Cara Buat E-mel Anonim

gambar huraian e-mel

Setiap hari kami menggunakan e-mel untuk berkomunikasi dengan rakan-rakan, rakan-rakan dan keluarga kami. Biasanya, kami tidak pernah memberi privasi pemikiran kedua ketika menulis e-mel cepat.

Tetapi, ada kalanya menghantar e-mel secara anonim adalah keperluan mutlak. Sekiranya maklumat itu keluar, ia akan menjadi berkompromi, memalukan, atau bahkan berbahaya.

Kemungkinannya, anda tidak perlu menghantar 100% e-mel anda secara anonim, tetapi apabila keperluan timbul, anda akan ingin tahu cara melakukannya.

Di bawah ini anda akan mempelajari e-mel anonim dan bagaimana ia berfungsi, supaya anda boleh menghantar e-mel tanpa nama anda sendiri.

Isi kandungan

 1. Apa itu Anonim E-mel
 2. Bagaimana E-mel Anonim berfungsi
 3. E-mel Anonim vs E-mel Biasa
 4. Berapa Banyaknya Kos
 5. Cara Buat Akaun Email Anonim
 6. Cara Hantar E-mel Anonim
 7. Alternatif Percuma Lain
 8. Peralihan Daripada E-mel Semasa ke E-mel Persendirian
 9. Bolehkah Anda Menggunakan Outlook untuk E-mel Anonim?
 10. Dalam Penutupan

Apa itu Anonim E-mel?

Dalam dunia digital kita, hampir setiap aspek kehidupan kita berada di tempat terbuka. Kecuali anda mengambil langkah tambahan untuk melindungi dan mempertahankan privasi anda.

E-mel adalah sesuatu yang kita gunakan setiap hari. Kami menghabiskan berjam-jam di peti masuk kami dan sering berkongsi maklumat peribadi yang ingin kami simpan secara peribadi.

gmail pada komputer riba

Akaun e-mel tanpa nama adalah keadaan seperti berikut:

 • Wartawan yang perlu berkomunikasi secara persendirian dengan sumber
 • Orang yang prihatin tentang privasi dan merasakan keperluan untuk pergi tanpa nama
 • Memberitahu kebenaran, atau pemberi maklumat, tanpa sambungan kepada identiti anda

E-mel tanpa nama memberikan anda keupayaan untuk menghantar e-mel yang tidak dapat dikesan semula kepada anda. Ia tidak akan mengandungi sebarang maklumat mengenal pasti peribadi.

Terdapat pelbagai kaedah untuk mencapai matlamat ini:

 • Menghantar e-mel melalui pelayan proksi, jadi lokasi anda tidak dapat dilihat.
 • Mengosongkan maklumat peribadi, seperti identiti pengguna, alamat balasan, atau cap waktu mesej
 • Menggunakan maklumat hubungan palsu semasa membuat akaun e-mel umum untuk menutup identiti anda

Walau bagaimanapun, akaun e-mel tanpa nama boleh digunakan untuk tujuan kurang daripada yang dijanjikan. Seperti peretas yang menggunakan alamat e-mel tanpa nama untuk menghantar e-mel yang mengandungi virus yang berniat jahat.

E-mel tanpa nama

E-mel ini akan mengandungi pautan yang akan memasang virus atau perisian hasad pada komputer pengguna untuk mendapatkan maklumat sensitif. Saya tahu anda tidak akan melakukan ini, tetapi ada beberapa persatuan negatif yang dibina ke dalam e-mel tanpa nama.

Bagaimana E-mel Anonim berfungsi

Terdapat banyak cara untuk menghantar e-mel pada tahap anonim yang berbeza-beza.

komputer riba katil gmail

Kaedah asas melibatkan memasukkan nama palsu dan maklumat peribadi apabila membuat akaun Hotmail, Outlook, atau Gmail. Pendekatan ini tidak akan membolehkan anda menyelesaikan privasi, dan anda memerlukan nombor telefon peribadi untuk mengesahkan akaun anda. Tetapi, ia akan memberi anda privasi lebih daripada akaun standard anda.

Pendekatan yang benar-benar tanpa nama melibatkan penggunaan a perkhidmatan e-mel peribadi. Alat dan perkhidmatan ini memerlukan maklumat peribadi minimum untuk dimulakan.

Plus, mereka sering dilengkapi dengan ciri-ciri seperti:

 • Penyulitan e-mel dua hala
 • Alamat IP tersembunyi, atau penghalang alamat IP
 • Perlindungan kata laluan e-mel
 • Penghapusan e-mel automatik atau tamat tempoh

Kami akan mendapat lebih banyak perkhidmatan dan alat ini, dan bagaimana menggunakannya, di bawah.

E-mel Anonymous vs. Email Regular

Anda mungkin tertanya-tanya, apakah perbezaannya antara e-mel tanpa nama dan e-mel tetap?

Mereka berdua mencapai matlamat utama yang sama untuk menghantar e-mel. Tetapi, mereka berbeza dalam tahap privasi dan perlindungan yang disediakan masing-masing.

Kenapa Gunakan E-mel Anonim?

E-mel tanpa nama memberikan anda tahap keselamatan dan privasi yang anda tidak dapat di tempat lain. Anda mungkin tidak memerlukannya 24/7, tetapi ia mempunyai faedah tertentu.

1. Kebebasan Berekspresi

Kadang-kadang anda perlu menyampaikan maklumat kepada seseorang, tetapi tidak mahu menjejaskan identiti anda. Ia boleh menjadi sesuatu yang akan merosakkan hubungan, atau anda ingin kekal tanpa nama.

2. Menghantar Maklumat Sulit Swasta

Sekiranya anda mempunyai maklumat sensitif yang anda mahu hantar kepada pihak berkuasa tanpa mendedahkan identiti sebenar anda, maka anda boleh menggunakan e-mel tanpa nama untuk tujuan ini.

Anda boleh menghantar maklumat rahsia dengan mudah tanpa rasa takut akan identiti anda dibawa ke cahaya.

3. Tujuan Whistleblowing

Pemberitahuan maklumat boleh menjadi keadaan yang menakutkan dan tertekan. Dengan e-mel tanpa nama, anda boleh membantu untuk melepaskan sebarang gangguan dan penganiayaan yang mungkin timbul.

Fikirkan ia sebagai memberikan hujung telefon tanpa nama dari telefon berbayar. Menggunakan e-mel tanpa nama boleh menjadi satu cara untuk memberi maklumat tentang salah laku semasa melindungi identiti anda.

4. Sembunyikan Dari Spammer

Anda boleh menggunakan akaun e-mel yang dibuang setiap kali anda memasukkan e-mel anda di mana-mana sahaja dalam talian. Ini dapat membantu mengasingkan identiti anda dan mana-mana e-mel spam dari peti masuk utama anda. Tetapi, anda masih akan mempunyai pautan kembali kepada identiti anda yang sebenar.

Dengan akaun e-mel tanpa nama, anda boleh membuat alias dan segmen akaun anda untuk memastikan maklumat anda selamat dari spammer.

Kenapa Gunakan Akaun E-mel Biasa?

Walaupun dengan e-mel anonim keselamatan dan privasi memberikan, akaun e-mel biasa boleh berguna.

1. Membina hubungan yang nyata

Ia boleh menjadi sukar untuk membina hubungan dengan sesiapa melalui e-mel jika anda tidak dikenali sepenuhnya. Fikirkan ia menyumbang kepada forum dalam talian. Anda mungkin dapat membantu dan membuat hubungan dengan orang lain. Tetapi, sukar untuk membina sambungan yang mendalam tanpa mengetahui siapa yang anda sedang bercakap.

2. Kemudahan Penggunaan

Bagi mereka yang tidak berteknologi tinggi mendaftar dan menggunakan perkhidmatan seperti Gmail tidak boleh lebih mudah. Perkhidmatan ini, dan yang lain seperti itu, diwujudkan untuk memberikan pengalaman pengguna yang terbaik. Mereka direkayasa supaya anda memerlukan pengetahuan teknologi nol untuk memulakan.

3. Pautan ke Aplikasi dan Perkhidmatan

Perkhidmatan seperti Gmail memberikan anda keistimewaan log masuk ke laman web lain. Peminat privasi mungkin mengejek ini, tetapi bagi sesetengah pengguna, log masuk cepat adalah keperluan.

Daripada mencipta berbilang akaun, anda boleh log masuk ke pelbagai tapak dan apl dengan akaun Google anda.

Berapa Banyaknya Kos?

Sesetengah orang menjauhkan diri daripada menggunakan e-mel tanpa nama, kerana kos yang berkaitan. Lagipun, perkhidmatan seperti Gmail dan Hotmail adalah percuma. Tetapi, perkhidmatan ini menjalankan iklan dalam akaun e-mel anda untuk menyediakan perkhidmatan "percuma".

Persoalannya menjadi:

Adakah anda lebih suka membayar perkhidmatan e-mel anda dengan wang tunai, atau dengan maklumat peribadi anda yang dijual kepada pengiklan pihak ketiga?

Anda akan mendapati pelbagai pilihan e-mel tanpa nama dan berbayar percuma.

Terdapat perkhidmatan e-mel tanpa nama yang pricier. Tetapi, anda juga akan mendapati satu tan pilihan percuma dan murah.

E-mel tanpa nama, dengan semua ciri perlindungan yang mereka sediakan, tidak mahal. Terutama jika anda membeli akaun untuk diri sendiri, dan bukan untuk seluruh organisasi anda.

Kos individu untuk julat akaun e-mel tanpa nama dari $ 25- $ 80+ untuk seluruh tahun, dengan kos bulanan purata $ 5 sebulan.

Dan itu hanya untuk akaun premium, yang dilengkapi dengan penyimpanan tambahan, dan ciri-ciri keselamatan.

Hampir setiap penyedia e-mel tanpa nama juga menawarkan akaun percuma. Akaun ini dibatasi oleh jumlah storan e-mel yang disediakan atau bilangan e-mel yang anda boleh hantar setiap bulan.

Cara Buat Akaun Email Anonim

Mencipta akaun e-mel tanpa nama adalah serupa dengan membuat sebarang bentuk akaun e-mel yang lain.

Untuk tutorial di bawah, kami akan menyediakan akaun percuma dengan ProtonMail. Satu-satunya had untuk akaun percuma ialah jumlah storan yang disediakan. Anda masih mempunyai akses kepada semua ciri privasi.

laman utama protonmail

1. Pilih jenis akaun anda

pelan protonmail percuma

Pada skrin ini, pilih pilihan 'Pilih Perancang Percuma', melainkan jika anda ingin meningkatkan ke akaun berbayar.

2. Pilih nama pengguna dan kata laluan anda

skrin pendaftaran protonmail

Di sini anda akan membuat anda alamat e-mel tanpa nama dan kata laluan.

Anda mempunyai pilihan untuk menambah e-mel pemulihan, sekiranya anda terlupa kata laluan anda. Tetapi, ini boleh membuat pautan ke akaun e-mel yang sedia ada, jadi mereka yang ingin tidak mahu dikenali lengkap mungkin ingin meninggalkan ini kosong.

3. Buktikan anda manusia

ujian captchamail

Kini sudah tiba masanya untuk membuktikan anda bukan robot. Pilih salah satu daripada empat pilihan untuk menunjukkan bahawa anda adalah manusia yang bernafas hidup.

Kemudian, klik 'Persediaan Lengkap' dan akaun anda akan dibuat secara automatik.

4. Lengkapkan persediaan akaun anda

peti mel protonmail

Anda kini bersedia menghantar e-mel tanpa nama.

Pada skrin ini, anda akan melihat apa yang kelihatan seperti peti masuk tradisional. Di sini anda boleh menghantar dan menerima e-mel, kerana anda akan menggunakan sebarang jenis akaun e-mel yang lain.

Anda juga akan dapat menaik taraf akaun anda untuk menyokong lagi perkhidmatan yang membuka ciri tambahan.

Cara Hantar E-mel Anonim

Menghantar e-mel tanpa nama tidak dapat lebih mudah. Untuk contoh ini, kami akan menggunakan perkhidmatan yang sama dari contoh di atas ProtonMail.

Pertama, navigasi ke backend akaun anda, dan klik pada butang 'Tulis'.

protonmail skrin e-mel baru

Di sini tetingkap akan muncul dan anda akan dapat menyusun e-mel, seperti yang anda lakukan dalam Gmail.

Anda juga akan mempunyai pilihan tambahan untuk mengamankan e-mel anda.

Di sudut kiri tetingkap, anda boleh melindungi kata laluan e-mel anda, dan menetapkan tarikh tamat tempoh.

Untuk menetapkan kata laluan untuk e-mel klik kotak yang kelihatan seperti kunci.

protonmail menubuhkan kata laluan

Kemudian, taip kata laluan selamat anda. Ambil perhatian bahawa penerima mesti mempunyai akses kepada kata laluan ini untuk melihat e-mel anda.

Untuk menetapkan tarikh luput untuk klik e-mel pada kotak yang kelihatan seperti jam pasir.

pemasa tamat protonmail

Di sini anda boleh menetapkan tetingkap masa di mana penerima boleh melihat mesej sebelum ia dipadamkan.

Sebaik sahaja anda telah menetapkan tetapan privasi anda, kemudian klik butang 'Hantar' dan e-mel anda akan dihantar.

Terdapat banyak pembekal e-mel tanpa nama yang berbeza. Tetapi, anda akan mendapati bahawa kebanyakan mempunyai proses persediaan yang mudah dan mencerminkan ciri-ciri pembekal e-mel tradisional anda.

Cara Menghantar E-mel Tanpa Nama Tanpa Akaun

Mungkin anda hanya mahu menghantar e-mel tanpa nama tanpa memerlukan respons. Terdapat pelbagai alat yang akan membolehkan anda menghantar e-mel tanpa nama tanpa had tanpa mendaftar akaun.

Kaedah paling mudah menggunakan alat dalam talian yang dipanggil E-mel Anonymous.

Untuk melakukan ini, pergi ke laman web ini.

skrin anonymousemail.me

Isi borang di halaman utama seolah-olah anda menghantar e-mel biasa, kemudian tatal ke bawah dan klik 'Hantar'.

Anda juga akan mempunyai keupayaan untuk meneruskan dan menjejaki sebarang respons kepada alamat e-mel sedia ada, seperti Gmail.

Terdapat alat lain yang membolehkan anda menghantar e-mel tanpa nama tanpa akaun seperti:

 • CyberAtlantis
 • 5ymail
 • W3 Anonymous Remailer
 • AnonEmail

Alternatif ProtonMail

Di luar ProtonMail dan penyedia e-mel tanpa nama lain di atas, terdapat banyak alat dan perkhidmatan lain yang boleh anda gunakan untuk menghantar e-mel secara anonim.

Berikut adalah 7 alat terbaik:

1. Mel Guerillasurat gerila

Guerrilla Mail adalah perkhidmatan e-mel yang disulitkan yang telah beroperasi selama lebih satu dekad. Plus, anda tidak perlu mendaftar untuk menghantar e-mel dengan perkhidmatan tersebut. Cukup buat alamat e-mel anda sendiri, atau gunakan ciri alamat scramble untuk alamat e-mel rawak sepenuhnya.

2. MailFencemailfence

MailFence menawarkan suite e-mel yang lengkap, bersama dengan ciri seperti e-mel yang disulitkan, tiada penjejakan atau spam, dan kebebasan dari pengawasan. Plus, dengan lokasinya di Belgium, ia mempunyai undang-undang perlindungan privasi yang sangat kuat di sekeliling syarikat.

3. Mailinatormailinator

Mailinator membolehkan anda membuat dan memberikan alamat e-mel yang tidak terhad, dan menyemak mesej untuk alamat tersebut di laman web mereka. Ini membantu mengekalkan identiti anda secara peribadi dan berkesan melindungi anda dari apa-apa risiko. Alamat e-mel itu sendiri adalah awam, tetapi anda tidak disambungkan ke alamat e-mel dalam apa-apa cara.

4. Tutanotatutanota

Tutanota adalah pembekal e-mel yang selamat yang menawarkan penyulitan e-mel hujung-ke-akhir. Plus, ia adalah sumber terbuka jadi ia sepenuhnya bebas. Oleh kerana alamat IP tidak direkodkan, dan anda tidak perlu memberikan sebarang maklumat peribadi untuk membuat persediaan akaun, anda boleh menggunakan perkhidmatan ini secara tanpa nama secara anonim.

5. E-mel Anonime-mel tanpa nama

E-mel Anonymous adalah alat yang cukup asas yang membolehkan anda menghantar e-mel tanpa nama. Satu-satunya maklumat yang diperlukan untuk membuat akaun adalah akaun e-mel yang sedia ada. Jika anda mengambil berat tentang berkongsi e-mel peribadi anda, maka anda boleh membuat akaun e-mel pembakar untuk mendaftar untuk perkhidmatan tersebut.

6. Selamat Emelselamatemail

E-mel Secure adalah perkhidmatan e-mel tanpa nama yang lengkap. Ia mengarahkan semua lalu lintas e-mel melalui sambungan SSL yang disulitkan, menyembunyikan alamat IP anda, dan memerlukan maklumat peribadi sifar untuk mendaftar. Dengan penyulitan peringkat tinggi yang ditawarkan tiada siapa yang akan dapat membaca e-mel anda, kecuali anda.

7. TorGuardtorguard

TorGuard mempunyai perkhidmatan e-mel tanpa nama yang terbina dalam. Jika anda sudah menjadi ahli perkhidmatan VPN mereka, maka perkhidmatan tersebut adalah percuma. Perkhidmatan ini mempunyai banyak ciri privasi dan enkripsi canggih untuk melindungi e-mel anda. Selain itu, tiada maklumat peribadi diperlukan untuk membuat akaun, jadi anda boleh menghantar e-mel secara tidak sengaja.

Peralihan Daripada Gmail ke E-mel Swasta

Jika anda bimbang tentang privasi anda dan mahu menggunakan pembekal e-mel tanpa nama 100% masa, maka anda boleh memindahkan akaun e-mel tradisional anda kepada pembekal yang selamat.

Di bawah ini anda akan dapati beberapa langkah yang dapat membantu anda beralih dari Gmail ke tiga penyedia e-mel selamat yang paling banyak digunakan.

Langkah peralihan pertama ialah menghantar e-mel kepada kenalan yang paling biasa dan memberitahu mereka mengenai perubahan alamat e-mel anda. Cara terbaik untuk melakukan ini ialah menghantar e-mel dari akaun Gmail anda dengan alamat ProtonMail baru anda CC'd.

Dengan itu selesai, ikuti langkah-langkah berikut:

1. Eksport dan import kenalan anda

Perkara pertama yang perlu kita lakukan ialah mengeksport kenalan kami dari Gmail.

Buka akaun Gmail anda. Di penjuru kiri sebelah atas, klik logo Gmail dan kemudian pilih 'Kenalan'.

Kemudian, pada halaman Kenalan Google, pilih pilihan 'Lagi' dari menu sebelah kiri.

Akhir sekali, pilih 'Eksport' dan pilih format 'Google CSV'.

Sekarang, buka akaun ProtonMail anda, dan pilih 'Kenalan' dari menu teratas.

Import ProtonMail

Pilih pilihan 'Import' dan muat naik fail .csv yang anda muat turun sahaja.

Senarai kenalan anda sekarang telah dipindahkan ke ProtonMail.

2. Import Mesej anda

Satu-satunya cara untuk mengimport mesej sedia ada anda kepada ProtonMail adalah dengan menggunakan add-on berbayar yang dipanggil ProtonMail Bridge.

Jika anda tidak mahu menaik taraf ke akaun berbayar, maka tindakan terbaik anda akan menghantar mesej Gmail anda ke ProtonMail.

3. Persediaan penyerahan Gmail

Log masuk ke akaun Gmail anda dan klik pada ikon gear, kemudian pilih 'Tetapan'.

Kemudian pilih 'Forwarding and POP / IMAP'.

Tetapan Gmail

Pilih 'Tambah alamat pemajuan', dan masukkan alamat e-mel ProtonMail anda yang baru.

Alamat penghantaran Gmail

Kemudian anda akan menerima e-mel pengesahan dalam akaun ProtonMail anda. Sahkan alamat e-mel anda dan anda telah ditetapkan.

Peralihan dari Gmail ke MailFence

Jika anda adalah pengguna MailFence kemudian ikuti langkah-langkah di bawah untuk menambah kenalan Gmail anda ke MailFence dan hantar sebarang mesej baru ke akaun MailFence anda.

Seperti tutorial peralihan ProtonMail di atas, ia adalah idea yang baik untuk menghantar e-mel ke mana-mana kenalan yang anda selalu e-mel tentang perubahan kenalan anda. Dengan cara itu, mereka boleh menambah e-mel anda ke kenalan mereka dan ia tidak akan ditandakan sebagai spam.

Dengan itu, ikuti langkah-langkah berikut:

1. Pautkan akaun Gmail anda dan berhijrah kenalan

Jika anda memutuskan untuk menggunakan MailFence, maka memindahkan kenalan anda ke Gmail adalah proses yang sangat mudah.

Pertama, anda perlu akaun MailFence, jadi jika anda tidak mempunyai orang yang melakukannya sekarang.

Sebaik sahaja anda telah mengaktifkan akaun anda, klik pada butang 'Kenalan' pada bar navigasi atas.

Hubungan muram

Kemudian, klik tiga titik, dan pilih Import.

Import malifence

Pilih 'Kenalan Google' dan klik 'Import'.

Pada skrin seterusnya anda akan diminta untuk memasukkan bukti kelayakan Google anda, dan setelah ia mengesahkan kenalan Gmail anda akan diimport ke MailFence.

2. Persediaan e-mel persediaan dalam Gmail

Untuk menyiapkan penghantaran email antara Gmail dan MailFence, Anda akan mengikuti langkah-langkah yang sama seperti bahagian Pemajuan Gmail di atas.

Jadi, tatal ke atas sedikit yang kecil dan ikuti arahan yang sama.

Masukkan alamat e-mel MailFence anda bukannya alamat ProtonMail.

Peralihan dari Gmail ke Mailinator

Oleh kerana Mailinator adalah alat yang mudah, ini bukan sesuatu yang anda mahu gunakan sebagai pengganti Gmail.

Bahawa dikatakan, anda masih boleh menguruskan e-mel tanpa nama anda yang dihantar dari Mailinator dalam peti masuk Gmail anda.

Berikut adalah cara anda melakukannya:

1. Log masuk ke akaun Gmail semasa anda dan pilih ikon gear di penjuru kanan sebelah atas, dan pilih 'Tetapan'.

2. Cari 'Semak e-mel daripada akaun lain:' dan klik pada 'Tambah akaun e-mel'.

Gmail menambah akaun mel

3. Masukkan e-mel anda dan klik butang 'Next'.

Gmail menambah akaun mel 2

4. Pilih 'Import e-mel daripada pilihan lain saya (POP3)' dan klik 'Seterusnya'.

Gmail tambah akaun mel 3

5. Kemudian masukkan alamat e-mel penuh anda di medan 'Nama pengguna', masukkan kata laluan akaun anda ke dalam medan 'Kata Laluan', dan biarkan kotak dropbox sebagai 'pop.mailinator.com' di medan 'Server POP'.

Gmail menambah akaun mel 4

6. Klik 'Tambah Akaun' dan anda semua ditetapkan. E-mel Mailinator tanpa nama anda kini akan muncul dalam akaun Gmail sedia ada anda.

Bolehkah Anda Menggunakan Outlook untuk E-mel Anonim?

Ramai orang berfikir bahawa anda boleh menggunakan alias untuk menyembunyikan identiti sebenar anda apabila menggunakan Outlook.

Alias ​​boleh digunakan untuk tujuan seperti membuat alamat pemulihan kata laluan yang lebih selamat atau membuat akaun e-mel sampah untuk masa-masa apabila anda terpaksa mendaftar untuk perkhidmatan dalam talian.

Tetapi, alias ini tidak membenarkan anda untuk kekal tanpa nama seperti alat dan perkhidmatan yang dipaparkan di atas. Ini semata-mata laluan untuk membuat alamat e-mel buang-pergi.

Sekarang, jika anda mahu menggunakan Outlook dengan tahap kesamaan yang tidak dikenali, mungkin anda akan menggunakan pelayar Tor, dan menghantar e-mel dari Outlook alias.

Dengan cara itu, lokasi anda tidak akan diketahui. Tetapi, alias anda masih boleh ditelusuri kembali kepada anda sebagai orang.

Jika anda benar-benar mahu menghantar e-mel tanpa nama, kemudian gunakan beberapa alat dan perkhidmatan yang diketengahkan di atas.

Kesimpulannya

Terdapat pelbagai alat dan perkhidmatan yang berbeza yang boleh anda gunakan untuk menghantar e-mel tanpa nama. Ada yang mempunyai protokol penyulitan kuat untuk mengamankan mesej anda, sementara yang lain melakukan tugas yang baik untuk membolehkan anda menghantar mesej tanpa nama satu kali.

Sekiranya anda serius menghantar e-mel tanpa nama dan juga mahu komunikasi e-mel anda terus disulitkan, maka pilihan terbaik anda ialah menggunakan perkhidmatan seperti ProtonMail, MailFence, atau Tutanota.

Perkhidmatan seperti ini membolehkan anda menghantar dan menjejak e-mel tanpa nama anda, menghantar e-mel yang disulitkan dan kata laluan yang dilindungi, membuat alias akaun, dan juga e-mel anda dipadam selepas tempoh masa yang ditetapkan.

Kaedah yang anda pilih untuk menguruskan dan menghantar e-mel tanpa nama bergantung pada keperluan dan kebimbangan privasi anda.

Mudah-mudahan, anda lebih bersedia untuk melayari dunia e-mel tanpa nama dan dapat melindungi privasi dan maklumat peribadi anda dari jatuh ke tangan yang salah.

Ada sebarang pertanyaan mengenai perkhidmatan e-mel tanpa nama yang terbaik untuk keperluan anda? Sila berkongsi soalan dan kebimbangan anda di dalam komen di bawah.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me