Betternet-arvostelu

betternet-arvosteluEn melkein koskaan suosittele ilmaisia ​​VPN-palveluita maksettujen VPN-verkon kautta.


Ilmaisilla VPN-verkoilla, kuten Betternet, voi olla taipumus myydä tietojasi, näyttää sinulle paljon mainoksia, eivät ole yhtä turvallisia eivätkä toimi yhtä hyvin.

Betternet sanoo sen tekee asiat vähän eri tavalla ja suojaa yksityisyyttäsi ja tietoturvasi paremmin kuin muut siellä olevat ilmaiset VPN: t.

Mutta onko Betternet VPN hyvä valinta turvallisuuden ja yksityisyyden suojaamiseksi?

Onko se turvallista torrentia?

Tarkastelin syvemmin, voiko tämä ilmainen VPN pinota palkittuihin veljiinsä.

Mikä on Betternet? Kuinka se on ILMAINEN?

Jos et ole koskaan kuullut Betternetistä, se johtuu todennäköisesti siitä, että he ovat tulokkaita VPN-tilanteessa; he ovat olleet olemassa vain vuodesta 2015 lähtien.

Siitä lähtien ne ovat kuitenkin kasvaneet nopeasti ja saaneet paljon käyttäjiä (etenkin Android).

Tärkein veto tähän VPN: ään on tietysti se, että se on täysin ilmainen.

Voit käyttää heidän iOS-, Android-, Windows- ja Mac-sovellukset sekä Chrome- ja Firefox-laajennukset, maksamatta yhtä senttiä. Sinun ei tarvitse edes rekisteröityä, joten he eivät saa nimeäsi tai sähköpostiosoitettasi.

Se kuulostaa ehdottomasti hyvältä. Mutta kuten olemme aiemmin nähneet, VPN-palveluntarjoajien on ansaittava rahaa jotenkin, eikä he aina tee sitä tarkkaan.

Betternet luottaa ansaitsemaan tytäryhtiösovelluksia ja videoita, joita tarjotaan heidän sovellustensa kautta.

Aina kun napautat "Asenna sovellus" tai "Katso video ja yhdistä" -painiketta, Betternet saa pienen maksun.

Betternet ansaitsee rahaa, kun lataat sovelluksia tai katsot videoitaNäin Betternet ansaitsee rahaa sinusta.

Toistaiseksi on riittänyt pitää palvelimet käynnissä ja valot palavat.

Nousevat kustannukset pakottivat Betternetin kuitenkin julkaisemaan mobiilisovelluksen premium-version loppuvuodesta 2017. Premium-versio tarjoaa pääsyn omistettuihin palvelimiin, enemmän sijainti- ja IP-valintavaihtoehtoja sekä 24/7 -tuen. Onneksi premium-suunnitelmasta on ilmainen seitsemän päivän kokeilu, jonka avulla voit kokeilla näitä ominaisuuksia maksamatta.

Premium-version avulla pääset 11 palvelimeen 10 maassa (vain).

Mutta et saa valita, mihin palvelimeen muodostat yhteyden vapaa suunnitelma; Betternet valitsee sinulle yhden. Voit myös valita seitsemästä eri Yhdysvaltojen kaupungista, jos olet premium-jäsen.

Betternetin VPN-yleiskatsaus

YLEINEN RANK: # 74/78 VPN: tä
KÄYTETTÄVYYS: Keskiverto
LOKITIEDOSTOT: Jotkut kirjauskäytännöt
paikoissa: 10 maata, 11 palvelinta
TUKI: 24/7 tuki premium-jäsenille
TORRENTING: Discouraged
Netflix: Estää Netflix USA: n
Salaus / PROTOCOL 256-bittinen AES-salaus, 128-bittinen salaus; OpenVPN, IPSec
KUSTANNUS: Ilmainen tai 35,99 dollaria / vuosi
VIRALLINEN NETTISIVU: www.Betternet.co

Betternet-ammattilaiset

1. Kiinteät tietosuoja- ja suojausasetukset

Ei ole helppoa löytää tietoa tekniikasta, jota Betternet VPN käyttää käyttäjiensä suojaamiseen. Haluan nähdä sellaisen tiedon, joka esitetään etukäteen, missä se on helppo nähdä. Pieni kaivamisen jälkeen pystyin kuitenkin löytämään joitain tietoja.

Esimerkiksi vuodelta 2015 päivätyssä blogiviestissä todetaan, että Betternet VPN tarjoaa sekä 256-bittinen AES-salaus OpenVPN-protokollan kautta että 128-bittinen salaus IPSecin kautta:

Betternetin blogissa sanotaan, että he käyttivät sekä 256 että 128 bitin salaustaKuva: https://www.betternet.co/blog/7-reasons-you-should-use-betternet/

Se on alan standardin mukainen salaus, mutta ei ole merkkejä siitä, milloin jompaakumpaa niistä käytetään. (Ja heidän tietosuojakäytäntönsä ei mainitse 256-bittistä salausta, mikä on vähän huolestuttavaa.)

Muut, täysin varustellut VPN-verkot tarjoavat enemmän protokollavaihtoehtoja, mutta yleensä et tarvitse niitä. OpenVPN on yksi turvallisimmista siellä, ja kun et voi käyttää sitä, IPSec on vahva toinen valinta.

Tämän lisäksi Betternet-tietoturvalle ei ole kovin paljon. Koska siinä ei ole niin monta ominaisuutta kuin muissa VPN: issä, kaikki on melko yksinkertaista.

Jos olet huolissasi hallituksen valvonnasta, saatat haluta tietää, että Betternet sijaitsee Kanadassa, yhdessä maassa, joka kerää paljon tietoja ja tekee yhteistyötä muiden Five Eyes -sopimuksen jäsenten kanssa. Heidän palvelimet ovat ympäri maailmaa, mutta yrityksen pääkonttori on Kanadan lainkäyttövallassa.

Se ei välttämättä ole haittapuoli, mutta tiedän, että jotkut ihmiset ovat hermostuneita työskentelemään yritysten kanssa viiden silmän maissa.

Valitettavasti on joitain muita ongelmia, jotka saattavat estää heidän kiinteän tietotekniikan käytön. Pääset niihin hetkessä.

2. Täysin ilmainen

Jos en ole maininnut tätä tarpeeksi kertaa, sen pitäisi saada se kiinni.

Betternet on 100% ilmainen.

Tietysti on pari saalista: näet mainoksia, etkä avaa kaikkia ominaisuuksia avautumatta premium-suunnitelmaan. Mutta jos haluat tehdä selaamisesta turvallisempaa eikä sinulla ole varaa edes halvimpiin premium-VPN-verkkoihin, tämä voi olla tärkeä tekijä.

3. Ei lokitiedostoja

Hintakilven lisäksi Betternetin kirjautumattomuuskäytäntö on luultavasti suurin vetovoima. Ohjetiedostossa sanotaan yksinkertaisesti: "Betternet ei kerää, kirjaa, tallenna ja jaa käyttäjien tietoja."

Jos tutkit heidän tietosuojakäytäntöjään, löydät vähän lisätietoja:

Betternet-hakkuupolitiikkaKuva: https://www.betternet.co/privacy-policy

Se on melko suoraviivainen kirjautumattomuuskäytäntö, ja haluan nähdä sen.

Tämä käytäntö tarkoittaa myös sitä, että he eivät voi jakaa IP-osoitteitasi, jos he saavat DMCA-poistoilmoituksen. Näin jotkut VPN: t ovat paljastaneet asiakkaidensa henkilöllisyyden aiemmin. He tekevät parhaansa noudattaakseen DMCA-ilmoitusta, mutta he eivät luovuta tietojasi. He sanovat myös, etteivät he ole koskaan saaneet pätevää oikeudellista määräystä luovuttaa tietoja, joita heillä ei ole.

Joten Betternet tekee tämän oikein.

4. OpenVPN-salaus

Tämä on alan standardin mukainen tekniikka, ja se estää väärinkäyttäjiä vakoittamasta yhteyttä. Se auttaa myös estämään Internet-palveluntarjoajan kuristamista, sivustojen estämistä kahvilta tai koulun kampukselta ja kaikkia muita hienoja asioita, jotka saat VPN: ltä.

Emme myöskään ole varmoja siitä, milloin Betternet käyttää OpenVPN: tä ja milloin IPSeciä (on mahdollista, että IPSeciä käytetään vanhemmissa laitteissa), mutta edes IPSec ei ole liian huono tietoturvan suhteen. Ne ovat yhteensopivia Tor-selaimen kanssa.

Vaikka yksi heidän blogiteksteistä sanoo tarjoavansa AES256-salauksen, heidän tietosuojakäytännössään sanotaan, että he käyttävät 128-bittistä. Joten se on epävarma siitä, kuinka paljon turvaa olet todella saanut.

Tällä hetkellä ei ole myöskään reitittimen tukea. Joten ne tarjoavat pääsyn vain Windows-, Mac-, iOS-, Chrome-, Firefox- ja Android-käyttäjille.

Tämä tarkoittaa myös älytelevisioita ja pelikonsoleja.

5. Asiakastuki

Vaikka et saa 24/7 -tukea, ellet ole premium-jäsen, haluan nähdä, että se on saatavana.

Siellä on ei suoraa keskustelua vaihtoehto, joka olisi mukavaa, mutta joka ei ole aina 100% välttämätöntä.

Sivuston UKK-kysymykset eivät kuitenkaan tarjoa paljon tietoa, joten jos tarvitset jotain, joudut todennäköisesti käydä läpi asiakaspalvelujärjestelmän.

Betternetin UKK ei ole niin hyödyllinen

Kuten huomaat, heidän ohjeohjelmistostaan ​​on edelleen lähetetty usein kysyttyjä kysymyksiä, jotka olisi pitänyt poistaa.

Betternet-tiimi on melko aktiivinen Twitterissä, vaikka asiakastukikysymykset ohjataan yleensä vakiojärjestelmään.

Saatat nähdä tämän asiakaspalvelutason joko ammattilaisena tai huijauksena - mutta olemme ehdottomasti nähneet huonompia, joten mielestäni se on aika hyvää.

6. Sovelluksen yksinkertaisuus

Vaikka ominaisuuksien puute tekee VPN: stä vähemmän toiminnallisia, se tekee siitä myös sovelluksen, jonka käyttö on erittäin helppoa. Varsinkin jos et yritä muodostaa yhteyttä palvelimeen tietyssä paikassa.

Sinun tarvitsee vain tehdä lataa sovellus ja paina Yhdistä-painiketta. Siinä todella on kaikki.

Betternet-sovellus

Siinä kaikki on siinä. Betternet ilmoittaa, että olet yhteydessä, eikä sinun tarvitse tehdä muuta.

Mobiilisovellukset ovat hieman monimutkaisempia, koska sinun on käynnistettävä ilmainen kokeilu (ja sitten selvitettävä, kuinka peruuttaa se), mutta yleensä Betternet on erittäin käyttäjäystävällinen.

Betternet miinukset

1. Mahdollisesti turvallisuusuhka

Se on epäilemättä suosittu, mutta Betternet ei ehkä ole niin turvallinen kuin miltä näyttää. Vuonna 2017 useat myyntipisteet ilmoittivat VPN-sovelluksia koskevan akateemisen tutkimuksen tuloksista ja siitä, voivatko ne levittää haittaohjelmia tai mainosohjelmia vai eivätkö he vain tarjoamalla mainostamaansa turvallisuutta.

Betternet sijoittui kymmenen pahimman joukkoon.

Betternetin AVrank on erittäin huolestuttavaKuva: https://research.csiro.au/ng/wp-content/uploads/sites/106/2016/08/paper-1.pdf

Monet muut luettelon sovellukset poistettiin sovelluskaupasta, mutta Betternet on edelleen olemassa.

Toistaiseksi en ole löytänyt todisteita Betternetin injektoimasta haittaohjelmia tai tekevän mitään muuta pahasta. Mutta se, että akateeminen tutkimus tunnisti heidät epäillyiksi, on erittäin huolestuttava.

Kuten huomaat, Betternetillä on enemmän latauksia kuin kaikilla muilla ilmaisilla VPN-sovelluksilla, mikä antaa sille hieman uskottavuutta. Olisimme kuitenkin mieluummin, että sen AV-arvo olisi huomattavasti parempi kuin 13.

2. Mainokset

Kukaan ei halua nähdä mainoksia sovelluksissaan. Ne ovat välttämätön paha, kun haluat tarjota ilmaisen tuotteen tai palvelun, mutta se on silti epämiellyttävä. Ja ellet käytä Betternetin premium-versiota, näet mainoksia.

On hienoa, että Betternet on hyvin avoin siitä, miten he ansaitsevat rahaa ja mihin rahaa menee (jos olet utelias, tytäryhtiölataukset maksavat palvelintilasta ja premium-tilaukset maksavat kaikesta muusta).

Mutta ei voida kiertää sitä tosiasiaa, että VPN myy käyttöoikeutta asiakkailleen. Se imee. Se ei ehkä ole iso ratkaisu sinulle, mutta kun siellä on niin paljon halpoja VPN-verkkoja, jotka eivät näytä mitään mainoksia, on vaikea perustella sitä ilmaisella sovelluksella.

3. Epäselvä dokumentaatio

Yhdessä paikassa he sanovat, että Betternet käyttää 256-bittistä salausta. Toisessa sanotaan 128-bittinen. Ja oli vaikeaa kaivaa tätä tietoa ensin.

Jos haluat löytää jotain muuta kuin sovelluksen ehdoton perusteet, sinun on tehtävä joitain tutkimuksia. Ja saatat saada outoja vastauksia.

Käyttäjäkokemus Betternet-verkkosivustolla ei ole hienoa. Sovellus on yksinkertainen, mutta jos haluat jotain muuta, sinulla voi olla ongelmia.

4. Erittäin hitaat nopeudet

Et voi odottaa kovin paljon ilmaiselta VPN: ltä. Mutta 100 Mbps -yhteydessäni sain latausnopeuden 3 Mbps.

Betternet VPN -suorituskyky

Se on vain hullua.

Oikeudenmukaisuuden vuoksi lähetysnopeus oli 12 Mbit / s (suurempi latausnopeus kuin lataaminen on outoa, mutta näin tapahtui). Voisit nähdä paremmat nopeudet kuin tämä, etenkin jos maksat premium-paketista, mutta älä luota nopeiden latausten vilkkauteen, kun käytät Betternetiä.

Tämä tekee siitä huonon VPN-torrentin. Yleensä Betternet-käyttäjät voivat käyttää P2P-tiedostonjako-sovelluksia, mikä on mukavaa. Mutta jos yrität ladata jotain muuta kuin erittäin pientä tiedostoa, saatat odottaa kauan.

5. Liian hidas Torrentingille ja ei Netflixille

Jos olet minun kaltainen raskas torrenteri, Betternet ei ole oikea vaihtoehto sinulle. Betternet sallii torrentin palvelimillaan, mutta varoittaa, että he noudattavat, jos he saavat määräyksen tai muun voimassa olevan tuomioistuimen päätöksen. Ja myös…

Se on aivan liian hidas. Yritin ladata erilaisia ​​tiedostoja uTorrent-sovelluksen kautta, enkä koskaan onnistunut saavuttamaan sitä odottamisen arvoista latausnopeutta.

Toinen valtava ongelma kirjassani on, että he eivät toimi Netflixin kanssa. Tähän päivään mennessä Netflix on onnistunut estämään kaikki Betternet-palvelimet ja IP: t, joten sinulla ei ole tapaa suoratoistaa Netflix (tai Hulu) heidän ohjelmistojensa avulla. Jos tarvitset VPN: tä, joka toimii Netflixin kanssa, napsauta tätä.

Hinnoittelu, suunnitelmat & faktat

Betternetin pääasiallinen veto on, että se on ilmainen. Ja voit käyttää sitä niin paljon kuin haluat maksamatta. Se on kaikki, mitä useimmat ihmiset haluavat tietää hinnoittelusta.

Mutta premium-hinnoittelu on melko kilpailukykyistä, jos ohitat vuotuisen jäsenyyden:

  • Yksi kuukausi 11,99 dollaria
  • Kuuden kuukauden hinta 23,99 dollaria (3,99 dollaria kuukaudessa)
  • 12 kuukautta 35,99 dollaria (2,99 dollaria kuukaudessa)

Se ei ole siellä halvin VPN, mutta jos maksat ennakkoon vuoden, hinta on erittäin kohtuullinen.

Saat myös ilmaisen 7 päivän kokeilujakson kokeillaksesi premium-versiota (itse asiassa sinun on kirjauduttava kokeiluversioon käyttääksesi mobiilisovelluksia).

Tässä on mitä sisältyy ja mikä ei:

  • Ei tappaa-kytkintä
  • Ei Netflixiä
  • 5 samanaikaista yhteyttä (vain premium-tilille)
  • VPN-protokollat: OpenVPN, L2TP / IPsec

Palvelusehtoihin on kuitenkin haudattu muutama elin.

Ensinnäkin hyväksyt sen, että Betternet voi irtisanoa sinut milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta, ilman palautusta, eikä he ole vastuussa. Joissakin tapauksissa he arvioivat hyvityksesi etukäteen. Mutta jos rikkot loput heidän sopimuksestaan, et pääse kyykkyyn.

Voit irtisanoa sopimuksen milloin tahansa. JOS "varmennat kirjallisesti Betternetille". Se on joka tapauksessa ainoa tapa tuhota tietosi.

Suosittelen Betternettiä?

Ei.

Valitettavasti Betternet ei kannata nimeään. Rakastan, että se on ilmainen. Ja jos tarvitset ehdottomasti ilmaista VPN: ää, voit tehdä huonommin kuin Betternet.

Mutta hämmästyttävän hidas yhteydenopeus yhdistettynä akateemisen tutkimuksen huolestuttaviin tuloksiin, jotka osoittavat, että Betternet voisi olla turvallisuusuhka, on aivan liikaa.

Saat mitä maksat, ja ilmaiset VPN: t eivät vain leikkaa sitä.

Sinun olisi parempi mennä joko NordVPN: n (3,49 dollaria / kuukausi) tai Surfsharkin (1,99 dollaria / kuukausi) kanssa - molemmat ovat turvallisia, nopeita ja turvallisia.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me