Kako prihranite denar z VPN: The Ultimate Guide

Uporaba VPN-ja je za tiste, ki želijo zaščititi svojo zasebnost in anonimno brskati po internetu. Prednosti uporabe virtualnega zasebnega omrežja presegajo zasebnost in varnost. Ali ste na primer vedeli, da lahko z uporabo VPN prihranite med sto in tisoč dolarji pri spletnih nakupih?

Več spletnih mest za nakup spreminja svoje cene glede na državo, v kateri se nahajate, ali glede na vašo prejšnjo spletno dejavnost. Uporaba VPN vam omogoča, da zaobidete spremljanje lokacije in sledenje spletu ter vidite cene, ki so na voljo v drugih državah.

Koliko vas stane lokacija?

Da bi videli, kako lahko shranite s spremembo lokacije, smo preizkusili ExpressVPN, NordVPN in CyberGhost na priljubljenih spletnih nakupih. Skupno nam je uspelo prihraniti med 50 in 1000 dolarjev, odvisno od nakupa.

Skočite na našo infografiko in si oglejte, kako smo to storili, ali si oglejte naše popolne ugotovitve o vsakem nakupu s klikom na spodnje ikone.

 • Letalske karte
  Letalske karte
 • Najem avtomobilov
  Najem avtomobilov
 • Hoteli
  Hoteli
 • Pretakanje
  Pretakanje
 • Programska oprema
  Programska oprema

kako prihraniti denar za letalske karte

Cena letalskih vozovnic običajno niha glede na lokacijo. Spletna mesta letalskih kart uporabljajo vašo zgodovino brskanja (zbrano s sledenjem piškotkom), da ugotovijo, ali ste si že pred tem ogledali določen let na njihovem spletnem mestu. Če imate, dvignejo cene. Uporaba VPN vam omogoča, da to zaobidete tako, da skrijete zgodovino brskanja, zato spletna mesta z letali ne morejo zvišati cen na podlagi povratnih obiskov.

Poleg tega lokacija, od katere kupujete vozovnico, lahko zelo spremeni. V resnici so raziskave pokazale, da trgovci na drobno pogosto uporabljajo dinamične cene, da se odločijo, koliko vam bodo zaračunali.

Dinamično določanje cen spletnim prodajalcem omogoča zaračunavanje različnih cen glede na to, koliko mislijo, da bo porabil uporabnik, upoštevajoč dejavnike, kot so vrsta naprave in poštna številka. Na primer, uporabniki, ki se nahajajo v poštnih številkah ali državah z višjim povprečjem dohodka, lahko pri spletnih trgovcih vidijo dražje cene.

Da bi videli, kako je lokacija vplivala na naše cene letalskih vozovnic, smo uporabili VPN, da smo primerjali cene rezervacije povratnega leta Združenega leta z mednarodnega letališča Kuala Lumpur iz Malezije do mednarodnega letališča Los Angeles iz Kalifornije iz 20 različnih držav. Naš največji prihranjeni znesek (med najnižjo ceno, ki jo najdemo prek strežnika na Poljskem, in najvišjo ceno v ZDA), je bil 1,121,29 USD.

Rezervacija leta iz KUL-a v LAX

kako prihraniti denar na najemnih avtomobilih

Najem avtomobilov je še en priljubljen strošek, ki se razlikuje glede na lokacijo, na kateri se nahajate. Nihanje cen najemniških avtomobilov je v veliki meri posledica lokacijskih doplačil, lokalnih davkov in stroškov zavarovanja, ki se razlikujejo glede na to, v kateri državi ste..

Da bi to dokazali, smo si ogledali ceno najema Mitsubishi Mirage od Enterprise Rent-a-Car za teden dni v Filadelfiji od strežnika v ZDA in strežnika v Španiji. Stroški na teden so bili za ZDA 265,76 USD brez davka; je prišlo 400,74 $ z davkom.

Ko smo si ogledali ceno avtomobila s strežnika v Španiji, je bila cena 206,29 € (ali 238,17 USD) - za cel teden. To je zato, ker so podatki o davkih in pristojbinah vključeni v tedensko ceno najema iz Evrope, ne pa pri najemu v ZDA.

Stroški, ko je IP naslov nastavljen na ZDA:

Stroški najema avtomobila z ameriškim strežnikom
Davek na najem avtomobila z ameriškim strežnikom

Stroški, ko je IP naslov nastavljen na Španijo:

Stroški najema avtomobila v Španiji
Davki za najem avtomobilov v Španiji

Ker ni vsaka država spletnega mesta Enterprise Rent-a-Car, smo s kajakom uporabili tudi boljši prikaz, kako se cena najema avtomobila razlikuje po državah.

Ko smo bili povezani s strežnikom v Združenih državah Amerike, smo nagrado videli kot 492,00 USD. Vendar se je ta cena dramatično spremenila, saj smo lokacijo spremenili v druge države.

Stroški, ko je IP naslov nastavljen na ZDA:

Stroški najema avtomobila v ZDA

Stroški, ko je IP naslov Azerbajdžan (290,47 USD):

Najem avtomobila stane Azerbejdžan

Stroški, ko je IP naslov nastavljen na Kitajsko (301,65 USD):

Stroški najema avtomobila na Kitajskem

Stroški, ko je IP naslov nastavljen na Japonsko (342,71 USD):

Stroški najema avtomobila na Japonskem

Ogledali smo si ceno najema Chryslerja 200 v Filadelfiji, ki je najdražji trg najemnih vozil v ZDA. Skupno smo ugotovili, da so bile najdražje mesto za najem avtomobila ZDA, in sicer 492 dolarjev na dan, najcenejša lokacija pa je bila 221,72 dolarja na dan Indija..

Najem avtomobila v Filadelfiji

kako prihraniti denar za hotelske sobe

Spletna mesta za rezervacije hotelov delujejo podobno kot letalske karte in druga spletna mesta za potovanja - z dinamičnimi cenami in sledenjem piškotkom se odločajo, kaj naj zaračunajo.

Da bi to dokazali, smo si ogledali stroške bivanja v Sofitelu v New Yorku. Pri iskanju iz ZDA bo soba na Sofitelu stala 482,00 USD / noč. Ta številka se je nekoliko zmanjšala, ko smo iskali iz Kanade - najcenejše preizkušene lokacije -, ki je prispela 474,90 USD / noč.

Ugotovili smo, da se stroški navadno povečujejo, ne zmanjšujejo, ko smo zamenjali strežnike. Najdražje cene so prišle za dobrih 100 USD več od naših najnižjih stroškov: 584,22 USD / noč s strežnika v Braziliji.

Bivanje pri Sofitelju v New Yorku

kako prihraniti denar na naročniških storitvah

Cene naročniških storitev, kot sta pretok glasbe ali naročnine na programsko opremo, se pogosto razlikujejo glede na regijo, pogosto zato, da se nadomestijo menjalni tečaji in razlike v valuti. Ogledali smo si dve priljubljeni naročniški storitvi - Apple Music in Microsoft Office -, da bi videli, kako bi vam lahko sprememba lokacije prinesla boljšo ponudbo.

Prihranite denar na Apple Music

Najprej smo se prijavili na ameriški strežnik NordVPN in si ogledali stroške posamezne naročnine na pretakanje. V Združene države, stane 9,99 USD / mesec za posamezno naročnino na Apple Music.

Stroški, ko je IP naslov nastavljen na ZDA:

Apple glasba stane v ZDA

Nato smo se prijavili na več drugih strežnikov in videli, kako se lahko cena spreminja glede na lokacijo. Na splošno smo ugotovili, da naročniki v Evropi plačujejo največ na mesec za naročnino na Apple - najvišji stroški so bili iz Združenega kraljestva, 9,99 GBP na mesec ali približno 13,33 dolarja na mesec. Ostale države v tej regiji, vključno s Švico, Nizozemsko in Španijo, so tesno zaostajale.

Stroški, ko je naslov IP v Združenem kraljestvu:

Apple glasba stala v Združenem kraljestvu

Indija je bila najcenejša lokacija za naročanje; mesečni stroški, ko smo lokacijo postavili na indijski strežnik NordVPN, je znašal 120 / na mesec, ali približno 1,75 USD na mesec.

Stroški, ko je IP naslov nastavljen na Indijo:

Apple glasba stane v Indiji

Skupni najvišji prihranek med najdražjo lokacijo (Združeno kraljestvo) in najcenejšo lokacijo (Indija) je znašal 11,58 USD / mesec ali skoraj 140 USD / leto.

Mesečna naročnina na Apple

Prihranite denar v Microsoft Officeu

Tako kot pri Apple Music se tudi stroški letne naročnine na izdelke Microsoft Office razlikujejo glede na regijo. Izbrali smo primerjavo cen priljubljenega Office 365 Home, ki ob letni naročnini stane 99,99 USD za letno naročnino..

Stroški, ko je IP naslov nastavljen v ZDA:

Microsoft Office stane v ZDA

Tako kot pri Applovi storitvi pretočnega predvajanja naročnin smo tudi pri določanju lokacije za evropske države opazili rast cen letnega izdelka Microsoft Office. Poljska je imela najvišje stroške, in sicer 299,99 zł / leto ali približno 116 USD / leto. V bližnjih državah Nemčiji in na Nizozemskem je prišlo do podobnih sprememb cen.

Stroški, ko je IP naslov nastavljen na Poljskem:

Microsoft Office stane na Poljskem

Države v bližini ali v Aziji so imele nižje cene; Rusija je prišla z najnižjimi stroški, z 2 699,00 USD / leto ali približno 55,28 USD na leto. Skupni največji prihranek med Rusijo in Poljsko je znašal več kot 50 USD na leto.

Stroški, ko je v Rusiji nastavljen IP naslov:

Microsoft Office stane v Rusiji

Letna naročnina na Microsoft Office

VPN je pametna naložba, tako z vidika varnosti, kot tudi s finančnega vidika. Če nameravate rezervirati potovanje, najeti avto ali celo preprosto pretočiti glasbo, bi vam lahko eden od naših najboljših VPN-jev za leto 2018 prihranil na stotine - ali celo na tisoče - dolarjev.

kako prihraniti denar z vpn infografiko

Delite Infographic CodePrihranite denar z VPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me