VyprVPN Review

VyprVPN ReviewI denna VyprVPN-granskning ska jag göra mitt bästa för att lista upp alla fördelar och nackdelar med denna VPN-tjänst.

Schweizbaserade företaget Golden Frog (moderbolaget till VyprVPN) har varit en integrerad aktör i kampen för integritet online sedan början av internet.

Enligt deras webbplats grundades företaget som svar på Room 641a-incidenten där NSA olagligt övervakade medborgarna genom att knacka på AT&T nätverkskablar.

Påstås lämnade Golden Frog ett formellt klagomål till FCC för att försöka avslöja frågan för allmänheten, men ignorerades.

Så de bestämde sig för att ta saker i sina egna händer ...

Ledningen av Ron och Carolyn Yokubaitis (släktingar), Golden Frog och deras 20+ anställda har varit i framkanten av kampen för integritetspolicy de senaste åren och har byggt ett starkt rykte som en av de ledande VPN-leverantörerna på webben.

Som sådan hade jag ganska höga förväntningar på att gå igenom denna översyn.

Men frågan kvarstår fortfarande,

Lever Golden Frog's VyprVPN upp till hype?

Låt oss dyka in och ta reda på det!

VyprVPN Översikt

ALLMÄN RANK: # 37 av 78 VPN: er
användbarhet:  Lätt att använda
LOGGFILER: En del loggning
PLATSER: 64 länder, 700+ servrar
STÖD:  Live chat & Biljettsystem
torrenta:  Förskräckt avskräckt
Netflix: Ja 2/5
Kryptering / PROTOKOLL: 256-bitars AES, PPTP, OpenVPN, IPSec & L2TP
KOSTA: $ 5,00 / mo (årligen)
OFFICIELL HEMSIDA: www.vyprvpn.com

Vad gör VyprVPN?

VyprVPN: s primära uppdrag, som anges på deras webbplats, är enkelt.

...skydda din integritet online, säkra din internetanslutning och återställa din frihet.

För att uppnå detta mål ger de sina användare åtkomst till OpenVPN-protokollet (standard) såväl som PPTP, IPSec och L2TP och de krypterar alla dina data med hjälp av den ultra-säkra AES-256-krypteringsnyckeln (samma standard som används av FBI, CIA och NSA).

Men de slutar inte skydda dina data där ...

Under de senaste åren har drakoniska länder som Nordkorea och Kina tappat VPN-användare med något som kallas en Deep Packet Inspection eller DPI som skannar metadata och söker efter berättelser som indikerar att någon använder en VPN.

När de väl har kommit på väg kommer dessa regeringar att börja blockera eller stryka din användning för att säkerställa att du inte kan använda ett VPN för något ändamål (lagligt eller på annat sätt).

... vilket är ett stort problem för många användare.

Som svar på dessa senaste nedbrytningar utvecklade VyprVPN en proprietär teknik känd som Chameleon ™ som kryper dina metadata så att du kan fortsätta använda din VPN utan att bli plockad av DPI-skanningarna.

Om du använder ditt VPN från ett land som Kina, Ryssland eller Turkiet, kan detta, bokstavligen, vara en livräddare.

Tyvärr, på grund av VPN-begränsningar från iOS, är den här tekniken bara tillgänglig för Android-, Windows- och Mac-användare (ledsen iPhone-användare).

Hittills ser saker utmärkt för VyprVPN ...

Men hur är deras loggningspolicy??

Med en så lång och rik historia att kämpa för internetsäkerhet och individuella integritetsrättigheter skulle du föreställa dig att VyprVPN skulle tillhandahålla en strikt "Zero Logs" -policy.

Ursprungligen var detta inte riktigt fallet.

VyprVPN-loggningspolicy

VyprVPN brukade behålla följande information i 30 dagar efter din sista session ...

 • VyprVPN IP-adress som används av användaren
 • Anslutningens start- och stopptid
 • Totalt antal byte som används

Men när vi kontrollerade deras policy igen i mars 2019 fann vi att de hade ändrat sin strategi - och vi kan nu bekräfta att de verkligen inte har några loggar:

VyprVPN-loggningspolicy

Det är också viktigt att tänka på att även om Schweiz är bosatt utanför länderna i fem, nio och fjorton ögon, är deras lagar om lagring av uppgifter och sekretesspolicy för internet inte lika gynnsamma som många påstår och de kan utgöra en potentiell fråga för vissa användare.

Är VyprVPN snabbt?

I ett ord?

... ja!

Vårt benchmark-hastighetstest (utan VPN) klockat in med en 98 Mbps nedladdningshastighet och en 53 Mbps uppladdningshastighet:

Hastighetstest utan VPN-leverantör

Så här fungerade det när vi anslöt VyprVPN till en EU-server.

VyprVPN hastighetstest

Inte så dåligt!

Med en nedladdningshastighet på 74,48 Mbps bromsade VyprVPN min anslutning med lite mindre än 24% vilket är mer än acceptabelt.

Några av deras andra servrar gick dock inte lika bra ...

US-server (New York)

 • Ping: 131ms
 • Nedladdning: 51,09 Mbps
 • Ladda upp: 3,17 Mbps

EU-server (Amsterdam)

 • Ping: 42ms
 • Nedladdning: 74,48 Mbps
 • Uppladdning: 35,88 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 355ms
 • Nedladdning: 54,29 Mbps
 • Ladda upp: 8.22 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 53ms
 • Nedladdning: 70,46 Mbps
 • Uppladdning: 37,47 Mbps

Som ni ser är VyprVPNs EU-servrar mycket optimerade och ger sina användare snabb nedladdning och uppladdningshastigheter.

… Deras amerikanska servrar lämnar å andra sidan något att önska.

När jag senast granskade VyprVPN var det den fjärde snabbaste VPN av 70+ som har granskats här på thebestvpn.com

Dock…

Tiderna har förändrats.

Även om VyprVPN fungerar lika bra som det alltid har, har det funnits ett antal nya tillägg till VPN-marknaden som har släppt VyprVPN ur rankningen för de snabbaste VPN: erna.

De smala hastigheterna för deras amerikanska servrar har orsakat att VyprVPN sjönk från det fjärde snabbaste VPN till 18: e (vilket verkligen är ett långt fall).

Med företag som Private Tunnel och ExpressVPN som fungerar betydligt snabbare än VyprVPN, kommer Golden Frog att få sitt arbete klippt ut för dem under de kommande månaderna för att få sina amerikanska servrar tillbaka till par och konkurrera med de andra stora aktörerna på VPN-marknaden.

Är VyprVPN säkert?

För att dubbelkontrollera VyprVPNs integritet och säkerhet körde jag ett par skanningar med IP- och DNS Leak-detekteringsprogramvara för att säkerställa att all min information verkligen hölls privat.

Här var resultaten som jag hittade ...

VyprVPN Läcktest 1 VyprVPN Leak Test 2 VyprVPN Läcktest 3

Efter att ha kört mer än fyra tester kan jag säkert säga att jag inte hade någon IP eller DNS-läckage när jag använde VyprVPN.

... vilket är en stor vinst.

Jag beslutade också att köra en skanning med VirusTotal för att säkerställa att GoldeFrog inte injicerade skadlig programvara eller adware på min enhet.

inga virus hittades

Återigen, allt checkade ut och jag är glad att rapportera att VyprVPN verkar för alla syften vara en säker VPN-leverantör.

Fungerar VyprVPN med Netflix?

Ända sedan Netflix började geo-blockering av kunder som använder ett VPN för att komma åt platsbegränsade filmer och TV-program, har det blivit allt svårare att hitta en VPN-leverantör som låter dig strömma innehåll från Netflix.

Jag testade VyprVPNs Netflix-kompatibilitet med deras olika olika servrar i USA och EU.

... Här var de resultat jag fick.

 • New York Server: Fungerar som en charm! Videor laddas snabbt och jag kunde strömma utan problem.
 • Chicago Server: Precis som New York-servern hade jag inga problem att ansluta till Netflix med VyprVPN: s Chicago-server.
 • Storbritannien: Blockerad
 • Kanada: Blockerad
 • Nederländerna: Blockerad

Medan jag blev lite besviken över att jag inte kunde strömma eller avblockera Netflix från någon av deras EU-serverplatser, är detta fortfarande en "Win" för Golden Frog med tanke på hur sällsynt det är att hitta en VPN-leverantör som fortfarande fungerar med Netflix.

Netflix-förbikoppling

Jag blev positivt överraskad när jag anslöt till deras New York-server och kunde ladda upp John Mulaneys Comeback Kid utan så mycket som en 3-sekunders buffert.

Är Torrenting tillåtet?

Även om VyprVPN och Golden Frog har hållit ganska tyst när det gäller deras åsikt om P2P-fildelning och torrenting, kunde jag hitta följande uttalande om deras hjälpcenter.

Blir strömmande med VyprVPN

Och detta verkar bra.

Heck, VyprVPN tillåter till och med sina kunder att använda BitTorrent-klienter och hävdar att de inte aktivt övervakar någon av dina nätverksaktiviteter.

Men det finns en fångst ...

När jag grävde lite djupare upptäckte jag att många GoldenFrog-klienter hade sitt konto inställda på grund av meddelanden om upphovsrättsintrång och supportteamet svarade på dessa inställningar med följande uttalande.

kundsupport svar

Så även om du tekniskt kan torrentfiler med VyprVPN är det viktigt att notera att om du bryter några upphovsrättslagar kommer du troligtvis att ditt konto avbryts eller stängs av (och tyvärr finns det inga återbetalningar).

Vilka enheter stöds?

VyprVPN är kompatibel med alla större enheter inklusive Android, iOS, Windows, Mac och Linux.

Förutom dessa grundläggande enheter kan VyprVPN även anonymisera din router, Apple TV och Android TV.

VyprVPN-kompatibilitet

För närvarande verkar det inte som att VyprVPN erbjuder webbläsarförlängningar för Google Chrome, Safari eller Internet Explorer (men ingen använder det ändå ... eller hur?)

Dessutom är VyprVPN inte kompatibel med TOR (Orion Router) eller andra proxyservrar från tredje part, så om du vill lägga till ett extra lager av anonymitet och säkerhet till din VPN-upplevelse, kan du behöva titta på några andra leverantörer.

Är VyprVPN lättanvänd (användbarhet)

Ett av områdena där VyprVPN verkligen lyser är i dess användbarhet ...

Jag har testat ut dussintals VPN och 70+ applikationer som jag har använt, VyprVPN är överlägset en av de enklaste och smidigaste att använda.

Efter att ha klickat på några knappar och godkänt deras användarvillkor hämtas VyprVPN direkt till din enhet och du kommer till deras användarvänliga hemgränssnitt.

bra användbarhetHärifrån är det enkelt att komma åt inställningsmenyn och snabbt ändra dina anslutningar, tunnelprotokoll eller DNS-inställningar.

VyprVPN-appinställningar

Sammantaget ger VyprVPN sina kunder en enkel och lättanvänd applikation som möjliggör enkel navigering och effektivitet.

servrar & Ytterligare egenskaper

Med mer än 700+ servrar spridda över 70 länder, VyprVPN erbjuder sina kunder tillgång till ett av de största nätverk och serverparker som någonsin har granskats på denna webbplats.

Förutom denna imponerande siffra är de också ett av få VPN-företag som skriver och är värd för sina egna servrar och DNS.

... vilket är fantastiskt för användarnas integritet.

Detta innebär att de äger det HELA nätverket som du använder när de är anslutna till deras VPN-klient och att de är den enda part som har tillgång till din privata information.

Dessutom erbjuder de en fantastisk killswitch-funktion som gör att du kan vila enkelt och veta att även om du kopplas bort från en av deras servrar (ett problem jag aldrig stött på) kommer alla dina aktiviteter omedelbart att stängas av, vilket hindrar dig eller din information från att komprometteras.

Sist men inte minst

Hur är VyprVPNs kundtjänst?

En av de största förbättringarna som VyprVPN har gjort sedan sist jag granskade dem är deras kundsupport.

Tidigare tvingades jag tåla mer än en 14-timmars svartid (vilket var långt ifrån det annonserade supporten dygnet runt).

Den här gången verkar dock GoldenFrog ha fått rätt.

Vid denna granskning lämnade jag in tre olika supportförfrågningar och fick ett svar inom tio minuter för var och en.

Här är en skärmdump av min andra supportbiljett som frågar vilka UK-servrar som kan vara kompatibla med Netflix.

skärmdump andra supportbiljett

Eftersom detta inte riktigt besvarade min fråga följde jag upp igen och fick följande svar. skärmdump av den tredje supportbiljetten

Även om detta inte var exakt svaret som jag hoppades se, var det trevligt att se att VyprVPN dramatiskt hade förbättrat deras responstid även om supportteamet saknade någon nödvändig kunskap för att hjälpa mig i min fråga.

Ännu viktigare är att VyprVPN nu erbjuder livechatsupport för människor som inte har råd att vänta och vill ha snabbare tillgång till kundsupport.

VyprVPN-kostnad, planer & Betalningsmetoder

Till skillnad från de flesta av de stora namnen VPN på marknaden, erbjuder VyprVPN inte en "One Size Fits All" -plan.

Istället erbjuder de två olika prenumerationer, grundläggande och premium, för att köpa en VyprVPN:

VyprVPN-prissättning

Grundplanen

 • 60,00 $ / år när du väljer den årliga planen ($ 5,00 / mo)
 • $ 9,95 / mo för en månatlig prenumeration
 • 3 samtidiga anslutningar
 • Obegränsad dataanvändning

Premiumplanen

 • $ 80,00 / år vid fakturering årligen ($ 6,67 / mo)
 • 12,95 $ / mo för en månatlig prenumeration
 • 5 samtidiga anslutningar
 • VyprVPN Cloud ingår
 • Kameleon ingår

Jag är inte en fan av VPN som erbjuder grundläggande prissättningsplaner jämfört med premiumpriser, men för alla syften tar VyprVPN ett rimligt pris för deras stora serverpark, snabba nedladdningshastigheter och Netflix-kompatibilitet.

Eftersom alla planer har en 3-dagars kostnadsfri testperiod (utan bandbreddgräns) erbjuder VyprVPN inga återbetalningar under några omständigheter, så se till att testa deras tjänst så noggrant som möjligt innan du gör en årlig plan.

Lyckligtvis är det faktiskt ganska enkelt att avbryta din VyprVPN-prövning eller prenumeration, följ bara stegen nedan:

 1. Logga in på din kontrollpanel (URL)
 2. Klicka på "Konton" och sedan på "Avbryt tjänst"
 3. Svara på varför du vill avbryta

Avbokning av VyprVPN-konto

Och det är allt!

Med tanke på hur många VPN-leverantörer som erbjuder skuggiga återbetalningsvillkor och dolda avgifter, är det uppfriskande att se att VyprVPN är enkel och öppen för hela betalningsprocessen.

En sista anmärkning att tänka på är att VyprVPN inte erbjuder några anonyma betalningsalternativ.

... Du kan bara betala med ett debet- eller kreditkort, PayPal eller AliPay.

Ledsen Bitcoin-fans, om du vill betala anonymt är VyprVPN inte tjänsten för dig.

Rekommenderar vi VyprVPN?

Ja och nej…

VyprVPN är en stor VPN-leverantör som erbjuder sina kunder tillgång till topp säkerhetsfunktioner, en enorm serverpark, Netflix-kompatibilitet och anständig kundservice.

Emellertid kan deras brist på anonyma betalningsalternativ och juridiska problem kring flödande filer utgöra ett allvarligt problem för vissa användare.

När du tänker på hur många utmärkta VPN som finns i samma prisklass är det svårt att motivera att man köper ett VyprVPN-abonnemang över en av sina snabbare eller fler funktionsrika konkurrenter.

I slutet av dagen, om ditt primära problem är säkerhet och anonymitet, är VyprVPN en av de bästa tjänsterna på marknaden.

Men om du letar efter den bästa allround-VPN som ger dig det största slaget för ditt pengar så skulle jag rekommendera att du kolla in våra VPN-recensioner av NordVPN & ExpressVPN.

Lägg till din egen VyprVPN-recension:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me