Az IP-cím elrejtése

Az IP-cím elrejtése nagyon egyszerű, ha tudja, mely eszközöket kell használni.


Ha olyan vagy, mint én, valaki, aki el akarja rejteni ip-jét azért, hogy hozzáférjen a földrajzilag blokkolt oldalakhoz, elutasítsa az IP-tilalmakat, és csak anonim maradjon, olvasson tovább.

Az alábbiakban felsoroltam 6 bolondbiztos módszert az IP-cím elrejtésére, ideértve az internetkapcsolat titkosítását és teljes névtelenségét.

Mi az IP cím??

Először nézzünk meg néhány alapot az útból.

Az Internet, nem más, mint egy hatalmas csoport többekcsatlakoztatva hálóműködik, rendszerre van szükség a hálózatok közötti kommunikáció létrehozására. Az internet Protokoll, általában nevezik IP, a fő technológia, amely felelős ehhez a kapcsolathoz. Az IP feladata információcsomagok meghatározása, felépítése és továbbítása az A ponttól a B pontig.

Az IP-címek nem más, mint a rendszer azonosítók. Az internetprotokoll (IPv4) negyedik verziójában az IP-címeket 32 ​​bites számként definiálják; x.x.x.x hol x egy érték között 0 és 255.

Íme néhány érvényes IP-cím:

 • 123.45.67.89
 • 8.8.8.8 - a Google-hoz rendelt IP-cím
 • 140.247.224.81 - a Harvard Egyetemhez rendelt IP-cím

Minden, az internethez csatlakoztatott rendszernek megvan a maga címe; hasonlóan a ház címéhez vagy az autó rendszámához. Minden rendszernek egyedi IP-címmel kell rendelkeznie, amelyet hozzárendel a számítógéphez, és csak a géphez. Ez azt jelenti, hogy a telefon, a laptop, a munkagép és a nyomtató eltérő IP-címekkel rendelkezik.

Az internet minden résztvevője van hogy legyen IP-címe ahhoz, hogy csatlakozzon hozzá.

Az IP működési módja szerint az IP-címek érzékeny információk, mivel meghatározzák a hozzárendelt rendszerek helyét. Ez megkerülhetetlen, mivel a csatlakoztatott számítógép fizikai elhelyezkedése pontosan az az információ, amely az internetprotokollhoz szükséges a leghatékonyabb kapcsolat létrehozásához..

Így tudom, hogy minden olyan IP-t, amely a 140.247-vel kezdődik, a Harvard Egyetemhez rendelik, és honnan tudom, hol te alapúak, egyszerűen az Ön IP-címének megnézésével.

Az IP-cím elrejtésének 6 módja

Nézze meg az IP-cím megváltoztatásának ezen hat módszerét.

1. Szerezzen be egy VPN szoftvert

Az IP megváltoztatásának valószínűleg a legjobb és legkényelmesebb módja egy jó VPN szolgáltatás kiválasztása.

A VPN ezt teszi:

 • Az IP-cím elrejtése
 • Titkosítja az internetes forgalmat
 • Lehetővé teszi a biztonságos torrentet
 • Lehetővé teszi a geo-blokkolt webhelyekhez való hozzáférést, mint például a Netflix és a Hulu.

Mint láthatja, a virtuális magánhálózat előnyei pontosan megegyeznek az IP-cím megváltoztatásának előnyeivel.

Nem meglepő itt; A VPN új IP-címet rendel hozzá a hozzájuk csatlakoztatott rendszerekhez. A virtuális hálózathoz való csatlakozáskor egy második IP-címet kapsz, amely meghamisítja az igaziat.

Hogyan működnek a virtuális magánhálózatok?

A VPN-kliens beállításához percekig tart, és miután minden beállítást elvégeztél, akkor a gombra kattintva kapcsolódik hozzá, és ezzel megváltoztatja IP-jét..

- Nagyszerű, Andrey, de hogyan változtatja meg a VPN az IP-címem?

Nagyszerű kérdés - izgatottan mondom neked.

Amíg csatlakozik egy VPN-hez, a VPN-szolgáltató virtuális IP-címet rendel hozzá. Miközben a valódi IP-címét továbbra is a VPN-hez való csatlakozásra használják, az összes többi forgalmat a magánhálózaton keresztül fogják alagútálni, és mint ilyen, ez a külső forgalom csak a második, virtuális IP-címhez fog kapcsolódni..

Ajánlom a NordVPN-t (3,49 dollár / hónap), mert ez messze a leginkább anonim és legmegbízhatóbb VPN-szoftver, amelyet eddig teszteltünk. Biztonságos, és nem szereti az Ön IP-címét. Választhat 1500+ szerver közül (különböző IP-k). Itt olvashatja a NordVPN áttekintést.

Egy másik jó VPN szolgáltatási lehetőség (olcsóbb áron) a Surfshark (1,99 USD / hó) és az ExpressVPN.

2. Használjon proxyt - lassabb, mint a VPN

Hogyan működnek a proxyk?

A proxyszerverek nagyszerű eszközök, amelyek hídként szolgálnak az internetes forgalom áramlásához. Ezek a középső ember-kiszolgálók az információs csomagokat a kívánt célállomással összekötik, miközben megváltoztatják megjelenésüket, amikor átmennek a proxy-n.

Egyszerűbben fogalmazva: a Proxy szerver elfogja a forgalmat, és átveszi az irányítást a kapcsolat felett. Innentől kezdve minden, amit csinálsz, a proxy szerver megismétlődik; ez tükrözi a viselkedését. A célkiszolgálók (webhelyek, amelyekhez hozzáférni szeretne) a proxy-ra gondol a forgalomra.

Ennek a rendszernek a szépsége az, hogy bármilyen proxy szerverhez csatlakozhat a világon.

Tegyük fel, hogy hozzáférni szeretne az Egyesült Királyság BBC-hez. Gyorsan rájön, hogy tartalmuk nagy része blokkolt és az Egyesült Királyságon kívüli emberek számára nem elérhető. A jön a Proxy szerver. Csatlakozik egy brit székhelyű proxyhoz és voila-hoz - minden szándékból és célból ezentúl olyan brit vagy, mint a hal és a chips.

A proxykiszolgálók nagyon hatékonyak alacsony profilú igények esetén, például a földrajzilag blokkolt tartalom megkerülése vagy az IP korlátozások esetén.

A valódi IP-cím elrejtésével vége a VPN-ek és a proxyk közötti hasonlóságoknak.

Noha a Proxies több, mint ügyes a Netflix földrajzilag korlátozott tartalmak kezelésében, nem tud versenyezni a VPN sokféle biztonsági rétegével. Az IP-cím hamisításán kívül a proxykiszolgálók sem titkosítják az adatokat, sem eltávolítják az azonosítható jelölőket. A meghatalmazottak nem tesznek semmit azért, hogy megvédjenek az internetszolgáltató, a kormány vagy az adatokhoz hozzáféréssel rendelkező személyek kíváncsiságú szemétől.

A végső nagy különbség a proxyk és a VPN között az előbbi hiánya a hamisítás átfogó hiányáról. Míg a VPN titkosítja az összes, a rendszerbe belépő és onnan érkező adatot, a Proxy alkalmazásonként elfogja a forgalmat..

Tegyük fel, hogy csatlakoztatja böngészőjét egy proxy szerverhez. Nagy! Megnézheti az összes kívánt Netflix fájlt, de ne menjen fájlokat fájlokra. Proxyja nem fogja el a zavaró forgalmat, és az internetszolgáltató könnyen láthatja, mire készül.

További olvasat: Különbség a VPN és a proxy között

3. Használja a TOR-t - INGYEN

A TOR, az eredeti „The Onion Router” elnevezésű ingyenes ügyfél, amely névtelenül csatlakozik Önt önkéntesen működtetett szerverhálózathoz. Ez lehetővé teszi új IP-cím hozzárendelését, a VPN-ügyféllel azonos alapon.

TOR hálózat felépítése

A „sötét / mély” webes néven is ismert, a Tor további előnye, hogy lehetővé teszi weboldalak elérését, egyébként a normál böngészőkkel elérhetetlen. Az ilyen „hagyma” webhelyek nagyon eltérő domain nevekkel rendelkeznek, mivel általában véletlenszerűen generáltak.

Nézze meg a névtelen keresőmotor domain nevét DuckDuckGo:

 http://3g2upl4pq6kufc4m.onion

A TOR széles körben elérhető, ingyenes és névtelen hálózat, és bűncselekmény központjává vált. Ugyancsak az egyik oka annak, hogy felkerülhetünk a „listába”, ha belép a TOR-ba, a hálózat nagy felhasználói darabja csatlakozik hozzá, hogy illegális tranzakciókat hajtson végre. A hamis személyazonosságtól a nehéz kábítószerekig és akár a fegyverekig.

A TOR másik nagy hátránya a rendkívül lassú töltési idő. Ezek a hosszú töltési idők arra az eredménytelen és hosszú teherbírású útvonalakra vezethetők vissza, amelyeket az adatcsomagok továbbítanak, a szerverről a szerverre továbbítják, amíg végül elérik a rendeltetési helyüket. Mindez természetesen a biztonság érdekében történik.

Ne tévesszen be, a TOR nem teljesen bolond. Bizonyos szoftver sebezhetőségeket és a webhely adminisztrátori hibáit a kormányhivatal kihasználhatja és kihasználhatja.

További olvasat: Tor vs VPN (Mi a különbség)

4. Használja a mobilhálózatot - lassú és nem titkosítva

Az IP-cím megváltoztatásának gyors módja, ha attól tart, hogy veszélyezteti Önt, a mobiltelefon adatainak felhasználása. Mivel ez egy másik rendszer, más IP-címmel fog rendelkezni.

Ez természetesen nem helyettesíti a laptop / PC munkaállomást. Segíthet ritka vészhelyzetekben, amikor nyilvánvalóan megtámadják az Ön IP-jét, de ezen kívül a mobil adatokra való támaszkodás nem hatékony és rövidlátó..

5. Csatlakozás a nyilvános Wi-Fi-hez - nem biztonságos

Mivel az IP-címek nem utaznak veled, a laptop használatával egyszerűen megváltoztathatja IP-címét egy kávézó nyitott Wi-Fi hálózatához történő csatlakozáshoz. Ugyanúgy, mint a Mobile Data esetében, ez sem hatékony IP-változási módszer, sem fenntartható módon névtelen böngészés & biztosan.

Sajnos sok ilyen kockázatot jelent az ilyen nyílt hotspot-hálózatok használata.

6. Hívja az Internet szolgáltatót

A keserű igazság az, hogy nulla befolyással van arra, hogy milyen IP-címet kapunk rendszerünkhöz. Csak kérni vagy kényszeríteni tudjuk énnternet Service Providers, hogy megváltoztassák IP-jünket nekünk.

Kétféle IP-cím létezik, amelyet az internetszolgáltató hozzárendel. Statikus és dinamikus. A statikus IP-t nehéz megváltoztatni, mivel hosszú időn át kell mennie az internetszolgáltatóval. A legtöbb internetszolgáltató szerencsére dinamikus IP-ket rendel hozzá.

Ha szépen kérdezel, úgy gondolta, hogy anyám mindig az első lépés. Felhívja a ISP és egyszerűen egy IP-változás kérése gyakran csinálja a trükköt, bár valószínűleg néhány váratlan és előre felmerülő kérdéssel kell szembenéznie az ilyen kérés mögött rejlő motivációval kapcsolatban. Mondja nekik, hogy a fiának vagy az öccsenek tanítja a hálózatépítés alapjait, és ez a trükk.

Kényszerítsen egy IP-módosítást a modem kihúzásával

Ha kedves lenni nem sikerül, akkor az internetszolgáltató IP-változtatásának kényszerítésének egyszerű módja a modem lecsatlakoztatása és egy kis idő után történő újbóli csatlakoztatása. Ha megszakítja a kapcsolatát az internetszolgáltatóval, nagy valószínűséggel új IP-tartományt kap. Ez csak akkor működik, ha dinamikus IP-ken működik. Az IP-cím megváltoztatása érdekében sok órán keresztül távol kell maradnia az internetről.

Íme néhány további lépés, amelyet megtehetsz ablakok a modem levétele előtt:

Hogyan lehet felszabadítani az IP címet a Windows-onWindows rendszer kábellel csatlakoztatva

 1. Nyisd ki Parancssor rendszergazdaként
 2. Típus "ipconfig / release“, Idézetek nélkül és megütve Belép
 3. Típus "ipconfig / rene“, Idézetek nélkül és megütve Belép
 4. Leállitás a rendszered.
 5. Kapcsolja ki az összes Ethernet hubot / kapcsolót.
 6. Kihúz kábel / DSL modem.
 7. Hagyja távol, amíg csupasz lehet (egy éjszakára)
 8. Kapcsolja vissza mindent.

A Windows rendszer útválasztón keresztül csatlakozik

 1. Bejelentkezni a router adminisztrációs konzolján.
 2. Engedje fel az IP-címet (Minden útválasztó különbözik, a Google sajátja)
 3. Leállitás a rendszered.
 4. Kapcsolja ki az összes Ethernet hubot / kapcsolót.
 5. Kihúz kábel / DSL modem.
 6. Hagyja távol, amíg csupasz lehet (egy éjszakára)
 7. Kapcsolja vissza mindent.

Már kuncogsz? Biztos vagyok benne

Nem mondom, hogy a fentiek nem működnek - nagyon jól működik. Azt mondom, hogy nem fogok tárcsázni a telefont, fél órára várakozni, vagy minden alkalommal leválasztani az internetet, amikor meg akarom változtatni az IP-címet.

Mivel az internetszolgáltatók eladják a böngészési előzményeimet a legmagasabb ajánlatot nyújtónak, biztos vagyok benne, hogy nem bíznék benne, hogy segítenek.

Hatékony? Igen! Gyakorlati? Dehogyis!

Sajnos neked és nekem, ez arról szól, hogy miként változtathatjuk meg IP-címünket. Persze vannak mások is, technikai jellegűek. Ha szakértő vagy a hálózatépítésben, akkor módosíthatja az útválasztót, és erre kényszerítheti a dinamikus IP-változást - de ez nem egyszerű, sem gyors, sem garantált.

Az IP-címek megváltoztatása egyszerűen nem a megfelelő út, azonban elrejtése teljesen új történet ��

Miért rejteni az IP-t??

Az IP-cím elrejtése

Nagyon érdekes az, hogy ügyeljünk arra, hogy senki sem tegye meg a kezét olyan fontos azonosítóval, mint az IP-címünk. Vessen egy pillantást a fő okokra, amelyek miatt el szeretné rejteni IP-címét.

1. Elrejti a helyét

Mint fentebb említettük, az IP-cím ugyanúgy működik, mint otthona utcai címe; megmondja az Internet Protocol-nak, hogy hová küldje el a kért információcsomagokat. Ennek alapja az IP azon képessége, hogy pontosan meg tudja határozni a pontos tartózkodási helyét, lehetővé téve ezzel a legközelebbi hálózathoz és onnan a világhoz történő csatlakoztatást..

Itt található egy olyan földrajzi helyadatok listája, amelyeket IP-címe tárol:

 • Ország
 • Vidék
 • Város
 • irányítószám
 • Hosszúság és szélesség

Nagyon ijesztő azt gondolni, hogy egy bűnöző hozzáférhet a GPS koordinátáinak azáltal, hogy egyszerűen megtudja az Ön IP-jét, nem igaz??

2. Kerüli az IP korlátozásait

Mivel nagyon pontos helyazonosító, az Ön IP-címét gyakran használják annak megakadályozására, hogy hozzáférjen bizonyos információkhoz, amelyeket valaki az Ön számára elérhetetlennek tartott..

Amikor a Kína, Oroszország és igen, az Egyesült Államok kormányai korlátozzák egyes weboldalakhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférést azáltal, hogy blokkolják nemzetük IP-címét, akkor „hamisítás, az Ön IP-címének elrejtése kötelezővé válik.

Az újságíróktól az aktivistáig és a mindennapi személyektől senkit nem szabad elnyomni és korlátozni, hogy megosszák véleményüket az információs korszakban.

A főiskolák és az egyetemek szintén szeretnek zavarodni hallgatói internet-hozzáférésükkel. Sok iskola megtiltotta az online videojáték-kiszolgálók hozzáférését. Ez azt jelenti, hogy nincs League of Legends, World of Warcraft, CS: GO és így tovább.

Azt hiszem, ezek a hallgatók elég érettek, hogy egy négyéves fokozaton 200 000 dolláros adósságot gyűjtsenek, de hozzáférést biztosítanak számukra az online játékokhoz? Ez túl sok.

Az ilyen IP-korlátozások kijátszása fontos annak biztosítása érdekében, hogy Ön és csak Ön döntse el, melyik tartalomhoz szeretne hozzáférni.

3. Negatív IP tilalmak

Az IP-cím betiltása a webhelyek és szolgáltatások számára egyszerű módja annak, hogy azonnal blokkolja a hozzájuk való hozzáférést. Ez gyorsan problémává válik, amikor megpróbál csatlakozni a fizetett Netflix számlához, egy olyan szolgáltatáshoz, amely megakadályozza az Egyesült Államokon kívüli minden IP-t, hogy hozzáférjenek az amerikai költöztetések és TV-műsorok könyvtárához, amikor a tengerentúli szállodai szobában ülsz..

Az IP-cím meghamisítása vagy megváltoztatása gyors és egyszerű módja annak, hogy visszatekerje a szolgáltatásait, amelyeket tévesen vagy igazságtalanul tiltottak meg.

4. Blokkolja a célzott támadásokat

Az IP-cím gyors elrejtése kötelező biztonsági lépésré válik, ha egy számítógépes bűnöző megcélozza, aki a személyes nyilvántartása után van..

A sebezhető IP-cím megváltoztatásával elveszítheti és blokkolhatja a rendszer ilyen típusú számítógépes támadásait.

5. Névtelen marad az interneten

Anonimitás várható, nem kérhető. Nos, már nem.

Amikor a kongresszusunk átadja a számlákat, lehetővé téve az Internet szolgáltatók számára, hogy eladják az Ön személyes internetes szörfözési adatait & a legtökéletesebb ajánlatot tevő böngészés, az anonimitás megőrzése az egyre csökkenő világban még drágább és fontosabbnak tűnik.

Következtetés

Az IP-cím megváltoztatása a sok biztonsági lépés egyike, amikor megkezdi magát és adatait. Noha vannak védelem átfogóbb módjai, például VPN használata, dicsérettel tölti el a vágyát és az óvatosságát, hogy keresse az IP-címének a hackerektől és a nem-gooderektől való megvédésének módját..

Őszintén remélem, hogy ez a cikk segített megtalálni a preferált módszert az IP-cím biztonságos megőrzéséhez az internetes hálózaton. Kérjük, ossza meg barátaival és kollégáival, és tudassa velem az IP-címekkel kapcsolatos tapasztalatait.

Befejező útmutatóIdeje letenni a mikrofont, megcsinálta!

Szörf biztonságos,

Andrey a TheBestVPN.com csapatból

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me