Najboljše aplikacije za VPN za Android (* UPDATED 2020)

Pomembna je zaščita internetne povezave, ko ste doma ali v prenosnem računalniku na poti.

Toda zakaj zaščititi le en del vaše uporabe interneta?

Če uporabljate telefon Android, bi morali uporabljati VPN vsakič, ko se povežete z internetom.

Pogovorimo se, zakaj je to dobra ideja, nato pa razpravljamo o najboljših VPN-jih za telefone Android. Presegli bomo naša izbirna merila in nato podali svoja priporočila.

Zakaj uporabljati Android VPN?

Tako kot internetni promet, ki ga pošiljate iz domačega ali delovnega računalnika, bi moral biti tudi promet, ki ga pošiljate iz telefona, zaščiten. VPN zagotavlja to zaščito.


Za podrobno razlago si oglejte naš celotni vodnik za VPN za začetnike. Skratka, z uporabo VPN-ja v Androidu:

  1. Skrijte svoj IP, da boste lahko ostali anonimni in zasebni
  2. Obide geografske omejitve (še posebej koristno za pretakanje Netflix, Hulu, Youtube itd.)
  3. Pomaga varovati vaše osebne podatke
  4. Ščiti vašo anonimnost na spletu in spletno vohunjenje

Morda ne mislite, da imate kakršen koli razlog za skrivanje internetnega prometa, ki prihaja iz telefona, vendar ne pozabite, da iz njega pošiljate besedila, fotografije in e-poštna sporočila. Bi radi, da bi kdo vohunil za temi? Tudi če ne pošiljate ničesar posebej zasebnega, še vedno ne želite, da bi kdo drsal.

Fundacija Electronic Frontier priporoča uporabo VPN-jev, da se izognete nadzoru vašega ponudnika internetnih storitev. Enako velja za vašega ponudnika mobilnih podatkov in iz istih razlogov.

Zagotovo obstajajo drugi razlogi, da lahko uporabljate VPN, vendar so ti najbolj priljubljeni. Zaščiteno brskanje je ključnega pomena za pretakanje in hudourništvo iz telefona, vendar je samo za varnostne prednosti vredno vzpostaviti VPN.

5 najboljših aplikacij VPN za naprave Android

Brez dodatnih dodatkov je tu 5 najboljših VPN-jev za naprave Android, ki so hitri, varni in varni:

1. NordVPN - večina VPN strežnikov z različnimi naslovi IP

NordVPN je najboljši kandidat v vsaki kategoriji, vendar izstopa med Android VPN-ji po izjemno visokih ocenah, ki jih dobijo od svojih uporabnikov: aplikacija NordVPN je v Googlu Play zaslužila 4,3 uvrstitve, ki je ena izmed najvišjih, kar smo jih videli:

NordVPN pregled in ocenaNordVPN ocena v Googlu Play

Poleg dostopa z enim dotikom do več kot 5200+ strežnikov v 60 državah ima aplikacija tudi vgrajen adblocker, tako da lahko bolj brskate po internetu in uporabljate manj podatkov. Vse, kar morate storiti, je povedati NordVPN, kje se želite povezati, in takoj boste povezani v njihovo omrežje.

Všeč nam je tudi, da ponujajo 30 dni garancijo za vračilo denarja brez kakršnih koli vprašanj, tako da lahko preverite aplikacijo Android in preverite, ali vam je všeč. Če tega ne storite, morate samo preklicati storitev in zahtevati vračilo.

Aplikacija Android za NordVPNAplikacija za Android NordVPN

Menimo, da vam bo všeč; s trdnimi rezultati hitrosti (Prenos 74 Mbps na naši povezavi 100 Mbps), standardno šifriranje v industriji in vznemirljivo število strežnikov, ne bi mogli zahtevati veliko več. Tam ni najhitrejše, vendar bi morali biti zelo hitri za vse, kar počnete s telefona.

Druga odlična funkcija je izjemno varen dvojni VPN NordVPN.

Vaš promet usmeri prek dveh strežnikov VPN, namesto enega samega, da vam omogoči dvojno šifrirane podatke. Ta funkcija lahko upočasni vašo povezavo, a če morate biti popolnoma prepričani, da nihče ne ve, kaj počnete v spletu, ste lahko prepričani v Double VPN.

Ko vse to dopolnite z zelo dostopno cenovno strukturo, dobite zmagovalca. Če se prijavite na triletni načrt pri NordVPN, boste plačevali le 3,49 USD na mesec. Veliko VPN-jev zaračuna manj.

Najboljši VPN za android (NordVPN)

Hitrost: 74% od referenčne vrednosti
Ocena uporabnikov (Google Store): 4,3 / 5,0
Stroški: 3,49 USD / mesec
Politika zapisovanja: Brez dnevnikov
Netflix: Delo
Torrenting: Torrenting dovoljeno
Uporabnost: 5/5

Celoten pregled NordVPN preberite tukaj.

2. ExpressVPN - najboljše za varnost & Najhitrejši hitrosti povezav

ExpressVPN je eden izmed najhitrejših ponudnikov, ki smo ga preizkusili in nam je uspel Hitrost prenosa 83 Mbps na naši povezavi 100 Mbps.

Čeprav se bo hitrost, dosežena na telefonu Android, v veliki meri razlikovala glede na vaš telefon in vašo povezavo, ste lahko prepričani, da boste s ExpressVPN dosegli čim večjo hitrost.

Izrazite aplikacijo za Android za VPNTakole bo videti aplikacija ExpressVPN v sistemu Android

Aplikacija Android deluje z različnimi namestitvami za Android, od najnovejše različice Oreo, vse do Jelly Bean. Tudi če imate staro različico Androida, bo vaš VPN deloval in varoval.

Ena od odličnih funkcij, ki je vključena v Androidovo aplikacijo ExpressVPN, je priporočena lokacija; takoj ko zaženete aplikacijo, vam bo priporočil strežnike glede na to, kje boste dobili najboljše povezave. S pipo se lahko povežete z njihovimi hitrimi strežniki po vsem svetu. Nič lažjega od tega. Za hitrejši dostop lahko shranite tudi svoje priljubljene strežnike.

Všeč nam je tudi, da aplikacija privzeto uporablja OpenVPN, najvarnejši protokol VPN. In ocena 4,1 je tudi navdihujoča.

Pregled aplikacije AndroidVPN za Android v Googlu PlayOcena ExpressVPN v Googlu Play

Edino mesto, kjer ExpressVPN zaostaja za svojimi konkurenti, je v ceni. Če plačate celo leto vnaprej, to znaša 8,32 dolarja na mesec. Če plačate 15 mesecev vnaprej, je to 6,67 USD na mesec.

To je na dražji strani vrhunskih VPN-jev. Če rečem, da boste veliko uporabljali Android VPN - kar priporočamo - se splača.

najhitrejši VPN za android

Hitrost: 83% od referenčne vrednosti
Ocena uporabnikov (Google Store): 4.1 / 5.0
Stroški: 6,67 USD / mesečno
Politika zapisovanja: Brez dnevnikov
Netflix: Delo
Torrenting: Torrenting dovoljeno
Uporabnost: 5/5

Celoten pregled ExpressVPN preberite tukaj.

3. Surfshark - poceni VPN za pretakanje v Android

Surfharkova aplikacija za AndroidAplikacija za Android Surfshark

Kljub temu, da je novinec in ponuja razmeroma majhen obseg strežnikov, je Surfshark odlična izbira VPN za vašo napravo Android.

Ena večjih prednosti Surfsharka so njihovi poceni stroški.

Če se prijavite za dve leti, ga boste prejeli z mesečnimi stroški 1,99 USD, kar znaša do 47,76 USD za 24 mesecev. Uporabljajo tudi močne protokole VPN (OpenVPN in IKEv2) in omogočajo neomejeno hkratno povezavo.

Poleg tega ima aplikacija vse, kar bi pričakovali od vrhunske aplikacije Android VPN. Je zelo enostaven za uporabo, ima preprosto izbiro strežnika in ponuja priročno funkcijo Whitelister, ki omogoča izključitev nekaterih spletnih mest iz povezave VPN.

Tudi ocena 4.1 v trgovini Google Play je prepričljiva:

Ocena Surfsharka v Googlu PlayOcena Surfsharka v Googlu Play

Čeprav ne tekmuje s strežnikom ali hitrostjo strežnika NordVPN, je to odlična izbira za kupce, ki imajo proračun.

surfshark domača stran

Hitrost: 69% od referenčne vrednosti
Ocena uporabnikov (Google Store): 4.1 / 5.0
Pristojnost: Britanski Deviški otoki
Stroški: 1,99 USD / mesec
Netflix: Delo
Torrenting: Torrenting dovoljeno
Uporabnost: 5/5

Celoten pregled Surfshark preberite tukaj.

4. Zasebni dostop do interneta - najbolj prilagodljiv VPN za Android

PIA je znana po svojih velikih hitrostih. Ohranilo se je 81% naše hitrosti povezave 100 Mbps ko smo ga preizkusili na računalniku, beležimo eno najhitrejših hitrosti, kar smo jih kdaj videli. Če iščete najhitrejši VPN za Android, morate posneti zasebni dostop do interneta.

Aplikacija ima v Trgovini Play tudi 4,0 ocene - ljudem je res všeč. Ni težko razumeti, zakaj z enostavnimi povezavami, samodejnimi priporočili strežnika, pravili VPN za posamezno aplikacijo in blokiranjem oglasov.

Ocena PIA v Googlu PlayOcena PIA v Googlu Play
Androidova aplikacija za PIAAndroidova aplikacija za PIA

Čeprav priporočamo uporabo VPN-ja za katero koli internetno povezavo v Androidu, razumemo, da boste morda želeli večjo hitrost, ko uporabljate določene aplikacije. Če se nekateri od njih povežejo zunaj VPN-ja, to storijo.

PIA ima več kot 3.300 strežnikov, kar je neverjetno veliko. Vedno ga boste našli v državi, ki jo želite, da promet ne bo zasut. In ker lahko dobite dvoletno naročnino, ki prinese mesečne stroške malo več kot 3 USD, je to tudi eno izmed najbolj dostopnih VPN-jev.

Zasebni pregled dostopa do interneta

Hitrost: 81% od referenčne vrednosti
Ocena uporabnikov (Google Store): 4.0 / 5.0
Pristojnost: Združene države
Stroški: 3,49 USD / mesec
Netflix: Ne deluje dobro
Torrenting: Dovoljeno
Uporabnost: 4/5

Celoten pregled PIA preberite tukaj.

5. TunnelBear - najboljša ocena v Googlu Play

Kot smo že omenili, mora biti aplikacija sama dobra, da nam priporoča Android VPN. TunnelBear ima fantastično aplikacijo - kar je eden od razlogov, da je trenutno v trgovini Play Play ocenjen na 4,4, ki smo ga kdaj videli za plačljiv VPN.

Ocena TunnelBear v Googlu PlayTunnelBear VPN ocena v Googlu Play

Glede na to, kako zabavno je uporabljati aplikacijo, to ni veliko presenečenje. Kot vse drugo, ki ga je ustvaril TunnelBear, je poln zabavne grafike in simpatičnih medvedov. Kar morda ne zveni, kot da bi bilo vredno ničesar, toda če je aplikacija enostavna in prijetna za uporabo, je večja verjetnost, da jo boste uporabljali.

In tudi sam VPN je odličen. Android za razliko od iOS-a dobi 256-bitno šifriranje OpenVPN, kar pomeni, da je vaš promet varen. To ni najhitrejši VPN (tam imamo hitrost prenosa 52 Mbps na povezavi 100 Mbps), vendar je stabilen in imajo pravilnik o beleženju, ki nam je resnično všeč.

Aplikacija TunnelBear za Android na telefonu in tabličnem računalnikuAplikacija za Android TunnelBear

Njihovi plačani načrti, ki se začnejo pri 4,99 USD na mesec, plačujejo pa vsako leto, so nekateri najcenejših, kar smo jih videli. Obstaja brezplačen načrt, tako da lahko preizkusite aplikacijo, da vidite, kako deluje za vas. Omejeni boste na 500 MB, vendar ne bi potrebovali veliko več kot to, da bi videli, ali je vredno plačati.

TunnelBear za android

Hitrost: 52% od referenčne vrednosti
Ocena uporabnikov (Google Store): 4.4 / 5.0
Pristojnost: Kanada
Stroški: 5,00 USD / mesečno
Netflix: Ne deluje
Torrenting: Brez informacij
Uporabnost: 4/5

Celoten pregled TunnelBear preberite tukaj.

Zakaj ne priporočamo BREZPLAČNIH VPN-jev za Android

Veliko ljudi ve, da bi morali uporabljati VPN. Toda manj jih je pripravljenih plačati za to. Zato na tisoče ljudi išče najboljši brezplačni VPN za Android. Kot boste videli, ne priporočamo brezplačnih VPN-jev.

Zakaj ne? Ker brezplačni VPN-ji prihajajo s kompromisi. Prvič, pogosto niso zelo zanesljivi. Ponudniki plačanih VPN-jev verjetno ne bodo dali prednost prometu svojih brezplačnih uporabnikov, in če niste pripravljeni plačati, boste dobili drugorazredno storitev.

Enako velja za hitrost. Prosti Android VPN-ji preprosto ne bodo mogli hitro konkurirati plačljivim možnostim. Dobili boste hitrejše in stabilnejše povezave od plačljivega ponudnika, kar je vredno veliko.

Drugič, ponudniki brezplačnih VPN-jev morajo še vedno zaslužiti. In če ga ne dobijo od vas, ga dobijo od oglaševalcev. Brezplačni ponudniki VPN bolj verjetno beležijo vaše podatke, prodajajo svoje podatke tretjim osebam in prikazujejo oglase, ko ste povezani. Medtem ko so oglasi nadležni, je zbiranje in prodaja vaših podatkov kršitev vaše zasebnosti.

In ker je zasebnost eno najpomembnejših temeljnih načel vsakega VPN, je to slaba novica.

Zaradi vseh teh razlogov priporočamo, da za Android vedno uporabljate plačljivi VPN. Dobili boste hitrejšo, stabilnejšo storitev in vaša zasebnost bo bolje zaščitena. In z nizkimi stroški številnih VPN-jev spodaj lahko te stvari dobite cenovno.

Kaj iščemo v Android VPN-jih

Torej, kaj je odličen Android VPN? V večini primerov so enaki dejavniki, zaradi katerih je VPN dober. Visoke hitrosti. Brez kakršne koli sečnje (ali vsaj minimalne sečnje). Trdno šifriranje za varnost in zasebnost.

Raje tudi, da VPN-ji nimajo sedeža v državah, ki imajo strog zakon o nadzoru in hrambi podatkov, kot so ZDA, Kanada, Velika Britanija in večji del zahodne Evrope. Nekateri VPN-ji v teh krajih so zelo zaupanja vredni, vendar imamo raje, da so nameščeni v bolj prizanesljivih jurisdikcijah. Čeprav bo vsak dostojen VPN imel strežnike po vsem svetu.

Preproste, preproste aplikacije so tudi velik plus. Če boste morali dolgo časa razmišljati, kako vzpostaviti internet s svojim VPN-jem, je veliko manj verjetno, da ga boste redno uporabljali. In to bi vas lahko izpostavilo tveganjem za varnost in zasebnost. Čim lažje je priti prek spleta, tem bolje.

Ogledamo si tudi ocene aplikacij v trgovini Google Play, da vidimo, kako se uporabniki počutijo glede aplikacije. Če ima aplikacija VPN več pregledov z eno in dvema zvezdicama kot druge aplikacije, bo to natančneje videti.

In seveda gledamo na ceno. Vemo, da drag VPN ne ustreza vsem, zato poskušamo izpostaviti možnosti z najboljšo vrednostjo.

Najboljši VPN-ji za Android so vam na voljo

Pet VPN-jev, ki smo jih našteli zgoraj, so fantastične možnosti za uporabnike Android. Ohranili bodo vaš promet zaseben, vam pomagali obiti geo-omejitve in preprečili, da bi vaš ponudnik internetnih storitev zmanjšal promet. In ker so vsaj relativno cenovno dostopni, bodo to storili, ne da bi zlomili banko.

  1. NordVPN - 2,99 USD / mesec
  2. ExpressVPN - 6,67 USD / mesec
  3. Surfshark - 1,99 USD / mesec
  4. Zasebni dostop do interneta - 3,49 USD / mesec
  5. TunnelBear - 4,99 USD / mesec

Če ne uporabljate VPN-ja za Android, ga lahko začnete zdaj. Z nobeno od teh odločitev ne morete biti narobe, zato jo izberite in začnite varneje brskati danes!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me