17 Turvallisen selauksen vinkkejä

Internet voi olla vaarallinen paikka huolimattomille. Laskeudu väärälle verkkosivustolle, ja voit saastuttaa tietokoneesi haittaohjelmilla, jotka varastavat tietosi tai sekoittavat ne ja vaativat lunnaita palautuksesta. Täytä käyttäjänimi ja salasana väärin muotoon, ja digitaalinen elämäsi voidaan kääntää paahtoleipää.

Niin pelottava kuin tämä kuulostaa, jos olet varovainen, voit surffata verkossa erittäin turvallisella tavalla.

Turvallinen surffailu alkaa selaimesta.

Kaksi suosituinta tapaa, jolla väärinkäyttäjät saalistavat selaimissa, ovat sosiaalisesti suunnitellut haittaohjelmat ja tietojenkalastelu.

Riippumaton kolmasosa Internetin käyttäjistä on joutunut sosiaalisesti suunnitellun haittaohjelman uhreiksi, sanoo riippumattoman testausorganisaation NSS Labs mukaan. Käyttämällä jonkinlaista harhauttamista, esimerkiksi linkittämällä epärehelliselle verkkosivustolle tai avaamalla tartunnan saanut asiakirja, huonot toimijat voivat manipuloida henkilöä myrkyttämään koneensa haittaohjelmilla. Tällainen ohjelmisto voi vaarantaa laitteiston tai varasta arkaluontoisia tietoja. Ransomware jakaantuu myös tällä tavalla.


Tämän tyyppisellä haittaohjelmalla on ollut villi kasvu viimeisen 12 kuukauden aikana. Se salaa tartunnan saaneen tietokoneen tai puhelimen tiedot, joten omistaja ei pääse siihen käsiksi. Sitten se vaatii omistajaa maksamaan lunnaita, jotta se olisi jälleen saatavissa.

Tietokalastelu on usein alkusysäys yhteiskunnallisesti suunnitellun haittaohjelman istuttamiseen koneelle, mutta sitä käytetään myös arkaluonteisten tietojen hallussapitoon. Esimerkiksi, saat pankistasi sähköpostiviestin, jossa pyydetään käyttäjänimeä ja salasanaa pääsyäsi tiliisi. Vain sähköpostiviesti ei ole peräisin pankistasi, vaan fiskaarilta, joka on naamioitu pankkisi. Ja seuraava asia, jonka tiedät, että sekit ja säästötilit ovat tyhjiä.

NSS toteaa, että vuonna 2016 raportoitiin yli 145 000 ainutlaatuista tietojenkalastelukampanjaa kuukaudessa. Aivan yhtä usein löydettiin 125 000 phishing-verkkosivustoa.

Itse asiassa tilanteesta tuli niin huolestuttava yritysten keskuudessa, että ne menettivät 2,3 miljardia dollaria kolmen viime vuoden aikana tietojenkalasteluhuijauksista, että FBI antoi erityisen hälytyksen aiheesta.

1. Käytä / asenna turvallisin Internet-selain

Suurimmat selaimet tarjoavat suojan sosiaalisen tekniikan haittaohjelmilta ja tietojen kalastelulta, vaikka jotkut tarjoavat enemmän suojaa kuin toiset.

Esimerkiksi NSS: n uusimmissa selaintesteissä, Microsoftin uusi Edge -selain esti 99% siihen heitetyistä haitallisista näytteistä, verrattuna Google Chromen 85,9%: iin ja Mozilla Firefoxin 78,3%: iin.

NSS-raportti (selaimet)

(linkki NSS-raporttiin)

3 parasta Internet-selainta turvalliselle selaukselle

 1. Microsoft Edge (2017-versio)
 2. Google Chrome
 3. Mozilla Firefox

Microsoft on jo usean vuoden ajan sisällyttänyt selaimiinsa SmartScreen URL- ja Application Reputation -suodatusnimisen tekniikan.

Tekniikka tarkistaa URL-osoitteen maineen ennen kuin se sallii sen lataamisen selaimeen. Jos verkkosivuston maine on huono, kuten olisi tietojenkalastelusivustojen tapauksessa, saat hälytyksen. Tämän jälkeen voit valita, siirrytkö etusivullesi, verkkosivustolle, jossa olet aiemmin käynyt, vai onko paholainen, ja siirryt väärän maineen verkkosivustoon.

Samanlainen seulonta tapahtuu, kun yrität ladata tiedoston kyseenalaiselta verkkosivustolta. Selain estää latauksen.

NSS havaitsi myös, että Edge oli nopein tukkemaan uuden sosiaalisen tekniikan haittaohjelman, joka kesti vain 10 minuuttia. Vertaa tätä neljään tuntiin, Chromen 39 minuuttiin ja Firefoxiin neljään tuntiin, viiteen minuuttiin.

Se oli myös tehokkain käsittelemään nollapäivän haavoittuvuuksia. Nämä ovat virheitä, joita hyödynnettiin ensimmäisen kerran hyökkäyksessä: 98,7%, verrattuna 92,8%: iin Chromessa ja 78,3%: iin Firefoxissa.

2. Mukauta suojausasetuksiasi

Voit myös tehdä selaimesta turvallisemman mukauttamalla sitä sen asetusten tai asetusvalikon kautta. Asetusten vaihtaminen voi kuitenkin aiheuttaa haittoja.

Esimerkiksi toimintojen, kuten “automaattinen täyttö”, Joka täyttää automaattisesti verkkosivujen lomakkeet, ja salasanan varastointi estää tiedostoja tallentamasta tietoja valmiiksi jokaiselle, joka hakkeroi järjestelmääsi minun.

Toisaalta lomakkeiden manuaalinen täyttäminen ja käyttäjänimien ja salasanojen kirjoittaminen voivat olla taakka.

Muiden ominaisuuksien poistaminen käytöstä voi vähentää hyökkäyspinta-alaa, tunkeilijoiden käytettävissä olevia paikkoja hyökkäämään järjestelmääsi, mutta ne voivat myös vähentää surffailumieluasi. Sammutetaan “keksit,”Esimerkiksi voi parantaa yksityisyyttäsi. Ongelmana on, että on paljon verkkosivustoja, jotka eivät palvele verkkosivujaan sinulle, jos evästeet eivät ole käytössä. Sama pätee laajennusten, JavaScriptin ja, vähäisemmässä määrin, Javan sallimiseen.

Yksi vaihtoehto, joka sinun tulisi ehdottomasti ottaa käyttöön, on “estä ponnahdusikkunat”Estää hankalia mainoksia näkymästä vierailevillasi verkkosivuilla. Ja jos selaimesi tukee sitä, valitse lähetä ”Älä seuraa” -pyynnöt selailuliikennevaihtoehdolla, jotta markkinoijat eivät halua snookata verkkomatkoillasi..

Tässä on vaiheittaiset oppaat selaimesi suojaamiseksi (ts. Niiden tekemiseksi vähemmän haavoittuviksi).

 • Microsoft IE -opas (HowToGeek)
 • Google Chromen opas (TechRepublic)
 • Mozilla FireFox -opas

Kuten minkä tahansa ohjelmiston kanssa, haluat aina varmistaa, että selaimesi on ajan tasalla uusimpien päivitysten ja korjaustiedostojen kanssa. Usein nämä korjaustiedostot on luotu korjaamaan ohjelmistossa havaitut uudet tietoturvavirheet. Selaimen pitäminen ajan tasalla on vähemmän ongelmia kuin ennen, koska päivitykset ovat usein automatisoituja.

3. Käytä Password Manager (ei ”AutoFill” -vaihtoehtoja)

Hyvästä salasananhallinnasta on selaimesi vieressä tullut melkein välttämätöntä surffailusta. Varsinkin kun olet poistanut selaimesi Muista salasanat ja täytä lomakkeet -asetukset.

Ominaisuudet voivat vaihdella managerista toiseen, mutta niillä kaikilla on yksi yhteinen asia:

He muistavat verkkosivustosi käyttäjätiedot ja salasanat ja täyttävät ne, kun laskeudut sen kirjautumissivulle.

salasanan hallinta

Tämän avulla voit luoda ainutlaatuisia ja turvallisia käyttöoikeustietoja jokaiselle verkkosivustolle, joka haluaa niitä, joutumatta sitoutumaan kyseisiin käyttöoikeustietoihin muistiin. Sinun on muistettava vain yksi salasana: pääsalasana salasananhallinnan käyttämiseksi.

Tuhannet, joskus miljoonat salasanat vaarantuvat päivittäin, joten salasananhallinnat voivat auttaa sinua välttämään domino-vaikutuksen, joka syntyy salasanojen uudelleenkäytössä. Valtakirjalakivarkaat voivat ottaa joukon varastettuja valtuustietoja ja kytkeä ne tuhansille verkkosivustoille automaatiotekniikoiden avulla. Sen jälkeen he voivat murtaa kaikki sivustot, joissa olet käyttänyt salasanaasi uudelleen. Ainutlaatuisten salasanojen käyttö vähentää vahinkoja, jotka voidaan tehdä yhdellä salasanalla.

Tässä on 3 suosituinta salasanan hallintaa vuonna 2017

 1. 1PassWord (2,99 dollaria kuukaudessa)
 2. KeePass (ilmainen)
 3. LastPass (ILMAINEN)

Vaikka jotain uutta lisääminen verkkovirtaan ei välttämättä tunnu houkuttelevalta, salasananhallinnat ovat suhteellisen huomaamaton asennuksen jälkeen. Suurin osa asentaa valitsemasi selaimeen laajennuksena. Siellä he katsovat kyberavaruutesi matkoja. Jos olet uusi verkkosivusto, ohjelma auttaa sinua luomaan siihen käyttöoikeustiedot. Jos olet käynyt sivustolla aiemmin, ohjelmisto täyttää kirjautumistiedot automaattisesti. Lisäksi useimmat johtajat luovat myös luettelon sivustoista, joille he ovat tallentaneet kirjautumistunnuksia, joihin pääsee nopeasti selaimen työkaluriviltä.

4. Käytä luovuutta, kun luot salasanasi

Jos paljon salasanojen muistaminen on iso tehtävä, niin salasanojen luominen on yhtä verottavaa. Salasananhallinnat voivat automatisoida sen myös sinulle. Voit kehottaa heitä luomaan sinulle turvallisen salasanan. Se on valmis heti.

Joissakin ylläpitäjissä voit jopa mukauttaa heidän luomiaan salasanoja.

Voit tehdä salasanan tietyn pituisen. Suositeltava pituus on 16 merkkiä. Mutta se voi olla liian pitkä joillekin verkkosivustoille. Haluat sen lausuttavan käytettäessä numeroita, isoja kirjaimia ja erikoismerkkejä. Tai jos suljet pois samanlaisia ​​merkkejä, kuten 1 ja l tai O ja 0.

Jos menet vanhaan kouluun ja luot salasanoja käsin muodossa, salasananhallintaohjelma voi auttaa sinua myös siellä. Se kertoo, onko luomuksesi suojattu vai oletko jo käyttänyt salasanaa muualla.

Yksi salasananhallinnan suurimmista eduista on, että suurin osa heistä työskentelee eri ympäristöissä. Työskenteletkö puhelimellasi, tablet-laitteella, kannettavalla tai pöytätietokoneella, sinulla on aina pääsy tietoihin. Tämä tarkoittaa myös, että sinun ei tarvitse kirjoittaa turvallista salasanaa, kuten F * t5pWU397% 6QvAk7K9W älypuhelimen näppäimistölle..

Lisäksi laitteiden synkronoitujen tietojen avulla laitteesi päivittyvät automaattisesti, kun joko vaihdat käyttöoikeustietojasi tai lisäät uusia.

5. Piilota IP VPN: llä

Suojatun selaimen ja salasanan hallinta antaa sinulle tietyn tietoturvan, kun risteilet Internetiä, mutta jos haluat turvata loven, harkitse Virtual Private Network -palvelun käyttöä..

Sekä VPN-palvelut suojaavat Internet-yhteyttä salaamalla yhteyden tiedot ja piilottamalla yhteyden verkkoon, mikä suojaa yksityisyyttäsi.

Internet-yhteytesi salaaminen on erityisen tärkeää työskennellessäsi turvattomat Wi-Fi-verkot, kuten julkisissa paikoissa, kuten lentokentillä, hotelleissa ja ravintoloissa. Nämä verkot ovat epävarmoja, koska snoopilla on melko helppoa sieppata niiden liikennettä sniffer-ohjelmistotyökalulla. Salatun yhteyden ollessa kuitenkin varma, että tietosi sieppaamalla näet vain roskat.

Kun muodostat yhteyden tilaamasi VPN-palveluun, se peittää henkilöllisyytesi verkossa. Tämä tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoajasi ei voi seurata liikettäsi verkossa. Hallituksellanne on myös vaikeampi aika viedä sinua. Ja sivustot, jotka yleensä tunnustavat sinut, kuten pankkisi, eivät tiedä kuka olet ja pyytävät sinua todentamaan itsesi heille.

VPN: n käyttämisessä on ongelmia, minkä vuoksi niitä käyttävät yleensä vain henkilöt, joilla on ylimääräinen yksityisyyden tarve. Esimerkiksi, ne voivat hidastaa Internet-kokemustasi, koska liikenteesi saattaa viedä enemmän hyppyä päästäksesi pisteestä A pisteeseen B kuin se olisi, jos et käyttäisi VPN-verkkoa.

Lisäksi VPN-palvelimen palvelimet sijaitsevat todennäköisesti ympäri maailmaa. Se voi aiheuttaa ongelmia, jos käytät suoratoistopalveluita, joilla on alueellisia rajoituksia, kuten Netflix ja YouTube. Jos olet muodostanut yhteyden VPN-palvelimeen Tokiossa, streaming-palveluun näyttää siltä, ​​että olet Tokiossa, et ole kotona tai toimistossa..

VPN-palveluntarjoajat tarjoavat palvelujaan sekä tilaamalla että ilmaiseksi. Ilmaisten palvelujen ongelma on, että heidän on ansaittava rahaa jollain tavalla. Useimmiten se tarkoittaa tietojen myymistä markkinoijalle. Joten jos yksityisyyden suojaaminen on yhtä tärkeää kuin viestinnän suojaaminen, kannattaa ehkä välttää ilmaisia ​​VPN-yhteyksiä.

Yksi poikkeus tästä säännöstä on kuitenkin Opera-selaimen uusin versio. Siihen on rakennettu ilmaisia ​​VPN-palveluita. Vaikka Opera käyttää ytimessä samaa selaimen ydintä kuin Googlen Chrome, jotkut verkkosivustot eivät ehkä tunnista Operaa. Lisäksi Operaan VPN-välityspalvelimet voidaan estää myös tietyillä verkkosivustoilla, kuten Netflix.

Muuten Operaan VPN tekee sen, mitä VPN: ltä odotetaan. Se korvaa IP-osoitteesi virtuaalisella IP-osoitteella verkkoseurannan estämiseksi. Sen avulla voit käyttää palomuurien tai koulun tai yrityksen kaltaisten organisaatioiden estämiä verkkosivustoja. Ja se voi suojata julkisten Wi-Fi-paikkojen istuntoja.

Parhaat suositukset VPN: lle

 1. ExpressVPN - Lue arvostelu
 2. NordVPN - Lue arvostelu
 3. CyberGhost - Lue arvostelu
 4. PureVPN - Lue arvostelu

P.S. Tässä on täydellinen luettelo parhaista VPN-palveluista (päivitetty vuodelle 2018)

6. Sivuston turvallisuuden varmistaminen (https vs. http)

Yksi tapa selvittää, onko sivusto luotettava, on se, jos selaimesi osoiterivillä on vihreä riippulukko.

Se tarkoittaa, että liikenne sinun ja sivuston välillä on salattu, mutta että verkkotunnuksen omistajuus on vahvistettu. Vaikka verkkotunnuksen validointi on hyödyllistä, se ei sano mitään omistajan laillisuudesta.

Laajennetulle validoinnille on olemassa toinen validointitaso. Organisaatioiden on todistettava henkilöllisyytensä ja legitimiteettinsä liiketoimintana ennen kuin he voivat saada EV-validoinnin. Tämä näkyy vihreänä osoitepalkkina ja lukkona selaimessa.

Chrome HTTP ei ole suojattu

Vaikka oletkin jäykkä noudattamaan hyvää turvallisuushygieniaa, jotkut henkilökohtaiset tiedot, jotka olet ladannut Internetiin digitaalisen käyttöiän aikana, saattavat joutua vääriin käsiin. Jos kyse on sähköpostiosoitteesta, joka on osa tietosuojarikkomusta, voit saada automaattisen ilmoituksen rikkomusten seurannan verkkosivuston tarjoaman ilmaisen palvelun avulla. Olenko ollut pwned.

On myös hyvä idea aktivoida kaikki luottokorttiyhtiöidesi ja pankkien tarjoamat ilmoitukset. Nämä ilmoitukset pitävät sinut ilmoituksen erilaisista tilien toiminnoista. Sitten, jos pääset kompromissiin, voit vastata tilanteeseen kerralla.

7. Tietokalasteluviestit ja vinkit niiden välttämiseksi

TietokalasteluesimerkkiEpäilemättä usko, että osaat havaita tietojenkalasteluviestin. Mutta sinä?

Tietokalastelusähköpostien keskimääräinen napsautussuhde on vähintään 10 prosenttia, sanoo Wombat Security Technologiesin viime kuussa julkaiseman raportin mukaan..

Ja niitä on paljon. Jos et napsauta yhtä, saatat hyvinkin napsauttaa seuraavaa.

Diligent julkaisi äskettäin tutkimuksen tulokset, jotka koskivat tietojenkalasteluviestejä, joita ihmiset todennäköisesti napsauttivat.

Yli 68 prosenttia ihmisistä napsauttaisi sähköpostia, jos se näytti siltä, ​​että se tuli tuntemastaan ​​joku. Ja 61 prosenttia napsauttaisi sosiaaliseen mediaan viittaavaa sähköpostia, kuten yhtä sanomasta: "Näitkö tämän kuvan sinusta? LOL."

Ihmiset, jotka saivat sähköpostin, joka näytti kutsusta käyttää Dropboxin kaltaisen palvelun jaettua tiedostoa, napsauttivat sitä 38 prosenttia ajasta.

Muut onnistuneet tietojenkalastelusähköpostiviestit kertoivat käyttäjille, että heidän oli tehtävä jotain. Ohjeet / tiedot, kuten:

 • Tarve suojata heidän tilinsä
 • Tarvitsetko uuden sosiaalisen median kirjautuminen
 • Pidä ulkonäkö tuomioistuimessa - tuomioistuimen ilmoitus on liitteenä
 • Vero palautettiin

Diligentin mukaan päivittäin lähetetään 156 miljoonaa tietojenkalasteluviestiä, ja roskapostisuodattimet eivät tunnista 16 miljoonaa niistä..

Joten mitä tapahtuu, jos napsautat linkkiä tai avaat liitteen? Saat haittaohjelmia, mitä.

Yli 90 prosentilla tietokalastelusähköposteista on ransomware. Nämä ovat ohjelmia, jotka tartuttavat tietokoneesi ja salaavat kaikki tiedostosi. Hakkerit pyytävät sinua sitten lähettämään heille rahaa tiedostojesi takaisin saamiseksi - mutta ei ole mitään takeita siitä, että he pitävät lupauksensa. No, he ovat rikollisia!

Viime vuonna ransomware-hakkerit ottivat uhreilta yli miljardi dollaria.

Voit saada tartunnan myös haittaohjelmista, jotka vakoovat kaiken, mitä teet, mukaan lukien verkkopankkisivustolle kirjoittamasi salasanat. Muu haittaohjelma ottaa tietokoneesi haltuun ja käyttää sitä lisää roskapostin lähettämiseen. Tämä hidastaa tietokonettasi ja saattaa johtaa ongelmiin Internet-palveluntarjoajan kanssa.

Vinkkejä tietojenkalastelun tunnistamiseen
 • Oikeinkirjoitus tai kielioppi. Oikeat yritykset palkkaavat copy-editorit tarkistamaan sähköpostinsa ennen lähtöä.
 • Se ei käytä nimesi.
 • Se on jonkun et tiedä, tai se viittaa tapahtumaan, joka on sinulle tuntematon.
 • Se pyytää henkilökohtaisia ​​tietojasi.
 • Vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Tai liian paha ollakseen totta.
 • Äänimerkki on kiireellinen tai jopa uhkaava.
 • Sähköpostin palautusosoite tai linkin URL-osoite ei näytä oikealta. Sen sijaan, että vietisit MyBank.com-sivustoon, se menee esimerkiksi MyBank-this-is-real-we-swear.com.
 • Se pyytää sinulta rahaa tai lahjoitusta.
 • Se on niin epämääräinen kuin se voi olla, ja se haluaa sinun napsauttamalla linkkiä tai lataamalla tiedoston saadaksesi lisätietoja.

Verkkorikosten ja verkkohuijausten jatkuvasti kasvaessa ihmiset menettävät miljardeja ja monet ihmiset ovat menettäneet henkilöllisyytensä.

Tämä opas auttaa sinua välttämään seuraavia:

 • Henkilöllisyysvarkaudet
 • Luottokorttipetokset
 • Tietokalasteluviestit
 • ja enemmän.

Olemme huomauttaneet 14 tapaa pitää online-toimintosi erittäin turvassa. Artikkelin lopussa olemme arvioineet joitain IT-alan asiantuntijoita, jotka antavat hyvät käsitykset tulevaisuudesta.

8. Lataa ohjelmisto luotettavista lähteistä

Luotettava ohjelmistoInternet on täynnä erilaisia ​​ohjelmistoja, joita voit ladata ja asentaa tietokoneellesi. Pidä mielessä, että kaikki lataukset eivät ole yhtä luotettavia.

Käyttöjärjestelmäsi (yleensä Windows tai macOS) hyväksytty ohjelmistopäivitys on varmasti turvallinen asentaa. Spektrin toisella puolella on lataus halvan näköisestä verkkosivustosta, joka lupaa puhdistaa tietokoneesi tiedostot..

Lataa ladattavista kaupallisista sovelluksista suojatuilta sivustoilta ja ilmaisista sovelluksista hyvämaineisilta sivustoilta (kuten Tucows ja ZDNet sekä viralliset resurssit, kuten Mac App Store). Jos et ole varma minkä tahansa ohjelmiston alkuperästä, älä lataa tai asenna sitä. Tarkastele sitä verkossa ja tarkista ohjelmisto-arvosteluita ja blogin kirjoituksia hyvämaineisista lähteistä. Ei vie kauan aikaa kertoa, onko jokin ohjelmisto aito ja luottaako siihen verkkoyhteisö.

9. Vältä tiedostojenjakosivustoja ja torrenttia

Tiedostojen varmuuskopiointiin ja synkronointiin käytettävät sivustot ovat yleensä hienoja käyttää ja ovat paljon turvallisempia kuin monet ihmiset saattavat ajatella. Mutta paikat, joissa aktiivisesti jaat sisältöä muiden kanssa, esimerkiksi tiedostojenjakosivustot, voivat vaarantaa tietokoneesi. Tämä johtuu siitä, että tällaiset sivustot jakavat usein tiedostoja, joita ei ole tarkoitettu jakamiseen.

Nämä tiedostot voivat olla elokuvia, ohjelmistoja tai muuta sisältöä, jolla on kaupallista, tekijänoikeuksien alaista arvoa. Joku, joka haluaa hallita toisten tietokoneita, voisi helposti jakaa joitain roistoja ohjelmistoja, nimeltään haittaohjelmia. Tämä antaisi heille pääsyn koneeseesi, jos se toimisi järjestelmässäsi.

Ole varovainen aina, kun käytät tällaista palvelua. On sanomattakin selvää, että maasi tekijänoikeuslakien noudattaminen on järkevää!

10. Käynnistä kaksifaktorinen todennus aina kun mahdollista

2-vaiheinen varmennusMonet elämämme kannalta kriittisimmistä verkkosivustoista: verkkopankkisivustot, Gmail, Facebook jne. Tarjoavat kaksifaktorisen todennuksen.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos joku näyttää epäilyttävältä jollain tavalla, hän astuu sisään. Joten pitäisi näyttää siltä, ​​että kirjaudut sisään tietokoneelta Kiinassa, etkä ole koskaan käyttänyt kyseistä tietokonetta aiemmin, eikä myöskään koskaan jopa lähtenyt kotikaupungistasi - no, hälytyskellot soivat ja ne puuttuvat. Pankki saattaa esimerkiksi lähettää kertaluonteisen koodin puhelimeesi tai lähettää koodin sinulle sähköpostitse.

Ellei hakkeri myöskään pääse sähköpostiisi tai puhelimeesi, heidät lukitaan tililtäsi.

Ja jos kadotat salasanasi tai joku yrittää kaapata tilisi, voit käydä toisen valtuutusmenetelmän avulla salasanasi uudelleen ja saada tilisi takaisin.

Mutta kaksifaktorinen todennus ei ole automaattista. Sinun on annettava matkapuhelinnumerosi pankillesi ja sinun on otettava käyttöön kaksikerroinen tekijä Googlen ja Facebookin kanssa.

Jos et ole vielä tehnyt sitä - nyt on aika.

Pew-tutkimuksen mukaan 16 prosenttia vastaajista ilmoitti sähköpostitilinsa olevan haltuunsa. Vaikka 13% sanoi, että näin oli tapahtunut yhdelle heidän sosiaalisen median tileistä.

Tässä on ohjeet suosituimmista palveluista:

 • PayPal
 • Amazon
 • Google
 • Viserrys
 • Facebook

11. Vaihda salasanasi rikkomuksen jälkeen

Puhuminen salasanojen vaihtamisesta rikkomuksen jälkeen - sinun pitäisi tehdä se.

Pew-tutkimuksen mukaan 64 prosentilla amerikkalaisista on henkilökohtainen kokemus merkittävästä tietoturvaloukkauksesta.

Jos olet yksi heistä tai epäilet, että olet, mene ja vaihda salasanasi. Aloita tärkeimmistä sivustoistasi: pankki-, luottokortti- ja ostospaikoista. Siirry sitten suosikki sosiaalisen median sivustoosi.

On mahdollista, että et edes muista kaikkia paikkoja, joilla sinulla on tili, eikö totta?

Palaa edelliseen vaiheeseen ja asenna salasananhallinta.

12. Harkitse luottoseurannan käyttöä

Toinen asia, jonka rikolliset tekevät, kun he saavat käyttöösi henkilökohtaisia ​​tietojasi, on avata uusia tilejä nimesi. Et koskaan näe näitä lauseita, koska et tiedä, että tilejä on jopa olemassa. Hyvä on vasta, kun alkaa saada perintätoimistoja toimimaan ja huomaat, että sinulla ei ole enää luottoluokitusta.

Onneksi silloin suojaaminen tältä on erittäin helppoa. ja ilmaiseksi.

Olet ehkä kuullut, että olet antanut yhden ilmaisen raportin vuodessa jokaiselta luotonvalvontapalvelulta, joten et ole vaivautunut siihen.

Nyt on olemassa useita ilmaisia ​​vaihtoehtoja, joiden avulla voit tarkistaa luottotietosi milloin haluat, ilmaiseksi, ilman luottoluokituksen vaurioita. Ja he lähettävät sinulle myös hälytyksen, jos joku yrittää avata uuden luottotilisi sinun nimessäsi.

Capital One ja Discover Card tarjoavat molemmat ilmaisen online-luottotarkkailun.

Oma suosikkipalveluni on Credit Karma, ja toinen suosittu vaihtoehto on Credit Sesame.

 • Luotta Karma
 • Tutustu luottokyselykorttiin
 • Capital One CreditWise
 • Luotto seesami

13. Harkitse ylimääräisen virustorjuntaohjelman käyttöä & Lukitse näyttö

Sinulla olisi jo nyt oltava ajatus, että EI napsauta phishing-sähköposteja, sinun ensimmäinen puolustuslinjasi.

Mutta mitä tapahtuu, jos teet niin, ja haittaohjelmat alkavat tunkeutua tietokoneeseesi tai älypuhelimeesi?

Onneksi sinulla on virustorjunta paikallaan kiinni sen.

Käytän Avastia, ja on myös useita muita erittäin hyvämaineisista yrityksistä, jotka eivät maksa sinulle rahaa.

 • Avast
 • Avira
 • BitDefender

Voit hankkia virustorjuntaohjelman myös älypuhelimellesi. Silti Pewin mukaan vain 32 prosentilla ihmisistä on se.

Toinen tapa suojata tietokoneesi tai mobiililaitteesi on kytkeä salasana, PIN- tai sormenjälkit lukkoon.

Pew-tutkimuksen mukaan 28 prosenttia älypuhelinten omistajista ei käytä näytön lukkoa tai muuta suojausominaisuutta rajoittaakseen puhelimensa käyttöä.

Useimmat ihmiset eivät myöskään suojaa kannettavia tietokoneita. Se on tarpeeksi yksinkertaista, että varas tarttuu laitteeseesi ja kävelee pois sen ja kaikkien siinä olevien tietojen kanssa. Jos olet asettanut sen automaattisilla kirjautumissivustolla rahoitussivustoihisi, sähköpostiisi tai sosiaalisen median tiliisi, olet vielä haavoittuvampi.

Onko sinulla kamera tietokoneessa? Pidän Post-It-tiedostoni yli, ja Facebookin Mark Zuckerberg käyttää pala teippiä. Se on nopea ja helppo korjata. Olen iloinen tietäessäni, että jokin muukalainen ei tarkkaile minua poimimaan piinaa hammasteni väliltä.

Koska uutiset ovat viime aikoina rikkoneet paljon ihmisiä, ihmiset ovat tietoisempia kyberturvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä kuin koskaan ennen, sanoi Pew's Rainie.

"Mutta jokapäiväisessä elämässään he eivät toimi ikään kuin se olisi keskeinen huolenaihe", hän sanoi. "Se on paradoksi."

14. Pyydä sinua päivittämään käyttöjärjestelmäsi ja ohjelmistosi

Pidä tietokoneesi ajan tasallaKun yritys havaitsee ohjelmistossaan tietoturvaongelman, se lähettää päivityksen.

Jotkin ohjelmat päivittävät automaattisesti ilman lupaa. Mutta monet käyttöjärjestelmät ja sovellukset kysyvät ensin.

Useimmat ihmiset eivät hyväksy päivitystä heti. Valinnan perusteella vain 32 prosenttia ihmisistä päättää saada sovelluksensa päivittämään itsensä automaattisesti. Muista 38 prosenttia suorittaa päivitykset, kun se on kätevää, ja 10 prosenttia ei koskaan asenna sovelluspäivityksiä.

Suurista päivityksistä, kuten puhelimen käyttöjärjestelmästä, 42 prosenttia odottaa, kunnes se on kätevä, Pew-tutkimuksen mukaan, ja 14 prosenttia ei koskaan päivitä sitä..

Se on ongelma. Kun hakkerit saavat selville tietoturva haavoittuvuuden, he ryntävät ulos hyödyntämään sitä ennen kuin kaikki päivittävät. Mitä kauemmin otat, sitä enemmän olet vaarassa.

Joten miksi ihmiset eivät päivity heti?

"Se voi olla ehdottomasti mukavuuden ja hallinnan kysymys", sanoi Pew's Rainie. ”Jotkut ihmiset ajattelevat, että haluan tehdä päivityksiä omalla hetkellä. Tai en halua palata tietokantaani. "

15. Käytä hyvämaineisia ostospaikkoja

Useimmissa tuotemerkkisissä verkkokauppasivustoissa, kuten Amazonissa, on hyvät turvajärjestelmät, ja ne palauttavat mielellään rahasi, jos jokin menee pieleen..

Huijarit ilmestyvät edelleen, vaikka lupaavat tuotteita, joita he eivät toimita. Tarkista arviot ja asiakasarvostelut ennen ostoa.

Ylimääräisenä varotoimena, jos maksat luottokortilla, voit myös pyytää niitä kääntämään maksut, jos osoittautuu ongelmaksi.

Chrome HTTP ei ole suojattuÄlä mene ostoskeskukseen, jonka selaimen keulassa ei ole VIHREÄÄ sertifikaattia. Tämä tarkoittaa, että he eivät salata luottokorttitietojasi.

16. Älä käytä suojaamatonta WiFi-yhteyttä

Useimmat langattomat reitittimet - laitteet, jotka jakavat Internet-signaalin kodin tai toimiston ympärillä - asetetaan käyttämään salausta, joka tarvitsee salasanan, jotta voit muodostaa yhteyden WiFi-verkkoon. Vaikka tämä on tuskaa, se on turvallinen tapa varmistaa, ettet tee muiden helppoa liittymistä langattomaan verkkoosi. Tämän tekemättä jättäminen tarkoittaisi, että he voivat saada luvattoman pääsyn mihin tahansa verkon tietokoneisiin tai laitteisiin.

Kun olet poissa kotoa tai toimistoa, saatat muodostaa yhteyden julkiseen WiFi-yhteyspisteeseen. Niillä on usein omat liittymiskriteerinsä (esimerkiksi tarve rekisteröidä tai kirjoittaa salasana), mutta jotkut WiFi-verkot ovat täysin avoinna. Yhdistäminen tällaisiin verkkoihin on yleensä huono idea. Parasta on valita turvallinen verkko sen sijaan tai luottaa laitteen omaan yhteyteen matkapuhelinoperaattoriin.

Vaihtoehto on käyttää VPN-sovellusta, kuten ExpressVPN (arvostelu). Tämän avulla voit luoda suojatun yhteyden myös silloin, kun olet liittynyt suojaamattomaan WiFi-verkkoon.

Tällaiset sovellukset ovat ihanteellisia Androidille ja iOS: lle. Tarkempia tietoja on VPN-arvosteluissamme.

17. Varmuuskopioi tietosi

Vaikka tietokoneesi on suojattu ulkomaailmalta, on tärkeää muistaa, että säilytät tietoja - tiedostoja, asiakirjoja, kuvia, musiikkia, videoita - syystä: käyttää niitä. Viimeinen asia, jonka haluat, on tietokoneesi sisällä olevan kiintolevyn vikaantuminen ja kaiken tai kaiken arvokkaan tiedon menettäminen. Eli mikä neuvoksi? Paras tapa toimia on perustaa varmuuskopio. Tämä tarkoittaa, että etsitään tapa kopioida tietosi turvalliseen paikkaan, jotta et luota pelkästään tietokoneesi kiintolevyyn.

Voit tehdä varmuuskopioita ulkoiselle kiintolevylle, kuten sellaiselle, joka on liitetty tietokoneeseen USB-kaapelin avulla.

Yhä useammat ihmiset ovat nyt siirtymässä pilvivarmuuskopioihin. Pilvivarmuuskopiot tarjoavat sinulle turvallisen tavan siirtää tietoja Internetin kautta palveluun, kuten Dropbox.

Parhaan suojauksen saamiseksi käytä yhdistelmää fyysisiä ja pilvivarmuuskopioita. Tämän tekeminen tarkoittaa, että tietojesi on oltava turvallisia, vaikka katastrofi tapahtuisi. Acronisin kaltainen palvelu voi sopia sinulle, jos haluat mennä hybridivarantoreitille.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me