17 Tips voor veilig internetten

Internet kan een gevaarlijke plek zijn voor zorgeloze mensen. Als u op de verkeerde website terechtkomt, kunt u uw computer infecteren met schadelijke software die uw gegevens steelt of door elkaar gooit en een losgeld eist voor de terugkeer ervan. Vul een gebruikersnaam en wachtwoord in een nep-formulier in, en uw digitale leven kan worden omgezet in toast.


Hoe eng dit ook klinkt, als je voorzichtig bent, kun je met een grote mate van veiligheid op internet surfen.

Veilig surfen begint met uw browser.

Twee van de meest populaire manieren waarop onverlaten jagen op browsers zijn sociaal gemanipuleerde malware en phishing.

Volgens NSS Labs, een onafhankelijke testorganisatie, is bijna een derde van de internetgebruikers het slachtoffer van sociaal ontwikkelde malware. Door een vorm van bedrog te gebruiken, bijvoorbeeld door te linken naar een malafide website of door een geïnfecteerd document te openen, kunnen slechte actoren een persoon manipuleren om zijn machines met schadelijke software te vergiftigen. Dergelijke software kan hardware beschadigen of beschadigen of gevoelige informatie of informatie stelen. Ransomware wordt ook op deze manier verspreid.

Deze vorm van malware is de afgelopen 12 maanden enorm gegroeid. Het codeert gegevens op een geïnfecteerde computer of telefoon, zodat de eigenaar er geen toegang toe heeft. Het eist dan dat de eigenaar losgeld betaalt om het weer toegankelijk te maken.

Phishing is vaak een opmaat naar sociaal gemanipuleerde malware op een machine, maar het wordt ook gebruikt om gevoelige gegevens te vinden. U ontvangt bijvoorbeeld een e-mail van uw bank waarin u om uw gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd om toegang te krijgen tot uw account. Alleen de e-mail is niet van uw bank, maar van een phisher die zich voordoet als uw bank. En het volgende dat u weet, zijn uw betaal- en spaarrekeningen leeg.

NSS merkt op dat in 2016 elke maand meer dan 145.000 unieke phishing-campagnes werden gerapporteerd. Net zo frequent was de ontdekking van 125.000 phishing-websites.

De situatie werd zelfs zo verontrustend bij bedrijven, die de afgelopen drie jaar 2,3 miljard dollar verloren aan phishingtrucs, dat de FBI een speciale waarschuwing over dit onderwerp gaf.

1. Gebruik / installeer de meest veilige internetbrowser

Grote browsers bieden bescherming tegen social engineering-malware en phishing, hoewel sommige meer bescherming bieden dan andere.

Bijvoorbeeld in de nieuwste browsertests van NSS, De nieuwe Edge-browser van Microsoft blokkeerde 99% van de kwaadaardige monsters die er naartoe werden gegooid, vergeleken met 85,9% voor Google Chrome en 78,3% voor Mozilla Firefox.

NSS-rapport (browsers)

(link naar NSS-rapport)

3 Beste internetbrowsers voor veilig browsen

 1. Microsoft Edge (versie 2017)
 2. Google Chrome
 3. Mozilla FireFox

Sinds enkele jaren heeft Microsoft in zijn browsers een technologie opgenomen die SmartScreen URL en Application Reputation-filtering wordt genoemd.

De technologie controleert de reputatie van een URL voordat deze in de browser kan worden gedownload. Als de reputatie van de website slecht is, zoals het geval zou zijn bij een phishing-website, ontvangt u een melding. U kunt vervolgens kiezen of u naar uw startpagina gaat, een website waar u eerder bent geweest, of dat u een duivel bent en verder gaat naar de website met een slechte reputatie.

Dezelfde screening vindt plaats wanneer u probeert een bestand van een dubieuze website te downloaden. De browser blokkeert de download.

NSS ontdekte ook dat Edge de snelste was die nieuwe social engineering-malware in slechts 10 minuten blokkeerde. Vergelijk dit met vier uur, 39 minuten voor Chrome en vier uur, vijf minuten voor Firefox.

Het was ook het meest effectief in het aanpakken van "zero day" -kwetsbaarheden. Dit zijn fouten die voor het eerst in een aanval worden misbruikt: 98,7%, vergeleken met 92,8% voor Chrome en 78,3 procent voor Firefox.

2. Pas uw beveiligingsinstellingen aan

U kunt een browser ook veiliger maken door deze aan te passen via zijn voorkeuren of instellingenmenu. Knoeien met instellingen kan echter ongemakken veroorzaken.

Bijvoorbeeld door functies als 'autofill“, Die automatisch formulieren op webpagina's vult en wachtwoordopslag voorkomt dat bestanden gegevens opslaan zodat iedereen die uw systeem hackt, ze kan minen.

Aan de andere kant kan het handmatig invullen van formulieren en het typen van gebruikersnamen en wachtwoorden een last zijn.

Het uitschakelen van andere functies kan het "aanvalsoppervlak" verminderen, de plaatsen die beschikbaar zijn voor indringers om uw systeem aan te vallen, maar ze kunnen ook uw surfplezier verminderen. Uitdoen "koekjes,'Kan bijvoorbeeld uw privacy verbeteren. Het probleem is dat er veel websites zijn die hun webpagina's niet aan u aanbieden als u geen cookies hebt ingeschakeld. Hetzelfde geldt voor het inschakelen van plug-ins, JavaScript en, in mindere mate, Java.

Een optie die u zeker moet inschakelen, is echter:pop-upvensters blokkeren'Om te voorkomen dat vervelende advertenties verschijnen op webpagina's die u bezoekt. En als uw browser dit ondersteunt, kiest u de verzendaanvragen 'Niet volgen' met uw browseverkeeroptie om te voorkomen dat marketeers rondneuzen op uw Net-reizen.

Hier zijn stapsgewijze handleidingen voor het beveiligen van uw browsers (d.w.z. ze minder kwetsbaar maken).

 • Microsoft IE Guide (HowToGeek)
 • Google Chrome Guide (TechRepublic)
 • Mozilla FireFox Guide

Zoals met alle software, wilt u er altijd voor zorgen dat uw browser up-to-date is met de nieuwste upgrades en patches. Vaak worden die patches gemaakt om nieuw gevonden beveiligingsfouten in de software aan te pakken. Het actueel houden van een browser is minder een probleem dan vroeger, omdat updates nu vaak worden geautomatiseerd.

3. Gebruik Password Manager (niet de opties "Automatisch aanvullen")

Naast uw browser is een goede wachtwoordbeheerder bijna essentieel geworden voor veilig surfen. Vooral nadat u de opties ‘Wachtwoorden onthouden en formulieren invullen’ van uw browser heeft uitgeschakeld.

Functies kunnen variëren van manager tot manager, maar ze hebben allemaal één ding gemeen:

Ze onthouden uw inloggegevens - gebruikersnaam en wachtwoord - voor een website en vullen deze in wanneer u op de inlogpagina terechtkomt.

wachtwoord managers

Hiermee kunt u unieke en veilige referenties maken voor elke website die ze wil, zonder die referenties in het geheugen te moeten vastleggen. U hoeft maar één wachtwoord te onthouden: het hoofdwachtwoord voor toegang tot wachtwoordbeheer.

Duizenden, soms miljoenen wachtwoorden worden elke dag aangetast, zodat wachtwoordbeheerders u kunnen helpen het domino-effect te voorkomen dat optreedt bij het hergebruik van wachtwoorden. Dieven van referenties kunnen een reeks gestolen aanmeldgegevens gebruiken en deze via automatiseringstechnieken op duizenden websites aansluiten. Als ze dat gedaan hebben, kunnen ze elke site kraken waar je je wachtwoord opnieuw hebt gebruikt. Het gebruik van unieke wachtwoorden vermindert de schade die met een enkel wachtwoord kan worden aangericht.

Hier zijn 3 meest populaire wachtwoordbeheerders in 2017

 1. 1PassWord ($ 2,99 / maand)
 2. KeePass (GRATIS)
 3. LastPass (GRATIS)

Hoewel het invoegen van iets nieuws in uw webflow u misschien niet aantrekkelijk lijkt, zijn wachtwoordbeheerders na installatie relatief onopvallend. De meeste worden in een browser naar keuze als plug-in geïnstalleerd. Daar zullen ze je cyberspace zien reizen. Als een website nieuw voor u is, helpt het programma u om daarvoor referenties te maken. Als u eerder op de site bent geweest, vult de software automatisch uw inloggegevens in. Bovendien maken de meeste managers ook een lijst met sites waarvoor ze aanmeldingen hebben opgeslagen die snel toegankelijk zijn via de werkbalk van uw browser..

4. Gebruik creativiteit wanneer u uw wachtwoorden maakt

Als het onthouden van veel wachtwoorden een hele klus is, is het maken van wachtwoorden net zo belastend. Wachtwoordbeheerders kunnen dat ook voor u automatiseren. Je kunt ze vertellen om een ​​veilig wachtwoord voor je te maken en het is zo gedaan.

In sommige managers kunt u zelfs de wachtwoorden aanpassen die ze maken.

U kunt een wachtwoord van een bepaalde lengte maken. De aanbevolen lengte is 16 tekens. Maar dat kan voor sommige websites te lang zijn. U wilt dat het wordt uitgesproken wanneer u cijfers, hoofdletters en speciale tekens gebruikt. Of als u vergelijkbare tekens zoals 1 en l of O en 0 uitsluit.

Als je ouderwets gaat en met de hand wachtwoorden maakt in een vorm, kan een wachtwoordbeheerder je daar ook bij helpen. Het zal je vertellen of je creatie veilig is of dat je dat wachtwoord ergens anders al hebt gebruikt.

Een van de grootste voordelen van een wachtwoordbeheerder is dat de meeste van hen op verschillende platforms werken. Of u nu op uw telefoon, tablet, laptop of desktop werkt, u hebt altijd toegang tot uw gegevens. Dat betekent ook dat u geen veilig wachtwoord zoals F * t5pWU397% 6QvAk7K9W hoeft in te voeren op een smartphonetoetsenbord.

Wat meer is, met informatie gesynchroniseerd tussen platforms, zullen uw apparaten automatisch worden bijgewerkt wanneer u uw inloggegevens wijzigt of nieuwe toevoegt.

5. Verberg uw IP met een VPN

Het hebben van een veilige browser en een wachtwoordbeheerder biedt u een zekere mate van beveiliging tijdens het surfen op het web, maar als u de veiligheid naar een hoger niveau wilt tillen, kunt u overwegen een Virtual Private Network-service te gebruiken.

VPN-services beschermen beide uw verbinding met internet door de gegevens in de verbinding te coderen en verbergen waar u verbinding maakt met internet, wat uw privacy beschermt.

Het coderen van uw verbinding met internet is vooral belangrijk wanneer u werkt onveilige wifi-netwerken, zoals die gevonden worden op openbare plaatsen zoals luchthavens, hotels en restaurants. Die netwerken zijn onzeker omdat het voor een snoop vrij eenvoudig is om verkeer op hen te onderscheppen met een softwaretool die een sniffer wordt genoemd. Met een gecodeerde verbinding zien snoops die uw gegevens vastleggen echter alleen maar afval.

Wanneer u verbinding maakt met de VPN-service waarop u zich abonneert, maskeert deze uw identiteit op het internet. Dat betekent dat uw internetprovider uw bewegingen niet online kan volgen. Uw regering zal het u ook moeilijker maken om u te volgen. En sites die u normaal gesproken zouden herkennen, zoals uw bank, weten niet wie u bent en zullen u vragen zich bij hen te authenticeren.

Het gebruik van een VPN heeft wat gedoe en daarom gebruiken meestal alleen mensen met een extra behoefte aan privacy. Ze kunnen bijvoorbeeld uw internetervaring vertragen, omdat uw verkeer mogelijk meer hop maakt om van punt A naar punt B te komen dan wanneer u geen VPN zou gebruiken.

Bovendien bevinden de servers van een VPN-service zich waarschijnlijk over de hele wereld. Dat kan problemen veroorzaken als u streamingdiensten gebruikt met regionale beperkingen, zoals Netflix en YouTube. Als u bent verbonden met een VPN-server in Tokio, lijkt het met de streaming-service alsof u zich in Tokio bevindt en niet bij u thuis of op kantoor.

VPN-providers bieden hun diensten aan in zowel abonnementen als gratis aanbiedingen. Het probleem met gratis diensten is dat ze op een bepaalde manier hun geld moeten verdienen. Vaker wel dan niet betekent dat uw gegevens verkopen aan marketeers. Dus als het beschermen van uw privacy net zo belangrijk is als het beschermen van uw communicatie, wilt u misschien gratis VPN's vermijden.

Een uitzondering op die regel is echter de nieuwste versie van de Opera-browser. Er zijn gratis VPN-services ingebouwd. Hoewel Opera in de kern dezelfde browserkern gebruikt als Google's Chrome, herkennen sommige websites Opera mogelijk niet. Bovendien kunnen de VPN-proxy's van Opera ook worden geblokkeerd op bepaalde websites, zoals Netflix.

Anders zal Opera's VPN doen wat van een VPN wordt verwacht. Het zal uw IP-adres vervangen door een virtueel IP-adres om net-trackers te dwarsbomen. Hiermee krijgt u toegang tot websites die zijn geblokkeerd door firewalls of een organisatie zoals een school of bedrijf. En het kan sessies op openbare Wi-Fi-plekken beschermen.

Beste keuzes voor VPN

 1. ExpressVPN - Beoordeling lezen
 2. NordVPN - Beoordeling lezen
 3. CyberGhost - Beoordeling lezen
 4. PureVPN - Beoordeling lezen

P.S. Hier is een volledige lijst met de beste VPN-services (bijgewerkt voor 2018)

6. Beveiliging van de site bevestigen (https versus http)

Een manier om te bepalen of een site betrouwbaar is, is of deze een groen hangslot heeft in de adresbalk van uw browser.

Dat betekent niet alleen dat het verkeer tussen u en de site is gecodeerd, maar dat het eigendom van het domein is gevalideerd. Hoewel domeinvalidatie nuttig is, zegt het niets over de legitimiteit van de eigenaar.

Er is een ander validatieniveau voor dat genaamd Uitgebreide validatie. Organisaties moeten hun identiteit en legitimiteit als bedrijf bewijzen voordat ze EV-validatie kunnen krijgen. Dit verschijnt als een groene adresbalk en vergrendeling in uw browser.

Chrome HTTP niet veilig

Zelfs als u rigoureus bent over het volgen van goede veiligheidshygiëne, kan sommige persoonlijke informatie die u tijdens uw digitale leven naar internet heeft geüpload in verkeerde handen vallen. Als het een e-mailadres is dat deel uitmaakt van een datalek, kunt u een automatische melding krijgen via een gratis service die wordt aangeboden door de website voor het bewaken van inbreuken..

Het is ook een goed idee om waarschuwingen van uw creditcardaanbieders en banken te activeren. Die meldingen houden u op de hoogte van verschillende soorten activiteiten in die accounts. Vervolgens kunt u in geval van een compromis onmiddellijk op de situatie reageren.

7. Phishing-e-mails en tips om ze te vermijden

Phishing-voorbeeldOngetwijfeld denk je dat je weet hoe je een phishing-e-mail kunt vinden. Maar doe jij?

Phishing-e-mails krijgen een gemiddeld klikpercentage van ongeveer 10 procent of hoger, volgens een rapport dat vorige maand werd uitgegeven door Wombat Security Technologies.

En er zijn er veel. Als u niet op de ene klikt, kunt u heel goed op de volgende klikken.

Diligent publiceerde onlangs de resultaten van een onderzoek naar welke phishing-e-mails waarop mensen het meest waarschijnlijk klikten.

Meer dan 68 procent van de mensen zou op een e-mail klikken als het leek alsof het van iemand kwam die ze kennen. En 61 procent zou op een e-mail klikken die naar sociale media verwees, zoals iemand die zei: "Heb je deze foto van jou gezien?" LOL."

Mensen die een e-mail kregen die eruitzag als een uitnodiging voor toegang tot een gedeeld bestand op een service zoals Dropbox, klikten daar 38 procent van de tijd in.

Andere succesvolle phishing-e-mails waren berichten die gebruikers vertelden dat ze iets moesten doen. Instructies / informatie zoals:

 • Nodig om hun account te beveiligen
 • Een nieuwe login voor sociale media nodig
 • Een rechtszaak hebben - de kennisgeving van de rechtbank staat in de bijlage
 • Waren een belastingteruggave verschuldigd

Volgens Diligent worden 156 miljoen phishing-e-mails elke dag verzonden, en 16 miljoen daarvan worden niet gedetecteerd door spamfilters.

Dus wat gebeurt er als u op de link klikt of de bijlage opent? Je krijgt malware, dat is wat.

Meer dan 90 procent van de phishing-e-mails bevat ransomware. Dit zijn programma's die uw computer infecteren en al uw bestanden coderen. De hackers vragen u vervolgens om hen geld te sturen om uw bestanden terug te krijgen - maar er is geen garantie dat ze hun belofte nakomen. Nou, het zijn tenslotte criminelen!

Vorig jaar namen ransomware-hackers meer dan $ 1 miljard aan slachtoffers op.

U kunt ook geïnfecteerd raken door malware die alles wat u doet bespioneert, inclusief de wachtwoorden die u typt in uw site voor online bankieren. Andere malware neemt uw computer over en gebruikt deze om meer spam te verzenden. Dat vertraagt ​​uw computer en kan u in de problemen brengen met uw internetprovider.

Tips voor het herkennen van phishing
 • Spelfouten of grammaticafouten. Echte bedrijven huren teksteditors in om hun e-mails te controleren voordat ze uitgaan.
 • Het gebruikt je naam niet.
 • Het is van iemand die u niet kent, of het verwijst naar een transactie die u niet kent.
 • Het vraagt ​​om uw persoonlijke gegevens.
 • Het lijkt te mooi om waar te zijn. Of jammer om waar te zijn.
 • De toon is urgent of zelfs bedreigend.
 • Het retouradres van de e-mail of de URL van de link ziet er niet goed uit. In plaats van u naar MyBank.com te brengen, gaat het bijvoorbeeld naar MyBank-this-is-real-we-swear.com.
 • Het vraagt ​​u om geld of een donatie.
 • Het is zo vaag als het kan zijn, en het wil dat je op een link klikt of een bestand downloadt voor meer informatie.

Met de constante groei van cybercriminaliteit en online oplichting verliezen mensen miljarden en zijn veel mensen hun identiteit kwijt.

Deze gids helpt u het volgende te voorkomen:

 • Identiteitsdiefstal
 • Creditcardfraude
 • Phishing-e-mails
 • en meer.

We hebben 14 manieren aangegeven om uw online activiteiten superveilig te houden. Aan het einde van het artikel hebben we enkele IT-branche-experts beoordeeld die een goed inzicht in de toekomst geven.

8. Download software van vertrouwde bronnen

Niet-vertrouwde softwareHet internet wordt overspoeld met verschillende soorten software die u kunt downloaden en op uw computer kunt installeren. Onthoud dat niet alle downloads zijn even betrouwbaar.

Een goedgekeurde software-update voor uw besturingssysteem (meestal Windows of macOS) is zeker veilig te installeren. Aan de andere kant van het spectrum is een download van een goedkoop ogende website die belooft de bestanden op uw computer op te schonen er een om weg te blijven van.

Download commerciële apps die zijn gekocht van beveiligde sites en gratis apps van sites met een goede reputatie (zoals Tucows en ZDNet, evenals officiële bronnen zoals de Mac App Store). Als u niet zeker bent over de oorsprong van software, download of installeer deze dan niet. Zoek het op internet en controleer op recensies en blogberichten over de software van gerenommeerde bronnen. Het duurt niet lang om te zeggen of een stukje software echt is en vertrouwd wordt door de webgemeenschap.

9. Vermijd sites voor het delen van bestanden en torrenting

Sites die worden gebruikt om een ​​back-up van uw bestanden te maken en deze te synchroniseren, zijn over het algemeen prima te gebruiken en zijn veel veiliger dan veel mensen denken. Maar plaatsen waar u actief bent in het delen van inhoud met anderen, bijvoorbeeld sites voor het delen van bestanden, kunnen uw computer in gevaar brengen. Dit komt omdat dergelijke sites vaak te maken hebben met het delen van bestanden die niet zijn bedoeld om te delen.

Deze bestanden kunnen films, software of andere inhoud zijn met een commerciële, auteursrechtelijk beschermde waarde. Iemand die controle over de computers van anderen wil krijgen, kan gemakkelijk wat malafide software delen - malware genoemd. Dit geeft hen toegang tot uw machine als deze op uw systeem zou worden uitgevoerd.

Wees daarom voorzichtig wanneer u een dergelijke service gebruikt. Het is vanzelfsprekend dat het verstandig is om auteursrechtwetten in uw land na te leven!

10. Schakel waar mogelijk tweefactorauthenticatie in

Authenticatie in twee stappenVeel van de meest websites die het meest kritisch zijn voor ons leven: websites voor online bankieren, Gmail, Facebook etc. bieden tweefactorauthenticatie.

Dit betekent dat, als iemand er op een of andere manier verdacht uitziet, hij in zal stappen. Dus als het lijkt dat je inlogt vanaf een computer in China, en je hebt die specifieke computer nog nooit eerder gebruikt, en ook heb je nog nooit verliet zelfs je geboortestad - nou, alarmbellen rinkelen en ze zullen ingrijpen. De bank kan bijvoorbeeld een eenmalige code naar uw telefoon sturen of u een code per e-mail sturen.

Tenzij de hacker op de een of andere manier in uw e-mail of uw telefoon terechtkwam, worden ze geblokkeerd voor uw account.

En als u ooit uw wachtwoord verliest of iemand probeert uw account te kapen, kunt u de tweede autorisatiemethode doorlopen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen en uw account terug te krijgen.

Maar tweefactorauthenticatie is niet automatisch. U moet uw mobiele nummer doorgeven aan uw bank en u moet de twee-factor inschakelen met Google en Facebook.

Als je het nog niet hebt gedaan, is dit het moment.

Volgens de Pew-enquête zei 16 procent van de respondenten dat hun e-mailaccounts waren overgenomen. Terwijl 13% zei dat dit was gebeurd met een van hun sociale media-accounts.

Hier zijn de instructies voor de meest populaire services:

 • PayPal
 • Amazone
 • Google
 • tjilpen
 • Facebook

11. Wijzig uw wachtwoorden na een inbreuk

Over uw wachtwoorden na een inbreuk gesproken - dat zou u moeten doen.

Volgens de Pew-enquête heeft 64 procent van de Amerikanen persoonlijke ervaring met een grote datalek.

Als u een van hen bent, of vermoedt dat u dat bent, verander dan uw wachtwoorden. Begin met uw belangrijkste sites: bank-, creditcard- en winkelsites. Ga vervolgens naar je favoriete sociale mediasites.

De kans is groot dat u zich zelfs niet alle plaatsen kunt herinneren waar u een account hebt?

Ga terug naar de vorige stap en installeer een wachtwoordbeheerder.

12. Overweeg het gebruik van kredietbewaking

Een ander ding dat de criminelen zullen doen als ze toegang krijgen tot uw persoonlijke informatie is het openen van nieuwe accounts op uw naam. Je ziet deze verklaringen nooit omdat je niet weet dat de accounts zelfs bestaan. Nou pas als je door incassobureaus wordt opgejaagd en ontdekt dat je geen kredietwaardigheid meer hebt.

Gelukkig is het hier heel eenvoudig om je hiertegen te beschermen. En vrij.

Je hebt misschien gehoord dat je één gratis rapport per jaar van elk van de kredietbewakingsdiensten hebt toegestaan, dus je hebt er geen moeite mee gedaan.

Nu zijn er verschillende gratis opties waarmee u uw kredietrapport kunt bekijken wanneer u maar wilt, zonder enige schade aan uw kredietwaardigheid. En ze sturen u ook een melding als iemand op uw naam een ​​nieuw kredietaccount probeert te openen.

Capital One en Discover Card bieden beide gratis online kredietbewaking.

Mijn persoonlijke favoriete service is Credit Karma, en een andere populaire optie is Credit Sesame.

 • Credit Karma
 • Ontdek Credit Scorecard
 • Capital One CreditWise
 • Credit Sesame

13. Overweeg het gebruik van extra antivirusbescherming & Vergrendel uw scherm

Inmiddels zou u het idee moeten hebben dat NIET klikken op phishing-e-mails uw eerste verdedigingslinie is.

Maar wat gebeurt er als u dat doet en de malware uw computer of smartphone begint binnen te vallen?

Met een beetje geluk heb je een anti-virus om het op te vangen.

Ik gebruik Avast, en er zijn verschillende anderen van zeer gerenommeerde bedrijven die u geen geld kosten.

 • avast
 • Avira
 • BitDefender

U kunt ook de antivirussoftware voor uw smartphone downloaden. Maar volgens Pew heeft slechts 32 procent van de mensen het.

Een andere manier om uw computer of mobiele apparaat te beschermen, is door wachtwoord- of pincode- of vingerafdrukvergrendelingen in te schakelen.

Volgens de Pew-enquête gebruikt 28 procent van de smartphonebezitters geen schermvergrendeling of andere beveiligingsfunctie om de toegang tot hun telefoon te beperken.

De meeste mensen beveiligen hun laptops ook niet. Het is eenvoudig genoeg voor een dief om uw apparaat te pakken en ermee weg te lopen en alle gegevens erin. Als u het hebt ingesteld met automatische aanmeldingen bij uw financiële sites, e-mail of sociale media-accounts, bent u nog kwetsbaarder.

Heb je een camera op je computer? Ik bewaar een Post-It boven de mijne en Mark Zuckerberg van Facebook gebruikt een stuk tape. Het is een snelle en gemakkelijke oplossing. Ik ben blij te weten dat een vreemde me niet ziet terwijl ik spinazie tussen mijn tanden kies.

Vanwege het grote aantal inbreuken in het nieuws recent, zijn mensen zich meer bewust van cybersecurity-problemen dan ooit tevoren, zei Pew's Rainie.

"Maar in hun dagelijks leven doen ze niet alsof het een centrale zorg is," zei hij. "Het is een paradox."

14. Wees prompt over het bijwerken van uw besturingssysteem en software

Houd uw pc bijgewerktWanneer een bedrijf ontdekt dat er een beveiligingsprobleem is in de software, stuurt het een update.

Sommige programma's doen automatische updates, zonder toestemming te vragen. Maar veel besturingssystemen en toepassingen vragen eerst.

De meeste mensen keuren de update niet meteen goed. Gezien de keuze, kiest slechts 32 procent van de mensen ervoor dat hun apps zichzelf automatisch bijwerken. Van de rest voert 38 procent de updates uit wanneer het uitkomt, en 10 procent installeert nooit app-updates.

Als het gaat om belangrijke updates, zoals het besturingssysteem van de telefoon, wacht 42 procent tot het handig is, volgens de Pew-enquête, en 14 procent werkt het nooit bij.

Dat is een probleem. Wanneer hackers ontdekken dat er een beveiligingsprobleem is, haasten ze zich om hiervan te profiteren voordat iedereen een upgrade uitvoert. Hoe langer je neemt, hoe meer risico je loopt.

Dus waarom mensen niet meteen updaten?

"Het kan strikt een kwestie van gemak en controle zijn," zei Pew's Rainie. “Sommige mensen denken, ik wil updates in mijn eigen tijd doen. Of ik wil niet doorbranden naar mijn datakap. "

15. Gebruik gerenommeerde winkelsites

De meeste e-commerce sites met merknaam, zoals Amazon, hebben goede beveiligingssystemen en betalen graag uw geld terug als er iets misgaat.

Oplichters duiken nog steeds op, hoewel veelbelovende goederen die ze niet leveren. Controleer de beoordelingen en klantrecensies voordat u een aankoop doet.

Als extra voorzorgsmaatregel kunt u, als u met een creditcard betaalt, ook de kosten terugdraaien als er een probleem blijkt te zijn.

Chrome HTTP niet veiligBezoek geen winkelsite zonder GROEN certificaat op de browser. Dit betekent dat ze uw creditcardgegevens niet coderen.

16. Gebruik geen onbeveiligde wifi

De meeste draadloze routers - de apparaten die het internetsignaal delen rond uw huis of kantoor - zullen worden ingesteld om een ​​vorm van codering te gebruiken die een wachtwoord nodig heeft om u verbinding te laten maken met het WiFi-netwerk. Hoewel dit lastig is, is het een veilige manier om ervoor te zorgen dat je het anderen niet gemakkelijk maakt om lid te worden van je draadloze netwerk. Als u dit niet doet, kunnen ze mogelijk onbevoegde toegang krijgen tot een van de computers of apparaten in het netwerk.

Wanneer u niet thuis of op kantoor bent, kunt u verbinding maken met een openbare wifi-hotspot. Deze hebben vaak hun eigen toetredingscriteria (een noodzaak om te registreren of een wachtwoord in te voeren, bijvoorbeeld), maar sommige WiFi-netwerken zijn volledig open. Verbinding maken met dergelijke netwerken is meestal een slecht idee. Het is het beste om in plaats daarvan een veilig netwerk te kiezen of te vertrouwen op de eigen verbinding van uw apparaat met uw mobiele provider.

Een alternatief is om een ​​Virtual Private Network (VPN) -app zoals ExpressVPN (review) te gebruiken. Hiermee kunt u een beveiligde verbinding tot stand brengen, zelfs wanneer u zich bij een onbeschermd WiFi-netwerk hebt aangesloten.

Dergelijke apps zijn ideaal voor Android en iOS. Bekijk voor meer uitgebreide beoordelingen onze VPN-beoordelingen.

17. Maak een back-up van uw gegevens

Hoewel het cruciaal is om je computer te beschermen tegen de buitenwereld, is het belangrijk om te onthouden dat je gegevens - dat zijn bestanden, documenten, foto's, muziek, video's - om een ​​reden hebt: om ze te gebruiken. Het laatste dat u wilt, is dat de harde schijf in uw computer defect raakt en dat u al die waardevolle informatie verliest. Dus wat te doen? Het beste is om een ​​back-uproutine in te stellen. Dat betekent een manier vinden om uw informatie naar een veilige plaats te kopiëren, zodat u niet alleen op de harde schijf van uw computer vertrouwt.

U kunt uw back-ups maken op een externe harde schijf, zoals een schijf die via een USB-kabel op de computer is aangesloten.

Meer en meer mensen wenden zich nu tot cloudback-ups. Cloudback-ups bieden u een veilige manier om gegevens via internet over te zetten naar een service zoals Dropbox.

Gebruik voor de beste bescherming een combinatie van fysieke en cloudback-ups. Dit betekent dat uw gegevens veilig moeten zijn, zelfs als zich een ramp voordoet. Een service zoals Acronis kan geschikt zijn als u voor de hybride back-uproute wilt gaan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me