7 najboljših VPN-jev za uporabnike Mac (2020)

Iskanje VPN za Mac ni tako preprosto, kot se sliši.

Najprej veliko VPN-jev nima samostojne aplikacije za Mac naprave. To pomeni, da morate namestiti programsko opremo drugega proizvajalca (kot je ločen odjemalec OpenVPN) in jo ročno nastaviti. Zato morate namesto prenosa preproste aplikacije za Mac in povezave takoj povezati s tem zapletenim rešitvam, da se ročno povežete z VPN.

Vendar je namenska aplikacija Mac šele začetek.

Ne želite žrtvovati hitrosti za varnost ali nasprotno. Veliko VPN-jev lahko deluje počasi ali preprosto pušča vaš IP ali DNS naslov. Mac VPN mora uporabljati najnovejše možnosti protokola in šifriranja, kot sta OpenVPN in AES-256 bit encryption. Sprejemljivi so strogi pravilniki brez beleženja. V nasprotnem primeru bi VPN lahko spremljal vašo dejavnost in jo prodal najvišjemu oglaševalcu.

Končno ne boste mogli ničesar pretakati na Netflixu ali uporabljati torrentov, razen če hitrosti vašega strežnika ostanejo visoke.

Vendar smo opravili delo na nogah in preizkusili in pregledali več kot 78 VPN-jev. Spodaj je seznam 7 najboljših VPN-jev za uporabnike Mac leta 2020:

1. NordVPN - najboljši VPN za Mac (3,49 USD / mesec)

nordvpn mac odjemalecNordVPN na Macu (odjemalec z najboljšo uporabnostjo)

NordVPN je na podlagi naših testov najboljša izbira za redne uporabnike MacBooka.

Aplikacija Mac vsebuje zemljevid povleci in spusti za izbiro nove lokacije strežnika.

Vseh 5200 strežnikov v 62 državah je tudi na levem meniju. In ima vgrajeno stikalo za izklop, ki bo samodejno prekinil vašo povezavo, če bo WiFi padel (torej vaša resnična lokacija ni slučajno izpostavljena).

NordVPN je na voljo v računalnikih Mac, iOS, Windows, Android in Linux. Poleg tega približno 40 drugih operacijskih sistemov in usmerjevalnikov. Kadar koli lahko uporabite do šest hkratnih povezav.

Industrijski standard, OpenVPN, je privzeti protokol v aplikaciji Mac. Omogočajo pa vam tudi, da po potrebi preklopite na IKEv2 / IPSec.

NordVPN je tudi edini ponudnik VPN na tem seznamu, ki ima tako dvojni VPN kot zasedene strežnike. Dvojna šifriranje podatkov povezavo poveže v dva sloja VPN za dodatno varnost. Medtem ko vam prikriti strežniki lahko pomagajo obiti omrežne požarne zidove, je tako idealen za ljudi z omejenim dostopom v vaši državi.

Tudi hitrosti njihove povezave so solidne. Začeli smo s hitrostjo približno 98 Mbps (brez VPN), po povezavi z NordVPN pa smo povprečno dosegli 74 Mbps. Še vedno je dovolj hitrosti, da lahko brez pretočnega pretoka na Netflixu (brez omejitev) ali hudournikov (na svojih posebej zasnovanih P2P strežnikih).

Toda najboljši del o NordVPN?

Trenutno vodijo posebno, kjer lahko NordVPN prejmete za samo 3,49 USD na mesec s triletno obveznostjo. To je velik prihranek pri običajni ceni 11,95 USD / mesec, zato je zaklepanje tako nizke ponudbe smiselno, če ste resni glede zasebnosti in varnosti.

Za dostop do aplikacije Mac obiščite NordVPN.com
Več si preberite v našem celotnem pregledu NordVPN

2. ExpressVPN - Najhitrejša hitrost delovanja na Macu (6,67 USD / mesec)

odjemalec expressvpn macExpressVPN na mac-u (najhitrejše hitrosti strežnika)

Aplikacija ExpressVPN Mac ima povezavo z enim klikom, ki se samodejno pridruži najbližji lokaciji Smart.

Ti strežniki VPN so optimizirani za zagotavljanje najboljših zmogljivosti. Preprosto odprite aplikacijo, pritisnite gumb "Poveži" in že se v nekaj sekundah prijavite.

Če poskušate zaobiti lokalne omejitve, lahko ročno izberete katerega koli mednarodnega strežnika neposredno z glavnega zaslona (ne da bi morali iskati nešteto možnosti menijev).

Vendar aplikacija MacV ExpressVPN ni lepa na pogled. Prav tako hitro utripa. Pred prijavo smo začeli s 100 Mbps povezavo, varna povezava pa je hitrost prenosa le znižala na 83,15 Mbps. Komaj opazno!

Tudi ExpressVPN ne varčuje z varnostjo za zagotavljanje teh hitrosti. Za vse svoje 3.000+ strežnike v 93 državah imajo na voljo stikalo kill in anonimni naslov IP. Vsi strežniki Netflix, hudourniki in P2P so delovali kot sanje.

Z veseljem bomo poročali, da je njihova aplikacija za Mac 100% brez puščanja. In privzeto je OpenVPN, najboljši protokol na svetu s trdno AES 256-bitno enkripcijo, hkrati pa še vedno ponuja dostop do protokolov SSTP, L2Tp / IPsec in PPTP.

Tako dobro kot vse to zveni (in je dobro), glavna pomanjkljivost pri ExpressVPN je njegova cena.

Dražje je 6,67 USD na mesec (za letne načrte z našim dogovorom). Vsi načrti imajo 30-dnevno garancijo vračila denarja. Vendar to ni denarnica prijazna storitev za ljudi, ki imajo strog proračun.

Obiščite ExpressVPN.com in si oglejte aplikacijo Mac
Več si preberite v našem celotnem pregledu ExpressVPN

3. Surfshark - najcenejši kakovost VPN za MacBook (1,99 USD / mesec)

surfshark mac odjemalecGladka aplikacija VPN Surfshark na Macu

Aplikacija Surfshark Mac ima gumb »Hitra povezava«, ki vas bo v nekaj sekundah takoj poslal na enega od njihovih strežnikov.

Od tam lahko v približno dveh klikih preklopite na katerega koli od drugih 800+ strežnikov v 50 državah ali spremenite protokole iz OpenVPN v IKEv2 / IPsec.

Poleg naprav Mac, ima Surfshark že vgrajene aplikacije za iOS, Windows, Android, Linux, Chrome, Firefox in usmerjevalnike (prek OpenVPN).

Večina teh aplikacij ima stikalo za prekinitev, razen različice za Android (trenutno v razvoju).

Surfshark ima zakonito politiko brez prijave. Njihovo povezavo smo celo opravili s petimi različnimi testi tesnosti in ugotovili, da so se vsi vrnili negativno.

Netflixu sem zlahka pretočil na šest različnih strežnikov (od LA do Južne Koreje). Torrenting in TOR sta tudi 100% dovoljena.

Edina rahla kolcanje je bilo nekaj neskladnosti hitrosti. Na primer, naša začetna hitrost prenosa je bila 98,71 Mbps. Nizozemski strežnik je bil za 25% počasnejši (71,06 Mbps), medtem ko je bil ameriški strežnik 50% počasnejši (48,99 Mbps), hongkonški pa skoraj 75% počasnejši (25,74 Mbps).

Podloga drsnika je, da so cene najnižje, kar smo jih videli pri več kot 70+ različnih VPN podjetjih. Dvoletni načrt je le 1,99 dolarja na mesec!

Lahko se prijavite na brezplačno 30-dnevno preskusno različico in jih preizkusite. Potem, če je vse videti dobro, uporabite vse, od večjih kreditnih kartic do PayPala, kripto valut, Dragonpay, Tenpay in Alipay za plačilo.

Surfshark celo vrne 30-dnevno garancijo vračila denarja, če se kaj zgodi v prvih nekaj tednih.

Obiščite Surfshark.com, da dobite aplikacijo Mac
Več si preberite v našem celotnem Surfhark VPN pregledu

4. ProtonVPN (4,00 USD / mesec)

Aplikacija Mac ProtonVPN ima velikanski zemljevid z drobnimi zatiči, ki poudarjajo vseh 345 strežnikov v 32 državah.

odjemalec protonvpn mac

To ni največje število strežnikov, a vseeno jih je enostavno prelistati na zemljevidu ali v meniju na levi strani.

Če iščete samodejno povezavo, se gumb »Hitra povezava« prijavi na pametni strežnik ASAP.

ProtonVPN poleg usmerjevalnikov DD-WRT, AsusWRT in Tomato ima že pripravljene aplikacije za Mac, iOS, Windows, Android in Linux..

Čeprav je skupno število strežnikov na nizki strani, vam omogočajo, da povežete do deset naprav hkrati.

Aplikacija ProtonVPN Mac je privzeto nastavljena na OpenVPN (UDP / TCP) z najboljšim v razredu šifriranja AES-256. Razen, to je tudi edini protokol, ki ga ponujajo. To morda ne bo delovalo, če uporabljate starejše (ali omejene) naprave, kot so Chromebook.

Na srečo nismo našli nobenih puščanj na tej povezavi in ​​Proton ima strogo politiko brez beleženja.

Vendar so njihovi hitrostni preizkusi želeli veliko želenega. Začeli smo z enako referenčno hitrostjo povezave kot ostali. Nato smo se povezali z njihovimi strežniki v ZDA, Švici, Hong Kongu in Veliki Britaniji. Skoraj vsi so bili počasni in so ubijali našo hitrost interneta od ~ 40% do ~ 80%.

Netflixu smo lahko pretočili na enem od nizozemskih strežnikov ProtonVPN, vendar ostali štirje niso uspeli. Prav tako ne dovoljujejo hudournikov brez omejitev, vas omejujejo na določene strežnike P2P in ponavljajo, da jih morate uporabljati samo za osebno (ne komercialno) uporabo.

Glavna plačljiva možnost ProtonVPN ("Basic") se začne pri 4 USD / mesec za leto (z načrti za nadgradnjo, ki postanejo še dražji).

Vsi načrti imajo 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, z ulovom, da bo vaše stanje vračila povrnjeno na podlagi uporabe.

Obiščite ProtonVPN.com in pridobite aplikacijo Mac
Več si preberite v našem celotnem pregledu ProtonVPN

5. IPVanish (6,99 USD / mesec)

ipvanish mac odjemalec

IPVanish ponuja v celoti predstavljeno aplikacijo za Mac.

Na njem lahko prilagodite skoraj vse. Vendar to pomeni tudi, da je na začetku več nastavitev in možnosti, skozi katere lahko filtrirate.

IPVanish omogoča dostop do več kot 60 držav in 1200 različnih strežnikov. Na te strežnike lahko povežete do deset naprav. Aplikaciji Mac in Windows zdaj prihajata tudi s stikali za ustavljanje.

Z veseljem boste vedeli, da vam IPVanish omogoča dostop do protokolov OpenVPN, PPTP in L2TP. (Če niste prepričani, držite OpenVPN in njegovo šifriranje AES-256 banke.) Imajo tudi proxy strežnik SOCKS, ki vam omogoča zasebnost, ne da bi vam bilo treba sploh prenesti nobeno aplikacijo..

Naši testi tesnjenja so bili vsi čisti. Vendar je zgodovina IPVanish-a z beleženjem naredila rahlo pavzo. Na papirju je zakonit pravilnik "brez dnevnikov". Toda v letu 2016 se je pojavilo nekaj novic o njihovih uporabniških podatkih, ki so se končali v rokah domoznanske varnosti.

Delal je samo eden od štirih strežnikov, ki smo jih preizkusili z Netflixom (Chicago). Kljub temu zelo spodbujajo hudournike in TOR.

IPVanish je opravil tudi nedosledne hitrostne teste. Strežnik EU (Amsterdam) je le nekoliko padel s ~ 100 Mbps na 82,67, ameriški (New York) pa je padel vse do 34,71 Mbps.

Najbolj mi je uspelo najti letni načrt v višini 77,99 USD (6,49 USD na mesec), ki je še vedno precej visok, če ga primerjate z najboljšimi tremi cenejšimi (in boljšimi) možnostmi na tem seznamu..

Če vas zanima, jim lahko ponudite kredit, PayPal ali Bitcoin in uživate v 7-dnevnem garanciji za vračilo denarja.

Za dostop do aplikacije Mac obiščite IPVanish.com
Preberite več v našem celotnem pregledu IPVanish

6. TunnelBear (4,99 USD / mesec)

tunelbear mac odjemalec

TunnelBear ima morda najbolj prijetno aplikacijo Mac od vseh 70+ VPN-jev, ki smo jih pregledali.

Vizualni vmesnik vam prikazuje majhnega medveda poleg vaše lokacije. Ko kliknete bližnjo lokacijo strežnika, se medved dobesedno usmeri na nov cilj.

Uspeli so narediti nekaj tako suhega in dolgočasnega, kot je izbiranje lokacije strežnika zabavno. Verjetno bi lahko preživeli celo popoldne in kliknili vsak 350 njihovih strežnikov v 22 državah in ga ne bi popolnoma sovražili.

Poleg aplikacije Mac se ta ista zabava igra tudi v iOS, Windows, Android, Chrome in Opera. Na voljo so stikala za ukinitev, anonimni IP, "Ghostbear", ki bo skril masko vaše VPN povezave, in do pet povezav naprave.

Aplikacije za Mac, Windows in Android so privzete za OpenVPN, medtem ko aplikacije iOS dobijo IPSec / IKEv2.

TunnelBear v naših petih testih ni puščal nobenih podatkov, prav tako ne zabeležijo nobenih vaših osebnih podatkov.

Čeprav je podpora TunnelBear trdila, da so njihovi strežniki sodelovali z Netflixom, nismo mogli uspešno pretočiti ničesar. K sreči sta hudourništvo in TOR dovoljena.

Druga slabost je bilo zmanjšanje hitrosti. Naša povezava s 100 Mbps je bila hitro prekinjena na polovico do 52,26 Mbps na njihovih strežnikih v EU, še naprej pa se je poslabšalo - londonski strežnik je s hitrostjo prenosa le 7,54 Mbps (!).

Najnižja cena TunnelBear-a znaša 59,99 USD na leto (~ 4,99 USD / mesec). Vendar pa namesto garancije za vračilo denarja (ni) nudijo dostop do omejene brezplačne različice, ki jo lahko preizkusite.

Obiščite TunnelBear.com in pridobite aplikacijo Mac
Več si preberite v našem celotnem pregledu TunnelBear

7. Windscribe (4,08 USD / mesec)

Odjemalec Mac Windscribe-a ima nič posebnega.

Kliknite ikono na vrhu in spusti nekaj različnih možnosti strežnika.

To je približno to. Ni tako zabavno kot TunnelBear, a naredi točno tisto, kar bi moral: povezati vas v nekaj sekundah.

odjemalca makra za ponazoritev

V skoraj vseh napravah v vašem domu lahko dostopate do 480 strežnikov v 50 državah, vključno z iOS, Window, Mac, Linux, Chrome, Opera, Firefox, izbranimi usmerjevalniki, Amazon, Nvidia Shield in celo Kodi!

Vendar smo odkrili težavo s trditvijo o tej številki strežnika. Njihovo spletno mesto je kot lokacijo navedlo Novo Zelandijo. Ko pa smo ga iskali v aplikaciji, ni obstajala! Zato morda dejansko ne pridete do 480, ki jih trdijo.

Po drugi strani pa Windscribe v naših preskusih ni imel puščanja ali zapisovanja.

Na voljo so glavni protokoli, vključno z OpenVPN, IKEv2 in SOCKS5. Vendar boste morda želeli privzeti IKEv2 vrniti na OpenVPN v večini primerov, da dobite najmočnejšo šifriranje.

Hitrosti Windscribe nas pustijo, saj v nekaterih primerih dosežemo od 56% počasneje (strežnik EU) do 82% v drugih (UK).

Za pretakanje Netflixa boste morali uporabiti njihove posebne strežnike "Windflix" ("običajni" niso delovali). Za torrent boste morali uporabljati tudi posebne strežnike.

Najcenejši načrt Windscribea znaša 4,08 USD / mesec na leto. Imajo tudi načrt "Načrt načrta", ki stane le dolar na lokacijo. Plačujete lahko s kreditno, PayPal ali Bitcoin.

Če pa mislite, da boste morda želeli prejeti vračilo, boste to morali storiti v treh dneh po nakupu izdelka in v tem času ne morete preseči pasovne širine 10 GB..

Obiščite Windscribe.com, da dobite aplikacijo Mac
Več si preberite v našem celotnem pregledu Windscribe

Kateri VPN Mac App morate izbrati?

Na žalost niso vse aplikacije Mac VPN varne ali hitre.

Nekateri "Mac" sploh ne delajo Mac-ov, ne da bi skočili skozi tono zmednih, zamudnih obročkov.

Zato smo izbrali najboljših 7 VPN-jev za naprave Mac, ki temeljijo na testiranju dejanskih izkušenj.

NordVPN je na vrhu seznama z zmagovalno kombinacijo močne varnosti, številnimi funkcijami, najbolj razpoložljivimi strežniki in cenovno ugodnimi cenami.

ExpressVPN in Surfshark sta blizu drugega in tretjega. Prvi vam bo omogočil boljše hitrosti, drugi pa je bistveno cenejši.

ProtonVPN, IPVanish in TunnelBear imajo nekaj pozitivnih rezultatov… z nekaj negativnimi negativnostmi. V celoti so v redu, toda ne v bližini treh najboljših.

In Windscribe je imel težavo po izdaji, zato je nikakor ne moremo priporočiti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me