Een anonieme e-mail maken

email omschrijving foto


Elke dag gebruiken we e-mail om te communiceren met onze collega's, vrienden en familie. Meestal geven we privacy nooit een tweede gedachte bij het schrijven van een snelle e-mail.

Maar er zijn momenten waarop anoniem een ​​e-mail verzenden een absolute noodzaak is. Als de informatie bekend zou worden, zou dat zo zijn compromitterende, gênant, of zelfs gevaarlijk.

De kans is groot dat u niet 100% van uw e-mails anoniem hoeft te verzenden, maar wanneer de noodzaak zich voordoet, wilt u weten hoe u dit moet doen.

Hieronder leert u wat anonieme e-mail is en hoe het werkt, zodat u kunt beginnen met het verzenden van uw eigen anonieme e-mails.

Inhoudsopgave

 1. Wat is anonieme e-mail
 2. Hoe anonieme e-mail werkt
 3. Anonieme e-mail versus normale e-mail
 4. Hoeveel kost het
 5. Hoe een anonieme e-mailaccount te maken
 6. Anonieme e-mail verzenden
 7. Andere gratis alternatieven
 8. Overgang van huidige e-mail naar privé-e-mail
 9. Kunt u Outlook gebruiken voor anonieme e-mail?
 10. Tot slot

Wat is anonieme e-mail?

In onze digitale wereld is bijna elk facet van ons leven zichtbaar. Tenzij u de extra stappen neemt om uw privacy te beschermen en te verdedigen.

E-mail is iets dat we elke dag gebruiken. We brengen uren door in onze inboxen en delen vaak persoonlijke informatie die we privé willen houden.

Gmail op laptop

Een anoniem e-mailaccount is een must voor situaties zoals:

 • Journalisten die privé met een bron moeten communiceren
 • Mensen die zich zorgen maken over privacy en de behoefte hebben om anoniem te gaan
 • De waarheid vertellen, of klokkenluiden, zonder een verband met je identiteit

Anonieme e-mail geeft u de mogelijkheid om een ​​e-mail te sturen die niet naar u kan worden herleid. Het bevat geen persoonlijke identificatiegegevens.

Er zijn meerdere methoden om dit te bereiken:

 • E-mails verzenden via een proxyserver, zodat uw locatie onzichtbaar is.
 • Het weglaten van persoonlijke informatie, zoals de identiteit van de gebruiker, het antwoordadres of de tijdstempel van het bericht
 • Valse contactgegevens gebruiken bij het maken van een algemeen e-mailaccount om uw identiteit te maskeren

Anonieme e-mailaccounts kunnen echter worden gebruikt voor minder dan opvallende doeleinden. Zoals een hacker die een anoniem e-mailadres gebruikt om een ​​kwaadaardige e-mail met een virus te verzenden.

Anonieme e-mail

Deze e-mails bevatten een link waarmee een virus of malware op de computer van de gebruiker wordt geïnstalleerd om gevoelige informatie te verkrijgen. Ik weet dat je dit niet zult doen, maar er kunnen enkele negatieve associaties zijn ingebouwd in anonieme e-mail.

Hoe anonieme e-mail werkt

Er zijn veel manieren om e-mails in verschillende mate van anonimiteit te verzenden.

gmail bed laptop

De basismethode omvat het invoeren van een valse naam en persoonlijke gegevens bij het maken van een Hotmail-, Outlook- of Gmail-account. Met deze aanpak krijgt u geen volledige privacy en hebt u een persoonlijk telefoonnummer nodig om uw account te verifiëren. Maar het geeft je meer privacy dan je standaardaccount.

De echt anonieme aanpak omvat het gebruik van een privé e-mailservice. Deze tools en services hebben minimale persoonlijke informatie nodig om aan de slag te gaan.

Bovendien zijn ze vaak uitgerust met functies zoals:

 • Tweerichtings e-mailversleuteling
 • Verborgen IP-adres of IP-adresblokker
 • E-mail wachtwoordbeveiliging
 • Geautomatiseerde verwijdering of verlopen van e-mail

We zullen hieronder meer te weten komen over deze services en tools en hoe ze te gebruiken.

Anonieme e-mail versus normale e-mail

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af wat het verschil is tussen anonieme e-mail en normale e-mail?

Beiden bereiken hetzelfde kerndoel: een e-mail verzenden. Maar ze verschillen in het niveau van privacy en bescherming die elk biedt.

Waarom anonieme e-mail gebruiken?

Anonieme e-mail biedt u niveaus van beveiliging en privacy die u nergens anders kunt krijgen. Je hebt het misschien niet 24/7 nodig, maar het heeft bepaalde voordelen.

1. Vrijheid van meningsuiting

Soms moet u informatie overbrengen aan een persoon, maar wilt u uw identiteit niet in gevaar brengen. Het kan iets zijn dat de relatie verpest, of je wilt toch anoniem blijven.

2. Stuur privé-vertrouwelijke informatie

Als u gevoelige informatie hebt die u naar de autoriteiten wilt sturen zonder uw echte identiteit te onthullen, dan kunt u hiervoor anonieme e-mail gebruiken.

U kunt eenvoudig vertrouwelijke informatie verzenden zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw identiteit aan het licht komt.

3. Klokkenluidersdoeleinden

Klokkenluiden kan een enge en stressvolle situatie zijn. Met anonieme e-mail kunt u helpen te ontsnappen aan elke vorm van intimidatie en vervolging.

Zie het als het geven van een anonieme telefoontip van een telefooncel. Het gebruik van anonieme e-mail kan een manier zijn om klokkenluiders over misstanden te gebruiken en tegelijkertijd uw identiteit te beschermen.

4. Verbergen voor spammers

U kunt een wegwerp-e-mailaccount gebruiken wanneer u uw e-mail ergens online invoert. Dit kan helpen om uw identiteit en eventuele spam-e-mails uit uw hoofdinbox te isoleren. Maar je hebt nog steeds een link terug naar je ware identiteit.

Met een anoniem e-mailaccount kunt u aliassen maken en uw account segmenteren om uw informatie te beschermen tegen spammers.

Waarom een ​​regulier e-mailaccount gebruiken?

Zelfs met de beveiliging en privacy die anonieme e-mail biedt, kan een regulier e-mailaccount nuttig zijn.

1. Bouw een tastbare relatie op

Het kan moeilijk zijn om via e-mail een relatie met iemand op te bouwen als je volledig anoniem bent. Zie het als bijdragen aan een online forum. Misschien kun je helpen en contact maken met mensen. Maar het zal moeilijk zijn om een ​​diepe verbinding op te bouwen zonder echt te weten met wie je praat.

2. Gebruiksgemak

Voor degenen die niet erg technisch onderlegd zijn, kan aanmelding en gebruik van een service zoals Gmail niet eenvoudiger zijn. Deze service, en anderen zoals deze, zijn gemaakt om de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Ze zijn ontworpen zodat u geen technische kennis nodig hebt om aan de slag te gaan.

3. Link naar apps en services

Services zoals Gmail geven u inlogrechten aan andere sites. Privacyliefhebbers kunnen dit bespotten, maar voor sommige gebruikers is snel inloggen een noodzaak.

In plaats van meerdere accounts te maken, kunt u inloggen op verschillende sites en apps met uw Google-account.

Hoeveel kost het?

Sommige mensen schuwen het gebruik van anonieme e-mail vanwege de bijbehorende kosten. Diensten zoals Gmail en Hotmail zijn tenslotte gratis. Deze services geven echter wel advertenties weer in uw e-mailaccount om de "gratis" service in te halen.

De vraag wordt:

Wilt u liever betalen voor uw e-mailservice met contant geld of met uw persoonlijke informatie die wordt verkocht aan externe adverteerders?

U vindt een aantal betaalde en gratis anonieme e-mailopties.

Er zijn duurdere anonieme e-maildiensten. Maar u zult ook een heleboel gratis en goedkope opties vinden.

Anonieme e-mail, met alle beveiligingsfuncties die ze bieden, is niet zo duur. Vooral als u een account voor uzelf koopt en niet voor uw hele organisatie.

Individuele kosten voor een anoniem e-mailaccount variëren van $ 25- $ 80+ voor de het hele jaar, met gemiddelde maandelijkse kosten van $ 5 per maand.

En dat is alleen voor de premium accounts, die zijn uitgerust met extra opslag, en beveiligingsfuncties.

Bijna elke anonieme e-mailprovider biedt ook gratis accounts. Deze accounts worden beperkt door het aantal e-mailopslag of het aantal e-mails dat u per maand kunt verzenden.

Hoe een anonieme e-mailaccount te maken

Het maken van een anoniem e-mailaccount is vergelijkbaar met het maken van een andere vorm van e-mailaccount.

Voor de onderstaande tutorial zullen we een gratis account opzetten met ProtonMail. De enige beperking voor het gratis account is de hoeveelheid opslag die wordt geboden. U heeft nog steeds toegang tot alle privacyfuncties.

protonmail startpagina

1. Selecteer uw accounttype

protonmail gratis abonnement

Kies in dit scherm de optie ‘Select Free Plan’, tenzij u wilt upgraden naar een betaald account.

2. Kies uw gebruikersnaam en wachtwoord

protonmail aanmeldscherm

Hier maak je je anoniem e-mailadres en wachtwoord.

U kunt een herstel-e-mail toevoegen voor het geval u uw wachtwoord ooit vergeet. Maar dit kan een koppeling naar een bestaand e-mailaccount maken, dus degenen die op zoek zijn naar volledige anonimiteit, kunnen dit leeg laten.

3. Bewijs dat je een mens bent

protonmail captcha-test

Nu is het tijd om te bewijzen dat je geen robot bent. Kies een van de vier opties om aan te tonen dat je een levende, ademende mens bent.

Klik vervolgens op 'Installatie voltooien' en uw account wordt automatisch gemaakt.

4. Voltooi uw accountconfiguratie

protonmail mailbox

U bent nu klaar om volledig anonieme e-mails te verzenden.

Op dit scherm ziet u hoe een traditionele inbox eruitziet. Hier kunt u e-mails verzenden en ontvangen, net als elk ander type e-mailaccount.

Je kunt ook je account upgraden om de service verder te ondersteunen en extra functies te ontgrendelen.

Anonieme e-mail verzenden

Een anoniem e-mailbericht verzenden kan niet eenvoudiger. Voor dit voorbeeld gaan we dezelfde service gebruiken uit het bovenstaande voorbeeld ProtonMail.

Navigeer eerst naar de backend van uw account en klik op de knop 'Opstellen'.

protonmail nieuw e-mailscherm

Hier verschijnt een venster en kun je een e-mail opstellen, net zoals in Gmail.

Je hebt ook extra opties om je e-mail verder te beveiligen.

In de linkerhoek van het venster kunt u uw e-mail beveiligen met een wachtwoord en een vervaldatum instellen.

Als u een wachtwoord voor de e-mail wilt instellen, klikt u op het vak dat op een slot lijkt.

protonmail heeft een wachtwoord ingesteld

Voer vervolgens uw veilige wachtwoord in. Merk op dat de ontvanger toegang tot dit wachtwoord moet hebben om uw e-mail te kunnen bekijken.

Klik op het vakje dat eruitziet als een zandloper om een ​​vervaldatum voor de e-mail in te stellen.

protonmail expiratietimer

Hier kun je een tijdvenster instellen waarin de ontvanger het bericht kan bekijken voordat het wordt verwijderd.

Nadat u uw privacy-instellingen heeft geconfigureerd, klikt u op de knop ‘Verzenden’ en uw e-mail wordt bezorgd.

Er zijn veel verschillende anonieme e-mailproviders. Maar u zult merken dat de meeste een eenvoudig installatieproces hebben en de kenmerken van uw traditionele e-mailprovider weerspiegelen.

Anonieme e-mail verzenden zonder een account

Misschien wil je gewoon een anonieme e-mail sturen zonder dat je een reactie nodig hebt. Er zijn meerdere tools waarmee u eenzijdige anonieme e-mail kunt verzenden zonder dat u een account hoeft te registreren.

De eenvoudigste methode is het gebruik van een online tool Anonieme e-mail.

Ga hiervoor naar de site.

anonymousemail.me scherm

Vul het formulier op de startpagina in alsof u een normale e-mail verzendt, scrol vervolgens naar beneden en klik op 'Verzenden'.

U kunt ook reacties doorsturen en volgen naar een bestaand e-mailadres, zoals Gmail.

Er zijn andere tools waarmee je anonieme e-mails kunt sturen zonder een account, zoals:

 • CyberAtlantis
 • 5ymail
 • W3 Anonieme remailer
 • AnonEmail

Alternatieven voor ProtonMail

Naast ProtonMail en de andere anonieme e-mailproviders hierboven, zijn er veel andere tools en services die u kunt gebruiken om e-mails anoniem te verzenden.

Hier zijn 7 van de beste tools:

1. Guerilla-mailguerrilla mail

Guerrilla Mail is een gecodeerde e-mailservice die al meer dan tien jaar actief is. Bovendien hoeft u zich niet aan te melden om e-mails met de service te verzenden. Maak gewoon uw eigen e-mailadres of gebruik de scramble-adresfunctie voor een volledig willekeurig e-mailadres.

2. MailFencemailfence

MailFence biedt u een compleet e-mailpakket, samen met functies zoals gecodeerde e-mail, geen tracking of spam en vrijheid van bewaking. Bovendien, met zijn locatie in België, heeft het zeer sterke privacybeschermingswetten rondom het bedrijf.

3. Mailinatormailinator

Met Mailinator kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen maken en uitgeven en berichten voor die adressen op hun site bekijken. Dit helpt om uw identiteit privé te houden en u effectief te beschermen tegen elk risico. Het e-mailadres zelf is openbaar, maar u bent op geen enkele manier verbonden met het e-mailadres.

4. Tutanotatutanota

Tutanota is een veilige e-mailprovider die end-to-end e-mailencryptie biedt. Bovendien is het open source dus het is helemaal gratis. Aangezien IP-adressen niet worden geregistreerd en u geen persoonlijke gegevens hoeft te verstrekken om een ​​account in te stellen, kunt u de service volledig anoniem gebruiken.

5. De anonieme e-mailde anonieme e-mail

De anonieme e-mail is een vrij eenvoudige tool waarmee u anonieme e-mails kunt verzenden. De enige informatie die nodig is om een ​​account aan te maken, is een bestaand e-mailaccount. Als u zich zorgen maakt over het delen van uw persoonlijke e-mail, kunt u een brander-e-mailaccount maken om u te registreren voor de service.

6. Beveiligde e-mailsecureemail

Secure Email is een volledig anonieme e-mailservice. Het routeert al het e-mailverkeer via een gecodeerde SSL-verbinding, verbergt uw IP-adres en vereist geen persoonlijke informatie om u aan te melden. Met het hoge coderingsniveau dat wordt aangeboden, kan niemand uw e-mails lezen, behalve u.

7. TorGuardtorguard

TorGuard heeft een ingebouwde anonieme e-mailservice. Als u al lid bent van hun VPN-service, is de service gratis. Deze service heeft veel geavanceerde privacy- en coderingsfuncties om uw e-mails te beschermen. Bovendien is er geen persoonlijke informatie vereist om een ​​account aan te maken, zodat u volledig anoniem e-mails kunt verzenden.

Overgang van Gmail naar privé-e-mail

Als u zich zorgen maakt over uw privacy en een anonieme e-mailprovider wilt gebruiken 100% van de tijd, dan kunt u uw bestaande traditionele e-mailaccount overzetten naar een beveiligde provider.

Hieronder vindt u een paar walkthroughs die u zullen helpen bij de overgang van Gmail naar drie van de meest gebruikte beveiligde e-mailproviders.

De eerste overgangsstap is het e-mailen van uw meest voorkomende contactpersonen en hen op de hoogte stellen van uw e-mailadres. De beste manier om dit te doen, is een e-mail sturen vanuit uw Gmail-account met uw nieuwe ProtonMail-adres CC’d.

Nadat dat is voltooid, volgt u de onderstaande stappen:

1. Exporteer en importeer uw contacten

Het eerste wat we moeten doen is onze contacten exporteren vanuit Gmail.

Open uw Gmail-account. Klik in de linkerbovenhoek op het Gmail-logo en selecteer vervolgens 'Contacten'.

Selecteer vervolgens op de pagina Google Contacten de optie 'Meer' in het menu aan de linkerkant.

Selecteer ten slotte 'Exporteren' en kies de indeling 'Google CSV'.

Open nu uw ProtonMail-account en selecteer 'Contacten' in het hoofdmenu.

ProtonMail import

Selecteer de optie 'Importeren' en upload het CSV-bestand dat u zojuist hebt gedownload.

Uw contactenlijst is nu gemigreerd naar ProtonMail.

2. Importeer uw berichten

De enige manier om uw bestaande berichten in ProtonMail te importeren, is door een betaalde add-on te gebruiken, ProtonMail Bridge genaamd.

Als u niet wilt upgraden naar een betaald account, kunt u uw Gmail-berichten het beste doorsturen naar ProtonMail.

3. Stel Gmail doorsturen in

Log in op uw Gmail-account en klik op het tandwielpictogram en selecteer vervolgens 'Instellingen'.

Selecteer vervolgens 'Doorsturen en POP / IMAP'.

Gmail-instellingen

Selecteer ‘Een doorstuuradres toevoegen’ en voer uw nieuwe ProtonMail-e-mailadres in.

Gmail-doorstuuradres

Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail in je ProtonMail-account. Controleer uw e-mailadres en u bent klaar.

Overgang van Gmail naar MailFence

Als u een MailFence-gebruiker bent, volgt u de onderstaande stappen om uw Gmail-contactpersonen toe te voegen aan MailFence en nieuwe berichten door te sturen naar uw MailFence-account.

Net als de ProtonMail-transitie-tutorial hierboven is het een goed idee om e-mails te sturen naar alle contactpersonen die u regelmatig e-mailt over uw wijziging van contact. Op die manier kunnen ze uw e-mail aan hun contactpersonen toevoegen en wordt deze niet als spam gemarkeerd.

Als dat klaar is, volgt u de onderstaande stappen:

1. Koppel uw Gmail-account en migreer contacten

Als je hebt besloten om MailFence te gebruiken, is het migreren van je contacten naar Gmail een heel eenvoudig proces.

Eerst hebt u een MailFence-account nodig, dus als u er nog geen heeft, doet u dat nu.

Nadat u uw account hebt geactiveerd, klikt u op de knop ‘Contacten’ in de navigatiebalk bovenaan.

Malifence-contacten

Klik vervolgens op de drie stippen en selecteer Importeren.

Malifence import

Selecteer ‘Google contacten’ en klik op ‘Importeren’.

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om uw Google-inloggegevens in te voeren en zodra het is geverifieerd, worden uw Gmail-contactpersonen in MailFence geïmporteerd.

2. Stel e-mail doorsturen in Gmail in

Om e-mailforwarding tussen Gmail en MailFence in te stellen, volgt u exact dezelfde stappen als in het gedeelte Gmail Forwarding hierboven.

Blader dus een klein stukje omhoog en volg dezelfde instructies.

Voer gewoon uw MailFence-e-mailadres in in plaats van het ProtonMail-adres.

Overgang van Gmail naar Mailinator

Omdat Mailinator zo'n eenvoudige tool is, wil je deze niet gebruiken als vervanging voor Gmail.

Dat gezegd hebbende, kunt u nog steeds uw anonieme e-mails beheren die vanuit Mailinator zijn verzonden in uw Gmail-inbox.

Zo doe je het:

1. Meld u aan bij uw huidige Gmail-account en selecteer het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer ‘Instellingen’.

2. Ga naar het gedeelte ‘E-mail controleren van andere accounts:’ en klik op ‘Een e-mailaccount toevoegen’.

Gmail e-mailaccount toevoegen

3. Voer uw e-mailadres in en klik op de knop ‘Volgende’.

Gmail e-mailaccount toevoegen 2

4. Selecteer de optie 'E-mails importeren uit mijn andere account (POP3)' en klik op 'Volgende'.

Gmail e-mailaccount toevoegen 3

5. Voer vervolgens uw volledige e-mailadres in het veld ‘Gebruikersnaam’ in, voer uw accountwachtwoord in het veld ‘Wachtwoord’ in en laat de dropbox als ‘pop.mailinator.com’ in het veld ‘POP-server’.

Gmail e-mailaccount toevoegen 4

6. Klik op 'Account toevoegen' en u bent klaar. Uw anonieme e-mails van Mailinator worden nu weergegeven in uw bestaande Gmail-account.

Kunt u Outlook gebruiken voor anonieme e-mail?

Veel mensen denken dat u aliassen kunt gebruiken om uw ware identiteit te verbergen wanneer u Outlook gebruikt.

Aliassen kunnen worden gebruikt voor doeleinden zoals het maken van een veiliger wachtwoordhersteladres of het maken van een junk e-mailaccount voor die momenten waarop u zich moet registreren voor een online service.

Maar met deze aliassen kunt u niet echt anoniem blijven, zoals de tools en services die hierboven zijn gemarkeerd. Het is gewoon een pad om een ​​wegwerp-e-mailadres te maken.

Als u Outlook nu met de grootst mogelijke anonimiteit wilt gebruiken, wilt u de Tor-browser gebruiken en e-mails verzenden vanuit een Outlook-alias.

Op die manier is uw locatie niet bekend. Maar je alias kan nog steeds tot jou als persoon worden herleid.

Als u echt anonieme e-mails wilt verzenden, gebruikt u enkele van de hierboven gemarkeerde tools en services.

Conclusie

Er zijn verschillende tools en services die u kunt gebruiken om anonieme e-mails te verzenden. Sommige hebben krachtige coderingsprotocollen om uw berichten te beveiligen, terwijl anderen u uitstekend in staat stellen om eenmalige anonieme berichten te verzenden.

Als u serieus bent over het verzenden van anonieme e-mails en ook wilt dat uw e-mailcommunicatie gecodeerd blijft, dan is uw beste optie het gebruik van een service zoals ProtonMail, MailFence of Tutanota.

Met dergelijke services kunt u uw anonieme e-mails verzenden en volgen, gecodeerde en met wachtwoord beveiligde e-mails verzenden, accountaliassen maken en zelfs uw e-mails na een bepaalde periode verwijderen.

De methode die u kiest voor het beheren en verzenden van anonieme e-mails, hangt af van uw behoeften en privacykwesties.

Hopelijk bent u beter uitgerust om door de wereld van anonieme e-mail te navigeren en kunt u uw privacy en persoonlijke gegevens beschermen tegen in verkeerde handen vallen.

Heeft u vragen over welke anonieme e-mailservice het beste is voor uw behoeften? Deel uw vragen en opmerkingen in de reacties hieronder.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me