Privat granskning av tillgång till Internet

Privat granskning av tillgång till InternetPrivate Internet Access (PIA) är förmodligen den mest populära VPN på marknaden idag.

Det startades av London Trust Media, INC redan i augusti 2010.

Trots att han är en av de billigaste VPN-enheterna och har tusentals användare, är den tillräckligt bra för allvarligt bruk?

I den här granskningen testade vi PIA-servernätverksprestanda, användbarheten för deras VPN-app samt tekniken bakom deras VPN-tjänst (OpenVPN + 128-bitars kryptering).

Sammantaget är det så här.


PIAVPN Översikt

ALLMÄN RANK: # 10 av 78 VPN: er
användbarhet: 4/5
LOGGFILER: Ingen loggningspolicy
PLATSER: 33 länder, 3335 servrar
STÖD: Begränsad "Live Chat"
torrenta:  Torrande tillåtet
Netflix: Ja 1/5
Kryptering / PROTOKOLL: 128-bitars AES (standard), OpenVPN och mer
KOSTA: $ 3,49 / mo och uppåt 
OFFICIELL HEMSIDA: www.privateinternetaccess.com

PIA-proffs +

1. Snabb nedladdningshastighet (81 Mbps av 100)

En av de viktigaste faktorerna för en VPN är deras nedladdningshastighet. Om du registrerar dig med en långsam (läs: dålig VPN), kommer du att sluta med löjligt långsam hastighet.

Vi har mött det flera gånger, särskilt när jag testade hastigheten i StrongVPN och Mullvad (båda var under 20 Mbps av 100).

Men saker med privat Internet-åtkomst ser faktiskt ganska bra ut. För att göra vår PIA-granskning korrekt så gick jag till speedtest.net och satte följande platser på prov: USA, EU, Asien och Storbritannien.

PIA hastighetstest

P.S. Platsen jag brukade för att spåra hastigheten var mitt i Europa: Estland.

US-server (New York)

 • Ping: 118ms
 • Nedladdning: 77,56 Mbps
 • Uppladdning: 36,75 Mbps

EU-server (Amsterdam)

 • Ping: 41ms
 • Nedladdning: 81,46 Mbps
 • Ladda upp: 40,30 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 283ms
 • Nedladdning: 69,98 Mbps
 • Uppladdning: 13.04 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 48ms
 • Nedladdning: 75,67 Mbps
 • Uppladdning: 23,00 Mbps

Sammanfattningsvis - PIA är ganska snabb VPN. Inte lika snabbt som NordVPN eller ExpressVPN, men säkert ett "OK" -alternativ eftersom det är billigare.

Kom ihåg att hastighet är en viktig faktor och är väldigt ansluten till VPN-programvaran du använder. Naturligtvis finns det några sätt att påskynda en VPN-anslutning, men huvudstyrkan kommer från de faktiska VPN-servrarna.

2. PIA gör anspråk på ingen loggning

"Logging" är en praxis som används för att övervaka och spela in datapunkter från din VPN-aktivitet.

Till exempel kommer din internetleverantör (ISP) att logga in vilka webbplatser du kommer åt tillsammans med din personliga information som används för att ansluta (som e-post eller ISP). Och de kan faktiskt sälja den informationen.

Vissa VPN-leverantörer loggar in vissa detaljer, t.ex. när du loggar in eller loggar ut, för att övervaka deras användning för att förbättra tjänsten.

PIA har ingen loggningspolicy som inte spårar eller övervakar trafikloggar eller kommunikationsloggar.

Det spårar dock viss information, till exempel:

 • din e-postadress
 • Betalningsuppgifter
 • Kunder som väljer att använda den valfria kontrollpanelen får en tillfällig cookie

3. Inga läckor har upptäckts

Privat tillgång till internet finns i USA, en grundande medlem av Five Eyes Surveillance Alliance.

Inte idealisk precis utanför fladdermus.

Om de skulle få sina skitiga händer på dina data, skulle det hamna i regeringsdatabaser över hela världen.

Men tack och lov är detta ett system utan läckor, vilket i hög grad hindrar regeringens förmåga att spionera på din surfaktivitet.

Som ni kan se i resultaten nedan klarat PIA alla våra tester, både för att upptäcka förekomsten av läckor och för att säkerställa att deras installationsprogram var 100% ren.

PIA IP Leak Test
PIA VirusTotal Test

4. Fast kryptering & Bra funktioner

Förutom viktiga funktioner, till exempel:

 • Anonym IP
 • Förmåga att torrent
 • Kill-Switch (men människor har klagat på det)
 • 10 samtidigt anslutning
 • Totala servrar: 3300+
 • Totalt antal länder: 32 (senast verifierat 28 maj 2019)

PIA har också flera olika nivåer av kryptering:

Privat internetåtkomst föreslog krypteringsnivåer

Standardinställningarna använder 128-bitars kryptering på dina data, vilket är bra, men inte bäst. Du kan dock öka din datakryptering till 256-bitar, vilket är industristandarden, och ger dig en mycket säker anslutning (det kommer dock att bromsa allting lite).

Du kan också välja krypteringsnivå på både din datautentisering och handskakning. Båda dessa hjälper din dator och servern att verifiera anslutningen och de data som överförs. Standardinställningarna är för SHA1 och RSA-2048, en 2 048-bitars krypteringsnyckel. Det är väldigt svårt att bryta.

Du kan dock gå hela vägen upp till RSA-4096 och dubbla storleken på datainterifieringsnyckeln med SHA256.

Återigen rekommenderar jag att du använder de maximala inställningarna så att du får bästa möjliga säkerhet. Men om du verkligen behöver extra hastighet kan du överväga att använda standardrekommendationen. Och även om inställningen Risky Business kan verka som en bra idé om du behöver extra hastighet för att strömma eller strömma, rekommenderar vi verkligen mot det.

Det är förmodligen ingen som försöker bryta din VPN-kryptering ... men varför riskera det?

5. Specialiserat på Torrenting

Om du letar efter en VPN som inte kommer att begränsa din strömning är PIA ett fast val. De begränsar inte eller övervakar några anslutningar, och det inkluderar peer-to-peer-fildelning.

Du kan använda vilken torrenting-klient du vill ladda ner vad du vill, säkra medveten om att ditt konto inte kommer att blockeras eller att din anslutning stängs av.

Stöd för privat Internet-åtkomst

Även om Private Internet Accesss webbplats inte säger specifikt att företaget stöder strömning, säger de att P2P stöds. Så det är något. Men VPN har utvecklat ett rykte för att vara torrentvänligt, så att folk känner igen dem som ett fast val för fildelning.

6. En av de äldsta och välkända VPN-leverantörerna

I VPN-världen betyder det mycket att ha ett rykte. Och privat internetåtkomst har ett av de bästa rykterna i branschen. De har funnits sedan 2010 och de har tillhandahållit tillförlitlig tjänst sedan dess. I slutet av 2017 vann de priset för Most Stable VPN, vilket betyder mycket.

Var det sponsrat eller inte? Svårt att säga…

De har också fått flera redaktörers valpris, men vi kan aldrig veta om de kompenseras av PIA eller inte.

VPN visas i många "bästa av" -listor, och det har inte varit några allvarliga frågor om deras åtagande till integritet (även om de är baserade i USA, vilket kan vara problematiskt; fortsätt att läsa och vi kommer att diskutera det för tillfället).

Att arbeta i nästan 20 år är definitivt ett tecken på prestige i VPN-världen. PIAs rykte och livslängd gör det till ett mycket säkert val.

Företaget stöder också många organisationer som gör internet till en bättre plats, inklusive Electronic Frontier Foundation, Creative Commons, Blender, Inkscape, Gnome och Software Freedom Conservancy.

7. Anständig enhetskompatibilitet

PIA stöder de mest populära plattformarna.

Det inkluderar Windows, macOS, Linux, Android och Firefox. De har också webbläsarutvidgningar för Chrome, Firefox och Opera.

De stöder också routrar, tekniskt sett. Men det kommer att kräva viss manuell inställning via OpenVPN.

Inte ett stort fan av extraarbetet. Det betyder dock att de är kompatibla med DD-WRT-, Lede-, Merlin-, PFSense-, Tomato- och ASUSWRT-routrar.

Dessutom kan du ansluta både smarta TV-apparater och spelkonsoler till dessa routrar. Så det är ditt ljus i slutet av tunneln.

8. En av fem servrar arbetade för Netflix

PIA: s supportforum bekräftar att de har arbetat hårt i flera år för att hitta sätt att upptäcka Netflix.

Hur har de presterat?

Så så.

Vi testade fyra av deras servrar och såg samma fruktade svart skärm:

netflix misslyckas

Dessa fyra förlorare inkluderade:

 • USA: New York
 • kanada
 • Storbritannien
 • nederländerna

Men vi fick en framgångsrik en i Sunny California.

Tro det eller inte, en av fyra är ganska bra i dag. Särskilt när majoriteten av VPN: er inte ens försöker arbeta med strömmningstjänster längre.

Men om du vill ha en mer konsekvent Netflix-artist, ta en titt på denna jämförelse.

PIA Cons -

1. Begränsat Live Chat Support

Även om PIA erbjuder "24/7 nordamerikansk" support.

De erbjuder bara ett livechat-alternativ för betalande kunder, vilket är ganska dåligt om du vill fråga om deras tjänster.

jag tror det betyder att deras supportpersonal finns i Nordamerika. Att se det hela som "24/7" betyder att de alltid ska vara tillgängliga (oavsett var du är belägen).

Men när jag kontaktade dem mitt på natten fick jag svar nästa morgon. Inte så dygnet runt, va?

På en positiv sida tillhandahåller de också ett separat Twitter-konto dedikerat till kundservice. Jag tittade på det nätverket för att se hur de interagerar med kunder. Den goda nyheten är att de fortfarande kommer att försöka ge långa, detaljerade svar (trots Twitters kondenserade medium).

Dessutom har de en FAQ-sida som kan hjälpa några av er:

PIA FAQ sida

2. Ligger i USA

Privat internetåtkomst är baserat i USA och det är problematiskt för många människor. USA har några av de strängaste, mest integritetsinträngande övervakningslagarna i den utvecklade världen, och det gäller VPN-leverantörer. Regeringen har varit känd för att pressa VPN: er för att ge upp användardata med hemliga teckningsoptioner, och det oroar förespråkarnas integritet.

Det faktum att PIA inte håller stockar betyder naturligtvis att de har väldigt lite att dela med myndigheterna om de kommer att slå. Men faktum är att de kanske inte har något val; om de har någon information om dig alls (till exempel om du är en kund eller hur länge du har varit en), kan de tvingas överlämna den.

Borde det oroa dig? Kanske och kanske inte. Det finns rykten om att NSA har kunnat bryta krypteringen på vissa VPN: n, vilket innebär att regeringen kan snäva på din anslutning. Om du använder maximala säkerhetsrekommendationer är det mindre troligt.

På grund av kombinationen av övervakningslagar och avtal om delning av underrättelser i USA tenderar jag att undvika VPN-baserade där. Men det betyder inte att det är helt nödvändigt för alla.

PIA-prissättning, planer & Fakta

PIA har en enda plan med nivånivåpriser baserat på den längd du vill åta och förskottsbetalning. Det håller saker trevliga och enkla. Och du kan också få en hel del om du är redo att skicka ut ett enda år i förväg.

PIA-prissättning

Plan One:

 • En gång i månaden
 • $ 9.95 / month

Plan två:

 • Årlig
 • 5,99 USD / mån (71,88 USD per år)

Plan tre:

 • 2 år
 • $ 3,49 / mo ($ 83,87 per 2 år)

De erbjuder en 7-dagars pengarna tillbaka-garanti. Så du kan ge tjänsten ett snurr under några dagar. Om du inte är nöjd alls under de sju dagarna kan du helt enkelt få tillbaka pengarna.

Intressant nog accepterar PIA alla typer av olika betalningsmetoder från kreditkort till PayPal & de accepterar också Bitcoin (vilket också kan hjälpa dig att lägga till ytterligare ett lager av integritet till transaktionen).

Men - och jag gör inte det här - de accepterar också presentkort för populära återförsäljare som Starbucks, Costco, Best Buy, Target och mer. Så du vet vilka slumpmässiga gåvor som dina föräldrar just har köpt dig under semestern? Nu hittade du bara en användning för det.

Ännu bättre sätt att maskera bakom din identitet?

 • Ingen loggning: Inga aktivitetsloggar, endast betalnings- och e-postinformation.
 • Enkel VPN-programvara: Enkel och smidig, installationsfilen var dock över 60 MB.
 • Dolda avgifter & klausuler: Ingen. Faktum är att deras integritetspolicy är anmärkningsvärt okomplicerad.
 • upsells: Inga uppsäljningar.
 • Omedelbar åtkomst efter betalning: Ja.
 • DNS läcker: Skydd är inbyggt (även om du alltid ska testa det själv).
 • Jurisdiktion: Förenta staterna
 • protokoll: OpenVPN, IPSec / L2TP, PPTP, Socks5 proxy.
 • Avstängningsswitchen: Blandade recensioner. Användare kan aktivera eller inaktivera det, och vissa har upptäckt att det inte fungerar så konsekvent som de vill (jag rekommenderar att du testar det själv).

Rekommenderar jag privat internetåtkomst?

Ja och nej.

PIA erbjuder utmärkt täckning i Nordamerika och Europa, med massor av servrar centralt belägna. Denna täckning är inte lika stor i andra delar av världen, med bara ett fåtal servrar spridda runt Mellanöstern, Asien, Oceanien och en enda, ensam en i Brasilien för sydamerikanska användare.

PIA har alla större protokoll tillgängliga, tillsammans med avancerade krypteringsmetoder. Deras årliga prissättning är bland de lägsta i branschen. Och de har en sju-dagars pengarna tillbaka-garanti om du vill prova dem.

Inget allmänt livechattstöd och företag i USA. Mycket mindre integritet i ett Five Eyes-land.

alternativ

Om du inte vill gå med PIA VPN kan du också hitta fler VPN-recensioner här.

Jag rekommenderar antingen att använda NordVPN, Surfshark eller ExpressVPN. Alla är säkra, säkra och snabba.

Lägg till din egen recension

P.S. Har du använt / använt Privat Internet Access VPN? Om så är fallet, överväg att lämna en recension nedan. Bra eller dåligt, spelar ingen roll - vi accepterar dem alla.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me