De beste VPN voor China: echte testresultaten (2020)

Beste VPN in ChinaWe vlogen naar China om verschillende VPN's te testen


Op zoek naar een VPN in China die echt werkt?

Om u te helpen de juiste te kiezen, vlogen we naar Beijing en testten 28 betaalde VPN's tegen twee van hun ISP-netwerken.

De reden dat we dit deden is omdat China het meest gecensureerde land ter wereld is, dus je kunt de toegang tot sites zoals Google, Facebook of Twitter vergeten via hun standaard internetverbindingen.

Zelfs premium VPN's werken zelden.

En dat is niet ideaal, vooral voor expats en bewoners die zonder probleem toegang willen hebben tot de rest van de wereld.

Dus wat is de oplossing?

Vaststellen welke VPN's daadwerkelijk werken in China.

Een paar dingen voordat we erin duiken

Disclaimer: Onze testperiode was drie dagen in Beijing. Het gebruik van een VPN in China kan erg lastig zijn, omdat netwerken altijd proberen VPN's te blokkeren. Dus wat voor ons werkte, werkt misschien niet voor u en vice versa. Bovendien werkt wat in Beijing werkt mogelijk niet in andere delen van China.

We hebben onlangs een reis naar China gemaakt om onze missie voort te zetten om u de beste VPN-services te laten weten op basis van praktische ervaring en grondige tests. We hebben een groot aantal VPN-services beoordeeld terwijl we erachter kwamen welke de beste VPN voor China is.

Voordat we beginnen, enkele feiten:

 • We hebben 28 VPN-services getest op twee Chinese ISP's:
  • China Unicom
  • Ultra Kings Limited (of Voiz Plus)
 • Van de 28 VPN's die we hebben getest, werkten er slechts 19 aan Ultra Kings Limited en slechts 13 aan China Unicom.
 • Beide ISP's blokkeerden de startpagina van 26 van de 28 VPN's die we hebben getest. Negen van de 28 VPN's kunnen worden gedownload in de Chinese app store via Ultra Kings Limited, terwijl 10 van de 28 VPN's kunnen worden gedownload in de Chinese app store via China Unicom.
 • Voor VPN's die succesvol verbinding hebben gemaakt, hebben we ze op 19 verschillende sites getest. Die sites zijn:

sites getest in china voor de beste VPN

 • We hebben ook de VPN's getest die hebben aangesloten om te zien of we Whatsapp, Telegram, Viber en Skype konden gebruiken.
 • Slechts 11 van de 28 VPN's die we hebben getest, werkten op beide ISP's.
 • Van de 11 die werkten, staan ​​hieronder de beste 7.

Op de eerste ISP die we hebben getest, Ultra Kings Limited, hebben we een downloadsnelheid van de benchmark van 3,9 Mbps en een uploadsnelheid van 3,3 Mbps.

benchmark snelheidstest in ultra beperkte koningen van China

Op de tweede ISP die we hebben getest, China Unicom, hebben we een downloadsnelheid van de benchmark van 5,14 Mbps en een uploadsnelheid van 0,52 Mbps.

benchmark snelheidstest in china voor unicom

Het is ook vermeldenswaard dat Ultra Kings Limited de betere ISP voor VPN's lijkt te zijn, omdat China Unicom meer VPN-IP's lijkt te verbieden.

18 van de 28 werkten met Ultra Kings Limited, maar slechts 11 werkten met China Unicom. China Unicom was echter een beetje sneller.

Top 7 Beste VPN voor China

Hieronder staan ​​de beste zeven VPN's voor China op basis van onze praktijktests. De volledige link naar onze testspreadsheet vindt u hier.

1. ExpressVPN

Het kan moeilijk zijn om een ​​VPN te vinden die zowel privacy als prestaties bevat. Vooral een die echt werkt vanuit China.

Wat onze tests in China hebben onthuld

 • Onze ervaring uit de eerste hand laat zien dat ExpressVPN de beste VPN voor China is.
 • Het is een van de weinige VPN's die we in China hebben getest die op beide ISP's werkte: Ultra Kings Limited en China Unicom.
 • ExpressVPN heeft ook met succes toegang gekregen tot alle 19 sites die we hebben getest. Niet alleen dat, maar Whatsapp, Telegram, Viber en Skype werkten aan beide ISP's.

ExpressVPN had een downloadsnelheid van 2,7 Mbps en een uploadsnelheid van 2 Mbps op Ultra Kings Limited (met benchmarks van respectievelijk 3,9 Mbps en 3,3 Mbps).

expressvpn snelheidstest uit china op ultra koningen beperkt

Voor China Unicom hebben we een downloadsnelheid van 4,28 Mbps en een uploadsnelheid van 0,4 Mbps (versus de benchmarks van 5,14 Mbps en 0,52 Mbps).

expressvpn snelheidstest uit China op unicom

Nog indrukwekkender is de toewijding van ExpressVPN om Chinese censoren een stap voor te blijven door haar servers proactief te controleren op toegankelijkheid in China en achter de schermen geavanceerde technologieprotocollen te gebruiken.

Overzicht ExpressVPN

ExpressVPN's no-logs claim is in de echte wereld getest: de Turkse overheid heeft ooit hun datacenter overvallen en hun servers in beslag genomen in een poging toegang te krijgen tot logs van een bepaalde gebruiker. Raad eens wat ze hebben gevonden? Niets. Dit, en het feit dat ExpressVPN zich bevindt op de Britse Maagdeneilanden, een VPN-vriendelijke jurisdictie, maakt het aantrekkelijk voor VPN-gebruikers in China.

Hier zijn enkele hoogtepunten die ExpressVPN bovenaan de lijst hebben gezet:

 • Accounts worden beschermd door een kill-switch-functie die uw internettoegang helemaal verbreekt wanneer uw VPN-verbinding mislukt, waardoor uw verbinding effectief wordt verhinderd om over te schakelen naar een openbaar zichtbaar alternatief.
 • De service biedt krachtige AES-256-codering met OpenVPN-ondersteuning, beschikbaarheid van P2P-servers voor torrenting en ondersteuning voor maximaal vijf gelijktijdige verbindingen.
 • Het klantenserviceteam is direct beschikbaar en betrouwbaar, vooral gezien het feit dat ze een 24/7 e-mail en live chat-ondersteuning hebben die niet wordt geblokkeerd in China.

Hoewel ExpressVPN een beetje duur is met $ 6,67 / mnd, zijn we behoorlijk onder de indruk van zijn real-life prestaties in China. Wij zijn van mening dat de kosten gerechtvaardigd zijn als u een betrouwbare VPN voor China wilt. Ze bieden ook een 30-dagen geld-terug-garantie.

Bezoek ExpressVPN

Lees onze volledige ExpressVPN-beoordeling.

2. ProtonVPN

Wat onze tests in China hebben onthuld

 • Over het algemeen presteerde ProtonVPN goed op beide ISP's die we in China hebben getest.
 • Helaas kon het alleen toegang krijgen tot 18 van de 19 sites die we hebben getest op de eerste ISP (het had geen toegang tot Pornhub).
 • Het heeft echter alle 19 sites op de tweede ISP bezocht.
 • Whatsapp, Telegram, Viber en Skype waren toegankelijk op beide ISP's.

Op Ultra Kings Limited, met een benchmark van 3,9 Mbps download en 3,3 Mbps upload, kregen we 3,7 Mbps download en 3,7 Mbps upload. (Die verhoogde uploadsnelheid is geen typefout. Een VPN verbetert soms de snelheid! - vooral vanwege ISP-bandbreedtebeperking)

protonvpn snelheidstest uit china op ultra kings beperkt

Op China Unicom, met een benchmark van 5.14Mbps download en 0.52Mbps upload, kregen we 4.69Mbps download en 0.53Mbps upload.

protonvpn snelheidstest uit China op unicom

We vinden hun klantenondersteuning ook redelijk. Ze begrijpen heel goed dat hun VPN mogelijk vandaag in China werkt en niet morgen, en dat verbindingen aanzienlijk kunnen verschillen van de ene Chinese regio tot de andere. Als zodanig hebben ze een ondersteuningsteam in stand-by om te helpen met tijdelijke oplossingen, terwijl ze continu aan tegenmaatregelen werken.

ProtonVPN Samenvatting

ProtonVPN wordt gerund door het Zwitserse bedrijf Proton Technologies AG. Ze zijn ook het brein achter de populaire ProtonMail-service, die toevallig het grootste gecodeerde e-mailnetwerk ter wereld is.

ProtonVPN wordt gerund door voorstanders van privacy en logt natuurlijk geen van uw persoonlijke browsegegevens in. Ze bevinden zich ook in Zwitserland, een privacyvriendelijk land dat individuele privacyrechten uiterst serieus neemt.

In vergelijking met ExpressVPN, onze topkeuze, heeft ProtonVPN:

 • Een veel kleiner serverpark (400 in meer dan 30 landen)
 • Dezelfde superveilige AES-256-codering
 • Een kill-schakelaar
 • Ondersteuning voor Netflix
 • Tot 10 gelijktijdige verbindingen

ProtonVPN heeft een aantal betaalbare betaalde abonnementen, maar ze zijn de enige VPN op deze lijst die een gratis optie heeft. Hun gratis abonnement biedt:

 • Gemiddelde snelheid
 • Toegang tot drie landen
 • Geen gegevenslimiet
 • Kan op één apparaat worden gebruikt

Anders kost hun goedkoopste abonnement slechts $ 4 / mnd, waardoor toegang tot alle landen mogelijk is en op twee apparaten kan worden gebruikt. U krijgt een evenredige terugbetaling met hun 30-dagen geld-terug-garantie. Gezien het feit dat ze een gratis, vrijblijvende optie bieden, is dit nog steeds behoorlijk indrukwekkend.

Bezoek ProtonVPN

Lees onze volledige ProtonVPN-review.

3. Mullvad

Wat onze tests in China hebben onthuld

 • Mullvad kon alle 19 websites deblokkeren die we op beide ISP's hebben getest, evenals Whatsapp, Telegram, Viber en Skype.
 • We vinden hun klantenondersteuning echter vrij zwak.

Op Ultra Kings Limited, met een downloadsnelheid van 3,9 Mbps en een uploadsnelheid van 3,3 Mbps, hebben we een perfecte downloadsnelheid van 3,9 Mbps en een uploadsnelheid van 3,5 Mbps. (Nog een exemplaar van een VPN die beter presteert dan de ISP bij snelheidstests.)

mullvad snelheidstest van china ultra koningen beperkt

Op China Unicom, met een benchmark van 5,14 Mbps download en 0,52 Mbps upload, hebben we een downloadsnelheid van 4,4 Mbps en een uploadsnelheid van 0,46 Mbps.

mullvad snelheidstest van china unicom

Mullvad Samenvatting

Mullvad is een van onze favoriete VPN's omdat het een van de weinige services is waarvoor geen e-mailadres of wachtwoord nodig is om het te gebruiken.

U genereert eenvoudig een accountnummer op hun site en u bent klaar om te gaan. Betalingsopties die de mogelijkheid om te betalen met een cryptocurrency omvatten, verbeteren de privacy verder. Mullvad's sterke focus op privacy maakt onze angsten over het feit dat ze zich in Zweden bevinden, lid van de 14 Eyes Alliance, weggenomen.

Mullvad zorgt ervoor dat Chinese inwoners toegang hebben tot geblokkeerde websites via port forwarding en port selection. Op een paar geblokkeerde poorten na om spam en andere beveiligingsproblemen te beheersen, kan Mullvad op vrijwel elke poort worden uitgevoerd. Bovendien ondersteunt het Shadowshocks, een open-source proxy-project dat speciaal is gemaakt om over de Great Firewall te springen.

Andere opmerkelijke Mullvad-functies:

 • Biedt 370+ servers in meer dan 30 landen
 • Staat maximaal vijf gelijktijdige verbindingen toe
 • Biedt P2P-servers die anonieme torrenting ondersteunen
 • Biedt een kill-schakelaar
 • Gebruikt de industriestandaard AES-256-codering

Een deel van de eenvoud van Mullvad is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over VPN-plannen. Alle functies zijn toegankelijk voor hetzelfde vaste tarief van € 5 / mnd. Hoewel niet de goedkoopste, is het ook niet de duurste. En nog belangrijker, u hoeft zich geen zorgen te maken over het missen van belangrijke functies omdat er geen andere duurdere plannen zijn. Ze bieden ook een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor alle betaalmethoden behalve contant geld.

Bezoek Mullvad

Lees onze volledige Mullvad review.

4. StrongVPN

Met nummer 28 in onze algemene ranglijst van VPN-services is StrongVPN verre van favoriet. We moeten echter bekennen dat we behoorlijk onder de indruk waren van de prestaties in China.

China's Great Firewall staat erom bekend dat eenmaal effectieve VPN's onbruikbaar worden. Dit verklaart waarom veel andere VPN's van naammerken niet werken in China.

Wat onze tests in China hebben onthuld

 • StrongVPN werkte echt goed op beide ISP's die we hebben getest.
 • StrongVPN had ook toegang tot alle 19 websites die we hebben getest.
 • Whatsapp, Telegram, Viber en Skype werkten ook op beide ISP's die we hebben getest.

Op Ultra Kings Limited, met een benchmark-downloadsnelheid van 3,9 Mbps en een benchmark-uploadsnelheid van 3,3 Mbps, kregen we 2,7 Mbps download en 2,8 Mbps upload.

strongvpn snelheidstest van china ultra kings beperkt

Op China Unicom, met een benchmark-downloadsnelheid van 5,14 Mbps en een benchmark-uploadsnelheid van 0,52 Mbps, hebben we een downloadsnelheid van 4,76 Mbps en een uploadsnelheid van 0,4 Mbps.

strongvpn snelheidstest uit china unicom

StrongVPN Samenvatting

Speciaal voor Chinese inwoners biedt StrongVPN Scramble, een geavanceerde verduisteringstechniek die werkt als een extra beveiligingslaag voor gebruikers, waardoor het moeilijker wordt voor overheidscensoren om VPN-verkeer te detecteren.

Bovendien kent StrongVPN dynamische IP-adressen toe in plaats van de gebruikelijke statische IP-adressen die andere VPN-leveranciers bieden. Dit kan ook een nadeel zijn, want hoewel ze behoorlijk veel servers hebben, heb je niet veel zeggenschap over welke server je mag gebruiken. StrongVPN wijst willekeurig servers toe aan gebruikers wanneer ze verbinding maken.

Toevoegen aan de lijst met kernfuncties van StrongVPN zijn:

 • Een betrouwbaar beleid zonder logboeken
 • Sterke AES-256-codering
 • Ondersteuning voor Netflix
 • P2P-servers die anonieme torrenting mogelijk maken

Het feit dat StrongVPN snelle en behulpzame klantenondersteuning heeft, maakt het ook een aantrekkelijke optie. Dat gezegd hebbende, een locatie in de VS is een nadeel in ons boek.

Vanaf $ 5.83 / mnd bevat StrongVPN een sterke 680+ servers verspreid over 25+ landen. Dit servernummer plaatst ze ergens in het midden van onze algemene lijst (niet het meest, maar ook niet het minste). Hoewel we geloven dat dit een beetje te duur is, is het vermeldenswaard dat ze een 30-dagen geld-terug-garantie hebben.

Bezoek StrongVPN

Lees onze volledige StrongVPN-beoordeling.

5. PrivateVPN

De Zweedse thuisbasis van PrivateVPN plaatst hen stevig binnen de jurisdictie van 14 Eyes. Dat is een probleem, aangezien we ook hun logbeleid dubieus vonden.

Dus dit is op geen enkele manier een van onze topkeuzes als het gaat om een ​​privacygerichte VPN.

Dat gezegd hebbende, als het gaat om VPN's in China, kunnen bedelaars geen kiezers zijn.

Wat onze tests in China hebben onthuld

 • PrivateVPN bleek een van onze best presterende VPN's te zijn.
 • Naast dat het relatief snel is, is PrivateVPN er ook in geslaagd om alle 19 sites te deblokkeren die we op beide ISP's hebben getest, evenals Whatsapp, Telegram, Viber en Skype.

Op Ultra Kings Limited, op een benchmark van 3,9 Mbps download en 3,3 Mbps download, had PrivateVPN een downloadsnelheid van 4,1 Mbps en een uploadsnelheid van 3,1 Mbps, wat vrijwel een perfecte snelheid is.

privatevpn snelheidstest van china ultra koningen beperkt

Op China Unicom, op een benchmark van 5,14 Mbps download en 0,52 Mbps upload, had PrivateVPN een downloadsnelheid van 3,81 Mbps en een uploadsnelheid van 0,56 Mbps. Dat is nog steeds behoorlijk indrukwekkend in ons boek!

privatevpn snelheidstest van China Unicom

PrivateVPN Samenvatting

Wat PrivateVPN een goede optie voor Chinese inwoners maakt, is de stealth-modus. Kortom, stealth VPN vermomt VPN-verkeer als regulier verkeer in een poging om censuurapplicaties en firewalls voor de gek te houden. Met deze functie kan PrivateVPN een VPN-tunnel maken via de Great Firewall, waardoor gebruikers toegang hebben tot hun gekozen websites.

PrivateVPN heeft:

 • Sterke AES-256-codering
 • Beschikbaarheid van P2P-servers die anonieme torrenting mogelijk maken
 • Werkt perfect met Netflix
 • Sterke klantenondersteuning

We vinden PrivateVPN echter duur in vergelijking met de andere beschikbare opties. Vanaf $ 5,95 / mnd bieden ze alleen toegang tot conservatieve 150+ servers in ongeveer 60 landen. Ze kunnen zeker veel beter doen, maar het is nog steeds een goede optie om de Chinese firewall te omzeilen. Als je ze niet leuk vindt, kun je ook profiteren van hun 30-dagen geld-terug-garantie.

Bezoek PrivateVPN

Lees onze volledige PrivateVPN-beoordeling.

6. Hotspotschild

We zijn geen grote fans van Hotspot Shield om een ​​aantal redenen, waaronder DNS-lekken, een misleidend registratiebeleid en vrijwel geen klantenondersteuning. Het hielp niet dat Hotspot Shield zich in de VS bevindt.

We moeten het echter aan China geven: Hotspot Shield werkt!

Wat onze tests in China hebben onthuld

 • Onze test van Hotspot Shield toonde sterke prestaties in China. Gebruikers melden echter een hit-of-miss, waarbij de meerderheid leunt op de "miss" -zijde van de dingen, dus we zijn blij dat het werkte, zodat we je kunnen laten weten hoe het is verlopen.
 • Hotspot Shield kon 18 van de 19 sites deblokkeren die we op de eerste ISP hebben getest (TorProject.org was ontoegankelijk) en alle 19 sites op de tweede ISP.
 • Whatsapp, Telegram, Viber en Skype waren ook op beide toegankelijk.

Op Ultra Kings Limited, op een benchmark van 3,9 Mbps download en 3,3 Mbps download, had Hotspot Shield een downloadsnelheid van 3,4 Mbps en een uploadsnelheid van 0,9 Mbps.

hotspot schild snelheidstest van china ultra koningen beperkt

Op China Unicom, op een benchmark van 5,14 Mbps download en 0,52 Mbps upload, had Hotspot Shield een downloadsnelheid van 3,77 Mbps en een uploadsnelheid van 0,76 Mbps.

hotspot schildsnelheidstest van China Unicom

Hotspot Shield Samenvatting

Hotspot Shield bestaat sinds 2005 (veel langer dan de meeste andere opties op deze lijst). Ze beschikken over een gebruikersbestand van 650 miljoen gebruikers.

Hotspot Shield heeft:

 • Een veilige AES-256-codering
 • Ondersteuning voor P2P-servers
 • Netflix-compatibiliteit

Hoewel ze een gratis advertentie-ondersteunde versie hebben (waar we om privacyredenen op onze hoede zijn), is hun premium-abonnement redelijk betaalbaar voor $ 3,49 per maand. Het betaalde abonnement wordt geleverd met servers in meer dan 70 landen en ondersteunt maximaal vijf gelijktijdige apparaten. We zijn niet onder de indruk van hun klantenondersteuning, maar een geld-terug-garantie van 45 dagen is voldoende zekerheid om ze uit te proberen.

Bezoek Hotspot Shield

Lees onze volledige Hotspot Shield review.

7. VPNSecure

Tot slot hebben we VPNSecure, een in Australië gevestigde VPN die in 2010 is opgericht.

Wat onze tests in China hebben onthuld

 • Wat de prestaties betreft, had VPNSecure slechts toegang tot 18 van de 19 websites met beide ISP's die we hebben getest (SoundCloud was op beide niet toegankelijk).
 • Whatsapp, Telegram, Viber en Skype waren gelukkig allemaal toegankelijk.
 • Hun snelheidsprestaties waren over het algemeen gewoon goed.

Op Ultra Kings Limited, met een benchmark van 3,9 Mbps download en 3,3 Mbps download, hebben we een downloadsnelheid van 2 Mbps en een uploadsnelheid van 2,6 Mbps.

vpnsecure snelheidstest van china ultra kings limited

Op China Unicom, met een benchmark van 5,14 Mbps download en 0,52 Mbps upload, hadden we een downloadsnelheid van 2,81 Mbps en een uploadsnelheid van 0,61 Mbps.

vpnsecure snelheidstest van china unicom

VPNSecure Samenvatting

Het logboekbeleid van VPNSecure is zeer moeilijk te decoderen. Dus we kunnen niet precies zeggen waar ze staan ​​bij het registreren van uw browse- of downloadactiviteit.

Ze bieden wel een zeer beperkte 80 servers in 50 landen (de kleinste van alle andere opties op deze lijst). En voor een super dure prijs niet minder: hun goedkoopste plan begint bij $ 6,66 / mnd!

Net als PrivateVPN werkt VPNSecure in China door het stealth VPN-protocol. De stealth-modus werkt momenteel echter alleen voor desktops.

Ze bogen op:

 • Een kill-schakelaar
 • Ondersteuning voor onbeperkte apparaten
 • P2P-servers
 • Zowel AES-256- als AES-128-codering
 • Ondersteuning voor Netflix
 • Indrukwekkende klantenondersteuning

Ze bieden echter alleen een geld-terug-garantie van zeven dagen, wat aan de lage kant is in vergelijking met de andere opties op deze lijst.

Bezoek VPNSecure

Lees onze volledige VPNSecure review.

Conclusie

De grote firewall van China kan onvoorspelbaar zijn.

VPN's waarvan bekend is dat ze indrukwekkend goed werken, worden plotseling geblokkeerd, vooral tijdens belangrijke politieke gebeurtenissen wanneer de regerende Communistische Partij het nodig acht om afwijkende meningen te onderdrukken en de toegang tot informatie zorgvuldig te controleren.

Hoewel er geen garantie is dat de bovengenoemde VPN's altijd in China zullen werken, laten onze persoonlijke praktijktests vanuit China zien dat deze zeven goed werken op het moment dat deze recensie wordt geschreven.

Bekijk de beste VPN-services voor 2020 voor andere VPN-beoordelingen en meer informatie over hoe VPN's werken en wat ze voor u kunnen doen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me