om te beslissen wat ze in rekening brengen.

Om dit aan te tonen, hebben we gekeken naar de kosten van een verblijf in het Sofitel in New York City. Wanneer u vanuit de Verenigde Staten zoekt, kost een kamer in het Sofitel $ 482,00 per nacht. We zagen dit aantal licht afnemen toen we zochten vanuit Canada - de minst dure geteste locatie - die binnenkwam op $ 474,90 / nacht.

We hebben geconstateerd dat de kosten de neiging hebben te stijgen, niet te dalen, naarmate we van server wisselden. De duurste prijs kwam uit op meer dan $ 100 meer dan onze laagste prijs: $ 584,22 / nacht vanaf een server in Brazilië.

Verblijf in het Sofitel in New York

hoe u geld kunt besparen op abonnementsdiensten

De prijzen voor abonnementsservices, zoals muziekstreaming of softwareabonnementen, variëren vaak per regio, vaak om wisselkoersen en valutaverschillen te compenseren. We hebben twee populaire abonnementsservices bekeken - Apple Music en Microsoft Office - om te zien hoe het wijzigen van uw locatie u een betere deal zou kunnen bieden.

Geld besparen op Apple Music

We hebben ons eerst aangemeld bij de Amerikaanse server van NordVPN en de kosten voor een individueel streaming-abonnement bekeken. In de Verenigde Staten, het kost $ 9.99 / maand voor een individueel abonnement op Apple Music.

Kosten wanneer het IP-adres is ingesteld op de Verenigde Staten:

Apple muziekkosten in de VS.

We hebben vervolgens ingelogd op verschillende andere servers om te zien hoe de prijs zou variëren locatie. Over het algemeen vonden we dat abonnees in Europa het meeste per maand betalen voor een Apple-abonnement - de hoogste kosten kwamen uit het Verenigd Koninkrijk met £ 9,99 / maand of ongeveer $ 13,33 / maand. Andere landen in die regio, waaronder Zwitserland, Nederland en Spanje, volgden op de voet.

Kosten wanneer het IP-adres is ingesteld op het Verenigd Koninkrijk:

Apple muziekkosten in het Verenigd Koninkrijk

We vonden India de goedkoopste locatie om in te schrijven; de maandelijkse kosten toen we onze locatie instellen op de India-server van NordVPN, waren £ 120 / maand, of ongeveer $ 1,75 / maand.

Kosten wanneer het IP-adres is ingesteld op India:

Apple-muziekkosten in India

In totaal was de maximale besparing tussen de duurste locatie (het Verenigd Koninkrijk) en de goedkoopste locatie (India) $ 11,58 / maand, of bijna $ 140 / jaar.

Maandelijkse Apple-abonnementsdienst

Geld besparen op Microsoft Office

Net als bij Apple Music variëren de kosten voor een jaarlijks abonnement op Microsoft Office-producten per regio. We hebben ervoor gekozen om de prijzen van de populaire Office 365 Home te vergelijken, die bij aanmelding op een Amerikaanse server $ 99,99 kost voor een jaarabonnement.

Kosten wanneer IP-adres ingesteld in de Verenigde Staten:

Microsoft Office-kosten in de VS.

Net als bij de abonnementsstreamingservice van Apple zagen we de prijzen stijgen voor het jaarlijkse product van Microsoft Office toen we onze locatie vestigden op landen binnen Europa. Polen had de hoogste kosten, op 299,99 zł / jaar of ongeveer $ 116 / jaar. Nabijgelegen landen Duitsland en Nederland zagen vergelijkbare prijsveranderingen.

Kosten wanneer IP-adres ingesteld in Polen:

Microsoft Office-kosten in Polen

Landen in de buurt of in Azië hadden lagere prijzen; Rusland kwam tegen de laagste kosten binnen, op 2 699,00₽ / jaar of ongeveer $ 55,28 / jaar. In totaal was de maximale besparing tussen Rusland en Polen meer dan $ 50 / jaar.

Kosten wanneer het IP-adres is ingesteld in Rusland:

Microsoft Office-kosten in Rusland

Jaarlijks Microsoft Office-abonnement

Een VPN is een slimme investering, zowel vanuit een beveiligings- als vanuit een financieel oogpunt. Als je van plan bent om een ​​reis te boeken, een auto te huren of zelfs gewoon muziek te streamen, kan een van onze beste VPN's voor 2018 je honderden - of zelfs duizenden - dollars besparen.

hoe geld te besparen met een VPN-infographic

Infographic-code delenBespaar geld met een VPN

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me