Hur jag döljer min IP-adress

Dölja en IP-adress är ganska enkelt om du vet vilka verktyg du ska använda.

Om du gillar mig, någon som vill dölja min ip för att få åtkomst till geo-blockerade webbplatser, negera IP-förbud och bara hålla anonym, fortsätt att läsa.

Nedan har jag listat 6 idiotsäkra sätt att dölja din IP-adress inklusive att hålla din Internet-anslutning krypterad och helt anonym.

Vad är en IP-adress?

Låt oss först få några grunder från vägen.

De internet, vara inget annat än en stor grupp av interansluten nettofungerar, kräver ett system för att etablera kommunikation mellan dessa nätverk. De internet protokoll, vanligtvis kallad IP, är den viktigaste tekniken som ansvarar för denna anslutning. IP har till uppgift att definiera, strukturera och leverera informationspaket från punkt A till punkt B.

IP-adresser är inget annat än systemidentifierare. I version fyra av internetprotokollet (IPv4) definieras IP-adresser som ett 32-bitarsnummer; x.x.x.x var x är ett värde mellan 0 och 255.

Här är några giltiga IP-adresser:

 • 123.45.67.89
 • 8.8.8.8 - en IP-adress tilldelad Google
 • 140.247.224.81 - en IP-adress tilldelad Harvard University

Varje system, anslutet till internet, har sin egen adress; ungefär som adressen till ditt hus eller bilens registreringsskylt. Varje system måste ha en unik IP-adress, tilldelad den maskinen och endast den maskinen. Detta betyder att din telefon, din bärbara dator, arbetsdator och din skrivare, alla har olika IP-adresser.

Varje deltagare på internet har att ha en IP-adress för att ansluta till den.

Hur IP fungerar är IP-adresser en känslig information eftersom de pekar ut platsen för de system de tilldelas. Detta är omöjligt, eftersom den fysiska platsen för den anslutna maskinen exakt är den information som är nödvändig för internetprotokollet för att upprätta den mest effektiva anslutningen.

Så här vet jag att varje IP, som börjar med 140.247, kommer att tilldelas Harvard University och hur jag vet var du är baserade i, helt enkelt genom att titta på din IP-adress.

6 sätt att dölja din IP-adress

Kolla in dessa sex sätt att ändra din IP-adress.

1. Skaffa en VPN-programvara

Det bästa och bekvämaste sättet att ändra din IP är förmodligen att välja en bra VPN-tjänst.

Så här gör VPN:

 • Dölj din IP-adress
 • Krypterar din internettrafik
 • Låter dig säkert torrent
 • Tillåter dig att få åtkomst till geo-blockerade webbplatser som Netflix och Hulu.

Som ni ser är fördelarna med ett virtuellt privat nätverk exakt samma som fördelarna med att ändra din IP-adress.

Ingen överraskning här; VPN tilldelar ny IP-adress till system anslutna till dem. När du ansluter till ett virtuellt nätverk tilldelas du en andra IP-adress som förfalskar din riktiga.

Hur fungerar virtuella privata nätverk

Att ställa in din VPN-klient tar några minuter, och när du väl är klar har du anslutit till den och därigenom ändrat din IP genom att klicka på knappen.

"Det är allt bra, Andrey, men hur ändrar en VPN min IP-adress?"

Stor fråga - Jag är glad att berätta för dig.

Medan du är ansluten till ett VPN tilldelar VPN-leverantören en virtuell IP-adress. Medan din verkliga IP-adress fortfarande kommer att användas för att ansluta till VPN kommer all annan trafik att tunnelas genom ditt privata nätverk och som sådan kommer denna externa trafik endast att ansluta till din andra, virtuella IP-adress.

Jag rekommenderar NordVPN ($ 3,49 / mo) eftersom det är den överlägset mest anonyma och pålitliga VPN-programvaran som vi har testat hittills. Det är säkert och den gillar inte din IP-adress. Du kan välja mellan 1500+ servrar (olika IP: er). Du kan läsa vår NordVPN-recension här.

Ett annat bra VPN-servicealternativ (till en billigare kostnad) är Surfshark ($ 1,99 / mo) och ExpressVPN.

2. Använd en proxy - långsammare än VPN

Hur fungerar fullmakter

Proxy-servrar är fantastiska små verktyg som fungerar som en bro i flödet av din internettrafik. Dessa man-in-the-middle-servrar ansluter dina informationspaket till den önskade destinationen medan de ändrar utseende när de går via Proxy.

I enklare termer upptäcker proxyservern din trafik och tar kontroll över din anslutning. Härifrån upprepar allt du gör, proxyservern; det speglar ditt beteende. Destinationsservrarna (webbplatser som du vill komma åt) tycker om proxy är din trafik.

Det fina med detta system är att du kan ansluta till valfri proxyserver i världen.

Säg att du vill komma åt Storbritanniens BBC. Du kommer snabbt att få reda på att det mesta av deras innehåll är blockerat och otillgängligt för personer utanför Storbritannien. In kommer Proxy-servern. Du ansluter till en UK-baserad proxy och voila - för alla syften och ändamål är du hädanefter lika brittisk som fish and chips.

Proxyservrar är mycket effektiva vid lågprofilbehov som att kringgå geo-blockerat innehåll eller IP-begränsningar.

Att kunna maskera din riktiga IP-adress är där likheterna mellan VPN och Proxies slutar.

Proxies kan inte tävla med ett VPN: s många säkerhetslager medan de är mer än skickliga när det gäller att hantera Netflix geo-begränsat innehåll. Utanför förfalskning av din IP-adress krypterar proxyservrar varken dina data eller tar bort identifierbara markörer från den. Nackdelar gör ingenting för att skydda dig från din ISP, regeringens eller någon som har tillgång till dina uppgifter nyfikna ögon.

Den sista stora skillnaden mellan Proxies och VPN är den förstnämnda bristen på att omfatta förfalskning. Medan en VPN kommer att kryptera all data som kommer in och ut från ditt system, kommer en Proxy att avlyssna trafik per applikationsbasis.

Säg att du ansluter din webbläsare till en proxyserver. Bra! Du kan titta på alla de Netflix du vill, men gå inte med torrent filer. Din strömmande trafik kommer inte att avlyssnas av din Proxy och din Internet-leverantör kan enkelt se vad du gör.

Vidare läsning: Skillnad mellan VPN och Proxy

3. Använd TOR - GRATIS

TOR, uppkallad efter det ursprungliga projektet ”The Onion Router” är en gratis klient som anonymt ansluter dig till volontärstyrda nätverk av servrar. Detta gör att du kan tilldelas en ny IP-adress, på samma grund som en VPN-klient.

TOR-nätverksstruktur

Tor, även känd som den "mörka / djupa" webben, har den extra fördelen att du kan komma åt webbplatser, annars inte tillgängliga med vanliga webbläsare. Sådana lökwebbplatser har mycket olika domännamn eftersom de oftast genereras slumpmässigt.

Kolla in domännamnet för anonymitetssökmotorn DuckDuckGo:

 http://3g2upl4pq6kufc4m.onion

TOR är ett allmänt tillgängligt, gratis och anonymt nätverk och har blivit ett nav för kriminell aktivitet. Även ett av orsakerna till att du kan läggas på en "lista" om du kommer åt TOR, en stor del av nätverkets användare ansluter till den för att utföra olagliga transaktioner. Från falska identiteter till tunga droger och till och med vapen.

En annan stor nackdel med TOR är de extremt långsamma laddningstiderna. Dessa långa laddningstider beror på de ineffektiva och långvariga rutter som dina datapaket skickas på, vidarebefordras från server till server, tills de äntligen når sin destination. Detta gör naturligtvis allt i säkerhetens namn.

Gör inget misstag, TOR är inte helt idiotsäker. Vissa programvarulösheter och webbplatsadministratörsfel kan och utnyttjas av myndighet.

Ytterligare läsning: Tor mot VPN (Vad är skillnaden)

4. Använd mobilnätverk - långsamt och inte krypterat

Ett snabbt sätt att ändra din IP-adress, om du är rädd att din har äventyrats, är att använda din mobiltelefons data. Eftersom det är ett annat system kommer det att ha en annan IP-adress.

Detta är naturligtvis inget ersättning för en bärbar dator / PC-arbetsstation. Det kan hjälpa dig i sällsynta nödsituationer, när din IP uppenbarligen attackeras, men utanför det är att förlita sig på mobildata både ineffektivt och kortsiktigt.

5. Anslut till allmän Wi-Fi - inte säkert

Eftersom IP-adresser inte reser med dig är att använda din bärbara dator för att ansluta till ett kafés öppna Wi-Fi-nätverk ett enkelt sätt att ändra din IP-adress. Samma som med mobildata är detta varken en effektiv IP-förändringsmetod eller ett hållbart sätt att surfa anonymt & säkert.

Tyvärr finns det många risker när du använder sådana öppna hotspots-nätverk.

6. Ring din Internetleverantör

Den bittera sanningen är att vi har nollinflytande på vilken IP-adress våra system får tilldelats. Vi kan bara fråga eller tvinga vårt jagnternet SeRVICE Påkare att ändra våra IP: er för oss.

Det finns två typer av IP-adresser som din internetleverantör tilldelar dig. Statisk och dynamisk. En statisk IP är svår att ändra eftersom du måste gå igenom en lång process med din internetleverantör. De flesta internetleverantörer tilldelar lyckligtvis dynamiska IP-adresser.

Att fråga snyggt, så mamma tänkte mig, är alltid steg ett. Ringa upp din ISP och helt enkelt att be om en IP-ändring kommer ofta att göra susen, även om du kanske måste möta några oväntade och framåtriktade frågor om din motivation bakom en sådan begäran. Att säga att du lär son eller yngre bror grunderna i nätverk, verkar göra tricket.

Tvinga en IP-ändring genom att koppla bort modemet

Om det är trevligt misslyckas, är ett enkelt sätt att försöka tvinga en IP-förändring av din Internet-leverantör, att ta bort modemet och ansluta det igen efter en liten stund. Genom att avbryta din anslutning till din Internetleverantör kommer du mycket troligt att tilldelas ett nytt IP-intervall. Detta fungerar dock endast om du använder dynamiska IP: er. Du måste också förbli frånkopplad från internet i många timmar för att få en IP-adressändring.

Här är några ytterligare steg du kan vidta Windows innan du lossar ditt modem:

Hur man släpper IP-adress på WindowsWindows-system anslutet via kabel

 1. Öppen Kommandotolken som administratör
 2. Skriv "ipconfig / release“, Utan citat och hit Stiga på
 3. Skriv "ipconfig / förnya“, Utan citat och hit Stiga på
 4. Stänga av ditt system.
 5. Stäng av alla Ethernet-nav / switchar.
 6. Dra ur kabel / DSL-modem.
 7. Lämna av så länge du kan blotta (över natten)
 8. Slå på allt igen.

Windows-system anslutet via router

 1. Logga in routerns administratörskonsol.
 2. Släpp IP-adressen (varje router är annorlunda, Google din)
 3. Stänga av ditt system.
 4. Stäng av alla Ethernet-nav / switchar.
 5. Dra ur kabel / DSL-modem.
 6. Lämna av så länge du kan blotta (över natten)
 7. Slå på allt igen.

Chuckar du ännu? Jag är säker på det

Jag säger inte att ovanstående inte fungerar - det fungerar bra. Jag säger att jag inte kommer att ringa min telefon och sitta på en halvtimme eller koppla bort mig själv från internet varje gång jag vill ändra min IP-adress.

När ISP säljer min surfhistorik till högstbjudande, skulle jag säkert inte lita på att de skulle hjälpa mig heller.

Effektiv? ja! Praktisk? I helvete heller!

Tyvärr för dig och mig sammanfattar det här hur vi kan ändra vår IP-adress. Visst, det finns andra, mer tekniska. Om du är expert på nätverk kan du ändra din router och tvinga fram en dynamisk IP-förändring på det sättet - men det är varken enkelt, inte snabbt eller garanterat.

Att ändra IP-adresser är helt enkelt inte vägen att gå, dölja dem är dock en annan historia helt ��

Varför dölja IP?

Hur jag döljer min IP-adress

Det är mycket i vårt intresse att se till att inga felaktiga personer någonsin tar hand om en så viktig identifierare som vår IP-adress. Låt oss titta på de viktigaste orsakerna till att du vill dölja din IP-adress.

1. Dölj din plats

Som nämnts ovan fungerar din IP-adress ungefär som hemadressen; det berättar Internetprotokollet vart du ska skicka dina begärda informationspaket. Detta beror på IP: s förmåga att fastställa din exakta plats, så att den kan ansluta dig till ditt närmaste nätverk och därifrån till världen.

Här är en lista med geo-platsinformation som din IP-adress har:

 • Land
 • Område
 • Stad
 • postnummer
 • Longitud och latitud

Ganska läskigt att tro att en kriminell kan ha tillgång till dina GPS-koordinater genom att helt enkelt ta reda på din IP, är det inte?

2. Omgå IP-begränsningar

Som en mycket exakt platsidentifierare används din IP-adress ofta för att hindra dig från att komma åt viss information som någon har ansett vara otillgänglig för dig.

När regeringar som de i Kina, Ryssland och, Ja, Förenta staterna begränsar åtkomsten till vissa webbplatser och tjänster genom att blockera deras nationers IP-adresser, "spoofing, handlingen att maskera din IP-adress, är praktiskt.

Från journalister till aktivister och din vardagliga person, ingen bör undertryckas och begränsas för att dela sina åsikter i informationstiden.

Högskolor och universitet älskar också att blanda sig med sin student internetåtkomst. Många skolor har förbjudit åtkomst till onlinespelservrar. Detta betyder ingen League of Legends, World of Warcraft, CS: GO och så vidare.

Jag antar att dessa studenter är tillräckligt mogna för att få $ 200 000 i skuld för en fyraårig examen, men ger dem tillgång till onlinespel? Det är för mycket.

Att kringgå sådana IP-begränsningar är viktigt för att se till att du, och bara du, får bestämma vilket innehåll du vill ha åtkomst till.

3. Negera IP-förbud

Att förbjuda din IP-adress är ett enkelt sätt för webbplatser och tjänster att omedelbart blockera din åtkomst till dem. Detta blir snabbt ett problem när du försöker ansluta till ditt betalade-för Netflix-konto, en tjänst som blockerar alla IP-adresser utanför USA från att få åtkomst till deras amerikanska bibliotek med drag och TV-program, när du sitter på ditt hotellrum utomlands.

Att bedöma eller ändra din IP-adress är ett snabbt och enkelt sätt att smyga dig tillbaka till tjänster som du felaktigt eller orättvist har förbjudit från.

4. Blockera riktade attacker

Att dölja din IP-adress blir snabbt ett måste-göra-säkerhetssteg när du har blivit riktad av en cyberkriminell, som följer dina personliga register.

Genom att ändra din sårbara IP-adress kan du kasta bort och blockera denna specifika typ av cyberattack på ditt system.

5. Forbli anonym på Internet

Anonymitet förväntas inte begäras. Tja, inte längre.

När vår kongress passerar räkningar, tillåter Internet-tjänsteleverantörer att sälja dina privata webbsurfedata & surfhistorik till högstbjudande, behålla anonymitet i en ständigt krympande värld verkar desto mer värdefullt och viktigt.

Slutsats

Att ändra din IP-adress är ett av många säkerhetssteg när du börjar på resan för att säkra dig själv och dina data. Även om det finns mer omfattande skyddsmetoder, som att använda ett VPN, berömmer du er för din önskan och försiktighet att söka efter sätt att skydda din IP-adress från hackare och inget bra.

Jag hoppas verkligen att den här artikeln har hjälpt dig att hitta din föredragna metod för att hålla din IP-adress säker på internet. Dela det med dina vänner och kollegor och låt mig veta om dina erfarenheter med IP-adresser.

Slutför guideDags att släppa mikrofonen, du klarade det!

Surf Safe,

Andrey från TheBestVPN.com-teamet

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me