7 bästa VPN för Mac-användare (2020)

Att hitta ett VPN för Mac är inte så enkelt som det låter.

Först och främst har många VPN-appar inte en fristående app för Mac-enheter. Det betyder att du måste installera en tredjepartsprogramvara (som den separata OpenVPN-klienten) och manuellt ställa in den. Så istället för att ladda ner en enkel Mac-app och ansluta direkt, måste du fumla med detta komplicerade lösning för att manuellt ansluta till VPN.

En dedikerad Mac-app är dock bara början.

Du vill inte offra hastighet för säkerheten eller motsatsen. Många VPN kan vara långsamma eller helt enkelt läcka din IP- eller DNS-adress. Mac VPN bör använda de senaste protokoll- och krypteringsalternativen, som OpenVPN och AES-256 bitars kryptering. Strikt policy för "ingen loggning" är acceptabelt. Annars kan VPN spåra din aktivitet och sälja den till den högsta annonsören.

Slutligen kommer du inte att kunna strömma någonting på Netflix eller använda torrenting såvida inte din serverhastighet förblir snabb.


Vi har dock gjort benarbetet och testat och granskat över 78 VPN: er. Nedan finns en lista över 7 bästa VPN för Mac-användare 2020:

1. NordVPN - Bästa VPN för Mac ($ 3,49 / mo)

nordvpn mac-klientNordVPN på Mac (klient med bästa användbarhet)

NordVPN är det bästa valet för vanliga MacBook-användare baserat på våra tester.

Mac-appen har en dra-och-släpp-karta för att välja en ny serverplats.

Alla 5 200 servrar i 62 länder finns också på vänster-menyn. Och den levereras med en inbyggd kill-switch som automatiskt kommer att avbryta din anslutning om din WiFi tappas (så din sanna plats inte exponeras av misstag).

NordVPN är tillgängligt på Mac, iOS, Windows, Android och Linux. Dessutom cirka 40 andra operativsystem och routrar. Du kan använda upp till sex samtidiga anslutningar när som helst.

Branschstandarden, OpenVPN, är standardprotokollet i Mac-appen. Men de låter dig också växla till IKEv2 / IPSec om det behövs.

NordVPN är också den enda VPN-leverantören på den här listan som har både en dubbel VPN och obuskerad server. Dubbel datakryptering lindar din anslutning i två VPN-lager för extra säkerhet. Medan de dolda servrarna kan hjälpa dig att kringgå nätverksbrandväggar, så är det perfekt för personer med begränsad åtkomst i ditt hemland.

Deras anslutningshastigheter är också solida. Vi började med en hastighet på cirka 98 Mbps (utan VPN), och efter att ha anslutit oss till NordVPN, var vi i genomsnitt 74 Mbps. Det är fortfarande gott om hastighet för att få fördröjningsfri strömning på Netflix (inga begränsningar) eller torrenting (på deras specialdesignade P2P-servrar).

Men det bästa med NordVPN?

De driver för närvarande en special där du kan få NordVPN för bara $ 3,49 per månad med ett treårigt åtagande. Det är enorma kostnadsbesparingar från det normala priset för $ 11,95 per månad, så att låsa in det låga avtalet är meningsfullt om du ser allvar med sekretess och säkerhet.

Besök NordVPN.com för att få Mac-appen
Läs mer i vår fulla NordVPN-granskning

2. ExpressVPN - snabbaste hastighetsprestanda på Mac (6,67 $ / mo)

expressvpn mac-klientExpressVPN på mac (snabbaste serverhastigheter)

ExpressVPN Mac-appen har en klickanslutning som automatiskt ansluter sig till den närmaste smarta platsen.

Dessa VPN-servrar är optimerade för att ge bästa prestanda utanför rutan. Öppna bara appen, tryck på "Anslut" -knappen och du är inloggad på några sekunder.

Om du försöker kringgå lokala begränsningar kan du manuellt välja valfri internationell server direkt från huvudskärmen (utan att behöva gå igenom otaliga menyalternativ).

ExpressVPNs Mac-app är dock inte bara snygg att titta på. Det brinner också snabbt. Vi började med en 100 Mbps-anslutning innan vi loggade in, och den säkra anslutningen tappade bara nedladdningshastigheten till 83,15 Mbps. Knappt märkt!

ExpressVPN använder inte heller säkerhet för att leverera dessa hastigheter. De har en kill switch och anonym IP-adress tillgänglig för alla deras 3000+ servrar i 93 länder. Netflix-, torrenting- och P2P-servrar fungerade också som en dröm.

Vi är glada att rapportera att deras Mac-app är 100% läckfri. Och standardvärdet är OpenVPN, världens bästa protokoll med bunnsolid AES 256-bitars kryptering, men erbjuder fortfarande åtkomst till SSTP, L2Tp / IPsec och PPTP-protokoll.

Så bra som allt detta låter (och det är bra) är den stora nackdelen med ExpressVPN priset.

Det är dyrare till 6,67 USD / månad (för årsplaner med vår affär). Alla planer har 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Men detta är inte en plånboksvänlig tjänst för människor med en strikt budget.

Besök ExpressVPN.com för att få Mac-appen
Läs mer i vår fullständiga ExpressVPN-granskning

3. Surfshark - Billigaste VPN-kvalitet för MacBook ($ 1,99 / mo)

surfshark mac-klientSurfsharks smidiga VPN-app på Mac

Surfshark Mac-appen har en "Quick Connect" -knapp som direkt kommer att få dig på en av deras servrar inom några sekunder.

Därifrån kan du växla till någon av de andra 800+ servrarna i 50 länder eller ändra protokoll från OpenVPN till IKEv2 / IPsec inom cirka två klick vardera.

Utöver Mac-enheter har Surfshark förbyggda appar för iOS, Windows, Android, Linux, Chrome, Firefox och routrar (genom OpenVPN).

De flesta av dessa appar har en kill switch, med undantag för Android-versionen (för närvarande under utveckling).

Surfshark har en legitim politik som inte loggar ut. Vi körde till och med deras anslutning genom fem olika läcktest och fann att alla kom tillbaka negativa.

Jag kunde enkelt strömma Netflix på sex olika servrar (från LA till Sydkorea). Torrenting och TOR är också 100% tillåtna.

Den enda lilla hickan var några snabba inkonsekvenser. Till exempel var vår ursprungliga nedladdningshastighet 98,71 Mbps. En nederländsk server var 25% långsammare (71,06 Mbps), medan en amerikansk server var 50% långsammare (48,99 Mbps) och Hongkongs nästan 75% långsammare (25,74 Mbps).

Slidfodret är att prissättningen är den lägsta vi har sett från över 70+ olika VPN-företag. Den tvååriga planen är bara $ 1,99 per månad!

Du kan registrera dig för den kostnadsfria 30-dagarsversionen för att prova dem. Om allt ser bra ut, använd sedan allt från stora kreditkort till PayPal, cryptocurrencies, Dragonpay, Tenpay och Alipay för att betala.

Surfshark kastar till och med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti om något händer under de första veckorna.

Besök Surfshark.com för att få Mac-appen
Läs mer i vår fullständiga Surfshark VPN Review

4. ProtonVPN ($ 4,00 / mo)

ProtonVPNs Mac-app har en gigantisk karta med små stift som markerar alla 345 servrar i 32 länder.

protonvpn mac-klient

Det är inte det största antalet servrar, men det gör det enkelt att bläddra igenom dem alla på kartan eller menyn på vänster sida.

Om du letar efter en automatisk anslutning loggar du in "Quick Connect" på en smart server ASAP.

ProtonVPN har färdiga appar för Mac, iOS, Windows, Android och Linux, förutom DD-WRT-, AsusWRT- och Tomato-routrar.

Även om det totala serverantalet kan vara på den låga sidan, tillåter de dig att ansluta upp till tio enheter på en gång.

ProtonVPN Mac-appen är standardinställning för OpenVPN (UDP / TCP) med AES-256-kryptering i bästa klass. Förutom detta är det också det enda protokollet som de erbjuder. Så det kanske inte fungerar om du använder äldre (eller begränsade) enheter som Chromebooks.

Lyckligtvis hittade vi inga läckor i den här anslutningen och Proton har en strikt policy för att inte logga in.

Men deras hastighetstester lämnade mycket att önska. Vi började med samma referenshastighet som de andra. Sedan har vi anslutit till deras servrar i USA, Schweiz, Hong Kong och Storbritannien. Nästan alla av dem var långsamma och dödade vår internethastighet var som helst från ~ 40% till ~ 80%.

Vi kunde strömma Netflix på en av ProtonVPNs Nederländska servrar, men de andra fyra misslyckades. De tillåter inte heller restriktionsfri torrenting, begränsar dig till vissa P2P-servrar och upprepar att du bara ska använda dem för personlig (inte kommersiell) användning.

ProtonVPN: s huvudsakliga betalningsalternativ (“Basic”) börjar på $ 4 / månad för året (med uppgraderingsplaner som blir ännu dyrare).

Alla planer har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, med en fångst att ditt återbetalningsbalans kommer att beräknas baserat på användning.

Besök ProtonVPN.com för att få Mac-appen
Läs mer i vår fulla ProtonVPN-granskning

5. IPVanish ($ 6,99 / mo)

ipvanish mac-klient

IPVanish erbjuder en fullständig Mac-app.

Du kan anpassa nästan vad som helst på den. Men det betyder också att det finns fler inställningar och alternativ att filtrera igenom från början.

IPVanish ger tillgång till över 60 länder och 1 200 olika servrar. Och du kan ansluta upp till tio enheter till dessa servrar. Mac- och Windows-apparna har nu också kill-switchar.

Du kommer gärna att veta att IPVanish ger dig tillgång till OpenVPN-, PPTP- och L2TP-protokoll. (Håll fast vid OpenVPN och dess AES-256-kryptering om du är osäker.) De har också en SOCKS-proxyserver som ger dig integritet utan att behöva ladda ner någon app alls.

Våra läcktest blev alla rena. IPVanishs historia med loggning gav oss dock en liten paus. På papper är det en legitim "ingen loggar" -policy. Men 2016 fanns det några nyheter om deras användardata som hamnade i händerna på Homeland Security.

Endast en av de fyra servrarna som vi testade med Netflix fungerade (Chicago). Men de uppmuntrar starkt både torrenting och TOR.

IPVanish levererade också inkonsekventa hastighetstester. EU (Amsterdam) -servern sjönk bara lite från ~ 100 Mbps till 82,67, men USA (New York) en föll hela vägen till 34,71 Mbps.

Det bästa jag kunde hitta var $ 77,99 årsplanen ($ 6,49 per månad), som fortfarande är ganska hög när du jämför den med de tre bästa billigare (och bättre) alternativen på denna lista.

Om du är intresserad kan du ge dem en gå med kredit, PayPal eller Bitcoin och njuta av en 7-dagars återbetalningsgaranti.

Besök IPVanish.com för att få Mac-appen
Läs mer i vår fullständiga IPVanish Review

6. TunnelBear ($ 4,99 / mo)

tunnelbear mac-klient

TunnelBear har kanske den roligaste Mac-appen av alla 70+ VPN-skivor som vi har granskat.

Det visuella gränssnittet visar dig en liten björn bredvid din plats. När du klickar på en serverplats som är i närheten tunnlar björnen bokstavligen till den nya destinationen.

De har lyckats göra något så torrt och tråkigt som att välja en serverplats underhållande. Du kan antagligen spendera en hel eftermiddag genom att klicka genom var och en av deras 350 servrar i 22 länder och inte hatar det helt.

Förutom Mac-appen spelas samma kul på iOS, Windows, Android, Chrome och Opera. Dessa kommer med kill switchar, en anonym IP, "Ghostbear" som döljer mask din VPN-anslutning och upp till fem enhetsanslutningar.

Mac-, Windows- och Android-apparna är som standard OpenVPN, medan iOS-appar får IPSec / IKEv2.

TunnelBear läckte ingen information i våra fem tester och de loggar inte heller någon av dina personliga uppgifter.

Men även om TunnelBears support påstod att deras servrar fungerade med Netflix, kunde vi inte strömma något. Tack och lov är torrenting och TOR tillåtet.

Den andra nackdelen var hastighetsminskningen. Vår 100 Mbps-anslutning skars snabbt i hälften till 52,26 Mbps på deras EU-servrar, och det fortsatte att bli värre - en Londons server lyckades bara med en nedladdningshastighet på 7,54 Mbps (!).

TunnelBears lägsta prissättning är $ 59,99 för året (~ $ 4,99 / månad). I stället för en pengarna-tillbaka-garanti (det finns ingen) ger de tillgång till en begränsad gratisversion för dig att prova.

Besök TunnelBear.com för att få Mac-appen
Läs mer i vår fullständiga TunnelBear Review

7. Windscribe ($ 4.08 / mo)

Windscribes Mac-klient har noll krusiduller.

Klicka på ikonen längst upp, och det släpper ned några olika serveralternativ.

Det handlar om det. Inte lika roligt som TunnelBear, men det gör exakt vad den ska: ansluta dig inom några sekunder.

windscribe mac-klient

Du kan komma åt över 480 servrar i 50 länder på nästan alla enheter i ditt hem, inklusive iOS, Windows, Mac, Linux, Chrome, Opera, Firefox, välj routrar, Amazon, Nvidia Shield och till och med Kodi!

Vi upptäckte dock ett problem med det servernummeranspråket. Deras webbplats listade Nya Zeeland som en plats. Men när vi försökte leta efter det i appen, fanns det inte! Så du kanske faktiskt inte kommer upp till de 480 de hävdar.

Å andra sidan hade Windscribe inga läckor eller inloggning i våra tester.

Stora protokoll, inklusive OpenVPN, IKEv2 och SOCKS5, erbjuds alla. Men du kanske vill byta standard IKEv2 tillbaka till OpenVPN i de flesta fall för att få den starkaste krypteringen.

Windscribes hastigheter låter oss gå ner och komma överallt från 56% långsammare i vissa fall (EU-server) till 82% i andra (Storbritannien).

Du måste använda deras speciella "Windflix" -server för att strömma Netflix ("normala" fungerade inte). Och du måste också använda speciella servrar för att torrent också.

Windscribes billigaste plan kommer ner till 4,08 USD / månad för ett år. De har också en "Build a Plan" -plan som bara kostar en dollar per plats. Du kan betala med kredit, PayPal eller Bitcoin.

Men om du tror att du kanske vill få en återbetalning måste du göra det inom tre dagar efter att du köpt produkten och du kan inte gå över 10 GB bandbredd under den tiden.

Besök Windscribe.com för att få Mac-appen
Läs mer i vår fullständiga Windscribe-granskning

Vilken VPN Mac-app ska du välja?

Tyvärr är inte alla Mac VPN-appar säkra eller snabba.

Vissa "Mac" -arbetare fungerar inte ens på Mac-maskiner utan att hoppa igenom massor av förvirrande, tidskrävande hoops.

Det är därför vi valde ut de 7 bästa VPN: n för Mac-enheter baserat på vår faktiska erfarenhet av att testa var och en.

NordVPN kommer högst upp på listan med en vinnande kombination av stark säkerhet, massor av funktioner, de mest tillgängliga servrarna och prisvärda priser.

ExpressVPN och Surfshark är en nära sekund respektive tredje. Den första ger dig bättre hastigheter, men den andra är betydligt billigare.

ProtonVPN, IPVanish och TunnelBear har alla några positiva effekter ... med några få iögonfallande negativ. De är OK övergripande, men inte någonstans nära de tre bästa.

Och Windscribe hade problem efter utgåva, så vi kan inte rekommendera det alls.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me