Betternet áttekintés

betternet áttekintésSzinte soha nem ajánlom ingyenes VPN-ket a fizetett helyett.


Az olyan ingyenes VPN-k, mint például a Betternet hajlamosak eladni az Ön adatait, sok hirdetést jeleníthetnek meg, nem lehetnek olyan biztonságosak, és nem teljesítenek is.

A Betternet azt mondja kicsit másképp csinálja a dolgokat és jobban védi magánéletét és biztonságát, mint a többi ingyenes VPN.

De a Betternet VPN jó választás a biztonság és magánélet védelme érdekében??

Biztonságos-e a torzítás?

Mélyebben megvizsgáltam, hogy ez az ingyenes VPN fel tud-e rakni fizetett testvéreit.

Mi a Betternet? Hogy INGYEN??

Ha még soha nem hallottál a Betternet-ről, akkor az valószínűleg azért van, mert ők újoncok a VPN-jeleneten; csak 2015 óta vannak itt.

Azóta azonban gyorsan növekednek és sok felhasználót szereznek (főleg Androidon).

A VPN fő hátránya természetesen az, hogy van teljesen ingyenes.

Használhatja a iOS, Android, Windows és Mac alkalmazások, valamint a Chrome és a Firefox kiterjesztések, egyetlen cent fizetése nélkül. Még nem is regisztrálnia kell, így nem kapják meg a nevét vagy e-mail címét.

Ez határozottan jól hangzik. De amint a múltban láttuk, a VPN szolgáltatóknak valahogy kell pénzt keresniük, és nem mindig teszik ezt szigorúan.

A Betternet a társult alkalmazásokra és videókra támaszkodik, amelyeket alkalmazásukon keresztül szolgálnak fel, hogy pénzt keressen.

Amikor megérinti az „Alkalmazás telepítése” vagy a „Videó megtekintése és csatlakozás” gombot, a Betternet kap egy kis összeget.

A Betternet pénzt keres, ha alkalmazásokat tölt le vagy videókat nézA Betternet így fedezheti fel tőled pénzt.

Eddig elegendőnek tartotta a szerverek működését és a lámpák világítását.

A növekvő költségek azonban arra késztette a Betternet-et, hogy 2017 végén kiadja a mobilalkalmazás prémium verzióját. A prémium verzió hozzáférést biztosít dedikált szerverekhez, több hely- és IP-választási lehetőséget, valamint 24/7-es támogatást kínál. Szerencsére van egy hétnapos prémium a prémium csomagból, amely lehetővé teszi, hogy kipróbálhassa ezeket a funkciókat fizetés nélkül.

A prémium verzióval 11 szerverhez férhet hozzá 10 országban (csak).

De nem kell kiválasztania, hogy melyik szerverhez csatlakozik a szabad terv alapján; A Betternet kiválaszt egyet az Ön számára. Az Egyesült Államok hét különböző városa közül választhat, ha prémium tag vagy.

A Betternet VPN áttekintése

ÁLTALÁNOS RANK: # 78 a 78 VPN közül
Használhatóság: Átlagos
NAPLÓFÁJLOK: Néhány naplózási politika
HELYSZÍNE: 10 ország, 11 szerver
TÁMOGATÁS: 24 órás támogatás a prémium tagok számára
torrentezés-: Nem ajánlott
NETFLIX: Blokkolja a Netflix USA-t
Titkosítás / JEGYZŐKÖNYV: 256 bites AES titkosítás, 128 bites titkosítás; OpenVPN, IPSec
KÖLTSÉG: Ingyenes vagy 35,99 USD / év
HIVATALOS HONLAPJÁN: www.Betternet.co

Betternet profik

1. Szilárd adatvédelmi és biztonsági lehetőségek

Nem könnyű információt találni arról a technológiáról, amelyet a Betternet VPN használ a felhasználók védelme érdekében. Szeretem látni egy ilyen információt előzetesen, ahol könnyen látható. Egy kis ásás után azonban sikerült megtalálni néhány információt.

Például egy 2015-ös blogbejegyzés szerint a Betternet VPN kínál mind a 256 bites AES titkosítás az OpenVPN protokollon keresztül, mind a 128 bites titkosítás az IPSec-en keresztül:

A Betternet blogja szerint mind 256, mind 128 bites titkosítást használtakKép: https://www.betternet.co/blog/7-reasons-you-should-use-betternet/

Ez az iparági szabványos titkosítás, de nincs jele annak, mikor használják egyiket. (És adatvédelmi irányelveik nem említi a 256 bites titkosítást, ami kissé aggasztó.)

Más, teljes körűen felszerelt VPN-k további protokoll-lehetőségeket kínálnak, de általában nincs szükségük rájuk. Az OpenVPN az egyik legbiztonságosabb odakinn, és amikor nem tudja használni, az IPSec egy erős második választás.

Ezen túlmenően, a Betternet biztonsága nem sok. Mivel nem rendelkezik annyi funkcióval, mint más VPN-ek, minden nagyon egyszerű.

Ha aggódik a kormányzati felügyelet miatt, érdemes tudnia, hogy a Betternet Kanadában található, egy olyan országban, amely nagyszámú információgyűjtést és együttműködést folytat az Öt Szem megállapodás többi tagjával. Szervereik az egész világon vannak, de a székhely az kanadai joghatóság alatt.

Ez nem feltétlenül hátrány, de tudom, hogy néhány ember ideges az öt szem szemében működő vállalatokkal való együttműködésért.

Sajnos vannak más kérdések, amelyek tagadhatják a szilárd biztonsági technológiák használatát. Egy pillanat alatt eljutunk hozzájuk.

2. Teljesen ingyenes

Ha ezt még egyszer nem említettem, akkor ennek meg kell ragadnia.

A Betternet 100% -ban ingyenes.

Természetesen van néhány fogás: látni fogja a hirdetéseket, és nem oldja fel az összes funkciót anélkül, hogy feliratkozott volna a prémium tervre. De ha biztonságosabbá szeretné tenni a böngészést, és nem engedheti meg magának még a legolcsóbb prémium VPN-ket is, ez fontos tényező lehet.

3. Nincs naplófájl

Az árcédulán túl a Betternet nem naplózási politikája valószínűleg a legnagyobb hátránya. A súgófájl egyszerűen azt mondja: "A Betternet nem gyűjt, naplóz, tárol és oszt meg semmilyen felhasználói adatnaplót."

Ha átmész az adatvédelmi politikájukban, akkor talál egy kicsit több információt:

Betternet naplózási politikaKép: https://www.betternet.co/privacy-policy

Ez egy nagyon egyértelmű bejelentkezési szabályzat, és ezt szeretem látni.

Ez a házirend azt is jelenti, hogy nem oszthatják meg az Ön IP-címét, ha DMCA-lemondási értesítést kapnak, így egyes VPN-ek a múltban felfedték ügyfeleik személyazonosságát. Mindent megtesznek, hogy megfeleljenek a DMCA-értesítésnek, de nem adják ki az Ön adatait. Azt is mondják, hogy soha nem kaptak érvényes bírósági végzést olyan adatok átadására, amelyeknek nincsenek.

Tehát a Betternet ezt jól csinálja.

4. OpenVPN titkosítás

Ez egy ipari szabvány technológia, és megakadályozza, hogy a félrevezetők kémkedjenek a kapcsolaton. Ezenkívül megakadályozza az internetszolgáltatóktól történő fojtást, a webhely blokkolását egy kávézóból vagy egyetemi campusból, valamint a VPN-ből származó összes nagyszerű dolgot..

Ismét nem tudjuk biztosan, hogy a Betternet mikor használja az OpenVPN-t, és mikor használja az IPSec-t (lehetséges, hogy az IPSec-et régebbi eszközökön is használják), de még az IPSec sem túl rossz a biztonság szempontjából. Kompatibilisek a Tor böngészővel.

Ugyanakkor, míg az egyik blogbejegyzésük szerint AES256 titkosítást kínálnak, adatvédelmi politikájuk szerint 128 bites verziót használnak. Tehát ez nem egyértelmű, hogy mennyi biztonságot szerez valójában.

Jelenleg nincs útválasztó támogatás. Tehát csak Windows, Mac, iOS, Chrome, Firefox és Android felhasználók számára biztosít hozzáférést.

Ez azt is jelenti, hogy az intelligens TV-k és a játékkonzolok szintén az asztalnál vannak.

5. Ügyfélszolgálat

Bár nem kapsz 24 órás támogatást, hacsak nem prémium tag, szeretnék látni, hogy elérhető.

Van nincs élő csevegés opciót, ami jó lenne, de nem mindig szükséges 100% -ban.

A webhely GYIK-jai azonban nem nyújtanak sok információt, tehát ha szüksége van valamire, akkor valószínűleg át kell mennie az ügyfélszolgálati rendszeren..

A Betternet GYIK nem olyan hasznos

Mint láthatja, továbbra is vannak GYIK-ok a súgószoftverből, amelyeket törölni kellett.

A Betternet csapata nagyon aktív a Twitteren, bár az ügyféltámogatási kérdések általában a standard rendszerre irányulnak.

Lehet, hogy úgy látja, hogy az ügyfélszolgálat ezen szintje akár profi, akár ellenkezője, de határozottan láttuk még rosszabbat is, tehát azt hiszem, hogy elég jó.

6. Az alkalmazás egyszerűsége

Míg a szolgáltatások hiánya miatt kevesebb funkcionalitással rendelkező VPN működik, ez egy nagyon egyszerűen használható alkalmazást is eredményez. Különösen akkor, ha nem próbál kapcsolódni egy kiszolgálóhoz egy adott helyen.

Csak annyit kell tennie, hogy töltse le az alkalmazást, és nyomja meg a Csatlakozás gombot. Ez tényleg minden, amiben van.

Betternet app

Ez minden, amire szükség van. A Betternet tudatja Önnel, hogy kapcsolatba lépett, és nincs más teendő.

A mobilalkalmazások egy kicsit bonyolultak, mivel el kell indítania egy ingyenes próbaverziót (majd kitalálnia, hogyan lehet lemondni), de általában a Betternet nagyon felhasználóbarát.

Betternet Hátrányok

1. Lehetséges biztonsági fenyegetés

Kétségkívül népszerű, de a Betternet nem biztos, hogy olyan biztonságos, mint amilyennek látszik. 2017-ben több üzlethelység beszámolt egy VPN-alkalmazásokról szóló tudományos tanulmány eredményéről és arról, hogy valószínűleg rosszindulatú vagy hirdető programokat injektálnak-e, vagy csak nem biztosítják a meghirdetett biztonságot.

A Betternet a tíz legrosszabb közé került.

A Betternet AVrank nagyon aggasztóKép: https://research.csiro.au/ng/wp-content/uploads/sites/106/2016/08/paper-1.pdf

A listában szereplő többi alkalmazást sokan eltávolították az App Store-ból, de a Betternet továbbra is működik.

Mindeddig nem találtam bizonyítékot arra, hogy a Betternet rosszindulatú programokat fecskendezett volna be, vagy bármi más rosszat tegyen. Nagyon aggasztó azonban az a tény, hogy egy tudományos tanulmány gyanúsítottként azonosította őket.

Mint láthatja, a Betternet több letöltéssel rendelkezik, mint az összes többi ingyenes VPN alkalmazás, együttesen, ami kissé hitelességet jelent. Sokkal inkább azt szeretnénk, ha az AV-besorolása szignifikánsan jobb, mint 13.

2. Hirdetések

Senki sem szeret hirdetéseket látni az alkalmazásukban. Szükségtelen gonoszok, ha ingyenes terméket vagy szolgáltatást akar ajánlani, de ez még mindig kellemetlen. És ha nem használja a Betternet prémium verzióját, akkor hirdetéseket fog látni.

Nagyon nagyszerű, hogy a Betternet nagyon átláthatóan számít arról, hogyan keresnek pénzt és hová mennek (ha kíváncsi vagy, akkor a társult letöltések fizetnek a szerver helyért, és a prémium előfizetések fizetnek minden másért).

De nem lehet megkerülni azt a tényt, hogy a VPN hozzáférést ad el ügyfeleinek. Ez szar. Lehet, hogy ez nem jelent nagy megszakítót neked, de ha olyan sok olcsó VPN van, amelyek nem mutatnak semmilyen hirdetést, nehéz ezt igazolni egy ingyenes alkalmazásban..

3. Nem egyértelmű dokumentáció

Egy helyen azt mondják, hogy a Betternet 256 bites titkosítást használ. Egy másikban azt mondják, 128 bites. És nehéz volt ezt az információt először feltárni.

Ha az alkalmazás abszolút alapjain kívül többet szeretne megtudni, el kell végeznie néhány kivizsgálást. És furcsa válaszokat kaphat.

A Betternet webhely felhasználói élménye nem nagyszerű. Az alkalmazás egyszerű, de ha ennél többet szeretne, akkor problémája lehet.

4. NAGYON lassú sebesség

Az ingyenes VPN-től sokat nem várhat el. De a 100 Mbps-os kapcsolatomnál 3 Mbps letöltési sebességet kaptam.

Betternet VPN teljesítmény

Ez csak őrült.

A tisztesség kedvéért a feltöltési sebesség 12 Mbps volt (furcsaság a nagyobb feltöltési sebességet látni, mint a letöltés, de így történt). Ennél jobb sebességeket láthat, különösen akkor, ha fizet prémium csomagért, de ne számítson a gyors letöltésekre, ha a Betternet szolgáltatást használja.

Ez miatt gyenge VPN lehet a torrent számára. Általában a Betternet felhasználók képesek P2P fájlmegosztó alkalmazásokat használni, ami jó. De ha nem csak egy nagyon kicsi fájlt próbál letölteni, akkor sokáig várhat.

5. Túl lassú a torrentinghez és nincs Netflix

Ha olyan kemény csapos vagy, mint én, a Betternet nem a megfelelő választás számodra. A Betternet megengedi a kínzást kiszolgálóikon, de figyelmeztet arra, hogy megfelelnek, ha parancsot vagy más érvényes bírósági végzést kapnak. És még…

Ez túl lassú. Megpróbáltam különféle fájlokat letölteni az uTorrent segítségével, és soha nem sikerült elérnem egy olyan letöltési sebességet, amelyre meg kellett várni.

A könyvben egy másik hatalmas probléma az, hogy nem működnek együtt a Netflix-szel. A dátumig a Netflixnek sikerült blokkolnia az összes Betternet szervert és IP-t, így nincs mód a Netflix (vagy a Hulu) streamingjére a szoftverükkel. Ha olyan VPN-re van szüksége, amely a Netflix-rel működik, kattintson ide.

Árképzés, tervek & tények

A Betternet fő hátránya, hogy ingyenes. És fizetés nélkül annyit használhat, amennyit csak akar. Ez a legtöbb ember tudni akarja az árakról.

De a prémium árak meglehetősen versenyképesek, ha átugorja az éves tagságot:

  • Egy hónap 11,99 dollárért
  • Hat hónap 23,99 USD-ért (3,99 USD havonta)
  • Tizenkét hónap 35,99 USD-ért (2,99 USD havonta)

Ez nem a legolcsóbb VPN, de ha egy évre fizet előre, a költség nagyon ésszerű.

Ezenkívül ingyenes 7 napos próbaverziót is kap a prémium verzió kipróbálására (valójában a mobilalkalmazások használatához regisztrálnia kell egy próbaverzióra).

Íme, mi van benne, és mi nem:

  • Nincs gyilkos kapcsoló
  • Nincs Netflix
  • 5 egyidejű kapcsolat (csak prémium számlák esetén)
  • VPN protokollok: OpenVPN, L2TP / IPsec

Van néhány test is, akiket eltemettek a Szolgáltatási feltételekben.

Első és legfontosabb: Ön beleegyezik abba, hogy a Betternet bármikor felmondhatja Önt, értesítés nélkül, visszatérítés nélkül, és nem vállal felelõsséget. Bizonyos esetekben arányosítják a visszatérítést. De ha megsérti a megállapodás fennmaradó részét, akkor nem fog guggolni.

A megállapodást bármikor felmondhatja. HA "írásban igazolja a Betternet-et". Különben is ez az egyetlen módja az adatok megsemmisítésére.

Ajánlom a Betternet-et?

Nem.

Sajnos a Betternet nem él a nevén. Szeretem, hogy ingyenes. És ha feltétlenül szüksége van egy ingyenes VPN-re, akkor rosszabb is lehet, mint a Betternetnél.

De a hihetetlenül lassú csatlakozási sebesség és a tudományos tanulmány riasztó eredményei kombinálva azt mutatják, hogy a Betternet biztonsági fenyegetést jelenthet..

Megkapja azt, amit fizet, és az ingyenes VPN-k csak nem vágják le.

Jobb lenne, ha a NordVPN-t (3,49 dollár / hó) vagy a Surfshark-ot (1,99 dollár / hó) használja - mindkettő biztonságos, gyors és biztonságos.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me