NordVPN Review

nordvpn granskningNordVPN är rankad som 1: a av 78 VPN på TheBestVPN.com

För att sammanfatta: NordVPN är säkert, snabbt och det är otroligt enkelt att använda VPN.

Deras VPN-app använder industristandarden 256-bitars AES-kryptering och OpenVPN-tunnelprotokoll (som standard).

Deras serverpark är stor med 5300 servrar över 59 länder. Det gör strömmande videor och åtkomst till blockerat innehåll till en promenad i parken. I våra test fungerade Netflix-streaming med över 90% av servrarna som vi testade. Det här är det högsta, vi har sett.

Eftersom de har så många servrar är det enkelt att hitta en snabbpresterande server - särskilt viktigt för att torrentera. NordVPN stöder också P2P & strömmar på alla servrar och har också en Onion over VPN-funktion för den ultimata sekretess och anonymiteten.

NordVPN samlar inte in några loggar och de verkar från ett land utan lagstiftning om datalagring (Panama).

Deras prissättning börjar från $ 3,49 upp till $ 11,95 / mo beroende på din prenumerationslängd.

NordVPN Översikt

ALLMÄN RANK: # 1 av 78 VPN: er
användbarhet: Mycket lätt att använda
LOGGFILER: Strikt ingen loggningspolicy
PLATSER: 59 länder, 5200 servrar
STÖD: Live chat (24/7)
torrenta: P2P & Torrande tillåtet
Netflix: Avblockerar Netflix USA
Kryptering / PROTOKOLL: 256-bitars AES / OpenVPN, IPSec & IKEv2
KOSTA: $ 3.49 / mo
OFFICIELL HEMSIDA: www.NordVPN.com

NordVPN Pros

1. Den största serverparken vi har sett

Med över 5 200 servrar i 59 länder väljer NordVPN automatiskt den bästa servern baserat på plats, laster eller dina specifika behov.

NordVPN Review

Välj från en mängd servrar från nästan var som helst i världen.

2. Snabb hastighet på alla tre testen

Hastighet, tillsammans med stabiliteten och konsistensen i den hastigheten, är nödvändig när man jämför JFN för att vara säker på att hastighetsförlusten inte är betydande och för att säkerställa en positiv onlineupplevelse.

Vår standard ISP-anslutningshastighet är 250 Mbps ner och 25 Mbps upp som du kan se nedan.

ISP-anslutningens referenshastighet

Jag testade nedladdningshastigheten med NordVPN på tre platser: två i USA och en i Storbritannien. I resultaten nedan ser du att nedladdningshastigheten var över 110 Mbps för alla tre tester, som är bland de bästa VPN-hastigheterna med nuvarande VPN: er. Denna hastighet och stabilitet gör det enkelt att strömma och strömma.

New Jersey (Snabbanslutning: snabbaste / närmaste plats)

 • Ping: 18ms
 • Nedladdning: 131.44 Mbps
 • Ladda upp: 9.10 Mbps

New York

 • Ping: 18ms
 • Nedladdning: 140,52 Mbps
 • Ladda upp: 11,28 Mbps

nordvpn hastighet

Europa (Storbritannien)

 • Ping: 154ms
 • Nedladdning: 110,82 Mbps
 • Uppladdning: 11,47 Mbps

3. 95% + servrar Arbetade med Netflix

Eftersom geo-placeringar och begränsningar ofta hittas med Netflix, låter NordVPN du kringgå dessa begränsningar. När vi försökte ta bort blockering av Netflix med NordVPN fann vi att även om alla servrar inte fungerade med Netflix på grund av Netflixs nedbrytning av vissa IP-adresser som tillhör VPN: er, 14 av 15 Amerikanska servrar fungerar, 3 av 3 CA-servrar fungerar, och den brittiska servern fungerar. Du kan se de specifika resultaten nedan. 

nordvpn netflix-testning

 • 14/15 US servrar fungerar
 • 3/3 CA servrar fungerar
 • Storbritannien servern fungerar

nordvpn netflix-testning

Jag valde regionen och anslöt till den snabbaste servern.

USA

 • Manassas (USA) - Ja
 • San Francisco (USA) - Ja
 • Dallas (USA) - Ja
 • Chicago (USA) - Ja
 • Seattle (USA) - Ja
 • St. Louis (USA) - Ja
 • Phoenix (USA) - Ja
 • Los Angeles (USA) - Ja
 • Miami (USA) - Ja
 • Buffalo (USA) - Ja
 • Atlanta (USA) - Ja
 • New York (USA) - Anslutningsproblem / proxy upptäckt
 • Charlotte (USA) - Ja
 • Salt Lake City (USA) - Ja
 • Denver (USA) - Ja

CA

 • Vancouver (CA) - Ja
 • Toronto (CA) - Ja
 • Montreal (CA) - Ja

4. Användbarhet: En extremt smidig & Tillfredsställande användarupplevelse + Brett utbud av funktioner

3-stegsprocessen för att registrera dig och installera NordVPN är extremt enkel. Gå först till NordVPN.com för att välja din betalningsplan. Du kan välja mellan 1-månaders, 1-årig, 2-årig och 3-årig plan. När du väljer och skapar ett konto med din faktureringsinformation dirigeras du till installationsprocessen som du ser nedan.

Steg 1:

Se till att du har minst 19 MB ledigt utrymme på din lokala enhet. Välj vilken enhet du vill installera NordVPN.

NordVPN Review

Steg 2:

Välj var du vill skapa genvägar för NordVPN. Inställningsguiden ger dig möjlighet att välja mellan skrivbordet och startmenyn / sökmappen, eller båda.

NordVPN Review

Steg 3:

Och det är lika enkelt som det! NordVPN har installerats. Härifrån kan du automatiskt starta och börja använda ditt VPN för säker surfning, strömning och torrenting.

NordVPN Review

När den har installerats kommer NordVPN att tillhandahålla en automatisk programuppdatering om den är tillgänglig. Du kan antingen välja att göra det då eller påminna dig om uppdateringen vid ett senare tillfälle.

NordVPN Review

Funktion: CyberSec

En funktion i NordVPN är CyberSec, som du blir ombedd att lägga till efter den slutförda installationen. Detta kan ytterligare skydda dig mot påträngande annonser, skadlig programvara, nätfiskeförsök och andra hot.

Det är frivilligt, men det finns tre stora fördelar med att aktivera CyberSec:

 • För det första är huvudfunktionen i CyberSec integrerat skydd mot phishing-bedrägerier och stora cyberhot. Den jämför omedelbart webbplatser som du surfar med kända svartlistor och kommer att blockera din åtkomst om skadlig programvara, spionprogram eller annan skadlig programvara är känd.
 • För det andra kommer CyberSec att skydda mot alla DDoS-attacker, även om skadlig kod redan har börjat infektera din enhet. CyberSec eliminerar omedelbart anslutningen och kommunikationen mellan din enhet och kontrollservern på botnet.
 • För det tredje kommer CyberSec att dölja någon av dessa irriterande popup-fönster, autoplay-annonser med eller utan ljud och andra distraherande annonser. Detta möjliggör snabbare lasthastighet och en allomfattande bättre surfupplevelse.

nordvpn cybersec

Specialservrar

NordVPN erbjuder flera typer av specialservrar, så att du kan välja vilka som bäst passar dina behov:

 • Med dedikerade servrar kan du välja en IP-adress som är unik för dig och inte kan delas med någon annan NordVPN-användare, vilket skapar en ännu säkrare surfupplevelse.
 • Behöver du extra säkerhet? NordVPN erbjuder dubbelkryptering medan du skickar information via två säkra VPN-servrar.
 • Försöker du ladda information utomlands på en plats med begränsad tillgång till internet? Med NordVPN kan du bläddra eller strömma med en av deras obuskerade servrar som ger dig full tillgång till den information du behöver direkt.
 • Om du letar efter ännu bättre säkerhet för att skydda dina data och beteenden online kan NordVPN kopplas ihop med The Onion Router eller Tor, som möjliggör anonym kommunikation och skyddar mot trafikanalys.
 • Har ingen gräns för delning av peer-to-peer-fil med NordVPN, utan bandbreddströskel eller aktivitetsspårning.

NordVPN Review

NordVPNs funktioner skapar en säker onlineupplevelse för dig, oavsett om det skyddar dig när du är i ett offentligt Wi-Fi-nätverk eller ger dig tillgång till allt innehåll när du reser. Medan NordVPNs installation och användning är extremt enkel, är deras support dygnet runt en av de starkaste funktionerna som hjälper dig på vägen.

Militärkryptering och dataskydd

NordVPNs kryptering av militär kvalitet skyddar din anslutning till internet och garanterar din integritet, men inte bara från hackare. Visste du att internetleverantörer ofta spårar din internetanvändning för att sälja den informationen till annonsörer? Dessutom kan vilken som helst av din internetanvändning och trafik kallas av regeringen för dina aktivitetsloggar. Varje gång du är ansluten till webben spåras dessa loggar och aktiviteter, såvida du inte använder ett VPN. Med denna kryptering av militär kvalitet är dina data, IP-adress och plats helt privat.

Många tror att de kanske inte har något att dölja, men så mycket av dina uppgifter kan användas mot dig utan att du vet. Din medicinska historik, bankinformation, arbetsmails etc. kan alla riskera att komma åt när du inte använder ett VPN. NordVPN använder en Advanced Encryption Standard (AES) med 256-bitars nycklar, som rekommenderas av NSA för att säkra all klassificerad och topphemlig information.

Nord VPN använder också två olika VPN-protokoll. Det finns dock inget behov för dig att avgöra vilket som är bäst för dig eftersom NordVPN strävar efter att göra det enkelt att använda deras VPN. IKEv2 / IPsec-protokollet är standard för iOS- och macOS-appar, medan OpenVPN är standard för Windows-, macOS- och Android-appar. Detta innebär att macOS-användare kan välja mellan de två, men båda är pålitliga och rekommenderas av NordVPN.

nordvpn-kryptering

Dubbel VPN

En är tillräckligt bra, men två är ännu bättre! Med NordVPN har du möjlighet att aktivera Double VPN, vilket innebär att när din trafik passerar den första fjärr VPN-servern som ska krypteras, den passerar genom en andra VPN-server som ska krypteras en andra gång innan du når din online destination säkert. Detta möjliggör dubbel kryptering, ökad säkerhet och IP-adress sekretess och skydd.

Även om inte alla behöver Double VPN, har du möjligheten att skydda din kommunikation och information säkert med den här funktionen. NordVPN rekommenderar att du inaktiverar den för privat vardaglig surfning, när du behöver höghastighetsinternet och för att surfa på Tor-nätverket. Dubbel VPN ingår i NordVPN-prenumerationspaketet (och kan aktiveras när du känner att det behövs) i deras Android-, macOS- (OpenVPN) och Windows-appar.

nordvpn dubbel vpn

Ingen loggningspolicy

Att använda ett VPN håller din online-aktivitet och loggar helt privat. Med NordVPN: s no-log policy, de lovar att inga loggar hålls för anslutningar eller användning, vilket innebär inga anslutningsstämplar, inga IP-adresser och inga trafikdata. De går ett steg längre för att acceptera flera kryptokurser för betalning för att säkerställa att du inte lämnar några spår av vem du är.

nordvpn ingen loggpolicy

De övervakar emellertid vissa mindre viktiga data, till exempel:

 • Data om serviceprestanda (för att rekommendera lämpligaste servrar)
 • E-postadress
 • Betalningsdata (men du kan också använda bitcoins)

Det är de vanliga saker som de flesta (om inte alla) VPN-leverantörer loggar in och det är ingenting du bör vara orolig för. Särskilt när NordVPNs betalningsprocessor inte är bunden till deras huvudföretag. Om du vill kan du läsa deras loggpolicy.

Kill Switch

NordVPN garanterar ditt största skydd med deras Kill Switch-funktion. Detta är en avancerad säkerhetsåtgärd som omedelbart blockerar din enhet från att komma åt webben om din anslutning till VPN-servern tappas. NordVPN kommer fortsätt att hålla dig blockerad tills VPN-tunneln har återställts eller du har inaktiverat Kill Switch manuellt.

NordVPN Review

Internet Kill Switch

NordVPN Review

App Kill Switch

NordVPN Review

DNS Leak Test

Om du kör Windows eller har konfigurerat ett VPN manuellt kan ditt system återgå till DNS-servrarna (Domain Name System) så att din ISP kan se vilka webbplatser du besöker. Ofta kanske du inte ens vet att en läcka som detta har hänt om du inte väljer en VPN-tjänst som garanterar DNS-läckageskydd.

Med NordVPN använder dina enheter bara DNS-servrar som drivs av NordVPN, så du behöver inte oroa dig för att din information läcker och säljs till tredje part. NordVPN lovar också att om du testar och fortfarande ser en DNS-läcka med NordVPN, kommer de omedelbart att hjälpa till att lösa ut alla problem.

nordvpn skyddar mot dataläckage

Flera enheter

NordVPN stöder samtidiga anslutningar och låter dig säkra upp till sex enheter med ett konto, oavsett vilket operativsystem du använder. Det som är bra med NordVPN också är att du kan ansluta till din router, vilket gör att du kan säkra alla enheter som är anslutna till det nätverket, medan du bara använder ett av de sex tillgängliga utrymmena. 

nordvpn flera enheter

5. Torrenting / P2P stöds + lök över VPN specialfunktion för Tor-användare

NordVPN tillåter peer-to-peer (P2P) trafik på vissa servrar, men du måste hitta vilken server du vill ansluta till med deras serverrekommendationsfunktion. Med det här alternativet får du direkt ett förslag till den bästa servern för dig. För ytterligare säkerhet, om du ansluter till andra NordVPN-servrar med P2P, kommer appen att omdirigera dig automatiskt till servrar i Kanada eller Nederländerna.

NordVPN Review

Tor Network

Med NordVPN: s Lök över VPN funktionen får du fördelen med Tor i kombination med säkerheten för en VPN-tunnel. Onion Router (Tor) låter dig bläddra medan du döljer din identitet, men postnoden kan fortfarande se din riktiga IP-adress. Med funktionen Onion Over VPN kan inte ens postnoden se din IP-adress.

NordVPN Review

Ha fullständig anonymitet när du använder Tor, eftersom NordVPN hindrar tredje parter från att se att du använder Onion och inte spårar din online-aktivitet. Lökservrar är ofta volontärstyrda vilket innebär att vem som helst kan köra dem, vilket gör att du kan vara öppen för attack. Onion Over VPN säkerställer att du är fullt skyddad från dessa attacker medan du fortfarande säkerställer din anonymitet.

6. Absolut inga läckor i fem test

För denna VPN-granskning körde jag IP- och DNS-läcktest för att säkerställa att NordVPN: s påståenden var korrekta. Jag använde:

 • IPLeak.net
 • Perfect-Privacy.com
 • BrowserLeaks
 • IPX.ac
 • VirtualTotal.com

Du kan se de fullständiga resultaten nedan. Varje test garanterade vårt förtroende, liksom NordVPN: s påståenden, om deras läcktest och skydd.

IPLeak.net Test - No Leak

nordvpn inget läcktest

IPX.ac

nordvpn inget läcktest

VirtualTotal.com-rapport - Skanna på installationsprogrammet

Inga virus upptäcktes i installationspaketet.

nordvpn inget läcktest

7. Jurisdiktion & Plats - Panama (bra för integritet, ingen lagring av data)

NordVPN är baserat och drivs under Panama jurisdiktion. På grund av deras lag ”ingen obligatorisk datalagring” behöver NordVPN inte lagra några loggar.

nordvpn panama plats

Det finns inga skyldigheter där NordVPN krävs för att behålla sina användares aktivitets- eller kommunikationsloggar.

nordvpn no-logs policy

8. Kunnig kundsupport via Live Chat

NordVPN kan kontaktas via [e-postskyddad] eller via livechatt.

Även efter att ha granskat över tre dussin olika VPN-leverantörer, hundratals timmar med testning, granskning och granskning, har vi fortfarande frågor eller behov av teknisk hjälp. Oavsett om det är att dubbelkontrollera krypteringen som erbjuds för din router, eller en enkel felsökning på en nybyggd rigg, kommer du att tvingas ta itu med kundsupporten för ditt VPN som du väljer.

Om du är en nykomling eller inte är tekniskt benägen? Du kanske har några tekniska frågor. Varje VPN-värde som är värt deras salt kommer att ha en produktiv databas med självstudier, instruktionsguider och informationsartiklar förutom livechatt & snabb e-poststöd.

Live chat & E-post

NordVPN-stödInte annorlunda än det bästa av det bästa, NordVPN erbjuder dygnet runt livechatt som hjälper dig med alla frågor du kan ha. Jag använde deras livechatt två gånger för en krypteringsfråga och en öppen fråga.

Båda gångerna var kundstödet snabbt att hjälpa, men kom med kopia & klistra in svaret. Om du väljer att använda deras e-poststöd, för mer tekniska frågor eller om livechattagenten inte helt löste problemet, får du en annan assistent som hjälper dig med ditt VPN.

Kunskapsbas

Lika viktigt som livehjälp för mindre frågor är den stora katalogen med supportartiklar du kommer att få tillgång till. För ett så tekniskt ämne som nätverk är det ingen liten uppgift att göra det tillgängligt för din vardagliga lekman.

NordVPN Knowledgebase

Efter att ha gått igenom deras katalog och snabbt skummat till alla supportrelaterade sidor jag kunde hitta, uppskattar jag NordVPN att ha över 500 guider och handledning.

NordVPN Cons

1. Apple iTunes / App Store-köp återbetalas inte

Tyvärr noterar NordVPN att om du köper NordVPN via Apple iTunes / App Store måste återbetalning begäras med iTunes / App Store-support och inte kan behandlas direkt med NordVPN. Dessutom kan betalningar som görs med förbetalda kort eller presentkort inte återbetalas. NordVPN kan inte behandla köp som gjorts genom återförsäljare, inklusive Amazon, BestBuy, StackSocial, etc..

NordVPN Review

Prissättning: prenumerationsplaner, betalningsalternativ och återbetalningsgaranti

NordVPN erbjuder nivånivåpriser beroende på längden på planen du kan förbinda dig. Från och med deras en månadsplan till $ 11,95 per månad och går hela vägen till $ 3,49 per månad om de åtar sig till tre år som faktureras årligen, har NordVPN en mycket tydlig prissättningspolicy utan dolda avgifter. De erbjuder också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti för alla prissättningspaket.

nordvpn prissättning

 • Månadsvis: $ 11,95 / mån ($ 143,4 per år)
 • 1-år: $ 6,99 / mo ($ 83,88 per år)
 • 2-årig: 4,99 / mån (59,88 $ per år)
 • 3-år: $ 3,49 / mo (41,88 USD per år)

Med en plan kan du säkra upp till sex enheter, inklusive en smart TV och router.

Alla dessa prenumerationer har en plan för alla storlekar. Inklusive:

 • Ingen loggning: Ja.
 • Enkel VPN-programvara: Att registrera dig och använda appen var mycket användarvänlig.
 • Dolda avgifter & klausuler: De kan inte bevilja återbetalning om du köpte en app direkt via iTunes / App Store. Betalningar som gjorts med förbetalda kort eller presentkort återbetalas inte.
 • upsells: Inga uppsäljningar.
 • DNS läcker: Ingen.
 • Jurisdiktion: Panama
 • protokoll: OpenVPN, IPSec, PPTP & L2TP.
 • Avstängningsswitchen: Ja.

Personligen är jag alla för enkelhet och rättvisa när det gäller prissättning. Ge mig en plan all-inclusive-plan och några betalningsalternativ och jag är glad. Dessutom sätter de inte en bandbreddgräns som många gratis VPN.

Betalningsalternativ

Tillsammans med alla större kreditkort och betaltjänster accepterar NordVPN flera kryptokurser för betalning. PayPal stöds för närvarande inte.
nordvpn betalningsalternativ

Pengar tillbaka garanti

NordVPN erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti för alla konton som har en god status. Kontakta bara deras kundtjänst, som är tillgängligt dygnet runt, för att begära en återbetalning.

NordVPN Review

Slutsats: Rekommenderar jag NordVPN?

ja vi rekommenderar expressvpn

NordVPN har varit en av de ledande VPN-leverantörerna med den bästa säkerheten. Som ni kan se i hela denna NordVPN-granskning är orsakerna till deras popularitet giltiga. Det är säkert, snabbt och enkelt att använda, med några fantastiska funktioner för att säkerställa att dina data och information alltid skyddas. Det är därför de tar första platsen på vår lista över VPN: er.

Med ett kundsupportteam som NordVPN: er behöver du aldrig känna dig ensam om att se till att du surfar på ett säkert sätt.

Jag rekommenderar absolut NordVPN om du letar efter en bra lösning till ett ännu bättre pris!

Du kan få en NordVPN $ 3,49-affär härifrån.

Lägg till din egen NordVPN-recension

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me