TorGuard Review

Trots namnet har TorGuard faktiskt inte något att göra med TOR eller någon annan proxytjänst som människor använder för att komma åt den djupa webben.

TorGuard VPN var i huvudsak gjord för att torrentera, men har nu vuxit till större globala VPN-tjänster som används mycket.

Nu när vi har det ur vägen kan jag börja prata om det är en bra VPN eller inte.

Är TorGuard värt att använda? Låt oss ta reda på…

TorGuard VPN-översikt

ALLMÄN RANK: # 15 av 78 VPN: er
användbarhet: 3/5
LOGGFILER: Ingen loggningspolicy
PLATSER: 55 länder, 3000+ servrar
STÖD: 24/7 support. Livechatt, biljetter och callcenter
torrenta:  Torrande tillåtet
Netflix: Ja 1/5
Kryptering / PROTOKOLL: 256-bitars AES, OpenVPN och mer
KOSTA: $ 4,17 / mo
OFFICIELL HEMSIDA: www.torguard.net

TorGuard hemsida

TorGuard Pros +

1. Förpackad med väsentliga och viktiga funktioner

TorGuard har många viktiga funktioner och förmåner, till exempel:

 • Anonym IP
 • Spännande tillåtet
 • 5 samtidiga anslutningar
 • OpenVPN / PPTP / L2TP / IPsec / SSTP / iKEV2-protokoll
 • 3000+ servrar
 • 55 länder (senast verifierad den 16 mars 2019)

Naturligtvis hjälper inte alla praktiska funktioner i världen dig om ditt VPN inte är säkert. Lyckligtvis använder TorGuard några av de bästa moderna teknikerna för att hålla dina data säkra.

Först stöder det en mängd olika VPN-protokoll: OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec, SSTP och iKEV2. Så om du behöver byta till ett annat protokoll, eller om du bara föredrar att inte använda industristandarden OpenVPN, har du många val. (Naturligtvis rekommenderar jag i allmänhet OpenVPN om du kan använda det.)

Du kan också använda AES-256-kryptering, som är industristandarden för starkt skydd. Det finns andra alternativ om du vill ha dem, men att använda 256-bitars kryptering är det bästa alternativet för att hålla dig säker.

TorGuards säkra DNS-servrar och inbyggda DNS- och IPv6-läckeskydd ger ytterligare en säkerhetsnivå. Medan vissa VPN: er säger att du stänger av IPv6, har TorGuard ett inbyggt alternativ för att förhindra läckor, vilket sparar besväret med att ta reda på hur du gräver i datorns inställningar för att göra tweaks. Det är något jag verkligen gillar att se.

Du har också möjlighet att stänga av din internetanslutning när TorGuard inte körs för att säkerställa att du alltid är skyddad när du är på internet. Glöm inte mer att slå på ditt VPN!

Och slutligen kan du använda TorGuard på Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Ubuntu, Chrome, Firefox, och både DD-WRT- och tomatrutrar. Oavsett var din trafik kommer ifrån, kan du skydda den med TorGuard.

2. Prestanda med solid hastighet

I våra tester på en 100 Mbps-anslutning lyckades TorGuard dra en respektabel 54 Mbps nedladdningshastighet. Det är inte det snabbaste där ute, men det är tillräckligt snabbt för nästan allt du behöver. Här är resultaten av våra tester på olika globala servrar:

TorGuard-hastighetstest

US-server (New York)

 • Ping: 120ms
 • Nedladdning: 31,66 Mbps
 • Uppladdning: 31,16 Mbps

EU-server (Amsterdam)

 • Ping: 40ms
 • Nedladdning: 53,83 Mbps
 • Uppladdning: 49,31 Mbps

Asia Server (Hong Kong)

 • Ping: 296ms
 • Nedladdning: 9,59 Mbps
 • Uppladdning: 12,62 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 46ms
 • Nedladdning: 38,56 Mbps
 • Ladda upp: 47,78 Mbps

Den Hong Kong-baserade servern drabbades mycket av nedladdningshastighet, så om du planerar att dirigera genom asiatiska servrar kanske du vill ta hänsyn till det. Annars är siffrorna ganska bra runt omkring.

3. Åtagande till Torrenting

Många använder VPN: er för att torrentera, men det kan vara svårt att veta om du kan bli straffad för det eller inte. Ingen VPN-leverantör kommer avsiktligt att skydda olaglig aktivitet, men vissa är mer torrent-positiva än andra. TorGuard är en av dem – det är rätt i namnet.

Det faktum att du kan få ett paket med en proxy som endast är tänkt för att strömma i högre hastigheter än du kan få på ett VPN är ett tecken på företagets engagemang.

TorGuard säger också att deras servrar är “optimerade för bästa möjliga prestanda när de laddar ner torrenter.” De säger inte vad det betyder, och det finns en anständig chans att det bara är marknadsföringsspråk, men det är fortfarande ett bra tecken.

Och även om det är svårt att berätta hur många servrar och hur många länder TorGuard representerar (eftersom det finns olika nummer över hela deras webbplats), har de ett stort internationellt urval, vilket skulle hjälpa dig att optimera dina torrenthastigheter.

4. Dedikerade IP-adresser för strömning

Om du planerar att använda TorGuard för att få åtkomst till Netflix eller en annan streamingtjänst, kan du dra nytta av deras dedikerade IP-adresser. Detta låter dig komma åt strömningstjänsten från en IP-adress som inte är kopplad till TorGuard … vilket innebär att du bör få mycket konsekvent åtkomst utan proxyfel.

Det är bra, rätt?

Ja, men det kommer att kosta dig. När du betalar för ditt VPN kan du välja en dedikerad IP-adress som tillägg för ytterligare $ 16.

TorGuard Full prissättning 2018

Det är inte mycket, men det lägger till räkningen. Det kan betraktas som en positiv sak, eftersom den dedikerade IP-adressen är oerhört användbar. men andra VPN erbjuder framgångsrik Netflix-strömning utan extra kostnad. Så du måste väga kostnaden för dig själv.

5. Solid säkerhet och stealthing

Ett antal VPN-protokoll, inklusive OpenVPN, solid kryptering och förmågan att dölja VPN-trafik som vanlig trafik för att komma runt VPN-blockerare, gör detta till ett bra val för alla som är oroliga för övervakning eller censur. Att dölja din VPN-trafik är inte alltid 100% effektiv, men jag gillar att se VPN: er som gör det ett skott.

Det tenderar också att hjälpa till med att strömma Netflix i andra länder.

6. Inga läckor har upptäckts

TorGuard är en annan läckfri VPN enligt våra tester.

Vi gör det genom samma serie kontroller som alla våra VPN: n står inför. Och TorGuard passerade med flygande färger.

Detta är helt klart ett företag som bryr sig om läckor. De har gått ur deras sätt att skapa en säker produkt och säkerhetskopierat den med en inbyggd kill-switch. Tänk på en kill-switch som en flyktpod på ett rymdskepp. (Var du Trekkies på?)

Om fartyget kommer under eld släpps besättningen i säkerhet med hjälp av flyktpoden. En kill-switch är ett liknande koncept. Om en läcka upptäcks aktiveras kill-switch, avslutar din session och bevarar integriteten i din surfning.

TorGuard IP Leak Test

Dessutom var installationsfilerna också lika rena som de kommer!

torguard virustotal test

7. Ingen loggning

TorGuard-loggningspolicyHämtad från deras FAQ-sida

TorGuard är mycket tydlig om sin loggpolicy:

TorGuard.net lagrar eller loggar inte någon trafik eller användning från dess Virtual Private Network (VPN) eller Proxy.

Tjänsten samlar in information från dig när du köper deras produkter, men det är det. Vilket innebär att de inte kommer att sälja din information till annonsörer eller överlämna den, även om brottsbekämpning visar sig med en order.

Och även om det inte var lätt att ta reda på var TorGuard har sitt huvudkontor (och faktiskt inte kan bekräftas), så fick jag reda på att de är belägna i USA, Florida, vilket får mig att skrapa mitt huvud lite …

8. 24/7 Live Kundtjänst 

Det är få saker som jag hatar mer än sucky kundservice.

Jag har (helt bokstavligen) bojkottat varumärken med högkvalitativa produkter helt enkelt för att jag tyckte att deras kundtjänst var ineffektiv och helt oförskämd.

Lyckligtvis är den kundtjänst som TorGuard erbjuder något av det bästa jag har sett i branschen. De erbjuder support dygnet runt via ett callcenter, livechatt och supportbiljetter.

Och till skillnad från vissa företag i branschen (PIA) erbjuder TorGuard faktiskt 24/7 support, inte bara ett förhärdat supportbiljetssystem.

Jag bestämde mig för att testa TorGuards 24-timmars livechatsystem för mig själv för att se om de kan uppfylla sina löften och jag blev positivt överraskad.

Cirka 19:37 min tid, jag skickade in en generisk supportfråga för att mäta företagens responstid. Och bara 5 minuter senare blev jag positivt överraskad över att få följande svar.

TorGuard Live Chat

Även om deras supportteam kanske inte är lika snabbt som Buffered eller ExpressVPN, om du kan få en väntetid på 5 minuter, ger TorGuard utmärkt och effektiv kundservice som sätter ett riktmärke för hela branschen.

9. Netflix kostar extra, men en av fyra arbetade

Deras grundläggande VPN fungerar inte med Netflix (inte heller deras proxytjänst).

Det är synd för när jag använde deras VPN kunde jag inte heller få tillgång till Netflix. Jag fick följande fel:

torguard och netflix

När jag kontaktade deras kundtjänst berättade de för mig att jag måste köpa “dedicerad IP” som kostar $ 7,99 / mo extra utöver det dyra VPN.

Allvarligt?

Nästan $ 30 / mo bara för att få tillgång till Netflix vilket du kan göra med NordVPN och det kostar bara $ 3,49.

Så här skrev supportagenten mig:

Torguard-stöd

Ok. Men här är frågan.

Det fungerade fortfarande inte på följande servrar:

 • USA: Dallas
 • kanada
 • nederländerna
 • Storbritannien

För att avsluta på ett positivt sätt fick vi New York-servern att fungera korrekt. Det är därför detta fortfarande listas här under proffsen, trots att de bara fick 1/4 arbetar.

Du kan dock förvänta dig ett bättre förhållande för uppsäljningen. Så jag skulle rekommendera att kolla in de bästa Netflix VPN-skivorna vi har hittat om det är din försäljningsplats.

TorGuard Cons –

1. Potentiellt stulen kod

Tillbaka 2015 publicerade VPN.ac en detaljerad blogg om likheterna mellan deras egen webbläsareutvidgning och TorGuards tillägg. Koden var nästan exakt densamma, vilket tyder på att TorGuard kan ha kopierat den.

VPN.ac påpekade dock också att TorGuards version av tillägget hade några anmärkningsvärda säkerhetsproblem som inte fanns i sin egen anknytning. Dessa sårbarheter kunde ha lett till att användarens data läckte ut. Lyckligtvis hände det inte (såvitt någon vet, i alla fall).

TorGuard gjorde snabbt några ändringar av deras förlängning, men kom aldrig med någon tillfredsställande offentlig kommentar för att förklara deras handlingar eller be om ursäkt.

Även om det här fallet i domar inte kommer att påverka din säkerhet eller integritet när du använder TorGuard, är det fortfarande oroande. Om de felaktigt kopierade koden från ett företag kan de göra det igen. Det verkar osannolikt att de skulle göra samma misstag två gånger, men det skulle inte vara första gången.

Du måste bara bestämma själv hur stor den här affären är.

2. Appar från tredje part krävs på iOS och Android

Om du vill använda TorGuards VPN-tjänster på din mobila enhet behöver du antingen iOS- eller Android-appen. Men du behöver också OpenVPN Connect-appen.

Är det en stor sak? Nej, förmodligen inte. Men det faktum att du behöver en helt annan app för att få VPN att fungera är irriterande, och det lägger till ytterligare ett steg till vad vi föredrar att vara en mycket enkel process. Andra VPN: er som erbjuder mobilappar hittar vanligtvis ett sätt att få dem att fungera utan att behöva en tredjepartsapp.

3. Jurisdiktion inom 14-Eyes

Som jag nämnde för ett ögonblick sedan är TorGuard en VPN-leverantör och har ingenting att göra med TOR, den djupa webbläsaren. TorGuard säger att “Tor” i deras namn är en hänvisning till torrenter och att skydda din dator medan du använder BitTorrent.

TorGuard verkar emellertid vara ägt av ett företag som heter VPNetworks LLC:

Vpnetworks, LLC
618 E South St
Orlando, FL 32801

Tyvärr betyder det att de är belägna i USA som kan begära VPN-företag att hantera den information de har om sina kunder (ledtråd: HideMyAss).

Det är mycket säkrare att använda ett VPN som finns i BVI, Panama eller till och med Schweiz.

Läs mer om vikten av 14 Eyes-allianser här.

TorGuard-prissättning, planer & Fakta

Det är inte lätt att hitta alla dessa priser på TorGuard-webbplatsen, och om du vill köpa en paketplan i mer än en månad kan du ha svårt. Men om du kommer i kontakt med TorGuards kundsupport, borde de kunna ansluta dig till planen du letar efter.

Här är dina alternativ (som inte exakt är tydliga på TorGuard-webbplatsen) för VPN-prissättning:

TorGuard-prisalternativ

 • Månadsvis VPN-plan: $ 9,99
 • Kvartals VPN-plan: $ 19.99
 • Halvårig VPN-plan: $ 29.99
 • Årlig VPN-plan: 59,99 dollar
 • Biennial VPN-plan: 99,99 dollar

Som du kan förvänta dig är tvåårsplanen den mest ekonomiska och arbetar till drygt $ 4 per månad. Betalningsmetoder görs via PayPal, kreditkort, Cryptocurrency och mer.

Totalt sett har TorGuard solida priser. De är inte de billigaste, men de är inte heller de dyraste. Om du vill ha en proxy utöver ditt VPN är detta en tuff tjänst att slå.

Alla deras planer har en 7-dagars pengarna tillbaka-garanti. Här är en kort sammanfattning av vad du kan förvänta dig av TorGuard:

 • Ingen loggning: Ja.
 • Enkel VPN-programvara: Inte den bästa användbarheten, lite old school 3/5.
 • Dolda avgifter & klausuler: Ingen.
 • upsells: Proxy och anonym e-postförsäljning.
 • Omedelbar åtkomst efter betalning: Tog ~ 20 min för att verifiera PayPal-betalning.
 • DNS läcker: Ingen.
 • Jurisdiktion: Florida, USA.
 • protokoll: OpenVPN, IPSec, PPTP & L2TP.
 • Avstängningsswitchen: Ja.

Rekommenderar jag TorGuard?

Trots ett antal anmärkningsvärda styrkor rekommenderar jag inte att du använder TorGuard.

Å andra sidan varnar jag dig inte heller för att använda det. Det är inte så att TorGuard är dålig; det är bara att det finns många VPN-användare där ute som är bättre.

TorGuard har stor säkerhet, men det gör de flesta andra stora VPN: er. Den har anständig hastighet, medan du kan få snabba snabba hastigheter om du får rätt leverantör. Priserna är bra, men inte bra. Det stöder torrenting, vilket är trevligt, men kommer att kosta dig extra om du vill ha en dedicerad IP-adress för Netflix-strömning (och fortfarande bara 1/4 fungerade). Sedan finns det besvären (och potentiella omoralier) i nackdelskolumnen.

Alternativa VPN: er

Vi är säkra på att TorGuard-teamet försöker svårt att få fram den bästa produkten de kan. Och jag applåderar dem för det. Men det är inte riktigt där ännu, särskilt till det pris de tar ut. Det är möjligt att fokusering på proxyservrar, ett VPN och en säker e-posttjänst gör det svårare att göra något av dessa system perfekt..

Men i slutändan erbjuder TorGuard bara inte tillräckligt för priset.

Men om du letar efter något bättre kan du överväga att läsa recensioner från NordVPN, Surfshark eller ExpressVPN. Båda rankas högt i våra VPN-recensioner.

Lägg till din egen recension

Har du någonsin använt TorGuard tidigare? I så fall, hur var din upplevelse? Jag är alltid intresserad av att höra vad andra entusiaster har att säga om VPN: n som jag granskar! Låt mig veta nedan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me