Pregled ExpressVPN

expressvpnExpressVPN je na TheBestVPN.com tretji od 78 VPN-jev


ExpressVPN je hiter, varen in vas ohranja popolnoma anonimne z njihovo strogo politiko brez zapisovanja. Omogočajo torrenting / P2P in celo delajo s Torom za največjo raven zasebnosti. Aplikacija izgleda odlično in je zelo enostavna za uporabo. ExpressVPN podpira skoraj vse naprave, ki jih potrebujete.

ExpressVPN uporablja privzeti industrijski standard OpenVPN protokol za tuneliranje in 256-bitni AES, če pa ste bolj tehnični in ga želite popestriti, lahko to storite ročno. Njihov park strežnikov je sestavljen iz osupljivih količin 3000+ strežnikov v 94 državah.

Cena njihove storitve je precej draga in za Netflix ni najboljša možnost. V naših testih je delovalo le 6 od 30 ameriških strežnikov.

V celoti gre za zelo dobro premium storitev VPN, vendar ni najboljša izbira, če iščete Netflix VPN v proračunu. Če želite biti varni in anonimni, je ExpressVPN odlična izbira.

Pregled ExpressVPN

SPLOŠNI RANK: # 3 od 78 VPN-jev
USABILITY: Zelo enostavno, podpira vse naprave
Datoteke o dnevniku: Brez pravilnika o beleženju
LOKACIJE: 94 držav, 3000+ strežnikov
PODPORA: 24/7 Klepet v živo
NADZOR: P2P & Dovoljeno hudourništvo
NETFLIX: Odblokira Netflix USA
VSTOPNJA / PROTOKOL: 256-bitni AES / SSTP, PPTP, OpenVPN, IPSec & L2TP
STROŠKI: 12,95 USD / mesečno
URADNA SPLETNA STRAN: www.ExpressVPN.com

Prosilci ExpressVPN

1. Množična izbira strežnikov na skoraj vseh celinah

Ena največjih prednosti ExpressVPN je veliko število strežnikov. Ta VPN se ponaša s 3000 strežniki na 160 lokacijah strežnikov v 94 državah. Imajo strežnik na vsaki celini, razen na Antarktiki. ExpressVPN tekmuje z NordVPN, PIA, TorGuard in CyberGhost samo, ko gre za veliko število strežnikov, ki jih ponujajo.

Za večino njihovih strežnikov sta registrirani naslov IP in fizični strežnik v isti državi, vendar vam dajeta tudi možnost uporabe virtualnih strežnikov. Virtualni strežniki se ujemajo z registriranim naslovom IP v državi, v katero ste povezani, čeprav so njihovi strežniki fizično v drugi državi, ki je običajno blizu.

lokacije strežnika expressvpn

Čeprav je manj kot 3% njihovih strežnikov virtualnih strežnikov, ti strežniki vedno zagotavljajo hitro, zanesljivo in varno povezavo..

Ta velik izbor strežnikov pomeni, da se vam ne bo treba sprijazniti z najbolj oddaljenimi, ki so ponavadi najpočasnejši.

2. Preskusi hitrosti dokazujejo, da so res hitri

Drug pomemben vidik ExpressVPN, ki jim je preprosto všeč, je njihova hitrost. Njihovo delovanje na SpeedTest.net in Fast.com sem preizkusil, da sem bil izredno temeljit. Rezultati spletnega mesta SpeedTest.net kažejo izjemno hitro delovanje večine preizkušenih lokacij.

Preizkusil sem naslednje:

New Jersey

 • Ping: 25ms / Prenos: 45,14 Mbps / Nalaganje: 18,60 Mbps

New York

 • Ping: 39ms / Prenos: 175,75 Mbps / Nalaganje: 46,54 Mbps

Evropa (Združeno kraljestvo)

 • Ping: 174ms / Prenos: 242.16 Mbps / Nalaganje: 43.77 Mbps

Preskus hitrosti

Hong Kong

 • Ping: 447ms / Prenos: 136,18 Mbps / Nalaganje: 13,42 Mbps

Po drugi strani rezultati spletnega mesta Fast.com kažejo mešano vrečo, ki je nastala zaradi povezav z Netflixom:

Evropa (Združeno kraljestvo)

 • Ping: 107ms / Prenos: 140 Mbps / Nalaganje: 37 Mbps

Preskus hitrosti

Hong Kong

 • Ping: 247ms / Prenos: 130 Mbps / Nalaganje: 28 Mbps

Kljub temu pa nikoli ne smete preveč poudarjati hitrostne preizkušnje. Na te rezultate lahko vplivajo različni dejavniki, kot so fizična lokacija, internetna povezava in hitrost računalnika.

3. Uporabnost: zadovoljiva uporabniška izkušnja

ExpressVPN trdi, da se lahko s svojo storitvijo nastavite v približno 5 minutah, zato sem želel to preizkusiti. Prijetno sem bil presenečen, da sem lahko hitro in brez težav namestil in aktiviral ExpressVPN.

Preden sem vedel, sem že uporabljal njihovo funkcijo »Smart Location«, da se učinkovito povežem s svojim strežnikom.

expressvpn

Povezavo lahko celo ročno konfigurirate z nastavitvami VPN na ravni OS. Obstaja tudi podpora za dobesedno vsako posamezno napravo, ki si jo omislite - več o tem v pregledu.

Začnite v samo treh korakih:

 1. Izberite svojo naročnino.
 2. Pojdite na njihovo stran za nastavitev.
 3. Prenesite in namestite ExpressVPN.

4. Koristne funkcije, ki vam pomagajo ostati varen

Zaklepanje omrežja: Kill-Switch

V primeru, da vaš VPN ni povezan, je ključno, da vaši podatki še vedno ne bodo ogroženi. Spoznajte njihovo stikalo za ubijanje, imenovano Network Lock.

expressvpn pregled

Takoj, ko bo vaša povezava utrpela kakršno koli prekinitev, bo to ustavilo kakršen koli promet iz vaše naprave ali iz nje. Z veseljem sem ugotovil, da to pomeni, da moji osebni podatki ne bodo nikoli izpostavljeni kdorkoli na spletu, naj bo moj ponudnik internetnih storitev ali kriminalist. Tudi prekinjena povezava ne bo ogrozila mojih podatkov.

ExpressVPN ponuja to kot standardno funkcijo v njihovih aplikacijah za Mac, Windows, Linux in usmerjevalnike.

5. Združljivost naprave in usmerjevalniki

V eni naročnini je veliko vrednosti, saj jo lahko hkrati uporabljate v kar petih podprtih napravah, ne glede na platformo.

podpora za expressvpn

Med iskanjem teh informacij na njihovem spletnem mestu sem vzpostavil stik z ExpressVPN v živo, in potrdili so mi, da lahko njihovo storitev uporabljam v številnih napravah:

 • Naprave - Windows, Android, Mac, iOS, Linux, Usmerjevalniki, Chromebook, Kindle Fire, Nook
 • Razširitve brskalnika - Chrome, Firefox
 • Konzole in pametni televizorji - Playstation, Apple TV, Xbox, Amazon Fire Stick TV, Nintendo Switch, Samsung Smart TV, vse igralne konzole in pametni televizorji

Obstajajo številni razlogi za zaščito več kot ene naprave, na primer celovita varnost in nemoten pretok v vseh vaših napravah.

Če morate zaščititi več kot pet naprav, imate dve možnosti: ali kupite dodatno naročnino ali samo nastavite ExpressVPN za vaš usmerjevalnik.

Če boste to VPN uporabljali z usmerjevalnikom, lahko učinkoviteje zaščitite številne naprave in odpravite potrebo po namestitvi aplikacije VPN v vsako napravo. Tako je uporaba VPN za vaš usmerjevalnik bolj produktivna možnost, saj lahko zaščitite igralne konzole in pametne televizorje (vse, kar je v vašem omrežju Wi-Fi) samo tako, da samo usmerite usmerjevalnik..

Kot sem ugotovil o številnih stvareh na ExpressVPN-ju, je zavarovanje usmerjevalnika le nekaj hitrih korakov:

 1. Kupite svojo začetno naročnino.
 2. Izberite usmerjevalnik VPN.
 3. Izberite svoj model usmerjevalnika.

V nobenem trenutku boste za celotno omrežje Wi-Fi in številne naprave zavarovali samo en VPN za svoj usmerjevalnik..

6. Podpora za Tor in Torrenting

Kot nekdo, ki želi, da mi je na voljo najvarnejša povezava, sem seveda želel ugotoviti, ali ExpressVPN podpira Tor-jeva omrežja in hudournike. Po pregledu njihove spletne strani sem z veseljem prebral, da to resnično počnejo.

Uporaba ExpressVPN s podjetjem Tor vam nudi najmočnejšo možno varnost. Dobivate anonimnost Tor skupaj s šifriranjem VPN. Končni rezultat je neprepustna povezava, pri kateri tudi vaš VPN ne bo mogel videti, kaj počnete znotraj mreže Tor.

Pomembno si je zapomniti, da se morate najprej povezati s programom ExpressVPN in nato s Torom.

expressvpn hudourništvo

Uporaba Tor-a lahko upočasni vašo hitrost povezave, če pa živite v državi z zatiralsko vlado, ki spremlja vsak vaš korak, je ključnega pomena to kot možnost.

Torrenting je odličen, če želite učinkovito in hitro prenesti in deliti velike datoteke. Na žalost bodo brez VPN vaš IP naslov, lokacija in metapodatki izpostavljeni radovednim očem. ExpressVPN sodeluje z uTorrent, ki je eden od najpogosteje uporabljanih mučilnih odjemalcev, in tako poskrbi, da se vaša dejavnost izmenjave datotek ne bo nikoli vrnila k vam.

podpora za expressvpn

Agent za klepetanje v živo na spletnem mestu mi je potrdil, da ExpressVPN dovoljuje izmenjavo datotek s svojih strežnikov.

7. Nobenega puščanja sploh ni mogoče najti

Poskrbel sem tudi za preizkus ExpressVPN za morebitne puščanje IP, DNS, WebRTC in IPX.

Tu so spletna mesta, ki sem jih preizkusila.

IPLeak.net

 • Rezultat: Ni puščanja

Ni uhajanj IP

DNS test puščanja Perfect-Privacy.com

 • Rezultat: Ni puščanja

BrowserLeaks preskus tesnjenja WebRTC

 • Rezultat: Ni puščanja

IPX.ac

 • Rezultat: Ni puščanja

Da sem izčrpen, sem preizkusil tudi namestitveno datoteko te VPN na VirusTotal.com.

Namestitvena datoteka VPN-ja na VirusTotal.com

V paketu za namestitev ni bilo najdenih virusov.

8. Podpora strankam kaže veliko skrb za stranke

Dobra podpora strankam je sestavni del vsake storitve, ki jo kupite. Poleg tehnoloških vidikov je eden najmočnejših dejavnikov, ki lahko vpliva na to, ali gre z določenim VPN ali ne. Konec koncev, če niste dobro usposobljeni in se trudite, da bi vaš VPN deloval pravilno, potem želite imeti na razpolago nekoga, ki vam pomaga (in poskrbite, da bodo vaši podatki ves čas zaščiteni).

Podpora strankam je zagotovo ena izmed najbolj uporabnih ponudb ExpressVPN-a.

Najprej je njihov klepet v živo odprt 24/7. Povezal sem se z njimi in postavil vrsto vprašanj o njihovih značilnostih. Dali so mi jasne odgovore in bili zelo odzivni.

podpora za expressvpn

Drug način, kako njihova pomoč prihaja do vas, je s številnimi vodniki za samopomoč, ki so na voljo neposredno na njihovi spletni strani. Če ne želite čakati z agentom, je to vaša najboljša stava.

Lahko se obrnete tudi na njihovo e-poštno podporo ali vložite potrdilo o podpori.

Kakor koli že, razrešite, da sem ugotovil, da ima ExpressVPN na svojem spletnem mestu znanje, koristne agente in vire, ki vam olajšajo, da dobite odgovore, ki jih potrebujete za pravilno uporabo njihovega VPN-ja in ostanite zaščiteni.

9. Lokacija podjetja: Britanski Deviški otoki

ExpressVPN se nahaja na Britanskih Deviških otokih, kar sem lahko potrdil pri enem od njihovih klepetalnic v živo.

expressvpn pregled

BVI je zbirka samoupravnih otokov na Karibih. Morda je najbolje, da s stališča zasebnosti podatkov niso del tako imenovanih 14 oči ali SIGINT Seniors Europe. Teh 14 držav si medsebojno deli podatke o obveščevalnih podatkih, zato je izven dosega usklajevanja koristno pri zaščiti vaše zasebnosti.

Dobra stvar, ki se nahaja v BVI, je:

 • V njihovi pristojnosti ni zakonov o hrambi podatkov.
 • Edino, ko lahko podjetje BVI prisili, da razkrije podatke v preiskavi, z odredbo svojega visokega sodišča (zunanje države ne morejo prisiliti družbe BVI, da razkrije karkoli).
 • Veliko preiskovalcev mora skočiti skozi, da bi uspešno prepričalo sodišče, da bi podjetje BVI prisililo k razkritju informacij.

Kar lahko povem, je VPN s sedežem v BVI velik plus za varovanje vaše identitete in podatkov.

10. Politika beleženja

Ta zasebna zasebna omrežja se zavzemajo za vašo zasebnost, zato imajo strog pravilnik brez beleženja. Nikoli ne bodo zbrali vašega:

 • IP naslovi
 • Zgodovina brskanja
 • Cilj ali metapodatki o prometu
 • DNS poizvedbe

expressvpn pregledInformacije na: https://www.expressvpn.com/what-is-vpn/policy-towards-logs

Prav tako nikoli ne zbirajo nobenih dnevnikov dejavnosti ali povezav.

Politika beleženja ExpressVPN

VPN bo vedno moral zbrati nekaj informacij. Dobro je vedeti, da ExpressVPN ceni kupce do te mere, da so vedno odprti glede tega, kaj sprejmejo. Ko zberejo nekaj vaših podatkov, vas vedno obvestijo.

expressvpn pregled

Zbirajo:

 • Aplikacije, ki ste jih aktivirali
 • Samo datumi, ki ste jih povezali z VPN
 • Lokacije strežnika VPN
 • Skupaj MB podatkovnih prenosov

Shranili bodo le najmanj informacij o vas, ki jih potrebujejo za izvajanje zanesljive storitve VPN.

11. Šifrirni standardi

Šifriranje AESNikoli ne želite, da tretje osebe, kot so vaši ISP ali Wi-Fi operaterji, prestrežejo vaše občutljive podatke, ko potujejo iz računalnika na strežnike VPN. Da se to nikoli ne zgodi, ExpressVPN uporablja 256-bitni AES (Advanced Encryption Standard).

Ameriška vlada in varnostni strokovnjaki po vsem svetu uporabljajo AES-256, zato ste lahko prepričani, da bodo vaši lastni podatki vedno ostali zaupni.

expressvpn pregled

Tudi napadi brutalne sile na AES-256 so neverjetni.

12. Protokoli

Zaščita podatkov vključuje več kot izbiro kakovostnega VPN-ja. VPN protokol je prav tako pomemben, saj tako VPN zagotavlja prenos podatkov.

Precej zapleteno je ugotoviti, kateri protokol je najbolj varen.

Na srečo ExpressVPN to izbiro pokaže, kateri protokol je najboljši. Za večjo varnost protokoli za tuneliranje ExpressVPN - načini, ki jih vaša naprava uporablja za povezavo s strežnikom VPN - presegajo privzeti (in najbolj varen) OpenVPN.

ExpressVPN lahko samodejno izberete najboljši protokol za vas. ExpressVPN podpira tudi SSTP, L2TP / IPsec in PPTP protokole. Možnost OpenVPN UDP / TCP je najboljša kombinacija varnosti in hitrosti.

ExpressVPN Cons

1. Netflix ima težave s povezavo na zelo malo lokacijah

Noben pregled ne bi bil popoln, če ne bi preučili enega najpopularnejših razlogov za uporabo VPN-ja: Ali deluje z Netflixom?

Tehnično sicer deluje, vendar morate najti določen strežnik, ki se ne blokira, kar pomeni malo poskusov in napak.

Naslednji strežniki so v naših testih delovali odlično, čeprav so bile težave z veliko ameriškimi strežniki:

Amerike

 • Združene države (samo 6 od 30 strežnikov je delalo)
 • Kanada
 • Brazilija
 • Kolumbija
 • Bahami

Evropa

 • Združeno kraljestvo (5 strežnikov)
 • Švica
 • Italija
 • Švedska
 • Monako

Azijsko Tihi ocean

 • Hong Kong
 • Japonska
 • Avstralija

srednji vzhod & Afrika

 • Alžirija

Cene ExpressVPN, možnosti plačila, garancija za vračilo denarja in brezplačna preizkusna različica

Cena je vedno pomemben dejavnik pri odločanju o VPN. ExpressVPN to zelo jasno navaja: so vrhunski VPN, kar se odraža v njihovih cenah. Odločiti se boste morali, ali je treba plačati malo dodatnega zaradi svoje vrhunske varnosti in dobrega ugleda.

pregled cen expressvpn

Naročniški načrt

ExpressVPN ima različne naročniške načrte:

 • Mesečno: 12,95 USD
 • 6-mesečni načrt: 9,99 USD na mesec
 • 12-mesečni načrt: 8,32 USD na mesec

pregled cen expressvpn

Daljša kot je vaša naročnina, cenejša bo.

To ne pomeni, da gre za poceni VPN. Če jih primerjate z brezplačnimi VPN-ji, se to morda zdi nekoliko strmo, toda če upoštevate vse njihove funkcije (strežnike) in zmogljivost (velike hitrosti), lahko vidite, zakaj ExpressVPN zaračuna, kar počnejo.

Možnosti plačila

ExpressVPN olajša plačilo njihovih storitev.

Naročnino lahko plačujete na več načinov, pri čemer so sprejete vse glavne kreditne kartice. Obstajajo tudi drugi načini plačila, na primer PayPal in Bitcoin, če je to za vas bolj priročno.

pregled cen expressvpn

Za plačilo preprosto izberite svoj načrt, vnesite svoj e-poštni naslov in izberite želeni način plačila.

Jamstvo za vračilo denarja

Z veseljem boste vedeli, da za kakršen koli naročninski načrt obstaja 30-dnevna garancija vračila. To pomeni, da lahko preizkusite njihovo storitev brez tveganja.

30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Če se po 30 dneh iz kakršnega koli razloga premislite, boste dobili denar nazaj, brez vprašanj.

Vračilo denarja je tako enostavno, kot da se obrnete na podporo za ExpressVPN.

Brezplačen preizkus

Na žalost, ker gre za vrhunsko VPN, ni na voljo brezplačne preizkuse.

Za nekatere mobilne naprave je na voljo brezplačna preizkusna različica. Vsaka mobilna naprava v državah, ki imajo dostop do trgovine Google Play (Android) / App Store (iOS), lahko po prenosu aplikacije prejme brezplačno 7-dnevno preskusno različico.

Če upoštevamo vse cene ExpressVPN-a, lahko zagotovo naletimo na negativne posledice. Dobite, kar plačate, vendar obstajajo drugi VPN-ji, ki jih ocenjujemo višje od njih, in niso tako dragi. Na koncu dneva je ExpressVPN še vedno zelo drag v primerjavi s številnimi drugimi VPN-ji.

Ali priporočam ExpressVPN?

da, priporočamo expressvpnDa, priporočam ExpressVPN.

Kar se tiče VPN-jev, jih je težko premagati. Njihova varnost je vrhunska in omogočajo enostavno zaščito toliko naprav, ki jih želite, ne da bi pri tem žrtvovali hitrost.

Čeprav gre za vrhunsko storitev, kot kažejo cene, ponujajo veliko število strežnikov, razporejenih po različnih regijah sveta. Njihova storitev za stranke in podpora Toru in hudourništvo sta pohvalna.

Vreden je vašega denarja, zato jih priporočam.

P.S. Vedno me zanimajo ocene uporabnikov, tako da če ste že prej uporabljali ExpressVPN, ne pustite svojega mnenja spodaj. Če so se vaše izkušnje ujemale z mojo, kul. Če ni šlo, je tudi to v redu!

Dodajte svoje mnenje:

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me