Cara Simpan Wang dengan VPN: Panduan Terbaik

Menggunakan VPN adalah satu kemestian bagi mereka yang ingin melindungi privasi mereka dan melayari internet tanpa nama. Manfaat menggunakan rangkaian peribadi maya memanjang jauh melebihi privasi dan keselamatan. Sebagai contoh, adakah anda tahu bahawa menggunakan VPN boleh menjimatkan antara ratusan dan ribuan dolar dalam pembelian dalam talian?

Beberapa laman web pembelian dalam talian mengubah kadar mereka bergantung pada negara yang anda berada atau berdasarkan aktiviti dalam talian anda sebelumnya. Menggunakan VPN membolehkan anda memintas pemantauan lokasi dan penjejakan web dan melihat harga yang ada di negara lain.

Berapa Banyak Lokasi Anda Mengawal Anda?

Untuk melihat bagaimana anda boleh menyimpan dengan menukar lokasi anda, kami menguji ExpressVPN, NordVPN dan CyberGhost pada pembelian dalam talian yang popular. Secara keseluruhannya, kami berjaya menyelamatkannya antara $ 50 dan $ 1,000, bergantung pada pembelian.

Lompat ke infographic kami untuk melihat bagaimana kami melakukannya, atau periksa penemuan penuh kami pada setiap pembelian dengan mengklik ikon di bawah.

 • Penerbangan
  Penerbangan
 • Kereta sewa
  Kereta Sewa
 • Hotel
  Hotel
 • Streaming
  Streaming
 • Perisian
  Perisian

bagaimana untuk menjimatkan wang pada tiket penerbangan


Harga tiket penerbangan biasanya berubah-ubah bergantung kepada lokasi. Tapak penerbangan menggunakan sejarah pelayaran anda (dikumpulkan dengan menjejaki kuki) untuk menentukan sama ada anda telah melihat penerbangan tertentu di laman web mereka sebelum ini. Jika anda ada, mereka menaikkan harga. Menggunakan VPN membolehkan anda menghindari ini dengan menyembunyikan sejarah penyemakan imbas anda, jadi tapak tambang tiket tidak dapat menaikkan harga berdasarkan kunjungan balik.

Di samping itu, lokasi yang anda beli dari tiket boleh membuat perbezaan yang besar. Malah, penyelidikan telah menunjukkan bahawa peruncit sering menggunakan harga dinamik untuk menentukan berapa banyak mereka akan mengenakan caj kepada anda.

Penentuan harga dinamik membenarkan peruncit dalam talian mengenakan harga berbeza berdasarkan kepada berapa banyak yang mereka fikirkan pengguna akan menghabiskan, mengambil faktor seperti jenis peranti dan kod zip yang dipertimbangkan. Sebagai contoh, pengguna yang terletak di kod zip atau negara dengan purata pendapatan yang lebih tinggi mungkin melihat harga yang lebih mahal daripada peruncit dalam talian.

Untuk melihat bagaimana lokasi menjejaskan harga tiket penerbangan kami, kami menggunakan VPN untuk membandingkan harga tempahan perjalanan United penerbangan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur Malaysia ke Lapangan Terbang Antarabangsa Los Angeles California dari 20 negara yang berbeza. Jumlah maksimum kami disimpan (antara harga terendah yang didapati melalui pelayan di Poland dan harga tertinggi di Amerika Syarikat), adalah $ 1,121.29.

Memesan Penerbangan dari KUL ke LAX

bagaimana untuk menjimatkan wang ke atas kereta sewa

Kereta sewa adalah satu lagi perbelanjaan popular yang berbeza-beza mengikut harga bergantung kepada lokasi yang anda ada. Turun naik harga bagi kereta sewa sebahagian besarnya disebabkan oleh surcaj lokasi, cukai tempatan, dan kos insurans yang berbeza-beza bergantung kepada negara yang anda berada di.

Untuk menunjukkan ini, kami melihat harga sewa Mitsubishi Mirage dari Enterprise Rent-a-Car selama seminggu di Philadelphia dari pelayan di Amerika Syarikat dan pelayan di Sepanyol. Kos setiap minggu untuk Amerika Syarikat adalah $ 265.76 tanpa cukai; ia datang $ 400.74 dengan cukai.

Apabila kita melihat harga kereta dari pelayan di Sepanyol, harganya ialah € 206,29 (atau $ 238.17) - untuk keseluruhan minggu. Ini adalah kerana butiran cukai dan bayaran dimasukkan dalam harga mingguan sewa dari Eropah, tetapi bukan ketika menyewa di Amerika Syarikat.

Kos apabila alamat IP ditetapkan ke Amerika Syarikat:

Kos kereta sewa dengan pelayan AS
Cukai kereta sewa dengan pelayan AS

Kos apabila alamat IP ditetapkan ke Sepanyol:

Kos sewa kereta di Sepanyol
Cukai kereta sewa di Sepanyol

Oleh kerana tidak setiap negara mempunyai laman web Rent-a-Car Enterprise, kami juga menggunakan Kayak untuk mendapatkan gambaran yang lebih baik tentang bagaimana harga menyewa kereta berbeza-beza di seluruh negara.

Apabila kami disambungkan ke pelayan di Amerika Syarikat, kami melihat hadiah yang ditetapkan sebagai $ 492.00. Walau bagaimanapun, harga ini berubah secara dramatik ketika kami menukar lokasi kami ke negara lain.

Kos apabila alamat IP ditetapkan ke Amerika Syarikat:

Kos kereta sewa di AS

Kos apabila alamat IP ditetapkan ke Azerbaijan ($ 290.47 USD):

Kereta sewa kos Azerbaijan

Kos apabila alamat IP ditetapkan ke China ($ 301.65 USD):

Kos kereta sewa di China

Kos apabila alamat IP ditetapkan ke Jepun ($ 342.71 USD):

Kos kereta sewa di Jepun

Kami melihat kos menyewa Chrysler 200 di Philadelphia, yang merupakan pasaran kereta sewa paling mahal di Amerika Syarikat. Secara keseluruhannya, kami mendapati bahawa tempat priciest untuk menyewa kereta dari Amerika Syarikat, pada $ 492 sehari, manakala lokasi termurah pada $ 221.72 sehari, adalah India.

Menyewa Kereta di Philadelphia

bagaimana untuk menjimatkan wang di bilik hotel

Tapak tempahan hotel beroperasi dengan cara yang sama dengan tiket penerbangan dan tapak perjalanan lain - mereka menggunakan harga dinamik dan mengesan cookies untuk menentukan apa yang perlu dikenakan.

Untuk menunjukkan ini, kami melihat kos menginap di Sofitel di New York City. Apabila mencari dari Amerika Syarikat, sebuah bilik di Sofitel akan dikenakan biaya $ 482.00 / malam. Kami menyaksikan jumlah ini sedikit menurun apabila kami mencari dari Kanada - lokasi diuji paling rendah - yang masuk pada $ 474.90 / malam.

Kami mendapati bahawa kos cenderung meningkat, tidak berkurang, semasa kami menukar pelayan. Harga yang paling mahal masuk lebih dari $ 100 lebih daripada kos terendah kami: $ 584.22 / malam dari pelayan di Brazil.

Menginap di Sofitel di New York

bagaimana untuk menjimatkan wang pada perkhidmatan langganan

Harga untuk perkhidmatan langganan, seperti aliran muzik atau langganan perisian, sering berubah mengikut wilayah, sering untuk mengimbangi kadar pertukaran dan perbezaan mata wang. Kami melihat dua perkhidmatan berlangganan popular - Apple Music dan Microsoft Office - untuk melihat bagaimana menukar lokasi anda boleh membuat anda lebih baik.

Menyimpan Wang pada Muzik Apple

Kami log pertama ke pelayan NordVPN A.S. dan melihat kos untuk langganan aliran individu. Di dalam Amerika Syarikat, ia kos $ 9,99 / bulan untuk langganan individu untuk Muzik Apple.

Kos apabila alamat IP ditetapkan ke Amerika Syarikat:

Kos muzik Apple di AS

Kami kemudian log masuk ke beberapa pelayan lain untuk melihat bagaimana harga akan berubah lokasi. Keseluruhannya, kami mendapati bahawa pelanggan di Eropah membayar paling banyak sebulan untuk langganan Apple - kos tertinggi adalah dari United Kingdom, pada £ 9,99 / bulan atau kira-kira $ 13.33 / bulan. Negara lain di rantau itu, termasuk Switzerland, Belanda, dan Sepanyol, diikuti dengan ketat.

Kos apabila alamat IP ditetapkan ke United Kingdom:

Kos muzik Apple di United Kingdom

Kami mendapati India sebagai lokasi termurah untuk melanggan; kos bulanan apabila kami menetapkan lokasi kami kepada pelayan India NordVPN adalah ₹ 120 / bulan, atau kira-kira $ 1.75 / bulan.

Kos apabila alamat IP ditetapkan ke India:

Kos muzik Apple di India

Secara keseluruhan, simpanan maksimum antara lokasi paling mahal (United Kingdom) dan lokasi paling tidak mahal (India) ialah $ 11.58 / bulan, atau hampir $ 140 / tahun.

Perkhidmatan Langganan Apple Bulanan

Menyimpan Wang di Microsoft Office

Seperti dengan Apple Music, kos langganan langganan produk Microsoft Office setiap tahun bergantung kepada rantau. Kami memilih untuk membandingkan harga rumah Office 365 yang popular, yang, ketika masuk ke pelayan A.S., berharga $ 99.99 untuk langganan tahunan.

Kos apabila alamat IP ditetapkan di Amerika Syarikat:

Kos Pejabat Microsoft di AS

Seperti dengan perkhidmatan streaming langganan Apple, kami melihat peningkatan harga untuk produk tahunan Microsoft Office apabila kami menetapkan lokasi kami ke negara-negara di Eropah. Poland mempunyai kos tertinggi, pada 299,99 zł / tahun atau sekitar $ 116 / tahun. Negara-negara berdekatan Jerman dan Belanda melihat perubahan harga yang sama.

Kos apabila alamat IP ditetapkan di Poland:

Kos Microsoft Office di Poland

Negara-negara di dekat atau di Asia mempunyai harga yang lebih rendah; Rusia masuk dengan harga paling rendah, pada 2 699 tahun dahulu atau pada tahun $ 55.28 / tahun. Secara keseluruhan, penjimatan maksimum antara Rusia dan Poland adalah lebih daripada $ 50 / tahun.

Kos apabila alamat IP ditetapkan di Rusia:

Kos Microsoft Office di Rusia

Langganan Microsoft Office setiap tahun

VPN adalah pelaburan pintar, baik dari segi keselamatan dan dari kewangan. Sekiranya anda merancang untuk menempah perjalanan, menyewa kereta atau bahkan menyiarkan muzik, salah satu daripada VPN kami untuk 2018 boleh menjimatkan beratus - atau bahkan ribuan dolar.

bagaimana untuk menjimatkan wang dengan infographic vpn

Kongsi Kod InfographicSimpan Uang dengan VPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me