Beste Android VPN-apps (* GE-UPDATE 2020)

Het is belangrijk om uw internetverbinding te beschermen terwijl u thuis of op uw laptop onderweg bent.


Maar waarom slechts een deel van uw internetgebruik beschermen?

Als u een Android-telefoon gebruikt, moet u een VPN gebruiken wanneer u verbinding maakt met internet.

Laten we het hebben over waarom dat een goed idee is en vervolgens de beste VPN's voor Android-telefoons bespreken. We zullen onze selectiecriteria doornemen en vervolgens onze aanbevelingen doen.

Waarom een ​​Android VPN gebruiken?

Net als het internetverkeer dat u vanaf uw thuis- of werkcomputer verzendt, moet het verkeer dat u vanaf uw telefoon verzendt, worden beschermd. Een VPN biedt die bescherming.

Bekijk voor een gedetailleerde uitleg onze volledige beginnersgids voor VPN's. Kortom, met behulp van een VPN op je Android:

  1. Verberg uw IP zodat u anoniem en privé kunt blijven
  2. Omzeilt geografische beperkingen (vooral handig voor het streamen van Netflix, Hulu, Youtube enz ...)
  3. Helpt uw ​​persoonlijke gegevens veilig te houden
  4. Beschermt uw anonimiteit online en online spionage

Je denkt misschien niet dat je een reden hebt om het internetverkeer van je telefoon te verbergen, maar onthoud dat je er teksten, foto's en e-mails vanaf verzendt. Zou je willen dat iemand die bespioneert? Zelfs als je niets bijzonder privés stuurt, wil je nog steeds niet dat iemand rondsnuffelt.

De Electronic Frontier Foundation beveelt het gebruik van VPN's aan om toezicht door uw ISP te voorkomen. Hetzelfde geldt absoluut voor uw mobiele gegevensprovider, en om dezelfde redenen.

Er zijn zeker andere redenen waarom u een VPN kunt gebruiken, maar deze zijn het populairst. Beschermd browsen is cruciaal voor streaming en torrenting vanaf uw telefoon, maar alleen de beveiligingsvoordelen zijn de moeite waard om een ​​VPN in te stellen.

5 beste VPN-apps voor Android-apparaten

Zonder verder oponthoud, hier zijn 5 top VPN's voor Android-apparaten die snel, veilig en beveiligd zijn:

1. NordVPN - De meeste VPN-servers met verschillende IP-adressen

NordVPN is een topkandidaat in elke categorie, maar onderscheidt zich tussen Android VPN's voor de opmerkelijk hoge beoordelingen die het van zijn gebruikers krijgt: de app van NordVPN behaalde een 4.3-ranglijst op Google Play, een van de hoogste die we hebben gezien:

NordVPN beoordeling & beoordelingNordVPN-beoordeling op Google Play

Naast toegang met één tik tot meer dan 5.200+ servers in 60 landen, heeft de app ook een ingebouwde adblocker zodat u vrijer op internet kunt surfen en minder gegevens kunt gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is NordVPN vertellen waar u verbinding wilt maken, en u zult direct verbonden zijn met hun netwerk.

We houden ook van het feit dat ze een niet-gestelde 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie bieden, dus je kunt de Android-app bekijken om te zien of je het leuk vindt. Als u dit niet doet, hoeft u alleen de service te annuleren en een terugbetaling aan te vragen.

NordVPN's Android-appAndroid-app van NordVPN

We denken echter dat je het leuk zult vinden; met solide snelheidsscores (74 Mbps download op onze 100 Mbps-verbinding), industriestandaard encryptie en een verbijsterend aantal servers, er is niet veel meer dat je zou kunnen vragen. Het is niet de snelste die er is, maar het zou snel genoeg moeten zijn voor alles wat je vanaf je telefoon doet.

Een andere geweldige functie is de extra beveiligde dubbele VPN van NordVPN.

Het stuurt uw verkeer door twee VPN-servers in plaats van één om u dubbel gecodeerde gegevens te geven. Deze functie kan uw verbinding vertragen, maar als u absoluut zeker wilt weten dat niemand weet wat u online doet, kunt u vertrouwen op Double VPN.

Als u dat alles afrondt met een zeer betaalbare prijsstructuur, krijgt u een winnaar. Als u zich aanmeldt voor een driejarenplan bij NordVPN, betaalt u slechts $ 3,49 per maand. Niet veel VPN's kosten minder dan dat.

Beste VPN voor Android (NordVPN)

Snelheid: 74% ten opzichte van de benchmark
Gebruikersbeoordeling (Google Store): 4.3 / 5.0
Kosten: $ 3,49 / mnd
Logbeleid: geen logboeken
Netflix: werken
Torrenting: Torrenting toegestaan
Bruikbaarheid: 5/5

Lees hier de volledige NordVPN-review.

2. ExpressVPN - Het beste voor beveiliging & Snelste verbindingssnelheden

ExpressVPN is een van de snelste providers die we hebben getest en klokken 83 Mbps downloadsnelheid op onze 100 Mbps-verbinding.

Hoewel de snelheid die je op je Android-telefoon krijgt, grotendeels zal variëren op basis van je telefoon en je verbinding, kun je erop vertrouwen dat je met ExpressVPN een zo snel mogelijke snelheid krijgt.

Express VPN's Android-appZo ziet de ExpressVPN-app eruit op Android

De Android-app werkt met verschillende Android-installaties, van de nieuwste versie, Oreo, helemaal terug tot Jelly Bean. Zelfs als u een oude versie van Android gebruikt, zal uw VPN werken en veilig zijn.

Een van de geweldige functies in de Android-app van ExpressVPN is de aanbevolen locatie; zodra je de app start, zal het je servers aanbevelen op basis van waar je de beste verbindingen krijgt. Met een tik kun je verbinding maken met hun snelle servers over de hele wereld. Het wordt niet veel eenvoudiger dan dat. U kunt ook uw favoriete servers opslaan voor snellere toegang.

We vinden het ook leuk dat de app standaard is ingesteld op OpenVPN, het veiligste VPN-protocol. En de waardering 4.1 is ook vertrouwenwekkend.

ExpressVPN Android-appbeoordeling op Google PlayExpressVPN-beoordeling op Google Play

De enige plaats waar ExpressVPN met name achterloopt op zijn concurrenten is in prijs. Als u vooraf een heel jaar betaalt, komt dit neer op $ 8,32 per maand. Als u 15 maanden vooruit betaalt, is dit $ 6,67 / mnd.

Dat is aan de duurdere kant van top-VPN's. Dat gezegd hebbende, als je je Android VPN veel gaat gebruiken - wat we aanbevelen - is het de moeite waard.

snelste VPN voor Android

Snelheid: 83% ten opzichte van de benchmark
Gebruikersbeoordeling (Google Store): 4.1 / 5.0
Kosten: $ 6,67 / mnd
Logbeleid: geen logboeken
Netflix: werken
Torrenting: Torrenting toegestaan
Bruikbaarheid: 5/5

Lees hier de volledige ExpressVPN-review.

3. Surfshark - Goedkope VPN voor streaming op Android

Android-app van SurfsharkSurfshark's Android-app

Ondanks dat het een nieuwkomer is en een relatief kleine serverpool biedt, is Surfshark een geweldige VPN-keuze voor je Android-apparaat.

Een van de grote voordelen van Surfshark is hun goedkope prijs.

Als u zich voor 2 jaar aanmeldt, krijgt u het tegen een maandelijkse kost van $ 1,99, wat een bedrag is van $ 47,76 gedurende 24 maanden. Ze gebruiken ook sterke VPN-protocollen (OpenVPN en IKEv2) en staan ​​onbeperkte gelijktijdige verbindingen toe.

Verder heeft de app alles wat u van een Android-VPN-app van de bovenste plank verwacht. Het is super eenvoudig te gebruiken, heeft een eenvoudige serverkeuze en biedt een handige Whitelister-functie, waarmee sommige websites kunnen worden uitgesloten van de VPN-verbinding.

De 4.1-beoordeling in de Google Play Store is ook geruststellend:

Beoordeling van Surfshark op Google PlayBeoordeling van Surfshark op Google Play

Hoewel het niet concurreert met het serverbereik of de snelheid van NordVPN, is het een geweldige optie voor kopers met een beperkt budget.

surfshark startpagina

Snelheid: 69% ten opzichte van de benchmark
Gebruikersbeoordeling (Google Store): 4.1 / 5.0
Jurisdictie: Britse Maagdeneilanden
Kosten: $ 1,99 / maand
Netflix: werken
Torrenting: Torrenting toegestaan
Bruikbaarheid: 5/5

Lees hier de volledige Surfshark review.

4. Privé internettoegang - Meest flexibele Android VPN

PIA staat bekend om zijn hoge snelheden. Het hield vol 81% van onze 100 Mbps verbindingssnelheid toen we het op een pc testten, een van de hoogste snelheden vastleggen die we ooit hebben gezien. Dus als u op zoek bent naar de snelste Android VPN, moet u Private Internet Access een kans geven.

De app heeft ook een 4.0-beoordeling in de Play Store - mensen vinden het erg leuk. Het is niet moeilijk om te zien waarom, met eenvoudige verbindingen, automatische serveraanbevelingen, VPN-regels per app en advertentieblokkering.

PIA-beoordeling op Google PlayPIA-beoordeling op Google Play
Android-app van PIAPIA's Android-app

Hoewel we het gebruik van een VPN voor elke internetverbinding op je Android aanbevelen, begrijpen we dat je misschien meer snelheid wilt wanneer je bepaalde apps gebruikt. Sommigen van hen buiten de VPN laten verbinden, zal dat doen.

PIA heeft meer dan 3.300 servers, wat enorm hoog is. Je zult er altijd een kunnen vinden in het land dat je wilt dat niet wordt dichtgesmeten met verkeer. En omdat je een abonnement van twee jaar kunt krijgen dat je maandelijkse kosten iets meer dan $ 3 brengt, is het ook een van de meest betaalbare VPN's.

Beoordeling van privé-internettoegang

Snelheid: 81% ten opzichte van de benchmark
Gebruikersbeoordeling (Google Store): 4.0 / 5.0
Jurisdictie: Verenigde Staten
Kosten: $ 3,49 / mnd
Netflix: werkt niet goed
Torrenting: Toegestaan
Bruikbaarheid: 4/5

Lees hier de volledige PIA-review.

5. TunnelBear - Beste beoordeling op Google Play

Zoals eerder vermeld, moet de app zelf goed zijn om een ​​Android VPN aan te bevelen. En TunnelBear heeft een fantastische app, wat een van de redenen is waarom het op dit moment als een 4,4 wordt beoordeeld in de Play Store, een van de hoogste die we ooit hebben gezien voor een betaalde VPN.

TunnelBear-beoordeling op Google PlayTunnelBear VPN-beoordeling op Google Play

Dat is niet echt een verrassing, gezien hoe leuk de app is om te gebruiken. Net als al het andere dat door TunnelBear is gemaakt, zit het vol met leuke afbeeldingen en schattige beren. Dat klinkt misschien niet alsof het iets waard is, maar als de app gemakkelijk en aangenaam is in gebruik, is de kans groter dat je de app gebruikt.

En de VPN zelf is ook geweldig. Android, in tegenstelling tot iOS, krijgt 256-bit OpenVPN-codering, wat betekent dat uw verkeer veilig is. Het is niet de snelste VPN die er is (we hebben 52 Mbps downloadsnelheid op onze 100 Mbps-verbinding), maar het is stabiel en ze hebben een no-loggingbeleid dat we echt leuk vinden.

TunnelBear's Android-app op telefoon en tabletTunnelBear's Android-app

Hun betaalde plannen, die beginnen bij $ 4,99 per maand, jaarlijks worden betaald, zijn enkele van de goedkoopste die we hebben gezien. En er is een gratis abonnement, zodat u de app kunt uitproberen om te zien hoe het voor u werkt. U bent beperkt tot 500 MB, maar u zou niet veel meer nodig hebben om te zien of het de moeite waard is om voor te betalen.

TunnelBear voor Android

Snelheid: 52% ten opzichte van de benchmark
Gebruikersbeoordeling (Google Store): 4.4 / 5.0
Jurisdictie: Canada
Kosten: $ 5,00 / mnd
Netflix: werkt niet
Torrenting: Geen info
Bruikbaarheid: 4/5

Lees hier de volledige TunnelBear-review.

Waarom we geen GRATIS VPN's voor Android aanbevelen

Veel mensen weten dat ze een VPN zouden moeten gebruiken. Maar minder zijn bereid ervoor te betalen. Daarom zijn er duizenden mensen op zoek naar de beste gratis Android VPN. Zoals je zo ziet, raden we geen gratis VPN's aan.

Waarom niet? Omdat gratis VPN's compromissen sluiten. Ten eerste zijn ze vaak niet erg betrouwbaar. Aanbieders van betaalde VPN's zullen het verkeer van hun gratis gebruikers waarschijnlijk niet prioriteren, en als u niet bereid bent te betalen, krijgt u tweederangs service.

Hetzelfde geldt voor snelheid. Gratis Android VPN's kunnen gewoon niet op snelheid concurreren met betaalde opties. U krijgt snellere, stabielere verbindingen van een betaalde provider en dat is veel waard.

Ten tweede moeten aanbieders van gratis VPN's nog steeds geld verdienen. En als ze het niet van u krijgen, krijgen ze het van adverteerders. Gratis VPN-providers slaan eerder uw gegevens op, verkopen uw gegevens aan derden en geven advertenties weer terwijl u verbonden bent. Hoewel advertenties vervelend zijn, is het hebben van uw gegevens verzameld en verkocht een inbreuk op uw privacy.

En omdat privacy een van de belangrijkste onderliggende principes van elke VPN is, is dat slecht nieuws.

Om al deze redenen raden we u aan altijd een betaalde VPN voor Android te gebruiken. U krijgt een snellere, stabielere service en uw privacy wordt beter beschermd. En met de lage kosten van veel van de onderstaande VPN's, kunt u die dingen betaalbaar krijgen.

Wat we zoeken in Android VPN's

Dus wat maakt een geweldige Android VPN? In de meeste gevallen zijn het dezelfde factoren die van elke VPN een goede maken. Hoge snelheden. Geen logboekregistratie (of op zijn minst minimale logboekregistratie). Solide codering voor beveiliging en privacy.

Wij geven er ook de voorkeur aan dat VPN's geen hoofdkantoor hebben in landen met strikte toezichts- en gegevensbewaringswetten, zoals de VS, Canada, het VK en een groot deel van West-Europa. Sommige VPN's op deze plaatsen zijn zeer betrouwbaar, maar we geven er de voorkeur aan dat ze zich in soepelere rechtsgebieden bevinden. Hoewel elke waardige VPN servers over de hele wereld zal hebben.

Eenvoudige, eenvoudige apps zijn ook een groot pluspunt. Als je lang moet nadenken over hoe je online kunt komen met je VPN, is het veel minder waarschijnlijk dat je het regelmatig gebruikt. En dat kan u blootstellen aan beveiligings- en privacyrisico's. Hoe eenvoudiger het is om online te komen, hoe beter.

We kijken ook naar app-recensies in de Google Play Store om te zien hoe gebruikers over de app denken. Als een VPN-app meer een- en tweesterrenrecensies heeft dan andere apps, is dit reden voor een nadere beschouwing.

En natuurlijk kijken we naar de prijs. We weten dat een dure VPN niet in ieders budget past, dus we proberen de opties met de beste waarde te markeren.

De beste Android VPN's staan ​​tot uw beschikking

De vijf VPN's die we hierboven hebben vermeld, zijn fantastische opties voor Android-gebruikers. Ze houden uw verkeer privé, helpen u om geografische beperkingen te omzeilen en voorkomen dat uw ISP uw verkeer beperkt. En omdat ze op zijn minst relatief betaalbaar zijn, doen ze het allemaal zonder de bank te breken.

  1. NordVPN - $ 2,99 / maand
  2. ExpressVPN - $ 6,67 / mnd
  3. Surfshark - $ 1,99 / maand
  4. Privé internettoegang - $ 3,49 / mnd
  5. TunnelBear - $ 4,99 / maand

Als u geen Android VPN gebruikt, moet u dit nu doen. Je kunt niet fout gaan met een van deze keuzes, dus kies er een en begin vandaag veiliger te browsen!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me