Apl Android VPN Terbaik (* UPDATED 2020)

Melindungi sambungan internet anda semasa berada di rumah atau pada komputer riba anda dalam perjalanan adalah penting.

Tetapi mengapa melindungi hanya satu bahagian penggunaan internet anda?

Jika anda menggunakan telefon Android, anda harus menggunakan VPN setiap kali anda menyambung ke internet.

Mari kita bincangkan tentang mengapa itu idea yang baik, kemudian bincangkan VPN terbaik untuk telefon Android. Kami akan meneruskan kriteria pemilihan kami, kemudian memberikan cadangan kami.

Kenapa Gunakan VPN Android?

Sama seperti trafik internet yang anda hantar dari rumah atau komputer kerja anda, lalu lintas yang anda hantar dari telefon anda harus dilindungi. VPN menyediakan perlindungan itu.

Untuk penjelasan terperinci, lihat panduan pemula penuh kami kepada VPN. Ringkasnya, menggunakan VPN pada Android anda:

  1. Sembunyikan IP anda supaya anda boleh kekal tanpa nama dan peribadi
  2. Bypasss geo-restrictions (terutamanya berguna untuk streaming Netflix, Hulu, Youtube dan sebagainya ...)
  3. Membantu menyimpan data peribadi anda dengan selamat dan terjamin
  4. Melindungi identiti anda dalam talian dan mengintip dalam talian

Anda mungkin tidak berfikir bahawa anda mempunyai sebab untuk menyembunyikan lalu lintas internet yang berasal dari telefon anda, tetapi ingat bahawa anda menghantar teks, foto, dan e-mel daripadanya. Adakah anda mahu seseorang mengintip orang-orang itu? Walaupun anda tidak menghantar apa-apa secara peribadi, anda masih tidak mahu sesiapa yang mengintai.

Yayasan Frontier Elektronik mengesyorkan menggunakan VPN untuk mengelakkan pengawasan oleh ISP anda. Begitu juga dengan penyedia data mudah alih anda, dan untuk semua sebab yang sama.

Terdapat sebab-sebab lain yang anda mungkin menggunakan VPN, tetapi ini adalah yang paling popular. Pelayaran yang dilindungi adalah penting untuk penstriman dan penyebaran dari telefon anda, tetapi manfaat keselamatan semata-mata perlu menyediakan VPN.

5 Apps VPN Terbaik untuk Peranti Android

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah 5 VPN atas untuk peranti Android yang pantas, selamat dan terjamin:

1. NordVPN - Kebanyakan Pelayan VPN Dengan Alamat IP yang berbeza

NordVPN adalah pencabar utama dalam setiap kategori, tetapi ia menonjol di kalangan VPN Android untuk ulasan yang sangat tinggi yang diperoleh daripada penggunanya: Aplikasi NordVPN memperoleh ranking 4,3 di Google Play, salah satu yang tertinggi yang kita lihat:

Ulasan & penarafan NordVPNKedudukan NordVPN di Google Play

Di samping akses satu-ketuk ke lebih daripada 5,200+ pelayan di 60 negara, aplikasinya juga mempunyai adblocker terbina dalam supaya anda boleh menyemak imbas internet secara lebih bebas dan menggunakan kurang data. Apa yang anda perlu lakukan ialah memberitahu NordVPN di mana anda mahu menyambungkan, dan anda akan dihubungkan dengan serta-merta ke rangkaian mereka.

Kami juga suka bahawa mereka menawarkan tiada pertanyaan yang diminta jaminan wang 30 hari, jadi anda boleh menyemak apl Android untuk melihat sama ada anda suka. Sekiranya anda tidak, anda hanya perlu membatalkan perkhidmatan tersebut dan meminta bayaran balik.

Aplikasi Android NordVPNAplikasi android NordVPN

Kami fikir anda akan menyukainya, walaupun; dengan skor kelajuan padat (Muat turun 74 Mbps pada sambungan 100 Mbps kami), penyulitan standard industri, dan bilangan pelayan yang mengasyikkan, tidak banyak yang boleh anda minta. Ia bukan yang terpantas di luar sana, tetapi ia sepatutnya banyak pantas untuk apa sahaja yang anda lakukan dari telefon anda.

Satu lagi ciri hebat ialah VPN Double-aman NordVPN.

Ia mengarahkan lalu lintas anda melalui dua pelayan VPN dan bukannya satu untuk memberikan data yang disulitkan ganda. Ciri ini mungkin melambatkan sambungan anda, tetapi jika anda perlu benar-benar yakin bahawa tiada siapa yang tahu apa yang anda lakukan dalam talian, anda boleh yakin dalam VPN Double.

Apabila anda mengatasinya dengan struktur harga yang sangat berpatutan, anda akan mendapat pemenang. Jika anda mendaftar untuk pelan tiga tahun dengan NordVPN, anda hanya akan membayar $ 3.49 sebulan. Tidak banyak VPN mengenakan kurang dari itu.

VPN terbaik untuk android (NordVPN)

Kelajuan: 74% daripada penanda aras
Penilaian Pengguna (Google Store): 4.3 / 5.0
Kos: $ 3.49 / mo
Dasar Pembalakan: Tiada Log
Netflix: Bekerja
Torrenting: Torrenting Allowed
Kegunaan: 5/5

Baca ulasan NordVPN penuh di sini.

2. ExpressVPN - Terbaik untuk Keselamatan & Kelajuan Sambungan Terpantas

ExpressVPN adalah salah satu penyedia yang terpantas yang kami telah diuji, menanti 83 Mbps kelajuan muat turun pada sambungan 100 Mbps kami.

Walaupun kelajuan yang anda dapatkan pada telefon Android anda akan berbeza-beza berdasarkan telefon anda dan sambungan anda, anda boleh yakin bahawa anda akan mendapat seberapa cepat kelajuan yang mungkin dengan ExpressVPN.

Muat turun aplikasi android VPNBerikut ialah cara aplikasi ExpressVPN akan melihat pada Android

Aplikasi Android berfungsi dengan pelbagai pemasangan Android, dari versi terbaru, Oreo, sepanjang jalan kembali ke Jelly Bean. Walaupun anda menjalankan versi lama Android, VPN anda akan berfungsi dan selamat.

Salah satu ciri hebat yang disertakan dalam aplikasi Android ExpressVPN adalah lokasi yang disyorkan; sebaik sahaja anda memadamkan aplikasi, ia akan mengesyorkan pelayan kepada anda berdasarkan di mana anda akan mendapat sambungan terbaik. Dengan ketuk, anda boleh menyambung ke pelayan pantas mereka di seluruh dunia. Ia tidak menjadi lebih mudah daripada itu. Anda juga boleh menyimpan pelayan kegemaran anda untuk akses lebih cepat.

Kami juga menyukai aplikasi lalai untuk OpenVPN, protokol VPN yang paling selamat. Dan rating 4.1 adalah keyakinan diri.

Kajian semula aplikasi ExpressVPN Android di Google PlayPenarafan ExpressVPN di Google Play

Satu-satunya tempat ExpressVPN jatuh terutama di belakang pesaingnya adalah harga. Jika anda membayar untuk satu tahun penuh di depan, ia berfungsi untuk $ 8.32 sebulan. Jika anda membayar 15 bulan di hadapan, ia adalah $ 6.67 / mo.

Itu adalah pada bahagian yang lebih mahal VPN peringkat atas. Bahawa dikatakan, jika anda akan menggunakan banyak VPN Android-yang kami cadangkan-it's worth it.

VPN terpantas untuk android

Kelajuan: 83% dari penanda aras
Penilaian Pengguna (Google Store): 4.1 / 5.0
Kos: $ 6.67 / mo
Dasar Pembalakan: Tiada Log
Netflix: Bekerja
Torrenting: Torrenting Allowed
Kegunaan: 5/5

Baca ulasan ExpressVPN penuh di sini.

3. Surfshark - VPN Murah untuk Streaming pada Android

Aplikasi Android SurfsharkAplikasi Android Surfshark

Walaupun menjadi pendatang baru dan menawarkan kolam pelayan yang agak kecil, Surfshark adalah pilihan VPN yang hebat untuk peranti Android anda.

Salah satu kelebihan besar Surfshark adalah kos murah mereka.

Jika anda memilih untuk selama 2 tahun, anda akan mendapatnya dengan kos bulanan sebanyak $ 1.99, yang berjumlah sehingga $ 47.76 selama 24 bulan. Mereka juga menggunakan protokol VPN yang kuat (OpenVPN dan IKEv2) dan membenarkan sambungan serentak tanpa had.

Selain itu, aplikasinya mempunyai semua yang anda harapkan daripada aplikasi VPN Android peringkat atas. Ia sangat mudah digunakan, mempunyai pilihan pelayan mudah, dan menawarkan ciri Whitelister yang mudah, yang membolehkan tidak termasuk beberapa laman web dari sambungan VPN.

Peringkat 4.1 di Gedung Google Play juga meyakinkan:

Kedudukan Surfshark di Google PlayKedudukan Surfshark di Google Play

Walaupun ia tidak bersaing dengan julat atau kelajuan pelayan NordVPN, ini merupakan pilihan yang baik untuk pembeli pada anggaran.

laman web surfshark

Kelajuan: 69% daripada penanda aras
Penilaian Pengguna (Google Store): 4.1 / 5.0
Bidang kuasa: British Virgin Islands
Kos: $ 1.99 / mo
Netflix: Bekerja
Torrenting: Torrenting Allowed
Kegunaan: 5/5

Baca kajian Surfshark penuh di sini.

4. Akses Internet Persendirian - Kebanyakan Fleksibel Android VPN

PIA dikenali dengan kelajuan tinggi. Ia dipelihara 81% dari kelajuan sambungan 100 Mbps kami apabila kami mengujinya pada PC, pembalakan salah satu kelajuan terpantas yang pernah kami lihat. Oleh itu, jika anda mencari VPN Android terpantas, anda harus memberi akses Internet Swasta satu pukulan.

Aplikasi ini juga mempunyai rating 4.0 di Play Store-orang benar-benar menyukainya. Tidak sukar untuk melihat mengapa, dengan sambungan mudah, cadangan pelayan automatik, peraturan VPN per-aplikasi dan penyekatan iklan.

Kedudukan PIA di Google PlayKedudukan PIA di Google Play
Aplikasi android PIAAplikasi android PIA

Walaupun kami mengesyorkan menggunakan VPN untuk sebarang sambungan internet di Android anda, kami memahami bahawa anda mungkin mahu lebih laju apabila anda menggunakan aplikasi tertentu. Membiarkan sebahagian daripada mereka menyambung di luar VPN akan melakukannya.

PIA mempunyai lebih daripada 3,300 pelayan, yang sangat tinggi. Anda akan sentiasa dapat mencari satu di negara yang anda inginkan yang tidak disekat dengan lalu lintas. Dan kerana anda boleh mendapatkan langganan dua tahun yang membawa kos bulanan anda sedikit lebih dari $ 3, itu juga merupakan salah satu VPN yang paling berpatutan.

Kajian Akses Internet Persendirian

Kelajuan: 81% dari penanda aras
Penilaian Pengguna (Google Store): 4.0 / 5.0
Bidang kuasa: Amerika Syarikat
Kos: $ 3.49 / mo
Netflix: Tidak berfungsi dengan baik
Torrenting: Dibenarkan
Kegunaan: 4/5

Baca ulasan penuh PIA di sini.

5. TunnelBear - Rating Terbaik di Google Play

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, aplikasi itu sendiri adalah baik untuk kami mengesyorkan VPN Android. Dan TunnelBear mempunyai aplikasi hebat-yang merupakan salah satu sebab mengapa ia kini diberi nilai 4.4 di Gedung Play, salah satu yang tertinggi yang pernah kita lihat untuk VPN berbayar.

Penilaian TunnelBear di Google PlayKedudukan VPN TunnelBear di Google Play

Itu bukan sesuatu yang mengejutkan, mengingati betapa menyeronokkan aplikasinya. Seperti segala yang dilakukan oleh TunnelBear, ia penuh dengan grafik yang menyeronokkan dan beruang comel. Yang mungkin tidak kedengaran seperti apa-apa yang bernilai, tetapi jika aplikasi itu mudah dan menyenangkan untuk digunakan, anda lebih cenderung untuk menggunakannya.

Dan VPN itu juga hebat. Android, tidak seperti iOS, mendapat penyulitan OpenVPN 256-bit, yang bermaksud lalu lintas anda selamat. Ia bukan VPN terpantas di luar sana (kami mendapat kelajuan muat turun 52 Mbps pada sambungan 100 Mbps kami), tetapi ia stabil dan mereka mempunyai dasar pembalakan yang kami suka.

Aplikasi Android TunnelBear pada telefon dan tabletAplikasi Android TunnelBear

Rancangan berbayar mereka, yang bermula pada $ 4.99 sebulan, dibayar setiap tahun, adalah antara yang paling murah yang kita lihat. Dan ada rancangan percuma supaya anda boleh mencuba aplikasi untuk melihat bagaimana ia berfungsi untuk anda. Anda akan terhad kepada 500MB, tetapi anda tidak perlu lebih daripada itu untuk melihat sama ada ia bernilai membayar.

TunnelBear untuk android

Kelajuan: 52% dari penanda aras
Penilaian Pengguna (Google Store): 4.4 / 5.0
Bidang kuasa: Kanada
Kos: $ 5.00 / mo
Netflix: Tidak berfungsi
Torrenting: Tiada info
Kegunaan: 4/5

Baca ulasan TunnelBear penuh di sini.

Mengapa Kami Tidak Mengesyorkan VPN PERCUMA untuk Android

Banyak orang tahu bahawa mereka harus menggunakan VPN. Tetapi kurang sanggup membayarnya. Itulah sebabnya terdapat beribu-ribu orang di luar sana mencari VPN Android percuma yang terbaik. Seperti yang akan anda lihat seketika, kami tidak mencadangkan mana-mana VPN percuma.

Kenapa tidak? Kerana VPN percuma datang dengan kompromi. Pertama, mereka sering tidak boleh dipercayai. Penyedia VPN yang dibayar tidak mungkin mengutamakan lalu lintas pengguna bebas mereka, dan jika anda tidak bersedia membayar, anda akan mendapat perkhidmatan kadar kedua.

Perkara yang sama berlaku untuk mempercepatkan. Android VPN percuma hanya tidak akan dapat bersaing dengan pilihan yang dibayar pada kelajuan. Anda akan mendapat sambungan yang lebih cepat, lebih stabil dari pembekal yang dibayar, dan itu bernilai banyak.

Kedua, pembekal VPN percuma masih perlu membuat wang. Dan jika mereka tidak mendapatnya daripada anda, mereka mendapatnya dari pengiklan. Pembekal VPN percuma lebih cenderung untuk log maklumat anda, menjual data anda kepada pihak ketiga, dan memaparkan iklan semasa anda bersambung. Walaupun iklan menjengkelkan, data anda dikumpulkan dan dijual adalah pelanggaran privasi anda.

Dan kerana privasi adalah salah satu prinsip asas yang paling penting dari mana-mana VPN, itu berita buruk.

Untuk semua sebab ini, kami mengesyorkan agar anda sentiasa menggunakan VPN berbayar untuk Android. Anda akan mendapat perkhidmatan yang lebih cepat, lebih stabil dan privasi anda akan dilindungi dengan lebih baik. Dan dengan kos VPN yang rendah di bawah ini, anda boleh mendapatkan barang-barang tersebut.

Apa yang Kita Harus Diperhatikan dalam VPN Android

Jadi apa yang menjadikan Android VPN hebat? Dalam kebanyakan kes, ia adalah faktor yang sama yang menjadikan VPN mana-mana yang baik. Kelajuan tinggi. Tiada pembalakan apa-apa jenis (atau sekurang-kurangnya, pembalakan minimum). Penyulitan padu untuk keselamatan dan privasi.

Kami juga lebih suka bahawa VPN tidak beribu pejabat di negara-negara yang mempunyai pengawasan ketat dan undang-undang pengekalan data, seperti Amerika Syarikat, Kanada, UK, dan sebahagian besar dari Eropah barat. Sesetengah VPN di tempat-tempat ini sangat boleh dipercayai, tetapi kami lebih suka bahawa mereka ditempatkan dalam bidang kuasa yang lebih licik. Walaupun ada VPN yang layak akan mempunyai pelayan di seluruh dunia.

Aplikasi mudah dan mudah juga merupakan tambah besar. Sekiranya anda perlu meluangkan masa lama mencari cara untuk mendapatkan talian dengan VPN anda, anda mungkin akan menggunakannya secara berkala. Dan itu boleh mendedahkan anda kepada risiko keselamatan dan privasi. Semakin mudah untuk mendapatkan talian, lebih baik.

Kami juga melihat ulasan apl di Gedung Google Play untuk melihat bagaimana pengguna rasa tentang aplikasinya. Sekiranya aplikasi VPN mempunyai lebih banyak ulasan satu- dan dua bintang daripada aplikasi lain, itu adalah untuk melihat lebih dekat.

Dan sememangnya, kita melihat harga. Kami tahu bahawa VPN mahal tidak sesuai dengan bajet semua orang, jadi kami cuba menyerlahkan pilihan dengan nilai terbaik.

VPN Android Terbaik Adakah Pelupusan Anda

Lima VPN yang kami disenaraikan di atas adalah pilihan hebat untuk pengguna Android. Mereka akan menyimpan trafik anda secara peribadi, membantu anda mendapatkan sekatan geo, dan pastikan ISP anda daripada membetulkan trafik anda. Dan kerana mereka sekurang-kurangnya berpatutan, mereka akan melakukan semuanya tanpa melanggar bank.

  1. NordVPN - $ 2.99 / mo
  2. ExpressVPN - $ 6.67 / mo
  3. Surfshark - $ 1.99 / mo
  4. Akses Internet Peribadi - $ 3.49 / mo
  5. TunnelBear - $ 4.99 / mo

Jika anda tidak menggunakan VPN Android, anda perlu mula melakukannya sekarang. Anda tidak boleh salah dengan pilihan ini, jadi pilihlah dan mulailah menjelajah dengan selamat hari ini!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me