Kako skriti moj IP naslov

Skrivanje naslova IP je povsem preprosto, če veste, katera orodja uporabiti.


Če ste kot jaz, nekdo, ki želi skriti moj ip, da bi lahko dobil dostop do geoblokiranih spletnih mest, izničil prepovedi IP in ostal samo anonimen, nenehno branje.

Spodaj sem naštela 6 neumnih načinov za skrivanje IP naslova, vključno z ohranjanjem internetne povezave šifrirano in popolnoma anonimno.

Kaj je naslov IP?

Naj se najprej osvobodimo nekaterih osnov.

The internet, ki ni nič drugega kot velika skupina interpovezan mrežadeluje, zahteva sistem za vzpostavitev komunikacije med temi omrežji. The Internetni protokol, običajno omenjena kot IP, je glavna tehnologija, ki je odgovorna za to povezavo. Naloga IP je določiti, strukturirati in dostaviti informacijske pakete od točke A do točke B.

IP naslovi niso nič drugega kot sistemski identifikatorji. V četrti različici internetnega protokola (IPv4) so ​​naslovi IP opredeljeni kot 32-bitna številka; x.x.x.x kje x je vrednost med 0 in 255.

Tu je nekaj veljavnih naslovov IP:

 • 123.45.67.89
 • 8.8.8.8 - naslov IP, dodeljen Googlu
 • 140.247.224.81 - naslov IP, dodeljen Univerzi Harvard

Vsak sistem, povezan z internetom, ima svoj naslov; podobno kot naslov vaše hiše ali registrske tablice vašega avtomobila. Vsak sistem mora imeti edinstven IP naslov, dodeljen temu stroju in samo temu stroju. To pomeni, da imajo vaš telefon, prenosni računalnik, delovni računalnik in tiskalnik različne IP naslove.

Vsak udeleženec interneta je imeti IP naslov za povezavo z njim.

Način delovanja IP-jev je naslovov IP občutljiv podatek, saj natančno določajo lokacijo sistemov, ki so jim dodeljeni. To ni mogoče razrešiti, saj je fizična lokacija priključenega stroja natančno informacije, ki so potrebne za internetni protokol za vzpostavitev najučinkovitejše povezave..

Tako vem, da bo kateri koli IP, ki se začne s 140.247, dodeljen univerzi Harvard in kako vem, kje ti s sedežem v, preprosto z ogledom vašega naslova IP.

6 načinov za skrivanje vašega naslova IP

Oglejte si teh šest načinov za spreminjanje svojega naslova IP.

1. Pridobite programsko opremo VPN

Verjetno je najboljši in najugodnejši način za spremembo vašega IP-ja izbrati dobro storitev VPN.

Tukaj je nekaj, kar počne VPN:

 • Skrij svoj IP naslov
 • Šifrira vaš internetni promet
 • Omogoča varen hudournik
 • Omogoča dostop do spletnih mest, ki so blokirana z zemljevidi, kot sta Netflix in Hulu.

Kot vidite, so prednosti navideznega zasebnega omrežja popolnoma enake prednostim spreminjanja vašega naslova IP.

Nobeno presenečenje tukaj; VPN-ji dodelijo nov IP naslov sistemom, ki so na njih povezani. Ko se povežete z virtualnim omrežjem, vam bo dodeljen drugi naslov IP, ki ponareja vaš resnični.

Kako delujejo virtualna zasebna omrežja

Nastavitev odjemalca VPN traja nekaj minut, in ko se vse nastavite, se povežete z njim in s tem spremenite svoj IP, se zgodi s klikom gumba.

"To je vse v redu, Andrey, ampak kako VPN spremeni moj IP naslov?"

Veliko vprašanje - z veseljem vam bom povedal.

Medtem ko ste povezani z omrežjem VPN, vam bo ponudnik VPN dodelil navidezni IP naslov. Medtem ko bo vaš resnični naslov IP še vedno uporabljen za povezavo z omenjenim VPN, se bo ves ostali promet tunel skozi vaše zasebno omrežje in kot tak bo ta zunanji promet povezan samo z vašim drugim, virtualnim naslovom IP.

Priporočam NordVPN (3,49 USD / mesec), ker je daleč najbolj anonimna in zanesljiva programska oprema VPN, ki smo jo preizkusili do zdaj. Je varen in ne mara vašega naslova IP. Izbirate lahko med njihovimi 1500+ strežniki (različnimi IP-ji). Naš NordVPN pregled si lahko preberete tukaj.

Druga dobra storitev VPN (z nižjimi stroški) je Surfshark (1,99 USD / mesec) in ExpressVPN.

2. Uporabite proxy - počasnejši od VPN

Kako delujejo pooblaščenci

Proxy strežniki so odlična majhna orodja, ki delujejo kot most pri pretoku vašega internetnega prometa. Ti strežniki, ki delujejo v sredini, povežejo vaše pakete informacij do želenega cilja, hkrati pa spremenijo svoj videz, ko gredo skozi proxy.

Preprosteje povedano, strežnik Proxy prestreže vaš promet in prevzame nadzor nad vašo povezavo. Od tu naprej vse, kar počnete, proxy strežnik ponavlja; odraža vaše vedenje. Ciljni strežniki (spletna mesta, do katerih želite dostopati) mislijo, da je strežnik proxy vaš promet.

Lepota tega sistema je, da se lahko povežete s katerim koli proxy strežnikom na svetu.

Recite, da želite dostopati do britanskega BBC-ja. Hitro boste ugotovili, da je večina njihove vsebine blokirana in nedostopna za ljudi zunaj Združenega kraljestva. Prihaja strežnik Proxy. Povezali ste se s proxyjem in voila s sedežem v Združenem kraljestvu - za vse namene in namene ste zdaj Britanci kot ribe in čips.

Proxy strežniki so zelo učinkoviti pri nizkih zahtevah, kot je obhod geo-blokirane vsebine ali omejitve IP-ja.

Če se podobnost med VPN in proxyji konča, lahko prikrijete svoj resnični naslov IP.

Čeprav so proxyji več kot spretni pri ravnanju z Netflixovo vsebino z omejenim omejevanjem, se ne morejo potegovati za številne plasti varnosti VPN. Zunaj ponarejanja vašega naslova IP proxy strežniki vaših podatkov ne šifrirajo in ne odstranjujejo nobenih prepoznavnih označevalcev. Proxyji ne bodo ničesar zaščitili pred radovednimi očmi vašega ponudnika internetnih storitev, vlade ali koga, ki bi imel dostop do vaših podatkov.

Končna velika razlika med proxyji in VPN-ji je pomanjkanje prevara. Medtem ko bo VPN šifriral vse podatke, ki prihajajo v sistem in iz njega, bo proxy prestregel promet na podlagi aplikacije.

Recimo, da svoj brskalnik povežete s proxy strežnikom. Super! Lahko si ogledate vse želene Netflix, vendar ne gredo v torrent datoteke. Proxy vašega prestopnega prometa ne bo prestregel vaš proxy in vaš ponudnik internetnih storitev lahko preprosto vidi, kaj nameravate.

Nadaljnje branje: Razlika med VPN in proxyjem

3. Uporabite TOR - BREZPLAČNO

TOR, poimenovan po izvirnem projektu "Onion Router", je brezplačna stranka, ki vas anonimno poveže v mrežo strežnikov, ki jih upravlja prostovoljno. To vam omogoča dodelitev novega naslova IP na isti osnovi kot odjemalca VPN.

Struktura omrežja TOR

Tor tudi znan kot "temen / globok" splet, Tor pa ima dodatno prednost, ker omogoča dostop do spletnih strani, sicer nedostopnih z običajnimi brskalniki. Takšna spletna mesta »čebula« imajo zelo različna imena domen, saj se večinoma generirajo naključno.

Oglejte si ime domene iskalnika anonimnosti DuckDuckGo:

 http://3g2upl4pq6kufc4m.onion

TOR je široko dostopna, brezplačna in anonimna mreža, ki je postala središče kriminalnih dejavnosti. Prav tako je eden od razlogov, da vas lahko uvrsti na "seznam", če dostopate do TOR-a, velik del uporabnikov omrežja poveže z njim, da izvede nezakonite transakcije. Od lažne identitete do težkih drog in celo orožja.

Druga velika pomanjkljivost TOR-a so izjemno počasni časi nalaganja. Ti dolgi časi nalaganja temeljijo na neučinkovitih in dolgotrajnih poteh, na katere se pošiljajo vaši podatkovni paketi, prenašani od strežnika do strežnika, dokler končno ne dosežejo svojega cilja. Vse to seveda počnemo v imenu varnosti.

Brez napake, TOR ni povsem brezhiben. Vladna agencija lahko in izkoristi nekatere ranljivosti programske opreme in napake skrbnika spletnega mesta.

Nadaljnje branje: Tor proti VPN (v čem je razlika)

4. Uporabite mobilno omrežje - počasno in ni šifrirano

Hiter način za spremembo IP naslova, če se bojite, da je vaš ogrožen, je uporaba podatkov vašega mobilnega telefona. Ker gre za drugačen sistem, bo imel drugačen naslov IP.

To seveda ne nadomešča delovne postaje prenosnika / osebnega računalnika. Pomaga vam lahko v redkih izrednih razmerah, ko je vaš IP očitno napaden, zunaj tega pa je zanašanje na mobilne podatke neučinkovito in kratkovidno.

5. Priključite se na javni Wi-Fi - ni varen

Ker IP naslovi ne potujejo z vami, je uporaba prenosnika za povezavo z odprtim omrežjem Wi-Fi kavarne preprost način za spremembo IP naslova. Tako kot pri mobilnih podatkih tudi to ni učinkovit način spreminjanja IP-ja, niti trajnostni način anonimnega brskanja & varno.

Na žalost obstaja veliko tveganj pri uporabi takšnih odprtih omrežij vročih točk.

6. Pokličite svojega ponudnika internetnih storitev

Grenka resnica je, da nimamo vpliva na to, kateri naslov IP je dodeljen našim sistemom. Svojega lahko samo prosimo ali sili jaznternet Service Providers, da za nas spremenijo IP.

ISP vam bo dodelil dve vrsti naslovov IP. Statični in dinamični. Statični IP je težko spremeniti, saj boste morali pri svojem ponudniku internetnih storitev opraviti dolgotrajen postopek. Večina internetnih ponudnikov bo na srečo dodelila dinamične IP.

Lepo spraševanje, tako da me je mama mislila, je vedno prvi korak. Klicanje svojega ISP in preprosto povpraševanje po spremembi IP bo pogosto storilo trik, čeprav se boste morda morali soočiti z nekaterimi nepričakovanimi in posrednimi vprašanji glede motivacije za tako zahtevo. Zdi se, da jim poveš, da sina ali mlajšega brata poučuješ osnove mreženja.

Prisilite spremembo IP tako, da izklopite modem

Če vam ne uspe, je preprost način, da s svojim ponudnikom internetnih storitev poskusite prisiliti na spremembo IP-ja, če odkrijete modem in ga čez nekaj časa znova povežete. Če prekinete povezavo s svojim ponudnikom internetnih storitev, je zelo verjetno, da vam bo dodeljen nov obseg IP. To deluje le, če delujete na dinamičnih IP-jih. Če želite hitro spremeniti naslov IP, morate več ur ostati prekinjeni z internetom.

Tu je nekaj dodatnih korakov, ki jih lahko izvedete Windows pred odklepanjem modema:

Kako sprostiti IP naslov na WIndowsSistem Windows, povezan preko kabla

 1. Odprto Ukazni poziv kot skrbnik
 2. Vnesite »ipconfig / release“, Brez narekovajev in zadetka Vnesite
 3. Vnesite »ipconfig / obnoviti“, Brez narekovajev in zadetka Vnesite
 4. Ugasniti vaš sistem.
 5. Izklopite vsa eternetna vozlišča / stikala.
 6. Izklopite vtič kabelski / DSL modem.
 7. Pustite se, dokler lahko bosi (čez noč)
 8. Vse vklopite.

Sistem Windows, povezan prek usmerjevalnika

 1. Prijavite se skrbniška konzola usmerjevalnika.
 2. Sprostite naslov IP (Vsak usmerjevalnik je drugačen, Google vaš)
 3. Ugasniti vaš sistem.
 4. Izklopite vsa eternetna vozlišča / stikala.
 5. Izklopite vtič kabelski / DSL modem.
 6. Pustite se, dokler lahko bosi (čez noč)
 7. Vse vklopite.

Se še norčujete? Prepričan sem

Ne pravim, da zgoraj navedeno ne deluje - deluje povsem v redu. Pravim, da ne bom poklical telefona in se čakal pol ure ali čakal, da se odklopim od interneta vsakič, ko želim spremeniti svoj IP naslov.

Ker ISP prodaja zgodovino brskanja najvišjemu ponudniku, ne bi verjel, da mi ne bo pomagal niti.

Učinkovito? Ja! Praktično? Vraga št!

Na žalost za vas in mene to povzema načine, kako lahko spremenimo svoj IP naslov. Seveda obstajajo drugi, bolj tehnični. Če ste strokovnjak za mreženje, lahko spremenite usmerjevalnik in prisilite dinamično spremembo IP na ta način - vendar to ni preprosto, niti hitro in zajamčeno.

Spreminjanje naslovov IP preprosto ni pot, njihovo skrivanje pa je povsem druga zgodba ��

Zakaj skriti IP?

Kako skriti moj IP naslov

Zelo nam je v interesu, da se prepričamo, da nobeni krivci nikoli ne dobijo tako pomembnega identifikatorja, kot je naš IP naslov. Oglejmo si glavne razloge, zakaj želite skriti svoj IP naslov.

1. Skrij svojo lokacijo

Kot že omenjeno, vaš naslov IP deluje podobno kot naslov ulice vašega doma; Internetnemu protokolu pove, kam naj pošljete zahtevane pakete informacij. To temelji na sposobnosti IP-ja, da natančno določi vašo lokacijo in mu omogoči, da vas poveže z najbližjim omrežjem in od tam v svet.

Tu je seznam informacij o geo-lokaciji, ki jih vsebuje vaš naslov IP:

 • Država
 • Regija
 • Mesto
 • Poštna številka
 • Zemljepisna dolžina in širina

Precej strašljivo je misliti, da bi kriminalec lahko imel dostop do vaših GPS koordinat, če bi preprosto ugotovil vaš IP, kajne?

2. Omejitve IP omejitev

Vaš IP naslov je zelo natančen identifikator lokacije, zato se pogosto uporablja za preprečevanje dostopa do določenih informacij, za katere se vam zdi nekdo nedostopen..

Ko vlade, kot so vlade na Kitajskem, v Rusiji in, da, Združene države, omejijo dostop do določenih spletnih mest in storitev, tako da blokirajo IP naslove svoje države, "pride v poštev ponarejanje, dejanje prikrivanja vašega IP naslova..

Od novinarjev do aktivistov in vaše vsakdanje osebe, nihče ne sme biti zatiran in omejen, da bi delil svoja stališča v informacijski dobi.

Kolegiji in univerze se tudi zelo radi umešajo v dostop do interneta svojega študenta. Mnoge šole so prepovedale dostop do spletnih strežnikov za video igre. To pomeni, da ni League of Legends, World of Warcraft, CS: GO in tako naprej.

Mislim, da so ti študentje dovolj zreli, da bi za štiriletno stopnjo zbrali dolg v višini 200 tisoč dolarjev, a jim omogočili dostop do spletnih iger? To je preveč.

Zaokrožitev takšnih omejitev IP je pomembno, da se vi in ​​samo vi odločite, do katere vsebine želite imeti dostop.

3. Negate IP Prepovedi

Prepoved IP naslova je preprost način za spletna mesta in storitve, da takoj blokirajo vaš dostop do njih. To hitro postane težava, ko se poskušate povezati s svojim plačljivim računom za Netflix, storitev, ki preprečuje dostop do vseh knjižnic IP in ZDA zunaj ZDA, ko sedite v svoji hotelski sobi v tujini..

Prevajanje ali spreminjanje naslova IP je hiter in enostaven način, da se vrnete v storitve, za katere ste pomotoma ali neupravičeno prepovedali.

4. Blokirajte ciljne napade

Skrivanje vašega naslova IP hitro postane obvezen varnostni korak, ko vas bo ciljal kiber kriminalec, ki je po vaših osebnih zapisih.

S spremembo ranljivega naslova IP lahko zavrnete in blokirate to specifično vrsto kibernetskega napada na vaš sistem.

5. Ostanite anonimni na internetu

Anonimnost je pričakovati, ne zahtevati. No, ne več.

Ko naš kongres sprejema račune, omogoča ponudnikom internetnih storitev prodajo vaših zasebnih podatkov za brskanje po spletu & brskanje zgodovine do najvišjega ponudnika, ohranjanje anonimnosti v vedno manjšem svetu se zdi toliko bolj dragoceno in pomembno.

Zaključek

Spreminjanje naslova IP je eden od številnih varnostnih korakov, ko se podate na pot varovanja sebe in svojih podatkov. Medtem ko obstajajo bolj celoviti načini zaščite, kot je uporaba VPN-ja, priporočam vašo željo in preudarnost, da poiščete načine, kako svoj IP naslov zaščititi pred hekerji in nepridipravi.

Iskreno upam, da vam je ta članek pomagal najti vaš najljubši način varovanja vašega IP naslova na medmrežju. Prosimo, da ga delite s prijatelji in sodelavci in mi sporočite svoje izkušnje z naslovi IP.

Končni vodnikČas je, da spustiš mikrofon!

Surf varno,

Andrey iz ekipe TheBestVPN.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me