7 beste VPN’s voor Mac-gebruikers (2020)

Een VPN voor Mac vinden is niet zo eenvoudig als het klinkt.


Ten eerste hebben veel VPN's geen zelfstandige app voor Mac-apparaten. Dat betekent dat u software van derden (zoals de afzonderlijke OpenVPN-client) moet installeren en handmatig moet instellen. Dus in plaats van een eenvoudige Mac-app te downloaden en direct verbinding te maken, moet u met deze ingewikkelde oplossing zoeken om handmatig verbinding te maken met de VPN.

Een speciale Mac-app is echter nog maar het begin.

U wilt snelheid niet opofferen voor de veiligheid of het tegenovergestelde. Veel VPN's kunnen traag werken of lekken eenvoudig uw IP- of DNS-adres. Mac VPN moet de nieuwste protocol- en coderingsopties gebruiken, zoals OpenVPN en AES-256 bit-codering. Strikte "no-logging" -regels zijn acceptabel. Anders zou de VPN uw activiteit kunnen volgen en verkopen aan de hoogste adverteerder.

Eindelijk kun je echt niets op Netflix streamen of torrenting gebruiken tenzij je serversnelheden hoog blijven.

We hebben echter het beenwerk gedaan en meer dan 78 VPN's getest en beoordeeld. Hieronder is een lijst van 7 beste VPN's voor Mac-gebruikers in 2020:

1. NordVPN - Beste VPN voor Mac ($ 3,49 / mnd)

nordvpn mac-clientNordVPN op Mac (client met beste bruikbaarheid)

NordVPN is de beste keuze voor gewone MacBook-gebruikers op basis van onze tests.

De Mac-app heeft een kaart met slepen en neerzetten om een ​​nieuwe serverlocatie te selecteren.

Alle 5.200 servers in 62 landen staan ​​ook in het menu aan de linkerkant. En het wordt geleverd met een ingebouwde kill-schakelaar die je verbinding automatisch verbreekt als je wifi wegvalt (zodat je ware locatie niet per ongeluk wordt blootgelegd).

NordVPN is beschikbaar voor Mac, iOS, Windows, Android en Linux. Plus ongeveer 40 andere besturingssystemen en routers. U kunt op elk moment maximaal zes gelijktijdige verbindingen gebruiken.

De industriestandaard, OpenVPN, is het standaardprotocol van de Mac-app. Maar ze stellen je ook in staat om indien nodig over te schakelen naar IKEv2 / IPSec.

NordVPN is ook de enige VPN-provider op deze lijst met zowel een dubbele VPN als verduisterde servers. De Double Data Encryption verpakt uw verbinding in twee VPN-lagen voor extra beveiliging. Hoewel de versluierde servers u kunnen helpen netwerkfirewalls te omzeilen, dus het is perfect voor mensen met beperkte toegang in uw thuisland.

Hun verbindingssnelheden zijn ook solide. We begonnen met een snelheid van ongeveer 98 Mbps (zonder een VPN) en na aansluiting op NordVPN hadden we gemiddeld 74 Mbps. Dat is nog steeds genoeg snelheid om lag-free streaming te krijgen op Netflix (geen beperkingen) of torrenting (op hun speciaal ontworpen P2P-servers).

Maar het beste deel over NordVPN?

Ze hebben momenteel een special waarbij je NordVPN kunt krijgen voor slechts $ 3,49 per maand met een verbintenis van drie jaar. Dat is een enorme kostenbesparing ten opzichte van de normale prijs van $ 11,95 / maand, dus het is zinvol om die lage deal in te sluiten als je serieus bent over privacy en beveiliging.

Ga naar NordVPN.com om de Mac-app te downloaden
Lees meer in onze volledige NordVPN-review

2. ExpressVPN - Snelste snelheidsprestaties op Mac ($ 6,67 / mnd)

expressvpn mac-clientExpressVPN op Mac (hoogste server snelheden)

De ExpressVPN Mac-app heeft een verbinding met één klik die automatisch wordt gekoppeld aan de dichtstbijzijnde slimme locatie.

Deze VPN-servers zijn geoptimaliseerd om direct de beste prestaties te leveren. Open de app, druk op de knop 'Verbinden' en u bent binnen enkele seconden ingelogd.

Als u lokale beperkingen probeert te omzeilen, kunt u handmatig een internationale server rechtstreeks vanuit het hoofdscherm selecteren (zonder door talloze menu-opties te hoeven bladeren).

De Mac-app van ExpressVPN is echter niet alleen mooi om naar te kijken. Het is ook razendsnel. We begonnen met een 100 Mbps-verbinding voordat we inloggen en de beveiligde verbinding liet de downloadsnelheid alleen maar dalen tot 83,15 Mbps. Nauwelijks merkbaar!

ExpressVPN beknibbelt ook niet op beveiliging om deze snelheden te leveren. Ze hebben een kill-schakelaar en een anoniem IP-adres beschikbaar voor al hun meer dan 3.000 servers in 93 landen. Netflix-, torrenting- en P2P-servers werkten allemaal ook als een droom.

We zijn blij te kunnen melden dat hun Mac-app 100% lekvrij is. En het is standaard OpenVPN, het beste protocol ter wereld met ijzersterke AES 256-bit encryptie, terwijl het nog steeds toegang biedt tot SSTP-, L2Tp / IPsec- en PPTP-protocollen.

Hoe goed dat ook klinkt (en het is goed), het grote nadeel van ExpressVPN is de prijs.

Het is duurder op $ 6,67 / maand (voor jaarplannen met onze deal). Alle plannen worden geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie. Maar dit is geen portemonnee-vriendelijke service voor mensen met een strikt budget.

Ga naar ExpressVPN.com om de Mac-app te downloaden
Lees meer in onze volledige ExpressVPN-review

3. Surfshark - Goedkoopste kwaliteit VPN voor MacBook ($ 1,99 / maand)

surfshark mac-clientSurfshark's soepele VPN-app op Mac

De Surfshark Mac-app heeft een knop "Quick Connect" waarmee u binnen enkele seconden direct op een van hun servers staat.

Van daaruit kunt u overschakelen naar een van de andere 800+ servers in 50 landen of protocollen wijzigen van OpenVPN naar IKEv2 / IPsec met elk ongeveer twee klikken.

Naast Mac-apparaten heeft Surfshark vooraf gebouwde apps voor iOS, Windows, Android, Linux, Chrome, Firefox en routers (via OpenVPN).

De meeste van deze apps hebben een kill-schakelaar, behalve de Android-versie (momenteel in ontwikkeling).

Surfshark heeft een legitiem niet-logboekbeleid. We hebben zelfs hun verbinding door vijf verschillende lektests geleid en ontdekten dat ze allemaal negatief terugkwamen.

Ik kon Netflix gemakkelijk streamen op zes verschillende servers (van LA tot Zuid-Korea). Torrenting en TOR zijn ook 100% toegestaan.

Het enige kleine minpuntje waren enkele inconsistenties in de snelheid. Onze initiële downloadsnelheid was bijvoorbeeld 98,71 Mbps. Een Nederlandse server was 25% langzamer (71,06 Mbps), terwijl een Amerikaanse server 50% langzamer was (48,99 Mbps) en die in Hong Kong bijna 75% langzamer (25,74 Mbps)..

De strookvoering is dat de prijs de laagste is die we hebben gezien bij meer dan 70 verschillende VPN-bedrijven. Het tweejarenplan kost slechts $ 1,99 per maand!

U kunt zich aanmelden voor de gratis proefversie van 30 dagen om ze uit te proberen. Als alles er goed uitziet, gebruikt u alles van de belangrijkste creditcards tot PayPal, cryptocurrencies, Dragonpay, Tenpay en Alipay om te betalen.

Surfshark geeft zelfs een 30-dagen geld-terug-garantie als er iets gebeurt tijdens de eerste paar weken.

Ga naar Surfshark.com om de Mac-app te downloaden
Lees meer in onze volledige Surfshark VPN Review

4. ProtonVPN ($ 4,00 / mnd)

De Mac-app van ProtonVPN heeft een gigantische kaart met kleine pinnen die alle 345 servers in 32 landen markeren.

protonvpn mac-client

Dat is niet het grootste aantal servers, maar het maakt het wel gemakkelijk om ze allemaal door te bladeren op de kaart of het menu aan de linkerkant.

Als u op zoek bent naar een automatische verbinding, meldt de knop "Quick Connect" u zo snel mogelijk aan bij een slimme server.

ProtonVPN heeft kant-en-klare apps voor Mac, iOS, Windows, Android en Linux, naast DD-WRT, AsusWRT en Tomato routers.

Hoewel het totale aantal servers aan de lage kant is, kunt u maximaal tien apparaten tegelijkertijd aansluiten.

De ProtonVPN Mac-app is standaard OpenVPN (UDP / TCP) met de beste AES-256-codering. Behalve, dit is ook het enige protocol dat ze aanbieden. Dus dat werkt mogelijk niet als u oudere (of beperkte) apparaten zoals Chromebooks gebruikt.

Gelukkig hebben we geen lekken gevonden in deze verbinding en heeft Proton een strikt beleid om niet te loggen.

Hun snelheidstests lieten echter veel te wensen over. We zijn begonnen met dezelfde benchmarkverbindingssnelheid als de anderen. Vervolgens hebben we verbinding gemaakt met hun servers in de VS, Zwitserland, Hong Kong en het VK. Bijna allemaal waren ze langzaam, waardoor onze internetsnelheid overal tussen ~ 40% en ~ 80% afnam.

We konden Netflix streamen op een van de Nederlandse servers van ProtonVPN, maar de andere vier faalden. Ze staan ​​ook geen restrictievrije torrenting toe, beperken je tot bepaalde P2P-servers en herhalen dat je ze alleen voor persoonlijk (niet commercieel) gebruik moet gebruiken.

De belangrijkste betaalde optie van ProtonVPN ("Basic") begint bij $ 4 / maand voor het jaar (met upgradeplannen die nog duurder worden).

Alle abonnementen worden geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie, met de vangst dat uw restitutiesaldo evenredig wordt bepaald op basis van gebruik.

Ga naar ProtonVPN.com om de Mac-app te downloaden
Lees meer in onze volledige ProtonVPN Review

5. IPVanish ($ 6,99 / maand)

ipvanish mac-client

IPVanish biedt een volledig functionele Mac-app.

Je kunt bijna alles erop aanpassen. Dat betekent echter ook dat er in eerste instantie meer instellingen en opties zijn om doorheen te filteren.

IPVanish biedt toegang tot meer dan 60 landen en 1200 verschillende servers. En u kunt maximaal tien apparaten op deze servers aansluiten. De Mac- en Windows-apps hebben nu ook kill-schakelaars.

Je zult blij zijn te weten dat IPVanish je toegang geeft tot OpenVPN-, PPTP- en L2TP-protocollen. (Blijf bij OpenVPN en de AES-256-codering van bankkwaliteit als u het niet zeker weet.) Ze hebben ook een SOCKS-proxyserver die u privacy biedt zonder dat u een app hoeft te downloaden.

Onze lektests kwamen allemaal schoon. De geschiedenis van IPVanish met logboekregistratie gaf ons echter een korte pauze. Op papier is het een legitiem "no logs" -beleid. Maar in 2016 kwam er nieuws over hun gebruikersgegevens die in handen kwamen van Homeland Security.

Slechts een van de vier servers die we met Netflix hebben getest, werkte (Chicago). Hoewel, ze moedigen zowel torrenting als TOR sterk aan.

IPVanish leverde ook inconsistente snelheidstests. De EU (Amsterdam) -server daalde slechts een beetje van ~ 100 Mbps naar 82.67, maar de Amerikaanse (New York) zakte helemaal tot 34.71 Mbps.

De beste deal die ik kon vinden was het jaarplan van $ 77,99 ($ ​​6,49 per maand), dat nog steeds behoorlijk hoog is als je het vergelijkt met de drie goedkopere (en betere) opties op deze lijst.

Als je geïnteresseerd bent, kun je ze proberen met krediet, PayPal of Bitcoin, en genieten van een geld-terug-garantie van 7 dagen.

Ga naar IPVanish.com om de Mac-app te downloaden
Lees meer in onze volledige IPVanish Review

6. TunnelBear ($ 4,99 / maand)

tunnelbear mac-client

TunnelBear heeft misschien de leukste Mac-app van alle 70+ VPN's die we hebben beoordeeld.

De visuele interface toont je een kleine beer naast je locatie. Wanneer u op een serverlocatie in de buurt klikt, tunnelt de beer letterlijk naar de nieuwe bestemming.

Ze zijn erin geslaagd om iets zo droog en saai te maken als het kiezen van een serverlocatie. Je kunt waarschijnlijk een hele middag doorbrengen met klikken door elk van hun 350 servers in 22 landen en het niet helemaal haten.

Naast de Mac-app speelt ditzelfde plezier zich af op iOS, Windows, Android, Chrome en Opera. Deze worden geleverd met kill-switches, een anoniem IP-adres, "Ghostbear" die uw VPN-verbinding verbergen en maximaal vijf apparaatverbindingen.

De Mac-, Windows- en Android-apps zijn standaard ingesteld op OpenVPN, terwijl iOS-apps IPSec / IKEv2 krijgen.

TunnelBear heeft bij onze vijf tests geen gegevens gelekt en ze slaan ook geen persoonlijke gegevens op.

Maar hoewel de ondersteuning van TunnelBear beweerde dat hun servers met Netflix werkten, konden we niets succesvol streamen. Gelukkig zijn torrenting en TOR toegestaan.

Het andere nadeel was de snelheidsafname. Onze 100 Mbps-verbinding werd snel gehalveerd tot 52,26 Mbps op hun EU-servers, en het werd steeds slechter - een Londense server slaagde slechts in een downloadsnelheid van 7,54 Mbps (!).

De laagste prijs van TunnelBear is $ 59,99 voor het jaar (~ $ 4,99 / maand). In plaats van een geld-terug-garantie (er is er geen), bieden ze toegang tot een beperkte gratis versie die u kunt uitproberen.

Ga naar TunnelBear.com om de Mac-app te downloaden
Lees meer in onze volledige TunnelBear Review

7. Windscribe ($ 4,08 / mnd)

De Mac-client van Windscribe heeft geen franje.

Klik op het pictogram bovenaan en er verschijnen een paar verschillende serveropties.

Dat is het wel. Niet zo leuk als TunnelBear, maar het doet precies wat het zou moeten doen: u binnen enkele seconden verbinden.

windscribe mac-client

U hebt toegang tot meer dan 480 servers in 50 landen op vrijwel elk apparaat in uw huis, inclusief iOS, Windows, Mac, Linux, Chrome, Opera, Firefox, bepaalde routers, Amazon, Nvidia Shield en zelfs Kodi!

We hebben wel een probleem ontdekt met die servernummerclaim. Hun website vermeldde Nieuw-Zeeland als een locatie. Toen we het in de app probeerden te vinden, bestond het echter niet! Het is dus mogelijk dat je de 480 die ze claimen niet echt haalt.

Aan de andere kant had Windscribe geen lekken of inloggen in onze tests.

Belangrijke protocollen, waaronder OpenVPN, IKEv2 en SOCKS5, worden allemaal aangeboden. Maar misschien wilt u in de meeste gevallen de standaard IKEv2 terugschakelen naar OpenVPN om de sterkste codering te krijgen.

De snelheden van Windscribe laten ons zakken en worden in sommige gevallen 56% langzamer (EU-server) tot 82% in andere (VK).

U zult hun speciale "Windflix" -servers moeten gebruiken om Netflix te streamen ('normale' servers werkten niet). En je moet ook speciale servers gebruiken om te torreren.

Het goedkoopste abonnement van Windscribe komt neer op $ 4,08 / maand voor een jaar. Ze hebben ook een 'Build a Plan'-plan dat slechts een dollar per locatie kost. U kunt betalen met krediet, PayPal of Bitcoin.

Maar als u denkt dat u een terugbetaling wilt ontvangen, moet u dit binnen drie dagen na aankoop van het product doen en kunt u gedurende die tijd niet meer dan 10 GB aan bandbreedte gebruiken.

Ga naar Windscribe.com om de Mac-app te downloaden
Lees meer in onze volledige Windscribe Review

Welke VPN Mac-app moet u kiezen?

Helaas zijn niet alle Mac VPN-apps veilig of snel.

Sommige "Mac" werken niet eens op Macs zonder door een hoop verwarrende, tijdrovende hoepels te springen.

Daarom hebben we de 7 beste VPN's voor Mac-apparaten gekozen op basis van onze ervaringen met het testen van elk ervan.

NordVPN staat bovenaan de lijst met een winnende combinatie van krachtige beveiliging, veel functies, de meest beschikbare servers en betaalbare prijzen.

ExpressVPN en Surfshark zijn respectievelijk een goede tweede en derde. De eerste zorgt voor betere snelheden, maar de tweede is aanzienlijk goedkoper.

ProtonVPN, IPVanish en TunnelBear hebben allemaal een paar positieve punten ... met een paar opvallende negatieve punten. Over het algemeen zijn ze OK, maar niet ergens in de buurt van de top drie.

En Windscribe had probleem na probleem, dus we kunnen het helemaal niet aanbevelen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me