Hur man sparar pengar med en VPN: The Ultimate Guide

Att använda en VPN är ett måste för dem som vill skydda sin integritet och anonymt surfa på internet. Fördelarna med att använda ett virtuellt privat nätverk sträcker sig långt bortom sekretess och säkerhet. Visste du till exempel att om du använder ett VPN kan du spara mellan hundratals och tusentals dollar på online-köp?

Flera köpsajter på nätet ändrar sina priser beroende på land du befinner dig i eller baserat på din tidigare onlineaktivitet. Genom att använda ett VPN kan du kringgå platsövervakning och spårning av webben och se priserna som finns i andra länder.

Hur mycket kostar din plats dig?

För att se hur du kan spara genom att ändra din plats testade vi ExpressVPN, NordVPN och CyberGhost på populära onlineinköp. Totalt kunde vi spara mellan 50 och 1 000 dollar, beroende på köp.

Hoppa till vår infographic för att se hur vi gjorde det, eller kolla in våra fynd på varje köp genom att klicka på ikonerna nedan.

 • resor
  resor
 • Hyrbilar
  Hyra bilar
 • hotell
  hotell
 • Strömning
  Strömning
 • programvara
  programvara

hur man sparar pengar på flyg

Priset på flygbiljetter varierar vanligtvis beroende på platsen. Flygplatser använder din surfhistorik (insamlad genom att spåra cookies) för att avgöra om du har sett en viss flygning på deras webbplats tidigare. Om du har det höjer de priserna. Genom att använda ett VPN kan du kringgå detta genom att dölja din surfhistorik så att webbplatser för flygresor inte kan höja priserna baserade på återbesök.

Dessutom kan platsen du köper biljetten från göra stor skillnad. I själva verket har forskning visat att detaljhandlare ofta använder dynamiska priser för att bestämma hur mycket de kommer att debitera dig.

Dynamisk prissättning gör det möjligt för onlinehandlare att ta ut olika priser baserat på hur mycket de tror att en användare kommer att spendera, med hänsyn till faktorer som enhetstyp och postnummer. Till exempel kan användare som är belägna i postnummer eller länder med högre inkomstgenomsnitt se dyrare priser från onlinehandlare.

För att se hur plats påverkade våra flygpriser, använde vi en VPN för att jämföra priserna för att boka en returresa från United States från Kuala Lumpur International Airport till Kaliforniens Los Angeles International Airport från 20 olika länder. Vårt högsta sparade belopp (mellan det lägsta priset som hittades via en server i Polen och det högsta priset i USA) var $ 1,121.29.

Boka en flyg från KUL till LAX

hur man sparar pengar på hyrbilar

Hyrbilar är en annan populär kostnad som varierar i pris beroende på plats du befinner dig i. Fluktuationen i priser för hyrbilar orsakas till stor del av platstillägg, lokala skatter och försäkringskostnader som varierar beroende på vilket land du är i.

För att visa detta såg vi på priset för att hyra en Mitsubishi Mirage från Enterprise Rent-a-Car en vecka i Philadelphia från en server i USA och en server i Spanien. Kostnaden per vecka för USA var 265,76 $ utan skatt; det kom till 400,74 $ med skatt.

När vi tittade på priset på bilen från en server i Spanien var priset € 206,29 (eller 238,17 $) - för hela veckan. Detta beror på att skatte- och avgiftsinformationen ingår i veckopriset för att hyra från Europa, men inte vid uthyrning i USA.

Kostnad när IP-adress är inställd på USA:

Hyrbilskostnad med amerikansk server
Hyrbilskatter med amerikansk server

Kostnad när IP-adressen är inställd på Spanien:

Hyrbilskostnad i Spanien
Hyrbilskatter i Spanien

Eftersom inte alla länder har en Enterprise Rent-a-Car-webbplats, använde vi också Kajak för att få en bättre representation av hur priset för att hyra en bil varierar mellan länder.

När vi var anslutna till en server i USA såg vi priset som $ 492,00. Detta pris förändrades dock dramatiskt när vi ändrade vår plats till andra länder.

Kostnad när IP-adress är inställd på USA:

Hyrbil kostar i USA

Kostnad när IP-adressen är inställd på Azerbajdzjan (290,47 USD):

Hyrbil kostar Azerbajdzjan

Kostnad när IP-adressen är inställd på Kina ($ 301.65 USD):

Hyrbil kostar i Kina

Kostnad när IP-adress är inställd på Japan ($ 342,71 USD):

Hyrbilskostnad i Japan

Vi tittade på kostnaden för att hyra en Chrysler 200 i Philadelphia, som är den dyraste marknaden för hyrbilar i USA. Totalt fann vi att den dyraste platsen att hyra bilen från var USA, till 492 $ per dag, medan den billigaste platsen, $ 221,72 per dag, var Indien.

Hyra en bil i Philadelphia

hur man sparar pengar på hotellrum

Hotellbokningssidor fungerar på samma sätt som flygbiljetter och andra resesidor - de använder dynamiska priser och spårar cookies för att bestämma vad de ska debitera.

För att demonstrera detta såg vi på kostnaden för att bo på Sofitel i New York City. När du söker från USA kostar ett rum på Sofitel $ 482,00 per natt. Vi såg att detta antal minskade något när vi sökte från Kanada - den billigaste testade platsen - som kom in på $ 474,90 / natt.

Vi fann att kostnaden tenderade att öka, inte minska, när vi bytte servrar. Den dyraste prissättningen kom till över $ 100 mer än vår lägsta kostnad: 584,22 $ / natt från en server i Brasilien.

Bor på Sofitel i New York

hur man sparar pengar på prenumerationstjänster

Prissättningen för prenumerationstjänster, som musikströmning eller programvareabonnemang, varierar ofta efter region, ofta för att kompensera växelkurser och valutakursdifferenser. Vi tittade på två populära prenumerationstjänster - Apple Music och Microsoft Office - för att se hur du kan få en bättre affär genom att ändra din plats.

Spara pengar på Apple Music

Vi loggade först in på den amerikanska servern för NordVPN och tittade på kostnaden för ett individuellt strömningsabonnemang. I Förenta staterna, det kostar $ 9.99 / month för en individuell prenumeration på Apple Music.

Kostnad när IP-adress är inställd på USA:

Apple-musik kostar i USA

Vi loggade in på flera andra servrar för att se hur priset skulle variera platsen. Sammantaget konstaterade vi att abonnenter i Europa betalar mest per månad för ett Apple-abonnemang - den högsta kostnaden var från Storbritannien, till £ 9,99 / månad eller ungefär $ 13,33 / månad. Andra länder i regionen, inklusive Schweiz, Nederländerna och Spanien, följde tätt efter.

Kostnad när IP-adressen är inställd på Storbritannien:

Apple-musik kostar i Storbritannien

Vi tyckte att Indien var den billigaste platsen att prenumerera på; den månatliga kostnaden när vi ställde in vår plats till NordVPN: s indiaserver var £ 120 / månad, eller cirka $ 1,75 / månad.

Kostnad när IP-adress är inställd på Indien:

Apple-musik kostar i Indien

Totalt var den maximala besparingen mellan den dyraste platsen (Storbritannien) och den billigaste platsen (Indien) $ 11,58 / månad, eller nästan $ 140 / år.

Apples prenumerationstjänst per månad

Spara pengar på Microsoft Office

Precis som med Apple Music varierar kostnaden för ett årligt prenumeration på Microsoft Office-produkter per region. Vi valde att jämföra priserna på den populära Office 365 Home, som, när den är inloggad på en amerikansk server, kostar $ 99,99 för ett årligt abonnemang.

Kostnad när IP-adress anges i USA:

Microsoft Office kostar i USA

Precis som med Apples abonnemangsströmningstjänst såg vi priserna öka för Microsoft Office årliga produkt när vi ställde in vår plats till länder inom Europa. Polen hade den högsta kostnaden, 299,99 zł / år eller cirka 116 $ / år. Närliggande länder Tyskland och Nederländerna såg liknande prisförändringar.

Kostnad när IP-adressen ställs in i Polen:

Microsoft Office kostar i Polen

Länder nära eller i Asien hade lägre priser; Ryssland kom in till den lägsta kostnaden, på 2 699,00₽ / år eller ungefär $ 55,28 / år. Totalt var den maximala besparingen mellan Ryssland och Polen mer än $ 50 / år.

Kostnad när IP-adress är inställd i Ryssland:

Microsoft Office kostar i Ryssland

Årligt Microsoft Office-prenumeration

En VPN är en smart investering, både ur säkerhetssynpunkt och finansiellt. Om du planerar att boka en resa, hyra en bil eller helt enkelt strömma musik kan ett av våra bästa VPN för 2018 spara hundratals - eller till och med tusentals - dollar.

hur man sparar pengar med en vpn infographic

Dela infographic kodSpara pengar med ett VPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me