ExpressVPN-granskning

expressvpnExpressVPN är rankad som 3: e av 78 VPN på TheBestVPN.com


ExpressVPN är snabbt, säkert och håller dig helt anonym med deras strikta ingen loggningspolicy. De tillåter torrenting / P2P och arbetar till och med Tor för maximal integritetsnivå. Appen ser bra ut och den är väldigt enkel att använda. ExpressVPN stöder praktiskt taget alla enheter du behöver den på.

ExpressVPN använder industristandarden OpenVPN-tunnelprotokollet och AES 256-bit som standard, men om du är mer teknisk och vill krydda det kan du göra det manuellt. Deras serverpark består av ett häpnadsväckande antal 3000+ servrar i 94 länder.

Priset för deras tjänst är ganska dyrt och det är inte det bästa alternativet för Netflix. I våra tester fungerade endast 6 av 30 amerikanska servrar.

Sammantaget är det en mycket bra premium-VPN-tjänst, men inte det bästa valet när du letar efter en Netflix VPN på en budget. Om du vill vara säker och anonym är ExpressVPN ett utmärkt val.

ExpressVPN-översikt

ALLMÄN RANK: # 3 av 78 VPN: er
användbarhet: Mycket enkelt, stöder alla enheter
LOGGFILER: Ingen loggningspolicy
PLATSER: 94 länder, 3000+ servrar
STÖD: 24/7 Live Chat
torrenta: P2P & Torrande tillåtet
Netflix: Avblockerar Netflix USA
Kryptering / PROTOKOLL: 256-bitars AES / SSTP, PPTP, OpenVPN, IPSec & L2TP
KOSTA: $ 12.95 / mo
OFFICIELL HEMSIDA: www.ExpressVPN.com

ExpressVPN Pros

1. Massivt urval av servrar på nästan alla kontinenter

En av de största fördelarna med ExpressVPN är det stora antalet servrar. Denna VPN har 3 000 servrar på 160 serverplatser i 94 länder. De har en server på varje kontinent utom Antarktis. ExpressVPN tävlar endast med NordVPN, PIA, TorGuard och CyberGhost när det gäller det stora antalet servrar de erbjuder.

För de flesta av deras servrar finns den registrerade IP-adressen och den fysiska servern i samma land, men de ger dig också möjligheten att använda virtuella servrar. Virtuella servrar matchar den registrerade IP-adressen till det land du har anslutit till, även om deras servrar fysiskt finns i ett annat land som vanligtvis ligger i närheten.

expressvpn-serverplatser

Även om mindre än 3% av deras servrar är virtuella servrar, ser dessa servrar till att du åtnjuter en snabb, pålitlig och säker anslutning hela tiden.

Det stora urvalet av servrar innebär att du inte kommer att behöva nöja dig med de längsta från dig, som vanligtvis är de långsammaste.

2. Snabbtest bevisar att de är riktigt snabba

En annan viktig aspekt av ExpressVPN som gör dem lätta att gilla är deras hastighet. Jag testade deras prestanda på SpeedTest.net och Fast.com för att vara extra noggranna. Resultaten från SpeedTest.net visar en flammande snabb prestanda för de flesta testade platser.

Jag testade för följande:

New Jersey

 • Ping: 25ms / Nedladdning: 45.14 Mbps / Upload: 18.60 Mbps

New York

 • Ping: 39ms / nedladdning: 175,75 Mbps / uppladdning: 46,54 Mbps

Europa (Storbritannien)

 • Ping: 174ms / Nedladdning: 242.16 Mbps / Upload: 43.77 Mbps

Hastighets test

Hong Kong

 • Ping: 447ms / Nedladdning: 136.18 Mbps / Upload: 13.42 Mbps

Resultaten från Fast.com, å andra sidan, visar en blandad väska som potentiellt berodde på Netflix-anslutningar:

Europa (Storbritannien)

 • Ping: 107ms / Ladda ner: 140 Mbps / Upload: 37 Mbps

Hastighets test

Hong Kong

 • Ping: 247ms / Ladda ner: 130 Mbps / Upload: 28 Mbps

Fortfarande bör du aldrig lägga för mycket betoning på ett hastighetstest. Olika faktorer som den fysiska platsen, din internetanslutning och datorns hastighet kan påverka dessa resultat.

3. Användbarhet: En tillfredsställande användarupplevelse

ExpressVPN påstår att du kan sätta dig in med deras tjänst på cirka 5 minuter, så jag ville testa det här. Jag blev positivt överraskad över att jag kunde installera och aktivera ExpressVPN snabbt och utan problem.

Innan jag visste det, använde jag redan funktionen ”Smart Location” för att effektivt ansluta till deras server.

expressvpn

Du kan till och med konfigurera din anslutning manuellt med hjälp av VPN-inställningar på OS-nivå. Det finns också stöd för bokstavligen varje enskild enhet du kan tänka på - mer om det senare i granskningen.

Kom igång i bara tre steg:

 1. Välj ditt prenumeration.
 2. Gå till deras installationssida.
 3. Ladda ner och installera ExpressVPN.

4. Användbara funktioner som hjälper dig att vara säker

Nätverkslås: Kill-Switch

Om din VPN kopplas bort är det viktigt att dina data fortfarande inte komprometteras. Möt deras kill-switch, kallad Network Lock.

expressvpn granskning

Så snart din anslutning drabbas av avbrott kommer detta att hindra all trafik från att gå in eller ut från din enhet. Jag var glad att inse att det innebär att mina personuppgifter aldrig kommer att utsättas för någon på webben, vare sig min Internetleverantör eller brottslingar. Till och med en misslyckad anslutning kompromissar inte min information.

ExpressVPN erbjuder detta som en standardfunktion på sina appar för Mac, Windows, Linux och routrar.

5. Enhetskompatibilitet och routrar

Det finns mycket värde i bara ett prenumeration eftersom du kan använda det samtidigt på så många som fem enheter som stöds, oavsett plattform.

expressvpn-stöd

Jag kontaktade ExpressVPNs livechatt medan jag letade efter den här informationen på deras webbplats och de bekräftade för mig att jag kan använda deras tjänst på ett brett utbud av enheter:

 • enheter - Windows, Android, Mac, iOS, Linux, routrar, Chromebook, Kindle Fire, Nook
 • Browser Extensions - Chrome, Firefox
 • Konsoler och smarta TV-apparater - Playstation, Apple TV, Xbox, Amazon Fire Stick TV, Nintendo Switch, Samsung Smart TV, alla spelkonsoler och smarta TV-apparater

Det finns många skäl att skydda mer än en enhet, som omfattande säkerhet och smidig strömning på alla dina enheter.

Om du behöver skydda mer än fem enheter har du två alternativ: antingen köpa ett extra prenumeration eller bara konfigurera ExpressVPN för din router.

Om du ska använda detta VPN med en router kan du skydda flera enheter mer effektivt och eliminera behovet av att installera din VPN-app på alla enheter. Detta gör att använda VPN för din router till det mer produktiva alternativet eftersom du kan skydda spelkonsoler och smarta TV: er (allt som finns på ditt Wi-Fi-nätverk) bara genom att säkra din router ensam.

Eftersom jag får reda på många saker på ExpressVPN tar säkerheten för din router bara några få snabba steg:

 1. Köp ditt första prenumeration.
 2. Välj din VPN-router.
 3. Välj din routermodell.

På kort tid har du säkrat hela ditt Wi-Fi-nätverk och många enheter med bara ett VPN för din router.

6. Stöd för både Tor och Torrenting

Som någon som vill ha den säkraste anslutningen till mig, ville jag naturligtvis ta reda på om ExpressVPN stödde Tor-nätverk och torrenting. Efter att ha skurat deras webbplats var jag glad att läsa att de verkligen gör det.

Att använda ExpressVPN med Tor ger dig den starkaste säkerheten som möjligt. Du får Tor anonymitet tillsammans med kryptering av VPN. Slutresultatet är en lufttät anslutning där även din VPN inte kan se vad du gör i Tor-nätverket.

Det är viktigt att komma ihåg att du först måste ansluta till ExpressVPN och sedan till Tor för att göra detta.

expressvpn torrenting

Att använda en Tor kan bromsa din anslutningshastighet, men om du bor i ett land med en förtryckande regering som tittar på dina rörelser är det viktigt att detta är ett alternativ.

Torrenting är bra om du vill ladda ner och dela stora filer effektivt och snabbt. Tyvärr, utan VPN, kommer din IP-adress, plats och metadata att utsättas för nyfikna ögon. ExpressVPN arbetar med uTorrent, en av de mest använda torrentklienterna runt, för att se till att din fildelningsaktivitet aldrig kommer att spåras tillbaka till dig.

expressvpn-stöd

En livechattagent på webbplatsen bekräftade för mig att ExpressVPN tillåter fildelningstrafik från sina servrar.

7. Inga läckor hittades alls

Jag såg också till att testa ExpressVPN för eventuella IP-, DNS-, WebRTC- och IPX-läckor.

Här är webbplatserna jag testade.

IPLeak.net

 • Resultat: Ingen läcka

Inga IP-läckor hittades

Perfect-Privacy.com DNS Leak Test

 • Resultat: Ingen läcka

BrowserLeaks WebRTC Leak Test

 • Resultat: Ingen läcka

IPX.ac

 • Resultat: Ingen läcka

För att vara extra noggrann testade jag också denna VPNs installationsfil på VirusTotal.com.

VPNs installationsfil på VirusTotal.com

Det fanns inga virus i installationspaketet.

8. Kundtjänst visar stor omsorg för kunder

Bra kundsupport är integrerad i alla tjänster du köper. Bortsett från de tekniska övervägandena är det en av de starkaste faktorerna som kan påverka om du vill gå med en specifik VPN eller inte. När allt kommer omkring, om du inte är tekniskt kunnig och du kämpar för att få ditt VPN att fungera ordentligt, vill du ha någon tillgänglig dygnet runt som hjälper dig (och se till att din information förblir skyddad hela tiden).

Kundtjänst är definitivt ett av ExpressVPN: s mest användbara erbjudanden.

Först och främst är deras livechatt öppen dygnet runt. Jag kontaktade dem och ställde en serie frågor om deras funktioner. De gav mig tydliga svar och var mycket lyhörda.

expressvpn-stöd

Ett annat sätt som deras kundsupport kommer igenom för dig är med deras många självhjälpsguider som finns tillgängliga på deras webbplats. Om du inte vill vänta på en agent, är detta ditt bästa alternativ.

Du kan också nå deras e-postsupport eller lämna in en supportbiljett.

Hur som helst du klippte på det, så fann jag att ExpressVPN har kunniga, hjälpsamma agenter och resurser på deras webbplats som gör det enkelt för dig att få de svar du behöver för att använda deras VPN korrekt och förbli skydd.

9. Företagets plats: Brittiska Jungfruöarna

ExpressVPN är beläget på Brittiska Jungfruöarna, vilket jag kunde bekräfta från en av deras livechattagenter.

expressvpn granskning

BVI är en samling av självstyrande öar i Karibien. Kanske bäst av allt, ur en dataskyddssynpunkt är de inte en del av de så kallade 14 Eyes eller SIGINT Seniors Europe. Dessa 14 länder delar underrättelsedata med varandra, så att vara utanför denna samordning räcker är bra för att skydda din integritet.

Det bra med att vara belägen i BVI är:

 • Det finns inga lagar om datalagring i deras jurisdiktion.
 • Den enda gången ett BVI-företag kan tvingas avslöja information i en utredning är genom ett beslut av deras högsta domstol (utanför länderna kan inte tvinga ett BVI-företag att avslöja någonting).
 • Det finns många hoops som utredare måste hoppa igenom för att framgångsrikt övertyga en domstol att tvinga ett BVI-företag att avslöja information.

Från vad jag kan säga, att ha en VPN-baserad i BVI är ett stort plus för att hålla din identitet och data säkra.

10. Loggningspolicy

Denna VPN är engagerad i din integritet, varför de har en strikt policy utan loggning. De samlar aldrig in dina:

 • IP-adresser
 • Sökhistorik
 • Trafikdestination eller metadata
 • DNS-frågor

expressvpn granskningInformation om: https://www.expressvpn.com/what-is-vpn/policy-towards-logs

De samlar inte heller in några aktiviteter eller anslutningsloggar.

ExpressVPN-loggningspolicy

En VPN måste dock alltid samla in viss information. Det är bra att veta att ExpressVPN värderar kunder i en sådan utsträckning att de alltid är öppna om vad de tar. När de samlar in några av dina uppgifter kommer de alltid att meddela dig.

expressvpn granskning

De samlar in:

 • Appar som du har aktiverat
 • Endast de datum du har anslutit till VPN
 • VPN-serverplatser
 • Totalt MB dataöverföring

De lagrar bara minsta mängd information om dig som de behöver för att köra en pålitlig VPN-tjänst.

11. Krypteringsstandarder

AES-krypteringDu vill aldrig att tredje parter som din ISP eller Wi-Fi-operatör ska fånga upp din känsliga data när de reser från din dator till VPN-servrar. För att säkerställa att detta aldrig händer använder ExpressVPN 256-bitars AES (Advanced Encryption Standard).

Amerikanska regeringen och säkerhetsexperter världen över använder AES-256, så du kan vara säker på att dina egna data alltid kommer att förbli konfidentiella.

expressvpn granskning

Även brute-force attacker på AES-256 är osannolika.

12. Protokoll

Att skydda dina data innebär mer än att välja ett högkvalitativt VPN. VPN-protokollet är lika viktigt eftersom det är så VPN säkrar dataöverföringar.

Det kan bli ganska komplicerat att räkna ut vilket protokoll som är mest säkert.

Lyckligtvis gör ExpressVPN det här valet för att låta dig veta vilket protokoll som är bäst. För extra säkerhet går ExpressVPNs tunnelprotokoll - metoder som din enhet använder för att ansluta till en VPN-server - utöver standard (och säkraste) OpenVPN.

Du kan låta ExpressVPN automatiskt välja det bästa protokollet för dig. ExpressVPN stöder också SSTP-, L2TP / IPsec- och PPTP-protokoll. OpenVPN UDP / TCP-alternativet är den bästa kombinationen av säkerhet och hastighet.

ExpressVPN Cons

1. Netflix har problem med anslutningen på ganska få platser

Ingen granskning skulle vara fullständig utan att undersöka ett av de mest populära skälen för att använda ett VPN: Fungerar det med Netflix?

Tekniskt fungerar det, men du måste hitta en specifik server som inte blockeras, vilket innebär lite test och fel.

Följande servrar fungerade bra i våra test, även om det fanns problem med många amerikanska servrar:

Americas

 • USA (endast 6 av 30 servrar fungerade)
 • kanada
 • Brasilien
 • colombia
 • Bahamas

Europa

 • Storbritannien (5 servrar)
 • schweiz
 • Italien
 • Sverige
 • Monaco

Asien och Stilla havet

 • Hong Kong
 • Japan
 • Australien

Mellanöstern & Afrika

 • algeriet

ExpressVPN-prissättning, betalningsalternativ, pengar-tillbaka-garanti och gratis prövning

Priset är alltid en viktig faktor när man beslutar om VPN. ExpressVPN gör detta mycket tydligt: ​​De är en premium-VPN, så det återspeglas i deras prissättning. Du måste bestämma om det är värt det att betala lite extra för deras förstklassiga säkerhet och gott rykte.

expressvpn prissättningsgranskning

Prenumerationsplan

ExpressVPN har olika prenumerationsplaner:

 • Månadsvis: $ 12,95
 • 6-månadersplan: $ 9,99 per månad
 • 12-månadersplan: $ 8,32 per månad

expressvpn prissättningsgranskning

Ju längre ditt abonnemang, desto billigare blir det.

Det är inte att säga att det här är ett billigt VPN. Om du jämför dem med gratis VPN kan det verka lite brant, men när du tar hänsyn till alla deras funktioner (servrar) och prestanda (snabba hastigheter) kan du se varför ExpressVPN tar ut vad de gör.

Betalningsalternativ

ExpressVPN gör det enkelt att betala för sina tjänster.

Du kan betala för ditt prenumeration på flera sätt, där alla större kreditkort accepteras. Det finns också alternativa betalningsmetoder, till exempel PayPal och Bitcoin, om det är bekvämare för dig.

expressvpn prissättningsgranskning

För att betala, välj helt enkelt din plan, ange din e-postadress och välj önskad betalningsmetod.

Pengar tillbaka garanti

Du kommer att vara glad att veta att det finns en 30-dagars återbetalningsgaranti för alla prenumerationsplaner. Detta innebär att du kan prova deras tjänster riskfri.

30-dagars pengar-tillbaka-garanti

Om du ändrar dig av någon anledning efter 30 dagar får du tillbaka pengarna, inga frågor ställs.

Att få tillbaka pengarna är lika enkelt som att kontakta ExpressVPN: s supportteam.

Gratis rättegång

Tyvärr, eftersom de är en premium-VPN, finns det ingen kostnadsfri testperiod som erbjuds.

Det finns dock en kostnadsfri testperiod för vissa mobila enheter. Alla mobila enheter i länder som kan komma åt Google Play (Android) / App Store (iOS) kan få en kostnadsfri 7-dagars provperiod när de laddar ner appen.

Med hänsyn till allt om ExpressVPN: s prissättning kan det definitivt komma överens som en nackdel. Du får det du betalar för, men det finns andra VPN som vi betygsätter högre än dem, och de är inte lika dyra. I slutet av dagen är ExpressVPN fortfarande mycket dyra jämfört med många andra VPN: er.

Rekommenderar jag ExpressVPN?

ja vi rekommenderar expressvpnJa, jag rekommenderar ExpressVPN.

När det gäller VPN: er är de svåra att slå. Deras säkerhet är heltäckande, och de gör det enkelt för dig att skydda så många enheter du vill utan att offra hastigheten.

Även om det är en premiumtjänst, som prissättningen återspeglar, erbjuder de ett stort antal servrar spridda över olika regioner i världen. Deras kundtjänst och support av Tor och torrenting är prisvärda.

Det är värt dina pengar, varför jag rekommenderar dem.

P.S. Jag är alltid intresserad av användarrecensioner, så om du har använt ExpressVPN tidigare, tveka inte att lämna din recension nedan. Om din erfarenhet matchade min, cool. Om det inte gjorde det är det också bra!

Lägg till din egen recension:

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me