A webhelyek feloldása (8 bolondos módszer)

Bizonyos geo-blokkolt webhelyek feloldásának feloldása könnyebb, mint gondolnád.


Ha valaki olyan vagy, mint én, aki olyan országban utazik vagy él, ahol valamiféle internetes cenzúra áll fenn, és el akarja érni az összes webhelyet, olvassa tovább.

A cenzúra és a kormány által az internethez való hozzáférés blokkolásakor Kínára (a nagy tűzfalra) és más tekintélyelvű országokra, például Észak-Koreara gondolunk. Noha a cenzúra ezekben az országokban általában magas, a valóság az, hogy a cenzúra a fejlett országokban még rosszabbá válik:

 • Az Európa Tanács egyik tanulmánya szerint a cenzúra egyre növekszik Európában.
 • A Freedom House egy másik tanulmánya azt találta, hogy a globális internetes szabadság egyenesen most hét évvel csökkent.

Szerencsére, miközben egyre több webhely van blokkolva, a weboldal feloldását 2019-ben is sokféleképpen meg lehet nyitni:

A blokkolt webhelyek feloldása: a 8 leghatékonyabb módszer

Függetlenül attól, hogy feloldja a webhelyek blokkolását munkahelyen vagy az iskolában, vagy feloldja-e az internetszolgáltató által blokkolt webhelyek feloldását, az alábbi módszerek közül legalább egynek működnie kell az Ön számára:

1. Használjon VPN szolgáltatást a földrajzi korlátozások megkerüléséhez

Úgy gondoljuk, hogy a VPN messze a leghatékonyabb módja a választás bármely weboldalához való hozzáférés feloldásának. Ha teljes alulról szeretné tudni, mi a VPN és hogyan működik, akkor a kezdő VPN-útmutatónk a legjobb hely a kezdéshez.

Alapvetően ugyanakkor a VPN-k lehetővé teszik a blokkolt webhelyek és szolgáltatások blokkolásának feloldását azáltal, hogy az összes internetes forgalmat kiszolgálón keresztül irányítják, amely elfedi az internetes tevékenységeket.

A legtöbb esetben, amikor egy internetszolgáltató vagy más hatóság úgy tűnik, hogy blokkolta egy adott webhelyet, általában több, mint egy URL-t blokkolnak. Időnként blokkolják a portokat, az IP-címtartományokat és más mechanizmusokat céloznak meg, amelyek felhasználhatók az elzáródás megkerülésére. Mi inkább a VPN-t részesítjük előnyben a webhelyek feloldása érdekében, mert ha a VPN-hálózathoz sikeresen létrejön a kapcsolat, akkor megkerüli az összes bevezetett mechanizmust, amely korlátozza a hozzáférést a blokkolt webhelyekhez.

A VPN segítségével biztonságos alagút jön létre a csatlakoztatott eszköz és a VPN szerver között, és az eszköz összes forgalma ezen az alagúton halad keresztül..

Két fő következmény lehet, ha VPN-t használ a webhelyek feloldásához:

 • Mivel a forgalom most a VPN-alagúton halad keresztül, automatikusan megkerüli az internetszolgáltató összes korlátozását - ideértve a blokkolt helyekhez való hozzáférést is.
 • Internetszolgáltatója, függetlenül attól, hogy mennyit próbálkozik, nem látja, hogy mely webhelyekhez fér hozzá; tehát nemcsak feloldják a blokkolt webhelyek blokkolását, de még azt sem tudnák, hogy képesek voltak ezeknek a blokkolt oldalaknak a feloldására is..

Miközben ezen a webhelyen több mint 70 VPN-t áttekintettünk, a letiltott webhelyek biztonságos feloldását célzó legfontosabb ajánlásaink a NordVPN és az ExpressVPN.

Például az ExpressVPN feloldja a webhelyek többségét, ahogy felsorolták a webhelyen:

A VPN-k feloldják a webhelyek blokkolását

Amellett, hogy elősegíti a kedvenc webhelyek és tartalmak feloldását, a VPN a következő előnyökkel is jár:

 1. Segít megakadályozni, hogy a webhelyek információt gyűjtsenek rólad és nyomon kövessék tevékenységeit az interneten keresztül.
 2. Lehetővé teszi a fájlok névtelen letöltését az internetről - akár közvetlenül, akár a torrenteken, vagy a peer-to-peer hálózatokon keresztül..
 3. Ez lehetővé teszi a blokkolt tartalmak streamingjét és olyan szolgáltatások használatát, mint például a Netflix, még akkor is, ha nem az adott szolgáltatás által engedélyezett helyen tartózkodik. Van egy listája a Netflix legjobb VPN-jeiről, amelyekkel elindíthatja.
 4. Megakadályozza, hogy a hackerek áldozatává váljanak - mivel az Ön IP-címét elrejtik és felváltják a VPN-hez, lehetetlen feltörni, mivel a VPN-kiszolgáló a támadások célpontjává válik.
 5. Amint azt az esettanulmányunk is feltárja, amely azt mutatja, hogy az online kiskereskedők hogyan használják a helymeghatározási információkat a termékek és szolgáltatások árának mesterséges növelésére, a VPN lehetővé teszi a legjobb ajánlat elérését azáltal, hogy megjelenik, amikor bármilyen választott helyről vásárol..

2. Látogasson el közvetlenül a webhely IP-címére, annak URL-je helyett

Időnként, amikor úgy tűnik, hogy az internetszolgáltató blokkolta egy adott webhely elérését, előfordulhat, hogy csak a webhely URL-jét blokkolták. Más szavakkal, még mindig hozzáférhet a webhelyhez olyan eszközökkel, amelyek nem tartalmazzák az URL-t (azaz a webhely IP-címének közvetlen megkeresésével).

Tehát mi a különbség az URL és az IP cím között? Alapvetően az URL a webhelyre mutató közvetlen link, amely tartalmazza a protokoll azonosítóját (http: // vagy http: //) és a domain nevet (példa: google.com)..

Most, bár a https://google.com URL-jén hozzáférhet a google.com-hoz, az IP-címén keresztül közvetlenül a 173.194.223.99 címen is elérheti..

Tehát ahelyett, hogy a böngésző címsorába beírná a www.google.com címet, egyszerűen beírná a 173.194.223.99 fájlt, és az eredmény ugyanaz. Olyan helyzetekben, amikor a https://google.com URL le lett tiltva, de az IP nem, akkor megkerülheti a blokkot, és hozzáférhet a tartalomhoz.

Ezt megteheti bármely más olyan webhelynél, amelyről azt gyanítja, hogy blokkolva van csak URL-szintű szinten. Egyszerűen keresse meg a webhely IP-címét az UltraTools Whois eszközének használatával. Írja be a webhely URL-jét a megadott mezőbe, és az visszatér az IP-hez.

Ebben az esetben a facebook.com gépelésével a megadott mezőbe a következőket kaptuk:

Facebook Whois IP

Szüksége van az IP-címre: 31.13.66.35. Ha ezt böngészőnk címsorában meglátogatjuk, közvetlenül a Facebook webhelyére vezetünk.

Néha azonban ez a módszer nem működik: egyes webhelyeknél, például a miénknél, a közvetlen IP-hozzáférés le van tiltva. Mások számára, mint például a Youtube, IP-k hajtják őket, amelyek nem feltétlenül vezetnek a webhelyre; A Youtube IP-címével eljuthat a Google kezdőlapjára. Ilyen helyzetekben a cikkben szereplő többi módszer működni fog.

3. Használja a Google (vagy más keresőmotorok) gyorsítótárát

Ha olyan alapvető tartalmakhoz kell hozzáférnie, amelyek nem igényelnek semmilyen bejelentkezést vagy adatbázis-feldolgozást, a Google gyorsítótár - vagy bármely nagyobb keresőmotor gyorsítótára gyorsabb módja lehet a blokkolt webhelyek elérésének..

Annak érdekében, hogy eredményesebben szolgáltassák szolgáltatásaikat a felhasználók számára, a Google és más nagyobb keresőmotorok az indexelt oldalak tömörített változatát kínálják. Egyszerűen írja be a webhely nevét a Google-ban, majd kattintson az eredményoldalon a webhely URL melletti lefelé mutató nyílra, és kattintson a „Gyorsítótárazott” elemre a tartalom tárolt változatának eléréséhez.

Példa az alábbi képernyőképen:

használja a Google cache funkciót

A Bing és más nagyobb keresőmotorok hasonló funkcióval rendelkeznek.

Ha a feloldáshoz próbált webhely nem érhető el a Google gyorsítótárban, a Bing gyorsítótárban, vagy más ismert keresőmotorok gyorsítótárában, akkor megpróbálhatja megváltoztatni a számítógép DNS-beállításait.

4. Módosítsa a számítógép DNS-beállításait

A DNS-cím megváltoztatásával megkerülheti az internetszolgáltató által bevezetett korlátozásokat is. Ezáltal feloldhatja a blokkolt webhelyek blokkolását, és hozzáférhet a használt DNS-cím által engedélyezett webhelyekhez.

Az internetszolgáltató DNS-ét kicserélheti bármilyen más DNS-re. Ha nincs alternatív DNS-je, használhatja a Google által kínált ingyeneset:

IPv4

 • Elsődleges IP: 8.8.8.8
 • Másodlagos IP: 8.8.4.4

IPv6

 • Elsődleges: 2001: 4860: 4860 :: 8888
 • Másodlagos: 2001: 4860: 4860 :: 8844

Ez a Google forrás megmutatja, hogyan kell megváltoztatni a DNS-címét (Windows, Mac, Linux, útválasztók és mobil eszközök esetén), és hogyan kell beállítani a Google.

5. Használjon webproxyt (ingyenes vagy fizetett)

Számos webes proxyk lehetővé teszik az internetszolgáltató által blokkolt webhelyek feloldását. Egyszerűen lépjen tovább a proxy webhelyre, ahol kap egy ilyen felületet:

HideMyAss proxy (proxy szolgáltató példa)

Írja be a weboldal címét, amelyet fel szeretne tiltani a megadott URL-mezőbe, és máris meglátogathatja. Néhány népszerű proxybeállítás a HideMyAss webproxy és az Anonymouse. Sokkal többet találhat a Google-ban a „webes proxy” kereséssel.

Itt található a még több webes proxyk listája, amely a cikk írásakor működött:

 • Hide.me proxy
 • Proxy site
 • Whoer Web Proxy
 • KProxy
 • Hidester Proxy
 • Webproxy.to
 • FilterBypass
 • CroxyProxy

A fenti webes proxyk többsége felhasználható a legtöbb blokkolt webhely feloldására, beleértve a HTTPS webhelyeket is. Ezen proxyk közül sok lehetővé teszi különféle szerverek használatát a webhelyek feloldásához - ideértve az Egyesült Államokban és Európában található kiszolgálókat is.

6. Használja a Tor hálózatot

A felszínen a Tor hálózat hasonlít a VPN-hez. Különösen figyelembe véve, hogy a forgalom a Tor hálózaton keresztül irányul, csakúgy, mint egy VPN esetén, a Tor decentralizáltabb és kevésbé megbízható webhelyek feloldásához, mint egy VPN..

Noha a Tor több anonimitást biztosít a VPN-hez képest, biztosítva, hogy az üzenet titkosítva legyen és a Tor hálózat véletlenszerverein keresztül továbbítódjon, nagyon lassú lehet, és sok eszközzel összeférhetetlen, mert ingyenes.

Ha azonban számítógépet használ, és fel kell oldania a webhelyek feloldását, akkor a Tor csak remekül fog működni az Ön számára. Itt letöltheti a Tor böngészőt.

Elolvashatja a Tor-hálózat és a VPN-ek összehasonlítását is, hogy megtanulja magát a kettő közötti különbségre.

A Tor használatához kövesse az alábbi lépéseket:

 • 1. lépés: Töltse le a Tor böngészőt.
 • 2. lépés: Ellenőrizze az éppen letöltött Tor böngésző GPG aláírását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelő-e a fájl (ezt az itt leírt utasítások követésével teheti meg). Noha ez a lépés nem kötelező, ajánlott.
 • 3. lépés: A GPG aláírás ellenőrzése után telepítse a Tor böngészőt.
 • 4. lépés: A Tor böngésző telepítése után megjelenik egy „Tor Browser” nevû mappa. Nyissa meg azt a mappát, és megtalálja a „Start Tor Browser” nevű fájlt. Kattintson a fájlra, kattintson a „Csatlakozás” elemre, és máris jól megy.
 • 5. lépés: Annak megerősítéséhez, hogy IP-je valóban megváltozott, látogasson el a Whoer.net webhelyre, hogy megnézze, mi az aktuális IP-címe.

7. Használja a Google Fordítót

Amellett, hogy lehetővé teszi a másolt szöveg közvetlen fordítását, a Google Fordító egy teljes webhelyet is lefordíthat. A Google Fordító webproxyként történő használatához kövesse az alábbi lépéseket:

feloldhatja a webhelyek blokkolását a Google translate segítségével

 • 1. lépés: Látogasson el a translate.google.com webhelyre.
 • 2. lépés: Írja be a meglátogatni kívánt weboldalt a fordítódobozba, és válassza az angolon kívüli bármely nyelvet (még akkor is, ha a weboldal nyelve angol).
 • 3. lépés: Kattintson a fordítódobozban található linkre, és hagyja, hogy a Google segítsen Önnek a blokkolt webhely automatikus feloldásában.

8. A visszatérő gép

A Wayback Machine feloldja a webhelyek blokkolását

A webhelyek blokkolását feloldhatja az Archive.org által kínált Wayback Machine használatával is. A Wayback Machine rendszeresen indexeli a világ szinte minden weboldalának verzióit, ugyanakkor megkönnyíti a tartalom gyorsítótárakon keresztül történő áttekintését (régi verziók)..

A Wayback Machine használatának egyetlen hátránya, hogy lehet, hogy nem rendelkezik a webhelyek legújabb verziójával, és esetleg nem tud segíteni abban az esetben, ha belép egy webhelyre, amelyhez bejelentkezés szükséges, vagy amely adatbázisokat dolgoz fel. Ennek ellenére hasznos lehet az információs webhelyek feloldása, amelyeket nem frissítenek minden nap.

A Wayback Machine segítségével feloldhatja a webhelyek blokkolását az alábbi lépések végrehajtásával:

 • 1. lépés: Látogasson el a web.archive.org webhelyre
 • 2. lépés: Írja be a feloldandó URL-t a mellékelt mezőbe, és nyomja meg az Enter billentyűt a billentyűzeten.
 • 3. lépés: Válassza ki a legfrissebb dátumot a megadott lehetőség közül, hogy elérje a weboldal legfrissebb elérhető verzióját a Wayback Machine indexben, és jó vagy!

Következtetés

Mint láthatja, a webhelyek feloldása egyszerűbb, mint gondolnád.

Mindegy, hogy Törökországban, Kínában él, vagy csak a világot utazza, bölcs dolog, ha hozzáférést biztosít az interneten található összes webhelyhez, és nem része a földrajzi blokkolásnak.

Az, hogy a kormányok jóhiszeműen támaszkodnak, és a demokrácia alapelvei alapján minden weboldalt polgáraik számára elérhetővé tesznek, mindig hiábavalósághoz vezet..

Ha akarod

A fentiek a leghatékonyabb módszerek egy olyan webhely feloldásának feloldására, amelyek hozzáférését tiltják Önnek. Ha van pénze költeni, fontolja meg egy gyors VPN elérését, amely gyors, jól működik és feloldja a meglátogatni kívánt webhely feloldását.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me