A TunnelBear áttekintése

TunnelBear

Az TunnelBear felhasználóinak ingyenes és fizetett VPN szolgáltatást is kínál. Az ingyenes verzió azonban csak 500 MB / hónap sávszélességre korlátozódik.

Jó dolog: VPN-szoftverük az ipari szabvány (erős) OpenVPN protokollt, valamint a 256 bites AES titkosítást használja..

Sajnos a VPN-kapcsolat sebessége kissé lassú más VPN-ekhez képest, például ExpressVPN vagy NordVPN.

De…


Még mindig jó választás, ha összehasonlítjuk a többi VPN-t?

Megtudjuk ebben az TunnelBear ismertetőben.

Általános információk az TunnelBear-ről

ÁLTALÁNOS RANK: # 78 a 78 VPN közül
Használhatóság: 4/5
NAPLÓFÁJLOK: Nincs naplózás
HELYSZÍNE: 22 ország
TÁMOGATÁS: Jegyrendszer
torrentezés-: Engedélyezett
NETFLIX: Nem működik
Titkosítás / JEGYZŐKÖNYV: 256 bites AES / OpenVPN, IPSec & IKEv2
Irányadó jog: Kanada
KÖLTSÉG: $ 5.00 / mo
HIVATALOS HONLAPJÁN: www.TunnelBear.com

Az TunnelBear mind ingyenes, mind fizetett VPN-szolgáltató.

2011 óta van, amikor Ryan Dochuk (vállalati medve) és Daniel Kaldor (kvantum medve) alapította..

Kettőjük között a Microsoftnál, a Goldman Sachsnél, a RIM-nél és a mobil biztonsági indításnál dolgoztak. Tehát minden bizonnyal megtették az idejüket a tech világban.

A cég székhelye Torontóban van, bár 350+ VPN szerverük a világ 22 országában terjed el, ideértve az észak- és dél-amerikai, európai, ázsiai és ausztráliai szervereket is..

TunnelBear profik

1. Nincs naplózás

A kezdéshez az TunnelBear szigorú bejelentkezési tilalommal rendelkezik. Adatvédelmi politikájukban nagyon világos, hogy:

A TunnelBear kifejezetten NEM gyűjti, tárolja és naplózza a következő adatokat:

 • IP-címek a weboldalunkon
 • IP-címek szolgáltatáscsatlakozáskor
 • DNS-lekérdezések csatlakozás közben
 • Bármely információ az alkalmazásokról, szolgáltatásokról vagy webhelyekről, amelyeket felhasználóink ​​használnak, miközben kapcsolódnak a Szolgáltatásunkhoz

TunnelBear adatvédelmi irányelvek

Kép: https://www.tunnelbear.com/privacy-policy

Nagyszerű hír a magánélettudatos felhasználók számára. Ez azt jelenti, hogy nem értékesítik az Ön adatait, és amikor a rendészeti rendőrök kopogtatnak, nincs számukra érdekes információt adni nekik..

Átadják a gyűjtött személyes információkat, amint azt a kanadai törvények előírják (például a WindScribe-t). (Kanada nem megfelelő joghatóság a VPN-szolgáltató számára.)

Az adatvédelmi politika felvázolja például a nevét, e-mail címét, az operációs rendszer verzióját, a felhasznált adatok mennyiségét és a hitelkártya számának utolsó négy számjegyét.

Nem tárolják a teljes hitelkártya-számot, bár a PCI-kompatibilis fizetési partnerein keresztül férhetnek hozzá ehhez.

2. Nincs észlelve szivárgás

A felhasználóbarát felület és a sziklaszilárd titkosítás révén ez a szivárgásmentes VPN szilárd választás.

Az TunnelBear alapértelmezés szerint az OpenVPN-t használja, párosítva a piacon az AES-256 legfejlettebb, feltörhetetlen titkosítási szabványával..

A Tunnelbear többször kijelenti, hogy az Ön böngészési tevékenységét „egy medve védi”, és egy szeszélyes megjelenésű rajzfilm medve segítségével újra és újra szemlélteti ezt a pontot..

Szerencsére az TunnelBear megőrizte a terepét a tesztelési folyamatunk során.

Nézze meg magad:

Az TunnelBear WebRTC észlelési eredmények

Telepítőszoftvere is kitartott, sima és tiszta eredményeket hozott.

Tunnelbear Virustotal vizsgálat eredménye

3. Ingyenes terv & Több eszközön működik

Ennek legfeljebb 500mb-es korlátja van (csak).

Annak ellenére, hogy az TunnelBear ingyenes terve nagyon kicsi, lehetővé teszi, hogy megnézze az alkalmazást, és saját maga is végezzen néhány sebességtesztet..

Könnyített alkalmazásokat biztosítanak a Windows, Mac, Android és iOS rendszerekhez. Van még egy böngésző-kiterjesztés mind a Chrome, mind az Opera számára, és egy tracker-blokkoló kiterjesztés, amely minden szolgáltatást kiegészít (vagy önmagában használható).

4. Rendkívül biztonságos

Természetesen, bármennyire is olcsó a VPN, tudnia kell, hogy biztonságos.

A Tunnelbear ipari szabványú OpenVPN protokollt használ Windows, Mac és Android készülékeken.

Alapértelmezés szerint az OpenVPN egy ajánlott opció.

A legújabb iOS verziók IPSec / IKEv2-et kapnak, a régebbi verziók IPSec-t kapnak (nem ajánlott).

Az TunnelBear titkosítási diagramja minden eszköztípushoz

Mindent összevetve, ez a titkosítás, amelyet elvárt.

Az OpenVPN és az IPSec / IKEv2 256 bites AES védelmet nyújt, míg az IPSec protokoll továbbra is tiszteletreméltó 128 bites AES titkosítást kínál. Az Egyesült Államok kormánya 256 bites AES titkosítást használ az adatvédelem érdekében, így bízhat abban, hogy ez egy szilárd protokoll.

A szolgáltatás emellett erős adathitelesítést és biztonságos Diffie-Hellman kulcscserét biztosít annak biztosítása érdekében, hogy csatlakozzon az TunnelBear szerverhez, és ne egy rosszindulatú fél-félrevezető félnek..

Az TunnelBear által nyújtott egyik legnépszerűbb szolgáltatás a VigilantBear. Ez a szolgáltatás megvédi Önt csatlakoztatása és leválasztása közben. Ha a WiFi leesik, vagy a hozzáférési pontok között mozog, akkor fennáll annak lehetősége, hogy bizonyos adatai nem biztonságos kapcsolaton mennek keresztül. A VigilantBear megakadályozza, hogy ez megtörténjen (kill-switch-ként működik).

2017 januárjában a Hackernoon mélyen belemerült az TunnelBear kódba, hogy megnézze, mit találnak. Elolvashatja a teljes bontást, ha úgy tetszik, de meglehetősen technikai jellegű. Röviden: nem találtak számottevő sebezhetőséget vagy meglepetést. Még azt is lenyűgözötték, hogy az TunnelBear funkciókkal rendelkezik a DNS és az IPv6 szivárgások észlelésére is, ami nagyszerű az ön személyes adatainak védelme érdekében.

Az TunnelBear-nek nem volt nagy kiszivárgása vagy bizonyítéka annak, hogy titkosításuk megtört. Minden jel arra utal, hogy az TunnelBear rendkívül biztonságos a használata.

Egy dolog, amit meg kell jegyezni, hogy a Diffie-Hellman kulcscsere-módszernek lehetnek hibái. Míg az asztali, az Android és az iOS 9+ VPN-k 2.048 bites DH csoportokat használnak, amelyeket biztonságosnak tekintnek, az iOS régebbi verziói 1024 bites DH csoportot használnak. És valószínű, hogy néhány hatalmas nemzet szintű támadó veszélyeztetheti ezt a kulcscserét.

5. Szép szolgáltatások

A TunnelBear néhány nagyszerű funkcióval rendelkezik, például:

 • Névtelen IP
 • Gyilkos kapcsoló (VigilantBear)
 • 5 egyidejű kapcsolat

Egyes webhelyek blokkolják a VPN-ből származó forgalmat. Bosszantó, és a VPN-szolgáltatók és a webhelyek közötti állandó harc az előny megszerzése érdekében.

Például rájöttem, hogy az TunnelBear GhostBear funkciója mindent megtesz annak elrejtésére, hogy VPN-t használ. Ez becsap néhány üzletet és kormányt, de nem mindegyiket.

A GhostBear használata előtt érdemes megnéznie, hogy a szokásos TunnelBear kapcsolaton keresztül kapcsolódhat-e a kívánt webhelyhez. Ha nem tudsz, érdemes kipróbálni a GhostBear alkalmazást. Ha elrejti azt a tényt, hogy VPN-t használ, kissé lelassítja a kapcsolatot, tehát nem javaslom, hogy hagyja ezt mindig.

6. Könnyen kezelhető

A TunnelBear küldetése az, hogy mindenki számára megkönnyítse a VPN használatát.

És véleményem szerint ezt biztosan megtették. Az alkalmazás rendkívül egyszerű és könnyen használható. Lehet, hogy nem biztosítja az összes kívánt fejlett beállítást a csúcskategóriás VPN-ből, de ha csak titkosított böngészéssel kezd el, ez sokkal könnyebbé teszi a folyamatot.

TunnelBear térkép, amely megmutatja a tartózkodási helyét és a használt alagutat

Alapértelmezés szerint csak azt mutatja meg, amit látnia kell: hol vagy, az alagút, amelyet használ, és ahol látszik, hogy böngészi.

Vannak további beállítások, amelyek megtalálhatók, de ha nem akarja belemerülni hozzájuk, akkor csak élvezheti az egyszerű, tiszta felületet.

A böngésző kiterjesztései azonosak; csak kapcsolja be őket, és hagyja őket békén. Ennél nem sokkal könnyebb.

7. A biztonság független ellenőrzése

Az elmúlt években nagyon sok rossz sajtó volt néhány VPN számára.

Sávszélesség-értékesítés, adatok naplózása, túlzott biztonság ... mindez rontja a VPN-ekbe vetett bizalmat. Ez az oka annak, hogy az TunnelBear független szervezet ellenőrzi VPN-jét a biztonság érdekében.

Ez egy meglehetősen ritka dolog az iparban, és sok alázatot igényel az TunnelBear számára, hogy felvegye. Közzétették az ellenőrzés eredményeit, és online olvashatják őket.

A TunnelBear állítása szerint ez a világ első és egyetlen VPN szolgáltatása, amely ezt kínálja, és határozottan ez az egyetlen, akivel valaha is találkoztam. Meg kell azonban jegyezni, hogy az utolsó ellenőrzési időszak 2017 júliusában volt, és a társaságnak még nem frissítette azt.

8. Lehetővé teszi a Torrent-et és a TOR-ot

Az TunnelBear olyan szolgáltatás volt, amely nem engedte meg a torzítást. Úgy tűnik, hogy az utóbbi időben minden megváltozott.

Noha a hivatalos weboldalon nincs sok információ a kínzó szolgáltatásokról, a TunnelBear képviselőjétől az ügyfélszolgálaton keresztül kaptam alacsonyabb árakat..

Megerősítették, hogy szolgáltatásaik lehetővé teszik a torrent és a TOR-hálózat használatát is. Ez óriási változás az előző TunnelBear áttekintése óta. Akkoriban a P2P fájlmegosztással kapcsolatos álláspontjuk kemény volt. Örülünk, hogy csatlakoznak hozzánk a jelenben, és felismerik az egyik legfontosabb szolgáltatást, amelyhez az emberek VPN-t akarnak használni.

A TOR az Onion Router kifejezést jelenti, és ez egy privát és titkosított böngésző. Sok felhasználó szeret VPN-t használni a TOR-tal együtt anonimitásának maximalizálása érdekében. Egyes VPN-k egyáltalán nem engedélyezik a szolgáltatás használatát. A Tunnelbear lehetővé teszi a TOR használatát, de az a képviselő, akivel beszéltem, figyelmeztette, hogy erősen csökkent sebességeket láthatok használat közben..

9. Rugalmas és alapos ügyfélszolgálat

Egy másik szolgáltatás, amelyet nem szerettek először, az TunnelBear ticke-alapú ügyfél-támogatási rendszere volt.

Sajnos az TunnelBear továbbra sem kínál élő csevegést. Tehát itt van, hogyan tipikusan értékeljük a jegyrendszereket:

 1. Mennyi időbe telik, hogy visszatérjen hozzám?
 2. Megválaszolják majd a kérdésemet alaposan és teljes körűen?

Nagyon lenyűgözött mindkét tényező. A TunnelBear új ügyfélszolgálat iránti elkötelezettsége az egyik kedvencem az általunk tesztelt bélyegképes támogatási rendszerek közül..

Az TunnelBear ügyfélszolgálati űrlap

Először nézd meg az imádnivaló rajzfilmmedve bekapcsolt kis fülhallgatóval! „Mancsokkal” hagyom, hogy értékelje.

Élvezed azt a pun-ot? Nos, tedd fel, mert az ügyfélszolgálatuk tele van velük.

TunnelBear ügyfélszolgálati válasz

Megkérdeztem a torrent és a fájlmegosztást, valamint a TOR és a Netflix kérdését.

Mielőtt belemerülnék a tényleges válaszba (és az összes finom puncsba), szeretnék beszélni arról, hogy mennyi időt vett igénybe a beérkezés.

Általános 48 órás időkeretet adnak. Sóhajtottam és felkészültem arra, hogy utálom ezt az osztályt. Két órán belül kaptam választ.

Ez villámgyors a jegyeknél!

Most maga a válasz.

Ez teljes, személyiséggel bír, és linkeket tartalmaz, amelyek segítenek engem. Nem tudtam többet kérni az ügyfélszolgálattól ... (az élő csevegésen kívül).

De baba-medve lépések ...

Nem mondhatják, hogy bátorságos nap van, és ne mosolyogj.

TunnelBear Cons

1. Sebességproblémák (lassú)

Minden olyan jól ment az TunnelBear-rel, amíg ideje kipróbálni a szerver sebességét.

Egyes felhasználók beszámoltak a jó letöltési sebességről. De a teszt során a 100 Mbps-os kapcsolatom 52,26 Mbps-ra esett le, amikor az EU-szervereket használtam.

Ez egy hatalmas csepp.

Íme néhány eredmény, amelyet 100 MB-os kapcsolattal értem el:

TunnelBear letöltési sebességTunnelBear letöltési sebesség (EU-s szervereken)

USA szerver (New York)

 • Ping: 120 ms
 • Letöltés: 33,38 Mbps
 • Feltöltés: 15.04 Mbps

EU szerver (Amszterdam)

 • Ping: 39ms
 • Letöltés: 52,26 Mbps
 • Feltöltés: 27,20 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 345 ms
 • Letöltés: 7,54 Mbps
 • Feltöltés: 2.63 Mbps

UK szerver (London)

 • Ping: 44ms
 • Letöltés: 50.10 Mbps
 • Feltöltés: 48.36 Mbps

Mindig számíthat arra, hogy elveszít némi sebességet. Ez azonban jelentős csökkenés, amely befolyásolja a böngészési élményt.

Ők nem a legrosszabbok, amit látunk. De általánosságban ártalmasak, ha felveszik őket a már áttekintett megbízhatóbb VPN-ekkel szemben, mint például a NordVPN és az ExpressVPN.

2. Nincs Netflix

Sajnos a Netflix folyamatosan javul a VPN-k blokkolásában.

Sikeresen blokkolták a sok nagyobb VPN-szolgáltatót (beleértve a PIA-t is), több kiszolgálóval a világ többi részén.

Az TunnelBear támogatás azt mondta nekem, hogy sok felhasználónak sikerült a Netflix feloldása.

De sajnos a tesztelt szerverek egyike sem működött megfelelően.

Ha VPN-re van szüksége a Netflix földrajzi korlátozásainak feloldásához, itt található a legjobban működő VPN-k listája a Netflix számára.

3. Nincs router telepítése

A TunnelBear nem támogatja a VPN szoftver közvetlenül az útválasztóra telepítését. Ha egyébként nem akartad ezt megtenni, ez nem nagy ügy. De ha úgy gondolja, hogy egy VPN-t használ a fokozott védelem és a könnyebb használat érdekében, akkor másik szolgáltatót kell keresnie.

TunnelBear árképzés, tervek, & tények

A Tunnelbear árazása és tervei ugyanolyan egyszerűek, mint alkalmazásuk:

TunnelBear árazás

Mindig jó látni egy ingyenes opciót, mivel ezt felhasználhatja az alkalmazás és a szolgáltatás kipróbálására. A sávszélesség azonban csak 500 MB lehet havonta.

Az első fizetett terv, a Giant, havi 9,99 dollárt fog fizetni korlátlan adatért.

A legnagyobb terv, a Grizzly egy éves terv. Tehát 59,99 USD-t fizet előre, a 12 hónapos korlátlan VPN-szolgáltatásért.

Minden vásárolt tervnél öt védett eszközt használhat. Tehát ha olyan VPN-t keres, amely lefedi az egész családját, akkor az TunnelBear jó lehetőség.

Összességében ez nagyon olcsó. Néhányan, mint például a NordVPN által megkötött megállapodás, képesek voltak meghaladni azt.

Hihetetlen, hogy az TunnelBear sem nyújt visszatérítést. Tehát itt nincs pénz-visszafizetési garancia. Ehelyett lehetővé teszik az ingyenes verzió használatát. Sokkal jobb, ha frissítesz.

 • Nincs naplózás: Igen.
 • A VPN szoftver könnyűsége: Alkalmazásuk meglehetősen egyszerű és egyértelmű.
 • Rejtett díjak & záradékok: Nincs visszatérítés.
 • Eladások: Nincsenek eladások.
 • Azonnali hozzáférés fizetés után: Igen.
 • DNS szivárgás: Nincs.
 • Joghatóság: Kanada
 • Alagút protokollok: OpenVPN, IPSec és IKEv2
 • Gyilkos kapcsoló: Igen.

Ami a fizetési lehetőségeket illeti, az TunnelBear lehetővé teszi, hogy nagyobb hitelkártyákkal fizethessen, mint például a Visa, a Mastercard és az American Express. A PayPal-t is elfogadják & Bitcoin, a kriptovaluta digitális formája, amely 100% -ban nem nyomon követhető.

Azt is állítják, hogy elfogadnak üvegedényeket mézet ... de elég biztosak vagyunk abban, hogy ez egy vicc. Gondolom…

Ajánljuk az TunnelBear VPN-t??

Tehát érdemes használni az TunnelBear-t?

Attól függ, hogy mire van szüksége VPN-re.

Ha csak azt akarja, hogy megvédje magánéletét, miközben böngészi anélkül, hogy bonyolult lehetőségekkel és interfészekkel kellene akadályoznia, ez remek választás.

Lehet, hogy szenved egy kicsit a sebesség oldalán, de nem vitatható, hogy nagyon könnyű használni, és szilárd biztonságot nyújt.

De ha ennél többre van szüksége, akkor valószínűleg másik VPN-t szeretne választani.

Lenyűgözött a jobb ügyfélszolgálat és az új torrent képesség. Számos fő panaszunkat megtették és kijavították.

De a gyenge sebességük azt jelenti, hogy ezt nem ajánlom mindenkinek.

Tehát, ha többet keres, menjen tovább, és vásároljon inkább a NordVPN-t (3,49 dollár havonta).

Nézze meg a másik legnépszerűbb VPN-t itt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me