Pregled zaščitene točke

Ščit omrežne točke


Z več kot 650 milijoni uporabnikov HotSpot Shield VPN (ki ga je izdal AnchorFree) je razdeljen na dva izdelka: brezplačno storitev VPN, ki je bolj kot proxy z omejitvijo pasovne širine in vrhunsko plačano VPN z imenom "HotSpot Shield Elite".

V tem pregledu bomo primerjali šifriranje omrežja HotSpot Shield Elite, varnostne funkcije in hitrost z drugimi storitvami VPN.

Poslujejo se od leta 2005 in zelo povečujejo svojo uporabniško bazo.

Vendar, kot je to primer pri številnih priljubljenih VPN podjetjih, to, da imate največ strank, ne pomeni nujno, da imate najboljši izdelek.

Torej ostaja vprašanje: "Ali je množična uporabniška baza Hotspot Shield rezultat zvezdnega VPN ali zvezdnega trženja?"

In med tem pregledom upam, da bom odgovoril na to vprašanje.

Pregled VPN zaščitne točke

Ščit Hotspot deluje v sistemih Windows, MacOS, Android in iOS.

SPLOŠNI RANK: # 32 od 78 VPN-jev
USABILITY:  Enostaven za uporabo
Datoteke o dnevniku: Nekaj ​​beleženja
LOKACIJE:  24 držav, 500 strežnikov
PODPORA: Brez klepeta v živo, podporna vozovnica s počasnim odzivom
NADZOR: Dovoljeno hudourništvo
NETFLIX: Da 1/4
VSTOPNJA / PROTOKOL: 256-bitni AES 
STROŠKI: 3,49 USD / mesečno & omejen brezplačni načrt - 45 dni nazaj denarja
URADNA SPLETNA STRAN: www.hotspotshield.com

1. Najhitrejša hitrost (razen v ZDA) Prednosti uporabe Hotspot Shield-a

Na desnih strežnikih je Hotspot Shield hiter.

Dejansko sem, ko sem testiral Hotspot Shield na strežniku EU v Estoniji, opravil hitreje kot katerikoli drugi VPN, ki sem ga kdaj preizkusil.

Prenesite in naložite test hitrosti

Povezala sem se z več drugimi strežniki in opravila nekaj testov z uporabo spletnega mesta tretje osebe, speedtest.net, da sem zagotovila natančnost tega pregleda.

Tu so merila uspešnosti, ki sem jih zabeležil med uporabo VPN odjemalca Hotspot Shield na internetni povezavi s 100 Mb / s.

Ameriški strežnik (New York)

 • Ping: 183ms
 • Prenos: 28,66 Mbps
 • Naložite: 13,74 Mbps

Strežnik EU (Amsterdam)

 • Ping: 54ms
 • Prenos: 92,28 Mbps
 • Naložite: 45,09 Mbps

Strežnik Asia (Hong Kong)

 • Ping: 141ms
 • Prenos: 80.00 Mbps
 • Naložite: 19,60 Mbps

UK Server (London)

 • Ping: 53ms
 • Prenos: 95,55 Mbps
 • Naložite: 46,45 Mbps

Če ste prebrali katero koli drugo recenzijo VPN, ki sem jo naredil na tej spletni strani, potem veste, da so ti rezultati impresivni, res impresivni.

Hotspot Shield je redno izvajal približno 10 Mbps hitreje kot kateri koli od njihovih tekmecev na vseh evropskih in azijskih strežnikih.

Nenavadno je, da so njihovi strežniki v Združenih državah Amerike neprimerno delovali s hitrostmi, ki so bile skoraj dvakrat počasnejše kot njihovi konkurenti, čeprav ima podjetje sedež v San Franciscu!

Če nameravate uporabljati strežnike, ki se nahajajo predvsem v Evropski uniji ali Aziji, je Hotspot Shield najhitrejši VPN, ki je trenutno na voljo.

Če pa potrebujete dostop do strežnika, ki temelji na ZDA, se morate verjetno odločiti za nekaj, kot so ExpressVPN, PIA ali NordVPN.

2. Neverjetna uporabniška izkušnja 

Hotspot Shield je morda najlepše oblikovan VPN, kar sem jih kdaj uporabil.

Aplikacija HotSpot Shield

Po 2-minutnem postopku namestitve se odprete vmesnik, ki je videti kot nekaj novega filma o Jamesu Bondu, kjer lahko z nekaj kliki prilagodite svoje nastavitve in lokacijo VPN.

Nastavitve VPN HotspotShield

Čeprav ne ponujajo veliko v zvezi z naprednimi nastavitvami ali prilagajanjem (o čemer bom govoril v razdelku "proti"), je tisto, kar imajo, neverjetno preprosta, intuitivna in enostavna programska oprema VPN.

3. Torrenting je popolnoma podprt

Ena od odličnih stvari o Hotspot Shield je, da za razliko od nekaterih svojih tekmecev popolnoma in v celoti podpirajo anonimno hudourništvo.

Njihovo omrežje uporablja zelo varno šifriranje AES-256 za zagotovitev, da so vsi podatki, ki se prenašajo v vašo napravo in iz nje, popolnoma varni… Od vseh (razen AnchorFree).

Vlade, ponudniki internetnih storitev, pridni sosedje, dokler Hotspot Shield podpira svojo politiko beleženja, nobena od njih ne more dostopati do nobene zgodovine brskanja ali omrežne dejavnosti.

Ker AnchorFree odkrito podpira in celo daje navodila o anonimnih hudournikih, je varno reči, da je Hotspot Shield Elite odlična izbira za bolj zavzete hudournike za varno doživetje P2P.

4. Netflix združljiv (1/4)

Pretakanje Netflixa s Hotspot Shield je nekoliko bolj zapleteno kot pri ExpressVPN ali StrongVPN. Če pa sledite navodilom na njihovem spletnem mestu, še vedno najdete strežnik, ki bo deloval.

Kanadski pretočni servis je odlično deloval za nas. Ampak izpadli smo na ostalih treh, ki smo jih preizkusili.

To pravzaprav ni slab rezultat, saj je Netflix postal odličen pri zaznavanju (in izklopu) večine uporabnikov VPN, ki poskušajo dostopati do geo-omejene vsebine.

Ščit omrežne točke odklepanje strežnika Netflix:

 • Kanada

Ščit omrežne točke strežniki, ki jih je Netflix blokiral:

 • Združene države
 • Združeno kraljestvo
 • Nizozemska

Slabosti uporabe Hotspot Shield-a

1. Obtožbe o zasebnosti CDT & preiskava FTC

Hotspot Shield je bil od nekdaj precej sumljiva družba.

Glede na to, da gre za ameriškega ponudnika VPN, ki so ga začeli uporabljati 52 milijonov dolarjev financiranja serije C investicijskega velikana Goldman Sachs in katerega matično podjetje je povezano z več oglaševalskimi in marketinškimi podjetji ..., podjetja ne bi natančno opisal kot "zgoraj Oprostite ”.

Vendar sem po nedavnem vložitvi preiskave CDT in nadaljevanju preiskave FTC začel zavedati, da je izraz "etično dvoumen" verjetno bolj primeren opis.

Tu je delček sporočila za javnost, ki ga je izdal Center za demokracijo & Tehnologija glede uradne pritožbe, ki so jo vložili proti Hotspot Shield.

ščitna točka

Glede na 650 milijonov uporabnikov, ki se za svojo spletno varnost zanašajo na Hotspot Shield, ima vložitev 14 strani CDT nekaj resnih posledic.

Čeprav je David Gorodjanski te trditve poimenoval "neutemeljene" in dejal, da se "ne strinja" z vložitvijo, dejstva ne kažejo v njegovo korist.

Dokler FTC ne konča formalne preiskave, teh obtožb ne morem niti potrditi niti zanikati, bom pa rekel, da bi bil presenečen, če Hotspot Shield zapusti to bitko brez nekaj brazgotin..

2. Dvomljivi pravilniki o zasebnosti in beleženju

AnchorFree je odkrito povezan s številnimi zunanjimi oglaševalskimi podjetji, ki omogočajo Hotspot Shield brezplačen.

Čeprav je to precej običajna praksa za brezplačno storitev VPN, ko se začnete ukvarjati s politiko zasebnosti, postanejo stvari moteče.

Sledi izsek iz njihove politike zasebnosti, ki ponazarja moje stališče.

beleženje ščitnega mestaSlika je vzeta s: https://www.hotspotshield.com/privacy-faq/

Tudi če zanemarite dejstvo, da je izraz "osebni podatki" v njihovi politiki namerno dvoumen in očitno ne vključuje vašega osebnega naslova IP, je to precej zaskrbljujoča izjava.

Študija CSIRO je zaključila, da Hotspot Shield uporablja sledilne kode za zbiranje informacij o uporabnikovih uporabnikih in nato te podatke prodaja oglaševalcem.

Ugotovili so tudi, da bo Hotspot Shield redno preusmerjal promet uporabnikov po enem od njihovih podružničnih omrežij, da bi lahko pridobil od nakupov, ki so jih opravili njihovi kupci med uporabo VPN-ja..

Čeprav njihova politika beleženja ponuja nekaj prepričanja, ko navaja, da:

"… Vse informacije o brskanju ali druge podobne informacije v zvezi z vašimi spletnimi dejavnostmi, ki ste jih prenesli na naše strežnike ob uporabi Hotspot Shield-a, bodo izbrisani po zaključku" seje "VPN-ja."

Težko bi rekel, da zaupam Hotspot Shield z osebnimi podatki.

3. Označena podpora za stranke 

Popolnoma jasno mi je, da so vsi viri Hotspot Shielda povezani v samo tri stvari.

 1. Ustvarjanje zvezdnega seznama strežnikov, ki delujejo s strelovodnimi hitrostmi
 2. Oblikovanje čudovitega uporabniškega vmesnika
 3. Iskanje načinov, kako zakonito (ali kako drugače) izkoristiti dvoumno politiko zasebnosti, da bi čim bolj izkoristili človeške koristi.

Kot boste opazili, odlične storitve za stranke ni na tem seznamu.

Medtem ko Hotspot Shield ponuja izčrpen seznam virov in vodnikov za odpravljanje težav, je njihova skupina za podporo strankam skorajda neobstoječa..

Če imate težave, je edini način, da stopite v stik z njihovo ekipo za podporo skozi grozljivo vozovnico za podporo.

Pomoč strankam

In ko je vozovnica oddana?

Verjetno bi morali iti in si naliti še eno skodelico kave in se usesti ob dobro knjigo, ker boš čakal še dolgo, dolgo, dolgo.

Poskusil sem predložiti poizvedbo o tehnični podpori za ta pregled tri dni preden sem začel pisati to objavo.

Na mojo žalost ... Še vedno nisem prejela odgovora! 

Po preskakovanju nekaterih drugih pregledov sem ugotovil, da je bila ta izkušnja precej vseprisotna.

Pravzaprav sem prebral več pritožb strank, ki trdijo, da je Hotspot Shield potreboval več kot en teden, da se je odzval na preprosto napako pri odpravljanju napak.

Glede na zajetne cene, povezane z njihovo storitvijo Elite VPN, je to zelo veliko kaznivo dejanje.

4. Catapult Hydra in brez združljivosti TOR 

Z uporabniško bazo, ki je tako obsežna in raznolika kot tista, s katero se ponaša Hotspot Shield, bi si predstavljali, da bi ustvarili izdelek, ki je enako raznolik in prilagodljiv vsem potrebam ali okoliščinam.

Žal to ni tako.

Hotspot Shield ne ponuja le združljivosti z usmerjevalnikom Orion ali drugimi pooblaščenci tretjih oseb (izjemno uporabna funkcija v drakonskih državah, kot sta Kitajska in Severna Koreja) - Hotspot Shield tudi na Kitajskem deluje dobro, saj so pristali v naših 7 najboljših VPN-jih za Kitajska. Vse uporabnike omejijo na njihov lastniški protokol Catapult Hydra. Medtem ko so nekdaj podpirali protokol OpenVPN, se je to spremenilo po uvedbi protokola Catapult Hydra.

Glede na to, da imajo več kot 650 milijonov uporabnikov, bi si mislili, da bi Hotspot Shield ponudil vsaj nekaj drugih protokolov za tuneliranje VPN za tiste redke (a neizogibne) primere, v katerih njihov lastni protokol preprosto ne bo zmanjšal.

Žal to preprosto ni tako.

5. DNS puščanje skozi razširitev Chroma

Da bodo stvari še slabše, njihova razširitev za Chrome pušča vaš DNS.

Opravili smo obsežne teste na več VPN-jih in Hotspot Shield je bil eden izmed mnogih ponudnikov VPN-jev, ki je z DNS-om puščal vaš DNS.

To ni nič večjega in se verjetno kmalu popravi, a za zdaj puščajo ... Tukaj je nekaj informacij, kako odpraviti to puščanje.

Cene ščitnih mest, načrti & Dejstva

Kar zadeva plačane ponudnike VPN, so bile cene Hotspot Shielda na dražji strani spektra.

Dejansko so 5,99 USD na mesec za njihov 12-mesečni paket nekaj dolarjev dražji od našega lastnega najljubšega VPN-ja, NordVPN. In le en dolar za cenejše od ExpressVPN.

Edina razlika med posameznimi načrti je dolžina časa, za katero lahko uporabite VPN storitve Hotspot Shield. Tukaj je opisano, kako se razčlenjujejo različni načrti cen.

Cene hotspot Shield

 • Mesečno: 12,99 USD 
 • 6 mesecev: 53,94 USD (8,99 USD / mesec)
 • 12 mesecev: 71,88 USD (5,99 USD / mesec)
 • 3 leta: 125,6 USD (3,49 USD / mesec)

Poleg tega se boste, če se nahajate v EU, soočili s cenami heftije (6,99 evra na mesec, na primer za enoletni načrt). Zanima me, zakaj to počnejo ...

Čeprav so njihovi načrti nekoliko dragoceni, so vsi podprti z velikodušno 45-dnevno garancijo vračila denarja, kar je najboljše jamstvo, kar sem jih kdaj videl v industriji VPN.

Glede na to, kar sem prebral po spletu, je to nadomestilo precej neboleče, kar pomeni, da če preizkusite vrhunske VPN storitve Hotspot Sheld in se odločite, da niso za vas, lahko hitro dobite svoj denar in nadaljujete z iskanjem popoln ponudnik VPN.

Kar zadeva plačilo, lahko uporabite vse glavne kreditne kartice, PayPal in celo bančni nakazilo. Vendar ne ponujajo anonimnih plačilnih sredstev, na primer Bitcoin.

 • Enostavnost programske opreme VPN: Enostavna uporaba VPN aplikacije
 • Skrite pristojbine & klavzule: Ni mogoče najti.
 • Upsells: Brez upsells.
 • Takojšen dostop po plačilu: Za dostop do datotek (po nakupu programske opreme) ste potrebovali približno 5 minut

Ali priporočamo Hotspot Shield?

Odgovor na to vprašanje je zapleten.

Kot storitev je Hotspot Shield vrhunski.

Ponujajo visoke hitrosti osvetlitve, neverjetno uporabniško izkušnjo in obilico odličnih funkcij, s katerimi bodo lahko navdušeni vsi navdušenci nad VPN.

Vendar…

Podjetje, ki stoji za to službo, je sodelovalo v toliko senčnih poslih in etično sivih dejavnostih, da težko podelim svoj pečat odobravanja, zlasti ob upoštevanju trenutnih navedb CDT.

Prav tako ne delujejo s kombinacijo TOR. Mislim, da obstajajo boljši VPN-ji po podobnih ali celo cenejših cenah, kot sta NordVPN ali ExpressVPN.

Do zdaj je Hotspot mogoče skriti za vaš naslov IP, vendar ni najboljša možnost popolne zasebnosti. Vse moje ocene VPN preberite tukaj.

Ste že kdaj uporabljali Hotspot Shield? Če je odgovor pritrdilen, kakšna je bila vaša izkušnja? Vedno me zanima, kaj lahko drugi navdušenci povedo o VPN-jih, ki jih pregledam! Spodaj mi sporočite.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me