Bagaimana Menyembunyikan Alamat IP Saya

Menyembunyikan alamat IP agak mudah jika anda tahu alat mana yang hendak digunakan.

Jika anda seperti saya, seseorang yang ingin menyembunyikan ip saya untuk mendapatkan akses ke tapak yang disekat geo, menghalang larangan IP dan hanya tinggal tanpa nama, terus membaca.

Di bawah, saya telah menyenaraikan 6 cara menipu untuk menyembunyikan alamat IP anda termasuk mengekalkan sambungan Internet anda disulitkan dan tanpa nama.

Apakah itu Alamat IP??

Mari kita mula-mula mendapatkan beberapa asas.

The internet, tidak lebih daripada sekumpulan besar antaradisambungkan bersihberfungsi, memerlukan sistem untuk menubuhkan komunikasi antara rangkaian ini. The Protokol Internet, biasanya dirujuk sebagai IP, adalah teknologi utama, yang bertanggungjawab untuk sambungan ini. IP ditugaskan untuk menentukan, menstruktur dan menyampaikan paket maklumat dari titik A ke titik B.

Alamat IP tidak lebih daripada pengenal sistem. Dalam versi empat protokol internet (IPv4), alamat IP didefinisikan sebagai nombor 32-bit; x.x.x.x di mana x adalah nilai antara 0 dan 255.

Berikut adalah beberapa alamat IP yang sah:

 • 123.45.67.89
 • 8.8.8.8 - alamat IP yang diberikan kepada Google
 • 140.247.224.81 - satu alamat IP yang diberikan kepada Universiti Harvard

Setiap sistem, yang disambungkan ke internet, mempunyai alamatnya sendiri; seperti alamat rumah anda atau plat lesen kereta anda. Setiap sistem harus mempunyai alamat IP yang unik, yang diberikan kepada mesin itu, dan mesin itu sahaja. Ini bermakna telefon anda, komputer riba anda, komputer kerja dan pencetak anda, semuanya mempunyai alamat IP yang berbeza.

Setiap peserta internet mempunyai untuk mempunyai alamat IP untuk menyambung kepadanya.

Cara IP beroperasi, alamat IP adalah maklumat penting yang sensitif kerana mereka menentukan lokasi sistem yang ditugaskan. Ini tidak dapat diukur, kerana lokasi fizikal mesin yang bersambung adalah tepat maklumat yang diperlukan untuk protokol internet untuk mewujudkan sambungan yang paling cekap.

Ini adalah bagaimana saya tahu bahawa mana-mana IP, yang bermula dengan 140,247 akan diberikan kepada Harvard University dan bagaimana saya tahu di mana anda adalah berdasarkan, hanya dengan melihat alamat IP anda.

6 Cara Sembunyikan Alamat IP anda

Lihat enam cara untuk mengubah alamat IP anda.

1. Dapatkan Perisian VPN

Mungkin cara terbaik dan paling mudah untuk menukar IP anda ialah memilih perkhidmatan VPN yang baik.

Inilah yang VPN lakukan:

 • Sembunyikan alamat IP anda
 • Menyulitkan trafik internet anda
 • Membolehkan anda menjejaki dengan selamat
 • Membolehkan anda mendapatkan akses ke tapak yang disekat geografi seperti Netflix dan Hulu.

Seperti yang anda dapat lihat, faedah Rangkaian Persendirian Maya adalah sama seperti faedah menukar alamat IP anda.

Tidak hairanlah di sini; VPN memberikan alamat IP baru kepada sistem yang disambungkan kepada mereka. Apabila anda menyambung ke rangkaian maya, anda akan diberikan alamat IP kedua, yang memalsukan nama sebenar anda.

Bagaimana Rangkaian Peribadi Maya berfungsi

Menetapkan klien VPN anda mengambil beberapa minit, dan sebaik sahaja anda siap, sambungkannya dan dengan itu mengubah IP anda berlaku pada klik butang anda.

"Itu semua hebat, Andrey, tetapi bagaimana VPN menukar alamat IP saya?"

Soalan hebat - saya teruja untuk memberitahu anda.

Semasa anda disambungkan ke VPN, pembekal VPN akan memberikan anda alamat IP maya. Walaupun alamat IP sebenar anda masih akan digunakan untuk menyambung ke VPN tersebut, semua lalu lintas yang lain akan terowongan melalui rangkaian peribadi anda dan oleh itu lalu lintas luaran ini hanya akan menyambung ke alamat IP maya kedua anda.

Saya mengesyorkan NordVPN ($ 3.49 / mo) kerana ia adalah perisian VPN yang paling tanpa nama dan boleh dipercayai yang kami telah diuji setakat ini. Ia selamat dan tidak menyukai alamat IP anda. Anda boleh memilih dari 1500+ pelayan mereka (IP berbeza). Anda boleh membaca ulasan NordVPN kami di sini.

Satu lagi pilihan perkhidmatan VPN yang baik (dengan kos yang lebih murah) ialah Surfshark ($ 1.99 / mo) dan ExpressVPN.

2. Gunakan Proksi - lebih perlahan daripada VPN

Bagaimana Kerja Proksi

Pelayan proksi adalah alat kecil yang berfungsi sebagai jambatan dalam aliran trafik internet anda. Pelayan lelaki di tengah-tengah ini menyambungkan paket maklumat anda ke destinasi yang mereka inginkan semasa menukar penampilan mereka semasa mereka melewati Proksi.

Dalam istilah yang lebih mudah, pelayan Proksi memintas lalu lintas anda dan mengawal sambungan anda. Dari sini, semua yang anda lakukan, pelayan proksi berulang; ia mencerminkan tingkah laku anda. Pelayan tujuan (tapak web yang ingin anda akses) fikirkan proksi ialah trafik anda.

Keindahan sistem ini ialah anda boleh menyambung ke mana-mana pelayan proksi di dunia.

Katakan anda ingin mengakses BBC UK. Anda akan dengan cepat mengetahui bahawa kebanyakan kandungan mereka disekat dan tidak dapat diakses untuk orang di luar United Kingdom. Dalam datang pelayan Proksi. Anda menyambung ke Proksi dan voila yang berpangkalan di UK - untuk semua maksud dan tujuan, anda seterusnya sebagai orang Inggeris sebagai ikan dan kerepek.

Pelayan proksi sangat efisien pada keperluan profil rendah seperti melangkau kandungan yang disekat geo atau sekatan IP.

Mampu menegakkan alamat IP sebenar anda adalah di mana kesamaan antara VPN dan Proksi berakhir.

Walaupun lebih mahir mengendalikan kandungan yang dibatasi geografi Netflix, Proxies tidak dapat bersaing dengan banyak lapisan keselamatan VPN. Di luar memalsukan alamat IP anda, pelayan Proksi tidak menyulitkan data anda atau mengalih keluar penanda yang dapat dikenal pasti daripadanya. Proxies tidak akan melakukan apa-apa untuk melindungi anda daripada mata palsu ISP, kerajaan atau sesiapa sahaja yang mempunyai akses kepada data anda.

Perbezaan besar akhir antara Proxies dan VPN adalah kekurangan bekas spoofing. Walaupun VPN akan menyulitkan mana-mana dan semua data masuk dan keluar dari sistem anda, Proksi akan memintas lalu lintas secara per-permohonan.

Katakan anda menyambung pelayar web anda ke pelayan proksi. Hebat! Anda boleh menonton semua Netflix yang anda mahukan, jangan mengurai fail, bagaimanapun. Trafik trafik anda tidak akan dipintas oleh Proksi anda dan ISP anda dapat melihat dengan mudah apa yang anda raih.

Bacaan lanjut: Perbezaan antara VPN dan Proksi

3. Gunakan TOR - PERCUMA

TOR, yang dinamakan selepas projek asal "The Onion Router" adalah klien bebas yang secara anonim menghubungkan anda ke rangkaian pelayan yang dikendalikan secara sukarela. Ini membolehkan anda diberikan alamat IP baharu, berdasarkan asas yang sama dengan klien VPN.

Struktur Rangkaian TOR

Juga dikenali sebagai web "gelap / mendalam", Tor mempunyai manfaat tambahan yang membolehkan anda mengakses laman web, jika tidak boleh diakses dengan pelayar biasa. Laman web "bawang" sedemikian mempunyai nama domain yang sangat berbeza kerana kebanyakannya dijana secara rawak.

Semak nama domain enjin carian tanpa nama DuckDuckGo:

 http://3g2upl4pq6kufc4m.onion

TOR adalah rangkaian yang boleh diakses secara bebas dan tanpa nama, ia menjadi pusat kegiatan jenayah. Juga salah satu sebab mengapa anda boleh dimasukkan ke dalam "senarai" jika anda mengakses TOR, sebahagian besar pengguna rangkaian menyambung kepadanya untuk menjalankan transaksi haram. Dari identiti palsu kepada dadah berat dan bahkan senjata.

Satu lagi kelemahan besar TOR adalah masa memuat sangat perlahan. Masa memuat panjang ini didasarkan pada laluan yang tidak cekap dan panjang yang menyebabkan paket data anda dihantar, disampaikan dari pelayan ke pelayan, sehingga mereka akhirnya memukul destinasi mereka. Ini, tentu saja, semuanya dilakukan atas nama keselamatan.

Jangan buat kesilapan, TOR bukanlah sepenuhnya pelindung. Kelemahan perisian tertentu dan kesilapan pentadbir laman web boleh dan dieksploitasi oleh agensi Kerajaan.

Bacaan lanjut: Tor vs. VPN (Apakah perbezaannya)

4. Gunakan Rangkaian Mudah Alih - Perlahan dan tidak disulitkan

Cara cepat untuk menukar alamat IP anda, jika anda takut kepada anda telah dikompromikan, adalah menggunakan data telefon bimbit anda. Oleh kerana sistem yang berbeza, ia akan mempunyai alamat IP yang berbeza.

Ini sudah tentu tidak menggantikan stesen kerja laptop / PC. Ini boleh membantu anda dalam keadaan kecemasan yang jarang berlaku, apabila IP anda jelas diserang, tetapi di luar itu, bergantung pada Data Mudah Alih adalah tidak berkesan dan berpandangan pendek.

5. Sambungkan ke Wi-Fi Awam - Tidak Selamat

Sebagai alamat IP tidak bepergian dengan anda, menggunakan komputer riba anda untuk menyambung ke rangkaian Wi-Fi terbuka kedai kopi adalah cara mudah untuk mengubah alamat IP anda. Sama seperti Data Bergerak, ini bukan merupakan kaedah perubahan IP yang berkesan, atau cara melayari secara tanpa nama & selamat.

Malangnya, terdapat banyak risiko apabila menggunakan rangkaian hotspot terbuka seperti itu.

6. Panggil Penyedia Perkhidmatan Internet Anda

Kebenaran pahit adalah bahawa kami mempunyai pengaruh yang tidak sifar terhadap alamat IP yang diberikan oleh sistem kami. Kita hanya boleh bertanya atau memaksa kita Sayanternet Service Ppenyelidik untuk menukar IP kami untuk kami.

Terdapat dua jenis alamat IP yang ISP anda akan diberikan kepada anda. Statik dan dinamik. IP statik adalah sukar untuk berubah kerana anda perlu melalui proses yang panjang dengan ISP anda. Kebanyakan penyedia internet akan, untungnya, memberikan IP dinamik.

Meminta dengan baik, jadi ibu fikir saya, sentiasa langkah satu. Memanggil anda ISP dan hanya meminta perubahan IP selalunya akan melakukan silap mata, walaupun anda mungkin menghadapi beberapa soalan yang tidak dijangka dan ke hadapan mengenai motivasi anda di sebalik permintaan itu. Memberitahu mereka yang anda mengajar anak lelaki atau adik dasar-dasar rangkaian, nampaknya melakukan silap mata.

Tekan satu perubahan IP dengan mencabut modem anda

Sekiranya gagal, satu cara mudah untuk cuba memaksa perubahan IP oleh ISP anda, adalah untuk melepaskan modem anda dan menyambung semulanya selepas beberapa saat. Dengan memutuskan hubungan anda dengan ISP anda, anda mungkin akan diberikan julat IP baharu. Walau bagaimanapun, ini berfungsi jika anda beroperasi pada IP dinamik. Anda juga harus terus terputus dari internet selama berjam-jam untuk meminta perubahan alamat IP.

Berikut adalah beberapa langkah tambahan yang boleh anda ambil Windows sebelum unhooking Modem anda:

Bagaimana Untuk Melancarkan Alamat IP Pada WindowsSistem Windows disambungkan melalui kabel

 1. Buka Prompt Command sebagai Pentadbir
 2. Taipkan "ipconfig / release", Tanpa petikan dan memukul Masukkan
 3. Taipkan "ipconfig / renew", Tanpa petikan dan memukul Masukkan
 4. Menutup sistem anda.
 5. Matikan semua hab / suis ethernet.
 6. Cabut plag modem kabel / DSL.
 7. Biarkan selama anda boleh bare (semalaman)
 8. Hidupkan semula semuanya.

Sistem Windows disambungkan melalui penghala

 1. Log masuk konsol pentadbir penghala.
 2. Lepaskan alamat IP (Setiap router berbeza, milik Google anda)
 3. Menutup sistem anda.
 4. Matikan semua hab / suis ethernet.
 5. Cabut plag modem kabel / DSL.
 6. Biarkan selama anda boleh bare (semalaman)
 7. Hidupkan semula semuanya.

Adakah anda masih tertawa? Saya pasti ��

Saya tidak mengatakan perkara di atas tidak berfungsi - ia berfungsi dengan baik. Saya katakan saya tidak akan mendail telefon saya dan terus ditahan selama setengah jam atau memutuskan sambungan saya dari internet setiap kali saya mahu menukar alamat IP saya.

Dengan ISP yang menjual sejarah pelayaran saya kepada pembida tertinggi, saya pasti tidak akan mempercayai mereka untuk membantu saya sama ada.

Berkesan? Ya! Praktikal? Heck No!

Malangnya bagi anda dan saya, ini mengenai jumlah cara kami boleh menukar alamat IP kami. Pasti, ada yang lain, yang lebih teknikal. Jika anda pakar dalam rangkaian, anda boleh mengubah suai penghala anda dan memaksa perubahan IP dinamik seperti itu - tetapi itu tidak mudah, tidak cepat, tidak dijamin.

Mengubah alamat IP semata-mata bukanlah cara untuk pergi, menyembunyikannya, bagaimanapun, adalah satu lagi cerita sepenuhnya ��

Mengapa Sembunyikan IP?

Cara Sembunyikan Alamat IP saya

Adalah sangat berminat untuk memastikan tidak ada orang yang tidak bertanggungjawab untuk mendapatkan pengenalan penting seperti Alamat IP kami. Mari kita lihat sebab utama mengapa anda ingin menyembunyikan alamat IP anda.

1. Sembunyikan Lokasi Anda

Seperti yang disebutkan di atas, fungsi alamat IP anda seperti alamat jalan rumah anda; ia memberitahu Protokol Internet di mana untuk menghantar paket maklumat yang diminta. Ini didasarkan pada keupayaan IP untuk menentukan lokasi tepat anda, membolehkannya menyambungkan anda ke rangkaian terdekat anda dan dari sana ke dunia.

Berikut ialah senarai maklumat geo-lokasi yang alamat IP alamat anda:

 • Negara
 • Wilayah
 • City
 • Kod pos
 • Longitude dan latitud

Cukup menakutkan untuk berfikir bahawa seorang penjenayah boleh mempunyai akses kepada koordinat GPS anda dengan hanya mengetahui IP anda, bukan begitu?

2. Mengasingkan sekatan IP

Sebagai pengecam lokasi yang sangat tepat, alamat IP anda sering digunakan untuk menyekat anda daripada mengakses maklumat tertentu yang seseorang telah dianggap tidak boleh diakses untuk anda.

Apabila kerajaan seperti orang-orang di China, Rusia dan, Ya, Amerika Syarikat mengehadkan akses ke laman web dan perkhidmatan tertentu dengan menyekat alamat IP negara mereka, "spoofing, tindakan meletakan alamat IP anda, berguna.

Dari wartawan kepada aktivis dan orang setiap hari, tiada siapa yang harus ditindas dan terhad untuk berkongsi pandangan mereka dalam era maklumat.

Kolej dan universiti juga suka campur tangan dengan akses internet pelajar mereka. Banyak sekolah telah mengharamkan pelayan permainan video dalam talian daripada diakses. Ini bermakna tiada League of Legends, World of Warcraft, CS: GO dan sebagainya.

Saya rasa pelajar-pelajar ini cukup matang untuk menggantung hutang sebanyak $ 200K untuk gelaran empat tahun, tetapi memberi mereka akses kepada permainan dalam talian? Itu terlalu banyak.

Menghadapi sekatan IP tersebut adalah penting untuk memastikan anda, dan hanya anda, dapat memutuskan kandungan yang anda ingin akses.

3. Mengharamkan larangan IP

Mengharamkan alamat IP anda adalah cara mudah untuk tapak web dan perkhidmatan untuk menyekat akses anda kepada mereka. Ini dengan cepat menjadi masalah apabila anda cuba menyambung ke akaun Netflix anda yang dibayar, perkhidmatan yang menghalang mana-mana dan semua IP di luar Amerika Syarikat daripada mengakses perpustakaan bergerak AS dan rancangan TV, ketika anda duduk di bilik hotel anda di luar negeri.

Menipu atau menukar alamat IP anda adalah cara yang cepat dan mudah untuk melucutkan jalan anda kembali ke perkhidmatan yang anda telah tersilap atau tidak diharamkan dari.

4. Blok Serangan yang Disasarkan

Menyembunyikan alamat IP anda dengan cepat menjadi langkah keselamatan wajib setelah anda disasarkan oleh penjenayah siber, yang setelah catatan pribadi anda.

Dengan mengubah alamat IP terdedah anda, anda boleh membuang dan menyekat jenis serangan siber tertentu pada sistem anda.

5. Tetap Anonymous di Internet

Ketidakpastian akan dijangkakan, tidak diminta. Nah, tidak lagi.

Apabila Kongres kami meluluskan bil, membolehkan Penyedia Perkhidmatan Internet untuk menjual data melayari web peribadi anda & sejarah penyemakan imbas kepada penawar tertinggi, mengekalkan nama yang tidak dikenali di dunia yang semakin mengecil seolah-olah semua yang lebih berharga dan penting.

Kesimpulannya

Menukar alamat IP anda adalah salah satu daripada banyak langkah keselamatan semasa anda memulakan perjalanan mengamankan diri dan data anda. Walaupun terdapat cara perlindungan yang lebih komprehensif, seperti menggunakan VPN, saya memuji anda atas keinginan dan kehati-hatian anda untuk mencari cara untuk melindungi alamat IP anda dari penggodam dan tidak ada penolong.

Saya sangat berharap artikel ini membantu anda mencari kaedah pilihan anda untuk memastikan alamat IP anda selamat di antara web. Sila kongsi dengan rakan dan rakan sekerja anda dan beritahu saya tentang pengalaman anda dengan alamat IP.

Tamat panduanMasa untuk menggugurkan mikrofon, anda membuatnya!

Selamat Melayari,

Andrey dari pasukan TheBestVPN.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me