17 Biztonságos böngészési tippek

Az internet veszélyes hely lehet a gondatlanok számára. Tegye föl a helytelen webhelyet, és megfertőzheti számítógépét olyan rosszindulatú szoftverekkel, amelyek ellopják az adatait vagy átverik azokat, és váltságdíjat követelnek a visszatérítésért. Töltsön be hamis formában egy felhasználónevet és jelszót, így a digitális élete pirítósra fordítható.


Milyen félelmetesnek hangzik, ha óvatos, nagy biztonsággal szörfözhet a Net-on.

A biztonságos szörfözés a böngészővel kezdődik.

A böngészőkben a téves csalók áldozatainak két legnépszerűbb módja a társadalmilag tervezett malware és az adathalász.

Az NSS Labs, egy független tesztelő szervezet szerint az internethasználók közel egyharmada társadalmilag tervezett malware áldozatok. Valamely megtévesztés, például egy gazember weboldalra való hivatkozás vagy egy fertőzött dokumentum megnyitása révén a rossz szereplők manipulálhatnak egy embert, hogy rosszindulatú szoftverekkel mérgezzék meg gépeiket. Az ilyen szoftver veszélyeztetheti vagy megrongálhatja a hardvert, vagy ellophatja az érzékeny információkat vagy információkat. A Ransomware így is terjesztésre kerül.

A malware ezen formája vadon növekedett az elmúlt 12 hónapban. Titkosítja az adatokat egy fertőzött számítógépen vagy telefonon, így a tulajdonos nem fér hozzá hozzá. Ezután a tulajdonos köteles váltságdíjat fizetni, hogy ismét hozzáférhetővé váljon.

Az adathalászat gyakran előfeltétele a társadalmilag megtervezett rosszindulatú programok ültetésének egy gépen, de arra is használják, hogy érzékeny adatokat szerezzenek. Például e-mailt kap a bankjától, amelyben megadja felhasználónevét és jelszavát a fiók eléréséhez. Csak az e-mail nem a bankjától származik, hanem az adathalásztól, akit maszkolnak, mint a bankját. És a következő dolog, amiről tudod, hogy a csekk- és megtakarítási számlái üresen futnak.

Az NSS megjegyzi, hogy 2016-ban havonta több mint 145 000 egyedi adathalász kampány jelentése volt. Ugyanilyen gyakran fordult elő 125 000 adathalász webhely felfedezése.

Valójában a helyzet annyira aggasztóvá vált a vállalkozások körében, amelyek az elmúlt három évben 2,3 milliárd dollárt vesztettek az adathalász csalások miatt, hogy az FBI külön figyelmeztetést adott ki a témában.

1. Használja / telepítse a legbiztonságosabb internetes böngészőt

A nagyobb böngészők védelmet nyújtanak a szociális mérnökök által okozott rosszindulatú programok és az adathalászok ellen, bár néhányuk nagyobb védelmet nyújt, mint mások.

Például az NSS legújabb böngészőtesztjeiben, A Microsoft új Edge böngészője blokkolta a rá dobott rosszindulatú minták 99% -át, szemben a Google Chrome 85,9% -ával és a Mozilla Firefox 78,3% -ával.

NSS jelentés (Böngészők)

(link az NSS jelentéshez)

3 legjobb böngésző a biztonságos böngészéshez

 1. Microsoft Edge (2017-es verzió)
 2. Google Chrome
 3. Mozilla Firefox

A Microsoft évek óta beépíti böngészőibe a SmartScreen URL és az alkalmazás hírnév szűrésének nevezett technológiát.

A tech ellenőrzi az URL hírnevét, mielőtt lehetővé tenné az letöltést a böngészőbe. Ha a webhely hírneve rossz, mint az adathalász webhely esetén, riasztást fog kapni. Ezután kiválaszthatja, hogy belépjen a kezdőlapjára, egy olyan webhelyre, ahol már járt korábban, vagy ördög legyen, és lépjen a rossz hírnév webhelyére.

Hasonló átvilágítás történik, amikor megkísérel letölteni egy fájlt egy megkérdőjelezhető webhelyről. A böngésző blokkolja a letöltést.

Az NSS azt is megállapította, hogy az Edge a leggyorsabban blokkolja az új szociális mérnöki kártevő programokat, mindössze 10 percet vesz igénybe. Hasonlítsa össze ezt négy órával, a Chrome-val 39 perccel, a Firefox esetében pedig négy órával, öt perccel.

Ez volt a leghatékonyabb a „nulla napos” sérülékenységek kezelésében is. Ezeket a hibákat először használják ki a támadás során: 98,7%, szemben a Chrome 92,8% -ával és a Firefox 78,3% -ával.

2. Testreszabhatja biztonsági beállításait

A böngészőt biztonságosabbá teheti azáltal is, hogy testreszabja azt a beállítások vagy a beállítások menü segítségével. A beállításokkal való bántalmazás azonban kényelmetlenségeket okozhat.

Például az olyan funkciók kikapcsolása, mint a „Az automatikus kitöltés“, Amely automatikusan kitölti a weblapok űrlapjait, és a jelszavak tárolása megakadályozza a fájlokat abban, hogy az adatok készen álljanak arra, hogy bárki feltörhesse a rendszerét, hogy az enyém legyen..

Másrészt a nyomtatványok kézi kitöltése, valamint a felhasználónevek és jelszavak beírása teher lehet.

Más funkciók kikapcsolása csökkentheti a „támadási felületet”, a betolakodók számára elérhető helyeket a rendszer megtámadására, de ezek csökkenthetik a szörfözés örömét is. Kikapcsolni "keksz,Például javíthatja az Ön személyes adatait. A probléma az, hogy rengeteg olyan webhely működik, amely nem szolgálja fel weblapjait Önnek, ha nincs engedélyezve a sütik. Ugyanez igaz a plug-inek, a JavaScript és kisebb mértékben a Java engedélyezésére.

Az egyik lehetőség, amelyet feltétlenül be kell kapcsolnia, a következő:blokkolja az előugró ablakokat”, Hogy megakadályozzák a bosszantó hirdetéseket a felkeresett weboldalakon. És ha böngészője támogatja, válassza a „Ne kövesse nyomon” kéréseket a böngészési forgalom opcióval, hogy a marketingszakemberek ne szimatolhassanak a nettó utazásain..

Itt található lépésről lépésre a böngészők biztonságossá tétele (azaz azok kevésbé sebezhetővé tétele).

 • Microsoft IE útmutató (HowToGeek)
 • Google Chrome útmutató (TechRepublic)
 • Mozilla FireFox útmutató

Mint minden szoftver esetén, mindig ellenőrizze, hogy böngészője naprakész-e a legújabb frissítésekkel és javításokkal. Ezeket a javításokat sokszor hozták létre a szoftver új feltárt biztonsági hibáinak kiküszöbölésére. A böngésző aktuális tartása kevésbé probléma, mint régen, mivel a frissítéseket gyakran automatizálják.

3. Használja a Jelszókezelőt (nem az „Automatikus kitöltés” ​​opciókat)

A böngésző mellett egy jó jelszókezelő szinte elengedhetetlenné vált a biztonságos szörfözéshez. Különösen azután, hogy kikapcsolta a böngésző „Jelszavak emlékezete és űrlapok kitöltése” lehetőségeit.

A funkciók kezelőtől menedzserig változhatnak, de mindegyiknek van egy közös dolga:

Emlékeznek a webhely hitelesítő adataira - felhasználónevére és jelszavára -, és kitölti őket, amikor a weboldalra jelentkezik.

jelszókezelők

Ez lehetővé teszi, hogy egyedi és biztonságos hitelesítő adatokat hozzon létre minden olyan webhelyhez, amely azt akarja, anélkül, hogy ezeket a hitelesítő adatokat a memóriába kellene köteleznie. Csak egy jelszót kell megjegyeznie: a fő jelszót a jelszókezelő eléréséhez.

A jelszavak ezrei, néha milliók veszélyeztetik minden nap, így a jelszókezelők segíthetnek elkerülni a jelszó újrafelhasználásakor fellépő dominóhatást. A hitelesítő adatok tolvajai ellophatnak egy sor ellopott hitelesítő adatot, és automatizálási technikák révén csatlakoztathatják őket ezer webhelyhez. Ezután feltörhetnek minden olyan webhelyet, ahol újra felhasználták a jelszavadat. Az egyedi jelszavak használata csökkenti az egyetlen jelszóval okozható károkat.

Íme 3 legnépszerűbb jelszókezelő 2017-ben

 1. 1PassWord (2,99 USD / hó)
 2. KeePass (ingyenes)
 3. LastPass (INGYENES)

Bár valami új beillesztése a webes folyamatba nem feltétlenül vonzó számodra, a jelszókezelők a telepítés után viszonylag zavaróak. A legtöbb telepítést választja a böngészőben plug-inként. Ott figyelni fogják a kibertér utazásait. Ha még nem ismeri a webhelyet, akkor a program segít hitelesítő adatok létrehozásában. Ha már járt a webhelyen, akkor a szoftver automatikusan kitölti bejelentkezési adatait. Ráadásul a legtöbb menedzser létrehoz egy listát azon webhelyekről, amelyekbe bejelentkezett adatokat tárol, és amelyek gyorsan elérhetők a böngésző eszköztárán..

4. Használja a kreativitást a jelszavak létrehozásakor

Ha sok jelszó emlékezése nagy feladat, akkor a jelszavak létrehozása ugyanolyan adózás. A jelszókezelők ezt automatizálhatják az Ön számára is. Megmondhatja nekik, hogy hozzon létre egy biztonságos jelszót az Ön számára, és egy pillanat alatt megtörténik.

Egyes kezelőkben testreszabhatják még az általuk létrehozott jelszavakat is.

Készíthet egy bizonyos hosszúságú jelszót. Az ajánlott hosszúság 16 karakter. De bizonyos webhelyeknél ez túl hosszú lehet. Azt akarja, hogy kiejthető legyen számok, nagybetűk és speciális karakterek használatakor. Vagy ha kizárja a hasonló karaktereket, például az 1 és l, az O és a 0.

Ha régi iskolába jár, és kézzel készít jelszavakat, a jelszókezelő ott is segíthet. Azt fogja mondani, ha a létrehozása biztonságos-e, vagy ha már használta ezt a jelszót máshol.

A jelszókezelő egyik legnagyobb előnye, hogy legtöbbjük platformon keresztül működik. Függetlenül attól, hogy telefonján, táblagépén, laptopján vagy asztalán dolgozik, mindig hozzáférhet hitelesítő adataihoz. Ez azt is jelenti, hogy nem kell gépelnie egy biztonságos jelszót, például az F * t5pWU397% 6QvAk7K9W az okostelefon billentyűzetére..

Mi több, a platformok közötti szinkronizált információkkal az eszközök automatikusan frissülnek, ha megváltoztatja a hitelesítő adatait, vagy újakat ad hozzá..

5. Az IP elrejtése VPN-sel

Ha biztonságos böngészővel és jelszókezelővel rendelkezik, akkor bizonyos fokú biztonságot nyújt az internetes körutazás során, de ha biztonságot szeretne biztosítani egy fokkal, fontolja meg a virtuális magánhálózat szolgáltatás igénybevételét..

A VPN-szolgáltatások egyaránt védik az internettel való kapcsolatot azáltal, hogy titkosítják a kapcsolatban lévő adatokat, és elrejtik, ahonnan csatlakozik a hálózathoz, ez védi a magánéletét.

Az internettel való kapcsolat titkosítása különösen fontos, ha dolgozik nem biztonságos Wi-Fi hálózatok, például a nyilvános helyeken, például repülőtereken, szállodákban és éttermekben találhatóak. Ezek a hálózatok nem biztonságosak, mert a snoop számára elég könnyű elfogni a forgalmat a sniffer nevű szoftver eszközzel. Titkosított kapcsolat esetén azonban az adatok begyűjtésekor csak a szemét jelenik meg.

Amikor csatlakozik a feliratkozott VPN-szolgáltatáshoz, ez elfedi az Ön személyazonosságát a neten. Ez azt jelenti, hogy internetszolgáltatója nem fogja tudni nyomon követni mozgásait online. Kormányának is nehezebb ideje lesz megszabadítani téged. És olyan webhelyek, amelyek általában felismernek téged, például a bankod, nem fogják tudni, hogy ki vagy, és arra kérni fogják, hogy hitelesítse magát.

Van néhány gond a VPN használatával kapcsolatban, ezért általában csak azok a személyek használják őket, akiknek külön adatvédelmi igényük van. Például lelassíthatják az internetes élményt, mert a forgalom valószínűleg több ugrást tesz az A pontról a B pontra való eljutáshoz, mint amennyire lenne, ha nem VPN-t használna.

Sőt, egy VPN-kiszolgáló valószínűleg az egész világon található. Ez problémákat okozhat, ha olyan regionális streaming szolgáltatásokat használ, mint a Netflix és a YouTube. Ha a VPN-szerverhez csatlakozik Tokióban, akkor az streaming szolgáltatáshoz úgy néz ki, mintha Tokióban lennél, és nem otthon vagy irodában.

A VPN szolgáltatók előfizetéseket és ingyenes szolgáltatásokat egyaránt kínálnak. Az ingyenes szolgáltatások problémája az, hogy valamilyen módon kell pénzt keresniük. Leggyakrabban az jelenti, hogy adatait eladják a marketingszakembereknek. Tehát ha a magánélet védelme ugyanolyan fontos, mint a kommunikáció védelme, érdemes lehet elkerülni az ingyenes VPN-eket.

E szabály alóli kivétel azonban az Opera böngésző legújabb verziója. Beépített ingyenes VPN-szolgáltatásokkal rendelkezik. Bár az Opera az operációs rendszer ugyanazt a böngészőmagot használja, mint a Google Chrome, néhány webhely nem ismeri fel az Opera alkalmazását. Ezen túlmenően az Opera VPN-proxyit bizonyos webhelyek, például a Netflix is ​​blokkolhatják.

Ellenkező esetben az Opera VPN megteszi azt, amit elvár a VPN-től. Ez felváltja az Ön IP-címét egy virtuális IP-címre, hogy megakadályozza a nettó nyomkövetőket. Ez lehetővé teszi a tűzfalak által blokkolt webhelyek vagy egy olyan szervezet, mint például egy iskola vagy cég által blokkolt webhelyek elérését. És megvédi a nyilvános Wi-Fi-helyek üléseit.

A legjobb választások a VPN-hez

 1. ExpressVPN - Olvassa el az ismertetőt
 2. NordVPN - Olvassa el az ismertetőt
 3. CyberGhost - Olvassa el az ismertetőt
 4. PureVPN - Olvassa el az ismertetőt

P.S. Itt található a legjobb VPN-szolgáltatások teljes listája (2018-ra frissítve)

6. A webhely biztonságának megerősítése (https vs http)

Az egyik módszer annak megállapítására, hogy egy webhely megbízható-e, ha zöld lakattal rendelkezik a böngésző címsorában.

Ez nem csak azt jelenti, hogy a közted és a webhely közötti forgalom titkosítva van, hanem hogy a domain tulajdonjogát érvényesítették. Noha a domain érvényesítése hasznos, nem mond semmit a tulajdonos legitimitásáról.

Van egy másik szintű érvényesítés az úgynevezett kibővített érvényesítéshez. A szervezeteknek be kell bizonyítaniuk identitását és vállalkozásuk legitimitását, mielőtt megkaphatják az EV hitelesítést. Ez zöld címsorként és zárként jelenik meg a böngészőben.

A Chrome HTTP nem biztonságos

Még akkor is, ha szigorúan betartja a helyes biztonsági higiéniát, a digitális élettartama alatt az internetre feltöltött személyes adatok rossz kezekbe kerülhetnek. Ha ez egy e-mail cím, amely részét képezi az adatok megsértésének, akkor automatikus értesítést kaphat az ingyenes szolgáltatáson keresztül, amelyet a jogsértéseket figyelő webhely kínál..

Az is jó ötlet, hogy aktiválja a hitelkártya-szolgáltatók és a bankok által kínált figyelmeztetéseket. Ezek a figyelmeztetések értesítést jelentenek a számlák különféle tevékenységeiről. Ezután kompromisszum esetén azonnal reagálhat a helyzetre.

7. Adathalász-e-mailek és azok elkerülésére vonatkozó tippek

Az adathalászat példájaKétségtelen, hogy tudod, hogyan kell észlelni egy adathalász e-mailt. De te??

Az adathalász e-mailek átlagos kattintási aránya kb. 10% vagy annál magasabb, mondja a Wombat Security Technologies múlt hónapban kiadott jelentése.

És nagyon sok van. Ha nem kattint egyre, akkor valószínűleg kattint a következőre.

A Diligent nemrégiben tette közzé egy olyan felmérés eredményeit, amely szerint az adathalász e-mailekre az emberek valószínűleg kattintottak.

Az emberek több mint 68 százaléka kattintana egy e-mailre, ha úgy tűnt, mintha valaki ismeri. És 61 százalék kattint egy olyan e-mailen, amely a közösségi médiára utal, például az egyik, amely azt mondja: „Látta ezt a képet rólad? LOL.”

Azok az emberek, akik olyan e-mailt kaptak, amely meghívásnak tűnt egy olyan szolgáltatás megosztott fájljának elérésére, mint például a Dropbox, az idő 38 százalékára kattintottak..

Más sikeres adathalász e-mailek voltak, amelyek azt mondták a felhasználóknak, hogy meg kell tenniük valamit. Útmutatások / információk, például:

 • Biztosítaniuk kell számláját
 • Új közösségi média bejelentkezésre van szüksége
 • Bírósági megjelenés - a bírósági értesítés a mellékletben található
 • Az adó visszatérítésére került sor

Diligent szerint minden nap 156 millió adathalász e-mailt küldenek, és 16 milliót nem észlel a spamszűrő..

Mi történik, ha rákattint a linkre, vagy megnyitja a mellékletet? Ha rosszindulatú programokat kapsz, ez az.

Az adathalász e-mailek több mint 90 százaléka ransomware-t tartalmaz. Ezek olyan programok, amelyek megfertőzik a számítógépet és titkosítanak minden fájlt. A hackerek ezután arra kérnek pénzt, hogy küldje el számukra a fájljaikat, de nem garantálja, hogy betartják ígéretüket. Nos, ők végül bűnözők!

Tavaly a ransomware hackerek több mint 1 milliárd dollárt vonták el az áldozatok részéről.

Megfertőzhet olyan rosszindulatú programoktól is, amelyek kémkednek minden, amit csinál, beleértve az online banki webhelyen beírt jelszavakat is. Más rosszindulatú programok veszik át a számítógépet, és további spam küldésére használják. Ez lelassítja a számítógépet, azzal a potenciállal, hogy bajba kerüljen az internetszolgáltatóval.

Tippek az adathalászat felismeréséhez
 • Helyesírási vagy nyelvtani hibák. Az igazi cégek bérbeadnak másolatkezelőket, hogy ellenőrizhessék e-maileiket, mielőtt kimennek.
 • Nem a nevét használja.
 • Valaki olyan személytől származik, akit nem ismersz, vagy olyan tranzakcióra utal, amely önnek ismeretlen.
 • A személyes adatait kéri.
 • Túl jónak tűnik, hogy igaz legyen. Vagy túl rossz ahhoz, hogy igaz legyen.
 • A hang sürgõs vagy akár fenyegetõ.
 • Az e-mail visszatérő címe vagy a link URL-je nem tűnik megfelelőnek. Például ahelyett, hogy a MyBank.com webhelyre viszi, a MyBank-this-is-real-we-swear.com webhelyre kerül..
 • Pénzt vagy adományt kér.
 • Olyan homályos, amennyire csak lehet, és azt akarja, hogy kattintson egy linkre, vagy töltsön le egy fájlt, hogy többet megtudjon.

A számítógépes bűncselekmények és az online csalások folyamatos növekedésével az emberek milliárdokat veszítenek, és sok ember elvesztette személyazonosságát.

Ez az útmutató segít elkerülni a következőket:

 • Személyazonosság-lopás
 • Hitelkártya-csalások
 • Adathalász e-mailek
 • és több.

14 módszerre mutattunk rá, amelyekkel az online tevékenységeid szuper biztonságosak lehetnek. A cikk végén néhány informatikai szakértőt áttekintettünk, akik jó betekintést nyújtanak a jövőbe.

8. Töltse le a szoftvert megbízható forrásokból

Nem megbízható szoftverAz internet el van töltve különféle szoftverekkel, amelyeket letölthet és telepíthet a számítógépére. Tartsd észben, hogy nem minden letöltés egyformán megbízható.

Az operációs rendszer (általában Windows vagy macOS) jóváhagyott szoftverfrissítése minden bizonnyal biztonságosan telepíthető. A spektrum másik oldalán egy olyan letöltés olcsó megjelenésű webhelyről, amely megígéri megtisztítani a számítógépén található fájlokat, távol marad a.

Töltse le a biztonságos webhelyekről vásárolt kereskedelmi alkalmazásokat, valamint a jó hírnévvel rendelkező webhelyekről ingyenes alkalmazásokat (mint például a Tucows és a ZDNet, valamint a hivatalos források, például a Mac App Store). Ha nem biztos a szoftverek származásában, ne töltse le és ne telepítse azokat. Keresse meg az interneten, és ellenőrizze, hogy jó hírű forrásokból szerepel-e vélemények és blogbejegyzések a szoftverről. Nem kell sokáig elmondania, hogy egy szoftver eredeti és az internetes közösség megbízható-e.

9. Kerülje el a fájlmegosztó webhelyeket és a torrentet

A fájlok biztonsági mentéséhez és szinkronizálásához használt webhelyek általában jól használhatók, és sokkal biztonságosabbak, mint sokan gondolnák. De azok a helyek, ahol aktívan osztanak meg tartalmat másokkal, például a fájlmegosztó webhelyek, veszélyeztethetik számítógépét. Ennek oka az, hogy az ilyen webhelyek gyakran foglalkoznak olyan fájlok megosztásával, amelyeket nem a megosztásra szántak.

Ezek a fájlok filmek, szoftverek vagy egyéb tartalmak lehetnek, amelyek valamilyen kereskedelmi, szerzői jogvédelem alatt állnak. Valaki, aki meg akarja szerezni mások számítógépének irányítását, könnyen megoszthatja valamilyen szélhámos szoftvert - úgynevezett rosszindulatú szoftvert. Ez lehetővé tenné számukra a számítógép hozzáférését, ha az a számítógépen fut.

Legyen óvatos, amikor ilyen szolgáltatást használ. Magától értetődik, hogy az országában a szerzői jogi törvények követése ésszerű dolog!

10. Kapcsolja be a két tényezős hitelesítést, amikor csak lehetséges

Kétlépcsős azonosításAz életünk szempontjából legkritikusabb webhelyek közül sok: az online banki webhelyek, a Gmail, a Facebook stb. Kétfaktoros hitelesítést kínálnak.

Ez azt jelenti, hogy ha valaki gyanúsnak tűnik, be fog lépni. Tehát úgy tűnik, hogy Kínában egy számítógépről jelentkezik be, és még soha nem használta azt a számítógépet, és soha még elhagyta az otthoni városát - nos, a riasztó harangok csörögnek és beavatkoznak. Például a bank küldhet egyszeri kódot a telefonjára, vagy e-mailben küldhet neked egy kódot.

Hacsak a hackerek valamilyen módon nem jutottak el az e-mailbe vagy a telefonodba, akkor azokat kizárják a fiókjából.

És ha elveszíti a jelszavát, vagy valaki megpróbál eltéríteni a fiókját, akkor lépjen át a második engedélyezési módszerrel a jelszó visszaállításához és a fiók visszavételéhez..

A kéttényezős hitelesítés azonban nem automatikus. Meg kell adnia a mobiltelefonszámát a bankjának, és engedélyeznie kell a két tényezőt a Google és a Facebook segítségével.

Ha még nem tette meg, akkor itt az ideje.

A Pew-felmérés szerint a válaszadók 16 százaléka mondta, hogy e-mail fiókját átvették. Míg 13% -uk szerint ez történt a szociális média egyik fiókjával.

Itt található a legnépszerűbb szolgáltatásokra vonatkozó útmutatás:

 • PayPal
 • amazon
 • Google
 • Twitter
 • Facebook

11. Cserélje ki jelszavát megsértés után

Ha a jelszavakat megsértés után megváltoztatja - ezt meg kell tennie.

A Pew-felmérés szerint az amerikaiak 64 százaléka rendelkezik személyes tapasztalattal az adatok súlyos megsértéséért.

Ha valamelyikük vagy, vagy gyanítja, hogy Ön is van, menjen és cserélje ki a jelszavait. Kezdje a legfontosabb webhelyekkel: bankok, hitelkártyák és bevásárló oldalak. Ezután lépjen a kedvenc közösségi oldalaira.

Valószínűleg nem is emlékszik az összes helyre, ahol van fiókja, igaz?

Térjen vissza az előző lépéshez és telepítse a jelszókezelőt.

12. Fontolja meg a hitelfigyelés alkalmazását

Egy másik dolog, amelyet a bűnözők megtesznek, ha hozzáférnek az Ön személyes adataihoz, új számlák nyitása a te neveden. Soha nem látja ezeket a kijelentéseket, mert nem tudja, hogy a számlák még léteznek. Csak addig, amíg el nem kezdi a beszedési ügynökségek felmérését, és rájön, hogy már nem rendelkezik hitelminősítéssel.

Akkor szerencsés, hogy ezzel szemben védni nagyon könnyű. és ingyenes.

Lehet, hogy hallotta, hogy engedélyezi egy ingyenes jelentést évente egy-egy hitelfigyelő szolgáltatástól, így nem zavarja.

Most számos ingyenes lehetőség lehetővé teszi, hogy bármikor, ingyen ellenőrizze a hiteljelentését, anélkül, hogy hitelképességét károsítaná. És figyelmeztetést küldenek akkor is, ha valaki megpróbál új hitelszámlát nyitni a nevén.

A Capital One és az Discover Card egyaránt ingyenes online hitelfigyelést kínálnak.

Személyes kedvenc szolgáltatásom a Credit Karma, és egy másik népszerű lehetőség a Credit Sesame.

 • Credit Karma
 • Fedezze fel a hitelkártya-eredménykártyát
 • Capital One CreditWise
 • Hitel Sesame

13. Fontolja meg az extra vírusvédelem használatát & Zárja le a képernyőt

Mostanra el kellene gondolkodnia, hogy NEM kattintson az adathalász e-mailekre az első védelmi sor.

De mi történik, ha megteszi, és a rosszindulatú program elkezdi betörni a számítógépébe vagy okostelefonjába?

Szerencsére antivírus van a helyén, hogy elkapja.

Az Avast használom, és vannak még nagyon jó hírű cégek is, amelyek nem fizetnek pénzt.

 • Avast
 • Avira
 • BitDefender

A víruskereső szoftvert okostelefonjára is beszerezheti. Pew szerint mégis csak az emberek 32% -a rendelkezik ezzel.

A számítógép vagy a mobil eszköz védelmének másik módja a jelszó, PIN-kód vagy ujjlenyomat-zár bekapcsolása.

A Pew felmérése szerint az okostelefon-tulajdonosok 28% -a nem használ képernyőzárat vagy más biztonsági funkciót a telefonjára való hozzáférés korlátozására.

A legtöbb ember sem biztosítja a laptopját. Ez elég egyszerű ahhoz, hogy egy tolvaj megragadja a készüléket, és elindul vele, és az abban lévő adatokkal. Ha be van állítva automatikus bejelentkezéssel pénzügyi webhelyeire, e-mailbe vagy közösségi média fiókjaiba, akkor még sebezhetőbb.

Van fényképezőgép a számítógépen? A Post-It-et az enyém felett tartom, és a Facebook Mark Zuckerberg egy darab szalagot használ. Ez gyors és egyszerű javítás. Örülök annak, hogy tudom, hogy valamelyik idegen nem figyeli, hogy a sárgarépát a fogaim közül válogatom.

A hírekben a közelmúltban tapasztalt nagyszámú megsértés miatt az emberek jobban tudatában vannak a kiberbiztonsági kérdéseknek, mint valaha, mondta Pew's Rainie.

"De a mindennapi életükben nem úgy viselkednek, mintha ez egy központi probléma" - mondta. "Ez egy paradoxon."

14. Kérje meg azonnal az operációs rendszer és a szoftver frissítését

Frissítse számítógépétAmikor egy vállalat felfedezi, hogy biztonsági problémája van a szoftverében, frissítést küld.

Egyes programok automatikusan frissítést végeznek engedély kérése nélkül. De sok operációs rendszer és alkalmazás először kérdezi.

A legtöbb ember nem hagyja jóvá a frissítést azonnal. Tekintettel a választásra, az emberek mindössze 32% -a választja, hogy alkalmazásai automatikusan frissülnek. A többi 38% -a futtatja a frissítéseket, amikor ez kényelmes, 10% pedig soha nem telepíti az alkalmazásfrissítéseket.

A jelentős frissítésekről, mint például a telefonos operációs rendszerről, a Pew felmérése szerint 42 százalékuk várja meg, amíg kényelmesebbé válik, 14 százalékuk pedig soha nem frissíti azt..

Az egy probléma. Amikor a hackerek rájönnek, hogy van egy biztonsági rés, rohannak ki és kihasználják azt, mielőtt mindenki frissít. Minél hosszabb ideig vesz, annál nagyobb a kockázata.

Miért nem frissítik az emberek azonnal??

"Ez szigorúan a kényelem és az ellenőrzés kérdése lehet" - mondta Pew's Rainie. „Néhányan azt gondolják, hogy frissíteni akarok a saját időmben. Vagy nem akarom átkerülni az adatsapkámba. ”

15. Használjon jó hírű bevásárló webhelyeket

A legtöbb márkanévű e-kereskedelmi webhely, például az Amazon, jó biztonsági rendszerekkel rendelkezik, és szívesen visszatéríti pénzét, ha valami rosszul fordul elő..

A csalók továbbra is felbukkannak, bár ígérnek olyan termékeket, amelyeket nem szállítanak. Vásárlás előtt ellenőrizze a minősítéseket és az ügyfelek véleményét.

Kiegészítő óvintézkedésként, ha hitelkártyával fizet, akkor kérheti a költségek visszafordítását, ha kiderül, hogy probléma van.

A Chrome HTTP nem biztonságosNe látogasson el egy olyan bevásárló webhelyre, amelynek a böngészőjében nincs ZÖLD tanúsítvány. Ez azt jelenti, hogy nem titkosítják a hitelkártya-adatait.

16. Ne használjon nem biztonságos WiFi-t

A legtöbb vezeték nélküli útválasztót - azokat az eszközöket, amelyek megosztják az otthoni vagy irodai internetes jelet - olyan titkosítási formában kell beállítani, amelynek jelszó szükséges, hogy csatlakozhasson a WiFi hálózathoz. Noha ez fájdalom, ez egy biztonságos módja annak, hogy megkönnyítse mások számára a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakozást. Ennek elmulasztása azt jelentené, hogy jogosulatlanul hozzáférhetnek a hálózat bármely számítógépéhez vagy eszközéhez.

Ha nincs otthon vagy irodában, csatlakozhat egy nyilvános WiFi hotspothoz. Ezeknek gyakran vannak saját csatlakozási kritériumai (például regisztráció vagy jelszó beírása szükséges), de néhány WiFi hálózat teljesen nyitva van. Az ilyen hálózatokhoz való csatlakozás általában rossz ötlet. A legjobb, ha inkább biztonságos hálózatot választ, vagy támaszkodhat eszközének saját mobiltelefon-szolgáltatójával való kapcsolatára.

Alternatív megoldás lehet egy virtuális magánhálózat (VPN) alkalmazás, például ExpressVPN (áttekintés) használata. Ez lehetővé teszi a biztonságos kapcsolat létrehozását akkor is, ha nem védett WiFi hálózathoz csatlakozik.

Az ilyen alkalmazások ideálisak az Android és az iOS számára. Az átfogóbb véleményekért tekintse meg a VPN-véleményeket.

17. Biztonsági másolat készítése az adatokról

Bár elengedhetetlen a számítógép védelme a külvilágtól, fontos, hogy ne feledje, hogy az adatokat - azaz fájlokat, dokumentumokat, képeket, zenét, videókat - őrzi okból: ezek használatához. Az utolsó dolog, amelyet a számítógép belsejében lévő merevlemez meghibásodásához, és az értékes információk elvesztéséhez szükséges. Szóval mit kéne tenni? A legjobb módszer a biztonsági rutin bevezetése. Ez azt jelenti, hogy módot kell találni az adatok biztonságos helyre másolására, hogy ne csak a számítógép merevlemezére támaszkodjon.

Biztonsági másolatot készíthet külső merevlemezre, például egyre, amely USB-kábellel csatlakozik a számítógéphez.

Egyre több ember fordul felhő biztonsági mentésekhez. A felhőalapú biztonsági másolatok biztonságos módszert kínálnak az adatok továbbítására az interneten keresztül egy olyan szolgáltatáshoz, mint a Dropbox.

A legjobb védelem érdekében használjon fizikai és felhő biztonsági mentéseket. Ez azt jelenti, hogy adatainak biztonságosnak kell lenniük, még akkor is, ha katasztrófa sújt. Egy olyan szolgáltatás, mint az Acronis, megfelelhet Önnek, ha a hibrid mentési útvonalat kívánja megtenni.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me